Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-19 17:17:02

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20083) Penge_4 válasza dqdb (#20080) üzenetére


Penge_4
veterán

Akkor valószínűleg tényleg ezért hagytak ki egy csomó mindent, ami jött volna "gyárilag" a Chromium API-val. Pl. az a kezdetleges oldalsáv, ami Chrome-ban érhető el kiegészítővel.

Gondolom a HTML5 Notification-nek is valami hasonló oka lehet. Még az is elképzelhető, hogy ha tényleg a teljes rendszerintegráció a céljuk, akkor pl. KDE-n is a D-Bus-on fog üzengetni, Windows alatt meg mondjuk buborékban.

Na meg kérdezte valaki, hogy miért sokkal gyorsabb az Opera 15/16, mint a Chrome/Chromium párhuzamos verziója és valami skandináv voodoo-val poénkodtak a fejlesztők. :D Remélem azért idővel jelentősen kiveszik a részüket a Blink motor kiganézásában és a szabványkövetés fokozatos kierőszakolásában. Mert ha már úgyis átírja egy csomó webfejlesztő HTML5-re majd a saját oldalát, akkor ne kezdjük már elölről ugyanazt a gányolásos időszakot, mint IE6 esetében.

Még azt is járhatóbb útnak tartanám, ha a HTML szerkesztőkbe építenék bele a validációt, hogy ha a fejlesztő beleokádja is az általa megszokott kódot, az majd kijavítja a dolgokat, de ne a böngészőnek kelljen már minden részletre kiterjedő on-the-fly elemzéseket végeznie minden oldal betöltődése előtt csak mert megengedőbbek vagyunk.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.