Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-19 17:17:02

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19944) Penge_4 válasza Sk8erPeter (#19941) üzenetére


Penge_4
veterán

"(épp ezért hirdettek versenyt 10000$ jutalommal, akinek sikerül értelmes adatot kinyernie (úgy, hogy ugyanazt láthatja, mint a tulajok), megkapja a lóvét"

És biztos lehetsz benne, hogy a tulajok amellett, hogy normál esetben értelmetlen karaktersorozatot látnak, nem rendelkeznek valami visszafejtő algoritmussal, amit elfelejtettek a versenyben résztvevők rendelkezésére bocsátani? Vagy az NSA nem kapott ilyen visszafejtő algoritmust, amivel bárkinek vissza tudja fejteni az értelmetlen karakterhalmazát értelmes adattá?

A centralizált akkor is centralizált marad, ha bármilyen titkosítást alkalmazol. És ma még talán nem, de ha meghatározó szereplő marad a piacon, akkor jön az NSA és megkörnyékezi, hogy ők bizony szeretnének valamilyen módon belelátni a dolgokba.

Nevezz paranoidnak, de én aszerint az ősi szabály szerint élek, hogy ami kikerült a webre, az onnantól már nem a tiéd és potenciális akár teljesen publikus is lehet.

Feltörhetetlen titkosítás meg különben sincs, csak kevés számítási kapacitás (ami bármikor megváltozhat a kvantumszámítógépek megjelenésével).

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.