Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz stifi82 #28200 üzenetére
xml? Miért nem jó a html export? Ezt simán beolvassa a Safari.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
stifi82
aktív tag
-
Ragnar95
félisten
válasz stifi82 #28203 üzenetére
A helyedben felraknék egy Firefoxot a Macre, oda beimportálnám a jelenlegi formátumból a jelszavakat, majd a linkelt módszerrel újra exportálnám őket Firefoxból Safari kompatibilis formátumban.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
blakey
titán
válasz stifi82 #28203 üzenetére
Rakj fel egy Firefoxot és utána menni fog.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
ifkopityu
csendes tag
Sziasztok!
Itt is érdeklődöm, hátha tud segíteni valaki.
Adott egy linuxos asztali gép, amelyiken miniDLNA osztja meg a média tartalmakat.
Ezt látja a félig okos Samsung TV-m. (nem smart TV, de a dlna-t ismeri) Erről játszom le a filmeket. Így azonban nem tudok normálisan belepörgetni a filmbe, de mindenesetre működik.Nemrég vettem egy MacBook Pro-t. Nem nagyon találok olyan programot, amelyik látná a dlna megosztást. A VLC néha működik, de sokszor lefagy valami hibával és kilép.
Viszont ha működik, akkor is problémásan fut. Amint felismeri az UPNP a dlna megosztást, azonnal elindítja az első média tartalmat, ami általában egy mp3 zene. Ezt ki szeretném kapcsolni.
Ezen kívül nagyon zavaró, hogy a megosztott file-okat többször jeleníti meg a listában. A zenei file-okat 3x, a videókat 7x. Ez miért lehet?
További kérdés az lenne, hogy tudom-e használni vezérlőként a MacBookot és a kikeresett filmet lejátszani a TV-n. Így esetleg bele is lehet pörgetni a filmbe, esetleg egyből pozícióra ugrani.
Ha ez segít, a TV-re egy Chromecast is rá van kötve, azon keresztül is mehet a lejátszás.Ha erre alkalmasabb programot tudtok mondani, az is érdekel, de eddig többet is letöltöttem, egyik sem ismerte fel a dlna megosztást, csak a VLC. Amúgy mindegyik látja a gép Public könyvtárát (a Finder is), ami egy smb megosztás, ha igaz. Ebbe is tudnám tenni a media tartalmakat, de azt meg a TV nem látja ugye.
[ Szerkesztve ]
Mosolyogj! A holnap rosszabb lesz! :)
-
blakey
titán
válasz ifkopityu #28206 üzenetére
macOS alá nyugodtan próbáld ki a Kodit, mindent lát, SMB/NFS, FTP, DLNA, bármi. Chromecastra a Chrome böngészővel sokminden átküldhető.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
ifkopityu
csendes tag
válasz blakey #28207 üzenetére
Köszi!
Kipróbáltam a Kodit is. Már használtam korábban is, így ismertem egy kicsit.
Sajnos ezzel sem tudom a videokat lejátszani a TV-n. Ismeretlen fájlformátumot ír ki hibának. A MacBookon való lejátszás viszont működik. Igaz ezt tudta a VLC is. De még mindíg nem értem, hogy a VLC miért többszörözi meg a fileokat a listában.Chrome nincs még feltelepítve, de kicsit bonyolultnak tűnik a böngészőn keresztül lejátszani video tartalmakat...
-
blakey
titán
válasz ifkopityu #28209 üzenetére
Én most azt hittem, hogy macOS alá kell valamilyen lejátszó, ha szerver kell akkor Serviio vagy Universal Media Server, ezeket látni fogod a tv-n.
-
joefasalasso
aktív tag
Tudna valaki linkelni egy high sierra telepítőt? Köszi... Illetve mi a legegyszerűbb módja tiszta telepítést csinálni?
-
joefasalasso
aktív tag
válasz joefasalasso #28212 üzenetére
https://support.apple.com/hu-hu/HT201372
ezzel megy úgy néz ki...
-
válasz ifkopityu #28206 üzenetére
Azon a Linux-os mini gépen pontosan mi fut? Hogyan van felkonfigurálva?
Csak a mac látja megsokszorozva?(Windows-os gép, telefon/tablet hogyan látja?)
A VLC pontosan mit üzen?
A TV-re nem tudsz telepíteni másik lejátszót? PL. kodi[ Szerkesztve ]
-
Digital
addikt
Sziasztok!
Külső SSD-ről, usb 3.0 csatolással tudok a gépen Windows-t futtatni? Ha igen mikre lesz szükségem, esetleg ha lenne róla valami leírás...
"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
Macika_MC
tag
válasz Digital #28215 üzenetére
Szerintem tudsz futtatni.
Én külső SSD.n futtatom az Osx-et.
A Boot camp asszisztens segítségével tudsz majd telepíteni Windowst mac gépre.
És kell egy Windows 10 iso file (telepítéshez)Olvastam,hogy 1,7milliárd év múlva a Nap miatt el kell költöznünk a Bolygóról.....Örülök, hogy időben szóltak, mert nem szeretek kapkodni
-
TigerCat
nagyúr
válasz joefasalasso #28212 üzenetére
Összefoglalóban leírtuk, egyébként cmd+r. Ha nem itt, akkor a notebook topik összefoglalóban megtalálod.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Digital
addikt
-
Közben kipróbáltam Windows alatt VLC-vel. Itt is 3xmutatja ugyanazt a tételt. Szerintem azért, mert nem tudja feldolgozni a dlna megosztást, csak látja a megosztott adatokat. (Pl. nem csak a videófájlt mutatja, hanem a hozzá tartozó képeket is külön tételként jeleníti meg. Valamiért nem tudja úgy összerakni, mint egy dlna eszköz.
Itt jól látszik, hogy van egy borító, egy háttérkép, és maga a videó, vagyis megvan hogy miért mutatja 3-nak a VLC. Ha megnézed egyenként az infókat, láthatod, hogy 1 videót mutat (pl. akármi.mp4), és két xy.jpg képet).
-
ifkopityu
csendes tag
A linuxos gépen minidlna fut daemon-ként.
A TV csak egy-egy példányt lát minden file-ból. Az androidon és IOS-en levő lejátszók is egyet látnak a file-okból.
Windowsos gép alatt nem próbáltam, mert dual boot-ban van a linux-al, szóval vagy ez, vagy az fut.
A TV sajnos nem okos TV, csak ismeri a DLNA szabványt és valami alap rendszer van rajta, ami épp tud a hálón keresni meg elindítani egy lejátszást. (Samsung UE40D5000WP)Az igazi cél az lenne, hogy a dlna megosztást minden eszközön le tudjam játszani. Ez addig működik is, hogy a TV-n indítom, de ott aztán se beletekerni, se semmit nem lehet. Az egyéb eszközökön tudunk szépen filmet nézni. Az lenne még jó, ha a MacBookot, vagy valamelyik telefont vezérlőként használva, a TV-n menne a film. Ezekre a telefonos eszközök eddig lassúnak bizonyultak. Ott sem tudtam beletekerni a filmbe, mert nagyon megakasztja.
Ezért próbálnám MacBookról.
Ha Kodi-val szeretném lejátszani a TV-n a filmeket, akkor azt írja, hogy ismeretlen file formátum.A hardveres média lejátszón gondolkodom egy ideje, de leginkább azon, hogy egy NAS-t szerzek be. Erről mehetne a torrent, a médialejátszó és a Time Machine mentések is ide kerülhetnének. Egyenlőre azonban nem tudtam eldönteni, hogy mennyit áldozzak erre, vagy kell-e nekem a 2 lemezes változat, stb.
-
válasz ifkopityu #28221 üzenetére
Azt írtad van chromecast-ed is. Azzal se megy? PL. ez azt állítja magáról hogy pont erre találták ki. a dlna(és más) megosztásokat átküldi a chromecast-ra.
A kodi az air-en futott mikor kiírta a kodek problémát? Hogyan küldöd a TV-re a képet?
-
ifkopityu
csendes tag
Az androidos telefonomon a BubbleUpnp-t használtam. Az alapvetően működött, de ha bele akartam tekerni a filmbe, akkor nagyon belassult.
Kipróbáltam ezt is, amit ajánlottál. Valamiért hangot nem visz át a Chromecastra.De igaziból nemrég váltottam át Apple telefonra és MacBook-ra, így ebben a környezetben érdekelne, hogy lehet megoldani ezt a problémát.
Amúgy a wifi hálózatom sem az igazi, szerintem a Chromecastnak nincs elég erős jel a működéshez, mert szaggat a video. A TV kábelen van rákötve a hálózatra, így azon jobban megy a video. De ha csak ezen múlna, akkor akár a routert is arrébb teszem, de úgy látom, hogy a Chromecastra sem megy zökkenőmentesen a dolog Azt hiszem a végleges megoldás a NAS lesz.
Ameddig eljutottam, hogy MacBookon tudok video-t nézni a dlna megosztásról, apple telefonon szintén. Vezérlőként egyelőre nem tudom használni egyiket sem.
Azért kösz a segítséget.
-
blakey
titán
válasz ifkopityu #28223 üzenetére
Valamit nagyon bonyolultan adsz elő. A szerverként működő linuxos gépre telepítsd a Serviiot vagy a Universal MEdia Servert. Állítsd be az NFS-t vagy az SMB-t, a Macbookra telepítsd a Kodit és SMB-n vagy NFS-sen keresztül "csatold fel a szerfert", onnantól kezdve használhatod a tartalmakat, a tv meg látni fogja a DLNA-t, ennyi.
-
ifkopityu
csendes tag
válasz blakey #28224 üzenetére
Köszi, de ez jelenleg is működik Serviio vagy Universal Media Server nélkül.
A MacBook látja az SMB megosztást. A videóim nem az SMB megosztásban vannak. A minidlna-val megosztott könyvtárakban (a Videók, a Képek és a Zenék könyvtárak van beállítva). Ezeket a VLC és a Kodi is látja a MacBookon.
A TV is látja a dlna megosztást, le is játsza, csak kényelmetlenül.Egy kérdés van, hogy tudom-e vezérlőként használni bármelyik említett programot aTV-n való lejátszáshoz. Nos, ez az, ami nem működik.
Illetve, hogy a VLC miért többszörözi a listában a file-okat, de erre asszem már kaptam választ.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz ifkopityu #28225 üzenetére
A Kodit tudod, Kodi remote app-pal iOS-szen, Kore app-pal Androidon. a kérdésed amúgy az volt, emlékeim szerint, hogy nem megy minden felirat, stb. Serviio, UMS jobb, mint a miniDLNA.
Amúgy sem értem, hogy ilyen jellegű kérdéseket miért a mac topikban teszed fel. Ezeket a programokat nem használom, nem képviselnek olyan minőséget amivel én bármit is kezdenék, a DLNA nem a legjobb hálózati lejátszás, tehát csak ott érdemes használni ahol nincs más lehetőség.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
r4z
nagyúr
válasz ifkopityu #28225 üzenetére
Egy kérdés van, hogy tudom-e vezérlőként használni bármelyik említett programot aTV-n való lejátszáshoz. Nos, ez az, ami nem működik.
A DLNA ilyesmit nem tamogat. Ha meg akarod konnyiteni az eleted, szerezz egy Apple TV-t vagy mas streamboxot, hasznalj fajlszintu megosztast vagy Plexet, es felejtsd el a DLNA-t.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
bmwk1200s
őstag
Az új Mac Minibe jöhetne is egy ilyen: [link]
Semmit sem írok alá!
-
claire78
senior tag
Jó ideje használok macOS-t, de még nem ástam bele magam az Automator rejtelmeibe, képességeibe. Most lehet szükségem lenne rá..?
Az megvan, hogy bootoláskor felcsatolhatóak a hálózati meghajtók. Hogyan lehetne ezt időzíteni? Nálam a NAS éjszakára leáll, ilyenkor ugye lecsatolódnak a meghajtók. Reggel pedig vissza kellene őket automatikusan csatlakoztatni. -
DanielK
addikt
Sziasztok!
Rég jártam errefelé. Tudom, hogy van más beárazós topik, de ott ha jól láttam, inkább windowsos asztali pc-ket lehet beáraztatni. Azon gondolkodom, hogy lehet eladnám az iMacünket a nyáron. A külső állapota kifogástalan. Viszont nemrég elkezdett a táp vagy a ventilátor kattogó zajt adni. Mivel 1 évre Angliába költöztünk és volt rajta júniusig Apple Care, így hétfőn beadtam egy Genius Barba. Még nem jött infó, hogy mi a gond, de ugye cserélni fogják az adott alkatrészt hivatalos apple szervizben. Szóval gond nem lesz vele.
A következő konfigom van:
iMac (27-inch, Late 2013) (+8GB Kingston RAM és Trackpad amit a sima verzióhoz képest pluszban adnék)
Kijelző:
- 27 hüvelykes képátlójú, LED-es háttér-világítású kijelző IPS technológiával; 2560 × 1440 képpontos felbontás, több millió szín megjelenítésének támogatásaProcesszor:
- 3,2 GHz-es, négymagos Intel Core i5 processzor (Turbo Boost technológiával akár 3,6 GHz) 6 MB L3 gyorsítótárralMemória:
- 8 GB (2 × 4 GB) 1600 MHz-es DDR3 memória; négy SO-DIMM bővítőhely (felhasználó által hozzáférhető) + 2 x 4 GB Kingston 1600 MHz-es DD3, összesen 16 GBTárhely:
- 1 TB-os, 7200 fordulat/perc sebességű merevlemezGrafika:
- NVIDIA GeForce GT 755M grafikus processzor 1 GB GDDR5 memóriávalVideotámogatás és kamera:
- FaceTime HD-kamera
- Egyidejű támogatás a beépített kijelző teljes natív felbontásához és egy legfeljebb 30 hüvelykes (2560 × 1600 képpontos) külső kijelzőhöz
- Kibővített asztali mód és videotükrözési mód támogatása
- Cél megjelenítési mód támogatása a Thunderbolt porton keresztül, Thunderbolt kábel használatával (a kábel külön vásárolható meg)Hang:
- Sztereó hangszórók
- Kettős mikrofon
- FejhallgatóportCsatlakozók és bővíthetőség:
- SDXC-kártyahely
- Négy USB 3 port (USB 2-kompatibilis)
- Két Thunderbolt port
- Mini DisplayPort kimenet DVI-, VGA- és dual-link DVI-támogatással (az adapterek külön vásárolhatók meg)
- Kensington zár nyílásaBeviteli eszközök:
- Apple Wireless Keyboard
- Magic Mouse egér
- Magic TrackpadVezeték nélküli kapcsolat:
- Wi-Fi
- 802.11ac Wi-Fi hálózatkezelés;2 kompatibilis az IEEE 802.11a/b/g/n szabvánnyal
- Bluetooth 4.0 vezeték nélküli technológiaSzerintetek ezt mennyiért lehetne eladni kb? Néztem már elég sok használt oldalt, de nagyon változó az árazás, így nem tudom, hogy mi a reális.
Köszönöm! -
Luser2000
addikt
válasz Macika_MC #28037 üzenetére
Macika_MC!
(Vagy más, akinek van rá tapasztalata!)Olvasom, hogy külső USB3.1 SSD-re tetted a rendszeredet.
Ez mekkorát gyorsított?Nekem egy 2015 végi 21,5-os iMAC-em van, 1TB HDD-vel. Arra gondoltam, hogy kicseréltetem egy 250GB-os SSD-re. Többen úgy tartják, hogy rizikós a gép szétszedése és lehet nem szépen rakják össze. Emiat felmerült bennem a te megoldásod.
A bent maradt HDD-n a rendszert megtartottad? Onnan is lehet indítani?
Illetve, ha mégis beszerelős megoldást választanék, akkor az mit dobna még pluszban a külső SSD megoldáson felül?
Köszi, Balázs
Apple iPhone 16pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"
-
zoli62
addikt
-
DanielK
addikt
válasz Luser2000 #28236 üzenetére
Az iménti hszben írt imacet én külső usb ssd-ről futtattam. Hozta azt amit egy windows desktop hoz ssd-vel beépítve. 400-500-as írást/olvasást. Érezhetően gyorsított.
A lényeg, hogy olyan usb 3-as külső dobozt keress, ami UASP-ot támogatja. Így el lehet érni majdnem a SATA 3-as sebességet.
Én ilyet vettem anno amazonról: link -
varsam
őstag
Szia,
én egy hónapja cseréltem ki a HDD-t a saját gépemben (iMac 21,5 2013 late) egy Samsung 850 EVO 250GB SSD-re. Én a HDD-t tettem egy külső rack-be.
Itt leírtam pár mondatban mit hogy csináltam: [link]
Ha gondolod tudom linkelni, hogy mit rendeltem hozzá, illetve részletes leírást / videót is ami alapján csináltam.
Ha egy kicsit is jártasabb vagy gépszerelésben, értem ezalatt hogy szedtél már szét, raktál össze párszor normál PC-t, akkor ez sem okozna gondot szvsz. Persze ha garis a géped még, akkor ez nem annyira járható út. -
toza
senior tag
udv!
mac pro 3.1 hibasan kerult hozzam.
rendszer felall,majd kb 10 kattintas utan kep elmegy,ventilatorok 100% on porognek es ennyi.
pont megtudom nyitni magican-t (masik gepben raktam 10.7 et ,atraktam wincsesztert)- gpu-cpu 25-26C gpu 65C.
vagy ha rendszert probalnek telepiteni(mavericks)
17 percrol indul ,majd 16 percnel kep elmegy,ventilatorok 100% on.
ramok,gpu tesztelve. nem az a baj.
azt hittem psu, de akkor lekapcsolna ,nem felporogne.(?)Most szetszedtem h ujra pasztazzam,es a felso cpu -t es bordat nem raktam bele.
vmi forumon olvastam h esetleg aCPU ra biggyesztett termalmeter elfarad es az mer rosszul v sehogy,
es lehet h az a baj csak. akkor olcso (2 k jert van hasznaltan )hutoborda csere es kesz is?
vagy a CPU faradt el esetleg?!
mikozben ezt irom siman telepul 1 cpu val 1 bordaval a mavericks.
cpu -t cserelhetem barmire? vagy kotelezo egyformanak lenniuk? quad core xeon 2.8GHz
[ Szerkesztve ]
szegyen a futas,de faraszto...
-
r4z
nagyúr
válasz claire78 #28234 üzenetére
Itt egy pelda az automatoros idozitesrol.
(#28235) DanielK: Van Mac bearazasos topik, a notebookokkal egyben. Irj oda, de kevesebb sallanggal.
(#28240) toza: Ha ket procit akarsz a gepbe, azoknak azonosaknak kell lenniuk, de elvileg egyetlen procival is mukodik a dual slotos Mac Pro.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
toza
senior tag
sikerult vegig telepiteni,fo ventilatorok be sem voltak duga veletlenul.. eleg jol birja passziv hutesel is
mindvegig el capitan volt.. bocsanat.
20 perc viccelodes utan is jo volt ,
aztan most geekbench cpu test kozben egyszer csak megint megtortent. kep elmegy, ventilator 100% on.szoval akkor mi lehet a baj?
North bridge faradt el esetleg?!
vkinek van otlete? koszonom.
[ Szerkesztve ]
szegyen a futas,de faraszto...
-
Kommy
veterán
-
Macika_MC
tag
Mivel az én gépem garanciális nem akarom szétszedni és nem is fogom.
Én egy Western Digital 2.5 256GB USB 3.1 Külső SSD-t vettem erre a célra és szépen rögzítettem a gép lábához.
Ezek a külső SSD-k semmivel se lassabbak mint a belső SSD-k. Szerintem.
A Thunderbolt csatlakozó (USB 3.1) (akár 10 Gb/s) sebbeségre képes.A HDD-n nincs rendszer azt teljesen leformáztam, amikor a külső SSD-re már rátettem az új rendszert.
A beállításoknál az inditó lemeznél kiválasztod, hogy melyik lemez legyen a indítólemez.Ezeket a teszteket most készítettem.
A bekapcsolás kb 12-14 másodperc. Nem egy pcie ssd, de a belső HDD-nél lényegesen gyorsabb.[ Szerkesztve ]
Olvastam,hogy 1,7milliárd év múlva a Nap miatt el kell költöznünk a Bolygóról.....Örülök, hogy időben szóltak, mert nem szeretek kapkodni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- alza vélemények - tapasztalatok
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- LEGO klub
- Philips LCD és LED TV-k
- DIGI internet
- Ukrajnai háború
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest