Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-19 17:17:02

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20401) Sk8erPeter válasza LonGleY (#20400) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Ilyenkor szokott az a reakció jönni, hogy "de az NSA BIZTOS hozzáfér, mert ők kaptak hozzá kiskaput!" ;];] Múltkor a magyar fejlesztésű Tresoritot vetettem fel, akkor is felmerült. :DDD

Sk8erPeter

(#20402) Sk8erPeter válasza Sk8erPeter (#20387) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

No, még egy zavaró dolog, legalábbis az általam eddig megszokottól eltérő viselkedés: a Prohardveren, hsz. szerkesztésekor a Link gombra kattintva a "http://" szöveg nem jelölődik ki a JavaScriptes prompt() ablak felugrásakor, és emiatt amikor egyből csak bedobom a linket, ahogy eddig, akkor az ugye emiatt el lesz rontva (kétszer lesz a http:// rész), így oda kell figyelnem, hogy mindig nyomjak előtte egy Ctrl+A-t - pedig a Chrome, Firefox, Internet Explorer, plusz emlékeim szerint az Opera korábbi verziója is mindig alapértelmezettként kijelölte a promptnak második paraméterül átadott szöveget.
Ez is fura nekem, hogy ilyenekben miért viselkedik teljesen másképpen, mint a Chromium, ha már azon alapul, pedig nemrég forkolták. :D

Sk8erPeter

(#20403) dqdb válasza Sk8erPeter (#20402) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Ezt még csak egyszer jeleztem My Operán .Ha odatévedsz a másik problémáddal, akkor írd be ezt is.

Ez is fura nekem, hogy ilyenekben miért viselkedik teljesen másképpen, mint a Chromium, ha már azon alapul, pedig nemrég forkolták. :D
Ismét eltaláltál egy olyan részt, amely saját kútfő, nem a forkolással érkezett :P A másik saját találmány az idióta címmező, amitől hülyét kapok, hogy protokoll nélkül tudok másolni belőle címeket :W

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#20404) Sk8erPeter válasza dqdb (#20403) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"Ezt még csak egyszer jeleztem My Operán .Ha odatévedsz a másik problémáddal, akkor írd be ezt is."
OK! Ezeket mindig az aktuális napi blogpostba szoktad bedobni? Tudod linkelni azt, ahol jelezted? Vagy ha nincs kedved keresgélni, akkor majd megteszem, csak gondoltam hátha egyből megvan.

"Ismét eltaláltál egy olyan részt, amely saját kútfő, nem a forkolással érkezett :P"
No de ez hogy néz ki, még mindig nem értem :P Tehát van mondjuk egy open source project, forkolom, megkapom a teljeset, úgy, ahogy van. Akkor én tudok rajta mindenféle módosításokat végezni, innentől már az én kódom, aztán meglátjuk, küldök-e be módosításokat az eredeti projecthez, itt nyilván nem ez van, mert már tök külön ág. Eddig minden rendben, na de ha úgy, ahogy van, mindent átvettek eleinte, akkor egyszer csak úgy döntöttek, hogy egy réteget leválasztanak? Melyik réteg a külön réteg? Mert most már számomra nem egészen világos, akkor a renderelő motort itt sikerült különválasztani az ilyen alapvető GUI-beli dolgoktól, mint hogy a "Vissza" nyíl miket műveljen? Plusz például a JavaScript-motorhoz tartozó dolgok, például a window.prompt() hogyan lehetséges, hogy másképp viselkedik?

"A másik saját találmány az idióta címmező, amitől hülyét kapok, hogy protokoll nélkül tudok másolni belőle címeket :W"
Ezt hogyan idézed elő? Ha nyomok Ctrl+D-t vagy Ctrl+L-t, aztán Ctrl+C, akkor a protokollal együtt kapom meg a címmezőt. Na de nyilván nem erre gondolsz, akkor hogy másolod ki protokoll nélkül?

Ja, és azt a gyökérséget ki lehet kapcsolni, hogy ne vágja már le nekem a query stringet alapból, amikor nem a címmezőn van a fókusz? :O :(

Sk8erPeter

(#20405) scott_free


scott_free
senior tag

az mitől lehet, hogy a 15 stabil nem frissül magától a 16-ra? :F

(#20406) atillaahun


atillaahun
veterán

Ahhoz mit kell tenni, hogy ha belinkelnek egy videót, akkor ne az Opera akarja beépítve lejátszani, hanem a Youtube Android-os app nyíljon meg?

(#20407) S. Szabi


S. Szabi
őstag

Egyszerűen nem bírom felfogni, hogy hogyan tudták így eltolni (és most nagyon vissza kellett fognom magam, hogy ne valamit nagyon csúnyát írjak ide) ezt az új Opera-t. Ugyan olyan szutyok lett mint a FireFox és a Chrome, minden ugyan úgy működik benne, olyan idegesítő módon, mint azokban, ugyan olyan. Az Opera eddig más volt, sokkal jobb és értelmesebb működéssel, erre tessék.... De miért???

Az automatikus kitöltős részben az volt a legjobb, hogy beírtam oda az email címemet és akárhova be tudtam úgy írni, ahova akartam, elkezdtem írni, megnyomtam a lefelé gombot, kész. Most még oda se akarja berakni ahova kéne...

A jobb egér, ütemezett frissítést, miért kellett kivenni???

A letöltés résznél miért nem jön fel, hogy csak simán meg akarom nyitni?

A kezdő képernyőn miért nem lehet kivenni azt a pluszjel gombot?

Miért nem lehet saját hátteret beállítani? Ezt is miért kellet kivenni?

Hirtelen csak ennyi jutott eszembe, leginkább költői kérdések... :W :F :((

[ Szerkesztve ]

(#20408) fatal` válasza S. Szabi (#20407) üzenetére


fatal`
titán

FF legalább kiegészítőkkel a régi Opera szintjére hozható (nagyjából).

(#20409) S. Szabi válasza fatal` (#20408) üzenetére


S. Szabi
őstag

De azt nem értem, hogy új verziónál miért kell hasznos, egyszerű jól működő funkciókat kivenni, és ezzel szegényebbé tenni egy programot.

Vagy éppen szinte használhatatlanná tenni, mint az űrlapos részt. Meg miért jó az, hogy ha megnyitok egy oldalt, szépen ott virít beírva a felhasználónév, jelszó, mint az említett kettőben. De legalább ennél ha a felhasználónevet átírom, a jelszót kitörli, nem mint a FF. Meg egy csomó oldalon amíg nem tölti be rendesen és belekatinntok a kereső mezőbe, hogy beleírjak, a gyári szöveget nem tünteti el, hanem közé írja. És ez nem az első verziója ennek az újnak, szóval javíthatnák az ilyen kis apróságokat.

De akkor is miért kell egy ilyen böngészőt így elb****i...

Ja meg ez a rentgeteg beállítási lehetőség is...

Mostanában az az érzésem, hogy bármi komoly újítást akarnak csinálni, csak sokkal rosszabb lesz az egész, főleg, hogy funkciókat szüntetnek meg, nem értem. És most nem csak az Operáról beszélek, hanem Windows 8 pl. És most nem arról van szó, hogy hirtelen sokkal rosszabbnak tűnik valami, hanem egy két hónap használat után is. Nyáron sajnos FF-ot kellett használnom meg chromot, két hónapig, és nagyon hiányzott az Opera, mert más volt mint a többi, jobb volt. Az kettő meg ugyam olyan. Most az Opera is ugyan ulyan. A másik dolog meg az eddig jól működő funkciók nem működése, és ez megint nem csak az Operára vonatkozik, hanem pl a telfonomon a GPS-re. Az új szoftververzióval egyszerűen nem akar normálisan működni, eddig semmi baja nem volt.

[ Szerkesztve ]

(#20410) LonGleY válasza S. Szabi (#20409) üzenetére


LonGleY
veterán

Nincs szó semmiféle kivételről/átemelési lehetőségről. Új alapra került a cucc.

(#20411) dqdb válasza LonGleY (#20410) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Az, hogy egy funkció azért hiányzik, mert kiszedték, vagy azért hiányzik, mert kidobták a régi alapot és nem valósították meg, teljesen mindegy, mindkét esetben hiányzó funkcióról van szó.

Szerintem eléggé agyrém, hogy a Ctrl+szám billentyűk működéséhez (másfél hónapja ígérik, hogy megvalósítják ezt a rendkívül "bonyolult" feature-t) először bővítményt kellett írni, ami szépen működött az összes oldalon és az Opera belső oldalain, így a gyorshívón is. Biztonságra hivatkozva* letiltották a belső oldalakon való működést (tehát dolgoztak vele), ezért átírtam és nemes egyszerűséggel az opera.pak fájlt patchelve direktben a gyorshívó oldalba került bele a szükséges kódrészlet. Semmire sem hivatkozva letiltották az opera.pak módosíthatóságát (tehát dolgoztak vele, mivel a Chrome-ban és Chromiumban nincsen ellenőrzés a resources.pak érintetlenségét illetően). Most az opera.exe-t is patcheltem, hogy ne reklamáljon a módosított opera.pak miatt. Vajon mikor teszik még nehezebbé az életet? Vajon miért olyan funkciók ellehetetlenítésén dolgoznak, amelyekkel hiányzó funkciókat lehet pótolni új funkciók helyett?

* ez azért nevetséges, mert a hivatalos bővítmények közé csak code review után lehet felkerülni, ahol ellenőrzik, hogy az extension nem csinál/küld/módsít semmi olyat, amit nem kellene. És azért is, mert szerintük az nem biztonsági probléma, ahogyan az O15+ tárolja/kezeli a jelszavakat.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#20412) atillaahun


atillaahun
veterán

Azt meg lehet mondani az Operának, hogy adott oldal, pl. Gmail bejelentkezési adatait milyen sorrendbe ajánlja fel mikor egyszerre kattintok a két egérgombbal?
Csak mert van 6-8 Gmail-es címem amiket használok, és folyton cserélgeti a sorrendjüket, és baromi idegesítő. Nem lehet ezt sorba rendezni?

(#20413) Sk8erPeter válasza dqdb (#20411) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

háménemválaszószmá'?! :D Ötmillió kérdésem volt hozzád, vagy pont azért? :D

Amúgy az komoly, hogy az Opera nem játszik le mp3-akat? Honlapfejlesztésnél jött elő a para, most fedeztem fel, Chrome, IE10, Firefox gond nélkül játssza, az Opera új verziója (!) az egyetlen, ami nem hajlandó, pedig az Opera korábbi verziói (<=12.16) vitték az mp3-at is.
Most itt valami liszenszpara van, vagy csak sikeresen elkúrtak megint valamit?

Ja, még egy igen fontos: phpMyAdmin, bejelentkező oldal - a form autocomplete="off"-ra van állítva, mégis Opera az egyetlen, ami az első karakter begépelésekor máris felajánlja a korábban ide beírt nevet, majd ha kiválasztom, szépen ki is tölti a jelszóval, miközben pontosan ez ellen való ez az attribútum... :Y Fasza. :W Most már a szabvánnyal/ajánlásokkal is szembemennek?

(#20407)+(#20409) S. Szabi : teljesen egyetértek, de "ugyan úgy", "ugyan olyan" helyett "ugyanúgy", "ugyanolyan". :K :P

(#20410) LonGleY :
a hozzászólásaidból úgy tűnik, Te nagyon komálod ezt az új Operát. :D
A múltkorira még elfelejtettem reagálni:
"Igazából csak unom az ilyen feltételezéseket, hogy régi gépen húdejó. Sajnos a régi gép ugyanúgy megszenved mindennel."
Megszenved, ebben egyetértünk, de honnan a Te feltételezésed, hogy régi gépen nem felel meg jobban, mint mondjuk a többi mai, ha nem is régi gépet használsz? :)

(#20412) atillaahun :
nem tudok ilyen lehetőségről.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#20414) Wolverine


Wolverine
félisten

Kezdem unni, hogy ennyit szívok a JavaScripttel pár hete Opera 12.15 alatt... csak az a gond, hogy még mindig ezt tartom a legjobb választásnak a kínálatból :(

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#20415) dqdb válasza Sk8erPeter (#20413) üzenetére


dqdb
Topikgazda

háménemválaszószmá'?! :D Ötmillió kérdésem volt hozzád, vagy pont azért? :D
Sokat kellene írni, az a hozzászólás gyorsan megvolt :P Majd a napokban.

Amúgy az komoly, hogy az Opera nem játszik le mp3-akat?
Komoly. Sőt, az a meglepő, hogy a régi vitte. Az az álláspontjuk, hogy kizárólag szabadon felhasználható, licencdíjat nem igénylő formátumokat támogatnak, így nincsen MPEG4 sem.

Most már a szabvánnyal/ajánlásokkal is szembemennek?
Hmm, itt akkor betartották a blogon tett ígéretüket, hogy figyelmen kívül hagyják az attribútumot :DDD Én felhasználóként nem bánom ezt a feature-t, te fejlesztőként igen. Ettől függetlenül ennek a működésnek paraméterezhetőnek kellene lennie, ahol a paramétert a flags oldalon lehetne módosítani, nem a beállításoknál.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#20416) Sk8erPeter válasza dqdb (#20415) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"Sokat kellene írni, az a hozzászólás gyorsan megvolt :P Majd a napokban."
OK. :K

"Komoly. Sőt, az a meglepő, hogy a régi vitte. Az az álláspontjuk, hogy kizárólag szabadon felhasználható, licencdíjat nem igénylő formátumokat támogatnak, így nincsen MPEG4 sem."
:O :W
Ilyen apróságokban mutatkozik meg, hogy az Opera nem fog igazán jelentős részesedésnövekedést elérni soha ilyen mentalitással. (Nem beszélve a kapkodásaikról és a rettenetesen tehetségtelen marketingeseikről.)
Például nálam is fejlesztőként felmerül a kérdés, hogy ha a lejátszás helyesen működik jPlayerrel (aminek egyébként több formátumot is meg lehet adni az mp3-on kívül, de a végfelhasználónak nem mondhatom meg, hogy ugyan konvertálja már több formátumba is, hogy működjön a böngészőben, osztott tárhelyen meg nincsenek meg a szokásos parancssori konvertálós lehetőségek) Chrome-ban, Internet Explorerben (!), Firefoxban, Maxthonban, Safariban, és egyedül ebben a raklap szar új Operában nem (most már tényleg felidegelt a hülyeségeivel), akkor ugyan mégis mi a francnak is foglalkoznék vele. Szeretem a lehető legtöbb környezetben működőképessé tenni a fejlesztéseket, de ez már tényleg olyan dolog, hogy az embernek idegileg és anyagilag sem éri meg foglalkozni az ilyen f@szságokkal. Épp ezért mondanak nemet az ilyenekre a fejlesztők, ha például nem elérhető olyan szolgáltatás, amivel egyszerűen lehet konvertálni (terminálbeli cuccok sehol nem elérhetők osztott tárhelyeken vagy más olcsó felhőalapú tárhelyeken).
Ha 6 böngészőből 1-ben nem működik valami, akkor mégis vajon melyiket fogják lefosni rohadt magasról a fejlesztők? Gondolom nem kérdés... Az Opera már megint rettenetesen bölcsen döntött.
Az mp3-formátum ráadásul nem olyan, ami mellett csak úgy el lehet menni, mivel az emberek gépén általában 90%-ban mp3-formátumú zenék vannak, nem pedig ogg.

"Hmm, itt akkor betartották a blogon tett ígéretüket, hogy figyelmen kívül hagyják az attribútumot :DDD"
Ááá, gratulálok nekik! Ez igen! Korábban a szabványok betartásának ékesszólói voltak, most pedig szembemennek vele. Remek irány, mondhatom!
Felhasználóként engem is zavar, de itt most arról van szó, hogy egy közösen megállapított, W3C által HTML5-szabvány részeként elfogadott attribútumról van szó (http://www.w3.org/TR/html5/forms.html#attr-form-autocomplete), ergo ne akarjanak már széllel szemben hugyozni.

Ugyanez vonatkozik az új Opera összes hülyeségére, amiket már említettem, meg amiket ti is felhoztatok.
Komolyan, egyre jobban kezd elmenni a kedvem ettől az új Operától, mert ezek szerint meg akarják tartani a butaságaikat, az elkövetkezendő időkre is ostobaságokat terveznek bevezetni, és tartják is magukat azokhoz. Kicsit kivehetnék már az Opera-fejlesztők a saját seggükből a fejüket.

Sk8erPeter

(#20417) Sk8erPeter válasza Wolverine (#20414) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Milyen JavaScriptes szívásokra gondolsz?

Sk8erPeter

(#20418) fatal`


fatal`
titán

Ez komoly, hogy nem tud mp3-at lejátszani? Vicc ez a szar. Az igazi vicc az, hogy sajnos komolyan is gondolják...

(#20419) Sk8erPeter válasza fatal` (#20418) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Ez inkább már a "viccnek is rossz" kategória.
Csak hogy tudd tesztelni, felraktam ezt a rövid demót: http://jsfiddle.net/CUf8y/. Ha kiszeded a kommentárt az ogg-fájl körül, akkor le fogja játszani az Opera is a fájlt.

Itt lehet ilyeneket még tesztelni:
http://www.jplayer.org/HTML5.Audio.Support/

Csak hogy életben tartsuk a dolgot, marad a Flash-fallback (ahelyett, hogy kirugdalnánk ezt a szart a webes világból örökre), remek...

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#20420) LonGleY válasza Sk8erPeter (#20413) üzenetére


LonGleY
veterán

Egyáltalán nem komálom, csak türelmesebb vagyok.

[ Szerkesztve ]

(#20421) Sk8erPeter válasza LonGleY (#20420) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Az a baj, hogy nehéz türelmesnek maradni, amikor a fejlesztőknek/főnököknek már a tervezés fázisában gyökérségek pattannak ki az agyából.

Sk8erPeter

(#20422) LonGleY válasza Sk8erPeter (#20421) üzenetére


LonGleY
veterán

Ennyit izgulni is kár, csomó időtök elmegy a semmire, az elmélkedésre. Mint böngésző megszűnt, majd jön más, ha ők túl hülyék a belátásra. Még úgyis évek, mire beér az új Opera, ezért nem értem, mit tököltök velük, meg szidtok itt minden release-t.

(#20423) Penge_4 válasza Sk8erPeter (#20416) üzenetére


Penge_4
veterán

"Ááá, gratulálok nekik! Ez igen! Korábban a szabványok betartásának ékesszólói voltak, most pedig szembemennek vele. Remek irány, mondhatom!"

A szabványt akkor tartsák be, ha értelme is van. Nehogy már a befőtt tegye el a nagymamát. Milyen jogon határozza meg nekem felülbírálhatatlanul egy webfejlesztő, hogy egy mezőben az autofill vagy éppen a jelszókezelő kitöltheti-e a formokat? Vagy milyen alapon határozza meg, hogy egy szövegdobozt átméretezhetek-e? Vagy milyen alapon határozza meg, hogy működik-e a jobbklikk menü? Vagy lementhetek-e az oldalról szöveget vagy képet vagy bármit?

Ezeket böngészőoldalon kell szabályozhatóvá tenni. A webfejlesztő maximum ajánlást adhat a droidoknak. Ha viszont én nem vagyok droid, akkor én felül fogom bírálni. Ahogy akár a komplett CSS-t is át fogom írni, ha nem tetszik a háttér, betűtípus, betűméret vagy térköz, sorköz.

Engem inkább ez a patcheléses móka aggaszt, meg az, hogy már megint olyan elmebeteg módon oldották meg, hogy még külsőleg sem lehet egyszerűen pár fájl másolásával beleintegrálni opcionálisan az mp3, h.264 és mpeg4 támogatást.

Pedig ez az egy nekem kellő ok volt arra, hogy mindig kiherélt Chrome-ot használjak Chromium helyett. Látszik, hogy a cég szemlélete nem változott a Presto dobása óta. Ugyanolyan elmebetegek, mint Tetzchner távozása óta folyamatosan. Elhiszem, hogy jogdíj meg minden, de ezt nem így kell megoldani, tekintve az elterjedtséget és a támogatottságot. Lehetne valami olyat, hogy ilyen videóknál van egy felső nagy piros villogó link, ami egy oldalra visz, ahol éhező afrikai árvákkal szimbolizálják, hogy ők mind jól lakhatnának abból a pénzből, amit pár csúnya, gonosz öltönyös tetű zsebre tesz az ötödik generációs jogutódok révén. Persze ez akkor működhetne, ha a nagyok is beszállnának. A Google-nek alapból elemi érdeke is lenne, mivel a saját VP8-VP9-et szeretné terjeszteni az Apple és a Microsoft pedig jelenleg leáldozóban van. Szóval még akár sikeres is lehetne egy ilyen kampány. Főleg, hogy akár még az EU bizottság is kardoskodhatna mellette + a PRISM botrányt is meg lehetne lovagolni. Szóval lennének itt lehetőségek, ha tényleg az lenne a cél, hogy nyomjuk le minden eszközzel a szabadalmakat és tereljük a világot a nyílt szabványok és megoldások felé.

(#20424) Sk8erPeter válasza Penge_4 (#20423) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"Milyen jogon határozza meg nekem felülbírálhatatlanul egy webfejlesztő, hogy egy mezőben az autofill vagy éppen a jelszókezelő kitöltheti-e a formokat?"
Ebben alapvetően igazad van, és természetesen egyet is értek felhasználóként, de ezt szerintem - utánanézés nélkül gondolom - arra találták ki, hogy amennyiben van egy olyan oldal, amit publikus helyeken is nézhetnek (olyanokra gondolok, mint például az egyetemi Neptun-rendszer), akkor ne is merüljön fel az a veszély, igénytelen rendszergazdai működés esetén sem, hogy az egyszerű júzer véletlenül elmenteti a jelszavát a böngészővel, nem tudja, hol kell törölni, aztán megszopja. Igaz, azt is beszéltük már sokszor, hogy nem jó mentalitás az idióta júzerre gondolni, hozzá igazodni, de speciel itt nem GUI-beli dolgokról van szó (hogy legyen pár egyszerű jóóóbuzinagy, érthető gomb, aztán annyi, és nehogy véletlenül elrontson valamit), hanem adatok védelméről, igaz, ez minden, csak nem igazi védelem, ez csak egy nagyon buta, egyszerű kliensoldali védelem, böngészőimplementációtól függően, a nagyon idézőjelben értendő "biztonság" kedvéért. Engem mondjuk nyilván felhasználóként rohadtul zavar, hogy bizonyos helyeken nem tudom eldönteni - ahogy írtad is -, hogy akarok-e autocomplete-et, vagy sem, mert a fejlesztő eldöntötte helyettem. Én egyébként webfejlesztéskor sosem használtam még ezt az attribútumot, nem is fogom. Értelmesebbnek tartanám akkor rábízni a felhasználóra a döntést, hogy akar-e mentést, mégpedig úgy, hogy az ő döntésétől függően szólok a böngészőnek, hogy na ezt nem kéne elmenteni (bár akkor arra meg majd a böngészőnek a jelszómentő-felajánló funkciója van már :D), vagy odarakok valami feltűnő figyelmeztetést, ami nem kerüli el a figyelmét (ti. hogy ne mentse el az adatokat, ha publikus helyen van). Szokás is ugye az oldalakon használni a checkboxos "bejelentkezve maradok"-funkciót, ami cookie-alapon dönti el, hogy bejelentkezve maradsz-e, vagy sem, de mondjuk ennek magához a jelszómentéshez semmi köze nincs.
Igazából csak az a furcsa, hogy önkényesen döntöttek ennek az attribútumnak a mellőzéséről.

Egyébként most jut eszembe, hogy szerintem úgy teszteltem, hogy mennyire működőképes a dolog, hogy Ctrl+Shift+I, fejlesztőpanel segítségével töröltem az autocomplete attribútumot, aztán kíváncsi voltam, hogy hogyan dönt ezután a böngésző. :DDD Azt meg mondjuk átlagjúzer nem fogja megcsinálni.
De asszem a Neptunnál ez nem működött.
Szóval lehet, hogy nem mindenhol általános ez a döntés, majd tesztelem külön, ha lesz rá időm.

"A webfejlesztő maximum ajánlást adhat a droidoknak."
Ebben egyetértünk. Ja, végül is ilyesmit fejtettem ki fentebb én is. :D

"Ahogy akár a komplett CSS-t is át fogom írni, ha nem tetszik a háttér, betűtípus, betűméret vagy térköz, sorköz."
Ez viszont már megint más kérdés, mert ez már extensionből (vagy régen user JS-ből, user CSS-ből) történik. Azzal meg már nyilván nem szembesül az átlagjúzer. Így elméletben Te akár felülbírálhatnád az autocomplete-es döntést is, ha minden igaz, bár erre most nem vennék mérget, hogy minden esetben működne mondjuk Chrome-ban is.

"még külsőleg sem lehet egyszerűen pár fájl másolásával beleintegrálni opcionálisan az mp3, h.264 és mpeg4 támogatást"
Ja, legalább valami olyan módon, ahogy a Flash szokott települni az elején, ha az adott böngészőbe nincs integrálva, annak a telepítését általában átlagjúzernek is el kell végeznie.
Na, de épp ezért kell a webfejlesztőknek gondolni SAJNOS a Flash-fallback-re, pedig kevés dolgot utálok jobban a webes világban, mint a Flash-t. A HTML5, CSS3, JS (+különböző library-k) kombójával már elég sok dolgot ki lehet váltani, így a Flash nagyon sok esetben kidobható, de ez pont az ilyen gyökérségek miatt nem igaz, mint a hang- és videólejátszás különbözősége, az open source cuccok erőltetésének hiánya miatt.
És igen, sajnos az Operának nincs meg a megfelelő ereje ahhoz, hogy érvényesítse mondjuk az ogg elterjedését, az mp3 nem az a formátum, amit egyik napról a másikra le fogunk váltani csak úgy.

Sk8erPeter

(#20425) Sk8erPeter válasza LonGleY (#20422) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Miért ne lehetne elmélkedni ilyen kérdésekről? Szerinted mégis mire való a topic? :U Arra, hogy arról érkezzen néhány gyökér hsz., hogy hogyan lehet kitörölni az előzményeket? Ne Te határozd már meg légy oly kedves, hogy miről beszélgessünk, ha szeretnéd, hogy kihaljon a topic, vagy nem érdekelnek ezek a beszélgetések, akkor kerüld el a topicot, és meg van oldva, nem kell olvasnod a sirámokat. Mi egyelőre pont úgy vagyunk vele, hogy nem bírjuk egykönnyen feldolgozni a korábban egyetlen igazán testreszabható és innovatív böngésző elvesztését, meg azt, hogy ilyen irányba halad a böngészővilág, az Opera irányelvei ilyen furcsa fordulatot vettek (egy ideje), hadd kattogjunk rajta egy darabig, aztán majd lecsillapodnak a kedélyek, egyelőre a rácsodálkozások fázisában vagyunk.

Sk8erPeter

(#20426) Wolverine válasza Sk8erPeter (#20417) üzenetére


Wolverine
félisten

Sok scriptes oldalak nem akarnak valamiért betöltődni (Fb azonnal összeomlasztja az Operámat, a Gmail átirányításai szimplán nem működnek és addig kell refreshelnem, amíg meg nem nyílik végre); az InoReaderben nem töltődnek be a YouTube-videók, és emiatt egy idő után nem tudok tovább görgetni az oldalon, mert megakad a betöltés; sőt, a 12.16-ban van olyan oldal, ahonnan semmilyen scriptet nem hajlandó betölteni az Opera, és emiatt tökéletesen használhatatlan az egész (ezért nem is használom azt, hanem a 12.15-öt).
Ma pl. azzal bosszantott fel, hogy a SoundCloudon a play gombra kattintva nem történt semmi. Az oldal szerint lejátszás folyt, a mutató maradt 0:00-n...

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#20427) chab7 válasza Sk8erPeter (#20425) üzenetére


chab7
addikt

"nem bírjuk egykönnyen feldolgozni a korábban egyetlen igazán testreszabható és innovatív böngésző elvesztését, meg azt, hogy ilyen irányba halad a böngészővilág"

Teljes mértékben így van.

(#20426) Wolverine: "Fb azonnal összeomlasztja az Operámat, a Gmail átirányításai szimplán nem működnek és addig kell refreshelnem, amíg meg nem nyílik végre"

és emiatt meg a régi is egyre használhatatlanabb lesz. Én is ilyenekben szenvedek.
Ma pl nem tudtam a godaddy-n megújítani egy oldal domainem dns szerverét (vagy mi is az pontosan - lényegtelen most ebből a szempontból), mert a felugró ablak csak üres fehér volt, míg FF simán hozta amit kellett az oldalon.
És egyre több ilyen oldalba botlok. Akármennyire a 12-es opera a legfunkciódúsabb a mai napig, lassan böngészésre alkalmatlan lesz.

Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)

(#20428) Sk8erPeter válasza chab7 (#20427) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

+ (#20426) Wolverine
a vicc az, hogy az ilyen JavaScriptes, overlay-es felpattanó ablakocskáknál az ÚJ OPERÁVAL is tapasztalok már hibákat, olyanokat, amik az összes többi népszerű böngészőnél nem fordulnak elő. Nem saját fejlesztésű oldalak, most épp nem ugrik be, melyeknél tapasztaltam, de 2-3 nagyobb látogatottságú, és 2-3 kisebb oldalnál már volt gond (amit más böngészőben nem tapasztaltam). Ami meg meglehetősen vicces, mert azt hittem, ezek a parák megszűnnek, amint ugyanolyan renderelő motor fog futkorászni alatta, mint a Chromiumnál. :DDD De ezek szerint kaphatjuk az ilyen parákat továbbra is, így leszünk igazi kitartó Opera-felhasználók. :DD

Majd belinkelem, ha találkozom megint ilyen parával, mert érdekes jelenség, hogy folytatjuk a régi örökségeket és ökörségeket az "Opera alatt nem funkcionál jól"-oldalakkal. :)
Ja, és mielőtt valaki annak venné, ez a hsz. nem csak a fikahadjárat jegyében született, hanem tapasztalatból. :(

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#20429) Wolfskin válasza Wolfskin (#20398) üzenetére


Wolfskin
őstag

ezt akkor senki nem tudja, hogy ez most egy új fícsör, hogy az opera törli a könyvjelzőket???

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#20430) Sk8erPeter válasza Wolfskin (#20429) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Igazából nekem túl sok ötletem a dologra nincs, mint az archivált könyjelzőidet visszarakni, mert ez teljesen abnormális viselkedés, bugnak tűnik, vagy pedig háttértár-problémának, hogy mi okozhatta, arról fogalmam sincs... :( Valamiért inkonzisztens állapotba kerülhetett a könyvjelzőkért felelős bookmark.adr fájl, vagy valami hasonló.
Ha van valakinek egyéb ötlete, majd megírja, én személy szerint ilyennel még nem találkoztam.

Sk8erPeter

(#20431) Wolverine válasza Wolfskin (#20429) üzenetére


Wolverine
félisten

Magától nem történt ilyesmi szerintem, vagyis vagy ez egy bug (amit nem vettek észre), vagy a fájl sérült meg nálad és ezért nullázta le az Opera a gyűjteményed.

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#20432) Predator2


Predator2
addikt

Miért csinálja azt az opera 12.16, hogy youtube-ozás össze omlik állandóan a flash?
[link]
Más nem csinálja így szerintem az opera a ludas. Kezdek agyvérzést kapni már tőle.

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#20433) Orlin


Orlin
addikt

A random fülbezáráskor kilépést sem nagyon sietnek javítani a Dev-ben...

LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11

(#20434) Sk8erPeter válasza Orlin (#20433) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Ja, hogy ez másnál is előfordult már? Kétszer volt nálam ilyen, amikor nem igazán vágtam, mitől záródott be az ablak, ráadásul azt Ctrl+Shift+T-vel sem tudtam visszahozni (gáz, ez Chrome-ban szintén jól működik, ABLAKOT (nem fület) is vissza lehet hozni), ezek szerint bug.

(#20432) Predator2 :
lehet, hogy az aktuális Flash-verzióval van para, próbálj másikat felrakni, frissíteni, mittudomén, ennyiből nehéz értelmesebbet mondani.

Sk8erPeter

(#20435) Predator2 válasza Sk8erPeter (#20434) üzenetére


Predator2
addikt

Én is arra gyanakodtam. Azóta volt 2x is flaxh frissítés de a probléma ugyan úgy fent áll.
Kipróbáltam azt, hogy opera 16 és 12.16-al is lejátszottam ugyan azt a videót. Ha elkezdesz a videón belül lépkedni. A 16 simán lejátszotta még a 12.16 rengetegszer összeomlott.

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#20436) dqdb válasza Sk8erPeter (#20434) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Ja, hogy ez másnál is előfordult már?
Ez friss bug, a legutolsó developer build sajátja. Egy fül bezárására néha az egész böngészőt zárja be, az egész böngésző bezárására néha az összes fület :DDD Tudnak róla, majd javítják. Addig a Ctrl+F4 és Alt+F4 a megoldás, ekkor tudomásom (és tapasztalatom) szerint nem jelentkezik, csak egérrel.

Wolfskin: exportáld ki a könyvjelzőidet HTML formátumban. Nézd meg, hogy minden megvan-e benne. Ha igen, akkor lépj ki az Operából, töröld a bookmarks.adr fájllt, és importáld be a HTML-ben található könyvjelzőket. Ha az Opera Linket bekapcsoltad, akkor az egész művelet előtt kapcsold ki, és sose kapcsold be újra.

Predator2: egyik gépen 12.16-ot használok, másikon 17-et, a YouTube és a Flash sehol sem problémás. Csak tippelgetni lehet, mi a baj nálad, a Sk8erPeter által írottakat egészíteném ki egy frissítendő dologgal: videokártya driver.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#20437) fatal` válasza Orlin (#20433) üzenetére


fatal`
titán

Azt hittem csak nálam van valami bug, de ezekszerint létező jelenség. :D

(#20436) dqdb: Kiegészítőkkel szarakodtam, először azt hittem csak a belső lapokkal bugos, de később rájöttem, hogy tévedtem. :D

Ez az első build, amit picit tovább használtam, azt hittem a bezárás mindig úgy működik, hogy fogja és becsukogatja a füleket, de ezekszerint ez is bug volt, igen vicces látvány.

Kár, hogy chrome addonokból pl. a Checker plus for gmail egyáltalán nem működik.

Úgy látom megtartották azt a hatalmas idiótaságot, hogy a kiegészítők sorrendjét a címsor mellett nem lehet átrendezni. Nem értem ez mire jó.

[ Szerkesztve ]

(#20438) Redneck


Redneck
veterán

Sziasztok!

Még sosem írtam ide. Imádom ezt a böngészőt de két gondom van vele. A freemail állandóan szarakszik, és pár frissítés óta nem megy a Battlefield Battlelog. IE mindkettőt gond nélkül tudja :( Tudtok ezekre megoldást?

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#20439) Lacpac


Lacpac
őstag

Sziasztok,

Opera 12.15
A megnyitott weblapok valamiért elkezdtek automatikusan frissülni.
Tudom, jobb klikk és a frissítésnél meg lehet adni a frissítés gyakoriságát, de van erre valami olyan beállítás, ahol le tudom tiltani az auto-frissítést?

(#20440) dqdb válasza dqdb (#20436) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Addig a Ctrl+F4 és Alt+F4 a megoldás, ekkor tudomásom (és tapasztalatom) szerint nem jelentkezik, csak egérrel.
Ez sem megoldás ... A 30 nyitott fülemet az mentette meg, hogy az Alt+F4 megnyomása után a vad swapping kezdődött, és másik ablakban volt időm kiadni a pskill opera parancsot.

Pozitívum, hogy a taszk kilövése ellenére megmaradt egy félig megírt hozzászólás az egyik fülön, szóval az állandó HDD kerregtetésnek van érdemi haszna is.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#20441) dqdb válasza Sk8erPeter (#20404) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Eddig minden rendben, na de ha úgy, ahogy van, mindent átvettek eleinte, akkor egyszer csak úgy döntöttek, hogy egy réteget leválasztanak? Melyik réteg a külön réteg? Mert most már számomra nem egészen világos, akkor a renderelő motort itt sikerült különválasztani az ilyen alapvető GUI-beli dolgoktól, mint hogy a "Vissza" nyíl miket műveljen?
Fogták a Chromium projektet, és a fő böngészőablak kódjának 90%-át már az elején kivágták a kukába. Megmaradt a webview rész és a hozzátartozó többfolyamatos működési logika, de maga a címsor és a maradék körítés már saját kútfő (más a window class például, mint a Chrome vonalnál). Ez persze magával vonta pár extension API ideiglenes vagy tartós hiányát, valamint az ilyen finomságokét, mint amit te említettél. Egyszerűen éltek azzal, hogy a Blink-Chromium páros jól faktorált alapot nyújt egész komponensek sajátra cseréléséhez. Ott követtek el hibát, hogy bár a fentieket hangoztatták (nem vagyunk Chrome klón és társai), de nem került bele az új Operába olyan egyedi funkció, amiből ez az átlagfelhasználónak azonnal kiderülne (vagyis olyasvalami, ami nem a webviewban jelenik meg, de saját UI tartozik hozzá, a Speed Dial, Stash és Discovery hármas nem ilyen).

Plusz például a JavaScript-motorhoz tartozó dolgok, például a window.prompt() hogyan lehetséges, hogy másképp viselkedik?
Az ablakot nem a JS motor dobja fel, hanem egy megfelelő interfészen keresztül visszaszól az őt futtató fülnek, amely megjeleníti az ablakot. Ezt cserélték le az Operánál sajátra. Ami agyrém, hogy a mostani igénytelen és nem túl feltűnő megjelenési formához és pozícióhoz ragaszkodnak (direkt forrás nincsen, ott van elrejtve a blog pár tízezer kommentje között :) ).

Ezt hogyan idézed elő? Ha nyomok Ctrl+D-t vagy Ctrl+L-t, aztán Ctrl+C, akkor a protokollal együtt kapom meg a címmezőt.
Közben megtaláltam, egy semmitmondó nevű és bekapcsolás után úgy maradt experimental beállítás volt a felelős érte.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#20442) Sk8erPeter válasza dqdb (#20441) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"Fogták a Chromium projektet, és a fő böngészőablak kódjának 90%-át már az elején kivágták a kukába."
Ja, hogy ilyen szinten akartak valami hú de újat alkotni? Akkor nem csodálom, hogy kapkodás és bénázás van belőle.

"Megmaradt a webview rész és a hozzátartozó többfolyamatos működési logika, de maga a címsor és a maradék körítés már saját kútfő"
Remek. Olyan is. Példa a rettentő idegesítő címsoros gyökérségekre, bugokra: új ablakot vagy új fület nyitok (Ctrl+N/Ctrl+T), azonnal gépelem a keresett honlap címét, VAGY pedig az alapértelmezett keresőmotorral keresendő stringet, erre az arcomba vágja, hogy ilyen lap nem létezik, mivel a belső, opera:// protokollal ellátott címet akarta megnyitni. Mégis ki a büdös franc kérte erre? Aztán legközelebb, amikor pontosan ugyanezt csinálom, akkor már helyesen megnyitja a beírt webcímet (nyilván ahogy kéne, az alapértelmezett http:// protokollal ellátva, amivel gondolom nem vagyok egyedül, hogy nem szoktam a domainek elé bepötyörészni), vagy pedig nyitja az alapértelmezett keresővel az adott stringet.
Tehát majdnem úgy működik, ahogy Chrome-nál (nyitja a címet, vagy pedig a keresendő stringet), DE mégsem, mivel bugos.
Az ilyenektől kimegyek a fazonomból, csak lassít a munkában, vagy épp a szórakozásban, keresgélésben, tök mindegy, a lényeg, hogy olyan hibával találkozom, ami teljesen szokatlan, és egyetlen böngészőben sem fordul elő. Miért feltételezi, hogy a belső opera:// protokollal szándékozom megnyitni egy címet?

"Egyszerűen éltek azzal, hogy a Blink-Chromium páros jól faktorált alapot nyújt egész komponensek sajátra cseréléséhez. Ott követtek el hibát, hogy bár a fentieket hangoztatták (nem vagyunk Chrome klón és társai), de nem került bele az új Operába olyan egyedi funkció, amiből ez az átlagfelhasználónak azonnal kiderülne (vagyis olyasvalami, ami nem a webviewban jelenik meg, de saját UI tartozik hozzá, a Speed Dial, Stash és Discovery hármas nem ilyen)."
Egyetértek. Ahogy most elnézem a "haladást", "fejlesztést", sokkal jobban jártak volna egy "Chrome-klónnal", aminek a kódját aztán szépen fokozatosan dolgozzák át. Nyilván akkor át kellett volna állítaniuk a gondolkodásukat egy új kódolási módszertanra, ami eltér a sajátjuktól, de ha a saját nem megy, akkor talán nem kéne erőltetni. :P Igazából azért vagyok egyre rosszindulatúbb, mert elég megdöbbentő hibák fordulnak elő sokszor, nem tudom elképzelni, vajon náluk hogyan zajlik a kódolás, vannak már igen erős kétségeim a kódolási képességek és tesztelési metódusok terén is. Hibák nyilván mindig vannak, minden szoftvernél, a bug olyan, ami egy vérprofi brigádnál is bekerül a szoftverbe óhatatlanul előbb vagy utóbb, aztán javítani kell, de a régi Opera is nagyon ügyesen tartalmazott teljesen gyökér hibákat, amiket aztán nagy könyörgések árán javítottak csak ki, vagy pedig egyáltalán nem. Még hogy a Presto biztos sokkal igényesebben lett volna kódolva (amit Penge_4 feltételezett), mint mondjuk a WebKit-/Blink-projekt (amit egyébként nem tudom, hogyan kódolnak, mennyire igényesen vagy sem)... hát egyre erősebb kételyeim vannak efelől. Igaz, hozzá kell tenni, a Chrome-topicban is rengetegen panaszkodnak, hogy megdöbbentően leromlott a Chrome minősége mostanság, és rengeteg, sokak által megerősített bugot tartalmaz.

"Az ablakot nem a JS motor dobja fel, hanem egy megfelelő interfészen keresztül visszaszól az őt futtató fülnek, amely megjeleníti az ablakot."
Teljesen igazad van, nem tudom, miért írtam ilyen f@szságot, hogy ez a JS-motorhoz tartozik. Maximum közvetve tartozik hozzá, pont ahogy írtad.

"Ezt cserélték le az Operánál sajátra."
Remek. Mint látjuk. Még mindig nem volt időm kotorászni az Opera blogján, volt valami hír a prompt()-ablak hülyeségéről, hogy feldobáskor ez az egyetlen böngésző, ami az alapértelmezett szöveget az ablakban nem jelöli ki?

A megjelenését ennek, meg az alert()-nek amúgy leszarnám, mert igényes webalkalmazás már egyre kevésbé használja ezeket (például pont mivel minden böngészőben máshogy nézhet ki, meg amúgy is egy kényelmetlen, nem testreszabható igénytelen szar; YouTube is használja amúgy, ilyenekre, hogy pl. rákattintasz egy hsz. linkjére (amire reagált vki), de adott kommentár már nem létezik, stb.), de akkor az legalább működjön az elvártak szerint, úgy, ahogy az összes többi népszerű böngészőben is működik, ha már ők akarnak újat alkotni, akkor ne olyan dolgokban alkossanak újat, aminek a viselkedése eltér a megszokottól, ráadásul a működése nem is felülbírálható (például a prompt()-ablakban lévő szöveg kijelölésére tudtommal nincs módszer JavaScript-kódból).

Ja, még egy: Ctrl+Shift+T-vel az épp bezárt ABLAKOT (nem fület) nem lehet újranyitni. Erre vonatkozó tervekről tudsz vmit?

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#20443) Sk8erPeter válasza dqdb (#20440) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"az Alt+F4 megnyomása után a vad swapping kezdődött, és másik ablakban volt időm kiadni a pskill opera parancsot.
Pozitívum, hogy a taszk kilövése ellenére megmaradt egy félig megírt hozzászólás az egyik fülön, szóval az állandó HDD kerregtetésnek van érdemi haszna is."

Mármint miért is van ez a vad swappelés, "állandó HDD kerregtetés"?

Sk8erPeter

(#20444) Sk8erPeter válasza Sk8erPeter (#20442) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Na, tessék, egy aktuális példa arra, amiről beszéltem, az Opera belső opera:// protokolljának erőltetéséről (hogy a *********************):

Opera Dev. internal opera:// protocol (fucking forcing)

Sk8erPeter

(#20445) Orlin


Orlin
addikt

Helló!

Volt itt fent régebben egy kiegészítő amivel el lehetett tüntetni a google kereső részt!De nem találom most.Better Speed Dial volt a neve talán.
Valaki tudná linkelni?

Köszi!

LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11

(#20446) Ndruu válasza Orlin (#20445) üzenetére


Ndruu
MODERÁTOR

Ha a 12-es, vagy az előtti verziójú Opera gyorshívójáról szeretnéd eltüntetni a keresőt, akkor ahhoz nem kell semmilyen kiegészítő.

Megoldás itt.

A új Opera valószínűleg soha nem lesz ilyen szinten testre szabható. :(((

[ Szerkesztve ]

Harrrr!!!!

(#20447) Penge_4 válasza Ndruu (#20446) üzenetére


Penge_4
veterán

"A új Opera valószínűleg soha nem lesz ilyen szinten testre szabható."

Az egyetlen esély, amit már hónapokkal ezelőtt mondtam: Ha végre az Opera Classic megszűnik mobilon, meg a különválasztott Opera Mail is és akkor kiadják a Presto forráskódját.

Egyedül ebben van halvány remény, hogy az open source közösség felkarolja. Mert ahhoz gyenge, hogy a 0-ról hozzon létre egyet, de ott van igény arra, hogy legyen egy szénné konfigurálható böngésző.

Az üzleti szegmensben sajnos nincs... :(

(#20448) LonGleY válasza Penge_4 (#20447) üzenetére


LonGleY
veterán

A mobilon csak ne szűnjön meg a Presto, mert az az egyetlen, ami nem ilyen fos rendereléssel bír, mint az összes WebKit-es, bohóckodni meg lehet más forráskóddal is. Simán kuka.

[ Szerkesztve ]

(#20449) Orlin válasza Ndruu (#20446) üzenetére


Orlin
addikt

Nem az új-hoz volt valami,de nem lelem...Pedig linkelte itt is valaki :/

LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11

(#20450) LonGleY válasza Orlin (#20449) üzenetére


LonGleY
veterán

Ő sem az újhoz mondott megoldást.

;]

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.