Hirdetés

2024. június 21., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC, mini PC, barebone, szerver  »  Apple asztali gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-01-31 18:13:51

LOGOUT.hu

Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#29630) Aszpirin


Aszpirin
senior tag

Sziasztok!

Kinőttem a 2010 eleje ót hsznált 1 TB-os 3rd Gen. TimeCapsule-t.
Mit javasoltok helyette?

Amire eddig használtam:
- WiFi router of course - de megnövekedett a wireless forgalom a házban, itt is gyorsabb és főleg nagyobb lefedettséget biztosító kellene. 120m2 egyszintes családi ház nagyjából mértani közepébe van helyezve, jó lenne, ha a kertben is megfelelő jelszint lenne... - ez a kritikus rész, ami a cserét indolkolja
- TimeMachine backup az iMac-emnek (szelektíven backupolok, csak a fontos dolgokat, pl. újra letölthető filmek meg hasonlók ki vannak szedve a backupból - így az inkrementális backup kb 5-600GB-ot foglal.)
- iTunes library - a többszáz darabos CD-gyűjteményemet egyesével (nem kevés munkával) berippeltem. Ezt nem akarom elveszíteni, de át tudnám költöztetni egy külső HDD-re, mert a Tidal előfizetés miatt már nagyon ritkán használom)

Mivel az új gépem háttértára már 2TB-os, a Time Machine backupra szánt helyet is hamarosan ki fogom nőni, (jelenleg 35GB szabad a TC-n, ami már veszélyesen kevés, de ezt az iTunes-Library archiválásával meg tudom oldani ideiglenesen. Jó lenne egy hosszútávú megoldás.)

Az utolsó (5. gen.) TimeCapsule lenne a legkényelmesebb megoldás (2TB elég), de tekintettel az árára, meg hogy 2013-ban jelent meg és azóta is ugyanazon az áron adják az immár több mint 5 éves modellt... HMMM. Inkább nem.

Mi legyen? Javaslatot, tapasztalatot szívesen fogadnék. Köszi előre is!

Útvonal

Fórumok  »  PC, mini PC, barebone, szerver  »  Apple asztali gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.