Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:42:15

LOGOUT.hu

WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23001) jNk válasza grabber (#22999) üzenetére


jNk
senior tag

Az "első" ethernet port az eth0 szokott lenni, szerintem arra állítsd a wan portot/funkciót.

[ Szerkesztve ]

(#23002) BorCsa64


BorCsa64
csendes tag

Hali Mindenkinek!
Sajna semmi nem igazából úgy megy, mint ahogy szerettem volna..
Ezértz is kérek itt megin segítséget..időm sincs, hogy minden hozzászólás végigböngésszek..Segítsetek nekem..
A probléma még mindig fennálll..valahol itt egy topicban olvastam, hogy HGW eszközhöz két db AP és lehet az STB.t wifin üzemeltetni..Namost gondoltam nem lehet ez olyan bonyolult???
Nekiálltam magam, de nem megy ! Az istennek sem, nem hogy nekem...ezért aki tudja a megoldást kérem írja le nekem részletesen, mit mire és hogyan állít, mert már nem tudok ettől megszabadulni..
A lényeg a HGW Cisco 3925 az STB SB2001 IPTV Set Top Box. Az egyik eszköz simán a HGW egyik LAN csatakozójába van bedugva és természetesen ez simán megy is. A másikkal amit wifin szeretnék a távolabbi szobába beüzemelni nem akar müködni és szinte mindent kipróbáltam már vele, de nem megy..
Arra lennék szóval kiváncsi, hogy sikerült-e valakinek, ha igen hogyan és legyen szíves címről címre lleírni, mire mit és hogyan állítot tbe...HELP ME.. :Y

(#23003) BorCsa64


BorCsa64
csendes tag

Na erről beszéltem..Nincs senki aki már hasonlóval dűlőre jutott, pedig valahol, korábban már olvastam erről utalást, de sajna a részletes leírés onnan is hiányzott.. :Y

(#23004) Zozo7777 válasza BorCsa64 (#23003) üzenetére


Zozo7777
csendes tag

Igazából nem értem mit is szeretnél össze hozni. De feljebb csináltam olyat hogy AP -hoz csatoltam egy kliens routert(ami szintén egy AP-volt) de a klinens csak vezeték nélkül komúnikál és vezetékesen adja a netet.

Zoli

(#23005) krealon válasza BorCsa64 (#23002) üzenetére


krealon
Topikgazda

Lehetseges 2 db AccessPoint-al Wireless link letrehozasa.

Mas kerdes, hogy a WiFi link minosegi parameterei meg sem kozelitik a vezetekes atvitelet, igy siman elofordulhat, hogy kockahaboru lesz a kepen nem pedig a musor...

Ha nem ertesz hozza, akkor kerd a szolgaltatot, hogy oldja meg, hogy mukodjon a szolgaltatas az altalad megszabott feltetelek mellett. :U

[ Szerkesztve ]

(#23006) mezis válasza BorCsa64 (#23002) üzenetére


mezis
nagyúr

Az STB mellettit AP, a másik szobában lévőt repeater üzemmódba állítottad ?
IP cimeket milyenekre állítottad ?
Titkosítás nélkül próbáltad ?
A WiFis eszközeid típusát le tudod olvasni ?

mezis

(#23007) Barohawk válasza nemdan (#22988) üzenetére


Barohawk
aktív tag

a router és a wifi között szeretném mérni ha lehet
vagy a router és egy blueray lejátszó között.
Van másik gép de abban csak 54mbites wifis router van

''Stressz nélkül az élet unalmas lenne''

(#23008) BorCsa64


BorCsa64
csendes tag

Köszönöm a reagálásokat és akkor irnám is részletesen..
HGW Cisco DHCP oszt 192.168.0.10 -től 192.168.0.199-ig, LAN IP: 192.168.0.1 (ezen tudom elérni a HGW-t, ha piszkálni akarom..
Amivel szerettem volna ,hogy működjön, az 1 db. TL-WA701ND AP..ami alapból 192.168.0.254 vímen érhető el, ha piszkálni akarom, már mér ne tenném, hiszen erről lenne szó..Szóval, mit és hogyan kell beállítanom, hogy ez müködjön a HGW-vel mint wifis kapcsolat az STB-hez
Az STB nincs IP címe, azt ha úgy dugom be kábellel a DHCP osztja ki neki pl. 192.168.0.15
Azonban, ha az AP-vel kliens módban kapcsolódok - ami ki lett próbálva, tesztelve, hogy egy szgép volt az AP Client portjába dugva - megy simán, mint a karikacsapás, megkapja a DHCP-től a müködéshez sükséges összes adatot és müxik. Azonban , ha ennek helyére STB-t teszem, az az inicialázálási rutinokat megcsinálja, hibát nem ír ki, de aztán sem csatorna infót nem ad fel, sem más egyebet nem érek el vele, a főmenű az megy..No ennyi lett vona dióhájban, bár egy kcsit nagy dióhéjra siekeredett asszem..Várom a megoldásokat és előre si köszi mindenkinek aki segíteni tud.. :Y :R

(#23009) BorCsa64


BorCsa64
csendes tag

Semmi 5-let? :))

(#23010) Gubek-Einste válasza BorCsa64 (#23009) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Saját eszközzel ezt nem fogod megoldani, ehhez a szolgáltatótól megvehetőek kellenek.
Ha a szolgáltatód a T-Home akkor ITT található a lehetőségek + az elég borsos árak.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#23011) BorCsa64


BorCsa64
csendes tag

Azért köszi..bár még próbálkozom, de biztos vagyok benne, hoghy másképp is megoldható nem csak a T-Home által ajánlott cuccokkal..Korábban többen is emlegették itt vagy másik topikban, hogy ez már meg lett oldva..Azt hiszem azok éppen nem olvasták ezt..Kár. Bár a kérdés még mindig adott és várom a lehetséges 5-leteket.. :)) :R

(#23012) atirag


atirag
őstag

Lehet valahogyan nézni ki mennyit foglal a sávszélességből? Mármint a routerre rá van kötve még 2 gép kábelesen és 2 wifin. Ezeket lehet valahogyan ellenőrizni és esetleg korlátozni?

(#23013) Zozo7777 válasza BorCsa64 (#23011) üzenetére


Zozo7777
csendes tag

Két kliens routerrel próbáld meg először vezetékekkel ha úgy jó akkor mennie kell vezeték nélkül is.

Zoli

(#23014) mezis válasza BorCsa64 (#23008) üzenetére


mezis
nagyúr

Jól értem: A HGW Cisco-hoz kábellel csatlakozik egy AP ? Ha ez így van, akkor ezen az AP-n (a TL-WA701ND lenne ?) a DHCP=Off.

Aztán van valahol messze egy másik AP ? ennek mi a típusa ? Ennek van repeater üzemmódja ? (DHCP-t ennél is kikapcsolni.)

mezis

(#23015) Barohawk


Barohawk
aktív tag

sziasztok

az lenne a kérdésem hogy szerintetek két routert össze lehet kötni wifi-n keresztül?
A probléma a következő van egy routerem amire a PC csatlakozik és a másik szobába egy dvd lejatszó amiben nincs wifi de van lan, mivel van egy másik routerem is azt rákötném kábellel a lejátszóra, de vajon a két routert össze lehet kötni?

''Stressz nélkül az élet unalmas lenne''

(#23016) netreg


netreg
tag

Sziasztok!

Újból WiFi-t vinnék két épület között. Most nincsenek túl messze (kb. 30m), de a szintkülönbségük jelentős (az alsó faház tetejével egy magasságban van a felső kőház alja). A fő probléma, hogy a célház masszív kőépület, kicsi ablakokkal. A lenti (forrás) épületben egy D-link AP szórja a jelet, fenn a lenti házhoz legközelebbi sarkon, kívül még éppen elfogadható a jel (-70-80), a házon kívül a teraszon lehet WiFizni, de a falon belül már szinte semmi (<-90). Próbáltam elhelyezni egy TL-WA730RE-t a leginkább irányban lévő ablakban belül, majd kívül, de csak nagyon instabil kapcsolatot tudtam létrehozni. Ha stabil is, akkor is rettentő lassú. A LAN-on még 2,5Mbps-os internet ide már csak 0,5Mbps-al ér el (download speedtest.net szerint), de a LAN-on lévő szerver elérése is csiga. Gondolom a repeater sávfelezése miatt is, meg a rengeteg hiba miatt, amit a gyenge jel okoz. Ha kinn az ismétlő, akkor nem képes benyomni a jelet, ha benn van, akkor nincs mit megosztania, nagyon erőtlen a forrás.

Kérdés: van-e épkézláb megoldás a problémára? Vagy rendeljem meg a pont-pont (WiFi) összeköttetés + a célházba egy AP csomagot?

Próbáltuk a Ethernet On Power vagy nem tom hogyishíjják dolgot, de valsz valami keresztben van az elektromos hálózatban, nem ment fel a LAN...

Ja, mielőtt esetleg vki. gondolna kábelre: bár a táv nem túl nagy, mégis elvetettük más okból.

Köszi a gyors választ!

Szerk: csatolok képet:

[ Szerkesztve ]

[-o--o-> ......................<VOLVO 4 Life>..........................................................

(#23017) jNk válasza Barohawk (#23015) üzenetére


jNk
senior tag

Elméletileg igen, gyakorlatilag a 2 routertől és a rajtuk futó rendszertől(gyári vagy külső firmware) függ, ezért látatlanban nem lehet biztosat mondani.

(#23018) Barohawk válasza jNk (#23017) üzenetére


Barohawk
aktív tag

az a kérdés ha igen akkor hogy lehet ezt megoldani
mind a két router TP link gyári firmwarerel.az egyik 150mbites a másik 300-as

''Stressz nélkül az élet unalmas lenne''

(#23019) jNk válasza netreg (#23016) üzenetére


jNk
senior tag

A legbiztosabb megoldás egy külön pont-pont kapcsolat kiépítése ha mindkét házban szükség van wifire.
Jelenleg a d-link és a tp-link "látja" egymást vagy van valami az útban ?
A d-link ismeri az N szabványt, vagy egy régebbi G-s modell ?

(#23020) jNk válasza Barohawk (#23018) üzenetére


jNk
senior tag

Modell függő a dolog, de az openwrt/gargoyle firmware használatával működik az AP Client / Client Bridge funkció és a dd-wrt-vel megy a dolog, bár ahogy olvastam az válogatósabb router hardware tekintetében.

(#23021) Barohawk válasza jNk (#23020) üzenetére


Barohawk
aktív tag

köszi az infót bár akkor azt hiszem nem fogok ezzel tökölnimert nem akarok firmwaret cserélni, de azért majd utánanézek még ennek

''Stressz nélkül az élet unalmas lenne''

(#23022) netreg válasza jNk (#23019) üzenetére


netreg
tag

Igen tartok tőle, hogy ez lesz a vége, csak óvatos vagyok a vásárlásban...

Hát van. Egyrészt a Dlink benn van az alsó házban, ami faház (kb. 10cm vastag gerendákból) és a domborzat miatt egyéb belógó cuccok is vannak a légvonalban (kövek, hordó-szauna). Az egyik laptoppal mértem a jelet (INSSIDER), tudott kapcsolódni a lentihez, de aztán kicseréltem a TP-re, ami szintén tud kapcsolódni, de csapnivaló a befelé szállított eredmény.

Igazából a rosszabb a kőfal. Ha azt áthidalom kábellel, akkor benn is király lesz a jel, de a két házat is össze kell kötnöm valahogy. Ehhez adódik a pont-pont. Na, töltöm kosarat.

[-o--o-> ......................<VOLVO 4 Life>..........................................................

(#23023) 8Ba8


8Ba8
csendes tag

Sziasztok! Segítségre lenne szükségem egy hozzáértő embertől. Iszonyat lassú mikrohullámú netem lecseréltem két hónapja Telenor hipernetre. Mindehhez a megfelelő vétel érdekében egy Huawei E587-es Wifi Hot Spot-al vettem meg. A megfelelő vétel miatt a padláson kellett elhelyeznem az eszközt, így az eszköz, és a számítógép között körülbelül 10-15 méter lett a távolság. A jobb jel miatt szerettem volna Wifi helyett kábelen lehozni a netet. Ehhez egy TP-Link WA901ND tipusú eszközt ajánlottak. A telepítő lemez lefuttatása után beállítja magát Universal Repeaterként, jön a net kábelen is, illetve Wifin is jó a vétel. Szeretnénk okostelefonon is használni a netet. És itt jön a probléma. Akármit csinálok, nem akar elfogadható sebességen menni. A Wifi jel ingadozik olyan mértékben, hogy jó jelerősségről egy pillanat alatt leugrik nincs jelre, és ez természetesen használhatatlanná teszi a telefont. Nekem egy Nokia E52-es telefonom van. Amivel tökéletesen fogom a jelet még kb 100 méterről is. És itt van egy kis csavar a dologban. Észrevettem, hogy az Okostelefon (Samsung Ace) A Telenoros eszközre csatlakozik, nem pedig a Tp Link eszközre. Ha lefuttatom a TP-Link Telepítő cd-t, és bekonfigurálom, akkor egy két napig jól megy, és a TP-Linkre csatlakozik a telefon, majd történik valami, és megint látom, újra a rosszabb vételű Telenort használja. Ötletem sincs, hogy mi lehet a baja. Még a mikrohullámú netnél egy TP-Link WR341ND routert használtam erre a célra, és semmi problémám nem volt. Előre is köszönöm a segítséget!

(#23024) Zozo7777 válasza netreg (#23022) üzenetére


Zozo7777
csendes tag

Nálunk 6000Ft környékén lehet kapni irányított antennát az tuti átviszi a betont is

http://bolt.sat.hu/custom/boltsat/image/data/product/yagi%20dipol.jpg

Nekem ugyan ilyen van a legnagyobb táv amit próbáltam vele 2km-er volt akadálymentesen.

Házilag is lehet ilyet készíteni kb 3000-ből megvan.

Zoli

(#23025) And válasza Zozo7777 (#23024) üzenetére


And
veterán

"[..] az tuti átviszi a betont is"
(Csak ilyeneket ne :O. Ha foglalkoztál már antennákkal, akkor tudod, hogy ebben a műfajban nincs tuti. Az az antenna nem tűnik gagyinak (az ára és a specifikált képességei sem olyan "vaterás" szintűek), megfelelő körülmények között nyilván szép távok is áthidalhatók vele, akár ennél szerényebb típussal is, de olyat ne állítsunk róla, hogy a betont is. Ez nem ütvefúró, hanem antenna, meg aztán a beton sem egy egzakt fogalom, hogy mindig ugyanazt jelentse.)

[ Szerkesztve ]

(#23026) Zozo7777 válasza And (#23025) üzenetére


Zozo7777
csendes tag

:N Nálunk az emeleten van a router és a pincében is van jel ami azt jelenti hogy 2x20cm vasbetonon megy át a jel. :DD A szembe szomszédból ha öcsémék hálóban játszanak kb 50m ugyanilyen antennával csatlakoznak ami bent csak egy fotelban van letéve, ebben az esetben is több mint 40cm-ről beszélünk. :DD A másik házunk több mint száz méterre van ott a külső falak vastagsága több mint 40 cm igaz ez már nem beton hanem szilikát. De házon belül is nem erős de G-s router esetében 18-24Mb/os a sebesség N-es esetében meg 150-180MB/os. :DD Remélem kimerítően írtam. Az általam felsorolt eseteket tekintve szerintem jogos dolgot állítottam. Persze ezekben az esetekben az antennák mm-re be vannak állítva.

Zoli

(#23027) And válasza Zozo7777 (#23026) üzenetére


And
veterán

Ok, nálam is van jel a lakásban, pedig a router antennája a tetőn van (vasbeton tömbépület). Ez viszont a megfelelő irányban lévő ablakoknak és valószínűleg a szemben lévő tömb reflexiójának is köszönhető, azok nélkül leshetném a térerőt. A lényeg, hogy ez az antennán túl (és elsősorban) a szerencsés körülmények függvénye. Nem alapozhat mindenki arra, hogy a nála lévő betonfal(ak)at is majd minden további nélkül átlövi egy ilyen vagy olyan antenna, minimális rálátás nélkül, főleg akkor, ha csak az egyik oldalt szerelik fel tisztességes antennával. Pontosabban: alapozhat rá, csak aztán könnyedén csalódhat is benne :U.

(#23028) netreg válasza Zozo7777 (#23024) üzenetére


netreg
tag

Persze, de ez csak antenna, ehhez még kell eszköz is. Akkor már egyszerűbb vennem két TL-WA7510N-est, ami antenna és AP eszköz is egyben. A lenti házban ethernettel a switch-re, fenn ethernettel be a házba és ott egy AP (pl. TL-WA701ND).

Összesen 150 euró körül van.

Vagy nem?

[-o--o-> ......................<VOLVO 4 Life>..........................................................

(#23029) day2day


day2day
tag

Sziasztok!

Az alábbi kérdéssel fordulok hozzátok:
adott egy új dekstop gép, amit szeretnék a Wifi hálózatomhoz csatlakoztatni.
A router elég messze van tőle, de bivalyerős, három (!!!) laptopnak van stabil maximum jele ugyanazon az asztalon, amin a gép van.

A gép viszont csak kettő, RITKÁN három csíkot képes élvezni, és meg is szakad néha.
A gyanúm a WIFI cucc.

Pillanatnyilag egy USB-s Linksys WUSB600N stick van rajta, ez produkálja a fenti problémát.

Melyik USB-s kütyünek van ma a piacon a legjobb érzékenysége n-es hálózatra?
Árérzékeny nem vagyok, ellenben szeretném ha perfekt módon működne. :-)

Köszönöm a kommenteket előre is.

Üdv,
Csaba

[ Szerkesztve ]

RIP, igazi Z szériás Sony Vaio. -nyugodj békében- :( Thunderbolt suxx.

(#23030) netreg válasza Zozo7777 (#23026) üzenetére


netreg
tag

Jók az adatok. Nekem 20-22-nél több soha nem volt a G-re. Szomszédos szobából.

Hogyan méred a sebességet? TC másolás két drive között vagy van valami szofisztikáltabb megoldás rá?

[-o--o-> ......................<VOLVO 4 Life>..........................................................

(#23031) netreg válasza day2day (#23029) üzenetére


netreg
tag

Én ezt használom: TL-WN722N

Bivalyerős, olcsó, külső antennás.

Előny ha a szg. ház és egyéb fémek nem árnyékolnak be a kommunikációba...

[ Szerkesztve ]

[-o--o-> ......................<VOLVO 4 Life>..........................................................

(#23032) kali válasza Zozo7777 (#23026) üzenetére


kali
legenda

a sebesség N-es esetében meg 150-180MB/os - annyi biztos nincs... :U

(#23033) Gubek-Einste válasza netreg (#23028) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Ez egy jó megoldás lehet, könnyű az optimalizálása. Én is ezt akartam javasolni de már te felvetetted.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#23034) Krissz5435 válasza netreg (#23031) üzenetére


Krissz5435
aktív tag

Ez nem csak n lite? Úgy tudom ez csak 150 mbites, ő pedig n-est akar. Gondolom én. :U

"Ha én pm-et kapok válaszolok is rá. Ezt mástól is elvárom akinek írok."

(#23035) kali válasza day2day (#23029) üzenetére


kali
legenda

ez elég jó; link

(#23036) senki11


senki11
aktív tag

Üdv!
Dsl 2641r routerrel lehetséges, hogy lan kimenetbe csatlakoztatom a mostani vezetékes netemet és azt wifi-vé osztom? T-vom-os a router. Egy másik fórum szerint megoldható, de cserélni kell a firmware-t. Az említett fórumban sajnos hiányzik a leírás.

(#23037) freemanone válasza kali (#23035) üzenetére


freemanone
őstag

Jah, de ha már asztali a gép akkor szerintem inkább ez: [link]

Amúgy ilyen kütyüm van nekem is: Linksys WUSB600N
Ha szobán belül kell akkor oké, max 6m-es távon, utánna drasztikusan romlik.

[ Szerkesztve ]

(#23038) netreg válasza Krissz5435 (#23034) üzenetére


netreg
tag

Yepp, igazad van, ez csak N-.

[-o--o-> ......................<VOLVO 4 Life>..........................................................

(#23039) kali válasza freemanone (#23037) üzenetére


kali
legenda

az usb csatolás előnye, hogy nem csak asztalihoz használható, illetve asztalinál is egyszerűen változtatható a hely(zet)e, teheted bárhová, amíg a kábel engedi, illetve az hosszabbítható is, ellenben a pci/pci-e esetén ha a gép az asztalban - vagy más rögzített helyen - van, akkor nehézkes a gépet a jobb pozícióhoz forgatni/mozgatni a modul belső fix rögzítése okán, az antennák mozgatása pedig nem mindig elég...

[ Szerkesztve ]

(#23040) netreg válasza Gubek-Einste (#23033) üzenetére


netreg
tag

Csináltam már, de nagyobb távolságra. Korrektül működik. Gondoltam itt meg lehetne úszni, de nem úgy tűnik. Esetleg felmerült még az is, hogy a lenti házban lévő AP-t felteszem a gerinc alá, belülre (nincs padlás, sátortető), mert onnan már lenne akadálymentes rálátás a fenti ház végében lévő ablakra. Lehet kipróbálom még ezt, mielőtt megrendelem a pont-pont cuccokat.

Ti mivel méritek a Wifi sebességét?

[ Szerkesztve ]

[-o--o-> ......................<VOLVO 4 Life>..........................................................

(#23041) Gubek-Einste válasza netreg (#23040) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Egy próbát megér. A fenti részre szerintem nagyon valószínűséggel kell majd egy másik eszköz is.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#23042) freemanone válasza kali (#23039) üzenetére


freemanone
őstag

Ez teljesen jogos, én csupán azért javasoltam ezt, mert azt tapasztaltam több esetben is, hogy stabilabb jelet tudtam elérni a belső kártyákkal mint az USB-s verzióval. Ez alatt azt értem, hogy a jel szint kevésbé ugrált. Ez az adatok másolási idején meg is látszott.
Teljes rálátás volt minden esetben a router és adapterek között.

[ Szerkesztve ]

(#23043) kali válasza freemanone (#23042) üzenetére


kali
legenda

amit írtál, az sima kis usb stick esetén lehetséges, de amit linkeltem, azzal én még nem tapasztaltam ilyen - vagy hasonló jellegű - problémát!

(#23044) freemanone válasza kali (#23043) üzenetére


freemanone
őstag

Valóban :R
A linkelt modellt nem ismerem, még.

(#23045) jNk válasza netreg (#23040) üzenetére


jNk
senior tag

Az akadálymentés rálátás teszt mindenképpen megér 1 próbát mielőtt bármit is vásárolsz.
Az WA7510N 5GHz-es rádiót használ, amit jobban zavarnak a belógó fák, épületek és egyéb domborzati tényezők ezért akkor válaszd azt a WA5210G ellenében ha a kiépítés után az eszközök tökéletesen látni fogják egymást és nagyobb sebességre van szükséged mint 20mbit/s.

[ Szerkesztve ]

(#23046) Zozo7777 válasza kali (#23032) üzenetére


Zozo7777
csendes tag

Gyere és mérd le! Több eszközzel is mértük.

Zoli

(#23047) kali válasza Zozo7777 (#23046) üzenetére


kali
legenda

olvasd el, hogy mit is írtál, és talán rádöbbensz, hogy annyit lehetetlen mérni! :U

(#23048) freemanone válasza Zozo7777 (#23046) üzenetére


freemanone
őstag

Kali csupán arra akart utalni, hogy az általad használt 180MB/s lehetetlen és te szerintem is 180mbps--re gondoltál. Ami teljesen rendben is van. :)
A 180MB/s az kb ~1,6gbps lenne.... annyit meg nincs otthoni router ami kipörget! :C

(#23049) Zozo7777 válasza netreg (#23028) üzenetére


Zozo7777
csendes tag

TP-Link TL WR1043ND-van kötve egy antenna a másik antenna egy LINKSYS WRT54GL-en van ami jelen esetben kliensként funkcionál, de néztük Tl WN 722N-el is és másik TLWR1043ND-vel is . Az egységeket nem egyszerre vettem. Az 1043 és a WRT 54GL együtt kb 30 000Ft -volt az írányított antenna db-ja pedig 6000FT a 722N-ek 3000FT körül voltak. De az 1043-ason kívül már mind visszahozta az árát.

Zoli

(#23050) Zozo7777 válasza freemanone (#23048) üzenetére


Zozo7777
csendes tag

Ok elismerem hogy nem jól írtam mbps.

Zoli

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.