Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• CsY

aktív tag

válasz wedlock #4599 üzenetére

isten ovjon a magyar linuxoktol... ez alol a frugalware a kivétel....
    suse, mandrake, uhu, blackPanther mind egy kaptafa... szép felhasználói felület, ami vetekszik a windows csillogásával, mig a mögöttes tartalom 0. Miért van az, hogy a suse tüzfala (ami iptables alapú) külön leirónyelvet használ az iptables vezérlésére? mig egy eccerü parancs is bonyolult benne. Miert van az, hogy a mandrake, suse is használ olyan függvényeket, amik a winfos alapjai. Használjatok gentoo-t, ubuntu-t, debian-t, knoppix-ot, kanotix-ot, frugalware-t , slackware-t. Mindegy...ezek megbizhatóak. A lényeg a frissités, a kezelhetöség (habár én a mai napig minden fontosabb dolgot konzolon csinálok, vagy manuálisan modositom a konfig file-t). Ennyi az egész linuxos ''nagy varázslat''.
    Elmondok egy történetet... Egy albérletben lakom haverral és a bnöjével. Nekem van egy privát és egy céges laptopom... Mig a priváton is windows volt, használták ők is...igaz néha kékhalál-fagyás... Eccer csak hazamentem, kezemben egy kanotix cd vel és felraktam a másik winyora...mondván mátol ez van...szépen megcsináltam nekik usereket, stb.használták, teccett nekik, észrevették h nem fagy, gyorsabb a net, söööt. szebb a felület...Majd jött egy költözés, és akkor mar uj oprencer is kell :)) felraktam az ubuntut, sok jot hallottam rola. vegeredmenyben debian alapu, rossz nem lehet :D
    elsöre felismerte wifi, BT, infra, touchpad stb... home directorykat atmasoltam...es ment nekik elsöre... Mostmar nem hajlandoak a windowst hasznalni, mert megismertek egy masik alternativat, ami jobban tetszik nekik...és ök sima userek... Ha nekem valami dolgom van a saját gépemen, nem szivesen ülnek le a céges-microsoft os géphez... ennyi... mki döntsön belátása szerint...

• CsY

aktív tag

válasz wedlock #4599 üzenetére

ha a live distribet toltotted le tutter h nem akadhatott ossze... meg ezert mondtam kanotix ot.

Aktív témák