Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-19 17:17:02

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20701) fatal` válasza dqdb (#20688) üzenetére


fatal`
titán

Rengeteg ilyen van egyébként. Egyébként szerintem a temp megnyitás is max pár órás munkát venne igénybe. Meg a plusz gomb eltűntetése a speed dialről is. Meg a kiegészítők sorrendjének felülbírálása (ami ráadásul a Chromeban állítható, nem is értem minek vették ki, 12-ben sem értettem ezt a hülyeséget)...

(#20702) lacoka007


lacoka007
tag

Üdv opera 12.16-os verziót használok. Kipróbáltam a 16-os verziót, és majdnem elájúltam mikor megláttam telepítés után. Nincs menüsor, könyvjelző, eszköztár, és még sorolhatnám. Átlehet ezeket a hiányzó dolgokat valahogy varázsolni, az o12.16-ból o16-ba..? Vagy valami más ötlet???? :O

Ha rövid a karod, akkor dobd el a francba!

(#20703) Orlin válasza lacoka007 (#20702) üzenetére


Orlin
addikt

Nem!De majd lassan talán lesz benne minden.
Addig is ha akarod használd az Opera Developert vagy a Next-et.Ezekben pár funkció már elérhető!

LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11

(#20704) mexel


mexel
veterán

Én is úgy jártam mint az előttem szólók, a 12.11 után most a 16-ot kipróbáltam. Kisebb infarktus. :(
Miért rontanak el valamit ennyire ami jó? ( uaz mint a hardverapró :((( )
hosszú évek óta nem voltam hajlandó mást használni mint az opera, most meg szokhatok át valami másra. Sok sok rendszeren keresztül hordoztam a jelszavaim, a könyvjelzőim, stb.
Egyszerűen nem értem a fejlesztőket, hogyan lehet valamit így a kukába dobni. Vagy azt szeretnék hogy az opera használók megszűnjenek?
Na nem bosszankodom tovább, megpróbálom a 12.16-ot és amíg működik maradok annál, bár sok oldallal már bajom volt a 12.11-el sajnos.

(#20705) Sk8erPeter válasza Rimuru (#20700) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Mi megy "rendesen"?
#define rendes ...
:)

Sk8erPeter

(#20706) mexel válasza Orlin (#20703) üzenetére


mexel
veterán

Letöltöttem a Developert de abban sem találok sem könyvjelzőket, meg semmit. Abban hogyan lehet csinálni bármit is hogy átállítsam valami használható szintre?

(#20707) AtHoS válasza mexel (#20706) üzenetére


AtHoS
nagyúr

[link]

[link2]

O18-ban beállításokban kell bekapcsolni a gyorshívó sávot

read-only mode on the forum

(#20708) mexel válasza AtHoS (#20707) üzenetére


mexel
veterán

Köszi! Nem csináltam még meg, de ez úgy fog kinézni hogy a könyvjelzők a könyvjelző sávon lesznek? ( vízszintesen?)
Mert ha igen akkor neki sem kezdek, mert van pár ezer könyvjelzőm, amik mappákban és egyéb módon vannak rendezgetve. Csalódott vagyok. Marad még a 12.16 amíg lehet :(

(#20709) AtHoS válasza mexel (#20708) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Igen, vízszintesen lesznek a mappák egymás mellé pakolva.

Átrakja a mappákat szépen és lehet bennük almappákban mozgolódni több szinten, de ugye ha kiválasztasz egy könyvjelzőt, akkor a mappaútvonal bezáródik. Tehát, ha egy almappából 3-4 könyvjelzőt is meg szeretnél nyitni az ott lévő 15...20 közül, akkor navigálhatsz mindegyik könyvjelző megnyitásához.
Oldalsávos kialakítás egyelőre nincs, de van remény [link]

Szóval a használhatóság O12 oldalsávos könyvjelző kezeléséhez képest kényelmetlen.

Szerk.
Ja igen. Rendezgetés. Na azt nem néztem meg milyen lehetőségek vannak, de nálam ill. melóban, ahol próbáltam név szerint pakolta a (könyvjelzőket+mappákat)

[ Szerkesztve ]

read-only mode on the forum

(#20710) Sk8erPeter válasza dqdb (#20623) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"Az adott OS telepítésből származó infókkal titkosítják a fájlt. Más már jelezte, hogy ez amúgy sem poén, portable telepítésnél főleg nem, de nulla hivatalos reakció."
Még ehhez kapcsolódóan további igen durván idegesítő dolog, hogy azt hittem, ilyenkor legalább mondjuk az adott jelszótárolásért felelős fájlt - ha már így van - valóban az adott OS-hez kötődő fájlként (vagy Windows esetén registry-bejegyzésként) kell elképzelni - ami portable esetén ugye eleve nevetséges -, ergo másik OS alatt másik, adott OS-hez kötődő fájlba fogja mentegetni a jelszavakat - DE NEM, ha a másik OS alatt mentegetek jelszavakat, akkor nem történik semmi (hiába kattintok a Save-re), továbbra is az itt látható, teljesen üres jelszóoldal látható az opera://settings/passwords oldalon, ergo ha átmegyek a másik OS-re, hiába mentegetek további jelszavakat, SEMMI sem fog eltárolódni... :Y :W :O

Magyarul amint telepítettem egy Operát portable módon az egyik OS-ben (esetemben Windows 8 alatt), akkor a másik OS alatt (esetemben Windows 7 alatt) már soha többé nem fogok tudni tárolgatni jelszavakat, legalábbis amíg ezt a degenerált hibát nem javítják? Azért ez megdöbbentő, hogy ez nem szerepel a prioritások között. Ha most úgy döntök, hogy épp a másik OS-t (nálam Windows 7) akarom gyakrabban használni, akkor elégedjek meg azzal, hogy ezentúl kézzel fogom mindig beírni a jelszavaimat, mintha nem is létezne az Operában jelszókezelő egyáltalán? Vicc.

Jelenleg az up-to-date Opera Developer 18.0.1277.0 verziót használom.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#20711) mexel


mexel
veterán

Köszönöm az infókat. Szomorú vagyok, de jó hogy ide bejöttem mert percek alatt megtudtam mindent ami érdekelt, és nem kellett most napokat tesztelgetnem és próbálkoznom a beállításokkal.
Csak azt nem értem, ha a chrome alapjai vannak az operában akkor miért használjak operát, és ne chrome-ot? ( mellesleg a chrome-ot kezdetektől utálom valamiért)

(#20712) AtHoS válasza mexel (#20711) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Reméljük hamarosan olyan érveket lehet majd felsorolni az Opera mellett, ami által nem lesz kétség miért Opera és miért nem Chrome. Viszont a jelenlegi helyzet az, hogy ÉN egyelőre továbbra is O12-t használom.
Különösebb gondom nincs még vele

Az O18-as könyvjelzősávot is gondoltam melóban próbálom ki (ott töredéke a könyvjelzők száma az itthoninak, de kiderült, hogy használhatóság miatt még ilyen mennyiségű könyvjelzőt is kényelmetlen használni a könyvjelzősávval. Talán ha almappát nem tartalmazó mappákat használ valaki, akkor még úgy, ahogy lehet is használni

read-only mode on the forum

(#20713) mexel válasza AtHoS (#20712) üzenetére


mexel
veterán

Én is maradok az O12-nél. Most megnézegettem ismét jobban a firefoxot de egyszerűen nem tudok pár dolgot úgy beállítani ott mint az operában. Ha az a pár dolog működne akkor használnám. Az egyik legjobb nekem az operában a jelszavak használatának módja, a fülek használatának beállításai, és még néhány apróság ami miatt azt használom.

(#20714) LonGleY válasza mexel (#20713) üzenetére


LonGleY
veterán

Nekem ami a legfontosabb az O12-ben, az a (beállítható) mouse gesture. Egyik asztali programban vagy böngészőkiegészítőben sem találkoztam még ilyen jó gesture-kezeléssel. A natívnak meg megvan az az előnye, hogy pl. ha linkeken nyomom a mozdulatot, akkor ahhoz más funkció tartozhat (pl. a link megnyitása a háttérben), mintha ugyanezt egy linkmentes részen indítanám. Instant, nem rajzol semmit a képernyőre, lassan is csinálhatod a mozdulatot, nem szakad meg stb. Addig meg sem válok őle, amíg az újban nem csinálták meg maradéktalanul a funkciót. :]

[ Szerkesztve ]

(#20715) mexel válasza LonGleY (#20714) üzenetére


mexel
veterán

Én ezeket soh anem használtam, pedig lehet hogy jó dolgok. Talán ki is próbálom. :)

(#20716) Rimuru válasza Sk8erPeter (#20705) üzenetére


Rimuru
veterán

Bocsi, a pengés részre reagáltam hogy a középső klikk megy rendesen, állítani se kell hozzá semmit (Megnéztem SSH-n keresztül sima Chrome-al is működik).

Vigyázat, csalok!

(#20717) lacoka007 válasza Orlin (#20703) üzenetére


lacoka007
tag

Orlin köszi a segítséget, és a többieknek is.

Ha rövid a karod, akkor dobd el a francba!

(#20718) dqdb


dqdb
Topikgazda

Az már eddig is köztudott volt a topikban, hogy az ESET Smart Security 5 és felette nem barátja az Opera 12-nek, mert jellemzően itt a PH-n felcserélődnek az avatarok és a smiley-k. De a Desktop Team blogján olvasgatva az Opera 16-nak sem, mert a böngésző rendkívül lassan indul el, és induláskor több száz MB-nyi adatot ellenőriz le teljesen feleslegesen (a teljes profil többszörösére kell gondolni).

Mivel év végén lejár a Kaspersky licencem, ezért a 2013-as verzióról 2014-esre frissítés helyett az egyik gépemen az elmúlt egy hétben tettem egy próbát a Bitdefender Internet Security-vel, hogyan muzsikál, januárban váltsak vagy hosszabbítsak. Nos, a Bitdefender sem barátja az Operának, sem a réginek, sem az újnak. Pontosan ugyanazokat a tüneteket produkálja, azaz 12.16 alatt felcserélődnek a PH-n a képek, míg a 18 kínkeservesen indul el (15-20 másodperc alatt jelenik meg az ablak, és a bekapcsolt lazy tab loading ellenére további 20-30 másodperc egyetlen fül betöltése).

Egy éves tapasztalatom alapján a Kaspersky Internet Security 2013-as verziója nincsen haragban az Operával (és pár napos alapján a 2014-es sem).

hunfatal: Rengeteg ilyen van egyébként.
Ha beugrik ilyen, akkor írd be a topikba vagy dobd át privátban. Ráérő időmben készítek majd ezekre bővítményt.

Meg a plusz gomb eltűntetése a speed dialről is.
Patcheléssel eltüntethető, nagyon remélem, hogy az ígért SD testreszabás tudni fogja.

Meg a kiegészítők sorrendjének felülbírálása (ami ráadásul a Chromeban állítható, nem is értem minek vették ki
Ennél szebb a helyzet ... Pár builddel ezelőtt a bővítmények saját menüjéből kiszedték a Hide icon és Disable extension menüpontokat. Az oka ismeretlen, magyarázat nem született, de innentől kezdve meg vagy lőve, ha túl sok extensiont telepítettél, és egy feleslegesen ikont telepítő darab kiszorít egy fontosabbat az eléggé limitált ikonhelyről.

Sk8erPeter: jelszókezeléssel kapcsolatban írjál a blogra, hátha eléri ezen a téren is a reklamálók száma a kritikus tömeget. Amúgy szerintem is vicc.

Az is megoldás lenne, ha portable telepítés esetén létrehozna egy kulcsfájlt a profilban, és azzal titkosítaná a jelszavakat a Windows beépített megoldása helyett (disclaimer: nem néztem meg a kódot, hogy Chormiumban ezt az API hívást használják-e, de a tünetek alapján eléggé biztosnak tűnik, hogy igen).

LonGleY: Nekem ami a legfontosabb az O12-ben, az a (beállítható) mouse gesture.
Amikor valaki írja, hogy rendes egérmozdulatok kellenek neki (azaz kerüljenek be a hiányzó mozdulatok, és a parancsok módosíthatóak legyenek), akkor mindig az a hivatalos válasz, hogy már most is vannak egérmozdulatok. Én nem lennék optimista a helyedben.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#20719) fatal` válasza dqdb (#20718) üzenetére


fatal`
titán

"Ennél szebb a helyzet ... Pár builddel ezelőtt a bővítmények saját menüjéből kiszedték a Hide icon és Disable extension menüpontokat."

Ez meg egyenesen szánalmas.

(#20720) LonGleY válasza mexel (#20715) üzenetére


LonGleY
veterán

Szinte soha nem nyúlok keyboardhoz, egérrel minden elintézhető. Főképp egyirányú mozdulatokat lőttem be... Jobbra: új lap/link megnyitása új lapon a háttérben; balra: close tab; lefele: reload; fölfele: stop; balra+le: Operát system tray-be csuk. De van itt még jópár finomság, pl. ha a linkjeim közé küldök egy balra gesturet a panelen, akkor minden mappát becsuk, jobbra meg mindet nyitja. És ezt a végtelenségig kombinálhatod... Gesture-ök nélkül meg lennék lőve, ez az Opera egyik legjobb fejlesztése - ez után keztek a játékokban is elterjedni az ilyen levegőbe rajzolós mágiák (Black & White stb.).

[ Szerkesztve ]

(#20721) dqdb


dqdb
Topikgazda

"If you want the old features, we're still offering Opera 12. We will maintain it for the time being."
[link]

Az utóbbi idők legfontosabb kijelentése Haavardtól. Ha új feature-ökre nem is, biztonsági és hibajavításra valószínűleg lehet számítani még egy ideig.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#20722) Penge_4 válasza Sk8erPeter (#20699) üzenetére


Penge_4
veterán

Nálam működik a jobbklikk, balklikk és a középső klikk is, de mindegyik új lapon a háttérben nyit pl. az "Open Link in New Tab"-ra. Az egyetlen logikus magyarázat a Linux lehet. Ekkor viszont a Windows kőbaltasága miatt nem implementálták ez, mert bizonyára bonyolult lenne (másik jó példa az "Always on top", ami itt alapfunkció, Windows alatt meg vagy implementálja egyenként minden szoftverfejlesztő vagy nem).

(#20708) mexel: Könyvjelzők (fejlettebb, mint a Chrome-ban) biztosan lesz, már a küszöbön van. Oldalsáv sokak által kért, népszerű feature volt, valószínűleg az is lesz, a kérdés már csak az, hogy mikor.

(#20710) Sk8erPeter: Nincs semmi Registry. A Login Data fájlban vannak sqlite-ként.

(#20718) dqdb: "mindig az a hivatalos válasz, hogy már most is vannak egérmozdulatok."

Ja, pont olyanok amik kis ügyeskedéssel bármelyik böngészőben vagy bármilyen szoftverben megoldhatók voltak. Pont az volt a lényege, hogy linken kiadva másképp viselkedett ugyanaz a mozdulat, mint az oldal semleges területén kiadva. Illetve egy háttérben lévő tabot is lehetett frissíteni, vagy lehetett előre-hátra navigálni anélkül, hogy fókuszba helyeztük volna és még sok más. Nem beszélve, mikor bookmarkletet vagy bármi mást raktam be valamelyik parancs helyére...

(#20723) dqdb


dqdb
Topikgazda

"Sychronization in the initial sync release (hopefully O19) should include:
* Speed Dials
* Stash
* Search Engines
* Typed history

Later on (O20+)most probably :
* Bookmarks
* Open tabs
* Extensions
* Passwords

Yes, O18 next +O19 dev should arrive soon, max 2 weeks. But as usual, O19 new features will take some time to appear. For O19 promised tabs enhancement should be top priority "
[link]

Kicsi zavart érzek, mert elvileg már O17-ben is menne a szinkronizálás bizonyos adatokra, ha a szerverek mennének, legalábbis erről írtak eddig :F

"More ppl do search in SD search bar that they do in addressbar. Search drop down results are very different in both fields."
[link]

Ezt most vagy elhisszük vagy nem, ha lesz időm és kedvem, akkor a JS kódban megkeresem, hogy tényleg rögzítenek-e ilyen metrikát. Mindenesetre remélem, hogy az SD testreszabásánál nem erre hivatkozva nem lesz a keresőmező kikapcsolható :U

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#20724) dqdb válasza dqdb (#20718) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Pár builddel ezelőtt a bővítmények saját menüjéből kiszedték a Hide icon és Disable extension menüpontokat. Az oka ismeretlen, magyarázat nem született, de innentől kezdve meg vagy lőve, ha túl sok extensiont telepítettél, és egy feleslegesen ikont telepítő darab kiszorít egy fontosabbat az eléggé limitált ikonhelyről.
Kijavítanám magam: a két menüpont eltűnt, helyette megjelent Manage menüpont az [IExtesionsI] oldalt hozza be az adott bővítményre állva. Itt le lehet tiltani azt, és az ikonját is el lehet rejteni. Szóval csak plusz egy klikkre került mindkét opció.

Tegnap este megjelent a végleges O17, várom az O19 újdonságait.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#20725) Ndruu


Ndruu
MODERÁTOR

Opera 12.16-tal más is tapasztalta már, hogy random megáll a Youtube lejátszás?

Azt már nem is kérdezem, hogy az Outlook/Skydrive (minden live.com-os oldal) másnál betölt-e, mert úgy tudom ezzel a verzióval megint elszúrtak valamit és az egyik .js miatt nem töltődnek be ezek a lapok.

[ Szerkesztve ]

Harrrr!!!!

(#20726) Wolverine válasza Ndruu (#20725) üzenetére


Wolverine
félisten

12.15-öt használok, de a helyzet ugyanez. Megáll a videó és nem hajlandó továbbmenni sehogy sem.

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#20727) brd válasza Ndruu (#20725) üzenetére


brd
nagyúr

Egy időben volt ilyesmi nekem is, viszont az Outlook.com/SkyDrive jól működik (bár utóbbit nem használom, de a mappák betöltődnek). Azt nem tudom, mitől múlt el, de lehet, hogy a profile/application cache tartalmának törlése azt is megoldotta (azért kellett törölni, mert bizonyos oldalakon érdekesen lecserélte a karaktereket másik betűtípusra).

The only real valuable thing is intuition.

(#20728) w333


w333
félisten

Opera 17 Stabil -ban benne van már a könyvjelzősáv ? :R

(#20728) w333

Ok köszi ! akkor várjuk az Opera 18 Next vagy Stable verziót :R

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro Max & iPhone SE

(#20729) dqdb válasza w333 (#20728) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Csak opera://flags alatt bekapcsolható módon pár buggal fűszerezve. Teljesen működőképes változat majd csak az O18-ban lesz. Ebből a héten valószínűleg már kijön a next build, ha developer változatot nem szeretnél használni.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#20730) LonGleY


LonGleY
veterán

Fú, de rohadt elegem van már az Opera 12 indulási és egyéb sebességéből.

Szeretnék már átállni valami újra, aminek a konfigját innentől fogva hordozgatnám, nyomorásznám. Nehezen tudom kivárni a 18-as verziót is, pedig alapból a 20-asnál terveztem a váltást... Melyikre mondanátok azt, hogy nyugodtan belakható, és onnantól fogva görgethetem a beállításait anélkül, hogy nulláról kelljen állítanom mindent egy-egy új verziónál? Tehát mennyire figyelnek ezeknél az újaknál az előző konfigokkal való kompatibilitásokra? Azért kérdem, mert ha egyszer már rászánom az időt, és úgy-ahogy élhetővé teszem, egy darabig nem szeretnék az állítgatásával foglalkozni.

[ Szerkesztve ]

(#20731) fatal` válasza LonGleY (#20730) üzenetére


fatal`
titán

IE-n kívül szerintem bármire, minden böngészőnek hurcibálható az appdataja (FF, Chrome, Opera).

(#20732) LonGleY válasza fatal` (#20731) üzenetére


LonGleY
veterán

A Chrome és az FX nálam más funkciókat látnak el, alapböngésző egyikből sem válhat. A Chrome nálam a különböző webes adminokra van belőve Speed Dial 2-vel, az FX meg banki meg egyéb melós dolgokra van fixálva. És különben sem. :] De ha azt mondod, hogy a 17+ Operáké rendesen hurcibálható már, akkor minden rendben.

[ Szerkesztve ]

(#20733) fatal` válasza LonGleY (#20732) üzenetére


fatal`
titán

O17-et nem tudom, nem használok kőbuta böngészőt. Ahogy feljebb néztem a jelszavak hurcibálása problémás.

(#20734) AtHoS válasza fatal` (#20733) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Nem csak a jelszavak hurcibálása lehet probléma. Én nemrég próbáltam ki a könyvjelzősávos böngészést egy nap erejéig melóban O18 dev-vel.

Ahogy tudjuk, jót megszokva visszalépni bizony erősen észrevehető. Pontosan ilyen komfortérzetem volt a könyvjelzősávos böngészéssel. Mondjuk talán, ha nem lettek volna almappák a főmappákon belül, akkor valamivel kényelmesebb lenne a használata, de ezt már a melóhelyi könyvjelző mennyiséggel sem tudnám kivitelezni. Az itthoni pedig annak a többszöröse, szóval nálam egyelőre O12 rulez :B

Egyéb iránt lehet portable módba telepíteni, így maga a hurcolászás nem lehet probléma

read-only mode on the forum

(#20735) fatal` válasza AtHoS (#20734) üzenetére


fatal`
titán

Én a hurcolásra írtam, hogy nem probléma. A többi egy kalap szar, ezért is nem használom. :)

Egyébként, ha visszaolvasol, de, a jelszavak a portable verzióval is problémásak. Nem látod másik gépen a jelszavaid, sőt, újakat felvenni sem tudsz.

(#20736) AtHoS válasza fatal` (#20735) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Akkor ezt a portable-s dolgot benéztem :B

read-only mode on the forum

(#20737) PhoenixSzG válasza AtHoS (#20736) üzenetére


PhoenixSzG
tag

Sziasztok!
Az uj Opera tamogatja mar a Kerberos authentikaciot proxy eseten?

(#20738) LLKobe válasza Ndruu (#20725) üzenetére


LLKobe
veterán

A youtube-os dolog nálam is jelentkezik. És a skydrive-os is. Csak azt nem értem, hogy az otthoni gépemen nem jön be a skydrive oldala, a céges notimon meg igen, pedig mindkettő 12.16 :F

Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!

(#20739) Sk8erPeter válasza Sk8erPeter (#20710) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Na ezt magyarázza meg nekem valaki, mert esküszöm nem értem, kapcsolódva a korábban leírt problémámhoz, miszerint portable telepítés esetén is másik OS alatt üres jelszóoldal fogad:

cPanelnél csak úgy rányomtam a mentés gombra, és felajánlja a bejelentkezési adatokat - jók az adatok - "MÁSIK" OS alatt, mint ahol eredetileg telepítettem:

Opera Developer 18.0.1277.0 - no passwords saved, but cPanel...

MINDEKÖZBEN üres jelszóoldal fogad továbbra is, ahogy korábban nyavalyogtam:

Opera Developer 18.0.1277.0 - no passwords saved, but cPanel...

Ezt hogy? :Y
Ha elvileg nulla jelszót tárol konkrétan, akkor hogyan lehetséges, hogy itt a cPanel-oldalon felajánlja? :U :F
Megdöbbentő dolgokat tud produkálni ez az Opera Developer 18.0.1277.0... :DDD

===

(#20718) dqdb :
"jelszókezeléssel kapcsolatban írjál a blogra, hátha eléri ezen a téren is a reklamálók száma a kritikus tömeget. Amúgy szerintem is vicc."
Jaja, az lesz, fogok írni, mert már uncsi. Majd összeszedem a problémáimat, van pár, szép lassan injekciózom. :D Hogy foglalkoznak-e vele, azt meglátjuk.

Sk8erPeter

(#20740) Sk8erPeter válasza Penge_4 (#20722) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"Nálam működik a jobbklikk, balklikk és a középső klikk is, de mindegyik új lapon a háttérben nyit pl. az "Open Link in New Tab"-ra. Az egyetlen logikus magyarázat a Linux lehet. Ekkor viszont a Windows kőbaltasága miatt nem implementálták ez, mert bizonyára bonyolult lenne (másik jó példa az "Always on top", ami itt alapfunkció, Windows alatt meg vagy implementálja egyenként minden szoftverfejlesztő vagy nem)."

Jaj ne csináld már, "Windows kőbaltasága", enyhén szólva is vicces, amikor valaki ilyen baromságot ír (bocs). Hogy lenne már a Windows kőbalta? Ilyen alapon meg más tekintetben a Linux-disztribúciók számítanak kőbaltának, mindenféle megvalósításba, OS-be, plusz/mínusz menüpontba, beállítási lehetőségbe, stb. bele lehet kötni. Igen, tudom, használtam pár Linux-disztribúciót (aktívan épp nem, de virtuális gépen használgatom olykor), pontosan tudom, milyen kényelmes dolgok vannak Windows-hoz képest, de azt is tudom, személy szerint mennyi kényelmetlenséget tapasztaltam Linux-disztribúciókban Windows-hoz képest, ergo nagyon sok dologban meg a Windows a nyerő.
Totálisan felesleges ilyen jobb/rosszabb mérleget felállítani, mert abból az érvelésből csak a bullshit jöhet ki, meg az "ezzel szemben Windows/Linux alatt jobb az, hogy..."-kezdetű viták, amik nem vezetnek sehova, mert kimenetele nincs, jobb/rosszabb döntés egyértelműen nincs.
Preferencia kérdése, mindenki használja azt, amelyik a hétköznapjaiban számára kényelmesebb, több lehetőséget kínál.

Amúgy ez az egész témakör már csak azért is vicces, mert ilyenkor eszembe jut, hogy sok begyepesedett Linuxos és Apache-mániás emberke azt sem tudja, mi fán terem az IIS, annak a grafikus felülete és lehetőségei, de azért mondanak rettenetes okos dolgokat a jobb/rosszabb kérdésről.

Én speciel többségében Windows-t használok, de nagyon szeretem a különböző Linux-disztribúciókat is, és mindegyikben látok bőségesen potenciált, és egyikre sem mondom azt, hogy jobb vagy rosszabb, egyszerűen más, de nagyon jól használható a Windows és Linux is általános felhasználói célokra, meg fejlesztői célokra is.

---------------
Hogy visszatérjünk az érdemi témára:
meglepő, hogy a Linuxos Chromiumban ezek szerint működik a középső klikk ezekre a menüpontokra is, Windows-ban meg nem. Ez továbbra SEM igazol bármilyen kőbaltaságot.

"Nincs semmi Registry. A Login Data fájlban vannak sqlite-ként."
Jaja, vágom, ez csak elméleti lehetőségek fejtegetése volt, hogy akár ott is lehetne Windows-ban, ha már OS-hez kötődő megoldást választottak Operánál még a portable esetén is a jelszavak tárolásához, ráadásul egyszerűen másik OS alatt nem működik a jelszótárolás, ami szánalmas.

Sk8erPeter

(#20741) szildavid90


szildavid90
aktív tag

Hali!

Nem tudja valaki, hogy hogy lehet azt megcsinálni, hogy a gyorshívó megszűnjön és, ha új lapot nyitok akkor a gyűjtőlap jöjjön be egyből és ha a kezdőlapra megyek akkor is a gyűjtőlap jöjjön be? Vagy valami megoldással kiszedni ezt az egész kezdő lap és új lap dolgot és sima üres lap jönne be az is jó lenne nekem.. Valahogy meglehet ezt csinálni valamelyik megoldást? Köszi!

(#20742) Sk8erPeter válasza Sk8erPeter (#20739) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Hát én ezt tényleg nem értem, még egy oldal, aminél felkínálja a bejelentkezési adatokat üres jelszóoldal ellenére :DDD

Opera Developer - other OS, no passwords saved, but login data provided by Opera...

Sk8erPeter

(#20743) LLKobe


LLKobe
veterán

Üdv!

Mit lehet csinálni ezzel, hogy 12.16-os verzióval egyik microsoft oldal se jön be :F Se skydrive, se outlook.com.... Most teljesen legyalultam és újrahúztam az operát, és ugyanaz:S Pedig kéne...

[ Szerkesztve ]

Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!

(#20744) Ndruu válasza LLKobe (#20743) üzenetére


Ndruu
MODERÁTOR

Vissza kell tenni a 12.15-öt, abban még jó volt a browser.js. Én is ezzel szívok, de még nem volt időm visszatenni a régit.

Harrrr!!!!

(#20745) LLKobe válasza Ndruu (#20744) üzenetére


LLKobe
veterán

Sikerült megoldani: csak a 64bites operával szar. A 32-essel jó. Mindkettő 12.16.

Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!

(#20746) Sk8erPeter válasza Sk8erPeter (#20742) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Na jó, én ezt egyre kevésbé értem, milyen minta alapján választ oldalakat, ahol az üres jelszóoldal ellenére felkínálja a jelszavakat :DDD

Most épp a drupal.org-on is felkínálja, míg csomó másik honlapon nem:

Opera Developer - no passwords on opera://settings/passwords, BUT passwords get suggested

Na, több kapcsolódó screenshotot nem dobálok be, mindenki el tudja képzelni, milyen az, amikor felkínálja a jelszavakat, de egyszerűen nem értem, hogy üres jelszóoldal ellenére hogyan lehetséges, hogy mégis BIZONYOS OLDALAKON (ami nem értem, épp mitől függ) felkínálja a bejelentkezési adatok kitöltését a felhasználónévvel, jelszóval, másik oldalakon meg nem... :Y
Miközben ahogy dqdb leírta, elméletileg "az adott OS telepítésből származó infókkal titkosítják a fájlt", ergo ha én pl. Windows 8-on telepítettem a portable (!) Operát, akkor a Windows 8-as telepítésből származó infókkal titkosítják a fájlt, így Windows 7-en egyáltalán nem kellene tudnom használni (ami már kitárgyaltuk, hogy vicc portable esetén), ami korábban igaz is volt, de most már felfedezgetek bizonyos oldalakat, ahol felkínálja a jelszót, és egyre kevésbé értem, hogyan lehetséges ez... :D Most akkor vagy javítanak valamit, vagy nem, a kettő közötti utat jelen esetben nem igazán tudok elképzelni, hogy létezhet (magyarul: nem kellene egyáltalán működnie, azt még érteném, a részleges működést viszont itt nem értem).

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#20747) Sk8erPeter válasza Sk8erPeter (#20746) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Például a Prohardver.hu-n NEM kínálja fel a korábban elmentett jelszót.

Szerk.:

jó, OK, asszem megvan. Pontosabban nincs meg, de legalább már értem valamelyest a dolgot, csak a működését, meg hogy mit kúrtak el pontosan, azt nem teljesen.

Most direkt kiléptem a Prohardverről, majd újra beléptem, és most rákattintottam a Save-re a megjelenő panelnél, hogy igen, mentse el a jelszót. Az opera://settings/passwords oldal továbbra is üres, DE az ezen az OS-en elmentett jelszavakat már felkínálja. Ez eddig nem működött. Most az up-to-date Opera Developer 18.0.1277.0-t használom. A másik OS alatt elmentett jelszavak továbbra sem kerülnek felajánlásra, de a jelenlegi OS alatt elmentett jelszavak igen, csak az opera://settings/passwords egy darabot sem mutat. Remélem érthető, ha nem, kérdezzetek vissza.
Akkor viszont nem igazán értem, az opera://settings/passwords oldalon található jelszavakat honnan veszi, pontosabban venné, ha itt mutatna bármit. Mindjárt megnézem a másik OS alatt, ahol eredetileg telepítettem ezt a portable (!) Operát, mert most már érdekel, hogy ott látszik-e bármi a mentett jelszavak közül.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#20748) Sk8erPeter válasza Sk8erPeter (#20747) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Oké, feladom a dolog megértését. :D
Átnyergeltem arra az OS-re, ahol eredetileg telepítettem az Opera Developer portable változatát (Windows 8), és összesen kettő elmentett jelszó látszik:

Opera Developer - only 2 passwords stored

Ezzel szemben korábban jóval több jelszót tároltam el. Felajánlásra sem kerülnek ezek. "Természetesen" (ami továbbra is vicces portable esetén) az főleg nem, amit a másik OS alatt mentettem el. Pl. a Prohardvernél sem ajánlotta fel a bejelentkezési adatokat, pedig ezeket korábban 100%, hogy elmentettem. DE most megcsináltam azt, amit a másik OS-nél: kijelentkeztem, bejelentkeztem, ekkor rákattintottam a Save-re a jelszómentés felajánlásánál, most már ténylegesen fel is ajánlja, DE a jelszóoldalon továbbra is a fenti kettő jelszó látszik... :W
Szóval itt valamit Opera kegyetlenül elb@szott. Totálisan logikátlanok ezek a hibák.
Ezek szerint az opera://settings/passwords oldalon látható jelszóadatok teljesen függetlenek a valójában elmentett OS-függő (!) adatoktól!

Sk8erPeter

(#20749) LonGleY válasza Sk8erPeter (#20748) üzenetére


LonGleY
veterán

Még jó, hogy eszembe sem jutott használni a password részt.

(#20750) dqdb


dqdb
Topikgazda

Ma kijött a 18.0.1284.2, ami még mindig developer build és nem next. Rengeteg QAB hibát javítottak, de az olyan hiányosságot, mint nickname, nem pótolták.

DNA-11092 Copying address field doesn't copy protocol with "Views text field" feature enabled
Ezt már másodszorra javítják ki ;]

DNA-11739 chrome://favicon permission doesn't work in Opera
Könyvjelző bővítményeknél fontos javítás.

DNA-11764 Search engine added automatically after performing search in some sites
Végre! Naponta takaríthattam ki a keresőket.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.