Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Vírusirtó topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:24:18

LOGOUT.hu

Vírusirtó Topic 2019

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#36201) King Unique válasza Dhampir (#36200) üzenetére


King Unique
titán

Vagyis abban is van backdoor?

[ Szerkesztve ]

(#36202) daimonion válasza King Unique (#36196) üzenetére


daimonion
senior tag

Ez igaz most már annyira nem acélos, hogy éppen 90% on tart a felismerés az eddigi 85% helyett. az AV testen :K
míg a VB Rap testen a proactivve detectionban elég patinás gyártókat előz meg :K

[ Szerkesztve ]

(#36203) King Unique válasza daimonion (#36202) üzenetére


King Unique
titán

Milyen AV teszten, hol, hány db mintával?? :)
Amikor itt a topikgazda tesztelgette házilag, irtó gyenge volt a felismerése...[link], [link], [link].
Windows 10 kapott felhő alapú védelmet, így összességében lehet valamelyest hatékonyabb, de sose lesz az élvonalban, nem fogja BD, KIS és társaikat szorongatni. És aki jót akar, csak az MSE/ WD cuccokban nem bízik meg, max kiegészítő védelmekkel (MBAM, külső tűzfal) ér vmit.

(#36204) blattida válasza King Unique (#36203) üzenetére


blattida
nagyúr

Az való igaz, hogy nem túl acélos védelmet ad, de az átlagos felhasználók számára általában elegendő.
A warezhuszárok és Mindenre kattintók számára meg ott vannak a többiek.

A rap teszt a virusbulletin saját proaktív tesztje, de nagyfenntartással kell kezelni, mert nagyon kevés mintát használnak és nem élnek benne a cloud képességek...

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#36205) yuri90


yuri90
tag

Nálatok is megjelentek reklámok mostanában a hozzászólások között itt a fórumon?Remélem nem kaptam be vmi vírust mert eddig nem láttam ezeket.

[ Szerkesztve ]

(#36206) netpeti98 válasza yuri90 (#36205) üzenetére


netpeti98
addikt

Ha a lapcsaládon belülre mutató reklámokra gondolsz, akkor ez új feature.

(#36207) King Unique válasza blattida (#36204) üzenetére


King Unique
titán

Nem akarom feszegetni, de azért talán nem kéne benne annyira bízni se, mert pont az átlagfelhasználók, akik mindenre kattintgatnak és ismerős tanácsára warez cuccokat is felpakolnak. Ennyi erővel egy ingyenes Avast is jobb választás, vagy más free AV, ami sokkal jobban testreszabható és védelem terén is többet nyújt.
Én max most Windows 10-en használok Defendert (ott úgyse csinálok nagyon semmit), mert nem tudom mennyire kompatibilis vele a többi AV, de ha az meglesz, akkor biztos megy fel egy normális védelem. Én nem fogok orosz rulettezni. :N

(#36208) netpeti98: amit egy jobb AV vsz nagyobb eséllyel kiszűr, blokkol, mint egy WD...illetve, ha jól tudom erre van az ESET féle Social Media Scanner is?

[ Szerkesztve ]

(#36208) netpeti98 válasza King Unique (#36207) üzenetére


netpeti98
addikt

Nem kell olyan messzire menni, a mai napig felüti a fejét a Facebookon egy-egy képnek álcázott .exe fájl, vagy hamis bővítményért panaszkodó videók. Sajnos ilyen esetben egy kevésbé tájékozott, de óvatos felhasználó is hajlamos kattintatni. :(

(#36209) Mart10000


Mart10000
aktív tag

Alighanem a Windows10 megjelenés utánra időzítik a védelmi szoftverek újabb verzióit.

(#36210) Mart10000 válasza netpeti98 (#36208) üzenetére


Mart10000
aktív tag

Főleg, ha pornóképnek álcázza. ;] :D

(#36211) Gabis válasza netpeti98 (#36208) üzenetére


Gabis
őstag

Üdvözöljük!

Szeretnénk tájékoztatni az ESET Social Media Scannert érintő változásról.

A Facebookkal való együttműködés keretében az ESET díjnyertes technológiáját közvetlenül a Facebook platformba építettük be.

Ennek következtében – és 75,488,531,344 hivatkozás védelmének biztosítása után – az ESET Social Media Scanner a továbbiakban nem érhető el önálló alkalmazásként a Facebookhoz.

(#36212) Azharel


Azharel
aktív tag

Sziasztok!

Jelenleg avg2015 free és mbam kombót használok a gépen. Az avg-t szeretném leváltani. 360 total security-n gondolkozom, vagy kaspersky-n. Az avg-hez képest véleményetek szerint melyik jobb ? Használtam pár hónap erejéig bitdefendert is, de az annyira nem jött be. Természetesen csak is ingyenes megoldások érdekelnének, erőforrás felhasználás nem számít, gépem a profilomban.

Hogy a legbiztonságosabb web bankolni ? Esetleg arra is van valami szoftver ?

(#36213) daimonion válasza King Unique (#36203) üzenetére


daimonion
senior tag

AVC
Tessék parancsolni..Itt mindig mindent az MS cuccoshoz mérnek az az alap..jelenleg az alap 89,5 %
MS WINDOWS 7 oprendszeren .Az a probléma, hogy az userekben még erősen él az a tévhit hogy MS Defender vagy MSE akkor az szar.Ma már nem feltétlen erre kell asszociálni..ha hiszed ha nem egy emet 5.2 + WD +IE11 mondjuk egy W.O.T kieggel böséges védelmet ad egy átlag usernek Win 8/8.1 -en. Plusz az eröforrások sincsenek baromira leharcolva.

Nem azt mondom, hogy a világ legjobb védelme és nincs nála jobb DE már nem annyira reménytelen az ügy mint valamikor amikor nekikezdtek..ha meg még van kedved a MS tüzfalát állígatni akkor meg még jobb védelmet tudsz "összekalapálni" Mindez meg csak javulni fog a windows 10 érkeztével ahol az oprendszerben is lesznek a biztonság terén igen fontos változások
Néhány dolog az MS blogjáról

1. Two-factor authentication
There are two Windows 10 features (Windows Hello and Windows Passport) that work together to help people protect their personal accounts, on all Windows devices, through two-factor authentication.

2. Updated antivirus for compatibility
Windows 10 automatically updates your antivirus after installation. If you antivirus isn’t compatible or your subscription is expired, Microsoft’s free Windows Defender will be activated by default.

3. Device guard
This feature complements traditional antivirus software by deciding whether apps and files are trustworthy, and by alerting users if there is any reason to suspect that a program is dangerous.

4. Separating work and play
If you bring your own device (BYOD) to work, Windows 10 aims to make this safer with proactive data loss prevention that intuitively detects and encrypts work-related files.

5. Edge, for safer browsing
Edge is Microsoft’s new browser, and it’s designed especially for safety. Among other things, Edge will run in partial sandbox mode, making it hard for hackers to hack.

(#36214) Dévacsen


Dévacsen
senior tag

Vagy 6-7 éve meg lett említve itt a fórumon az adatvégrehalytás megakadályozása bekapcsolása a windowsban,de mostanában nem említik,ajánlatos bekapcsolni a védelem további növelése érdekében,ha valakinek nem lenne bekapcsolva.XP óta használom,nem okozott még nálam semmilyen programmal gondott,úgy értem nem akadt semmivel.Itt lehet olvasgatni róla.[link]Bár az MS oldala a vistát említi,mindegyik oprendszerére aktuállis.--Rendszer-biztonság--távelérés engedélyezése--Speciállis fül--Teljesítmény beállítások--adatvégrehalytás megakadályozása,és itt az összes programnált érdemes bejelölni.

[ Szerkesztve ]

ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ

(#36215) stingy2 válasza Dévacsen (#36214) üzenetére


stingy2
senior tag

tedd fel az EMET-et, az alapból bekapcsolja, és ezen kívül nagyon sok további hasznos funkcióval bír.
3 MB körül "fogyaszt", és gyak. észre sem lehet venni, ha nincs semmi gond.

INTJ

(#36216) Gabis


Gabis
őstag

Sziasztok!
A kolléganőm megkért, hogy amíg szabin van nézzem már át a gépét.
Rá is engedtem néhány progit és az MBAM beriasztott a host file-ra.
Megnéztem és már a szokásos 1KB helyett 300KB-os a mérete is meglepett, majd a tartalmában ezt találtam csak még 2013-as verziót.
Ha jól értem ez a rengeteg cím kiegészítők és programok nélkül is blokkolva vannak?
Előre is köszönöm. :R

(#36217) python1 válasza Azharel (#36212) üzenetére


python1
veterán

1-éve már web bankolok én is igaz,hogy eddig ipad-ról tettem,de most az utóbbi 1-hónapban áttértem PC-re.Kaspersky-vel csináltam eddig,de maradok is ennél,szerintem tökéletes,vagy kipróbálhatod még a Bitdefender safepay-t.

(#36218) King Unique válasza daimonion (#36213) üzenetére


King Unique
titán

És ez igazából mit is bizonyít, hogy annyira jó AV az MSE / WD?? Ráadásul ez csak 1 db teszt a sok közül...
Itt megüti a kb. ~90 %-os szintet, de a többi meg jóval közelebb van a 100-hoz. És éppen ki tudja, hogy abban a pár-néhány % hiányosság keretében milyen húzós vírust engedne át?
Vagy másképp is megfogalmazom: MS cuccai mellett sokan mindig azzal jöttek, hogy ingyenes, meg beépített a WD. De előbbi kapcsán mért is használnám, mikor akad egy rakás ingyenes AV, ami sokkal többet tud, jobb védelmet ad, és sokkal jobban konfigurálható stb. :F És, hogy rendesen ellássa a feladatát nem feltétlen hozzá felpakolni pluszba EMET és társait se.
Na kb. ez a WD az átlag usereknek való, akik totál lesz@rják a vírusvédelmet és MS is részben miattuk rakta bele, hogy legyen vmi alap védelem a gépen. De, aki kicsit is foglalkozik vele, az nem ezzel fog szórakozni. Köztudatba úgyis az ESET (NOD32) van beivódva, amit manapság a megosztott magazinos kódokkal, állandó promókkal akár free módon is lehet használni. Tehát felraknak egy EAV / ESS megoldást és igazából azzal is sokkal jobban járnak.
A Windows 10-ben meg vannak plusz védelmi vonalak, de azok ugyanúgy érvényesek más AV-t használva is.
De mindegy, aki szeret rullettezni, az csak kísérletezgessen a WD-vel, aki biztosra akar menni és nem feltétlenül telepakolni a gépét minden kiegészítő vacakkal, az meg választ egy normális, átfogó védelmet. Én is utóbbit. :K

[ Szerkesztve ]

(#36219) stingy2 válasza King Unique (#36218) üzenetére


stingy2
senior tag

nem védem a WD-t, bár szvsz is el lehet lenni vele ésszerű netezési szokások mellett.
viszont az merész, h "sok kiegészítő vacak", ugyanis léteznek kártevők, amik kikerülik adott vírusirtót. mert pl. kihasználnak egy benne lévő hibát.(és van bennük nem kevés, ráadásul nem is mindegyik javítja túl nagy elánnal..)pl. kasperskyről(is) volt egy cikk, h kb.lex@rták, amikor felhívta vki a figyelmüket egy hibájukra.
szóval ezért érdemesebb szerintem sok különféle vacak, jól összehangolva, mint egy IS azt csókolom....
most pl win.tűzfal + tinywall, nod32, wsa és emet fut párhuzamosan, mindenféle lassulás nélkül már 1 éve.

INTJ

(#36220) King Unique válasza stingy2 (#36219) üzenetére


King Unique
titán

"win.tűzfal + tinywall, nod32, wsa és emet"
Azért ez már szerintem kicsit sok. Eleve minek egy EAV mellé még WSA, tudom utóbbi megfér más AV mellett, de akkor is? Az EMET-et meg nem kifejezettem csípem, mert többször akasztotta nálam a gépet és produkált furcsaságokat.
Egy jó IS + böngésző kiegészítők (alap már) + esetleg vmi Malwarebytes / Hitman féle spec kiegészítők, esetleg. De nálam előbbi 2 is bőven ok.
De látom te sem bízol benne, ha inkább a másik 2 AV-t használod. :)

(#36221) akaido válasza Gabis (#36216) üzenetére


akaido
addikt

Az alábbi helyről töltöm le az aktualizált friss host fájlokat, és az mvps.bat fájlt rendszergizdaként futtatva telepítem. Ajánlott a már települt host fájl írási jogát még a rendszergazdák csoporttól is megtagadni.

[ Szerkesztve ]

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.

(#36222) daimonion válasza King Unique (#36218) üzenetére


daimonion
senior tag

A 36196+os válaszodra volt reagálás ahol megemlítetted, hogy nem igazán acélos az MS védelme.Aztán követeltél tesztet hogy mutassam már meg, hogy hol ért el 90 % ot..Most meg meg az a baj, hogy csak egy teszt és tényleg 90 % nem értelek egyáltalán

Más dolog
Tehát ha jól értelmezem ha valaki az MS cuccait használja WD +Emet akkor az EMET kiegészítő vacak és rulettezik , míg ha ezekt lecseréli bármilyen av/ is re bármire csak NE MS cucc legyen / az meg átfogó biztos védelem és igazi gondolkodó tudatos user ? lehet lesarkítottam a dolgot csak a jobb érthetőség kedvéért fogalmaztam így..Mert azért íg elég vicces..Mert az jön le, hogy ha MS cuccot rakok fel akkor kvázi " hülye" vagyok..ha meg mást akkor meg tudatos "fasza" User . :P

Akkor mi van azokkal a felhasználókkal akik pl használnak egy Windows 8.1-et napra kész frissítésekkel
WD-vel Emettel bekapcsolt Smart Screen-el mondjuk IE 11 böngészövel ahol alapból a böngészőben le vannak tiiltva a következők
Active X
Szkriptek
Követésvédelmi listák benne vannak így a reklámoktól és egyéb csúnyaságoktól is mentes a böngészésűk.
plusz egy W.O.T. kieg az IE 11 ben. és hogy még a gyerekét is megvédje be van kapcsolva a gyereknek a családbiztonság is és azzal van korlátozva a gyerek netezése.

Akkor a logikád mentén haladva ez az igazi rulettjátékos igaz ;] Az meg csak hab a tortán ha ráadásul mindenz egy nem rendszergazdai fiókból történik.

Nem akarlak meggyözni de azért azt el kéne ismerni, hogy egy tudatos felhasználói szokások melett böven elegendőnek kéne lenni az amit az MS kínál védelem terén

(#36223) #85154688 válasza daimonion (#36222) üzenetére


#85154688
törölt tag

Azért ez szerintem nem így van, mert lehetsz te akármilyen tudatos és óvatos felhasználó, bármelyik pillanatban érheti egy olyan támadás a gépedet (tőled teljesen függetlenül) amit csak egy komolyabb Antivírus tudna elhárítani. Valamint olyan eset is előfordulhat, hogy a gépeden az MS védelmi programja van, és szó nélkül rámászik a gépedre egy vírus, ami semmi feltűnőt nem csinál a gépeden, de mégis ott van és bármikor lebéníthatja a rendszered.Ellenben ha egy normális vírusvédelem lett volna a gépeden akkor mindez kisebb valószínűséggel történt volna meg. Sokan úgy vannak, hogy olyan profi felhasználónak képzelik magukat, hogy abszolút nem is használnak semmilyen védelmi programot, amikor pedig valami gond adódik a gépükkel és jönnek ide a prohardver fórumra segítségért, és valaki azt tanácsolja az illetőnek, hogy pl futtasson le egy Kaspersky Antivírust és miután megette akkor derül ki, hogy 15-20 db trójai tanyázott a rendszeren.

(#36224) python1 válasza #85154688 (#36223) üzenetére


python1
veterán

+1
Bizony voltam én is ilyen "profi felhasználó". :W

[ Szerkesztve ]

(#36225) King Unique válasza daimonion (#36222) üzenetére


King Unique
titán

Kifejtette malware fórumtárs is, hogy bizony a WD nem az az AV, ami mindenben utoléri a konkurenciát... ;)
Másik oldalról meg a hackerek jellemzően a népszerű, sokak által használt cuccok sebezhetőségére gyúrnak rá legjobban első körben. Így az MS AV, MS böngésző és társaik eleve nincsenek túl jó helyzetben. Lehet fejlődött az évek során az IE, de összevetve más böngészőkkel, azokba integrálható kiegészítőkkel, nem hiszem, hogy annyival jobb lenne védelem terén.
Próbálhatod itt kiforgatni az ember szavát, de még itt a topikban a szakértők sem ajánlják egyöntetűen az MSE / WD szintű védelmeket, önmagában főleg nem, max. bizonyos feltételekkel, x db kiegészítővel.
Meg az a puritán, sivár felhasználói felület, anti testreszabhatóság, ami ezekben van, mért szenvedne vele az ember, mikor ingyen használhat sokkal jobb AV / IS verziókat, amik ezekben messze überelik, plusz szolgáltatásokat nyújtanak és védelem terén is jobbak???

"tudatos felhasználói szokások mellett bőven elegendőnek kéne lenni az amit az MS kínál védelem terén"
Ez meg annyira egy elcsépelt kijelentés, mármint ez a tudatos felhasználás....magadra talán igaz lehet, de amit kifejtett a másik fórumtárs, még így se lehetsz benne biztos, hogy nem kapsz be vmit, főleg egy WD szintű védelemnél. Másrészt ez szerinted átlagos userek többsége igaz, ők ilyen téren annyira tudatosak lennének? Hát NEM...de még szerencse, hogy sokakba bele lett nevelve legalább az Avast, vagy a NOD32 (amit fentebb is mondtam) és még azokkal is sokkal jobban járnak. :P
+ azért kíváncsi lennék, hogy ha majd megint csinálna vki itt a topikban egy kis házi tesztet, megnézné mit tud 8.1/ 10 alatt a WD a többi AV-hoz képest, akkor milyen eredmény születne? Mert amit fentebb belinkeltem, azt a korábbi 3 db itteni tesztet, hát azok elég siralmasak, nem hinném, hogy meglenne az a nagy 90 %... :N

(#36226) bandras0226


bandras0226
aktív tag

Az AVG Secure Search-ot hogyan lehet lerobbantani a Firefox böngészőből?

[ Szerkesztve ]

Miért lakik mindenki pont azon a bolygón, amelyiken én???

(#36227) Dhampir válasza King Unique (#36201) üzenetére


Dhampir
félisten

Csuda tudja, a neten sokfélét összeirkálnak, itt olvasható egy cikk.

A Debian is kikapott egy másik szösszenetben az SSL-sebezhetőség miatt.

Az Ubuntu-lencsék is rettegésben tartották a felhasználói tábor egy részét, sőt pár éve Richard Stallman egyenesen azt állította, hogy az Ubuntu Linux disztribúció akkori legújabb kiadása nem más, mint egy ügyesen becsomagolt kémprogram. Nem hiába kapott "Nagy Testvér Díjat" a kommunikációs kategóriában.

Szóval akad itt mindenféle "összeesküvés-információ". :)

[ Szerkesztve ]

(#36228) King Unique válasza Dhampir (#36227) üzenetére


King Unique
titán

Érdekesek a cikkek... ;]
Amúgy meg a fene tudja? Mindig a Windowst fikázzák, hogy abban biztos van backdoor, a Linux, meg azért mert nyílt és azt sokan megnézhetik, abban biztosan nincsen, nem is lehet. De ki tudja, mi az igazság, ha úgy kívánják bizonyos érdekek, sok minden megeshet...

(#36229) Dhampir válasza King Unique (#36228) üzenetére


Dhampir
félisten

Vélhetően ahogy a Linux népszerűbbé válik, akkor érdemes lehet megpróbálkozni a "megdolgozásával" is. Talán az UNIX-rendszerek háza táján lehetne biztonságosabb portékát keresni, például az OpenBSD vagy hasonló, még élvezhetően futtatható disztribúciót választva, OpenBSD a Wikipédián.

(#36230) daimonion válasza King Unique (#36225) üzenetére


daimonion
senior tag

Isten ments hogy bárkit is meggyőzzek , hogy mi a jó :R
Én csak a saját tapasztalataimról tudok írni.
3 gépem van 2 asztali és egy toshiba tablet..Asztali gépeken windows 8.1 update fut.A Toshibán 8.1 with Bing
Az egyiken már évek óta csak Forticlient van meg FF -el böngészek a másikon csak MS WD+EMET 5.2 + IE 11 asztali böngészővel böngészek
A toshibán is csak az alap dolgok ott annyi a különbség hogy ott meg a modern IE-t használom..Én magamat tudatos felhasználónak gondolom és évek óta semmi vírust nem kaptam..Ennyit tudok mondani, és az évek tapasztalata íratja Velem azt hogy bizony lehet tudatosan is használni a gépeket , úgy hogy ne kapj vírust és nem kell egyböl kukázni egy beépített védelmet csak azért, mert mondjuk Windows defender a neve. Köszönöm hogy elolvastad :R

(#36231) King Unique válasza daimonion (#36230) üzenetére


King Unique
titán

Ha vki annyira tudatos, akkor ennyi erővel AV sem kell a gépére.
Használd felőlem, ha neked megfelel, ezen nem fogunk összeveszni. :R
Én csak azt firtattam, hogy egy dolog, hogy egy teszten x % jön ki, attól még a többihez képest el van maradva rendesen és talán megéri megfontolni más termék használatát is. Minap pl. fel akartam rakni egy progit a gépre, amiben alapból van vmi kéretlen sz@r, amit erővel fel is akar rakni. ESS, Baidu, WSA alapból jelzett és blokkolta még a letöltését is. De, ha erővel fel akartam tenni akkor telepítésnél szóltak és kukázták a felesleges szemetet. Ezzel szemben egy WD meg se nyikkan, totál nem foglalkozik vele...na pl. az ilyenekért sem bízok benne annyira.

[ Szerkesztve ]

(#36232) s3toraph


s3toraph
senior tag

Sziasztok!

Rescue disk-ekböl melyiket ajánlanátok? Kaspersky megbízható?

Ismerősöm úgy járt hogy a malwarebytes jelzett, karanténba zárt volna pár elemet, ehhez újraindítást kért, azóta nem tölt be a windows. A gépen vannak fontos adatok így első körben rescue disk-es megoldásra gondoltam. Ki kellene pucolni a gépet mielőtt megkezdődne a kimentés. Más javaslat? (Laptop, a vinyót nem szeretném kiszedni.)

Ha az image tartalmát simán felmásolom pendrive-ra, gondolom úgy is bebootol róla, igaz?
Tudok rajta frissíteni adatbázist scannelés előtt?

Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -

(#36233) justaview válasza King Unique (#36228) üzenetére


justaview
őstag

Nem marad más, mint saját operációs rendszert kell írni... :)

[ Szerkesztve ]

(#36234) Mikulásbá válasza s3toraph (#36232) üzenetére


Mikulásbá
nagyúr

A Kaspersky Rescue Disc jó,de sima másolás nem elég!
Van hozzá külön kis program,azzal kell megcsinálni-egy tiszta gépen.
Épp ma csináltam én is,egy halott laptopot hoztam vissza.

(#36235) t72killer válasza s3toraph (#36232) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A Kaspersky jó, ezenkívül van még pl az Avirának is, Rescue system néven - ha nagyon el van gányolva a rendszer, esetleg mindkettővel ajánlatos szkennelni.

Pendrive-ra én legutóbb unetbootin-nel írtam ki a lemezképet.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#36236) akaido válasza bandras0226 (#36226) üzenetére


akaido
addikt

CTRL+SHIFT+A = Eszközök/Kiegészítők/Kiterjesztések --> AVG Secure Search Tiltás majd Eltávolítás gomb
Az alapértelmezett kereső motort állítsd vissza "Kugli"-ra.[link]

[ Szerkesztve ]

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.

(#36237) Dévacsen


Dévacsen
senior tag

Itt az EMET ről egy kis összefoglaló cikk ha érdekelne valakit.[link]

[ Szerkesztve ]

ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ

(#36238) HoTaZo


HoTaZo
őstag

Sziasztok!

Ebben a rohanó világban valószínűleg ez elkerülte a figyelmeteket.
Ha tudnátok rá választ adni... ;)

Köszi előre is!

Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.

(#36239) blattida válasza HoTaZo (#36238) üzenetére


blattida
nagyúr

Nincs száz százalékos védelem, a pup-ok meg amúgy is rosszabbak egy kicsit, ebből a szempontból. Ellenük talán az eset cuccai a leghatékonyabbak...

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#36240) HoTaZo válasza blattida (#36239) üzenetére


HoTaZo
őstag

Akkor megnézem az mit tud, amint lejár a BD féléve...

A kérdésem második felére tudsz valamit mondani?

Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.

(#36241) blattida válasza HoTaZo (#36240) üzenetére


blattida
nagyúr

Ha van olyan védelmi programod, ami minden tevékenységet naplót, akkor igen. Ez azt jelenti, hogy valamilyen hips vagy hips alapú védelem szükséges hozzá, azaz pld. Egy privatefirewall vagy egy wsa...

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#36242) HoTaZo válasza blattida (#36241) üzenetére


HoTaZo
őstag

Hát, nem tudom, hogy a Bitdefender, az MBAM vagy a Spyhunter rendelkezik-e ilyen tulajdonságokkal, de akkor talán már jelezted volna is. :)
Az ESET tud ilyet?
Ha nem akkor maradnak ezek, ha ezekre gondoltál...
Amúgy szerepelnek ezek valamilyen értékelésen az itt közkézen forgó AV-között?

Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.

(#36243) sanyek2


sanyek2
senior tag

Sziasztok!

Valami megtámadta a gépemet,de nem tudom kideríteni, mi.
Több mint 2 hétig net nélkül használtam a gépet, de nem telepítettem rá semmit.
Amikor volt netem, minden rendben volt.
Aztán amikor újra csatlakoztam a hálózathoz, a vírusirtóm (Avast ingyenes verzió) befrissítette magát, egyszerre rengeteg vírust, és azoknak tevékenységeit észlelte.
Azóta lefuttattam Hitman-t sokszor, az Avastot is sokszor, de csak a vírus tevékenységeit tudja eltávolítani.
Vírus jelenlétének jelei:
A Chrome folyamatosan rendszermemória-hiányra panaszkodva nem tölt be egyszerű weblapokat, ha kicsit áll üresjáratban a gép.
A billentyűszoftvert is megtámadta, mert bizonyos gombokat duplán, vagy triplán leütöttnek érzékel.
Emellett netezés közben is izzad a gép. Elég komoly vasról van szó, sem memóriában nem szenved hiányt, sem hűtésben.

Szeretném kérni a segítségeteket, hogy megszabaduljak a vírustól.

(#36244) HoTaZo


HoTaZo
őstag

Elkeserítő... :(((

Futótűzként terjed egy biztonsági mentéseinket (is) törlő vírusprogram

Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.

(#36245) szaki26a


szaki26a
aktív tag

Nem tudom volt -e nem volt időm olvasgatni mostanában.
Elkészült a Webroot Win 10 es végső verzióval is kompatibilis verziója. Elvileg nem kell törölni upgrade előtt.

(#36246) AtHoS válasza szaki26a (#36245) üzenetére


AtHoS
nagyúr

A 9.0.1.35 vagy ettől újabb?

Release notes-ban nem írnak win10-es kompatibilitás fejlesztésről.

read-only mode on the forum

(#36248) t72killer válasza bobalazs (#36247) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Komoly.:U Noigen, profik által fejlesztett kártevők ellen egy egész más szintű védelem kell. A gond az, hogy a forráskód már a "piacon van", és a legutolsó p0rnóoldal vírusszerzője is építgetheti belőle a crypto-dropperét.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#36249) Szellem. válasza bobalazs (#36247) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Okés, de az hol derül ki, hogy ki az a négy aki felismerte?Nekem a táblázat kicsit érthetetlen, legalábbis a magyarázat miatt.

(#36250) t72killer válasza Szellem. (#36249) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Például itt, "anti virus results" alatt. Több verzió is van.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Vírusirtó topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.