Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-19 17:17:02

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19651) Sk8erPeter válasza Penge_4 (#19611) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"simán megtehették volna, hogy fognak egy teljes funkcionalitású Chromiumot és azt fejlesztik tovább. De ez még attól is butább (még az under the hood dolgokban is, mint Extension API)."
Az Extension API-nál milyen hiányosságokra gondolsz?

(#19647) Penge_4 :
nem rossz, bár nem túl nagy szám újítások egyelőre...

Hmm, Clevo-gépeket egyáltalán nem ismerem.
Amúgy a laptopoknak az asztalival szemben a hátránya a jelentősen csökkentett modularitás, hogy nehezebb igazán jól hűteni, meg hogy arányaiban drágábbak a hozzá tartozó alkatrészek. Ettől függetlenül én tuti, hogy többet nem térek vissza a "röghöz kötött" asztali gépre, hacsak nem változnak nagyon az igényeim, ami kevéssé valószínű. Elég akár csak arra gondolni, ha lakáson belül akarod ide-oda cipelni a gépet (érted, jó kocka mindenhova magával cipeli :DDD), de nyilván legfőbb előny, hogy akárhova mész, viheted magaddal, viszont asztaliként is használhatod (ahogy írtam korábban), míg az asztalit nehéz laptopként használni... :)

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#19652) fatal` válasza Sk8erPeter (#19651) üzenetére


fatal`
titán

Egy laptop ráadásul lassabb is. Az említett 18"-os "laptop"-nak pedig semmi értelmét nem látom. Hordozni normálisan nem lehet, akkor meg minek?

Mondjuk én még mindig asztali gép párti vagyok, mondjuk van mellé laptop is, de az már vén, mint az országút. Ennek ellenére nekem nem tudná kiváltani. Kevés tárhely (a rackek elég megbízhatatlanok), lassabb, szarabb driver support, játékra meg a legtöbb laptop alkalmatlan. Amelyik mégis, az 5x annyiba kerül, mint egy erős asztali config.

(#19653) Sk8erPeter válasza fatal` (#19652) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"Egy laptop ráadásul lassabb is."
De minél lassabb? :DDD Hát az összehasonlítási alap nagyon nem mindegy. :) Az én régi asztali gépemnél JÓVAL gyorsabb a laptopom, főleg, hogy SSD van benne, meg i5, meg normális videókártya, plusz 12 GB RAM, tehát abszolút elégedett vagyok a tempójával. De mi Penge_4-gyel amúgy is arról az esetről beszéltünk, hogy tökéletesen kiválthatja az asztali gépet egy laptop, ha valakinek játékigénye nem nagyon van, és valami normális gépet sikerül beszereznie.

Hát 18"-os laptopnak én sem látom sok értelmét, mert akkor a hordozhatósága, tehát a lényege már pont megkérdőjelezhető, legalábbis leszakad a hátad/karod tőle. :D

"de az már vén, mint az országút"
Az nem csodálom, hogy lassabb. :P

"Kevés tárhely"
Attól függ, mit raksz bele. Lehet benne akár két HDD is, ha azt akarod, vagy egy SSD, egy HDD, ahogy én használom (kinek kell manapság ODD? :) Annak a helyére lazán mehet egy fiók, amibe belepakolod a HDD-t - de USB-kábellel simán tudom csatlakoztatni a korábbi fiókos DVD-meghajtót, ha mégis kéne átmenetileg).
Semmi megbízhatatlansági probléma nincs így. Ez az érv tehát kilőhető, ha nem extrém esetekről beszélünk, hogy valaki RAID-ben szeretne használni sok háttértárat.

"lassabb"
Ismét az összehasonlítási alap nem mindegy. :)

"szarabb driver support"
Ez az érv úgy, ahogy van, nem igaz. Saját esetemből indulok ki, semmi gondom nincs a driver supporttal. Ez a szélsőséges és tévedésen alapuló vélemény nem tudom, honnan jött. :) Ismét csak attól függ, milyen gyártóval, milyen géptípussal van dolgod. Ha igénytelen gyártóval, aki ilyen mértékben nem foglalkozik a termékeivel, pedig elvárható lenne, akkor így is-úgy is lesznek driverparáid.

A játékkal kapcsolatos szempontot aláírom, ezt pont magamtól írtam korábban, ahogy a többi, ellene szóló érvet is (mármint ami annak érdekes lehet, aki nem tudja kiváltani az asztalival, lásd modularitás és egyebek), de mondom, itt alapvetően olyan esetről volt szó, amikor egyikünknek sem szempont (legalábbis sokadlagos) a játék. :)

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#19654) fatal` válasza Sk8erPeter (#19653) üzenetére


fatal`
titán

Egy ugyanolyan kategóriájú asztali gépnél.

Tehát: Egy i7 mobil cpu közelében nincs egy asztali i7-nek (ugyanaz a sorozat) és ez ugyanúgy igaz bármelyik kategóriára. És akkor még az áráról nem is beszéltem.

"Ez az érv úgy, ahogy van, nem igaz. Saját esetemből indulok ki, semmi gondom nincs a driver supporttal."

GPU driver support többnyire lószar. Meg van, amikor úgy kell vadászni, hogy egyáltalán az adott rendszerhez legyen driver.

Linuxról nem is beszélve, úgy kell keresgélni melyik notebook működik rendesen (bár ma már egyre több).

Persze én is a saját szemszögömből nézem a dolgokat. Ha valaki nem játszik, akár ki is válthatja. Bár akkor is kell mellé monitor, egér meg bill, mert anélkül programozni sztem hosszútávon szenvedés.

Egy SSD + 1 HDD pedig kevés. :) SSD nélkül meg tuti nem vennék már laptopot sem (nem feltétlen gyárilag, de ODD helyére mindenképpen kellene, azt amúgysem használom semmire, desktop gépemben nincs is).

Az én szemszögemből a notebook egy tökéletes kiegészítő az asztali gép mellé (akár ez a régi, 4 éves "ócskavas" is), de nekem nem tudná kiváltani a desktop gépet.

Na, de abbahagytam az offolást, mert ennek már az Operához 0 köze van. Ahhoz annak van köze, hogy a 15 hiába gyorsabb az új configon, ha egyszer még a Chrome is többet tud, akkor minek használnám?

[ Szerkesztve ]

(#19655) Penge_4 válasza Sk8erPeter (#19651) üzenetére


Penge_4
veterán

"Az Extension API-nál milyen hiányosságokra gondolsz?"

Például: [link]

(#19652) hunfatal: "Az említett 18"-os "laptop"-nak pedig semmi értelmét nem látom. Hordozni normálisan nem lehet, akkor meg minek?"

Út közben nem érdekel, ha tényleg annyira fontos az azonnali hozzáférés (pl. tőzsdei adatok, időjárás, emailek, vagy hasonlók) arra egy okosteló is megfelel, ami még egy tablettől is kisebb, miután pedig megérkeztem A pontból B-be, kényelmesen lepakolom (asztalra, nem ölbe, ágyhuzatra és hasonló gyilkos felhasználói módok). 5 kiló cipelésébe meg nem halok bele még kézben sem, de hátizsákkal még annyira sem.

"Kevés tárhely (a rackek elég megbízhatatlanok),"

Clevo laptopokba 3db HDD mehet (asszem 2TB a legnagyobb) + egy mSATA-s SSD (abból meg 512 giga). Ezen hol nem férsz el?

"lassabb" Ezért kell az mSATA-s SSD. De lehet bele kérni 7200-as fordulatszámú vinyót is, meg Seagate Momentus-t is. Igaz, Raptorral még nem láttam laptopot. :D De SSD mellett vinyón úgyis csak fájlokat tárol az ember.

"szarabb driver support" - Ezért kell normálisan saját igényeidre építeni nem mindenféle előregyártott brand gép, előregyártott driverekkel.

"játékra meg a legtöbb laptop alkalmatlan. Amelyik mégis, az 5x annyiba kerül, mint egy erős asztali config." - Én nem szoktam játszani, de ezért mondtam, hogy egy normális Clevo laptopot (úgy értem Core i7 Extreme, 32 GB Hyper-V DDR3, Nvidia GeForce GTX 770M (3.0GB) (akár még SLI-t is kérhetsz)) már megúszol 800 ezer HUF körül. (Viszonyításképp hasonló konfig Alienware-nál vagy MacBooknál (bár utóbbinál nincs 18") másfél millió körül van.

"Na, de abbahagytam az offolást, mert ennek már az Operához 0 köze van."

Dehogynem. Épp arról beszélgetünk, hogy milyen konfig kell az Opera 15 kompromisszummentes futtatásához. Egy GTX 770M-mel valószínűleg a WebGL-es halak is kurva gyorsan úsznak. ;]

[ Szerkesztve ]

(#19656) fatal` válasza Penge_4 (#19655) üzenetére


fatal`
titán

800 ezer HUF :D:D:D

Ennyit maximum újgazdag Pistike költ el egy PC-re. Legalábbis én biztosan nem. :) A mobil proci pedig nem lesz gyorsabb az ssdtől. Ráadásul 18" az nekem nem laptop. 15"-ra meg nem hiszem, hogy bele tudsz gyömöszölni 4 vinyót.

"Dehogynem. Épp arról beszélgetünk, hogy milyen konfig kell az Opera 15 kompromisszummentes futtatásához. Egy GTX 770M-mel valószínűleg a WebGL-es halak is kurva gyorsan úsznak."

De könyvjelzők attól még nem lesznek. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#19657) Sk8erPeter válasza fatal` (#19654) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Hát akkor nekem szerencsém van, hogy a GPU support NEM lószar. :DDD

"Bár akkor is kell mellé monitor, egér meg bill, mert anélkül programozni sztem hosszútávon szenvedés."
Pontosan erről beszéltem, hogy a laptop használható asztali gépként, az asztali gép viszont nem használható laptopként. :)

"Egy SSD + 1 HDD pedig kevés."
Mire kevés? :) Az én gépembe mehet egy SSD, egy HDD, és akár egy mSATA SSD is. Aztán vannak nagyon jó külső vinyók is (nem rack-esek, hanem "egyben lévők"). Az mSATA SSD mondjuk tudtommal nem hozza a rendes 2.5"-es társai teljesítményét még mindig (én annak idején ilyet szerettem volna, de fórumokon ezzel foglalkozó emberkék lebeszéltek róla, meggyőztek, hogy még túl sok értelme nincs, mivel nem hozza ugyanazt a teljesítményt, és adatok, tesztek alapján tényleg nem - azt nem tudom, a piac ebben az irányban mennyire változott), de ha valaki nagyon akarja, még azt is meg lehet csinálni, hogy két HDD-je van, és egy mSATA SSD-ről futkorászik a rendszer.

Ha valakinek ez nem elég, az már tényleg az extrém eset, és ahogy írtam, extrém esetekről nincs értelme beszélni, mivel akkor tényleg marad az asztali... :)

"SSD nélkül meg tuti nem vennék már laptopot sem"
Én utólag vennék, ahogy tettem is, bár akkoriban nem volt még ilyen olcsó az SSD, amikor én vettem; de ahogy nézegettem az árakat, az eleve SSD-vel szerelt gépek aránytalanul drágábbak, mintha HDD-vel vennéd, aztán annak a helyére raknád az SSD-t, amit külön veszel meg, és az ODD-t pedig kidobod, és berakod a helyére a HDD-t. :)

Egyébként most nem nagyon értem, minek győzködsz, hogy nem jó az asztali kiváltására a laptop, nekem akkor is tökéletes alternatíva lesz, ha akármit mondasz, mivel nap mint nap ezt használom, a teljesítményével nagyon elégedett vagyok, a súlyával is abszolút, a hordozhatóságát imádom, ahogy írtam, munkára is tudom használni, mivel asztaliként is használható, szórakozásra is alkalmas, játék engem nem nagyon érdekel, ergo semmi másra nincs szükségem, még beszélhetünk róla sokat, de nekem akkor is tökéletesen kiváltotta az asztalit. :) Pont én említettem meg az esetleges hátrányait azok számára, akik számára továbbra sem kiváltható (például akinek van ideje játékokra, meg egyéb igényei vannak), de nem azért írtam, hogy meg akarj győzni, hogy nekem akkor sem jó az asztali helyett. :DDD

Sk8erPeter

(#19658) Sk8erPeter válasza Penge_4 (#19655) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Ez jó, pont egymástól függetlenül írtuk le az mSATA-s megoldást. :D

800 ezer Ft-ot költenél egy laptopra, ez komoly? :DDD
Na itt asszem már nem értünk egyet, mert én soha nem költenék ennyit (mivel nincs ennyi rászánható lóvém, de ha lenne, akkor sem) se asztalira, se "laptopra".

(#19656) hunfatal :
"15"-ra meg nem hiszem, hogy bele tudsz gyömöszölni 4 vinyót."
Bocsi, de ez most facepalm kategória. Ez az extrém eset, pont erre írtam, hogy ilyenről nem érdemes beszélni, mivel ez abszolút extrém igény, ilyenekre nyilván nem kiváltható a dolog. De most komolyan arról beszélünk, hogy laptop az milyen hülyeség, mert nem rakható bele 4 vinyó? :DDD

Egyébként ez hány GB, ami miatt szükséged van 4 vinyóra? Vagy mi a cél vele? (Témától függetlenül kérdezem.)

Sk8erPeter

(#19659) fatal` válasza Sk8erPeter (#19657) üzenetére


fatal`
titán

Nem győzködlek, csak leírtam a véleményemet, meg azt, hogy jópár olyan eset van, amikor nem váltja ki. Nem mondtam egy szóval sem, hogy most azonnal válts vissza asztalira :D

Bizonyára Pengénél is ki fogja váltani a 800 ezres, 18"-os csoda az asztali gépet.

Az Opera felhasználóktól az extrém PC használat pedig szvsz. nem áll túl messze, a böngészőt is sokan elég extrémen használják (legalábbis számomra a 100 meg 200 nyitva tartott fül az).

"Én utólag vennék, ahogy tettem is"
Valószínűleg én is, ki is fejtettem a következő mondatban. Előreszerelt SSD-vel még mindig rohadt drágák a notebookok.

"De most komolyan arról beszélünk, hogy laptop az milyen hülyeség, mert nem rakható bele 4 vinyó?"
Kérlek idézd, hogy hol írtam, hogy hülyeség a laptop, illetve, hogy senkinél nem váltja ki az asztali gépet.

A sok vinyóra: Nem szeretem ha minden egy nagy vinyón van, mert jön a füst aztán behalt az összes adat. Meg nem szeretek mindent állandóan újra letöltögetni, bár abban igazad van, hogy extrém használat.

Egyébként Penge 800 ezer forintos, 18"-os laptopja, mint asztali PC kiváltása, nem extrém?

A legtöbb átlagusernek egyébként egy 10" tablet egy monitorral is ki tudja váltani a PC-t.

[ Szerkesztve ]

(#19660) M_AND_Ms válasza Penge_4 (#19647) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

"Ctrl+Shift+V does "paste and go""

Elmennek ezzel a fenébe. Ezt a három gombot egyszerre egy kézzel lenyomni lehetetlen, akkor inkább marad a CTRL+V, majd egy Enter. A régi Ctrl+B kombináció (a 9.2 kompatibilis) teljesen jó és praktikus volt. Minek kellett kidobni? :O

Számomra a Nextet lehetetlen belakni, amíg nem oldják meg a könyvjelzők hiányának problémáját. Remélem észreveszik, hogy emiatt nagyon sokan hagyni fogják a fenébe. :((

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#19661) Rimuru válasza M_AND_Ms (#19660) üzenetére


Rimuru
veterán

Hidd el nem lehetetlen, nekem sokkal "rosszabbak" vannak beállítva Awesome alatt.

jól kitárgyaljátok itt a hw témát, kár volt beleszólni. :P Egyébként én is azt mondom mint Sk8erPeter és Penge, nekem is hordozható gép lesz az utód.

Vigyázat, csalok!

(#19662) Sk8erPeter válasza fatal` (#19659) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"Egyébként Penge 800 ezer forintos, 18"-os laptopja, mint asztali PC kiváltása, nem extrém?"
Dehogyisnem, pont ezt írtam neki az előbb, hogy na én olyat soha nem tennék, hogy ennyi lóvét kiadok ilyen célra, még ha lenne is annyim, szerintem akkor is valami értelmesebb célra költeném azt a rengeteg plusz pénzt. Főleg, ha már egy betontömbbel a hátizsákomban közlekedek. :DDD

Az extrém használatra rátérve szerintem én is extrém módon használom a gépet, de még mindig nem értem, hol jönne ki a mobil CPU hátránya pl. az én esetemben, amiről már többedik hsz.-edben írsz (ezt még nem nagyon fejtetted ki, csak azt írtad, hogy szarabb, és kész; egyébként én is hallottam erről, hogy korlátosabb, de hol jelentkezhet ez pl. esetemben?). Programozáshoz használható, igen erőforrás-igényes IDE-k (NetBeans, esetleg Visual Studio), extrém mennyiségű tab a böngészőkben (több is), fut a háttérben egy webszerver (IIS), két adatbázisszerver (MySQL, MS SQL; igaz, csak saját célokra), aztán kismillió másik program PDF-ek olvasásához, zenehallgatáshoz, szövegszerkesztéshez, FTP-s feltöltögetéshez (WinSCP vagy hasonló), Total Commander sima lokális fájlkezeléshez, akár szótárazáshoz, néha Photoshop, esetleg kikapcsolódáskor pluszban még egy film is, fut még a háttérben több felhőalapú szinkronizáló program is (Tresorit, Google Drive, SkyDrive, DropBox, Box (részleges backupot ezek elintézik tehát a legfontosabbakra, mivel Tresorit 50 GB-os accounttal, Google Drive asszem 10 GB, SkyDrive 25 GB, DropBox 3 GB körül, Box 5 GB)), és még ki tudja, mit felejtettem ki, de a lényeg az egészből, hogy szerintem nem átlagos módon veszem igénybe a gépet, mégis laptopot használok, és elégedett vagyok vele, tök jól tudom használni, tehát egyrészt nem hiszem, hogy csak 800 ezer Ft-os géppel lehet valaki elégedett, meg azt sem, hogy extrém igényeket csak asztali gép tud kiszolgálni. Ha játékról is szó van, meg egyéb extrém igényekről, akkor meg az ember vegyen asztalit. Szerintem ebben kiegyezhetünk. :)

"A legtöbb átlagusernek egyébként egy 10" tablet egy monitorral is ki tudja váltani a PC-t."
Ez így igaz, de azt hiszem, erről túl sok értelme nincs beszélni, mert nem átlaguserek vagyunk (főleg nem a szó pejoratív értelmében).

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#19663) LonGleY válasza fatal` (#19659) üzenetére


LonGleY
veterán

Ugyanez. Én azért használok 4 merevlemezt, mert egy kell a zenék alá, egyre töltök / dolgozom, van egy viszonylagosan háborítatlan a tárolásra, és SSD a rendszer alá. Az összes HDD min. 1 terás, és máshogy el sem tudnám képzelni a dolgot, nem vonnám össze a méreteket. Nem fogok pl. a forrás winyóra kitömöríteni - az ilyeneket 2 külön fizikai tárhely között végzem, kerregtetés nélkül. De az eredeti probléma (memóriaszűke) az asztali és hordozható gépnél is eltörpül mára.

[ Szerkesztve ]

(#19664) Sk8erPeter válasza Penge_4 (#19655) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"»"Az Extension API-nál milyen hiányosságokra gondolsz?"
Például: [link]
"

Hmm, kíváncsi lennék, konkrétan ez az extension API melyik részeit érinti (most nincs kedvem letölteni és vizsgálódni :DDD).

dqdb, ezek szerint megnézted, konkrétan milyen dolgok hiányoznak már megint az Operából? :DDD
Amúgy ezt most tényleg nem értem, miért kellett butítani a Chromiumhoz képest, vagy hogy néz ki ez az egész, ha már egy csomó minden meg egy az egyben ugyanúgy működik az extensionöknél... :F Van erről valami értelmes cikk, ami összefoglalja, végül is konkrétan mit migráltak, és mit nem? Ennek még nem néztem utána.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#19665) fatal` válasza Sk8erPeter (#19662) üzenetére


fatal`
titán

A te esetedben sehol, de én még mindig nem konkrétan rólad írtam, hanem általánosságban egészítettem ki azokat a dolgokat, amiket felsoroltál a laptop hátrányai között. Téged maximum akkor érint, ha játékot kezdesz fejleszteni. Vagy max HTML5-ben, ezt nem tudom, a webfejlesztéshez mint tudod segghülye vagyok. Mindig csak tervben van, hogy képzem magam :D

[ Szerkesztve ]

(#19666) Penge_4 válasza Sk8erPeter (#19662) üzenetére


Penge_4
veterán

"Dehogyisnem, pont ezt írtam neki az előbb, hogy na én olyat soha nem tennék, hogy ennyi lóvét kiadok ilyen célra, még ha lenne is annyim, szerintem akkor is valami értelmesebb célra költeném azt a rengeteg plusz pénzt."

Nekem sincs annyi pénzem, de ha lenne, akkor miért ne? Az emberek még sokkal többet is szánnak a hobbijukra, ez pedig munkaeszköz is egyben. Van, aki ugyanennyiért vesz magának biciklit, van, aki motort vesz sokmillióért, vagy sportkocsit sokmillióért, azoknak talán több értelme van?

De hogy ne menjünk messzire, az itteni modderek 1,5 milliós vízhűtéses szupergépekkel?

Nem beszélve a túlárazott divatról, legyen az Armani öltöny vagy i betűvel kezdődő elektronikai eszköz. Vagy aki apránként szórja el a pénzt élete során (cigi, pia, buli, stb.) az mennyivel jobb?

Ezek közül a laptop még multifunkcionális eszköz és munkaeszköz is egyben.

"de még mindig nem értem, hol jönne ki a mobil CPU hátránya"

Én sem, tekintve, hogy már egy Pentium 4 esetében is a HDD volt a szűk keresztmetszet.

(#19663) LonGleY: "Nem fogok pl. a forrás winyóra kitömöríteni - az ilyeneket 2 külön fizikai tárhely között végzem"

Erre két HDD is elég az mSATA-s SSD mellé. Clevo-ba meg 3 HDD + mSATA-s SSD fér bele. De ha nem kell bele ODD, akkor még egy HDD-nek szoríthatsz helyet.

(#19667) fatal` válasza Penge_4 (#19666) üzenetére


fatal`
titán

"Én sem, tekintve, hogy már egy Pentium 4 esetében is a HDD volt a szűk keresztmetszet."
Aham, 2D/3D programozásnál meg játékok alatt a HDD volt a szűk keresztmetszet. Biztosan. :O

De P4-nél felhozhatnám a HD filmeket is.

[ Szerkesztve ]

(#19668) Penge_4 válasza fatal` (#19667) üzenetére


Penge_4
veterán

Engem CPU terén maximum az érdekel, hogy mennyi idő alatt tömöríti/illeszti össze a rarokat, max nagy ritkán videóvágás utáni kódolás. Ezen kívül a böngészőspecifikus dolgok (text parsing, RegExp és társai), illetve a felhasználói programok futtatása.

(#19669) fatal` válasza Penge_4 (#19668) üzenetére


fatal`
titán

Videókódolásnál pláne nem a hdd a szűk keresztmetszet, ahogy regexpnél és text parsingnál sem. De mind a kettő a gpura vonatkozott (p4 mellé jellemzően nem hd gyorsítást tudó gpu kerül).

[ Szerkesztve ]

(#19670) dqdb válasza Sk8erPeter (#19664) üzenetére


dqdb
Topikgazda

ezek szerint megnézted, konkrétan milyen dolgok hiányoznak már megint az Operából?
Nem volt nehéz dolgom, mert van az extension API-ról dokumentáció :) Ha megnézed, az Opera változata szegényesebb, mint. Chrome-é. Korábban megtaláltam az opera.pak fájlban azt a blokkot, amelyben az engedélyezett API-k szerepelnek, ez megegyezik a linken szereplővel.

Jelen esetben annyit tettem, hogy megnéztem, az ominózus kiegészítő milyen chrome.* hívásokat hajt végre.

M_AND_Ms: "Ctrl+Shift+V does "paste and go"" Elmennek ezzel a fenébe. Ezt a három gombot egyszerre egy kézzel lenyomni lehetetlen
Ezt nem értem, elég hozzá két ujj is, Ctrl és Shift bal kéz kisujjal/kézéllel, V hüvelykujjal. Ráadásul a Ctrl+B-hez képest jóval kevesebbet kell nyújtózni hozzá.

hunfatal: Ctrl+Shift kisujj, gyűrűsujj, V-re meg mutatóujj, simán el lehet érni, én sem értem.
Laptopon csak a Ctrl+Esc, de normál asztali billentyűzeten a Ctrl+Shift+Escape egy ujjas kombináció nálam, az Esc-et kisujjal nyomom le, a másik kettőt simán kézéllel :)

-----------
Ma mókás bug: gyorshívó hátterén jobb klikk, megjelenik a context menü (aminek a mérete még mindig hibásan a gyorshívó zoombeállításától függ), de a kurzorokkal nem az aktív menüpont változik, hanem a gyorshívót lehet görgetni :)

Most vagy valami nagy dobásra készülnek, vagy nem tudom. Az utóbbi 2 hétben kidobott előzeteseknél eléggé nagy a töketlenkedés, többet haladnak hátrafelé, mint előre.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#19671) fatal` válasza dqdb (#19670) üzenetére


fatal`
titán

Ctrl+Shift kisujj, gyűrűsujj, V-re meg mutatóujj, simán el lehet érni, én sem értem.

(#19672) Sk8erPeter válasza dqdb (#19670) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"Jelen esetben annyit tettem, hogy megnéztem, az ominózus kiegészítő milyen chrome.* hívásokat hajt végre."
Gondoltam, igazából pont erre voltam kíváncsi. :DDD Na mindegy, majd megkukkantom. Csak most lusta voltam letölteni és nézegetni, gondoltam ha már Te egyszer megtetted... :P

Megmondom őszintén, még nem volt kedvem nézegetni az Extension API doksiját, viszont most ránéztem, és igazából egyáltalán nem értem, hogy miért vannak kidobálva a Chromiumban/Chrome-ban jelenlévő extension API-s dolgok. Most próbálom keresni a magyarázatot, ha forkolták a Chromiumot, és annak a saját szájízre alakítása volt a cél, akkor a saját szájízre alakítás miért azzal kezdődött, hogy kidobáltak belőle tök feleslegesen ilyen jellegű dolgokat, amik csak az ő dolgukat könnyítették volna meg?

Sk8erPeter

(#19673) M_AND_Ms válasza fatal` (#19671) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Azért egy kisujj (CTRL) , mutatóujj (V) sokkal, de sokkal egyszerűbb mint, hogy a gyűrűsujjamat a kisujjam elé feszítsem. Emlékszem anno is egyből kaptam a lehetőségen és visszaállítottam a 9.2-es módot, ahol szinte minden kétgombos módban van definiálva.

Persze szokások: Nekem ugyanazzal a mozdulattal megy a CTRL + Y, X, C, V, B. (angol billentyűzeten még a Z is ott van, sajnos magyaron elrakták középre. De ez is elérhető a fenti módon).

De ha csak ennyi gikszer volna ezzel a Nexttel...

[ Szerkesztve ]

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#19674) Sk8erPeter válasza fatal` (#19665) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"Téged maximum akkor érint, ha játékot kezdesz fejleszteni. Vagy max HTML5-ben, ezt nem tudom, a webfejlesztéshez mint tudod segghülye vagyok. Mindig csak tervben van, hogy képzem magam :D"
Hát HTML5-ben nem tudom, milyen korlátra gondolsz, hogy minél jönne ki, de mondjuk természetesen lehet példát találni erőforrás-igényes HTML5+JS+WebGL+blabla alkalmazásra, ami izzasztja a gépet rendesen: [link]. Mondjuk azért ilyen durván ritkán izzasztja a gépet ilyen jellegű alkalmazás, egyelőre legalábbis extrém példa. (Amúgy csak Firefoxszal működik rendesen.)

(#19666) Penge_4 :

"Nekem sincs annyi pénzem, de ha lenne, akkor miért ne?"
Pl. mert totál felesleges, nagyon komoly kis gépeket lehet kapni olcsóbban is, és egy betontömböt és egy fűtőtestet egyszerre nem akarnék a hátizsákomban cipelni. :D (Persze a súlyát csak cipeléskor érezni, és az se mindegy, amikor az ember sűrűn hurcibálja, a melegedése meg nyilván nem kazán azért, de olyan szintű konfig, amit leírtál, nekem abszolút felesleges, úgyse használnám ki soha.)
A többi általad leírt túlárazott sznobizmus jelképe meg most nem tudom, miért kéne, hogy nekem összehasonlítási alap legyen, egyikre sincs pénzem, és egyik sem érdekel.
Eddig legalábbis a realitások talaján álltunk, nem arról beszéltünk, hogy mi lenne, ha, most nem tudom, hogy jött a képbe hirtelen majdnem egy milkás gép. :DDD

"Én sem, tekintve, hogy már egy Pentium 4 esetében is a HDD volt a szűk keresztmetszet."
Azért ez erős túlzás. De ahogy látom, közben ezt hunfatal már megcáfolta.

Sk8erPeter

(#19675) fatal` válasza Sk8erPeter (#19674) üzenetére


fatal`
titán

WebGL-re gondoltam. Mondjuk nem tudtam, hogy ilyen jól állnak már, ami a teljesítményt érinti. :)

Firefoxból is, ha jól látom 23-as nightlyért nyikorog (opera alól nyitottam), emiatt most nem fogok felrakni egy napi buildet.

"egy betontömböt és egy fűtőtestet egyszerre nem akarnék a hátizsákomban cipelni."
:DDD :DDD :DDD

(#19670) dqdb: Ctrl+Shift+Escet nem érem el asztali billentyűzeten. Mondjuk kis kezem van, szóval ez sem mindennapos. De a ctrl+shift+v-t szerintem bárki simán eléri.

De, ha jól emlékszem valaki már írta (talán pont te?), hogy később valószínűleg bekerülnek a konfigurálható billentyűparancsok.

[ Szerkesztve ]

(#19676) dqdb válasza fatal` (#19675) üzenetére


dqdb
Topikgazda

De, ha jól emlékszem valaki már írta (talán pont te?), hogy később valószínűleg bekerülnek a konfigurálható billentyűparancsok.
Már most is lehet konfigurálni, csak nem kényelmesen. Ez nálam kritikus lépés volt az átállásban, a Ctrl+Tab és társai azt csinálják, amit én szeretnék, ne azt, amit Norvégiában újraálmodtak :) Az egy billentyűs parancsok néha nehezen reagálnak, némi tranziens fókuszproblémát vélek felfedezni.

Sk8erPeter: Most próbálom keresni a magyarázatot, ha forkolták a Chromiumot, és annak a saját szájízre alakítása volt a cél, akkor a saját szájízre alakítás miért azzal kezdődött, hogy kidobáltak belőle tök feleslegesen ilyen jellegű dolgokat, amik csak az ő dolgukat könnyítették volna meg?
Lehetséges válaszok:
1. adott funkciót nem ítélték még eléggé stabilnak (ezt főleg az extension API-ra értem)
2. terveik vannak egy bővített-módosított funkcionalitásra, és a jövőbeli inkompatibilitás/párhuzamos fejlesztés elkerülése érdekében most nem kaptuk még meg (a keresőknél erre tippelek)
3. az Opera által újraírt környezettel akadt, és egyszerűbb volt gyorsan kidobni, mint lassan megjavítani.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#19677) piqla


piqla
őstag

valami otlet, hogy opera nextben hogyan tudom beallitani az egermozdulatokat? eddig a lefele-balra az elozo lapra vitt, de most semmit nem csinal.

Szereted az állatokat?

(#19678) dqdb válasza piqla (#19677) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Jelenleg sehogyan. Nekem a le és fel (open link in background tab) mozdulat hiányzik nagyon.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#19679) LonGleY válasza dqdb (#19678) üzenetére


LonGleY
veterán

Nekem a sima jobbra az új lap nyitása, ha ugyanazt egy linken kezdem, akkor meg azt nyitja háttérbe. Na, ez az, ami extensionokkal nem pótolható..

(#19680) Samanbacsii válasza dqdb (#19591) üzenetére


Samanbacsii
őstag

:R :R

" ... ááhhh, zavaros ez Szilágyi úr, kérem...! "

(#19681) Seems Legit!


Seems Legit!
csendes tag

Szia mindenki!

Nextnél be lehet állítani, hogy ha bezárom a programot nyitott tabokkal majd újra megnyitom akkor ne akarja visszaállítani az előző állapotot?

(#19682) fatal` válasza Seems Legit! (#19681) üzenetére


fatal`
titán

Nem.

(#19683) dqdb válasza Seems Legit! (#19681) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Indítás előtt letörlöd mindig a profilodból a session.db, session.db-journal és session.dbak fájlokat.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#19684) dqdb válasza dqdb (#19683) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Opera 15 indítása a legutoljára megnyitottak helyett fix fülekkel (ez lehet egy előre beállított fülcsoport, vagy egy teljesen üres böngésző):
1. elindítod az Operát
2. megnyitod a kívánt füleket vagy bezárod az összeset
3. kilépsz az Operából
4. a profilodon belül (az opera://about címen lehet megnézni a pontos helyét) a session.db, session.db-journal és session.dbak fájlokat írásvédetté teszed

Ha változtatni szeretnél a most beállított felálláson, akkor az írásvédelmet le kell szedni a fájlokról, és a módosítások megejtése után visszarakni.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#19685) Predator2


Predator2
addikt

utólag lehet 12-ből 15-be importálni a gyorshívókat? és ha igen akkor hogy?

[ Szerkesztve ]

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#19686) dqdb válasza Predator2 (#19685) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Külön kizárólag a gyorshívókat nem, csak az egész profilt, de ilyenkor az O15 profilod összes beállítása elveszik. Leírás itt.

Amúgy van az egyenkénti felvitelnél kicsit gyorsabb megoldás, a profilodban található favorites.db SQLite adatbázis kézi szerkesztése. Ha nem tudod, mihez kezdjél ezen információjával, akkor ez neked lassabb és veszélyes megoldás lenne.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#19687) Rivaul


Rivaul
addikt

Üdv.
Most tettem fel az Operát. Ffox folyton fagyott s a Chrome meg egy rakás bug win8 alatt... Iphone-on ezt használtam de gépen még új. Ami érdekelne hogy a helyesírás ellenőrzőt hogy lehetne beállítani a hazai viszonylatokhoz? Vagy valami add-on kell hozzá? Jelenleg minden szót hibásnak vél. Tudom hogy vannak hiányosságaim de azért ennyire nem vagyok iskolázatlan :N

Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

(#19688) Rimuru válasza Rivaul (#19687) üzenetére


Rimuru
veterán

Pont most kérdezte más is. [link]

Vigyázat, csalok!

(#19689) Sk8erPeter válasza Rivaul (#19687) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

[link]

szerk.:
(#19688) colomb2 :
19 másodperccel gyorsabb vótá' :DDD

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#19690) Rivaul


Rivaul
addikt

Köszönöm. Így már is más. Nem olvastam vissza mert meg se fordult a fejemben hogy pont lesz valaki még aki ilyen problémával küszködik. Thx :R

Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

(#19691) Rimuru válasza Sk8erPeter (#19689) üzenetére


Rimuru
veterán

Mindig elsőzök, tegnap Arch topicban is ez volt. ;]

Vigyázat, csalok!

(#19692) gg72


gg72
veterán

Az mitől van, hogy tegnap óta a magyar google keresések fura színben jelennek meg, míg mondjuk a német google keresések nem? (Más böngészővel nem tapasztalom ezt a hibát).

(#19693) fatal` válasza gg72 (#19692) üzenetére


fatal`
titán

Nem nyomtál rá azokra a találatokra már korábban (vagy jártál azon az oldalon kereső nélkül)? Akkor ilyen színű.

[ Szerkesztve ]

(#19694) gg72 válasza fatal` (#19693) üzenetére


gg72
veterán

Nem. Az összes keresés ilyen színű. De azóta megoldottam: leszedtem és újra feltettem az Operát és most jó... :)

(#19695) norbszt


norbszt
tag

Sziasztok

Az operába nálam néha azt csinálja hogy a könyvjelzőim sorrendjét át rendezi, pedig azt állítottam be, hogy rendezés egyénileg, és mégis egy-két könyvjelzőmet előre teszi főleg azokat amelyeket gyakrabban használok, hogy tudom ezeket lerögzíteni, hogy olyan sorrendben legyenek ahogy be állítom.

(#19696) Penge_4 válasza norbszt (#19695) üzenetére


Penge_4
veterán

Elég régi bug, ami abból adódik, hogy ha összeomlik, vagy nem megfelelően áll le a processz (ezt figyeld meg), akkor a következő indításnál a korábban látogatott vagy korábban elmentett könyvjelzők legfelülre (a kuka fölé) kerülnek, amennyiben egyéni sorrend (és sort ascending) van beállítva.

Már reportoltam nekik többször még régebben, de nem javították. Az egyetlen biztos megoldás, ha nem omlik össze a böngésző x perccel azután, hogy mentettél vagy látogattál 1-1 könyvjelzőt. :U

(#19697) Rivaul


Rivaul
addikt

Üdv.
Meg lehet azt oldani ha kijelölök egy szöveget, bár mit, akkor ugye felugrik egy menü hogy mit szeretnék csinálni. Nekem a google keresés kellene ami megy is, csak nem túl jó hogy rögtön az adott lapon keres. Jobb lenne ha másik lapon nyitná meg a keresést. Ffox alatt ez úgy működött hogy ha simán kattintottam akkor az adott lapon, ha a görgőt nyomtam le akkor új lapon keresett. Itt ezt működik valahogy?

Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

(#19698) attisx válasza Rivaul (#19697) üzenetére


attisx
addikt

Shift+klikk

Rossz a helyesírásom?! Vedd úgy, hogy mobilról írtam... :D

(#19699) Rivaul válasza attisx (#19698) üzenetére


Rivaul
addikt

Ez az. Hálás köszönetem :C

Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

(#19700) gzbotii


gzbotii
veterán

Sziasztok.

Hol lehet kikapcsolni a frissitéseket? Jelenleg a legfrissebb verzió van fent és nem szeretném, hogy a jövőben frissitsen

[ Szerkesztve ]

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.