Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18001) albiosz


albiosz
őstag

Sziasztok!

Mi a vélemény erről a merevlemezről? Samsung M3 külső merevlemez, 1TB, 2.5", USB 3.0, Fekete

Érdemes lehet megvenni?

(#18002) King Unique


King Unique
titán

Szia!

Akadnak ugyan egyéb alternatívák is, amik fentebb voltak említve, de kompakt 2,5" külső merevlemezből az M3 jónak mondható. Teszt is van róla.
Ezen ár még elég kedvező is érte. Bár hivatalosan 3 év gyártói garisak, de újabban más üzletek is csak 2 év bolti garit adnak.

(#18003) albiosz válasza King Unique (#18002) üzenetére


albiosz
őstag

Köszönöm a választ! Elolvastam a tesztet, szimpatikusnak tűnik.

Ami felmerült bennem: egy lassan 6 éves laptopom van. Ellentmondásos infókat találtam arról a neten, hogy milyen USB csatlakozói vannak. Ha lehet hinni a Dell honlapjának akkor 2.0. Azt nem tudom, hogy típuson belül esetleg gyártották-e a korábbi gépeket ,,sima" (1.0?) USB-vel. Ha igen, akkor gondolom bajban leszek. Vagy 2.0 sem elég ennek a merevlemeznek? A tévém biztosan 2.0-s. Ezen a két masinán használnám főleg majd.

(#18004) King Unique válasza albiosz (#18003) üzenetére


King Unique
titán

Ennek a Dell laptopnak a specifikáció alapján 3 db USB 2.0 portja van. Az ok, max annyi hátránya van, hogy csak 2.0 sebességén fog működni. Tehát kompatibilitás rendben, mivel USB 3.0 is visszafelé kompatibilis.

Áramellátás lehet csak kérdéses, hogy pl. laptopon 1 db 2.0 port meghajtja-e, valamint TV-n?
Notin, gyári rövid kábelével használva, talán az is ok lesz. Ha esetleg nem, akkor max veszel hozzá egy USB 3.0 A - microB Y kábelt. TV-n meg az a biztos, ha HDD jelölésű, 1 A-es port van [link].

(#18005) Redneck


Redneck
veterán

Gondom van mióta Windows 10 van fent:
A külső HDD USB 3.0 csatlakozós 500GB-os. Eddig gond nélkül ment, nincs lekódolva. Jelenleg 32GB látszik belőle, BOOT.EFI és pár Secure mappa van rajta. Adat és partíció sehol. Mit tegyek?.

Megnéztem, már 8.1 és a Vista is csak ezt mutatta.

Nagyon fontos lenne, segítségeteket előre is köszönöm!

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#18006) King Unique válasza Redneck (#18005) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Milyen külső HDD pontosan, valami hardveres titkosításos WD?
BOOT.EFI mappa nem nagyon szokott lenni külső vinyókon, ilyen általában akkor van, ha telepítőt, vagy oprendszert tesznek rá. Ilyen történt? Illetve a Windows 10 legújabb, TH2 frissítés kapcsán lehetett olyan hírekről hallani, hogy tiszta telepítésnél automatikusan lekódolja a Bitlocker a meghajtókat. De mivel nem írtad le a pontos körülményeket és adatokat, így nem tudok rá mit mondani.

1. Ha kellenek róla az adatok, akkor fizetős adatmentő programokkal (GetDataBack | EaseUS Data Recovery ] meg kéne próbálni lementeni a tartalmát. Esetleg a TestDisk segtségével is meg lehet próbálni visszaállítani az eredeti partíciót. TestDisk használata [link].

2. Ha nem kellenek róla az adatok, akkor diskpart clean törlés, majd lemezkezelőben újrainicialzálás MBR-re. Utána meg partícionálás NTFS fájlrendszerre.

[ Szerkesztve ]

(#18007) Redneck válasza King Unique (#18006) üzenetére


Redneck
veterán

A Windows 10-re váltáskor nem volt bedugva a HDD. Azóta viszont csak ez a 32GB látszik, gondoltam ez a merevlemez gyári rendszerének elkülönített partíció.
Silicon Power Diamond 500GB USB 3.0, 1 éves kb. Nem emlékszem hogy bármi szoftvere lett volna telepítve.

Mit írjak még róla ami segít a megoldásban? Win 7-en még nem néztem meg, apukámé, nem hoztam el, de elhozathatom.

Samsung laptop, eredetileg Win 8.1-es, 1 max 1,5 éves.
i5, 8GB 1600Mhz-es DDR3, AMD dedikált VGA, 1TB HDD.

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#18008) bb0t


bb0t
senior tag

Kérdésem, hogy mostanság mekkora külső vinyót érdemes venni ha ár-érték arányt nézünk? 2-3T? Illetve melyiket ajánljátok. Jelenleg egy WD My Passportunk van 1T. Ez a másik a TV hátuljában "lógna" mindig kivéve mikor frissítjük a filmállományt. Szóval nem vinnénk semerre, inkább a szellőzése legyen megfelelő mint, hogy ütésálló csoda legyen.

Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.

(#18009) King Unique válasza Redneck (#18007) üzenetére


King Unique
titán

A Diamond sorozatból is van ötféle modell [link].
Itt alapvetően az a kérdés, hogy pontosan mit csinált vele, mert csak úgy nem jön létre rajta UEFI mappa...vagy gyárilag olyan volt, gyárilag el volt különítve a 32 GB-os rész? Elég fura lenne.
Csak mert én ilyenről nem tudok SP esetében, egy sima kis SP Widget (+NIS trial) szoftver jár hozzá, ami csak szimplán előre a meghajtóra van másolni és csak fájl szintű titkosítást tud.

Én is használok külső vinyókat Win10 alatt, de ilyet jelenséget maga a 10-es nálam nem produkált. Azt a két pontot tudom javasolni, amit fentebb is. Illetve érdemes lehet lemezkezelőt is megnézni, mert ha ott látszik a nagyobb partíció, akkor lehet csak meghajtó betűjelet kell neki adni.

(#18010) King Unique válasza bb0t (#18008) üzenetére


King Unique
titán

2,5" méretben szerintem már a 2 TB-osok ár-érték aránya is egyre jobb, illetve 4 TB-os modell is van [link]. A cikkben is említett 1,75 TB-os megoldás meg aztán tényleg elég jó ár-érték arány.

3,5" méretben meg inkább 2/3 TB és afölött érdemes gondolkodni.

(#18011) Dave567


Dave567
addikt

Sziasztok

Szeretnék én is beszerezni egy külső ketyerét, első sorban a WD-re gondoltam, azon menne a fájlok virág bolti beszerzése, de másra is használnám.

Gondolom az e-sata gyorsabb mint az USB, ezért szeretném hogy az is legyen rajta, de ha rosszúl gondolok valamit akkor javítsatok ki. :DDD 3TB-ra lenne szükségem.

Köszönöm a segítséget!

Üdv

(#18012) Redneck válasza King Unique (#18009) üzenetére


Redneck
veterán

Diamond D05 2,5".
Frissítette a gépet Win 10-re, nem volt a HDD csatlakoztatva. Azután bedugta és ezt mutatta.
Kihúzta, visszaállította 8.1-re, de ugyanezt látta rajta. Vistára átdugva szintén.

Nekem WD van, szintén 500GB, azon van elkülönített partíció, azért gondoltam.

Szerk:
WD Mybook 500-asom tápkáble elszakadt a trafó után közvetlenül. Gáz hogy csak forrasztva és szigetelőszalagozva lett?

[ Szerkesztve ]

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#18013) .zSoLTi.


.zSoLTi.
senior tag

Sziasztok! Külső hdd-t szeretnék vásárolni karácsonyi ajándéknak. 2 típus között kellene választanom, ebbe szeretném kérni a segítségeteket. Az egyik SAMSUNG M3 Portable 1TB - STSHX-M101TCB, a másik pedig Western Digital Elements Portable 1TB - WDBUZG0010BBK lenne. Köszönöm a segítséget előre is!

[ Szerkesztve ]

(#18014) albiosz válasza King Unique (#18004) üzenetére


albiosz
őstag

Köszi szépen az infókat! Jó hír, hogy van b verzió (kábel) is, ha nem lenne elég nafta a meghajtáshoz. A tévén nem találtam hdd feliratot, csak usb-t írtak rá.

(#18015) King Unique válasza Redneck (#18012) üzenetére


King Unique
titán

Erre nem tudok mit mondani, mert egy sima Win10 upgrade nem szokott ilyet okozni. 32 GB-os partíció se magától jött nyilván létre...illetve egyes gyártók, ha csinálnak is a külső meghajtón ilyen külön partíciót (SP nem szokott), akkor is csak a szükséges méretig. A 32 GB eleve indokolatlan. Szerintem a tulaja csinált azzal a meghajtóval mást is, vagy fene tudja...?

Csak azt tudom javasolni, amit korábban, a 2 pont szerint célszerű eljárni [link].

Tápkábel passz...nyilván nem a legszakszerűbb megoldás így használni, de ha működik és nincs vele gond, akkor elmegy. Azért hosszabb távra lehet majd nem ártana majd egy sértetlen tápot beszerezni.

[ Szerkesztve ]

(#18016) WestBam


WestBam
senior tag

Sziasztok szakik!

Olvasgatva a hozzászólásokat inkább konkrétan kérdeznék mert látom már a felhasználás sem mindegy ezeknek a külső vinyóknak.
Adott egy asus n18u router amire szeretnék usb-n kötni egy 1tb méretű tárolót. Menne rajta torrent is illetve saját felhőnek használnám a család telefonjairól ide menne fel a biztonsági mentés.
Kérdésem, hogy mivel járok a legjobban/leg költséghatékonyabban?

Egy külső 1TB-os 2.5" lemezzel, néztem pl. ezt a samsungot, egész jó áron van.

Esetleg nézegessek 3.5" verziókat is? Nem gond ha kell neki külön táp, évek óta használok laptopom mellett egy 3,5" seagate 500GB vinyót és még minden rendben van vele.

Utolsó verzió egy külső ház és valami sima 2,5 vagy 3,5" vinyó bele és hozzá tápegység.

Melyik lenne ezek közül a leghosszabb élettartamú és lehetőleg legolcsóbb megoldás?
Segítségeteket előre is köszönöm!

⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

(#18017) King Unique válasza Dave567 (#18011) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Az eSATA talán apróbb fájlok másolásában jobb, de nagyméretű fájloknál nincs különösebb eltérés a USB 3-0-hoz képest. Sőt USB 3.0 —►5 Gbps, eSATA —►3 Gbps, tehát előbbi elméletileg gyorsabb. Persze ez a különbség max egy SSD-vel jönne ki. Továbbá létezik eSATA 6G —►6 Gbps is, de az ritkább.
Gyári külső megoldásnál, mind2 interfészt tartalmazó modellek elég drágák. Ha ilyen kell, akkor inkább külön érdemes összerakni, de az sem annyira olcsó.

WD My Book USB 3.0, 3 TB | Ár
FANTEC DB-ALU3e-6G / RaidSonic IB-351StU3S-B + WD Red 3 TB |
Ár: [link] + [link]

(#18013) .zSoLTi.: alapvetően megfelel a célra mind a kettő. De a tudása és szoftveres kiegészítők tekintetében, az M3-at a My Passportokkal érdemes összemérni [link]. A Passport Ultra a 3 év gyártói garancia miatt is jobb, mint a fapados, 2 év garis Elements Portable. Illetve, ha már karácsony...ha belefér a keretbe, akkor az Ultra Metal egészen tetszetős. WD Brand: termékképek lecsekkolása.

[ Szerkesztve ]

(#18018) King Unique válasza WestBam (#18016) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Itt alapvetően az a kérdés, hogy:

• Routeren milyen USB-port van, meghajt stabilan egy 2,5" külső HDD-t?
• Mennyire intenzíven lenne járatva, mert pl. 24/7 üzem, melegedés, illetve a router miatti esetlegesen sok fejparkolás + leállás-indulás miatt lehet nem ártana egy strapabíróbb HDD?
• Routeren gyári, vagy külső firmware van? Mert pl. OpenWrt-nél előfordulhatnak egyes USB 3.0 eszközökkel kisebb bugok (pl.fagyás).

Ha a stabil USB tápellátás kérdéses, akkor vegyél 3,5" cuccot (My Book), esetleg külső házat és abba egy 24/7-es üzemre tervezett WD Red NAS HDD-t. Ha 2,5" is ok, akkor elmegy az M3 is, My Passort Ultra stb. De a 2,5" aluház + akár 2,5" HDD ötlet sem elvetendő. Utóbbi akár lehet szintén Red (WD10JFCX), ha valaki nagyon biztosra akar menni.
Ha külső házas megoldás lesz, akkor az alábbi topikokat is érdemes lecsekkolni:

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Milyen merevlemezt vegyek?

[ Szerkesztve ]

(#18019) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog

Sziasztok,

Hülye kérdés. Létezik-e olyasmi, ami egy Esata (vagy USB) csatlakozón keresztül több HDD-t enged csatlakoztatni? Konkrétan 4 HDD-s megoldás kéne.

És persze nem horror áron... :D

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#18020) WestBam válasza King Unique (#18018) üzenetére


WestBam
senior tag

Szia!

Köszönöm a válaszod!
A routerről eddig nem olvastam semmi usb áramellátási problémát így gondolom a 2.5" hdd nem gond neki. Elvileg 24/7 menne a cucc de a kábelmodemem be van kötve egy automatára ami lekapcsolja 00:00-kor és csak 7:00-kor kapcsol vissza a net, tehát éjjel van 7 óra üresjárata. Mivel a routerben ugyan erre az időre be van állítva, hogy kapcsolja le a wifit így ilyenkor elvileg a vinyó meg sem mozdulna. Torrent nem veszélyes mivel minimálisan van használatban, havi 3-4 letöltés maximum. A telefonok szinkronizálása sem eget verő mert csak a képeket tolnám fel a "felhőbe" ami talán ha heti egy-két alkalommal lenne használva. Nyilván van mikor naponta menne rá cucc és van, hogy hetekig semmi mert nincs mit fotóznunk. Árban mondjuk elég húzós egy wd red de ha az a tuti akkor nincs mit tennem, megveszem. Ha jó a samsung is erre 17e-ért akkor nem gondolkozom hanem bemegyek a legközelebbi boltba és megveszem.

⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

(#18021) King Unique válasza hcl (#18019) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Hát ez nem egy szokványos kérdés, erre a válasz kb. Google kategória...

- Léteznek különféle multi adapterek [link], de ott is inkább a csatlakozótípusokon, illetve klónozás és egyéb funkciókon van a hangsúly [link].
- A Sharkoon DriveLink (2.0 | 3.0) megoldása is hasonló.
- Külső ház szinten meg a különféle multi bay RAID megoldások valók erre a célra, de azok drágábbak. 3,5" külső rack összefoglaló végén lévő listában van rá alternatíva. Pl. [link], [link], [link].

(#18022) hcl válasza King Unique (#18021) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Köszi, átnézem! Amúgy pont RAID-re kéne.

Mutogatni való hater díszpinty

(#18023) King Unique válasza WestBam (#18020) üzenetére


King Unique
titán

Hi,

Itt az a lényeg, hogy meghajtaná-e rendesen, 2.0/ 3.0 port stb? Az egy dolog, hogy nem olvastál róla, de ki nem próbáltad 2,5" külső vinyóval, vagy igen? Bár, ha van rajta több USB-port, akkor rossz esetben max egy Y kábellel használod [link].
Igen, a 2,5" Red kicsit túlárazott és nem szentírás azt venni. Csak az ugye pont 24/7-es üzemre van tervezve, de ez nem feltétlen jelenti azt, hogy egy normál HDD ne felelne meg erre a célra.

Akár az M3 is ok lehet, ha a tápellátás is stabil. De, mivel én és a többség sem ilyen körülmények között használta, így nem tudok arról nyilatkozni, hogy meddig fogja bírni. Szakmai oldalról nézve, nyilván egy jobb hőelvezető aluház + strapabíróbb NAS HDD előnyösebb megoldás lehet.

[ Szerkesztve ]

(#18024) albiosz


albiosz
őstag

Mégsem a Samu lesz akciózva holnap. :(

Helyette ez a Seagate lesz 17 900-ért: [link]. Gondolom ez is jó ár ingyenes szállítással, de reméltem egy 12-13 körüli Samut.

[ Szerkesztve ]

(#18025) King Unique válasza albiosz (#18024) üzenetére


King Unique
titán

Jó ár végül is. ST1000LM024 + olcsó külső ház kombó is annyira jön ki, szal azzal sem lehet spórolni.
Tetszetősebb az új Expansion dizájn, mint a régi. :K

Amúgy meg az M3 Portable modellnek is ez a belseje, csak az integrált USB-s, ami inkább hátrány. Annak előnye max a hozzáadott szoftveres körítés, illetve a 3 év gyártói garancia.

(#18026) albiosz válasza King Unique (#18025) üzenetére


albiosz
őstag

Alszom még rá egyet. Max. most nem veszek.

Lehet, hogy hülye kérdés, de nem értem mitől integrált az usb. Eddig azt hittem, hogy arra utal, hogy a kábel nem húzható ki. De képeken a Samun ugyanúgy nincs kábel, mint a Seagate-en.

(#18027) Klemice válasza albiosz (#18026) üzenetére


Klemice
senior tag

Ha szétszeded a rack-et teljes értékű vinyó van benne sata meg tápcsatival, az a nem integrált, ha integrált, akkor nem tudod átrakni máshova a vinyót, mert az az usb csatlakozó van ráforrasztva ami kikandikál. Remélem jól írtam :D

(#18028) King Unique válasza albiosz (#18026) üzenetére


King Unique
titán

EZEKEN a képeken tisztán látszik, hogy mit jelent. A normál SATA csatlakozó eleve más notebook merevlemezeken [link]. A külső házas megoldásnál is natúrba van a HDD + ahhoz csatlakozik hozzá a SATA-USB átalakító [link].

Amúgy általános / jó esetben nem para az integrált megoldás se, ok lehet X évig. Csak akkor jelent gondot, ha esetleg az USB vezérlés száll el, vagy maga az aljzat megy fizikálisan tönkre.

(#18027) Klemice: :K

[ Szerkesztve ]

(#18029) tomp válasza King Unique (#18028) üzenetére


tomp
félisten

Azért gondolom a SATA vezérlés is elszállhat nem? :)
Nekem pár éve a külső merevlemez dokkolóm szállt el. Eldobálta mindig a vinyót. Az túlélte de azért a SMART értékeken meglátszik, hogy kapott 1 nagy pofont.

WD Elements Portable 122napos üzemidőnél(március óta) 978parkolást szedett össze. Ez mennyire kíméletes használat? :)

(#18030) Dave567 válasza King Unique (#18017) üzenetére


Dave567
addikt

Szia

Nagyon köszönöm Mester!!! :R :R

Már csak olyan kérdésem lenne, hogy Te melyiket választanád, mert sajnos döntés képtelen vagyok? :D :R

Üdv

(#18031) albiosz válasza Klemice (#18027) üzenetére


albiosz
őstag

Á, így már minden világos. Köszönöm az infót!

(#18028) King Unique: Köszönöm neked is! Akkor erre is ügyelek a továbbiakban. Jobb minden esetleges hibalehetőséget kizárni.

(#18032) Travelos válasza King Unique (#18028) üzenetére


Travelos
őstag

Szia!

Nekem pontosan ugyanolyan HDD-m van, mint a harmadik képen (500GB WD Blue), pontosan ilyen átalakítóval.
Az a problémám, hogy valamelyik nap kiírta nekem a HD Sentinel, hogy kondíció 15%, 500 db hibás és 2 gyenge szektor. A HDD napok múlva tönkremegy.
Kb. 1 éves a HDD és csak és kizárólag TV-hez csatlakoztatva használom, néha a gépemhez, amikor rámásolok új cuccokat. A TV-n egy HDD jelölésű USB-be dugom, 5V és 1A van ráírva. Mindig szabályosan veszem le.
Az a kérdésem, hogy a TV-vel való használat okozhat-e bad sectorokat? Illetve, hogy van egy 1TB-os WD Elements külső HDD-m, azt rámerjem-e csatlakoztatni a TV-re, ha a másik tönkrement? [link]

Köszönöm!

H97 / i5 / 16GB DDR3 / 3TB HDD / 120GB SSD / R9 280 / 24" IPS / 550W

(#18033) kicsiPistike


kicsiPistike
tag

A Samsung M3 és a Samsung M3 Portable ugyanaz? Mert pl emag-on csak M3 név alatt fut, ipon-on meg M3 Portable néven.

[ Szerkesztve ]

(#18034) Top cat válasza kicsiPistike (#18033) üzenetére


Top cat
őstag

A kettő ugyanaz. Samsung M3 Portable a teljes neve. Van ahol nem írják ki.

(#18035) Fkris


Fkris
őstag

Szevasztok!

20e Ft környékén mit tudok ajánlani? Megbízható működés kéne, meg ne legyen csiga lassu, ennyi a feltétel.
25ezerig még felmennék árban.
1-2 terra kéne

Köszönöm a segítséget! :)

"...on the Fields of Trenzalore, at the fall of the Eleventh, when no living creature can speak falsely or fail to answer, a question will be asked — a question that must never ever be answered...

(#18036) pistabyte


pistabyte
tag

Sziasztok.
Tudnátok ajánlani egy jó és megbízható külső hdd rack-et. Ami fontos,hogy IDE merevlemezhez kellene, 3,5 méretű. Az alaplapomon már nincsen ide kimenet ezért kellene egy viszonylag olcsó de megbízható külső hdd IDE rack.

USB 3.0-át is lát az alaplapom (Asrock H97 performance fatal1ty)

[ Szerkesztve ]

(#18037) King Unique válasza Dave567 (#18030) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Ez eleve attól függ, hogy kinek milyen funkciók megléte a fontos? Ha kell a szoftveres körítés, alvó mód állítás, backup szoftver, titkosítás és társai, nem akarsz legózni, akkor a My Book. Ha ezek nem szempont, akkor a külső házas megoldás, ami műszaki szemmel is előnyösebb. Szét lehet szerelni, cserélgetni benne a HDD-t akár, illetve egy 3,5" WD Red is azért jobb, mint a másikban lévő Green. Viszont az a RaidSonic házat pontosan nem ismerem, alvó mód, leállítás és társai működnek-e...? Egyik fórumtárs rendelt ilyet [link], majd ő beszámol róla a másik topikban. Azért rossz nem lehet és a kialakítása, duál interfészhez képesti ára is kedvező.

(#18036) pistabyte: Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
IDE külső ház manapság már egyre ritkább és legtöbb csak USB 2.0-ás. Delock 42444 SATA/ IDE rack, illetve vannak a Sharkoon kínálatában is dokkolók: [link], [link], [link]. Ha meg nem lesz sokat használva, akkor akár egy olcsóbb IDE/ SATA - USB átalakító adapter is megteszi.

[ Szerkesztve ]

(#18038) King Unique válasza Travelos (#18032) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Tehát 2,5" Scorpio Blue + Becrux(?).
Ha HDD jelölésű portban használod, akkor kap elég tápot és szabályosan leválasztva, a partíció se sérülhet.
Azt nem tudom, hogy a bad sectorokat mi okozta... :F Nyilván ezek az eszközök elsődlegesen PC, notebook + desktop OS használatra vannak tervezve. Működnek más külső eszközökön is, de hogy az élettartamára az milyen hatással van, azt nem tudom...? TV-n általában a fejparkolás és indulások-leállások száma szokott jobban meglódulni. De az is benne van, hogy csak egy gyengébben sikerült merevlemezt fogtál ki és alapból meghibásodott volna.

Csak úgy fog kiderülni, hogy a TV okozta-e, ha kipróbálod. Bár én a jobb külső vinyóimat alapból nem szoktam ilyen eszközökön használni (biztos, ami biztos), inkább befogok ezen célra egy kevésbé értékes darabot. Na meg persze, csak olyan jöhet szóba, amin semmi egyéb fontos adat nincsen.

[ Szerkesztve ]

(#18039) King Unique válasza Fkris (#18035) üzenetére


King Unique
titán

Szeva!

Nem írtad milyen kéne pontosan, de gondolom inkább 2,5" méretű. Azt tudom ajánlani, amit másoknak is [link].
Illetve ez a logout cikk lehet hasznos, többféle alternatíva, árak stb. 20k-ból max 2,5" 1 TB-os jön ki, a 2 TB inkább 30k körül. 25k-ból max az 1,75 TB-os összeállítás van meg.

(#18040) tomp


tomp
félisten

Döntöttem. A 2. adattárolást inkább 2,5-ös vinyó+rack párossal oldom meg. 30k egy 2TB-os RED vinyó. Nem drága és azért a 3év garancia jól hangzik. :)

(#18041) Klemice válasza tomp (#18040) üzenetére


Klemice
senior tag

wd redből nem létezik 2 tb-os 2.5

(#18042) IzI


IzI
senior tag

Hi

Tudna vki ajánlani tv-hez merevlemezt? Lényeg,hogy bírja a gyűrődést és ne legyen hangos,500gb-os már elég.

[ Szerkesztve ]

(#18043) kicsiPistike


kicsiPistike
tag

Köszönöm az emagnak és esetleg azoknak akik berendelték és ezért kivették az akcióból...

[ Szerkesztve ]

(#18044) King Unique válasza IzI (#18042) üzenetére


King Unique
titán

Ezeket nem TV-khez gyártják, hanem PC, notebook + desktop OS. TV-hez max ezt tudok mondani, aminél kifejezetten említi is a gyártó: Adata HC500. Amúgy meg azt, amit a másoknak feljebb [link].

(#18043) kicsiPistike: ez a bolt sara, ha nincs megfelelő készlete, nem tudja tartani az akcióit...a kedvező ajánlatokra meg nyilván nyilván sokan lecsapnak. :)

[ Szerkesztve ]

(#18045) King Unique válasza tomp (#18029) üzenetére


King Unique
titán

Ennyi erővel akármi elszállhat a HDD PCB, n, akár a motort vezérlő IC, vagy más. Akkor pedig még inkább kuka... De általában az USB-SATA átalakító áramkörnél szokott gond lenni.

978 db parkolás ilyen üzemidő mellett nagyon kevés, azt hogy csináltad? :C Tiltottad valamilyen programmal, APM-et állítottad? Nálam a HDS, a 2-3 napos üzemidejűre többet ír. :D
Bár én annyira nem parázom túl ezt a fejparkolást dolgot, mert a gyártók 600.000-es értékig vállalnak garanciát.

(#18046) tomp válasza Klemice (#18041) üzenetére


tomp
félisten

Óóó basszus valóban. 2,5-ös opcióra mentem rá. Nem tudom miért a 3,5-ös kínálatot hozta be az oldal. Aztán elkezdtem örülni...
Akkor lehet marad a My Passport Ultra 3év garanciával. 1,5-2TB-os méretben.

King Unique
WD-nek is van kifejezetten TV-hez való külső vinyója.

Hogyan csináltam ezt a kevés parkolást? HDS fut a háttérben folyamatosan beállítva, hogy ne álljon le a lemez. Így 3mp-ként hozzányúl a merevlemezhez. Illetve ha elindul a merevlemez akkor minimum 36órát megy egyhuzamban. Most épp 50órája megy megállás nélkül. 2napot pihen, 1,5napot megy, 2napot pihen, 68órát megy. Aztán kezdődik előröl. (2nap munka-2nap pihenő a munkabeosztásom) Ha nem dolgozom akkor megy folyamatosan minden. Még most is 978-on áll a parkolás. :D Szerintem ez a használat kevésbé árt mintha naponta többször felpörögne leállna, usb vezérlés kap áramot, nem kap, kap nem kap.

[ Szerkesztve ]

(#18047) King Unique válasza tomp (#18046) üzenetére


King Unique
titán

Igen tudom, de eléggé túl van árazva [link]. Érdekes, hogy az 1 TB-os már nem sokkal drágább [link]. A HC500 meg ennyi [link] és az 1 TB-os sem drága különösebben [link]. Annyi felárat nem ér meg a WD... :N

Gondoltam, hogy vmi trükk van a parkolásos dologban, mert normál használatnál legalább egy 0 lenne utána, ha nem több. Jól csinálod. :K Azt én is észrevettem, hogy ha HDS-ben tiltom a leállást, akkor a parkolás ugyan nem szűnik meg, de jóval mérsékeltebb lesz. Alvó mód meg sokaknál alapból nem megy, ha fut a HDS, nem kell hozzá semmit beállítani... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#18048) IzI válasza King Unique (#18044) üzenetére


IzI
senior tag

Köszi

(#18049) tomp válasza King Unique (#18047) üzenetére


tomp
félisten

Te melyiket ajánlanád?
My Passport Ultra 2TB vagy egy 2,5-ös 2TB-os Green hdd+rack hozzá? Passportban is Green hdd van így végképp nem tudok dönteni.
Habár a külső vinyóra 3év garanciát adnak, a 2,5-ös vinyóra csak 2évet. Ez lehet amiatt, hogy a külső vinyónál egy kicsit magasabb az alkatrészek minősége? :F

(#18050) King Unique válasza tomp (#18049) üzenetére


King Unique
titán

Erre megint csak tudom mondani, amit fentebb másnak [link].
Nem hinném, hogy egy My Passport anyaghasználat, kivitelezés tekintetében (annyival) minőségibb lenne, mint egy jó 2,5" külső ház + notebook HDD megoldás. Utóbbinál már maga aluház hőelvezetés terén is jobb, illetve a rack vezérlője tudhat olyan extrákat, mint a SATA 6 Gbps chips és UASP támogatás. Igaz a Passportnál meg ott van szoftveres csomag.
Én 2,5" WD Green merevlemezt (WD20NPVX) már csak a böszme mérete (15 mm magasság, 4 tányér, 8 fej) miatt sem miatt vennék, nekem a 9,5 mm magas ST2000LM003 bőven megteszi.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.