Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-19 17:17:02

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20068) dqdb válasza Penge_4 (#20056) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Itt továbbra is azt érzem, hogy akár az oldal hülyesége, akár nem, az Opera valahogy sokkal jobban tudta ezeket kezelni, mint a többiek.
Mármint az Opera szebben, elegánsabban irányítja át magát, ha 302-es HTTP kódot kap vissza? Ha egy böngészőnek a webszerver azt mondja, hogy tessék átfáradni másik címre, akkor a böngésző csak annyit tud tenni, hogy átfárad másik címre, ezen nem lehet mit sokkal jobban kezelni.

ImageShack-nél ugyanez van, de ott a direktlinkelt kép Operában is az oldalra irányít vissza.
Vagy mégsem kezeli sokkal jobban az Opera? :U

Ráadásul a buta eseménykezelője miatt először lerendereli a főoldalt, majd utána irányít át még show just imege userJS esetén is
Ez nem a buta eseménykezelője miatt van: a WebRequest API-t használva gyönyörűen át lehet irányítani anélkül a kérést egy másik címre, hogy bármiféle HTTP kommunikáció megtörtént volna. Itt az nehezíti meg a fejlesztő dolgát, hogy a TinyPic képmegjelenítő URL-jéből nem derül ki, melyik szerverükön van a kép, így le kell tölteni az oldalt, hogy a forrásából kiszedhesd. Ezt kétféleképpen lehet megvalósítani:
1. content script, ami letöltődés közben a böngésző által letöltött oldalból kikapja az URL-t, és átirányítja oda
2. WebRequest API-n keresztül az onBeforeRequest eventet figyeled, TinyPic cím esetén a bővítmény gyorsan elsüt egy XHR kérést az eredeti oldalra, kiszedi annak forrásából a címet, és lecseréli a kérés címét arra (maga a hálózati kommunikáció csak ezt követően indul el).

Az előbbi egyszerű, kevesebb munkát és gyakorlatot igényel. Az utóbbi nagyobb munka, de úgy megoldható az óhajod. Ha nem hiszed el, este összedobok rá egy proof-of-concept bővítményt, maximum 15 perc alatt megvan.

hunfatal: De közvetlen linknél, ha nem megy, akkor mögéhánysz egy kérdőjelet a linknek és akkor nem lesz tele szeméttel.
Ez teljesen oldalfüggő, bár több helyen működik.

Sk8erPeter: Viszont ha a képre jobb klikkelsz, és kép megnyitása új lapon, akkor ezt a linket kapod, ami egy jpg-kiterjesztésű képet tartalmaz, nem pedig png-t, és így nincs semmiféle átirányítás.
Ha megnézed az eredeti oldalt, ott az IMG Code for Forums & Message Boards mezőben ez szerepel, mert a TinyPic is támogatja a hotlinkelést ...

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.