Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-19 17:17:02

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20051) dqdb


dqdb
Topikgazda

[link]
"Further tabs improvements are important, yes. Currently we focus on proving the pinned tabs functionality, tabs on a side option, some form of tab cycler."
Ha a some helyett Opera 12 szerepelne, akkor teljes lenne az örömöm.

hunfatal: erről sajnos semmit sem tudok, ez az utolsó nagy showstopper hiány számomra (ami jelenleg hiányzik, azt már megígérték vagy megoldható bővítménnyel).

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#20052) fatal` válasza dqdb (#20051) üzenetére


fatal`
titán

A letöltéskezelőről tudni valamit, hogy lesz-e tempbe letöltés és megnyitás?

(#20053) poirot


poirot
senior tag

Üdv. Mindenkinek !

Több mint 10 éve Operát használok, az utóbbi hónapokat kivéve a legnagyobb megelégedésemre. Sajnos, nagyon belassult, és még így is használtam vagy 1-2 hónapig, de mikor láttam, hogy a Chrome, illetve az Internetr Explorer is csak úgy "vágja" ki az ablakokat, ott ahol az Opera rengeteg ideig, "darál", elhatároztam, hogy újrarakom. Gondoltam semmi gond, a beállításokat lementettem a Opera Settings Import And Export Tool_setup.exe -vel, régebben mindig bevált, aztán "hajrá", telepítés.

Próbáltam régebbieket is, a Opera_1063_int_Setup.exe-t, a Opera_1101_int_Setup.exe-t, de egyik sem jelenítette meg tökéletesen a Opera Settings Import And Export Tool_setup.exe -vel visszaállított oldalakat, úgy mint régebben. Beállításoknál "elmászott" a méret, vagy pl. a legújabbnál, mikor végső kétségbesésemben azt raktam fel, pl. a hirkereso.hu-n az X-eket, mint kép írta ki.

Régen nem volt ilyen. Egy kérésem van; ha tud valaki olyan magyar verziót, ahol a beállításokat maradéktalanul vissza tudom állítani a Opera Settings Import And Export Tool_setup.exe -vel, ne kiméljen.

Igérem nem fogom frissíteni.

Előre is köszönöm.

:R

(#20054) Penge_4


Penge_4
veterán

Ennek nem tudja valaki az okát? Direkt megnéztem, semmi olyan userJS-em vagy kiegészítőm nem aktív, ami ezt okozná, mégis Opera 12-ben normálisan nyílik meg a kép, Chrome-ban meg átirányít a főoldalra. (Ráadásul a buta eseménykezelője miatt először lerendereli a főoldalt, majd utána irányít át még show just imege userJS esetén is).

(#20055) dqdb válasza Penge_4 (#20054) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Ez az oldal hülyesége.

Opera 12 alatt a böngésző így kér:
Accept: text/html, application/xml;q=0.9, application/xhtml+xml, image/png, image/webp, image/jpeg, image/gif, image/x-xbitmap, */*;q=0.1

Opera 16 alatt a így (az olvashatóság kedvéért raktam bele space-eket):
Accept: text/html, application/xhtml+xml, application/xml;q=0.9, */*;q=0.8

Látható különbség a képekkel kapcsolatos MIME type-ok hiánya, de ott szerepel a */*, amibe a képek is beletartoznak. Ezért gyorsan összedobtam egy extensiont, ami a webRequest API segítségével kiigazítja ezt a headert (és további fél órát kerestem a hibát magamnál, ugyanis a HTTP lekérdezés fejléce csak nem akart megváltozni Web Inspectorban, mert az bugos). Szóval így ment ki a lekérdezés:

Accept: text/html, application/xhtml+xml, application/xml, image/png, image/webp, image/jpeg, image/gif, image/x-xbitmap;q=0.9, */*;q=0.8

És erre is 302 jött vissza. Fogtam, átírtam a kódot, hogy a kérés Opera 12.16-os user agenttel menjen ki, és átirányítás nélkül jött vissza a kép ...

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#20056) Penge_4 válasza dqdb (#20055) üzenetére


Penge_4
veterán

Itt továbbra is azt érzem, hogy akár az oldal hülyesége, akár nem, az Opera valahogy sokkal jobban tudta ezeket kezelni, mint a többiek.

És van egy olyan gyanúm, hogy az oldal nem véletlenül működik így. Elvégre a webkites böngészők ma baromi nagy szeletet birtokolnak, ezek a képmegosztó oldalak meg abból élnek, ha nem direktlinkeled a képet, hanem nézed körülötte a reklámokat és a 2-3 felugró popupot.

ImageShack-nél ugyanez van, de ott a direktlinkelt kép Operában is az oldalra irányít vissza.

(#20057) LonGleY válasza Penge_4 (#20056) üzenetére


LonGleY
veterán

Normális képmegosztó abból él, hogy normális, és használod egyáltalán, meg direktlinkelhető is. Mit foglalkoztok ennyit egy darab kula oldallal? Szakadjon meg helyben a reklámjaival együtt Operástul vagy anélkül.

[ Szerkesztve ]

(#20058) fatal` válasza Penge_4 (#20056) üzenetére


fatal`
titán

Ezért kell imagerzt használni és ott nincs ez a gányolás.

(#20059) Penge_4 válasza fatal` (#20058) üzenetére


Penge_4
veterán

Tökmindegy, hogy te mit használsz. Az a lényeg, hogy azok mit használnak, akik linkelik a screenshotokat meg ilyesmiket.

(#20060) fatal` válasza Penge_4 (#20059) üzenetére


fatal`
titán

Ez is igaz. De közvetlen linknél, ha nem megy, akkor mögéhánysz egy kérdőjelet a linknek és akkor nem lesz tele szeméttel.

(#20061) Sk8erPeter válasza dqdb (#20055) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Viszont ha a képre jobb klikkelsz, és kép megnyitása új lapon, akkor ezt a linket kapod, ami egy jpg-kiterjesztésű képet tartalmaz, nem pedig png-t, és így nincs semmiféle átirányítás:
http://oi39.tinypic.com/a2ughx.jpg
Most mondjuk így hajnali 2 felé nem volt kedvem nézegetni, mitől van, mitől más, mint amiről Ti beszéltetek. :D

Sk8erPeter

(#20062) Sk8erPeter válasza fatal` (#20060) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"De közvetlen linknél, ha nem megy, akkor mögéhánysz egy kérdőjelet a linknek és akkor nem lesz tele szeméttel."
Ezt most nem értettem. Mit oldasz meg vele? Vagy mire írtad megoldásként?

Sk8erPeter

(#20063) Sk8erPeter válasza Penge_4 (#20050) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Color picker és screenshotkészítő az Opera Dragonfly-ban tényleg hasznos volt, na az innen valóban hiányzik, bár nekem nem akkora érvágás, de valóban szükséges azért a color picker (van rá extension, és megoldható másképp is), tehát az mondjuk nem lenne rossz.

"Resources tabon normálisan, átlátható módon sniffelni, hogy miket kéne kicsapnom, ami nem tartozik az oldalhoz."
Ez most így hirtelen nem világos, hogy mi nem átlátható benne, vagy milyen szempontból volt áttekinthetőbb az Opera Dragonfly-nál. Hogy érted?

"Normális, logikus és átlátható módon CSS-t szerkeszteni egy oldalhoz, mert pl. mindig bele kell kattintani abba a rohadt nagyítóba, hogy kiválaszthassam az oldal elemeit, meg nehézkesebb is a kód szerkesztése, meg okosabb akar lenni, mint én (pl. az általános padding beállításokat is padding-left, padding-right, padding-top és padding-bottom-ra cseréli le, hogy utána már 4 helyen módosíthassam, meg ilyenek."
1. nem értem, miért lenne muszáj belekattintani a nagyítóba az elem kiválasztásához, lehet jobb klikkelni az adott elemre, aztán "Elem megtekintése" (most épp csak Chrome van előttem, nem saját gépnél vagyok), meg ha úgy tetszik, nyilakkal tudsz navigálgatni a DOM-fában
2. a paddinget nem cseréli le 4 helyen, hogy 4 helyen kelljen módosítgatnod, de lenyitható, és akkor szétbontva is látszik - hogyan csináltad?

"Ja +1: kijelölni bizonyos területeket, amiket onnantól egyenesen bemásolok az adblocker.css-mbe, ha nincs sem egyedi class, sem egyedi id, pl:"
Ha itt arra az elérési útra gondoltál, ami CSS-sel megcélozható, tehát annak a path-nak a kimásolására (nem XPath), akkor az viszont teljesen jogos, ez nekem is nagyon hiányzik, ez megvan viszont Firebugban is, és érthetetlen számomra, még miért nem implementálták Chrome/Chromiumban.

Összességében a használata jóval kényelmesebb és gyorsabb, gördülékenyebb, mint a Dragonfly-nál. Pedig mondom, próbálkoztam a Dragonfly-jal is, de meguntam.

Az újraindítgatós mókára: több dolog lehetne valóban újraindításmentesen is beállítható, ezzel valamelyest egyetértek. De inkább előbb legyen szénné konfigurálható. :DDD

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#20064) Sk8erPeter válasza fatal` (#20058) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Nálam az imgur.com a kedvenc képfeltöltésre, gyors, modern, van fejlesztői API-ja, így van lehetőség több programban is egyből felküldeni az oldalra (pl. SnagIthez van ilyen plugin).

Sk8erPeter

(#20065) fatal` válasza Sk8erPeter (#20062) üzenetére


fatal`
titán

Pl. ha kapsz egy közvetlen imageshack linket, a kép helyett pedig a szokásos béka tölt be, akkor a link mögé hányva egy kérdőjelet megjelenik a kép rendesen és nem vakerol a hotlink miatt.

(#20066) Penge_4 válasza Sk8erPeter (#20061) üzenetére


Penge_4
veterán

"Viszont ha a képre jobb klikkelsz, és kép megnyitása új lapon, akkor ezt a linket kapod, ami egy jpg-kiterjesztésű képet tartalmaz, nem pedig png-t, és így nincs semmiféle átirányítás:"

Az szép. Jobbklikk->Image properties: PNG az akkor is, csak JPG kiterjesztéssel. Hasonlót asszem még régen iWiW-en láttam, de ott JPG volt minden esetben, csak az Opera egyedüliként .jpg helyett .jpeg kiterjesztéssel mentette.

"Ez most így hirtelen nem világos, hogy mi nem átlátható benne, vagy milyen szempontból volt áttekinthetőbb az Opera Dragonfly-nál. Hogy érted?"

A Network tabon ömlesztve van, a Resources tabon viszont kategorizálva. Na, az Operában sokkal átláthatóbb az egész, Chrome-ban meg egyedül az az egy pozitívum van (bár gondolom a webRequest API miatt), hogy "failed"-del kiírja azokat, amiket blokkolt. Az Operában meg se jelennek a blokkolt elemek.

"1. nem értem, miért lenne muszáj belekattintani a nagyítóba az elem kiválasztásához, lehet jobb klikkelni az adott elemre, aztán "Elem megtekintése""

Mert alapértelmezésben nem tudod kiválasztani az oldalon az elemet, csak ha belekattintasz a nagyítóba. A DOM fában Dragonfly-jal is lehet navigálni, de én inkább kiválasztom a módosítandó DIV-et. Ez Web Inspectorban +1 kattintás minden alkalommal.

"2. a paddinget nem cseréli le 4 helyen, hogy 4 helyen kelljen módosítgatnod, de lenyitható, és akkor szétbontva is látszik - hogyan csináltad?"

Nem tudom hogy csináltam, de utána már nem tudtam a lenyílóba belekattintani, hanem a globálisat kellett átírnom. Olyan nehézkes az egész.

"Ha itt arra az elérési útra gondoltál, ami CSS-sel megcélozható"

Igen, arra. Erre külön nem akarok plusz egy kiegészítőt. Az Adblock és az Adblock Plus meg nem kezeli az nth-child-eket, ami miatt egy csomó esetben cseszhetem.

"Nálam az imgur.com a kedvenc képfeltöltésre, gyors, modern, van fejlesztői API-ja, így van lehetőség több programban is egyből felküldeni az oldalra"

Van rá kiegészítő is. Kár, hogy sem privát módban nyitott képeknél, sem localhostról nyitott képeknél nem működik.

(#20065) hunfatal: "Pl. ha kapsz egy közvetlen imageshack linket, a kép helyett pedig a szokásos béka tölt be, akkor a link mögé hányva egy kérdőjelet megjelenik a kép rendesen és nem vakerol a hotlink miatt."

Az beágyazott képeknél volt és azzal csak azt lehetett csinálni (mivel automatikusan banned.jpg-re (vagy valami hasonlóra) mutatott a link, hogy Ctrl+F3 (azaz forráskódnézet) és onnan kimásolgatni az imageshack linkeket. Ha túl sok volt, akkor (mivel ebben az esetben a domain volt banolva, azaz a fórum ahol megosztották) kimásolta az ember a forráskód nagyrészét, majd fogott egy másik tabot (mondjuk prohardver.hu) itt a doctype és a többi után beömlesztette a máshonnan kimásolt forráskódrészletet úgy, hogy a tag-ek meglegyenek, majd nyomott egy Ctrl+R-t (on-the-fly forráskódszerkesztés előnyei) és immáron megjelentek a beágyazott képek egy teljesen irreleváns domain alatt. :D

(#20067) LonGleY válasza Sk8erPeter (#20064) üzenetére


LonGleY
veterán

Szintén.

Van különálló kliens is, amire ráhúzod a képet, és bezáródva a közvetlen linket kapod vissza: MyImgur | MyImgur 3.1 [32, 64-bit] Portable.zip

(#20068) dqdb válasza Penge_4 (#20056) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Itt továbbra is azt érzem, hogy akár az oldal hülyesége, akár nem, az Opera valahogy sokkal jobban tudta ezeket kezelni, mint a többiek.
Mármint az Opera szebben, elegánsabban irányítja át magát, ha 302-es HTTP kódot kap vissza? Ha egy böngészőnek a webszerver azt mondja, hogy tessék átfáradni másik címre, akkor a böngésző csak annyit tud tenni, hogy átfárad másik címre, ezen nem lehet mit sokkal jobban kezelni.

ImageShack-nél ugyanez van, de ott a direktlinkelt kép Operában is az oldalra irányít vissza.
Vagy mégsem kezeli sokkal jobban az Opera? :U

Ráadásul a buta eseménykezelője miatt először lerendereli a főoldalt, majd utána irányít át még show just imege userJS esetén is
Ez nem a buta eseménykezelője miatt van: a WebRequest API-t használva gyönyörűen át lehet irányítani anélkül a kérést egy másik címre, hogy bármiféle HTTP kommunikáció megtörtént volna. Itt az nehezíti meg a fejlesztő dolgát, hogy a TinyPic képmegjelenítő URL-jéből nem derül ki, melyik szerverükön van a kép, így le kell tölteni az oldalt, hogy a forrásából kiszedhesd. Ezt kétféleképpen lehet megvalósítani:
1. content script, ami letöltődés közben a böngésző által letöltött oldalból kikapja az URL-t, és átirányítja oda
2. WebRequest API-n keresztül az onBeforeRequest eventet figyeled, TinyPic cím esetén a bővítmény gyorsan elsüt egy XHR kérést az eredeti oldalra, kiszedi annak forrásából a címet, és lecseréli a kérés címét arra (maga a hálózati kommunikáció csak ezt követően indul el).

Az előbbi egyszerű, kevesebb munkát és gyakorlatot igényel. Az utóbbi nagyobb munka, de úgy megoldható az óhajod. Ha nem hiszed el, este összedobok rá egy proof-of-concept bővítményt, maximum 15 perc alatt megvan.

hunfatal: De közvetlen linknél, ha nem megy, akkor mögéhánysz egy kérdőjelet a linknek és akkor nem lesz tele szeméttel.
Ez teljesen oldalfüggő, bár több helyen működik.

Sk8erPeter: Viszont ha a képre jobb klikkelsz, és kép megnyitása új lapon, akkor ezt a linket kapod, ami egy jpg-kiterjesztésű képet tartalmaz, nem pedig png-t, és így nincs semmiféle átirányítás.
Ha megnézed az eredeti oldalt, ott az IMG Code for Forums & Message Boards mezőben ez szerepel, mert a TinyPic is támogatja a hotlinkelést ...

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#20069) Predator2


Predator2
addikt

Sziasztok

Az mitől lehet, hogy az Opera 12.16 bár a 12.15-el is ez volt, nem jeleníti meg rendesen a honlapot.
Opera

Mozilla

Opera 2:[link]

Mozilla 2:[link]

Ez egy tőzsdei kereskedési honlap de az Opera nem jelenít meg belőle részeket. Miért és mit lehet vele csinálni, hogy jó legyen?

THX a választ

[ Szerkesztve ]

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#20070) fatal` válasza Predator2 (#20069) üzenetére


fatal`
titán

Az Operát FF-nek maszkolva sem jó?

Ha nem, akkor mást nem nagyon tudsz tenni, mint írni az oldal fejlesztőjének, hogy javítsa ki.

(#20071) Predator2 válasza fatal` (#20070) üzenetére


Predator2
addikt

És azt hol találom?

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#20072) fatal` válasza Predator2 (#20071) üzenetére


fatal`
titán

Jobb klikk mikor az oldalon vagy, egy üres részen, tulajdonságok és valamelyik fülön ott lesz, hogy azonosítás operaként. Azt lődd át arra, hogy azonosító rejtése firefoxként és frissítsd az oldalt. Nem tudom a pontos menüt megmondani, mert FF van most.

(#20073) Orlin


Orlin
addikt

Opera Next 16 upgrade

It was a sunny weekend here in Oslo, so we decided to push an update to our Opera Next branch. Oh well, actually it's almost a half of the week, but the weather was nice, anyway smile Highlights
Upgrade Chromium to 29.0.1547.23
Various tab bar fixes, for those who have very many or very few tabs

Known issues
(same as before)
DNA-8918 - a windows 8 dialog saying "No apps are installed to open this type of link (about)"
DNA-8133 - On Windows XP opera_autoupdate.exe throws an error with credui.dll library.
DNA-8270 - Most of HTTP sites don't load with off-road mode enabled.

LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11

(#20074) LonGleY


LonGleY
veterán

The State of Mobile Advertising, Q2 2013 @ www.operamediaworks.com

[ Szerkesztve ]

(#20075) koti


koti
tag

Szeretnék ismételten kérni a segítségeteket. Opera 12.16-os verzió, Win7 Opera alatt valami miatt egyre több oldalt nem nyit meg. "400 Bad Request Request Header Or Cookie Too Large hibát ír". Más böngészőbe pedig megy az oldal. Mit kellene átállítani. Előre is köszönöm. Ha lehet privátban is segítsetek!
Pl. ez az oldal sem nyílik link Sajnos egyre gyakoribb a hiba.

(#20076) Wolverine válasza koti (#20075) üzenetére


Wolverine
félisten

Nálam a 12.16 nem szerette a JavaScriptet. Visszatettem a 12.15-öt, és megjavult...

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#20077) chab7 válasza Wolverine (#20076) üzenetére


chab7
addikt

Csak nem kezdik leépíteni a 12-es ágat? ;]

Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)

(#20078) Penge_4 válasza chab7 (#20077) üzenetére


Penge_4
veterán

Azt nem tudom, de egyre több apró furcsaságot tapasztalok. Pl. a YouTube-on elkezdtek normálisabban futni a videók, viszont az összes hozzászólás mellett megjelent 1-1 üres scrollbar.

De az is lehet, hogy csak elkezdték a UA sniffinget lecserélni/kiiktatni és emiatt a változás. Mert a browser.js még megvan.

(#20079) koti válasza Wolverine (#20076) üzenetére


koti
tag

Köszi az ötletet. Lecseréltem 12.15-re, de sajnos nem jött be és ismét a 12.16-osnál tapasztalt hibát írja.

(#20080) dqdb


dqdb
Topikgazda

"any chance for side bar (available for extensions)?"
"Initially side bar will be rather natively supported."

[link]

Szóval lesz valamikor a jövőben ismét oldalsáv.

koti: első lépésként töröld a sütiket Operában, hátha az azokat tartalmazó fájl sérült meg. Ha nem segít, akkor kilépés után a profilod alatt található cookies4.dat fájlt töröld le (profilmappa: lásd első hozzászólás).

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#20081) Kuruc2


Kuruc2
senior tag

Sziasztok. Biztos volt már, de nem tudom hogy kereshetnék rá. Szóval: valaki ilyet?: jutyub gond nélkül megy, csak a betöltő köröcske is legtöbbször gond nélkül fut vele sajnos középen végig, amolyan beakadva, pedig vid betöltve. Megold?

http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------

(#20082) koti válasza dqdb (#20080) üzenetére


koti
tag

Nagyon köszönöm a segítségedet dqdb! A cookies4.dat file törlése hozta meg az eredményt.

(#20083) Penge_4 válasza dqdb (#20080) üzenetére


Penge_4
veterán

Akkor valószínűleg tényleg ezért hagytak ki egy csomó mindent, ami jött volna "gyárilag" a Chromium API-val. Pl. az a kezdetleges oldalsáv, ami Chrome-ban érhető el kiegészítővel.

Gondolom a HTML5 Notification-nek is valami hasonló oka lehet. Még az is elképzelhető, hogy ha tényleg a teljes rendszerintegráció a céljuk, akkor pl. KDE-n is a D-Bus-on fog üzengetni, Windows alatt meg mondjuk buborékban.

Na meg kérdezte valaki, hogy miért sokkal gyorsabb az Opera 15/16, mint a Chrome/Chromium párhuzamos verziója és valami skandináv voodoo-val poénkodtak a fejlesztők. :D Remélem azért idővel jelentősen kiveszik a részüket a Blink motor kiganézásában és a szabványkövetés fokozatos kierőszakolásában. Mert ha már úgyis átírja egy csomó webfejlesztő HTML5-re majd a saját oldalát, akkor ne kezdjük már elölről ugyanazt a gányolásos időszakot, mint IE6 esetében.

Még azt is járhatóbb útnak tartanám, ha a HTML szerkesztőkbe építenék bele a validációt, hogy ha a fejlesztő beleokádja is az általa megszokott kódot, az majd kijavítja a dolgokat, de ne a böngészőnek kelljen már minden részletre kiterjedő on-the-fly elemzéseket végeznie minden oldal betöltődése előtt csak mert megengedőbbek vagyunk.

(#20084) fatal` válasza dqdb (#20051) üzenetére


fatal`
titán

Nekem is. Főleg most, hogy bejelentették az oldalsávot. Az összes többi cucc megoldható valamilyen formában. Ha ezt megoldanák akkor újra Operát használnék (persze a könyvjelzők és az oldalsáv visszakerülése után).

(#20085) ludla


ludla
őstag

Huuu de sokat változott az opera 15 ebben hova kell elmentenem a jelszavaimat amiket régen mentettem ki? A könyvjezők problémát megoldottam :)

https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/

(#20086) Wolverine válasza ludla (#20085) üzenetére


Wolverine
félisten

A régi megoldás nem kompatibilis a mostanival.

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#20087) ludla válasza Wolverine (#20086) üzenetére


ludla
őstag

De még a lastpass se működik vele :((

https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/

(#20088) Orlin


Orlin
addikt

Opera Next 16 update

2013. július 26., péntek 9:59:49

Highlights
Upgrade Chromium to 29.0.1547.32
Sprayed fly spray on DNA-8918 (a windows 8 dialog saying "No apps are installed to open this type of link (about))
Swatted DNA-8133 - On Windows XP opera_autoupdate.exe throws an error with credui.dll library.
Various other fixes

LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11

(#20089) Orlin


Orlin
addikt

Jó lenne idővel az összes ablak frissíthető lenne a Next-ben egy gomb nyomásra mint a régi Operákban.Vagy be lehetne állítani milyen időközönként frissítse magát.
Ez nem értem miért nincs benne alapból :U Jah igen Chrome :D
Meg ezt az ikon speed dial megjelenítést is lehessen állítani.Elég bénán néz ki a Fb-nél csak ikon van a többinél meg kis kép az oldalról.
Feldobtam pár Chrome web store-os bővítményt.Egész jól mennek!

LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11

(#20090) scott_free


scott_free
senior tag

Opera 12.16

a napokban elkezdte azt csinálni, hogy a megnyitott weboldalakat egy idő után nem hajlandó frissíteni, rendesen betölteni (még F5-re sem), mintha elvesznének az adott oldal stílus-beállításai. ilyenkor az oldal nem is működik rendesen (pl. linkekre hiába kattintok) - csak a teljes újraindítás segít. mintha "lefagyna" az Opera (legalábbis a html-kezelő része...)

és akkor ez még csak 1 a sok probléma, fagyás és megbízhatatlanság közül, amivel kedvenc böngészőm megajándékoz... :W

(#20091) scott_free válasza scott_free (#20090) üzenetére


scott_free
senior tag

egy kis adalék, példa az előzőhöz:

http://pixelfix.net/mercedes_audi_vw_seat_saab.html

ennek az egyszerű oldalnak a háttere a szöveg mögött ugye fehér - nos, a drágalátos Opera ezt menet közben néha elfelejti, és a nyitott oldalon (!) elhagyja, megváltoztatja a fehér hátteret a külső kék színre.
és ilyenkor hiába frissítem, hiába csukom be, nyitom ki új fülön, ugyanolyan marad. csak akkor lesz normális újra, ha az egész Operát újraindítom! :W

(#20092) LonGleY válasza scott_free (#20091) üzenetére


LonGleY
veterán

Jó, ok. Kimenő verzió. Túltárgyaltuk.

Meg aztán írhatsz az oldalszerkesztőknek, hogy javítsák, de már azt is minek.

(#20093) atillaahun


atillaahun
veterán

Ha vissza gombbal kiléptek egy teljes képernyőre rakott beépített Youtube videóból, nálatok is összeszarja magát az Opera Classic?

(#20094) scott_free válasza LonGleY (#20092) üzenetére


scott_free
senior tag

Meg aztán írhatsz az oldalszerkesztőknek, hogy javítsák, de már azt is minek.

a facebookkal, meg a többi oldallal is csinálja ezt - egy idő után egyszerűen bemondja az unalmast. :/

(#20095) zseko


zseko
veterán

Biztonságos kapcsolat: súlyos hiba (49)

https://www.facebook.com/

A tanúsítvány érvényes, de a hozzáférés megtagadva.

Ez most mi? A 'régi' Opera csinálja egy ideje, hogy mi változhatott nem tudom. Azt viszont tudom, hogy egyre szarabb lesz, a régi már nem, az új meg még nem használható, és hiába használom már közel 13 éve, és akármennyire lojális vagyok, akkor is azt kell mondjam, hogy érik a csere egy normális böngészőre. Már ha lenne egyáltalán olyan. Nagyon remélem hogy az új operába beépítik a mostani tudásának jó nagy részét, mert az így jelenleg nulla.
Viszont a régi alatt szólnak legszebben a youtube-os zenék, meg a deezer is itt szól a legjobban.

HR24.hu

(#20096) whiskeys


whiskeys
őstag

sziasztok.
amugy az opera ennyi sokat eszik ram szerint? 300 mb-ot kajál. nincs valami trükk rá hogy ne fogyasszon ennyit?. köszi.

[ Szerkesztve ]

"Jól jegyezd meg,ha egy krokodil a kezedből eszik, az enni fog a lábadból is."

(#20097) LonGleY válasza whiskeys (#20096) üzenetére


LonGleY
veterán

Az nem sok egyáltalán. Ha van 2 GB-od, simán belefér a win 7 mellé. Arra való, hogy kihasználják. Nem csak a játék és a PS alá kell RAM...

(#20098) zseko válasza whiskeys (#20096) üzenetére


zseko
veterán

Mennyi füllel? Nálam jelenleg ~1.3GB-ot foglal a ramból, de nyitva van 30 fül. Elfér, ezért vettem bele ramot, a többi ettől mind rosszabb arányt produkál.

HR24.hu

(#20099) whiskeys válasza zseko (#20098) üzenetére


whiskeys
őstag

3 fül... de sajna a lejátszo akko belaggol ha sok fület nyitok meg...

[ Szerkesztve ]

"Jól jegyezd meg,ha egy krokodil a kezedből eszik, az enni fog a lábadból is."

(#20100) Penge_4 válasza dqdb (#20016) üzenetére


Penge_4
veterán

Hogy én mennyire gyűlölöm a JSON-t... :W :(((

Olyat nem tudsz, amiben betallózom, hogy a profile/userjs és a profile/usercss könyvtárban lévő JS-eket és CSS-ket futtassa le normálisan? Vagy az már ugyanannyira sok erőforrást zabálna, mint a Tampermonkey?

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.