Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Miért úszta meg Albert Speer? (Reagálás a Telex cikkére)
- gerner1
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bandras0226
üzenetére
Ha eladas a cel, akkor erre van beepitett opcio, vagy van valami oka annak, hogy nem dokumentacio szerinti folyamatot csinalod? Azaz, a futo rendszer alatt, a a beallitasokban/general alatt megnyomod a transfer or reset opciot?
-
blakey
titán
válasz
bandras0226
üzenetére
Kikapcsolod a minit és utána a bekapcsológombot nyomva tartod, amíg meg nem jelenik a kötet és a beállítások menü. Az általad írt módszer Apple Silicon-on nem működik.
-
válasz
bandras0226
üzenetére
Mert ARM gepeknel, azt nem ugy kell mar: https://support.apple.com/en-us/102603
-
kazsmerlaca
senior tag
válasz
bandras0226
üzenetére
írtam privátot...
-
blakey
titán
válasz
bandras0226
üzenetére
Királyság, akkor mégsem történt semmi gond. Sok billentyűparancs létezik, ments el egy oldalt ahol ezek le vannak írva és akkor sokmindenre lesz megoldás.
-
Alex91
félisten
válasz
bandras0226
üzenetére
-
blakey
titán
válasz
bandras0226
üzenetére
Bármilyen rendszerfrissítést is eszközölsz mindig lemezről, pendriveról érdemes csinálni, ilyenkor van egy lemezed amin a rendszer fut és bármikor lehet róla bootolni, ha ráküldted a store-ból a frissítést akkor sajnos nem tudom, hogy miként lehetne életet lehelni bele, még soha nem csináltam így frissírést az elmúlt 18 évben, szerintem próbálj meg beszerezni valamilyen rendszerlemezt.
(#27218) r4z
Ilyenkor lesz "Recovery"? Simán dmg-ből nyomja, vagy esetleg a régi rendszer recovery-je lesz elérhető? -
r4z
nagyúr
válasz
bandras0226
üzenetére
A power mellett a Cmd+R nyomvatartasaval bejon a recovery (remelhetoleg), ha megse, akkor Cmd+Alt+R nyomvatartasaval az Internet Recovery.
-
Kommy
veterán
válasz
bandras0226
üzenetére
Próbáld meg azt, hogy felcseréled a windows-os és a Mac-es csatlakozást, mert nekem is csak a kimondottam PC HDMI portban jó a kép.
-
blakey
titán
válasz
bandras0226
üzenetére
Akkor valamilyen beállítási gond lesz, FHD-n is tökéletes képet ad a legújabb rendszer.
-
Ragnar95
félisten
válasz
bandras0226
üzenetére
Jó ideje magas PPI-re van optimalizálva az OSX/macOS, szerintem ezen a problémán a Mountain Lion sem segítene már. Mountain Liont amúgy semmiképp nem raknék vissza, teljesítményileg is sokkal jobb volt a Mavericks, a plusz funkciókról nem is beszélve.
-
válasz
bandras0226
üzenetére
Na, lassan visszatérünk a 2010 környéki állapotokhoz, nem rossz. A hdd thermo szenzorra lennék még kíváncsi (van e benne). Meg ha nem lenne ragasztott az előlap mint régen, akkor lenne igazán fasza (nem, nem ott ment be a por anno, még mielőtt...
).De persze így se rossz, ha a 27"-es is ilyen, akkor lehet hogy megint lesz desktop Mac-em (mármint amin Apple logó is van
).Azért egy negatív gondolat is legyen: miért a jack csatlakozót üldözik az iphone-ban, és miért nem a 2.5"-ös legalja hdd-t az iMac-ben?
A kérdés költői... -
^Boss
őstag
válasz
bandras0226
üzenetére
A Forklift magyar fejlesztés, nemsokára jön az új verziója, szóval akinek nem dealbreaker valami funkció, már csak ezért is használja azt

-
cigam
titán
válasz
bandras0226
üzenetére
Ha nem vmi spéci, fizetős, egyedi verzió, nyugodtan törölheted.
Pl. Én megvettem annó a Fission-t, azóta már kiadtak egy új generációs verziót, amire csak fizetős upgrade van. Mivel jó nekem a régi is, nem frissítettem, de a régi telepítője (ami gyakorlatilag maga a program), már nem elérhető a hivatalos oldalon. Tehát van róla biztonsági másolatom, ha valami gubanc lenne, legyen egy offline telepítő. -
Ragnar95
félisten
válasz
bandras0226
üzenetére
Törölheted őket, gondolom windowson se tárolgattad a telepítő fájlokat, miután telepítettél 1-1 appot.
-
cigam
titán
válasz
bandras0226
üzenetére
-
cigam
titán
válasz
bandras0226
üzenetére
1. Mi a magyarázata hogy ide-oda szétszórva tartod programjaidat(pontosabban azok telepítőit)?
Erősen ajánlott a súgó/OS X-ről szóló könyvek olvasgatása.2. iTunes-ban: Fiók-»Saját fiók megtekintése. Találsz itt egy Engedélyezett számítógépek sort. Itt tudod "resetelni", és megint 5 engedélyed lesz. Olvasni való.
-
válasz
bandras0226
üzenetére
Változtass jelszót, akkor mindenhonnan kiléptet. Ez a biztos.
-
blakey
titán
válasz
bandras0226
üzenetére

A DMG.-t megnyitod és a benne lévő appot az applicatiopnsbe húzod ha van erre utaló nyíl vagy kétszer rálkikkelsz és telepíti magát. Minden dmg-ben egyértelműen le van írva (jelölve), ha a tálcára húzod akkor ne csodálkozz, hogy a telepítő indul. -
Ragnar95
félisten
válasz
bandras0226
üzenetére
1. Azért, mert nem telepíted az appokat
Dmg-t megnyitod, ott pedig vagy mutatja, hogy húzd be az appot az Applications mappába vagy elindul egy windowsról megszokott ablakos telepítő. Feltételezem nem indul telepítő, ergo fogd meg a dmg-ben található appot, másold át az applications mappába és ezzel meg is van a telepítés.
2. Nem véletlenül írtam azt a menüpontot amit, régebben ott volt a "Deauthorize all computers", most viszont csak egy "Deauthorize audible account" van helyette, ezt kéne megnézned, hogy pontosan mit is csinál... -
Alex91
félisten
válasz
bandras0226
üzenetére
User error...
-
Ragnar95
félisten
válasz
bandras0226
üzenetére
1. Valamit rosszul csinálsz, gondolom a .dmg-t indítod el, ha az Applications mappából indítod az appot/Launchpadről, akkor semmiképp nem indulhat el a telepítő.
2.Az iTunest bármennyi gépre felrakhatod, az Apple ID-dat csatolhatod csak 5 géphez. iTunes>Account>Authorisation alatt nézelődj.
3. Vagy konvertáld át az adott képet .jpg-be, bár a legtöbb app a .tiff-et is kezeli vagy állítsd át az alapértelmezett fájltípust és készíts mentéseket a billentyűkombinációval (ez amúgy is alapból .png-be ment, de átállítható .jpg-re is), a Grab által mentett fájltípus nem állítható át .tiff-ről másra. -
blakey
titán
válasz
bandras0226
üzenetére
1. Valószínűleg nem telepíted megfelelően, ha az app a helyén van akkor nem indít el semmilyen telepítőt.
2. Én még ilyennel nem találkoztam, legalább 100X telepítettem újra a gépet, iTunes is hibátlan volt mindvégig.
3. Megnyitod previewba és elmented jpg-ként vagy elküldöd nekem és visszaküldöm jpg-ben.
-
blakey
titán
válasz
bandras0226
üzenetére
Azt használsz amit csak akarsz, sokáig FF-et használtam, egy jó ideje a másik böngészőm a Chrome, nagyon jó újabban.
-
r4z
nagyúr
válasz
bandras0226
üzenetére
cmd+Q-val lépj ki, ne a felső sarokban lévő gombbal, akkor visszatölti.
-
Ragnar95
félisten
válasz
bandras0226
üzenetére
Ha space-t nyomsz a képen, akkor végig tudod nézni előnézetben nyilakkal a képeket, illetve ha kijelölöd az összes megtekinteni kívánt képet, akkor megnyitva őket Preview-val is tudsz lapozni köztük.
-
blakey
titán
válasz
bandras0226
üzenetére
Akkor DP legyen, a HDMI max 1920x1080-at tud ezen a gépen. Mármint a számítógépen, tehát Thunderbolt legyen a csatlakozási "pont".
-
blakey
titán
válasz
bandras0226
üzenetére
DP-n keresztül kötötted össze a monitorral? A feibontást simán kezeli, ez még csak 1080p.

-
válasz
bandras0226
üzenetére
Mekkora kijelző, milyen felbontás?
110 ppi alatt vérszegény, ez lehet gond.Az összefoglalóban leírtam, mire figyelj oda: Milyen külső kijelzőt válasszak?
-
tDr1v3r
veterán
válasz
bandras0226
üzenetére
Nem. Boot-nal az Alt-ot nyomvatartva elojon a bootmenu.
eBay-rol rendelj egy HDD caddy-t a gephez, kis szerencsevel talalsz olyan eladot aki tud mellekelni csavarhuzot a szereleshez.
-
blakey
titán
válasz
bandras0226
üzenetére
Nem gond, beállítod, hogy melyikről bootoljon.
-
Tibi86
aktív tag
válasz
bandras0226
üzenetére
Diskmaker X-szel tudsz egyszerűen bootolható usb-t csinálni, miután letöltötted az El Capitant az appstore-ból.
-
Ragnar95
félisten
válasz
bandras0226
üzenetére
Amennyiben USB3.0-s a ház, gyakorlatilag ugyanolyan sebességet el tudsz érni vele, mintha SATA portra kötnéd az SSD-t.
-
TheMarci
addikt
válasz
bandras0226
üzenetére
ifixit.com -on minden infót megtalálsz a géped szereléséről.
-
oszy
veterán
válasz
bandras0226
üzenetére
SSD ⍅ HDD?

A PopChar-t próbáld ki. -
Kommy
veterán
válasz
bandras0226
üzenetére
option (alt) + q a @
-
válasz
bandras0226
üzenetére
ALT+Q
Kapcsold be a billentyűzetnézőt, sokat segít. -
válasz
bandras0226
üzenetére
Működőképes lehet, de szerintem erős driver és egyéb szoftveres támogatást igényel a dolog, nem tudom mennyire lenne életképes mindennapos használatra.
-
válasz
bandras0226
üzenetére
És mire kötöd a racket?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen monitort vegyek?
- Battlefield 6
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Nintendo Switch 2
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB GameMax STORM Black Adata 600W
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E544 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I 14" HD+ I DP I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3082
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
).
).

Dmg-t megnyitod, ott pedig vagy mutatja, hogy húzd be az appot az Applications mappába vagy elindul egy windowsról megszokott ablakos telepítő. Feltételezem nem indul telepítő, ergo fogd meg a dmg-ben található appot, másold át az applications mappába és ezzel meg is van a telepítés.

TigerCat