Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
oszy
veterán
válasz bmwk1200s #25950 üzenetére
Ezzel volt a gond köszi! Meg volt formázva, csak nem úgy ahogy kellett volna.
---
Ha van egy kapitány telepítőm, azt hogyan tudom úgy telepíteni, hogy alapjáraton magyar nyelv legyen benne és ne utána kelljen beállítani?
[ Szerkesztve ]
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
bmwk1200s
őstag
A telepítés utáni első indítást követően már meg tudod adni, hogy milyen nyelv legyen az alapértelmezett. (Az első indításnál jön fel az alapkonfigurálás)
Lehetséges, hogy már a telepítést is lehet magyarul végigzongorázni, igaz ezt sosem próbáltam. (Lehet, hogy már az USB kulcsról való indításnál meg lehet adni a magyar nyelvet)Semmit sem írok alá!
-
wm2
őstag
válasz bmwk1200s #25948 üzenetére
az első két gen. MacPro-tól (1.1 Geekbench 3 (64): 5272) ma már egy AIR (2015 AIR Geekbench 3 (64): 5721) is jobb és jóval kevesebbet fogyaszt, nem fűt, nem pörgeti a villanyórát, persze ezek az első szériás amperzabálók ma már tök olcsók, viszont szarnak a pofon egy izmos kártya bele, mivel úgysem használod ki, ergo kész ráfizetés az egész mókolás vele, egy 3.1-es MacPro sem sokkal drágább, és sokkal jobb dolgokat lehet belőle kihozni, legalábbis a 8 magosból, ami még mindig 10ezer gb pont felett teljesít neked
Ozora <3
-
oszy
veterán
válasz TigerCat #25955 üzenetére
Úgy emlékszem, hogy azt választottam és mégis angol lett, aztán a beállításokban tudtam csak mindent magyarra rakni. Nem probléma, csak furcsa volt, mert nem így emlékeztem.
---
Van ajánlott SSD márka/típus? A 750GB-os HDD-t el akarom belőle adni.
-
TigerCat
nagyúr
A telepítő kapásból megkérdezi, milyen nyelven szeretnéd használni. Ez az első kérdés. Egyébként ha a telepítés előtt tolsz egy PRAM reset-et, akkor angol nyelven és kiosztással nyit, de egyből átállítva magyarra, szintén nincs gond.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
bmwk1200s
őstag
Felvetődik újra és újra a kollégák és az ügyfelek felől is az eGPU problematikája.
Elvileg a Sierra már nativan támogatja az eGPU-t, de a neten lévő videók alapján így is komoly mókolást igényel. System Integrity Protection-t ki kell kapcsolni és bele kell nyúlni a rendszer mélyébe.A kérdésem az lenne, hogy pl. egy Mac Mini és Thunderbolt Display közé be lehet e iktatni egy külső videokártyát? MacBook-okkal egész szépen működik a dolog, sőt Mac Pro és Mac Minivel is láttam már működő rendszert, de Thunderbolt Display-jel még nem.
Van esetleg valakinek tapasztalata ezzel? Várható a jövőben olyan eGPU ami csak plug and play módszerrel működni fog macOS alatt windows nélkül?
Meglepő, de olyan mértékű gyorsulást tud adni egy külső videokártya, hogy elgondolkodtam rajta, és ha megoldást találnánk, azt az ügyfelek és persze felétek is tudnám kamatoztatni.
Semmit sem írok alá!
-
r4z
nagyúr
válasz bmwk1200s #25960 üzenetére
A Thunderbolt Display többi portjához lehet, hogy kell egy második Thunderbolt kábel is. Az eGPU-nál ugyanis vagy meg kell szakítani a láncot, hogy az eGPU hajthassa a kijelzőt sima miniDP-n, vagy a gépen le kell tiltani valahogy, hogy a Thunderbolt Displayt monitorként használja, és csak a többi portot hajtsa. Szintén kérdés, hogy a két különböző bemenetet tudja-e helyesen kezelni a Thunderbolt Display, vagy csak a daisy chain miatt van ott rajta a második port. Nem tudom, mennyire rugalmas ilyen szempontból a Thunderbolt implementáció a Maceken, ezt csak tapasztalat alapján lehetne megmondani.
Egy "mezei" monitort viszont meg lehet hajtani gond nélkül így Thunderbolton, várjuk ki, miket hoznak ki TB3 alapon a közeljövőben. Bár nem tűnik túl biztatónak, hogy az Akitio Node specifikációi között ki van emelve, hogy Macekkel nem kompatibilis.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
TigerCat
nagyúr
válasz bmwk1200s #25960 üzenetére
De jó is lenne egy Mac Mini, amit stabilan itt hagyhatnék az irodában a nagy kijelzőre kötve... Kár, hogy amit újonnan árul az Apple, annak is relatíve hulladék a bele. Nem is értem miért nem frissítik. Ezt sem...
-
bmwk1200s
őstag
Hát ez az. Mert az is kell, hogy továbbra is működjön a Thunderbolt Displaybe épített webcamera és sztereo hangszóró. Tehát én úgy okoskodom, hogy a Mac Mini egyik Thunderbolt portjába kell bekötni az eGPU-t a másik Tb portjába meg a Thunderbolt Displayt és letiltani a belső integrált intel gput. Nem lesz más megoldásom, be kell ruházni egy külső PCI-e házba, meg egy gtx 960 - gtx980 GPU-ba és addig próbálni amig vagy nem működik, vagy kideríteni, hogy tuti nem működik. Csak ez azért elég költséges lesz így, hogy vagy megy majd vagy nem.
(#25962) TigerCat: naaa! Ne tessék sértegetni az otthoni gépem! Becsülettel teszi a dolgát
Lehet nem is fogják többet frissíteni. Ki tudja. De azért nem olyan rossz az. Párom is imádja és szépen tud rajta dolgozni.[ Szerkesztve ]
Semmit sem írok alá!
-
TigerCat
nagyúr
válasz bmwk1200s #25963 üzenetére
Oké, ezt nem vitatom, de jelenleg visszalépés lenne, ha vennék egy minden földi jóval megáldott minit, amiben az a grafikus mag ketyereg, amilyen az előző gépemben volt. Amúgy elég lenne, de nem akarom kicentizni a nagy felbontás miatt.
-
oszy
veterán
Ilyen van a Minimben Akkor ebbe is majd az kerül.
Az akkumulátort hogyan lehet úgymond "kímélni"? Mindig tápon hagyni pl. otthon? Vagy jól lemeríteni és utána kikapcsolva teljesen feltölteni? Esetleg nem fontos kikapcsolni töltés közben?
-
-
bmwk1200s
őstag
válasz TigerCat #25971 üzenetére
Gazdasagosabb, de neked gyenge lenne.
Ha nem kell a GPU ereje, akkor ott a 2012es 4magos i7el szerelt verzio.
CPUban egy kis szornyeteg
Hasznaltan egesz jo aron vannak. 16GB ram es SSD komboval nagyon allat kis gep.
eGPUval is lehet probalkozni ha fontos.Semmit sem írok alá!
-
bladekettő
tag
Sziasztok
Ti még vennétek late 2011 15" macbook pro-t?
The easy day was yesterday! :)
-
bmwk1200s
őstag
válasz bladekettő #25976 üzenetére
A GPU hibara valo hajlam miatt mar nem igazan mernem.
Bar tobb ismerosomnek is van es nagyon szeretik. SSDvel es 16GB rammal szinte minden feladatra jok. Korlatozottan meg jatszani is lehet vele, steamrol peldaul L4D egesz jol fut alatta.Semmit sem írok alá!
-
wm2
őstag
-
bmwk1200s
őstag
válasz bladekettő #25979 üzenetére
Korant sem biztos, hogy jobban jarnal vele. Voltak mar panaszok a cserelt alaplapokra is. Irorszagban sem mindig vegeznek tokeletes munkat
A helyedben, ha jo aron van es tenyleg szeretned, elvitetnem a tulajjal egy ellenorzesre. Hatha a diagnosztika mutat vmit.
Semmit sem írok alá!
-
bladekettő
tag
válasz bmwk1200s #25982 üzenetére
Az a baj, hogy a 2012 15"-os nem retinák már sokkal drágábbak, már ha még találni ilyen gépeket.
(a gép:i7 2,4ghz, 8gb ram, 250gb 850 evo, high res, 1gb gpu, hibátlan állapot, magyar bill, 400 ciklus az akkuban, doboz, papírok 230ezer)Hol lehet leellenőriztetni a gépet?
[ Szerkesztve ]
The easy day was yesterday! :)
-
bmwk1200s
őstag
válasz bladekettő #25983 üzenetére
Bécsben a McSharkban. Pesten talán az iStyle-ban
Semmit sem írok alá!
-
TigerCat
nagyúr
-
bmwk1200s
őstag
válasz TigerCat #25985 üzenetére
500 ezret egy haklira?
Azok már nem is lesznek támogatva. A 10xx szériához nem fog macOS driver készülni, ha igazak a pletykák. Az nvidia nem adja ki a kezéből a drivert, az apple meg csak úgy nem engedi, nekik kell, hogy lássák a forráskódot. Szerintem a GTX 980 bőven elég még mindenre. Kb. 3-4szer erősebb, mint ami most a csúcs 2016os rMBP-ban van.Semmit sem írok alá!
-
bmwk1200s
őstag
válasz TigerCat #25987 üzenetére
Nem is kell annak lennie. Mondom, nézd csak meg! GTX 980. Mire nem elég, őszintén?
Én meg sosem voltam Nvidiás, a hideg is kirázott tőle, még anno . Azóta lettem jobban Nvidia párti, hogy bemutatkozott a 10xx széria. Előtte, nagyon rég, még ősidőkben Sapphire Radeon 3850-em volt... és még AGP-s Imádtam!
[ Szerkesztve ]
Semmit sem írok alá!
-
bmwk1200s
őstag
válasz TigerCat #25989 üzenetére
Ha nem játszol, akkor semmi különbséget nem látnál abban, hogy a 4K kijelződ egy GTX 980 hajtja vagy egy GTX 1080. Ahhoz a grafikai munkákhoz, amiket tudom hogy csinálsz elég kell hogy legyen. Persze lehet olyan projekted is amit én nem ismerek, de az már nagyon komoly 3D-s render kellene hogy érezd a különbséget.
A két kártya között főleg árbeli különbség van és a tényleges hardveres különbség játékokban jönne ki.
GTX 980 - persze itt 3 van belőle, de 3 4K-s monitor is
[ Szerkesztve ]
Semmit sem írok alá!
-
bmwk1200s
őstag
Persze. Csak gondoltam akkor már a 9xx sorozatból (kivéve a Ti-t) a legerősebbet írom, ha már a 1080-al kell versenyezni. A gond továbbra is a driver hiány a 10xx széria esetén. macOS alá nem lesz nagy valószínűséggel, és igy macOS alatt a VR is kérdéses. Egyébként igaz az is, hogy Quadro vagy FirePro is szóba jöhet, ott talán meg van (még) oldva a driver kérdés.
Semmit sem írok alá!
-
wm2
őstag
válasz bmwk1200s #25994 üzenetére
az utolsó valamire való iMac i7 quad 4gb 780GTX sem xar még pont minap nézegettük, igaz, hogy fogyaszt (ha hajtod) de tisztességesen szerepel még mindig, csak nyáron kell mögé egy picike venti :-) és ez olyan gép, amit szabadon bővíthetsz, fjúzsönözhetsz, píszíjájozhatsz meg 32 gibabájtramozhatsz :-) persze rohadt ritka ám ez a CTO cucc
Ozora <3
-
TigerCat
nagyúr
Jók ezek a régi konfigok, de most őszintén, te mit vennél? 12 éves BMW 740i ki tudja kitől, vagy új Focus 1.6 TDCI garanciával? Nagyon kisarkítva...
Én nem vennék ilyen értékű gépet használtan. Az első Mac-emet mondjuk pont így vettem, de egyrészt munkatársamé volt és láttam mire használta, másrészt közel sem fájt egy kisebb vagyonba.
Egyébként értem, hogy jó gépek és még mindig korszerűnek mondható, de ha már egyszer ennyi pénzt rááldozok, nekem fontos, hogy új legyen és bármi gondom van, azt a gyártó orvosolja. Ja, nem utolsó szempont, hogy munkára használom, tehát az ÁFA-s számla sem mellékes.
Mindez az én véleményem és elfogadom, ha másnak ez nem jön be, de részemről így logikus.
-
wm2
őstag
válasz TigerCat #25996 üzenetére
Accord. Kerülöm a német stb. autókat. Ha nem Accord lenne, akkor EVO. Esetleg régebbi Impreza vagy Skyline. Ezekből simán bevállalnék egy 10 éves modellt. A német csilli-villikből nem. Elég ennyi ha már autókhoz hasonlítunk?
Amúgy egy hacklit munkára bevállalni rizikós, otthon még ok. Máskülönben marad a Dell, Fujitsu stb. Win-el. Ha úgyis munkára kell nem tökmindegy?
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
wm2
őstag
válasz TigerCat #25996 üzenetére
Kerestem neked vmi szépet. Minden komponense teljes mértékben hackli kompatibilis, de mire a gyerek összerakta az nem kis összegre rúghatott (amúgy ne menj Kapitánynál feljebb ha rászánod magad, mert a macOS hackOS full of szopás). Ha megnézed a Corsair többi ATX/ITX cuccait sztem találsz olyat, amire nem fox dzsungapécézni. Máskülönben akárhogy matekolunk, olyan Apple gépet nem fox találni, ami mindere jó, munkára és személyes használatra egyaránt. Az egyik barátom egész életében mac-en dolgozott, de még ő sem mer egy rossz szót szólni a HP Z-re. A lényeg, ha dolgozol a wines gép netet ne lásson és populáris appokat se telepíts rá. Mellette meg ott a kis almás laposod. Akárhonnan nézzük ma már így megy, mert az Apple hamarabb jön ki egy iPhone 9-el, minth a minit frissítse. De tudod.
Ozora <3
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App