Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-19 17:17:02

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19551) Sk8erPeter válasza daninet (#19549) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Ja, hát az a gáz, hogy most kissé az Opera is átvette ezt a "beleszarunk, majd idővel úgyis elfogadják, mást nem tudnak tenni"-mentalitást, ami nem túl jó. Nekem is iszonyatosan sok könyvjelzőm van hierarchikusan rendezve, szóval elég szar lenne mindazt ömleszteni.

"készülhetett róla a mosolygós emberes google videó"
Ez jó. :DD Ezek a videók olyan elképesztő bénák a Google-től, mindig is csodálkoztam rajta, hogy miért kell, hogy feltétlenül a pofámba vigyorogjon rohadt közelről egy idiótafejű fejlesztő, akinek a személye, az arca egy kicsit sem érdekel, sőt, nézőként kifejezetten kínosnak érzem ezeket az "állok egy helyben, próbálok szimpatikusan, vigyorgósan beszélni, a kamera meg mutatja minden arcrezdülésemet 5 percen keresztül, nehogy lemaradj róla"-videókat... gáz.
Valami gyökér erőltetett amerikai kommunikációs marketinges elvekből kiindulva gondolom kitalálták, hogy fontos a közvetlenség, a direkt kommunikáció a felhasználóval, hogy könnyebben befogadjanak egy ilyen videót, újításokat, emberibbnek érezzék az egész vállalatot, és aztán átestek a ló túlsó oldalára, és készítettek ilyen nagyon gyökér videókat. Nem akarom nézni valakinek a hülye pofáját közvetlen közelről több percen át, amikor áll a kis kék, Google-logós pólójában bután vigyorogva. :DDD

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#19552) Badman 4ever


Badman 4ever
őstag

A nagy Blink és Opera olvasgatásban a Wikipédián a következő érdekes adatot találtam, ami eddig nem tűnt fel:
As of December 2011, Opera has a 1.3% to 2.6% worldwide usage share of web browsers.

The browser has been more successful in Eastern Europe, including about 51% market share in 2009 in Belarus, 47% in Georgia, 43% in Ukraine, 39% in Kazakhstan, 36% in Russia, and 8–11% in Poland, Latvia, Lithuania, and the Czech Republic.

Szegény keletiek, nagyon nézni fognak, amikor lefrissül az új Blink motoros Opera (ha jórészt olyan marad, mint a mostani Next). :DDD

Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!

(#19553) Sk8erPeter válasza Badman 4ever (#19552) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Ez amúgy tényleg meglepő, hogy ennyire magas épp ezeken a helyeken a régi Opera részesedése, mármint az, hogy miért pont ezekben az országokban annyi.
Ha rosszindulatú akarok lenni: vajon ezekben az országokban kevesebb az "azt imádom, amikor összesen három felületi elemből áll a programom, legalább az nem zavar össze"-felhasználó? ;]
Persze ezt nem mondtam komolyan. :P

De ez is érdekes, Magyarországon belül eszerint legalábbis mekkora a részesedése az Operának:
http://gs.statcounter.com/#mobile_browser-HU-monthly-201204-201304
eszerint jóval magasabb, mint a Chrome-é, mondjuk azért kételkednék ennek a statisztikának a jóságában...

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#19554) Sk8erPeter válasza Sk8erPeter (#19553) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Bakker, kicsit fáradt vagyok. :W
A mobile browsert néztem, nem tudom, hogy sikerült erre rászűrni... :U

Így már azért reálisabb a kép:
http://gs.statcounter.com/#browser-HU-monthly-201204-201304
na azé' :DDD
bocs, előbb kissé betompultam.

Sk8erPeter

(#19555) Badman 4ever válasza Sk8erPeter (#19554) üzenetére


Badman 4ever
őstag

Semmi gond, a legjobbakkal is megesik. :)

Még ez az 5% körüli részesedés is jóval a világátlag felett van. Még kiderül a végén, hogy a világ Opera felhasználóinak jó része a keleti régióban él. :))

Ha rosszindulatú akarok lenni: vajon ezekben az országokban kevesebb az "azt imádom, amikor összesen három felületi elemből áll a programom, legalább az nem zavar össze"-felhasználó?

Lehet ebben valami, ugyanis a listán található országok jó része eléggé warez nagyhatalom. ;]

Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!

(#19556) Sk8erPeter válasza Badman 4ever (#19555) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"Lehet ebben valami, ugyanis a listán található országok jó része eléggé warez nagyhatalom. ;]"
Jaja, nekem is pont ez jutott eszembe, főleg mondjuk az oroszok kapcsán. :DDD

Sk8erPeter

(#19557) attisx válasza Sk8erPeter (#19554) üzenetére


attisx
addikt

Azért mobil fronton elég durva az a 10 százalékpontos (~30 százalékos) visszaesés egy év alatt.

Rossz a helyesírásom?! Vedd úgy, hogy mobilról írtam... :D

(#19558) Penge_4 válasza Sk8erPeter (#19550) üzenetére


Penge_4
veterán

Ezt már az Opera is pedzegette a Presto idején.

Ettől függetlenül (bár szakmailag valóban nem tudom alátámasztani, ahogy a legjobb webfejlesztők is csak a Blink forráskódjába látnak bele, lévén a Presto zárt) építve a tapasztalataimra és a megérzésemre továbbra is fenntartom, hogy a Presto bizony bugjai ellenére is egy kiváló referenciamotor volt, miközben a WebKit, Gecko és társai maximum "elég jó" kategória.

Viszont ha már prefix-megszüntetés. Nem gondolod, hogy kicsit sok itt is a véletlen? Addig magasról leszarták, amíg fel kellett futtatniuk a böngészőjüket, mikor pedig már akkora részesedést értek el, hogy biztosított a helyzetük, továbbá az Opera kiszállt, az IE-t még mindig utálják (bár már nem annyira, de a Windows 8-cal tovább fokozták az MS ellenességet), a Mozilla a Gecko-val haldoklik és egyre több a fork, akkor bejelentenek egy ilyet?

Biztos megint én vagyok a hülye, összeesküvéselmélet-buzi, de ez így pont kapóra jött nekik. Eddig az Apple-lel is közösködniük kellett, meg voltak jobban alternatívák. Most pedig (mikor ők diktálják amúgy is a standard-ot) már semmi szükség rá, felesleges 8 karakter az egész csupán...

Kicsit olyan íze van az egésznek (attól függetlenül, hogy a vendor prefixeket mindig is hülyeségnek tartottam), mint mikor Kim-Dzsong-Il átnevezi a Kim-Dzsong-Il-rendszert "A rendszer"-ré.

"Aztán a franc tudja, lehet, hogy ha az Opera brigádja is committolgathat, akkor az csak jót tesz, mert nekik van valami fogalmuk a szabványokról."

A Blinket jobbá, bugmentesebbé és gyorsabbá tehetik, de a fő irányvonaltól kétlem, hogy eltérhetnek. Az open source fejlesztő közösségekben is az erősebb kutya baszik, csak ott van lehetőséged forkolni. De itt vissza is kanyarodtunk a kiindulási pontra, avagy "Az Operának állítólag nincs elég erőforrása saját motort hegeszteni." A még kisebb versenyzőknek meg hatványozottan nincs.

Szóval elméletben szép az open source, de a valóságban illúzió a szabadság. Mert azt szabad, amit a főprojekt fő felelősei szabadnak ítélnek (akik pumpálják bele a pénzt, vagy jóban vannak azokkal, akik pumpálják bele a pénzt), különben viheted a forráskódot és kezdhetsz vele, amit akarsz.

"aztán hogy mi lesz belőle, fene tudja, azért én reménykedem, hogy nem csak a gyökér júzerekre építés lesz a jövő követendő iránya ezen a területen"

Remélni tudok én is, de sajnos az információmorzsák nem ezt a tendenciát jelzik... :(

"Ez amúgy tényleg meglepő, hogy ennyire magas épp ezeken a helyeken a régi Opera részesedése, mármint az, hogy miért pont ezekben az országokban annyi."

Mi benne a meglepő? Volt Szovjetuniós országok, ahol a szocializmus pozitív (kommunizmus terveiből fakadó) oldalai élnek még az emberekben. Ezáltal jobban becsülik a funkcionalitást és a hatékonyságot, mint a konzumidiotizmusra történő kényszerítést.

Magyarország ilyen szempontból kakukktojás, itt van egy nagy statisztikai fekete lyuk (és nem csak statisztikai, de ebbe most ne menjünk bele), mivel a környező országokban (szlovákok, csehek, románok, lengyelek) mind többen használják az Operát, mint itthon.

(#19559) Sk8erPeter válasza Penge_4 (#19558) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Tulajdonképpen odinho itt azt fejtegeti jó hosszan, hogy a felhasználók utálták/utálják, hogy kompatibilitási problémák miatt bizonyos oldalak nem működnek jól (lásd épp a Gmail, Facebook), és ezek fixálása sok időbe került, na meg hogy ezzel sok felhasználót veszítettek, ezenkívül most a 15-ös változattal inkább egyelőre a kompatibilitásra és stabilitásra helyezik a hangsúlyt, és hogy az újítások be fognak kerülni, de NAGYON sok időt fog valószínűleg igénybe venni. Hát igen, végül is ezt eddig is tudtuk. Van egy ilyen elejtett megjegyzés is, hogy "The vast majority of Opera users are very basic users (like my father and my girlfriend)." Ezzel mondjuk nem tudom, mennyire lehet egyetérteni, mert én úgy vettem észre, a többsége az Opera-felhasználóknak inkább tudatos felhasználó - de az tény, hogy ha nem gondolnak az egységsugarú júzerek igényeire, akkor az komoly felhasználóbázissal és anyagi veszteséggel is jár. Az még oké, hogy kompatibilitási problémákkal törődni kell, ezt mindenki elfogadja szerintem. De azért remélhetőleg ez nem csap át abba, hogy tudatosan butítják a böngészőt, hanem tényleg megvalósulnak komolyabb fejlesztési lépések is, még ha hosszú idő alatt is.

A vendor-prefixek kérdésében nem tudok igazságot tenni, hogy miért épp most jelentették be az ezek megszüntetésére vonatkozó igényt, de az már legalább pozitív, hogy tesznek egy ilyen jellegű kinyilatkoztatást, bár valóban korábban is meg kellett volna már ezt lépni, na meg azt tudjuk, hogy az Operának volt mindig is a célja az, hogy inkább szabványos irányokba tereljük a dolgokat, ne pedig csak gyors tűzoltás és csillivilli gyanánt beletuszkoljunk újításokat a böngészőtől függően, ami épp kompatibilitási problémákhoz vezet. Tehát a jó öreg Opera-mentalitás a helyes szerintem is, ebben egyetértünk, reméljük, azért nem olyan szar a helyzet a jövőre nézve tudatos felhasználói tekintetben, mint amilyennek most tűnik.

Azt viszont továbbra sem tudom megérteni, miért nem tesznek lépéseket az Operánál arra vonatkozóan, hogy megnyugtassák végre a sok emiatt pattogó júzert (többek közt engem is), hogy oké, megértettük az aggályaitokat, visszarakjuk azokat a nyomorult könyvjelzőket is, amit egyébként implementálni rohadtul nem egy megerőltető dolog. Bármilyen programozó megoldja, aki rendelkezik némi tapasztalattal, nem először látott kódot, és nem a gányolás a kedvenc módszere. Tehát ez a rész még mindig homály számomra.

Sk8erPeter

(#19560) Penge_4 válasza Sk8erPeter (#19559) üzenetére


Penge_4
veterán

"Ezzel mondjuk nem tudom, mennyire lehet egyetérteni, mert én úgy vettem észre, a többsége az Opera-felhasználóknak inkább tudatos felhasználó"

A tudatos felhasználók hoznak magukkal legalább 1 vagy annál több embert, így csak kevesebb, mint 50%-uk lehet tudatos, a többiek konformitásból használják azt, amit a család. Bár kérdés, hogy mennyien. Elvégre Linus Torvalds családja is Windowst használ. :D

"de az tény, hogy ha nem gondolnak az egységsugarú júzerek igényeire, akkor az komoly felhasználóbázissal és anyagi veszteséggel is jár."

Nézd, függetlenül attól, hogy a Prestot eleve többre tartom, mint a Blinket, ezeket a dolgokat meg tudom érteni. Ha a kényszer ráviszi a céget, meg kell lépni. Nem is ezzel van a legnagyobb baj. Hanem azzal, hogy titkolóznak, egymásnak és önmaguknak is ellentmondanak és lekezelően állnak a dolgokhoz. (lásd: nem lesznek könyvjelzők, használj Stash-t és gyorshívót).

"az Operának volt mindig is a célja az, hogy inkább szabványos irányokba tereljük a dolgokat, ne pedig csak gyors tűzoltás és csillivilli gyanánt beletuszkoljunk újításokat a böngészőtől függően, ami épp kompatibilitási problémákhoz vezet."

És az Opera szívta meg emiatt is a legjobban, mert az oldalak kódjába bekerült a -webkit-es és a -moz-os prefix, az -o- pedig nem. De sokszor még a default sem.

Egyébként ezt nem értem. Annyi böngésző nem volt, hogy ne tudta volna az Opera már az elején megoldani (akár egy opcionális kapcsolóval), hogy keressen rá a -webkit- és a -moz- prefixekre is és ha olyanokat talál -o- prefixet pedig nem, akkor formázza az -o- prefix szerint. Ahogy a user agentet is már rég meg kellett volna lépni, hogy Mozilla 5.0 compatible kezdetű legyen.

Ezekkel már rengeteg kompatibilitási problémát elimináltak volna anélkül, hogy a Prestot kukázzák.

[ Szerkesztve ]

(#19561) zoli62 válasza dqdb (#19538) üzenetére


zoli62
addikt

Látod, ez a baj, hogy nem lehet felülbírálni. Az Opera 12-ben erre még volt lehetőség.

(#19562) fatal` válasza Sk8erPeter (#19553) üzenetére


fatal`
titán

Mobilon az Opera piacvezető, simán lehet.

(#19554) Sk8erPeter: Megint előbb írtam, mint olvastam. :D

(#19555) Badman 4ever: Sokáig Oroszországon is piacvezető volt a desktop Opera (azt hiszem mostanában már megelőzte a Chrome), szóval a felhasználók többsége bizony keleten él. :)

[ Szerkesztve ]

(#19563) Sk8erPeter válasza Penge_4 (#19560) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"Nézd, függetlenül attól, hogy a Prestot eleve többre tartom, mint a Blinket, ezeket a dolgokat meg tudom érteni. Ha a kényszer ráviszi a céget, meg kell lépni. Nem is ezzel van a legnagyobb baj. Hanem azzal, hogy titkolóznak, egymásnak és önmaguknak is ellentmondanak és lekezelően állnak a dolgokhoz. (lásd: nem lesznek könyvjelzők, használj Stash-t és gyorshívót)."
Jaja, én is ezt mondom, hogy meg tudom érteni a lépést önmagában, és nekem is pontosan azzal van a bajom, amit írtál, teljesen egyetértek. Pedig az arroganciára mondjuk egy Chrome-nak a brutális felhasználóbázisával és tőkéjével van mondjuk lehetősége, de egy Operának nem hiszem, hogy ez lenne a megfelelő út, hogy most arcoskodnak. Úgysem ők fogják meghatározni a fejlődési irányt, ezt már tapasztaltuk, részben sajnos, mert ők legalább valóban a szabványosságra törekedtek, nem akartak egy újabb IE-szerű saját utakon járást bevezetni, ami nem jó senkinek hosszú távon.

"És az Opera szívta meg emiatt is a legjobban, mert az oldalak kódjába bekerült a -webkit-es és a -moz-os prefix, az -o- pedig nem. De sokszor még a default sem.
Egyébként ezt nem értem. Annyi böngésző nem volt, hogy ne tudta volna az Opera már az elején megoldani (akár egy opcionális kapcsolóval), hogy keressen rá a -webkit- és a -moz- prefixekre is és ha olyanokat talál -o- prefixet pedig nem, akkor formázza az -o- prefix szerint. Ahogy a user agentet is már rég meg kellett volna lépni, hogy Mozilla 5.0 compatible kezdetű legyen."

A felvetés jó.
Igazából teljesítménybeli okai talán kevésbé lehetnek, mivel a böngésző így is-úgy is végigszalad a HTML outputon, ergo valamilyen módon mindenképp értelmeznie kell a kapott kódot (ugye mint tudjuk, a böngészők azért eléggé toleránsak az ocsmány kódokkal szemben is, hogy legalább igyekezzenek valamit megjeleníteni), majd pedig renderelni. Egész pontosan nem tudom, hogy működik, de valszeg az értelmező ezeket a böngészőspecifikus prefixekkel kezdődő dolgokat eleve kukázza, de akkor úgy kellett volna átalakítani, hogy ne kukázza, mert így csak kompatibilitási szopások vannak vele, és felhasználóvesztés.
Persze ezenkívül nyilván van még ezernyi dolog, aminek a fejlesztése talán így, hogy valamilyen szinten közös kódbázis van, gyorsabban fog haladni, több commit érkezhet rá (szóval lehetnek előnyei is ennek).

=====

(#19562) hunfatal :

Jaja, Oroszországról készült statisztika szerint már elég durván fölényben van a Chrome, 39% körül, de azért az Opera 12%-a is egész jelentős:
http://gs.statcounter.com/#browser-RU-monthly-201204-201304
Érdekes egyébként 2008 júliusától figyelni 2013 júniusáig az adatokat, hogy valamikor 2009 környékén még ilyen 38% körül is volt:
http://gs.statcounter.com/#browser-RU-monthly-200807-201306

Magyarország:
http://gs.statcounter.com/#browser-HU-monthly-200807-201306
Érdekes, hogy nálunk a fájörfox még mindig mennyire népszerű. Az IE drasztikus esése tetszetős :DDD
Az Opera viszont meglepő, hogy mintha felfelé ívelne egészen 2013 januárjától, a 6.41% azért nem is olyan rossz, főleg, hogy mindjárt összeér az IE-használattal. ;]

USA:
http://gs.statcounter.com/#browser-US-monthly-200807-201306
Hát itt az Opera nagyon sz@rul áll. (0.38%, meg hasonlók :Y)
Az IE-használat viszont feltűnően magas még mindig - na most itt kérdés, hogy ezt a statisztikát itt vállalkozások "rontják" az IE-vel, vagy előkerül az, amit rosszindulatúan megjegyeztem, hogy itt nagy arányban vannak olyan felhasználók, akik szeretik a "klatty-klatty-őőőőőő-jéééé-múúúkodíííík-megjeleeeeent"-funkcionalitást.... ;]

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#19564) dqdb válasza Penge_4 (#19560) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Egy kis paranoiafokozó csak neked: az addons.opera.com-on nem működnek az extensionök ;]

#19565: úgy értettem, hogy a fenti oldalra navigálva egy már telepített extension nem kap meg bizonyos eseményeket.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#19565) Penge_4 válasza dqdb (#19564) üzenetére


Penge_4
veterán

Már hogyne működnének? Most próbáltam ki kettőt is és gond nélkül települt és működik is.

(#19566) chab7 válasza Sk8erPeter (#19563) üzenetére


chab7
addikt

" itt nagy arányban vannak olyan felhasználók, akik szeretik a "klatty-klatty-őőőőőő-jéééé-múúúkodíííík-megjeleeeeent"-funkcionalitást"

Ez teljes mértékben így van - ráadásul az élet minden területén ilyenek.

Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)

(#19567) #27441408


#27441408
törölt tag

Újra elővettem az operát, és ismét azt mondom ha nem tudnám, hogy beta nem venném észre teljesen szépen stabilan fut, csak azér írom mer tegnap olvasgattam a topikot, és majdnem mindenki szidja. leszögezném hogy nem 6ezer tabbal netezek átlagba 2 vel vagy 3-al abbol 1 youtube vagy netrádio. Így nekem szinte egésznap elvan zökkenésmentesen.

(#19568) dqdb


dqdb
Topikgazda

Úgy nézem, hogy a legutolsó vagy az azelőtti O15 buildben sikerült majdnem teljesen megjavítani a helyesírás-ellenőrzőt. Magyar és angol nyelvet néztem, ezek ugyanúgy működnek, mint O12-ben. Egyetlen hibája van: szótárváltáskor nem ellenőrzi újra a szöveget, hanem csak a szövegdoboz első újrarajzolással járó eseményénél történik meg.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#19569) M3oH válasza #27441408 (#19567) üzenetére


M3oH
addikt

Teszek egy utolso probat, hogy megertsd mi a baj. Senki sem allitja az ellenekezojet, amit leirtal. A problema az, hogy ugy kihereltek funkcionalitasban az O15t a jelenlegihez kepest, mint a huzat. Persze, ez idovel valtozhat, de jel.pillban meg a chromehoz kepest is fapados.

(#19570) Penge_4


Penge_4
veterán

Új build és egy ígéretes változás: DNA-2866 Add POST method to search engines

Teljes changelog: [link]

(#19571) dqdb válasza Penge_4 (#19570) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Kaptunk egy tényleg jó, de jelenleg kihasználhatatlan feature-t, cserébe pár dolgot elrontottak. A fülek jobbra-balra hullámoznak aktiváláskor (eddig nem volt), teljesen felesleges vertikális scrollbar a gyorshívóban, és a kedvencem:

Mindössze 3 perce tettem fel, szóval ez a lista még gyorsan bővülhet további elemekkel.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#19572) Sk8erPeter válasza dqdb (#19571) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Az igen :DD
Picit elfelejtették, hogy nem plain textként kéne kiíratni a buttont :D

(#19569) M3oH :
Hagyd csak, próbálkoztunk már sokféleképpen elmagyarázni sok mindent, semmi nem hatott, azóta párunknál bekerült az ignore-listába. :)

Egyébként a "szépen stabilan" az jelenleg amúgy is picit túlzás, lásd a korábbi postokat. :P De most ez Next-változat, tehát ezekkel egyelőre mindenki számol, a stable-változat instabilitásainál több joga lesz pattogni a júzereknek, és hibamentes nyilván az se lesz.

Sk8erPeter

(#19573) chab7 válasza Sk8erPeter (#19572) üzenetére


chab7
addikt

Csak lenne már linux változat is mert em tudom próbálgatni, csak itt olvasgatva "látom" hogy milyen. Pedig kipróbálnám azért milyen.
(Addig is megnézem az androidost, most frissült, hátha azon legalább javítottak).

[ Szerkesztve ]

Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)

(#19574) Sk8erPeter válasza chab7 (#19573) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Gyorsan felrakható virtuális gép:
http://logout.hu/tema/opera_bongeszo_2/hsz_19445-19445.html

Sk8erPeter

(#19575) Rimuru válasza chab7 (#19573) üzenetére


Rimuru
veterán

Következő főverzióig ne is álmodj róla.

Sk8erPeter: Nincs mindenkinek bika gépe, csak hogy mindig ezt ajánlod. Amúgy nem olyan így mint "élesben".

Új androidos béta 2sec alatt meghalt.

[ Szerkesztve ]

Vigyázat, csalok!

(#19576) Badman 4ever válasza chab7 (#19573) üzenetére


Badman 4ever
őstag

Próbáld ki Wine alatt a Windows verziót, hátha rendesen fut vele (az Opera 12.15 és a Comodo Dragon tökéletesen működött vele, amikor anno tettem egy próbát).

Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!

(#19577) Retekegér válasza Retekegér (#19511) üzenetére


Retekegér
HARDVERAPRÓD

A probléma megoldódott, elvileg magától, semmit nem csináltam vele. Mindenesetre érdekes... :))

<< Heimdal >>

(#19578) chab7 válasza Badman 4ever (#19576) üzenetére


chab7
addikt

Ennyire azért nem akarok kókányolni egy próba miatt. No de a virtuális gép ötlet sem jó, tényleg nincs bika gépem, csak régi egymagos procis 1 giga ramos laptoppal nyomulok. Örülök hogy a fő rendszeren lehet dolgozni és nem fogy el a ram , nem hogy még egy másik gépet is virtualizáljak rajta ;)

Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)

(#19579) Badman 4ever válasza chab7 (#19578) üzenetére


Badman 4ever
őstag

Azért a Wine-t nem sorolnám a barkácsolás kategóriába. :)

Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!

(#19580) fatal` válasza Badman 4ever (#19579) üzenetére


fatal`
titán

A Next nem megy a winenal, legalábbis azt olvastam.

(#19581) Sk8erPeter válasza Rimuru (#19575) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"Nincs mindenkinek bika gépe, csak hogy mindig ezt ajánlod"
Hát nem tudhatom én azt, milyen van nektek, gondoltam ha nem bírja a gépetek, akkor majd megírjátok, hogy azért nem fogadható el az indok :)
Amúgy természetesen nem állandó használatra gondoltam, csak próba gyanánt, de ha azt sem bírja a gép, hát akkó evvan. :(

Sk8erPeter

(#19582) Rimuru válasza Sk8erPeter (#19581) üzenetére


Rimuru
veterán

Nálam minden második oldalon meghal, és ezt a virtuális gépnek tudom be, szóval arra jó hogy lássam hogyan is néz ki (de ezt képeken, videókon láthatom).

hunfatal: A legújabbat nem néztem de esélyes hogy az is sz@r.

[ Szerkesztve ]

Vigyázat, csalok!

(#19583) chab7 válasza Rimuru (#19582) üzenetére


chab7
addikt

Na nekem androidon is kuka ez az új béta. (Mert csak az érhető el 2.3.7-esre). Maga a program még viszonylag reszponzív, de az oldalak nem igen akarnak betöltődni vele. Bezzeg a classic szárnyal ahogy szokott. Marad is fent az, amíg csak bír ;)

Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)

(#19584) fatal` válasza chab7 (#19583) üzenetére


fatal`
titán

A droidos stabil (már az új verzió) is egy trágyadomb. Fagyasztja a telefont, egy rettenet az egész. Persze négymagos csodákon lehet, hogy jó.

(#19585) Penge_4 válasza Sk8erPeter (#19581) üzenetére


Penge_4
veterán

"gondoltam ha nem bírja a gépetek, akkor majd megírjátok, hogy azért nem fogadható el az indok"

Nekem 2 giga van, de ez is kevés. Épp egy hülye WebGL játék kapcsán jutott eszembe, hogy kapják már be tényleg. Anno a Quake, Doom és Duke Nukem összesen nem evett ennyit, mint ez az egy szar egyetlen böngészőprocesszben. Kapjanak már tényleg a fejükhöz, hogy ilyen Pacman vagy Tetris szintű játékokat (amik Comorode64-en vígan elröcögtek, de még az attól jobb grafikájú Super Mario is) milyen brutál igényekre írnak meg. :(((

(#19586) Penge_4


Penge_4
veterán

--with-feature:stash=0 parancssori kapcsolóval letiltható a Stash. Nem tudom a --with-feature:discover=0 működik-e.

Jó lenne már ezeknek valami emberi formát adni, mert ez így ebben a formában gáz. Nem beszélve az újraindítási kényszerről. Pakolja csak szépen bele egy fájlba (mint régen az operaprefs.ini) és csak akkor kérjen újraindítást, amikor feltétlenül szükséges. Ha lehetséges, akkor semmikor. HWA ki/be kapcsoláskor is elegánsabb lenne egy fekete villanás.

(#19587) Badman 4ever válasza fatal` (#19580) üzenetére


Badman 4ever
őstag

Ma kipróbálom ezt a mutatványt. Tegyük hozzá, hogy nálam mindig a legfrissebb Wine van fent, ami jelenleg az 1.6 RC1 (az RC2-t még nem volt időm átfordítani) és azzal általában minden program működni szokott, amit használok és Linux környezetben se vagyok hajlandó nélkülözni (pl. IrfanView, Winamp).

Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!

(#19588) Rimuru válasza Badman 4ever (#19587) üzenetére


Rimuru
veterán

Megnyugtatlak a legújabbal se megy. Szerinted pl.: miért van a PlayOnLinux? Azért hogy a lehető legjobb módom működjenek a dolgok, és nem megy minden ugyanúgy minden wine verzióval.
Ennyit tudtam kihozni belőle (már így is jobb mint régen, de lehet az is működött volna ennyire)

Vigyázat, csalok!

(#19589) Badman 4ever válasza Rimuru (#19588) üzenetére


Badman 4ever
őstag

Teszteltem jómagam is, megerősítem, az Opera Next a kivételek egyike, nem nagyon akar működni.

Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!

(#19590) Samanbacsii


Samanbacsii
őstag

Sziasztok!
Opera mail sokszor hibat jelez, ha 20-30 feletti cimre akarok kuldeni levelet. (to many recipient) Lehet ezt allitani vhol? :R

[ Szerkesztve ]

" ... ááhhh, zavaros ez Szilágyi úr, kérem...! "

(#19591) dqdb válasza Samanbacsii (#19590) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Nem lehet. Ez nem az Opera Mail hibája, hanem a levél elküldéséhez használt SMTP szerver egy beállítása, amely a levélszemét elleni küzdelem egyik lépéseként nem hajlandó egyszerre túl sok címzettnek elküldeni ugyanazt a levelet.

"4.5.3.1.10. Too Many Recipients Code

If an SMTP server has an implementation limit on the number of RCPT commands and this limit is exhausted, it MUST use a response code of 452 (but the client SHOULD also be prepared for a 552, as noted above). If the server has a configured site-policy limitation on the number of RCPT commands, it MAY instead use a 5yz response code. In particular, if the intent is to prohibit messages with more than a site-specified number of recipients, rather than merely limit the number of recipients in a given mail transaction, it would be reasonable to return a 503 response to any DATA command received subsequent to the 452 (or 552) code or to simply return the 503 after DATA without returning any previous negative response."

"4.2.1. Reply Code Severities and Theory

5yz Permanent Negative Completion reply
The command was not accepted and the requested action did not occur. The SMTP client SHOULD NOT repeat the exact request (in the same sequence)."

[link]

Annyit tudsz tenni, hogy
1. vagy több körben küldöd el ugyanazt a levelet más-más címzetteknek,
2. vagy másik email szolgáltatót használsz.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#19592) Johnny194


Johnny194
aktív tag

üdv!
egy-két problémára keresnék választ.
az opera különösen a facebook használatánál sokszor befagy, és máskor is sokszor lefagy egy fél percre
PH oldalakon mostanában a képeket állandóan felcseréli.
a legfrissebb verziót használom. tapasztalt már valaki hasonlót?

Hogy kell az aláírást szerkeszteni?

(#19593) Ndruu válasza Johnny194 (#19592) üzenetére


Ndruu
MODERÁTOR

A Facebook alapból ilyen, nincs optimalizálva Presto motoros Operára, ezzel nem lehet mit tenni.
A kép felcserélést pedig a NOD (ESET) csinálja az 5-ös verzió óta. Vagy válts vissza 4-esre, vagy keress rá a megoldásra itt a topikban (valamit le kell tiltani).

Harrrr!!!!

(#19594) Johnny194 válasza Ndruu (#19593) üzenetére


Johnny194
aktív tag

köszi!
ESET-et nem használok, és most pár napja kezdte el csinálni

Hogy kell az aláírást szerkeszteni?

(#19595) LonGleY válasza Johnny194 (#19594) üzenetére


LonGleY
veterán

Alapból a 12 x-nek pedig nincs ilyen baja. Cache-ürítés, újratelepítés?

[ Szerkesztve ]

(#19596) Johnny194 válasza LonGleY (#19595) üzenetére


Johnny194
aktív tag

most valamiért megint jó. ha visszajön a probléma, megpróbálom

Hogy kell az aláírást szerkeszteni?

(#19597) dqdb


dqdb
Topikgazda

Az idézett hozzászólás írója az Opera ASA fejlesztője:

When you have a product used by tens of millions of users, any change will annoy some of those. I like the fast and minimal feel of Opera 15, and will install extensions to add extra features. We feel this is better than filling the UI with features in an attempt to please everybody, but make it to confusing for a new user. The idea is that the browser should get you online, fast and safely, but not get in your way. Thanks for the review, and hopefully you'll see a beta of Opera 16 soon after the release of Opera 15 final - we plan a fast release cycle, with new features/ standards added all the time.

Viszlát svájci bicska, üdv kőbalta!

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#19598) Johnny194 válasza dqdb (#19597) üzenetére


Johnny194
aktív tag

"Hi, Bruce from Opera here. Thanks for the review. To clarify: Opera uses Chromium as a basis (but we use our own UI layer rather than Chromium's). Chromium used to include WebKit, but - as of Chromium 28 - Google has forked (not renamed) WebKit to a new rendering engine, named Blink. So Opera will use Blink, as will Google Chrome. As time goes on, Blink and WebKit will diverge (Blink has already removed literally millions of lines of code from WebKit)."

ezek szerint az Opera is csak egy Chrome változat lesz? remek....

Hogy kell az aláírást szerkeszteni?

(#19599) Johnny194 válasza Johnny194 (#19598) üzenetére


Johnny194
aktív tag

na közben látom, hogy jól le vagyok maradva :DDD

Hogy kell az aláírást szerkeszteni?

(#19600) Penge_4 válasza dqdb (#19597) üzenetére


Penge_4
veterán

A legbosszantóbb az egészben, hogy még ha sok pénzem lenne és vehetnék valami brutál gépet 32 giga RAM-mal, SSD-vel meg a legerősebb Core i7-tel, akkor is cseszhetném az egészet, mert annyival lennék beljebb, hogy elférne 100 kiegészítő is párhuzamban egymás mellett.

De attól még ugyanúgy sújtanának az Extension API korlátai, a különböző kiegészítők közötti inkompatibilitás.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.