Hirdetés

2024. június 29., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC, mini PC, barebone, szerver  »  Apple asztali gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-01-31 18:13:51

LOGOUT.hu

Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#28824) Chal válasza Senkisem (#28819) üzenetére


Chal
addikt

Háttértár: Legyen SSD és HDD egyaránt a gépben. Talán a legfontosabb: Akadás nélkül fusson a Mac OS és egy virtális Win10 együtt.

Pls. define "akadásmentesen" :) Maga az OS akadásmentes lesz, az ssd/hdd kérdéskörben ugyanazt várhatod kb. mint natív esetben. Azaz ha hdd-re rakod a Win10 virtuális diskjét, akkor kb. ugyanazt az i/o-t fogja produkálni pl VMware Fusion alatt is. Disk i/o-ban nem nagyon van virtualizációs overhead.

Szóval a nagy kérdés az, hogy mit akarsz a vm-ben futtatni. Természetesen a számításigényes dolgok (főleg a GPU alapúak) lesznek a szűk keresztmetszet, szóval ha ez fontos (mert pl. játszani, renderelni, cad-ezni akarsz), akkor jobb ha natívan telepíteni a Windowst, ehhez van egy Bootcamp nevű segéd, ezt már írták fentebb is.

Mindennapos felhasználás esetén nem nagyon fogsz észrevenni változást, felesleges a natív Windows-al küzdeni ez esetben, meg rebootolgatni. Egy dolog kell neki cefetül: memória. Én a munkám miatt van hogy 6-8 virtuális gépet futtatok párhuzamosan, 32GB-t tömtem az OSX alá, de néha így is kevés (mondjuk extrém memóriaigénye van némelyik vm-emnek). Ha csak 1db Win10 vm-et szeretnél futtatni, akkor 16GB elég lehet pl. 8/8, vagy 10/6 elosztásban, és akkor mindkét rendszer kényelmes/pörgős lehet.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  PC, mini PC, barebone, szerver  »  Apple asztali gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.