Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:42:15

LOGOUT.hu

WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35001) Gubek-Einste válasza deadwing (#35000) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Wifi esetében a válaszidőt nem lehet garantálni, lesz amilyen lesz.
Olyat kártyát vegyél aminek cserélhető az antennája. vehetsz külső, cserélhető antennával rendelkező USB-s adaptert is.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#35002) Jedster válasza deadwing (#34998) üzenetére


Jedster
tag

Annyit még tudnál csinálni, hogy a TP-link-ből készítesz egy Wifi Repeatert. Teszel rá egy DD-WRT-t. V24SP2-ben már működik. Wifi beállításoknál átteszed Client(bridged) üzemmódba, az AP marad ahogy van. Ha kipróbálod, segítek beállítani. Viszont az még nem világos, hogy az ASUS lapod mit csinál a hálózatban. Azt írtad a D-link az AP, akkor a géped csak kliens, ugye?

Ping: Ez inkább a kapcsolat stabilitásán fog múlni. Ha nem stabil, akkor is inkább a jitter lesz nagy. Ha jó a jel és nincs erős zavar, akkor 1-5ms között kell maradnia. Viszont csomagméreten lehet még trükközni, ha az átviteli sebesség kevésbé fontos, mint a ping.

[ Szerkesztve ]

(#35003) Jedster válasza deadwing (#35000) üzenetére


Jedster
tag

Válaszidőhöz még annyit tudnék hozzátenni, hogy a legalacsonyabb, ha a kliens közvetlenül kapcsolódik a routerhez. Ilyenkor wifin is 1ms alatt lehet tartani. De wifi repeateren keresztül is 3ms alatt kéne maradnia, ezért nagy jelentősége nincs. Ekkora távnál az a legfontosabb, hogy az áthidaló eszközök jól lássák egymást, kevés zavarral.

(#35004) Ruszki


Ruszki
senior tag

Valakinek erről valami tapasztalat!?

Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.

(#35005) deadwing válasza Jedster (#35003) üzenetére


deadwing
addikt

Közvetlenül fogok csatlakozni a routerre a pcvel. Rálátás egyébként tökéletesnek mondható, most hogy mondod rémlik, hogy régebben is tudtam a csomagméret variálásával javítani a kapcsolaton. :R
Igaz, akkor még packetlossoltam is néha.
Visszatérek kedd este amint megvan a wifi kártya!

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

(#35006) mezis válasza Ruszki (#35004) üzenetére


mezis
nagyúr

USB nem lenne jó ?

mezis

(#35007) Ruszki válasza mezis (#35006) üzenetére


Ruszki
senior tag

Őszintén, azt nem is néztem! Ha tudsz ajánlani valamilyet akkor azt szívesen veszem! :R

[ Szerkesztve ]

Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.

(#35008) mezis válasza Ruszki (#35007) üzenetére


mezis
nagyúr

Tulajdonképpen a TP-Link USB-s WiFi adapterei közül bármelyiket tudom ajánlani. Lehet, hogy neked a "levehető antennás" egysávos lesz az igazi ? (Inkább az USB-t told azon kisebb a veszteség ! :DDD )

[ Szerkesztve ]

mezis

(#35009) Taru


Taru
tag

Sziasztok!

Van egy kis problémám, csak rossz topikban kérdeztem. Előzmény eddig:

Van egy Tplink WR741N v4-s routerem (a modem mellett, minden nap pár órára kikapcsolva/áramtalanítva) és egy Tengda N3-s routerem (WIFI bővítésre, éjjel nappal áram alatt), mind2 még garanciális, előbbi kb 2 éves a Tengda meg nagyjából 1 lesz de kb azonos hibát produkálnak. A Tplink néha ha rossz a kedve úgy indul reggel, hogy a WIFIre lehetettlen úgy fellépni, hogy használható net legyen (tehát mobil fellép de szürke marad a wifi jel és nem tudja használni, eközben gond nélkül fellép és használja a Tengda WIFIjét ami a TPlinkből kapja a netet), ezt kizárólag egy újraindítással (vagy 2) tudom rendbe hozni, de utána szépen megy (napokig, többnyire hetente 1x csinálja). A Tengda meg van, amikor nincs kedve és vezetékesen nem enged át internetet pedig elérhető sőt a mobil szépen csatlakozik és használja a WIFIjét csak a lanon lévő gép nem tudja használni (de a felülete elérhető, igaz nem tudtam belépni), ujraindítással ez is rendbe hozható, szintén kb heti 1x produkálja magát (csak másik napon mint a TPlink így a probléma igen gyakorinak érzik).
Kérdés, elméletileg ez milyen hiba? SW vagy HW? Illetve ez mennyire mérhető be? Mármint, mivel garis, ha gariba beviszem elméletileg könnyen kihozható belőle és javítani tudják? Sokáig nem válhatok meg tőlük mert folyamatosan használatban vannak így jó lenne tudni, hogy hamar bemérhető hiba lehet-e, esetleg olyan hiba-e amit itthon tudok orvosolni (pl SW frissítéssel).

mezis: A másik témában írtad, hogy a WIFIs gépre tegyem fel az inSSIDert. Felraktam, de nem igazán tudom mit nézzek. Az analyze alatt azt írja Channel 6 és Link score 24. Ezen a sávon 10 hálózat van és 5 átfedésben, állítólag jobb lenne az 1-s sáv, ott 6 hálózat van és csak 3 van átfedésben (köztük az én bővített hálózatom a Tengda routertől mivel azzal sajnos nem tudtam bővíteni csak újat létre hozni). Ha átteszem 1-re akkor nem akadnak össze? Rémlik, hogy akartam őket 1 sávba és a Tengda nem adott WIFI jelet csak ha eltérő sávon volt, persze lehet csak a sáv volt leterhelve (a 6-ra akartam tenni amin most a TPlink van).

[ Szerkesztve ]

(#35010) mezis válasza Taru (#35009) üzenetére


mezis
nagyúr

Inkább egy screenshot-ot. Az egyes AP-k csatornaszáma, térereje (dBm) a lényeges.

mezis

(#35011) Taru válasza mezis (#35010) üzenetére


Taru
tag

(#35012) mezis válasza Taru (#35011) üzenetére


mezis
nagyúr

Valami nincs rendben a PC-den. Ennyire nem lehet minden közeli AP téreje -50 dBm.
Driver frissítés és ha van rá mód, egy másik PC-vel is nézz körbe az éterben.

mezis

(#35013) Taru válasza mezis (#35012) üzenetére


Taru
tag

Ubuntun nem indult el (másik WIFIs gépen csak az van), erre nehezen találok drivert ergo telóról (ha ez nem jó vmiért akkor majd ha találtam másik drivert ami megy is a laptopon akkor megismétlem azon):

[ Szerkesztve ]

(#35014) sanzi89


sanzi89
addikt

A WRD3600-hoz otthonra, meg egy WRD4300-hoz a melóhelyre vennék WiFi kártyát egy Acer E1-531-es notiba a gyári Broadcom BCM4313gn helyett. Ki milyen miniPCI-E kártyát javasol, amivel a lehető legnagyobb sávszél kihasználható és Dual-Band kompatibilis? Illetve hogyan kell elképzelni ezt, hogy 300Mbps 2.4GHz-en és 300 Mbps 5GHz-en? Vagy egyik, vagy a másik, esetleg szimultán működik mindkét kapcsolat, és duplázódik az elvi sávszél?
Egy Intel® Centrino® Advanced-N 6205 megfelelne eBay-ről?

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#35015) mezis válasza Taru (#35013) üzenetére


mezis
nagyúr

Ezeken a képeken már biztatóbb a helyzet. Egyedül a 6--s csatornán működő "Forier" az igazán zavaró AP.
Válaszd a csatornádat 1-esnek, 4-esnek, 8-asnak, talán még a 10-eset is veszik a mobilok. Csak ne 6-osnak.

Bocs, most látom, hogy a "Fourier" a saját. Ezek szerint a routereddel semmi baj, annál inkább azzal a PC-vel van baj, amelyiken minden AP full-on van. Próbáldi ki egy Live Linux-al. Ha azzal is gond van, akkor hw. hiba, ha nem, akkor driver csere -még akkoris, ha a Win azt mondja, hogy naprakész- vagy az égész op rendszer újra telepítése.

[ Szerkesztve ]

mezis

(#35016) mezis válasza mezis (#35015) üzenetére


mezis
nagyúr

Az 1-es csatornán kisebb a zavarás. Tedd át arra.

Az Ubuntu-ra volt hajdanában egy LinSSIDer.

[ Szerkesztve ]

mezis

(#35017) Taru válasza mezis (#35015) üzenetére


Taru
tag

Ok akkor a laptopot frissítem vagy ujrarakom (amig nem kapok reálisabb adatokat azon is) de akkor a mobilal mi legyen? Ma reggel is pl megpróbált fellépni de nem sikerült, routert ujraindítottam és fellépet rögtön (próbáltam fordítva is, tehát telefont ujraindítani, WIFIt tiltani majd engedélyezni de az nem változtat semmit). Androidon mit kéne cserélni/átállítani?

Illetve a Tengda problémája mi lehet? Kedve szerint van vagy nincs vezetékes net, WIFI mindig van, újraindítással ez is megoldható. A netet ebből a TPlinkből kapja kábelen, visszi tovább 1 vezetékes gépre és osztja WIFIre.

(#35018) mezis válasza Taru (#35017) üzenetére


mezis
nagyúr

A két router vezetékkel van összekötve ? IP címbeállítások, DHCP tartományok rendben ?

mezis

(#35019) anonymus89


anonymus89
addikt

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy mennyivel jobb egy Linksys WR54GL router egy D-link DI-524-től?
Érdemes volt váltani gondolom a dupla antenna nem jelent 2x annyit hatótávolságot?

Azt sem találom, hogy melyiknek milyen erősségű antennája van.... :F

Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//

(#35020) Doky1988


Doky1988
senior tag

Sziasztok!

Van 2 bolt egymás mellett.. 2 db 1043ND router..
1-es boltba a fő router, ezen van az internet csatlakozás
2-es boltba a második router.

OpenWRT van rajtuk...

APként szeretném használni a 2-es routert, olyan megoldással, hogy erre is rákerül hálóba egy DVR (kamerákat irányító készülék) meg az 1-esre is.. És olyan megoldást szeretnék, hogy elég legyen az 1-esen nyitni a portot.

1-es router: 192.168.2.1
2-es router: 192.168.3.1

[Ezzel a megoldással van megoldva]

A bajunk az, hogy elvileg mivel átjátszó híd is van +ba, a 192.168.2.x -es tartományba kellene kerülnie a 2-es router által kiosztott IP-knek is, mivel a 2-es routeren a Hálózat / Interfész / LAN -on belül le van tiltva a DHCP kiosztás..

Mit csesztünk el?

DokY | www.zsolti.hu

(#35021) Taru válasza mezis (#35018) üzenetére


Taru
tag

Igen vezetékkel. Megnézem a beállításokat, de ez:
"UTP kábel "A" egyik LAN portjából "B" egyik LAN portjába."
nem így van nálam. A Tengdának csak 1 lan portja van (ez ilyen mini router). Így a Tengdánál a wanba megy a kábel a TPlink egy lanjából és az egyetlen lanból megy kábel a másik gépbe, hogy ott is legyen net (így egyben kreált egy WIFI hálót is, nem bővítette hanem egy teljesen másik lett).

A többi beállításban nem vagyok biztos ezért azt még ellenőrzöm/korrigálom ha nem a leríás szerint van.

(#35022) Claude Leon válasza Doky1988 (#35020) üzenetére


Claude Leon
senior tag

Ha a 2. bridge-ben van, hogyan akarod elérni a x.3.1-est ip-n? (netán a netmaszkot széjjelebb húztad?)

Pár kérdés:
Pontosan mit is szeretnél?
1-2 között tyúkbelet vagy rádiót?
mind2 1043 tartományából szeretnél akadálytalanul átjutni a másikéba?
Ha mégis 2 külön hálőzatot szeretnél, melyikből nem volna muszáj rálátni a másikra?

(#35023) Taru válasza mezis (#35018) üzenetére


Taru
tag

Connection Status Connected
Internet Connection Type DHCP
WAN IP 192.168.1.100
Subnet Mask 255.255.255.0
Gateway 192.168.1.200
DNS Server 192.168.1.200 (ez a TPlink)

IP Pool Start Address
192.168.0.100
IP Pool End Address
192.168.0.150

Lan IP:
192.168.0.29

Úgy rémlik ez többségiben gyári beállitás (kivéve az ipt meg a DNSt mert azt beirtam anno. ). Ellenben mikor most beléptem meglepő mód hirtelen azt irta disconnected aztán vissza connectedre és azóta nem változott. Illetve, emlékszem gondok voltak a beállitással ugyanis nem mindig tetszik neki az ip cim és amikor menteném a router frissitésben kb 50%ig ér majd el megy a kapcsolat és nem elérhető a router csak ha factory resettre rakom (igy lett 192.168.0.29 az ipje mert azt sikerült beállitni a többit nem). Anno kerestem másik firmwaret de nem találtam illetve amit igen azt nem sikerült feltenni mert ugyanúgy lefagyott és factory resett lett belőle. Ez csak most jutott eszembe, hogy volt ilyen gondom mivel hónapokig nem kellett belenyúlnom.Este tudok belenyúlni mert akkor már nem számit ha nincs net (reggelig, reggelre kell ) most még hiszti lenne belőle.

(#35024) Doky1988 válasza Claude Leon (#35022) üzenetére


Doky1988
senior tag

Nya leírom mit szeretnénk!

Adott 2 bolt közvetlen egymás mellett.A 2 boltban van 1-1 1043ND router..Mind a két boltban van 1 kamera rendszer egy 1-1 külön DVR-el..
Internet csak az 1-es boltban, egy Telekomos ADSL, ehhez van 1 modem..

1-es bolt:
Következő a szitu: modem beállítva, mivel 1 portos így 1 utp kábel összevan kötve a routerrel, és a routerben van beállítva a csatlakozási felh név + jelszó pppoe -ben.
Ehhez lesz még UTP kábellel összekötve a DVR, és 1 port nyitva a routeren, hogy eltudjuk kívülről érni.
Ez rendben, beírjuk DVR-nek a portot, és kinyitom a port továbbításnál.

2-es bolt:
Itt a másik router, ez repeaterként, tehát mint kliens csatlakozik az 1-es bolt routerjéhez WIFIn, és itt így van internet a boltban.. itt is lesz hozzákötve 1 DVR, amit szintén szeretnénk elérni kívülről.

A repeater mód, e szerint lett beállítva:
[link]

Ami a lényeg, hallottam hogy van 1 megoldás arra, hogy az 1-es router tartományába kerüljönek a 2-es routerre rácsatlakoztatott eszközök, és így csak ott kell portot nyitni.Ehhez kell 2 csomag:

relayd 2011-10-24-4e8f1fa4ca2b176500362843a9e57ea5abd4b7a3 Transparent routing / relay daemon
luci-proto-relay svn-r9948-1 Support for relayd pseudo bridges

Ez fel is van telepítve a 2-es routerre..

1-es router ip: 192.168.2.1
2-es: 192.168.3.1

Na most a videó alapján amit fentebb linkeltem lett megcsinálva a repeater mód.

Na innen hogy tovább ? :)

[ Szerkesztve ]

DokY | www.zsolti.hu

(#35025) Claude Leon válasza Doky1988 (#35024) üzenetére


Claude Leon
senior tag

Sajna innen youtube-ot nem látom, itt találsz erre a relay dologra eléggé alapos leírást, én még nem próbáltam, ha lesz időm, otthon kipróbálom.

Az igaz, hogy gargyole van fent, de ez egyfelől csak a guit érinti, másfelől gyanús, hogy eleve benne van a relayd, tekintve hogy atheroson a client-bridge alapon beállítható, és gyanúm szerint az is valahogy így mehet.

[ Szerkesztve ]

(#35026) mezis válasza Taru (#35023) üzenetére


mezis
nagyúr

A Tenda N3-on (és nem Tengda N3, mert az egy mobiltelefon ;] ) a WAN setup Dynamc IP ?

A firmware frissítésnél pontosan a hw. verziónak megfelelőt töltötted le ?
És a frissítést UTP kábeles kapcsolattal végezted ?
És a frissítés előtt a routert gyári alapbeállításra állítottad ?

mezis

(#35027) Fakkah


Fakkah
csendes tag

Sziasztok!

Egy olyan problémám lenne, hogy:

Adott egy Acer Aspire 3690 laptop, Broadcom WiFi kártyával.
Ahol használnám a gépet, csak olyan WiFi-re tudok rácsatlakozni, ami messze van tőlem (Ezáltan jóval lassabb a net). Az épületben kb. 15 WiFi router van, de ami közvetlen mellettem van 10 lépésre, azt nem látja a gép. Viszont a kollégám laptopjában lévő Intel WiFi kártya látja ezt a routert. Próbálkoztam többfajta driver telepítéssel, régi/új verzióval, de a helyzet változatlan. Windows Xp van a gépen, de Windows 7-el se látta ezt a routert.

A kérdés, hogy most ezt vajon hogyan tudnám megcsinálni, hogy a gépem is lássa ezt a mellettem lévő routert? A többi embernek az épületben látja a gépe, kollégáimnak is, csak nekem nem.

Ja és a routerhez nem tudok hozzáférni, hogy azon állítgassak bármit is, mert nincs hozzá jogosultságom. :) Meg hát ugye, csak nálam van ez a probléma...

[ Szerkesztve ]

(#35028) mezis válasza Fakkah (#35027) üzenetére


mezis
nagyúr

Véletlenül nem az 5 GHz-es tartományban működik az a hőn áhított router ? (Ez esetben a megoldás: dual band USB WiFi adapter.)

mezis

(#35029) kali válasza Fakkah (#35027) üzenetére


kali
legenda

szia,

ismerni kellene a wifi modulod típusát, illetve azt is, hogy a router milyen szabványon, sávon, titkosítással...stb szór, mert sok hibalehetőség lehetséges.
csak néhány;
- a router n szabványon szór, de a notidban lévő wifi modul csak b/g szabványos
- a router 5 GHz sávon szór, de a notidban lévő wifi modul csak 2.4 GHz képes
- a router wpa2 - aes titkosítással szór, de a notidban lévő wifi modul csak wpa módot tud
- a router 12-es vagy 13-as csatornán szór, de a notidban lévő wifi modul csak 11-ig kezel

[ Szerkesztve ]

(#35030) Taru válasza mezis (#35026) üzenetére


Taru
tag

És tényleg Tenda. :B
A firmware frissítésnél a hozzá valót töltöttem le (gondolom, 1db van fent a gyári oldalon így nagy választékom nem volt), elindult vele a frissités csak belefagyott és végül nem lett belőle semmi (3x próbáltam és végül inkább hagytam a fenébe mielőtt tönkre vágom). Gyári beállításon (egy factory resett után próbáltam) volt és UTP kábelen át próbáltam. A wan DHCPn van (úgy rémlik az volt a gyári is de ha nem akkor én raktam át).

(#35031) Jedster válasza Doky1988 (#35024) üzenetére


Jedster
tag

OpenWRT-t nem ismerem sajnos, de ha neked portot kell nyitogatni a 2-es eszközön, akkor az nem repeaterként működik. Én DD-WRT-vel használok ilyen hálozatot. Ott van ilyen funkció, hogy Client(bridged). Ekkor wifi-repeaterként fog működni, és a LAN-portokon is továbbítja a wifin kapott helyi hálót.
Pár dolgot viszont ki kell kapcsolni még extrában a 2-es routeren, hogy az repeater legyen (hangsúlyozom, DD-WRT-n próbáltam).
Legyenek egy alhálózaton. Ha az 1-es router (ami a WAN-t osztja) 192.168.2.1, akkor 2-es legyen 192.168.2.2
subnet mask: 255.255.255.0
gateway a 2-es eszközön legyen: 192.168.2.1
DNS szerver: 192.168.2.1
Ha van ilyen, akkor Advanced routing, vagy hasonló menüben az operating mode-ot tedd gateway helyett router-be. Dinamikus routing-ot kapcsold be (LAN&WLAN).

Előfordulhat, hogy régebbi firmware-ben bugos ez az üzemmód. Ha sehogy nem tudod beállítani, próbáld ki vezetékes összekötéssel is.

Szerk.: még valami eszembe jutott. Tűzfal kikapcs! Filter multicast maradjon bekapcsolva, a többi ki.

[ Szerkesztve ]

(#35032) Jedster válasza Doky1988 (#35020) üzenetére


Jedster
tag

Meg is van mit csesztetek el:
"mivel a 2-es routeren a Hálózat / Interfész / LAN -on belül le van tiltva a DHCP kiosztás."
Ez így nagyon helyes, de ha külön alhálózatban van a két router, akkor nem fog tudni IP-t osztani az 1-es router a 2-esen lógó eszközöknek.

(#35033) mezis válasza Taru (#35030) üzenetére


mezis
nagyúr

Ezt a fw. verziót próbáltad: V5.07.46_EN ?

mezis

(#35034) Taru válasza mezis (#35033) üzenetére


Taru
tag

Ezt: US_N3v1BR_V5.07.25_EN_02. A másikat hol találtad?

Szerk: Közben megtaláltam. Azt még nem próbáltam (januárban próbálkoztam ez meg márciusi), majd este megpróbálom azzal frissíteni.

[ Szerkesztve ]

(#35035) anonymus89 válasza anonymus89 (#35019) üzenetére


anonymus89
addikt

Tudnátok segíteni?

Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//

(#35036) Jedster válasza anonymus89 (#35019) üzenetére


Jedster
tag

Az 54GL volt az N-es szabvány előtt az etalon készülék. Moddolható firmware, stabil vas, jó térerő. Látatlanban valószínűleg érezhetően jobb, mint a D-link, de szinte biztosan nem 2x-es lesz a hatótáv. Viszont a kis javulás eredményezheti, hogy abból a szobából, ahol eddig szakadozott/lassú volt a net, most jól tudod majd használni.
Az antennák száma nem jelent (általában) jobb térerőt, inkább a típusa, mérete ami számít. Az 54GL-en a Superchannel-re való, azaz tud 108Mbit-es kapcsolatot, ha a vevő is támogatja.

(#35037) mezis válasza anonymus89 (#35035) üzenetére


mezis
nagyúr

Ha a WRT54GL hw 1.0, 1.1-es verziójú, akkor arra van dd-wrt. A DI-524-re nincs.

Most már jó ? (Ha már lecserélted és működik rendben, akkor nem mindegy melyik a jobb, melyik a bal ? :F )

mezis

(#35038) anonymus89 válasza Jedster (#35036) üzenetére


anonymus89
addikt

Barátom vett egy ilyet, a környező hálózatokat próbálnánk megnézni, hogy milyen csatornákon mozgolódnak.
Esetleg kell állítani valamit, a jelszinten netán netán átkapcsolni gateway-ből router módba? :F
Egy mobil és inssider elég lesz?

mezis: nem tudom azt mondja, hogy alig javult valamit is szerinte, beállításfüggő?

[ Szerkesztve ]

Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//

(#35039) Jedster válasza anonymus89 (#35038) üzenetére


Jedster
tag

DD-WRT van rajt, vagy miért kérdezel ilyeneket?

Egyébként a mobil és egy bármilyen wifi-scanner progi jó hozzá, csak járd körbe az összes szobát, ahol kell wifi.

(#35040) mezis válasza anonymus89 (#35038) üzenetére


mezis
nagyúr

A felhasználó szempontjából kb ennyi a különbség.

Az internet kapcsolatot kell beállítani, a WiFi titkosítást és a WiFi csatornát. Ez utóbbit a szomszédok zavaró csatornáinak figyelembe vételével. A többi jó úgy, ahogy a gyárban beállították.

mezis

(#35041) anonymus89 válasza Jedster (#35039) üzenetére


anonymus89
addikt

Mert átböngészve a beállításokat egy picit másabb, mint egy TP-link router......
Én nem akarok most távsegítségben instrukciókat adni neki egy firmware frissítéshez mert nincs időm rá.

mezis: köszi akkor megpróbálunk egy szabad csatornát keresni és átállítjuk, még annyit, hogy érdemes a mix-ed módról 54g-re rakni a sávszélt?

Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//

(#35042) mezis válasza anonymus89 (#35041) üzenetére


mezis
nagyúr

A mixed módnak (b+g) csak akkor van értelme, ha van "b"-s WiFi eszköz. Nem valószínű. Indulhat csak "g"-vel.

mezis

(#35043) anonymus89 válasza mezis (#35042) üzenetére


anonymus89
addikt

Köszönöm a segítséget! :R

Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//

(#35044) anonymus89


anonymus89
addikt

A mobilokon megy a net viszont a tabletjén nem, azt írja mentve aztán mégsincs wifi. :F

Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//

(#35045) mezis válasza anonymus89 (#35044) üzenetére


mezis
nagyúr

Milyen op. rendszer van a tableten ?

mezis

(#35046) anonymus89 válasza mezis (#35045) üzenetére


anonymus89
addikt

Navon raptor 10 Jelly Bean.

Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//

(#35047) mezis válasza anonymus89 (#35046) üzenetére


mezis
nagyúr

Android. Vagyis Linux. A password-ben csak latin ABC + arab számok vannak ?

Hanyas csatornán vagytok ?

[ Szerkesztve ]

mezis

(#35048) Taru válasza mezis (#35033) üzenetére


Taru
tag

Felraktam. Telepítés szépen ment, majd reboot 43%-on megállt (5 percig néztem, nehogy csak lassú legyen) de szerencsére ezúttal nem szakadt meg a kapcsolat. Ellenbe csak ujraindítás után volt net (áram kábel ki/be) de megtartott minden beállítást és van net (most), és láttam, hogy az új fw szám van feltüntettve (ami fejlődés). Most már csak kérdés, hogy dobálja-e a vezetékes netet, de ez majd kiderül a köv 7-14 napban.

(#35049) anonymus89 válasza mezis (#35047) üzenetére


anonymus89
addikt

Igen, csak latin abc betűiből és arab számokból áll. anika2012

[ Szerkesztve ]

Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//

(#35050) mezis válasza anonymus89 (#35049) üzenetére


mezis
nagyúr

És a csatorna ? (Ha már a psw.-t kitetted, ezt is igazán közreadhatnád ! :DDD ;]
Hátha a szomszédok is itt vannak a PH-n. :U )

[ Szerkesztve ]

mezis

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.