Hirdetés

2024. június 4., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2247) liksoft válasza Kicker (#2245) üzenetére


liksoft
Topikgazda

A FAT esetén a format után a file felületen való elhelyezkedése ismeretlenné válik. Ugyanis a FAT tartalmazza a lemez foglaltsági és láncolási táblázatát. Egy könyvelés nem egyszerre készül, így sok darabban, a lemez különböző helyein tárolódnak akár egy file adatai is. A töredezés mentesítés segít ezen az állapoton, viszont a lemez elejére teszi az adatokat.

A fentiek alapján: Ha volt defrag, akkor nagy valószínűleg az install felülírta (a format még nem!), ha viszont nem volt, akkor annyi darabban össze-vissza van a felületen, hogy újból lekönyvelni tized annyi idő, mint összeszedni. Természetesen ha sok program volt felinstallálva (tehát nem csak könyvelésre használták a gépet), akkor a DBF file-ok defrag esetén egyre hátrébb kerültek a felületen. Így lehet valami kis esély még az összeszedésükre, de csak ebben az egy esetben (sok program feltelepítése (legalább kétszer akkora helyen mint az OS), és sűrű defrag használata).

Ezeket csak azért merem ennyire egyértelműen kijelenteni, mert '90 óta adatmentéssel foglalkozom. Többet viszont csak a drive vizsgálata után lehet mondani.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.