- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- droidic: EA GAMES – élő emberrel a supportban 2025 ben
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imi1981
veterán
Sziasztok !Feltelepítettem a mintet külön patricióra de van egy kis gond !Telepítésnél kérte ,h konvertáljam át ext4 fájlrendszerre a patriciót ,megtettem es minden jól is ment es feltelepűlt.Idulásnál frankón megkérdezi h a win8-at vagy a mintet indítsa e.Viszont a többi patriciót(még 3)nem tudom megnyitni,jogosúltságot kér ,beütom a jelszavam de akkor se tudja megnyitni es valami hosszú szöveget ír ki!Van erre megoldás vagy már telepítésnél elcsesztem valamit ?Kösz a választ előre is !
-
sh4d0w
félisten
A következő problémakört kellene körbejárni:
Multiuseres Linux desktop környezetet kellene kialakítani úgy, hogy minden usernek saját LUKS jelszava legyen és ne férhessen hozzá sehogyan sem a többi user állományaihoz és egyáltalán: teljesen legyenek elszeparálva egymástól.
Az addicionális LUKS kulcsokat létre tudom hozni. sudoersben tudom szabályozni, mely parancsok hozzáférhetők a felhasználók számára, de kíváncsi lennék, ti mely utasításokat szabályoznátok?
Milyen egyéb dolgokat kellene még beállítani szerintetek?Az OS vörös hatos, a userek pedig műszakoznak a masinán (tehát nem egyidőben használnák a gépet, hanem egymás után).
-
Obi-1
őstag
válasz
ubyegon2 #19389 üzenetére
Ez kicsit hosszú ügy. Apám Firefoxban akar képeket feltölteni (pl. Vatera, e-mail), és utálta a GTK File Dialog-ot, mivel abban egyszerre csak egy preview látszik értelmesen, ő pedig sok kép közül választ.
A KDE File Dialog viszont olyan, amit ő elvár, ezért, sajnos, a KDE-hez vagyok kötve. A KDE-ben is csak külön csomagokkal lehet elérni, hogy a Firefox a KDE File dialogot használja...
-
Obi-1
őstag
válasz
perge666 #19384 üzenetére
Előzmény:
Szüleim gépére Linux Mint 16 KDE-t tettem fel a hétvégén, Windows XP leváltás miatt. Otthon klasszikus Ubuntu-Unity van fent a gépemen, tehát nekem is szokatlan a KDE. A KDE maradt csak megoldásként, mert Apám a Firefox File dialog-ban mindenképpen Tile Preview opciót akar. A Gnome Preview egyszerre csak egy képet mutat.A probléma:
Fénykép letöltés SD kártyáról - a tálcán feljönnek pár pillanatra a lehetőségek (importálás GwenView, importálás DigiKam, megnyitás Dolphin), de ez túl gyors Apámnak. Hogy tudom beállítani, hogy a DigiKam induljon el, és rögtön töltse is le a képeket? A DigiKam indítását mutattam neki, de túl sok lépés letölteni a képeket.Lehetséges megoldás:
1. külön script, parancsikon az asztalon
2. módosított parancsikon a Digikamhoz, hogy rögtön a letöltéssel indítson
3. Rapid Photo Downloader vagy Shotwell használata a KDE-ben?
4. valamilyen szinkronizáló program, rsync alapon?A 2-es tűnik talán a legjobbnak, de nem találom, milyen paramétereket kellene megadni.
-
perge666
veterán
-
-
tlac
nagyúr
A frissen létrehozott ext4 fájlrendszer első mountolásánál mit történik?
Azt látom, hogy ilyen esetben tekeri a vinyót hosszú ideig. A további mountolásoknál már nem csinálja. -
Imi1981
veterán
válasz
ubyegon2 #19378 üzenetére
Kösz megnézem !Csak holnap tudom telepíteni mert dolgom volt.Amúgy úgy terveztem ,h kipróbálok párat azt amelyik tetszik azt hagyom meg.Játszani már csak nagyon ritkán szoktam (meg arra meghagyom a wint)úgyhogy inkább az a fontos, hogy gyors könnyű és stabil legyen .Munkatársam épp most ajánlotta a 2010-es ubuntut ,azt mondta az újabbak szarabbak de én azért kipróbálom az újat is ,veszteni nem vesztek vele főleg ha live cd-ként próbálom ki.
-
válasz
Imi1981 #19375 üzenetére
Ezt is olvasgasd, ha prógálgatni akarod a MINT-et!
És két topic, ami főleg érdekelni fog! Linux MINT és a Linux - abszolút kezdőknek. -
válasz
Imi1981 #19375 üzenetére
Ezt ajánlották letöltésre fentebb, de próbálgathatod kíváncsiságod szerint, ha 2 Gb- od lenne, én simán a 64 bitest mondanám. Live mód- ban ki tudod ezeket próbálni, akár pendrive- ról is. Ha telepíteni is akarod, nem árt átolvasgatnod a kézikönyvet, 13- hoz van magyarul, de a lényeges dolgok ugyanazok 16- ban is. Ráadásul nemsoká itt a 17 is!
-
Imi1981
veterán
Az ubuntu se folyamatosan volt lassú ,de nagyon sűrűn belassult és nem kicsit !A mintet most pár napja próbáltam es egész gyors volt,sokkal gyorsabb mint az ubuntu (bár azt kb egy éve próbáltam és nem tudom melyik verziót ).Mintből se tudom pontosan melyiket töltöttem de 1.1 Gb volt,amit most (amit itt ajanlottak)töltöttem 1.3 Gb.De lehet kipróbálom amiket írtál ,gndolom azt is el lehet indítani cd-ről próbaképpen .
Amúgy a mint tetszett csak telepítésnél ugyan area a patricióra telepítettem ahol a win8 volt,de ugy csak a win8 indult bekapcsoláskor,és nem dobta fel a választás lehetőségét . -
Videl
csendes tag
válasz
Imi1981 #19372 üzenetére
Ha már az unity (Ubuntu) is lassú volt, akkor a cinnamon sem biztos, hogy sokkal gyorsabb lesz. Nálam legalábbis semmivel sem volt gyorsabb működés közben. Nem is azért részesítettem előnyben. Ha esetleg nálad is ez lesz a helyzet, akkor ajánlom az xfce vagy mate valamelyikét.
-
morte8
csendes tag
Üdv!
Angol nyelvű Debian 7-es szerver lemagyarításával kapcsolatban van kérdésem.
A gond az, hogy a hosszú Ű és Ő karakterek nem jelennek meg megfelelően konzolon.dpkg-reconfigure console-data lefuttatva
hu_HU-utf8 beállítvaa /etc/default/keyboard alatt beállítottam a magyar billentyűzetet.
Ha mondjuk megnyitok egy html fájlt nanoval, és leütöm az Ű betűt akkor a szövegszerkesztőben helyettesítő karakter jelenik meg, ha mentés után megnyitom a html fájlt böngészőben, akkor ott szépen megjelenik a beütött Ű betű.
Ha SSH-n keresztül belépek, akkor szintén megjelennek rendesen az ŰŐ betűk, így biztosan magával a konzollal van gond.
Köszi!
-
Imi1981
veterán
válasz
quailstorm #19367 üzenetére
Kösz a valaszt mindenkinek !Mintből is van jopár verzió ahogy látom .En valami linux mint petra próbáltam ,de lattam a letöltőhelyen tobb verziót.Akkor letöltöm a mint debiant de már csak holnap .
F34R a wint még meghagyom mert még csak ismerkedek a linuxal és mert barátnőm is használja a gépet ,és ő ragaszkodik a winhez. -
quailstorm
félisten
válasz
Imi1981 #19366 üzenetére
Természetesen lehetséges a dual boot, sőt magának meg fogja csinálni egy debian alapú diszró egész biztosan.
Mintnél megállnék. A VGA elég jó hogy ne kelljen lebutított ablakkezelő. A proci az kevés, de ez van.
Esetleg próbálkozhatsz debiannal backports repoval, de mint kényelmesebb szvsz. -
Imi1981
veterán
Sziasztok!Melyik linuxot ajáljátok amd sempron 3000+ 1.67GHZ proci ,1.5 Gb ram és nvidia gt220 videókártyával ellátott gépre ?Az ubuntut próbáltam kb .1 másfél éve(akkori legújabb ) de azt nagyon lassúnak éreztem !Most próbáltam a mintet és ez egész gyors ,de ha tudtok jobbat megköszönném.
Még egy kedés.Lehetséges ugy telepíteni ,hogy most a c meghajtón win8 van és a linuxot a pl d-re telepítem és indulásnál kérdezze meg mlyiket indítsam?kösz a választ előre is ! -
perge666
veterán
válasz
Cyber_Bird #19362 üzenetére
A 8.1-ről nem sok jót hallottam.
Win7-en mindenhez van driver,akkor elvileg 8.1-hez is,de azt inkább hanyagolnám.
Akkor már hagyom rajta a 7-est. -
Cyber_Bird
senior tag
-
perge666
veterán
Sziasztok.
Van egy Lenovo S10 Netbookom,amit másodlagosan használok,vagyis nem ez a minden nap használt PC.Jelenleg Win7 fut rajta,de van hogy képes belassulni,pedig szerintem nem kéne neki.
Főbb paraméterei :
-1600MHz Intel atom N270 processzor
-2gb DDR2 memória
-Intel GMA 950 VGA 256MB,de lehet hogy 128MB,és csak a memória miatt ír többet.
-160GB HDDTudnátok nekem ajánlani egy olyan Linuxot rá,amivel gördülékenyen,gyorsan lehet vele internetezni,filmeket is tudok rajta nézni,és a legfontosabb,hogy régebbi játékok futtatására alkalmas kellene hogy legyen./Abes Oddysee,Colin McRae Rally2,Pitfall,Tropico2,Crash Bandicoot,GTA3,Call Of Duty1,ezek vannak most rajta,és gond nélkül mennek/
Játék terén lehet hogy nem nekem találták ki a linuxot,vagy tévedek,és van olyan változat ami nekem jó volna?
-
Videl
csendes tag
válasz
Apollyon #19357 üzenetére
Köszi szépen
Próbáltam, de akkor nem volt változás. Már mindegy alapon megcsináltam újra a leírtakat és most jó. Érdekes egy gép ez. Egyébként ez is notesz, WD Black Scorpio, 2.5 -ös merevlemezzel.
Most én is Manjarót használok, a Chakra valahogy nem fogott meg. Ez viszont maradni látszik.
-
Videl
csendes tag
Kipróbáltam a Chakra és a Manjaro linuxot is, de mindkettővel ugyanaz a problémám. A Fedora, Suse és Debian alapú rendszereknél az idle3-tools segítségével be tudtam állítani, hogy ne parkoljon a hdd. Az Arch alapú rendszereknél viszont hiába állítom be ugyanazt, nem reagál. Akkor is klikkel, méghozzá hangosan. A merevlemeznek semmi baja, alig egy hónapos. Hibás szekor sincs rajta, leelenőriztem több programmal is. Nincs valakinek ötlete? Mert így sajnos használhatatlan számomra a Chakra és a Manjaro is. Arch wiki sem segített.
-
Sonja
nagyúr
-
MacCaine
őstag
válasz
PumpkinSeed #19346 üzenetére
Akkor vagy cmd-ből indítsd az nmap-et, vagy használd a zenmap nevű progit.
-
bambano
titán
válasz
stickermajom #19350 üzenetére
"nem volt semmit output.": igen, ez a jó.
az "output"-ja az, hogy csökken a foglalt terület."Lehet, hogy korrupttá tett valamit az upgrade": nem lehet, hanem biztos, a problémád az, hogy egy fájl két csomaghoz is hozzá van rendelve (ez vagy upgrade hiba, vagy eltoltak valamit a csomagolók) és ezért megkavarodik a csomagkezelő.
én ezt a szöveget látom kritikusnak:
trying to overwrite '/etc/dhcp/dhclient.conf', which is also in package networking-general 02.00.00-124635 -
bambano
titán
válasz
PumpkinSeed #19349 üzenetére
szerintem mennie kellene, telnet-tel meg tudod nézni, hogy a szerver működik-e.
-
stickermajom
addikt
válasz
bambano #19347 üzenetére
Köszi, lefuttattam az apt-get cleant, de nem volt semmit output. Az normális? Illetve töröltem logokból, de így is ugyanaz a helyzet.
Elvileg 1299MB foglalt az 1922-ből, a .deb, amivel újra tudnám húzni meg 200 mega körül van. Lehet, hogy korrupttá tett valamit az upgrade? Fura ez, hogy nem tudok törölni remove-val semmit. -
bambano
titán
válasz
PumpkinSeed #19343 üzenetére
ahogy MacCaine is kérdezte: a kliensen is átírtad a portot?
másrészt az ftp paranccsatornája karakteres protokollt használ. nem kell hozzá nmap, telnettel is be lehet rá lépni.
-
bambano
titán
válasz
stickermajom #19344 üzenetére
apt-get clean és a /var/log alatti felesleges dolgok törlése segíthet a helyhiányon.
-
MacCaine
őstag
válasz
PumpkinSeed #19343 üzenetére
A kliensen van fent nmap?
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Adott egy WD My Cloud Debian Wheezyvel. Egy apt-get upgrade után összehányta magát a rendszer, gondoltam simán újrahúzom a firmware-t, de a rendszer partíció tele lett, így nem megy fel a fw, hogy tiszta lappal indítsak.
WDMyCloud:~# apt-get remove transmission-cli transmission-common transmission-daemon
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
You might want to run 'apt-get -f install' to correct these:
The following packages have unmet dependencies:
isc-dhcp-client : Depends: isc-dhcp-common (= 4.2.2.dfsg.1-5+deb70u2) but 4.2.4-7 is to be installed
E: Unmet dependencies. Try 'apt-get -f install' with no packages (or specify a solution).Egy kis guglizás után a következőt találtam erre a problémára:
ls -la /var/cache/apt/archives |grep isc-dhcp-client
sudo rm /var/cache/apt/archives/package_name.deb
sudo apt-get -f installMegtalálom a következő csomagot: isc-dhcp-common_4.2.4-7_armhf.deb, törlöm. Nyomnám az apt-get -f installt és a következővel végződik:
Preparing to replace isc-dhcp-client 4.2.2.dfsg.1-5+deb70u2 (using .../isc-dhcp-client_4.2.4-7_armhf.deb) ...
Unpacking replacement isc-dhcp-client ...
dpkg: error processing /var/cache/apt/archives/isc-dhcp-client_4.2.4-7_armhf.deb (--unpack):
trying to overwrite '/etc/dhcp/dhclient.conf', which is also in package networking-general 02.00.00-124635
dpkg-deb: error: subprocess paste was killed by signal (Broken pipe)
Processing triggers for man-db ...
Errors were encountered while processing:
/var/cache/apt/archives/isc-dhcp-client_4.2.4-7_armhf.deb
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)Tudnátok segíteni esetleg? Igazából csak helyet kéne csinálnom, hogy újrahúzhassam az egészet, és el is felejteném az openvpn próbálkozást
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
MacCaine #19342 üzenetére
21-es porton teljes mértékben elérem. Átírom mondjuk 2788-ra újraindítom fut (htop is mutatja) nem tudok fel lépni, majd újra átírom 21-re újraindítom és fel tudok lépni.
(#19341) f_sanyee
Igen ezt elfelejtettem, debian linux, és úgy értettem, hogy nincs állítva a tűzfal, szóval alapértelmezetten van.
-
MacCaine
őstag
válasz
PumpkinSeed #19338 üzenetére
A kliensen is átírtad a portot? Biztos fut a szolgáltatás? Scanneld le a gépet egy nmap-el a kliensről, hogy kívülről is látszik-e az ftp.
-
f_sanyee
senior tag
válasz
PumpkinSeed #19340 üzenetére
mi nincs beallitva? minden accepten van?
selinux?
-
f_sanyee
senior tag
válasz
PumpkinSeed #19338 üzenetére
tuzfal?
-
PumpkinSeed
addikt
Olyan kérdésem lenne, ha a proFTPD-nél átírom a portot valami másra akkor miért van az, hogy nem tudok felkapcsolódni ftp. Csak a 21-es porton működik?
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
McSzaby #19318 üzenetére
Tudom, hogy nem akarsz scriptelgetni, megírtam neked
#!/bin/bash
# ma
DATE=`date +%Y-%m-%d`
# honnan
SYNCFROM="/home"
# hova
SYNCTO="/mnt/backup/home"
if [ ! -d ${SYNCTO} ]; then
mkdir ${SYNCTO}
fi
# a törölt cuccoknak
SYNCBACKUP="/mnt/backup/home-torolt-${DATE}"
if [ ! -d ${SYNCBACKUP} ]; then
mkdir ${SYNCBACKUP}
fi
# másold át, archive-ként, minden joggal, másold a törléseket is, de a törlés helyett
# mozgasd a syncbackup mappába a törölnivalókat
rsync -av --delete --backup --backup-dir=${SYNCBACKUP} ${SYNCFROM}/ ${SYNCTO}/
exit 0chmod 0755
és tedd a /etc/cron.daily-beNem teszteltem, de majdnem ugyanezt használtam évekig.
-
utgyuru
aktív tag
válasz
Speeedfire #19335 üzenetére
Attól tartok nem. Indítottam egy Mint live rendszert, és kb ugyanazokat produkálja.
-
bambano
titán
válasz
utgyuru #19330 üzenetére
nekem két hét kínzás után adta meg magát mindig a memória...
anno még a boldog békeidőkben standard 160 órás töréstesztet nyomtunk, ha fontos volt a hardver. volt egy killkernel nevű program, ment egyik terminálon, néhány másikon számolós, további néhány másikon kernelfordítás különböző könyvtárakban végtelen ciklusban.ha ezt túlélte egy hétig, akkor mondtuk, hogy jó. három memtest futás az csak bemelegítés.
-
bambano
titán
valaki foglalkozott már mélyebben bsd lp remote printinggel?
a filterek hol futnak le? -
utgyuru
aktív tag
válasz
Speeedfire #19325 üzenetére
Itt eléggé ellenzik wheezy-re a cinnamont. Az iceweaselt mindenképp le akartam cserélni, csak azt nem tudtam, hogy maga a program hibádzik, vagy a telepítéskor rontottam el valamit, hogy ennyire nem működik. A gnome logot hogy tudom megnézni ?
-
Speeedfire
félisten
válasz
utgyuru #19324 üzenetére
A gnome log-ját kellene meglesned, lehet hogy a gdm nem indul el valami miatt. Nálam akkor volt ilyen, hogy beírtam a jelszót és csak utána jött be a gdm.
Illetve tégy egy próbát szerintem a cinnamon-nal, annyire egyszerű és gyors, hogy megér egy próbát szerintem.
Mióta ezt az ablakozót használom szinte teljesen megszűntek a linuxos problémáim.
Az iceweasel passz, de mindenképp jobb lehet egy chromium vagy ff. -
utgyuru
aktív tag
válasz
Speeedfire #19320 üzenetére
Na, akkor ezzel kapcsolatban jóra gondoltam.
Attól függetlenül a többi kérdésben tanácstalan vagyok, tegnap még akartam írni, hogy Gnome3 felülettel telepítettem, csak akkor már egyáltalán nem tudtam iceweasel-t használni, elindítottam, és leállt egyből. -
McSzaby
őstag
válasz
sh4d0w #19322 üzenetére
Igen, ezt láttam csak az a bajom, hogy telepítésnél semmilyen default.profile-t nem hozott létre, illetve nem tudom hogy kéne kinéznie egy profile-nak ennél a programnál. Azt láttam már, hogy GUI-n hogy csinálnak profile, de cli módot nem találtam rá. lehet vak vagyok...
-
Sonja
nagyúr
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
szeretnék napi mentéseket csinálni egy könyvtárról, de csak különbségit. Mit tudtok erre ajánlani, mi a legegyszerűbb progi? Nem akarok scriptelgetni, gyorsan akarom csinálni egy ismerősnek.
Szóval különbségi mentés lefut mondjuk éjfélkor minden este és pl.: a /home-t lementi a /mnt/backup alá. Ez csak egy példa..
-
utgyuru
aktív tag
Egy teljesen friss Debian 7.4.0-val kapcsolatban lenne pár kérdésem:
-8GB RAM van a gépben, de a rendszer csak 7,5-et mutat, ez normális ?
-Második indításnál nem jelent meg a grafikus felület
-Utána bejelentkezéskor 3x volt, hogy beírom a jelszót, majd újra a bejelentkező ablak fogad (nem írtam el), aztán beengedett. Ctrl+F1-el váltottam terminálra, F7-el váltanék vissza grafikusra, de nem jelent meg
-Iceweasel folyamatosan csak úgy bezáródikAsrock H55M-LE alaplap integrált VGA-val, i3 CPU-val amin dolgoznék.
-
t420s
aktív tag
Üdv!
Linux Mint 16 Petra Gnome install hiba.
Adott a gép, rajta Win8.
Elkülönítettem egy 40 GB-os partíciót a linuxnak.
Boot cd be, elindít. 40 GB-os manuálisan kijelöl, formáz ext4-re, boot flag + csatolási pont / (root).
Majd telepítés. Hiba nélkül fut, látom írja: más oprendszerek keresése, grub install grub update.
Restart.
Majd: semmi.
Csak a Win8 indul, nyoma sincs a boot menünek.
Uakkor a 40GB-os partíció ext4 lett és van is rajta tartalom. Vagyis ott a linux.
De hol a grub és a boot menu?Köszönöm
-
Akkor erősen benne vagy a nagy LINUX problémakörben!
Nekem akkor szerencsém volt a MINT 16 Cinnamonnal, mint ahogy 8- 10 más disztróval nem. Ám ahogy a Distrowatch- ot nézegetem, van még pár disztró.
Vannak egészen speciális célokra kihegyezettek is. Úgy veszem észre, hogy a Linuxnak lelke van és annak harmonizálnia kell az adott gép lelkével. Különben...
-
Videl
csendes tag
válasz
ubyegon2 #19311 üzenetére
Nincs bajom a kde-vel, a gép is bírja. A Susén pl. normális a betűtípus, pedig azt is kde-vel használom. Úgy látszik a Fedorán nincs így optimalizálva vagy nem tudom. Fekete képernyő meg azért érdekes, mert a béta2-es Ubuntun sem volt ilyen ugyanazzal a vga driverrel, amikor kipróbáltam. Közben külföldi fórumokon olvastam, hogy másnak is csinál hasonlót a Fedora, de megoldást még nem írtak.
Mintből már sok verziót használtam. Az ötössel kezdtem és a 8-as volt a kedvencem. A 11-től kezdve problémás, instabil volt nálam. A 13-as még kernel panic-ot is dobott, a cinnamon pedig még a unity-nél is hamarabb összeomlott. Lehet azóta már jobba helyzet, mert érkeztek rá frissítések, de nekem elment a kedvem tőle. Most a 16 Cinnamon van fenn a Suse mellett. Ez már sokkal különb, stabil a cinnamon, de itt meg a Sykpe nem működik rendesen. Próbáltam megoldani, de nem sikerült. Ez nem Cinnamon sajátosság, mert xfce alatt is ezt műveli. Az alapjául szolgáló 13.10 viszont érdekes módon nem.
Kicsit már kezdem unni, hogy ami egyik kiadásban működik, a másikban már nem. -
Ha a KDE aggaszt, akkor ne Chakrát
próbálj ki, hanem Manjaro XFCE- t. Melyik MINT- et használtad, hogy nem voltál megelégedve vele? A fekete képernyő a vga driver miatt lehet, a betűk meg Linux alatt időnként igényelnek kisebb fazonírozást.
Érdemes lenne ezen a topicon kívül itt is kicsit olvasgatnod ezekről a jelenségekről. Mikor áttértem WIN7- ről Linuxra, ezt a két topicot rendkívül hasznosnak találtam.Te sem fogod megbánni, ha belemélyedsz!
-
f_sanyee
senior tag
válasz
Speeedfire #19307 üzenetére
akkor a guestrol...
-
Videl
csendes tag
Sziasztok!
Eddig Ubuntut, Mintet, Susét használtam. Nem igazán vagyok velük megelégedve, ezért váltani szeretnék. Először Fedora kde-re gondoltam, de ez sem tűnik valami stabilnak. A macskás már a partícionálásnál megadta magát, a 20 pedig frissítések után. Valamiért a játékok helyett is fekete képernyő jön be, amit más rendszereknél nem tapasztaltam ugyanezen kernel és driver mellett. A betűk is rondák voltak, állíthatam akármit, de ez szerintem a kde miatt volt.
Most a Chakra vagy Manjaro linuxon gondolkodok, csak azt nem tudom melyiket válasszam. Ha jól tudom, akkor mindkettőhöz lehet használni az Arch wikit és csomagokat. Nekem az a lényeg, hogy ne zaklasson hibaüzenetekkel, mint az Ubuntu és legyen annál stabilabb. 64 biten is működjön normálisan a Skype, Wine. Ne használjon elavult csomagokat, de azért ne frissítsen mindenféle béta meg egyéb verzióra, ami tönkreágja a rendszert. -
bambano
titán
válasz
moli.hu #19305 üzenetére
az irda eszköz nem tud kommunikálni a távirányítóval.
tehát akár ki tudod catolni a tartalmát, akár nem, az üres lesz, ha távirányítóval tolod bele az infrát.
a network interfész egyébként is teljesen más tészta, ha tényleg network interfészt csináltál (ifconfig irda0 eredményt ad). -
moli.hu
őstag
válasz
bambano #19302 üzenetére
ez oke, csakhogy nem akarok lirc-et, hiszen ahhoz vennem kene egy hardware-t. van nekem szepseges usb-s irda kutyum mar. tehat, mivel leragadtunk a lirc-nel es pont a kerdesem lenyege, az hogy hogy birok mukodesre egy irda0 interface-t maradt ki, ezert a kerdesem atfogalmazva:
sracok, nagy nehezen van fent egy irda0 network interface-em, de hogy a francba tudom cat-olni a tartalmat, hogy mi erkezik be ra, egyartalan mukodik-e? rx, tx mennyiseg van rajta, no is. milyen program kezeli egyartalan az irda network interface-eket? egy taviranyitoval szeretnek iranyitani egy raspberry pi-t, googlen logtam vagy 2 orat. plz help
-
-
moli.hu
őstag
sracok, nagy nehezen van fent egy irda0 network interface-em, de hogy a francba tudom cat-olni a tartalmat, hogy mi erkezik be ra, egyartalan mukodik-e? rx, tx mennyiseg van rajta, no is. milyen program kezeli egyartalan az irda network interface-eket? a lirc nem egy stack az irda driverek folott? a weboldalon az van, hogy nem kezel usb-s eszkozoket. egy taviranyitoval szeretnek iranyitani egy raspberry pi-t, googlen logtam vagy 2 orat. plz help
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged