Hirdetés

2024. június 14., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Milyen okostelefont vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-04 10:31:59

LOGOUT.hu

Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Aktuális: Karácsonyi telefonajánló 2023 (cikk), Milyen telefont vegyek 2023-ban karácsonyra? (videó)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#113977) drkaputt


drkaputt
csendes tag

Sziasztok,

Kicsit hosszú lesz, előre is bocsi, de igyekszem minél körültekintőbben leírni, mik a szempontjaim.

Immáron bő két éve nyúzom az One M7-emet, és habár nagyjából még mindig megfelelne az igényeimnek (az is felmerült bennem, hogy veszek egy ugyanilyet, de már csak ilyen gyanús dropshipekből lehet megvenni, tartok tőle, hogy ezek refurbishedek), szegénykém eléggé elhasználódott már, mindenképp kell egy új készülék.

Játszani abszolút nem szoktam (tehát nem kell durva grafikai hardver), viszont ezen kívül szinte mindenre használom, és leginkább egyszerre: streamel a zene, közben navigálok, csetelek, ránézek a hírekre, állítom az okoségő fényerejét stb.
Ebből adódóan legalább 3 de inkább 4 giga, és okosan kezelt RAM-ot tartanék ideálisnak, illetve olyan procit, ami nem akad meg ezektől a feladatoktól.

Elég heavy user vagyok, lényegében minden 'üres' pillanatomban azonnal veszem elő és nyomkodom a telót. Kibékülök azzal, ha este fel kell tenni töltőre a telót, de nem akarok feszülni azon napközben, hogy kihúzza-e addig, tehát ennyi kraft legyen benne.

Fényképezni ezzel szoktam, ha utazunk, viszont pont azt szeretem benne, hogy előveszem és katt és kész, tehát még az életben nem mentem manual módba és nem is tervezek, se RAWba menteni meg ilyenek, ergo ezek a 2 kamerás megoldások nem hoznak túlzottan lázba. Mármint nem baj, ha van, de emiatt nem fog billenni a mérleg nyelve, meg emiatt többet nem fizetnék.
Utazáskor néha elővesszük a szelfibotot (bocsánatot kérek minden jóérzésű olvasótól), tehát nem baj, ha a front kamera is értelmes képet csinál.
Videokamerázni elvétve szoktam, marginális számomra, hogy hány p-vel vesz fel meg milyen a minőség.

A hangminőség viszont kifejezetten fontos lenne, elsősorban nyilván a fülesre menő, de az One-ban szeret(t)em nagyon, hogy a boomsound sztereo pár egy teljesen vállalható hangforrás, ha nincs más hangfal a közelben. Szintén jól jön ez, ha videot nézek csak simán a hangszóróról (előfordul egész gyakran).
Egy darabig emiatt csak olyan telókban gondolkodtam, amiknek front facing stereoja van, de sajnos, ahogy nézem, csak a Sony-knak - amik abszolút nem jönnek be formavilágra - meg az One sorozat későbbi darabjainak van meg ez a feature-je, az M8 nem igazán tetszik meg túl nagy a képernyőhöz képest, M9 ugye melegedős, 10-en meg nem tetszik ez az aszimmetrikus megoldás (meg igazából maga a teló sem.)
Axon mini 7 nem tetszik sajnos. (Tudtok még másikat ezen a vonalon?)

Sajnos rengetegszer ejtem le a telómat, a tokokért viszont nem annyira rajongok, így mindenképp fémházasat szeretnék (emiatt ódzkodom a Honor 8-tól, pedig adná magát.. még az is lehet, fogja is, lásd lentebb.)
Vagy hát legyen üveg, de akkor bírja a strapát.

Méretre 5 - 5,2-ben gondolkodom.
Nagyobb se lenne rossz, volt már kezemben 5,5-es, és nagyon adtam, hogy nem görcsöl be a hüvelykujjam a pötyögéstől, viszont nadrágzsebben nem túl kényelmes nekem.

Androidot szeretnék mindenképp, bármilyen gyártói UI-t elfogadok, viszont a kínai csodáktól (főként a Xiaomitól) elriaszt a rengeteg fejvakarás a fórumokban az ilyen-olyan bugos ROM-ok miatt. (Pedig szemezgettem a mi4c-vel egy darabig [tudom, az műanyag])
Szeretem testreszabni a beállításokat, de ezen túlmenően tweekelgetni, custom ROM-okat, bétákat felrakni abszolút nem a világom, és olyan telót szeretnék, ahol nincs ezekre szükség ahhoz, hogy jól működjön.

Vízállóság, ujjlenyomat olvasó, AOD jó, ha van, de nem deal breaker.

LCD inkább mint AMOLED, (jobban tetszik, természetesebb), de legyen jó a sunlight legibility. (Kibírom az AMOLED-et, ha csak ezen múlik.)

Ja, és mennyiért? Szívem szerint 120nál többet nem költenék rá, valami brutál jó ötletért 150-ig esetleg felmegyek, ez esetben 2 évre venném, de ha ajánlotok feleannyiért egy jó alternatívát (mert hogy ilyen verzió is érdekel), akkor azt 1 év után könnyű szívvel cserélem le.
Mindenképp új készüléket szeretnék.

Igazából félig-meddig elhatároztam magam a P9 mellett (vagy Honor 8 és akkor teszek rá valami tokot, bár ahogy olvasgattam a fórumot, nem nagyon van igazán jó) de szeretném előbb megkérdezni a kedves egybegyűlteket, tudtok-e mást, jobbat. Vagy ha bármi tévképzetet véltek felvedezni a leírtakban, ne kíméljetek.

Köszi előre is!

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Milyen okostelefont vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.