Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:42:15

LOGOUT.hu

WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#36051) .:Secur:. válasza pozsoka (#36050) üzenetére


.:Secur:.
tag

TP-Link TL-WN8200ND USB adapter
Úgy látom ez a nyerő, cáfoljatok meg ha tévedek :))

(#36052) And válasza pozsoka (#36050) üzenetére


And
veterán

Egy hasonlattal: hogy ha ki kellene választanod egyazon gyártó három különböző 100W-os hagyományos izzótípusa közül (a teljesen átlátszó, a hátul fémgőzölt vagy az opál burával rendelkező) a "legjobbat", te melyiket választanád? Körülbelül ennyi lehet a különbség a belinkelt kliensek között. Mindhárom TP-Link gyártmány, USB-s, és kihajtható antennájuk van. Nyilván nem teljesen egyformák, némelyik támogatja a 802.11n szabvány 300 Mbps-es módját és hangyányival nagyobb az antennanyeresége, a másik meg nem, cserébe az antennája csatlakozós / cserélhető. De ahogy a három eltérő 100W-os izzó egyike sem fogja átvilágítani a vasbeton födémet, úgy ezen kliens-eszközök között sincsen (nem is nagyon lehet) óriási különbség: az adóoldali teljesítményük adott, szabványban limitált, és a vételi képességeik sem térhetnek el nagyságrendileg egymástól és mellesleg a laptopod beépített kliensétől sem igazán. Sajnos egy leárnyékolt / nagyméretű / többszintes / vasbeton házban egyik kliens sem válthatja meg a világot, úgyhogy ilyen esetben a kliens eszköz cseréje helyett célszerűbb egy újabb AP telepítésén - az első routerhez elkábelezve - gondolkodni az adott szinten vagy lakásrészben. Szóba jöhet egy repeater avagy jelismétlő is (azt nem kell LAN-on kábelezni), de annak is olyan köztes helyet kell választani, amelyből a végpontok még normális térerővel vehetőek, különben a repeater is szenvedni fog a gyenge vételtől.

(#36053) Nagynozi válasza zsolt501 (#36048) üzenetére


Nagynozi
aktív tag

Köszönöm a válaszodat és pontosan mit jelent ez az acces point? Hogyan tudnám kivitelezni? Hálózat terén elég laikus vagyok...

(#36054) pozsoka válasza And (#36052) üzenetére


pozsoka
aktív tag

Köszönöm az alapos választ, sajnos a kábelezés nem jöhet szóba, repeateren már én is gondolkodtam.
Közvetlenül a router alatt még tűrhető a jel egy 6-8 ezer forintos konnektorba dugható szóba jöhet vajon?

Lehet, hogy hülye vagyok, de okos nem!

(#36055) And válasza pozsoka (#36054) üzenetére


And
veterán

Ha úgy találod, hogy közvetlenül a router alatt még jó a jel, akkor repeater telepítése esetén azzal az ággal nem lesz gond. Már csak azt kellene tesztelni, hogy utóbbi pont és a távoli kliens (laptop) tervezett helye között is hasonló-e a helyzet. Ha igen, akkor nem lesz gondod egy repeaterrel sem. Egy konnektorba dugható repeater is szóba jöhet lehetőségként, de én olyat nem preferálnék. Ha valami kompakt cucc, akkor ugyan pici meg szép, csak a rejtett antennák hatásossága nem lesz valami jó, másrészt egy (akár használt) router annál olcsóbban is beszerezhető és vagy gyárilag, vagy - ha azt lehetséges telepíteni az adott típusra - '3rd-party' firmware segítségével repeater-ré varázsolható, az említett árnál olcsóbban és esetleg hatásosabban is.

(#36056) pozsoka válasza And (#36055) üzenetére


pozsoka
aktív tag

Mennyire bonyolult egy router beállítása erre a célra, a fenti router beállításaiba is bele kell piszkálni?(a felső lakók nem túl eggyütműködőek)
Egyébként a lenti lakásban van vezetékes telefon, amin jön a fenti internet is(legalább is levittük a fenti routert és működött a kábelra csatlakozva)

Lehet, hogy hülye vagyok, de okos nem!

(#36057) smallmer


smallmer
őstag

Sziasztok,
olyan kérdésem lenne, hogy van két tplink routerem. az egyiken be van állítva a net és abból megy egy utp kábel a másikba és azzal is szeretnék wifit csinálni ezt hogy lehet megoldani?
a másodikon gargoyle van.

(#36058) Gubek-Einste válasza smallmer (#36057) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

ÍGY állítsd be.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#36059) smallmer válasza Gubek-Einste (#36058) üzenetére


smallmer
őstag

köszi

(#36060) And válasza pozsoka (#36056) üzenetére


And
veterán

Módszere válogatja, de univerzális repeater esetén a fenti routerhez hozzá sem kell nyúlni (csak WDS esetén volna szükség erre, de ennek a megvalósítása sem egységes).
Ha olyan szerencséd van, hogy a telefont UTP-n kábelezték ki, és csak egyetlen helyre vezettek érpárt, akkor a falban futó kábel akár fel is használható LAN-hoz. A telefonnak egyetlen érpár is elegendő, a legfeljebb 100 Mbps-es LAN-hoz meg két érpár kell.

(#36061) ikarus32


ikarus32
tag

Legyen szíves valaki linkeljen egy olyan programot ami tud stabilan XP gépről wifin osztani netet koszonom

(#36062) Gubek-Einste válasza ikarus32 (#36061) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Ha a kábelen érkező netet szeretnéd egy wifi adapteren keresztül megosztani akkor ÍGY kell megcsinálni.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#36063) pozsoka válasza And (#36060) üzenetére


pozsoka
aktív tag

No és ha jó a kábel, rácsatlakoztatjuk egy routerre, elég csak a menüjében a szokásos dolgokat beállítani vagy ennél bonyolultabb?

Lehet, hogy hülye vagyok, de okos nem!

(#36064) mezis válasza pozsoka (#36063) üzenetére


mezis
nagyúr

Itt van előtted/utánad a megoldás.

mezis

(#36065) pozsoka válasza mezis (#36064) üzenetére


pozsoka
aktív tag

Köszi.

Lehet, hogy hülye vagyok, de okos nem!

(#36066) Nagynozi


Nagynozi
aktív tag

Sziasztok! A 36047-es hozzászólásomnál panaszkodtam, hogy a WDR4900-as TP-Link routerem nem képes megfelelően kezelni a sok rácsatlakoztatott eszközt. Mielőtt megvettem volna ezt a Dual-Band ( állítólak szuper ) routert, egy mezei TP-Link TL-MR3420 -es router dolgozott a házban, azzal nem volt gond, csak mivel váltottunk sávszélességet 30Mbit-es netről 120-asra, ezért döntöttem úgy, hogy egy gigabites routert választok, 5ghz-es funkcióval, ráadásul Dual-Band-et. Most ott tartok, hogy tegnap beüzemeltem estefele ezt a routert, igaz nem képes, csak 70Mbit/s-ot közvetíteni wireless, de beszórja az egész házat és ráadásul stabil, folyamatos sebességet biztosít. Amúgy mélységesen felháborít, hogy az új routerem nem működik rendesen, mit lehet ilyenkor tenni, mivel nem hibás, felesleges panaszkodni, hogy rossz, kukába meg nincs szívem egy 23 ezer Ft-os routert kidobni. Illetve, ha van ötletetek, hogy hogyan lehetne valóban jobbá tenni a WDR4900-ast, azt nagyon megköszönném...

(#36067) .:Secur:. válasza Nagynozi (#36066) üzenetére


.:Secur:.
tag

WDR3600 gazdája vagyok és én is beszoptam a vásárlást, inkább vettem volna más routert sokkal olcsóbban. :O

(#36068) ikarus32 válasza Gubek-Einste (#36062) üzenetére


ikarus32
tag

Pontositok netvadasz cuccossal kapcsolodok xps géphez es ezt akarom wifi-vel szórni win7 lehet de sajna nekem xps szukseges köszönöm válaszod

(#36069) ikarus32


ikarus32
tag

Nem tud valaki olyan routert amihez usbs netvadasz antenna lehet csatlakozni es wifiként szórni a netet??Köszönöm

(#36070) Gubek-Einste válasza ikarus32 (#36068) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Kell egy második wifi adapter a gépbe és a korábban linkelt leírás szerint kell megcsinálni a hídba kötést. XP-n is ugyan így kell megcsinálni.

Nem tud valaki olyan routert amihez usbs netvadasz antenna lehet csatlakozni es wifiként szórni a netet??
Ilyen router nincsen de az antennát bármilyen szabványos csatlakozós eszközbe be lehet kötni, az eszköznek tudnia kell (gyári vagy custom firmware-rel) a kliens módú működést. Kell majd egy második eszköz is amely a beltéri wifi szórást intézi.

[ Szerkesztve ]

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#36071) ikarus32 válasza Gubek-Einste (#36070) üzenetére


ikarus32
tag

Mypublicwifi proggal Windows 7mellett a fogó Antenna ával szórok is es tok jo, a baj gyenge a gépem a win7hez XP mellé keresek megosztó programot

(#36072) Gubek-Einste válasza ikarus32 (#36071) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Nem kell hozzá külön program, csak beállítás kérdése az egész, ezek a programok is ugyan ezeket a beállításokat csinálják meg.
Ha mindenáron ragaszkodsz a programhoz akkor Connectify.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#36073) Baxo89


Baxo89
tag

Hali!
Egyik ismerősöm tabletjét (MID - Android GA10H) kellene megcsinálni. Olyan probléma van vele, hogy nem tudok wifire csatlakozni vele. Otthon próbálkozok vele, minden más készülékkel itthon tudjuk használni a wifit. Náluk is ez a probléma van, hogy nem tudják bekapcsolni. Azt gondolta, hogy valami virus csinálta. Végigfuttattam egy vírusirtót és nem talált vírust. Mikor be akarom kapcsolni akkor keresi az elérhető wifit, de 1 perc után megáll a kereséssel és újra engedélyezi a bekapcsolást. Csináltam rajta gyári visszaállítást, resetet meg miegymást, de nem oldotta meg a problémát. Beállításokban Állapotnál nem érhető el wifi meg az ip cím sem. Ez lehet a probléma? Hogyan tudnám megoldani a problémát? help!

(#36074) Dolphine válasza Baxo89 (#36073) üzenetére


Dolphine
addikt

Szia!

Először is le kellene ezt tölteni a tabletre [link], hogy egyáltalán milyen Wi-Fi-ket lát!

Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!

(#36075) Baxo89 válasza Dolphine (#36074) üzenetére


Baxo89
tag

Felraktam, de nem vagyok vele előrébb, mert wifit be kell hozzá kapcsolni, de hiába kapcsolom be, nem kapcsolódik be. :( Előbb elírtam, a készülék Állapotában a MAC-et és az ip címet nem tudom leolvasni, mert azt írja nem elérhető.

(#36076) Dolphine válasza Baxo89 (#36075) üzenetére


Dolphine
addikt

Na, az már probléma! :F
Ez nem WLAN probléma, hanem tablet probléma, talán ott, mármint egy másik topicban többet tudnak segíteni!

Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!

(#36077) whited


whited
addikt

sziasztok
a mostani TP-Link routerem nem túl erősen sugározza a jelet, 3 antennás de vastagok a falak, honnan tudom, kb milyen erős wifi antennát kéne vegyek, hogy kellően stabil, erős jelem legyen?
a távolság amit át kéne hidalni, úgy 20m, viszont van 1 3m vastag fal, és egy kb 1m vastag is.
előre is köszönöm :R

u.i: ő elég lenne? [link]

Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm

(#36078) And válasza whited (#36077) üzenetére


And
veterán

"a mostani TP-Link routerem nem túl erősen sugározza a jelet, 3 antennás [..]"
A három antenna nem jelent 'erős' routert, annyi antennának más célja van.
"u.i: ő elég lenne? [link]"
Az az antennanyereség (16 dBi-s körsugárzó 2,4 GHz-en) sajnos mese habbal, akárki is árulja. Olyan nincs. De ha igaz is lenne, olyan vastag falakat nagy valószínűséggel még röntgennel sem világítanál át, nemhogy wifi-vel. Ez sajnos nem antenna kérdése. Szinte bizonyos, hogy muszáj lesz egy AP-t odakábelezned a használati hely közelébe, mert erődfalakat semmilyen antennával nem lehet normálisan átlőni.

(#36079) whited válasza And (#36078) üzenetére


whited
addikt

vedd úgy, hogy hülye vagyok :D a 3m az 0.3m akart lenni, a másik pedig hasütésre volt csak 1m, bocsi de elírtam :U

Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm

(#36080) Steve-dkny


Steve-dkny
csendes tag

Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni abban, hogyan tudnék csatlakozni egy linksys wrt56gl wifi routeral meglévő wifihez csatlakozni. Úgy szeretném használni mint valami jel erősítő. köszi

YES!!!

(#36081) And válasza Steve-dkny (#36080) üzenetére


And
veterán

Bizonyára WRT54GL-re gondolsz. Pontosan mit is szeretnél elérni? Mert a "meglévő wifi-hez csatlakozni" működés kliens-módot jelent (felcsatlakozik a távoli AP-re vagy routerre és a gépedről vezetéken érhető el), míg a "jelerősítő" - ami a gyakorlatban jelismétlést takar - repeater-módot jelent, utóbbi esetben vezeték nélkül is el lehet érni a kliens PC felől. WRT54-sorozatú routerek esetén mindkettő módban közö, hogy gyári firmware-rel nem valósítható meg, csak 3rd-party alapszoftverrel (Tomato, DD-WRT, OpenWRT, stb).

[ Szerkesztve ]

(#36082) Steve-dkny válasza And (#36081) üzenetére


Steve-dkny
csendes tag

Igen jól értelmezted. Van a társasházban meglévő wifi kapcsolat amire tudok csatlakozni. de nálunk már anyira gyenge a jel hogy az ablakba jó de a szobán belül már nincs jel. Napokba sikerült be szerezni egy ilyen routert és ezzel szeretném valahogyan ezt a problémát orvosolni.

YES!!!

(#36083) Tibi09


Tibi09
tag

Sziasztok!

Vásároltam egy TL-WR814N típusó wifi routert. Tökéletesen működik, tudok netezni, youtube stb, ahogy megvan írva.

A letöltéssel viszont vannak problémáim. Ha böngészőből töltök, akkor teljes sebességgel hasít, de torrentnél max 300kb/s-el tudok tölteni, ami elég zavaró. Amint kábellel használom a netet(routeren keresztül), akkor megint tökéletes. Mi lehet a probléma?

(#36084) Gubek-Einste válasza Tibi09 (#36083) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

A túl magas kapcsolat szám megeszi a router wifi-jét.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#36085) ikarus32 válasza Gubek-Einste (#36072) üzenetére


ikarus32
tag

Köszi haza menek ki is próbá próbá próbálom

(#36086) Gyurka6 válasza Nagynozi (#36066) üzenetére


Gyurka6
őstag

Szevasz!

Túl sokat nemigen lehet tenni, amit esetleg megnéznék: amennyiben cserélhetőek az antennák egymással az mr-ét áttenni, 20MHz-et beállítani a 40 helyett. Igaz ezzel már el is vesztetted (nagyobb átviteli sebesség és a duál band) amiért vásároltad, sajnos. Azt be kell látni, hogy vannak előírások, amelyeket a gyártók vagy betartanak v. nem... (de ilyen szerkezetet meg nem volna szabad forgalomba hozni!). Egy ilyen eszköz kisugárzott teljesítménye 0,1W (lehetne nálunk, USA 0,2, Fr.orsz 0,01). Most minél kisebb sebességet használsz egy adott jelre annál kevesebb felé osztódik el a kisugárzott energia (Durván a 11b szerint 5MHz sávszél 10Mbit, G-nél 20MHz, följebb 40, és ez azzal jár, hogy (kb) az "a" -tól a"g" használata esetén egy jelre a negyede jut (durván), a jel erőssége pedig négyzetesen csökken, így az "a" szerint sugárzott jelerősség az "n"-hez képest ugyanakkora távolságban a tizede lesz (kb. és nem pontosan).)
Egyes alternatív szoftok a cucc hardwe maximumát próbálják kihozni, az esetlegesen gyárilag korlátozott lehetőségéből.
Vannak MikroTik, UbiQuiti cuccok 1W-osak, booster erősítők 0,2-4W ig, igaz nem olcsón.
(Nyilván nem egy szakértői leírás és vélemény...)

[ Szerkesztve ]

Gyurka

(#36087) red13


red13
tag

Problémám a következő. Korábban úgy 2 hónapja totál beszart a laptopomon a Wifi kapcsolat. Mármint nem teljesen igaz, mivel a jelet 100%-osan vette, de a le és feltöltési sebesség speedtestel mérve botrányosan alacsony volt, 2Mbps, míg utp kábellel a max 60Mbps-t mértem. Minden más eszköz, tabletek, telefon tökéletesen vette a jelet, és a le/fel töltés is maximális volt. Mindezt egy Win8.1 frissítés előzte meg. Végül sok utánajárás után rájöttem, hogy magához a Wlan-kártyához a Dell nem ad ki újabb frissítést a Win8.1-hez. Sokat szarakodtam vele, mígnem egy Dell support fórumon rátaláltam a megoldásra, felismerte, települt a driver, viszont a probléma továbbra is fennállt. Kaptam egy tanácsot, hogy hátha egy nagyobb rázkódástól elmozdulhatott a kártya benne. Laptop szétszed, kártya kivesz, majd vissza rak. Ismét semmi változást. Win7 feltelepít, driverek szintén, aminek semmi haszna nem volt. Mivel nem szerettem volna már visszamenni Win7-re, így visszaraktam a 8.1-et, majd másnap használva a gép öntudatra ébredt és hasított Wifi-vel is. Itt jön a valós probléma. Az utóbbi hetekben éreztem, hogy lassú lehet a net, mert a yt is a videók elég lassan töltenek be, és néhányszor pár oldal is csak gyötrődött. Ma a google is már nehezen töltődött be, míg végül totál megadta magát, 1-2Mbps letöltés,viszont kábellel megint csak hasít. Wifi nincs túl terhelve, minden más eszköz ki van kapcsolva vagy le van választva a wifi-ről. Mondanom se kell a router továbbra is tökéletesen működik. Mi a jó bánat lehet ez? Wlan kártya csere? Ezt hol tudom megejteni, mert úgy látom egy mezei számítástechnikai üzlet nincs felszerelve vele. Illetve milyet kellene vennem? Ez most egy DW1501 félmagasságú minikártya, maga a laptop egy Dell Inspiron N5010. Ettől mindenképpen újabbat szeretnék, ami kompatibilis Win8.1-el.

(#36088) mezis válasza red13 (#36087) üzenetére


mezis
nagyúr

Olcsóbban megúszod egy USB-s WiFi stick-el. Csak ne valami nano méretűt.
Egyébként a szomszédok mely csatornákon nyomulnak ? (InSSIDer, WiFi scanner,...)

mezis

(#36089) red13 válasza mezis (#36088) üzenetére


red13
tag

Tudsz ajánlani egy ilyen USB Wifi stick-et?
Láma vagyok, mármint hogy melyik csatornákon? Védve van a routerem, meg nem hinném hogy a két 50+ éves szomszédom lopná a netet, ha erre gondolsz.

(#36090) Gubek-Einste válasza red13 (#36089) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

TP-Link 822N/8200ND jók lesznek.
inSSIDer mit mutat?
Nem a wifi-t lopják hanem zavarják a te wifi-det a sajátjukkal azzal, hogy azonos vagy szomszédos csatornán van nekik beállítva tiedhez képest.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#36091) fireman123


fireman123
őstag

Sziasztok!

Családi ház tetőtéri szobájában van a routerem, a wifi a földszinti helyiségekben még eléggé jó, viszont a földszinti teraszon már gyengécske, így erősíteni kellene hogy ott is jól vegye a laptop.
Jelerősítésre a linken lévő kütyüt néztem ki, .... használ-e valaki ilyet? ...a conrad.hu-n aránylag jókat írnak róla akik már vásároltak.....

red13: nekem ez nagyon bevált lenovo G580-hoz....mivel nálam is besz@rt a beépített wifi vevője

[ Szerkesztve ]

(#36092) tejeskifly válasza fireman123 (#36091) üzenetére


tejeskifly
aktív tag

jó erre a célra, bár drága. Én hasonlóra most vettem egy tp-link 1043nd routert (6500), vargalex féle fw-t feltettem rá kb 2 perc alatt, és a hozzá tartozó wifi bridge videót megnézve beállítottam.

És így van egy rendes routered, elég sok funkcióval...

(#36093) gurabli


gurabli
senior tag

Sziasztok!

Adott egy WR1043ND v1 router és egy panel. Sajnos elég sok a zavaró tényező, nem is gondoltam volna, hogy ennyien nyomulnak routerrel. A routeren dd-wrt van.
Szerintetek melyik csatornán van a legtöbb esély a legkisebb zavaráshoz, abból kiindulva, hogy a legtöbb router szerintem auto módban van. Estére rakok fel inSSIDer-képet is.

"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

(#36094) ikarus32 válasza Gubek-Einste (#36072) üzenetére


ikarus32
tag

Xp-s gépe gépe nem engedi installàlni.köszi

(#36095) ikarus32 válasza Gubek-Einste (#36070) üzenetére


ikarus32
tag

Szia ugy kell mint a 19900 hozzászólásban? Köszönöm

(#36096) donathl


donathl
csendes tag

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni tőletek, egy D-Link DWL-G650 AirPlus PCMCIA wifis kártyával kapcsolatban.
Legnagyobb problémám az, hogy H\W ver.: C4-es, de a neten csak C3ig találok drivert. Azzal a laptop nem ismeri fel, így használhatatlan. Van valakinek drivere, esetleg linkje, honnan lehetne leszedni, mert a google baráttal eddig nem sok sikerre jutottam.

Segítségeteket előre is köszönöm! :R :R

A Nő nem ember, a Sör nem alkohol, a Medve nem játék!

(#36097) fireman123 válasza tejeskifly (#36092) üzenetére


fireman123
őstag

Igen, eléggé drága .....ugyanez a kütyü az ebay-en 4e. ft ingyenes szállítással, bár valszeg várni kell rá vagy 1-1,5 hónapot...

[ Szerkesztve ]

(#36098) tejeskifly válasza fireman123 (#36097) üzenetére


tejeskifly
aktív tag

kínából kb 3 hét alatt ittvan minden. Többet csak ritkán szoktam várni rá...

(#36099) krealon válasza donathl (#36096) üzenetére


krealon
Topikgazda

https://wikidevi.com/wiki/D-Link_DWL-G650_rev_C4

"Device is using the Atheros AR5BCB-00051 reference design"

https://wikidevi.com/wiki/Atheros_AR5BCB-00051

Chipset: Atheros AR5005GS
WI1 chip1: Atheros AR2414

Windows driver
see atheros.cz

https://www.atheros.cz/atheros-wireless-drivers.html

A "AR5005GS" - "AR2414" sor az erdekes.

(#36100) fireman123 válasza tejeskifly (#36098) üzenetére


fireman123
őstag

Általában igen...de nekem most legutóbb 2 hónap alatt jött meg egy fényképezőgéphez akku .....egy másik fényképezőmbe rendelt akku még nem jött, pedig azt is ugyanakkor rendeltem :(

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.