Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18451) King Unique válasza baro32 (#18450) üzenetére


King Unique
titán

Ha új a merevlemez és vélhetően hibátlan állapotú, akkor bőven elég neki a gyorsformázás. Persze, van aki előtte nekiáll tesztelgetni HDS-ben [link], meg teljes formázást nyom neki, de mindegyik elég időigényes...ha nagyon ráérsz, akár eljátszadozhatsz vele, de én speciel ez esetben nem szoktam.

(#18452) baro32 válasza King Unique (#18451) üzenetére


baro32
aktív tag

Igen teljesen új : Toshiba DT series 3000GB 7200rpm SATA3 3,5" HDD.
Ebben használom: Raidsonic ICY BOX Docking & Clone Station 2.5/3.5" SATA USB3.0 dokkoló.(IB-124CL-U3)

[ Szerkesztve ]

HP OMEN 17" i9-13900HX 32GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD

(#18453) hjanos1 válasza King Unique (#18433) üzenetére


hjanos1
senior tag

Szia!

A linkelt összefoglaló alapján a WD My Passport Ultra Metal Editiont néztem ki magamnak (a 2TB-osat természetesen), akkor azt mondjátok, hogy az jó választás?
Hogy működik ez a hardveres titkosítás a WD-nél, ha a program nincs telepítve mondjuk egy másik gépen, akkor nem is tudom használni, vagy hogy van ez?

Tokot milyet ajánlanátok hozzá?

Más: Topikhoz jó lenne egy összefoglaló, ha csak olyan szinten is, hogy összegyűjtöd a linkelthez hasonló írásaidat, hogy könnyű legyen megkeresni. :)

The Factory Must Grow

(#18454) King Unique válasza hjanos1 (#18453) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Amilyen elvárásokat korábban felsoroltál, abból gyors sebesség ok, nem kell hozzá külső táp sem, megbízhatóságra meg nyilván egyiknél sincs 100%-os garancia.
A hadveres titkosítást már régen használtam...az újaknál pl. a WD Security programban (is) lehet élesíteni a jelszókérést. Nyilván előnyös, ha a másik gépre is fel van telepítve, de ha jól emlékszem létrehoz a külső HDD-re egy virtuális meghajtót, amin a feloldáshoz szükséges WD Drive Unlock van. Tehát a szimpla feloldáshoz nem feltétlen kell másik gépen telepíteni a programot, de ez nem teljesen biztos. Próbáld ki, aztán kiderül. Egyébként van magyar nyelvű user manual hozzá, amiben minden le van írva.

Hordozótokok kapcsán az alábbi írást tudom ajánlani: 2,5" külső HDD hordozótokok. Vannak gyári WD tokok is [link], de szerintem jobb egy normális kivitelezésű kemény tok, amiben a kábel is elfér.

Igen jó lenne összefoglaló, csak kicsit csúszik a dolog. A másik két topikhoz [1 | 2] hamarabb elkészült. Majd igyekszem és amit javasoltál, azt is megfontolom. :R

[ Szerkesztve ]

(#18455) tomp


tomp
félisten

Jövőhónapban tervezem a 4. külső tár beszerzését. Most viszont nem folyamatos 24órás üzemben menne hanem csak backup.
Először WD My Passport Ultrában gondolkodtam de mivel bőven elég lenne egy 500GB-os és ilyen méretben nem igazán találtam sehol így a Samsung M3 maradt.
Samsung
Ez jó? Vagy ajánlanátok mást?

(#18456) King Unique válasza tomp (#18455) üzenetére


King Unique
titán

A Samsung M3 Portable ajánlottnak mondható, tárolókapacitástól függetlenül. Viszont az 500 GB-os modellek ár-érték aránya nem éppen a legjobb manapság...én 17k-t biztos nem adnék ki érte, ha 19k körül már megkapom az 1 TB-osat. :N Tárhelyből sosem elég, inkább legyen több, mint kevesebb.

(#18457) hjanos1 válasza King Unique (#18456) üzenetére


hjanos1
senior tag

+1 a több tárhelyre

tomp: hidd el, az adatszemét kitölti majd a rendelkezésre álló helyet (mondjuk lehet, hogy pont ezt nem akarod ;] )

The Factory Must Grow

(#18458) tomp válasza King Unique (#18456) üzenetére


tomp
félisten

Hát az össz backup kb 200GB lenne. Erre nem menne semmi más azaz 1TB esetén elég sok hely ott lenne éveken át amit nem használnék ki. Így pedig nem biztos, hogy megéri. Úgysem használnám ki a kapacitást.

hjanos1
Van egy "mindenes" vinyóm. 500GB. Arra megy minden. Személyes cucc+átmeneti tárolás amelyek aztán tovább mennek a 2 dedikált vinyó egyikére/vagy mindkettőre. :)

(#18459) hjanos1 válasza tomp (#18458) üzenetére


hjanos1
senior tag

Akkor én tekintve a minimális árkülönbséget az 500gb-os és az 1tb-os között a mostani 500-ast átminősíteném backupra és vennék egy 1tb-osat.

The Factory Must Grow

(#18460) tomp válasza hjanos1 (#18459) üzenetére


tomp
félisten

A mostani 500-as már régi. 4éve megy hosszú időket. No meg egy 3,5-ös vinyó a rackel+táppal nagyobb helyet foglal mint a kis 2,5-ös.
Most vettem múlthéten egy 2TB-os vinyót. Egy darabig nem kell adattár bővítés. Pont azért szeretnék backupolni mert az 500-as és a laptopban lévő kis 320-as üzemideje lassan eléri az 1000napot. 4év alatt. Legyenek azért még egy vinyón a fontos dolgok. :)

(#18461) sixpak


sixpak
nagyúr

Sziasztok.

Néhány napja már túrom a netet, de nem találok olyan 1.5-2Tb-os külső HDD-t, ami hálózatról működik és van rajt ON/OFF kapcsoló.
Nagyrészt családi videók és fotók tárolására és tévén való megtekintésére használnánk.
Nem akarom, hogy minden tv bekapcsoláskor elinduljon a lemez, ezért kellene olyan, amin van Be/Kikapcsoló gomb.
Köszönöm a segítséget, előre is.

Még annyi, hogy jó lenne 30-ból megúszni, ha lehetséges.

https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/

(#18462) King Unique válasza sixpak (#18461) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

A népszerű WD My Book legújabb sorozatának modelljein már nincs kikapcsoló gomb [link]. Az Elements Desktop hátulján még van [link], viszont ez a gomb áramtalanítás tekintetében nem teljesen úgy funkcionál, mint egy külső házon lévő. Persze vannak más 3,5" gyári külső merevlemezek is, de ha olyan megoldás kell, amin alapból van ON/OFF kapcsoló, ami teljesen áramtalanít, akkor ilyen téren a 3,5" külső mobil rack megoldások jobbak.
Amúgy gyorsan átfutva a mainstream kínálatot, a Buffalo DriveStation, Samsung D3 Station, Toshiba Canvio Desk, Hitachi Touro Desk külső HDD esetén sincs power gomb... az Adata NH03-nál viszont van [link], de az 34k körül kapható.

Ha a külső házas megoldást választod, akkor Milyen merevlemezt vegyek? topikban érdeklődj HDD ügyben. Amúgy 3,5" adattárnak a WD Red ajánlott. 2 TB méretben a WD20EFRX. Az összköltség persze ennél is 30k+ lehet, de ha nem kellenek pl. a WD féle szoftveres extrák, akkor minőségibb megoldás.

[ Szerkesztve ]

(#18463) sixpak válasza King Unique (#18462) üzenetére


sixpak
nagyúr

Szia.
Nagyon köszönöm a minden igényt kielégítő választ, sokat segítettél. :R
Igaz, kicsit a tervezett ár felett van, de megrendelem az Adata NH03-at.
Tényleg csak a tévével használnám, PC-t addig fog látni, amíg átrakom rá a képeket/videókat. Ennek fényében, vajon jó vétel? Gondolom ez nem kifejezetten arra való, amire én fogom használni, a backup gomb az elején és hasonlókra gondolok...

https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/

(#18464) King Unique válasza sixpak (#18463) üzenetére


King Unique
titán

Gyakorlatilag pár típustól eltekintve, egyik külső HDD sem kifejezetten TV-hez való és nyilván a szoftveres dolgok, backup gombok sem fognak működni. Viszont lejátszási célra megfelelő lehet és jó esetben a TV is felismeri. Illetve a 2 TB is pont jó olyan szempontból, hogy azt a TV még vsz kezeli. Mert ugye nem mindegyik tud ettől nagyobbat.
Tehát, ha power gomb ilyen fontos, akkor eleve sok kiesik és gyári kompaktban ilyen téren jó választás lehet az NH03. Régebbi modell ez már, akkor nem panaszkodtak rá. Mostanság milyen, azt nem tudom? A legújabb HM900-nál nincsen kikapcsoló gomb, így az megint kiesik.
Amúgy én 3,5" méretben normál használatra (PC), inkább a külső házas megoldást preferálom. Magamnak vsz azt vennék.

[ Szerkesztve ]

(#18465) sixpak válasza King Unique (#18464) üzenetére


sixpak
nagyúr

Köszönöm, akkor meg is rendelem. :R

https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/

(#18466) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Nekem is lenne egy áramtalanítással kapcsolatos kérdésem: az egyik WD külső winyóm aktív USB hub-ra dugva használom, amin nincs kikapcsoló gomb, de egyébként is úgy van beállítva a Windowds, hogy magátol kapcsolja ki a gépet éjjel 1 óra körül (ilyenkor pedig már többnyire alszom). Kérdésem, hogy nem árthat e a winyónak, ha folyton "áram alatt van" az USB hub-tól? Ilyenkor nem vibrál, nem ad ki hangot, tehát nyugvó fázisba vált, de a készenléti led akkor is villog rajta. Kérdésem, hogy hosszú távon jó e ez így? :F

(Sajnos se kikapcsoló gomb nincs a HUB-on, se időzítő, hogy máshogy oldjam meg).

(#18467) Remekelek28


Remekelek28
őstag

Nem tudjátok,egy régebbi laptopból kiszedett Hitachi winchestert lehet valamire hasznositani? 40 Gb minössze. A laptop már nem nagyon jó,főleg a gombok. De a win az jól működik.

(#18468) King Unique válasza SunMount3r (#18466) üzenetére


King Unique
titán

Nem írtad, de gondolom a 2,5" WD My Passportról van szó.
Amikor a Passport nálam inaktivitásban / géppel együtt alvóba megy, vagy leválasztom a tálcán, akkor is villog pár másodpercenként a LED. Mert nyilván még áram alatt van. A kábel kihúzásakor, gép leállításakor szűnik ez meg. Nálad az aktív hub szintén áram alatt tartja, azért villog utána.
Ha maga a HDD leállt benne és nem pörög fel újra random, akkor nem hiszem, hogy ez különösebben ártana neki. Ennyi erővel laptopot is állandóan altatom, felébresztem, van hogy napokig ki sincs kapcsolva teljesen, aztán mégis ok benne a merevlemez. Ha az ilyen jól bírja, akkor egy külső HDD sem feltétlen fog emiatt csak úgy tönkremenni.

Az persze más dolog, hogy ha nincs tartósan használva, akkor célszerűbb lenne lecsatlakoztatni, vagy egy kikapcsoló gombos hubot használni. Esetleg 3,5" külső házat kellett volna venni alapból, amiken szokott lenni power gomb.

[ Szerkesztve ]

(#18469) King Unique válasza Remekelek28 (#18467) üzenetére


King Unique
titán

Adatárnak lehet használni. Van mindenféle SATA/IDE - USB átalakító adapter, valamint akár komplett 2,5" külső házak [topik] hozzá. Esetleg a megfelelő csatlakozószabványt támogató HDD dokkolóba is bele lehet tenni.

(#18470) Remekelek28 válasza King Unique (#18469) üzenetére


Remekelek28
őstag

Ezekbe egyébként 2,5 es sata hdd szokott lenni? Fujitsu 2005 ös a laptop. A coolink 3,5 es külső házam befogadja addig amig ráhúzok néhány adatot?

(#18471) King Unique válasza Remekelek28 (#18470) üzenetére


King Unique
titán

Nyilván 2,5" méretű, de nem biztos, hogy SATA. Az is lehet, hogy IDE csatolós, amit meg kéne nézni. Utána értelemszerűen ennek megfelelő külső házba kell tenni. Ha a 2,5" SATA HDD-t akarod a 3,5" külső házba tenni, akár az is megoldható [link].

(#18472) Remekelek28 válasza King Unique (#18471) üzenetére


Remekelek28
őstag

Csak addig kellene amig ráhúzok 35 gb adatot utána nem tartanám a külső házba.. Köszi akkor majd szétkapom a laptopot :)

(#18473) psg5


psg5
veterán

Sziasztok!

Külső hdd-t vgy tok és hdd megoldást keresek fontos képek doksik biztonsági mentésére, tárolásra. 1TB elvileg elég. Megbízható, hosszú élettartamú és esetleg "leesésálló" kellene. Mit javasoltok? Egyáltalán kompaktba vagy külön ház külön hdd? Pl van egy verbatim külső hdd-m aminek tönkrement a usb csatija és már dobtam volna el, de kipróbáltam és szétkaotam és tulajdonképpen egy házban volt egy 2,5-es hdd, szóval csak vettem egy másik tokot/racket és már ment újra, szóval az a megoldás is jó.

F.K.T.

(#18474) King Unique válasza psg5 (#18473) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Ha ütésálló 2,5" külső merevlemez kéne, akkor ezen gyártók termékeit tudom ajánlani [link]. A 2,5" külső rack megoldás is szóba jöhet akár, vannak pl. LC-Power és RaidSonic kínálatában is ütésálló / ütés és vízálló külső házak. Viszont ilyen téren a gyári kompakt modellek azért jobban össze vannak rakva. Így, ha kifejezetten ilyen strapabíró kell, akkor személy szerint inkább azokat javasolnám.

Általánosan pedig a korábban kategóriákba szedett megoldásokat tudom megemlíteni, ha 2,5" külső merevlemez kell. Ezekhez is lehet venni külső hordozótokot, ami nyújt némi védelmet. Persze ez nem egészen egyenlő a gyári ütésállósággal, így ha használat közben is fontos a kiemelt védelem, akkor nyilván alapból ellenállóbbra tervezett külső meghajtót érdemes venni.

[ Szerkesztve ]

(#18475) psg5 válasza King Unique (#18474) üzenetére


psg5
veterán

Köszi. Amennyiben nem feltétel az ütésállóság?

F.K.T.

(#18476) King Unique válasza psg5 (#18475) üzenetére


King Unique
titán

Eddig azt szerettél volna, most viszont mégsem? Ha igen, ha nem, mást nem kívánok hozzáfűzni, mert minden le van írva a linkelt hozzászólásokban és cikkekben. :)

(#18477) psg5 válasza King Unique (#18476) üzenetére


psg5
veterán

Rendben, köszönöm., értettem.

F.K.T.

(#18478) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Hello ismét!

2 kérdésem lenne:

1. Checkdisk futtatásáról (teljes lemezellenőrzés) mi a véleményetek? :F Én félek használni, mert emlékszem olyan legendákra róla, hogy néha többet árt a HDD-nek, mint amennyit használ... Nem szeretnék bad sector-t, meghibásodást vagy, hogy hibásak legyenek a file-jaim a külső winyókon...

2. Ti szoktatok külön defragmentálást végezni a külső winyókon is? Az biztos, hogy a rendszer winyót a Win7 rendszeresen defragmentálja, bizonyos időközönként, de mi a helyzet az USB-s külső winyókkal? Érdemes rajtuk elvégezni a defragmentálást néha és ha igen, akkor a Win7 saját defragmentálójával, vagy másik progival érdemes? :F

A válaszokat köszi! :)

(#18479) Kezdő vagyok


Kezdő vagyok
őstag

Sziasztok!
Nálatok sikerül a WD Smartware program frissítése?
Nálam hiába erőlködik,nem tölt le semmit sem.

(#18481) King Unique válasza SunMount3r (#18478) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

1.) A CHKDSK-val nem igazán érdemes indokolatlanul és gyakran ellenőrizgetni, mivel van, hogy bizonyos esetekben tényleg többet árt, mint használ. Elcseszheti akár az indexelést, kijavíthat és felülírhat olyan dolgokat is, amiket nem kéne. Viszont az is igaz, hogy más esetekben meg pont megoldja a problémát: [link], [link]. Tehát inkább szükség esetén alkalmazandó! Gyakori lemezellenőrzésre olyan diagnosztikai program javasolt, mint a Hard Disk Sentinel, amiben lehet teszteket futtatni.
A legfontosabb viszont az, hogy legyen mindig biztonsági másolatod a fontos fájlokról és akkor nem lesz probléma. ;)

2.) Nem feltétlen szükséges, mivel külső merevlemezeken a többség eleve nagyobb méretű fájlokat (HD film, audio, ISO) tárol. A töredezettség meg inkább sok kicsi fájl esetén alakul ki jobban. A legtöbb defrag program X MB feletti fájlokkal nem is foglalkozik. Ugyanakkor persze akár nagy fájlok esetén is lehet töredezett a lemez, ami a sebességre is negatívan kihat. Volt, akinél ezt egy defragmentálás oldotta meg, mármint a sebességproblémát. Én futtattam már külső HDD-n a Windows beépített töredezettségmentesítő programját, de elég sokáig eltart X TB-nál... Inkább megelőzni érdemes, pl. torrentezésnél célszerű előre lefoglalni a tárhelyet [Minden fájl előre lefoglalása].

[ Szerkesztve ]

(#18482) King Unique válasza Kezdő vagyok (#18479) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Nem próbáltam mostanában, illetve egy ideje fent sincsen nálam, mert a korábbi kicsit terhelte a gépet.
Eszerint a v2.4.14 a legújabb verzió. Ha nálad nem az van és nem frissít automatikusan később sem, akkor rátelepítést / tiszta telepítést lehetne megpróbálni.

Rég láttunk már errefelé. :)

[ Szerkesztve ]

(#18483) Roxkex


Roxkex
senior tag

Sziasztok!

Nem tudom ,hogy hova írjak ilyen ügybe ezért ide írok , hátha tud valaki nekem(nekünk) segíteni.

Barátom írt ,hogy adott egy ASUS külső HDD(sajnos pontos nevet nem mondott MÉG) amit csatlakoztatott a géphez és az fogadta, hogy a gép úgymond nem érzékeli. Pontosabban mutatja magát a meghajtót de az alatt megszokott sáv ami jelezné , hogy mennyi van foglalt és szabadon azt nem mutatja. Amikor belépni szeretne a vinyóba akkor a w7 pattog neki , hogy ez a meghajtó sérült és formázni szeretné ugyan akkor vannak rajta neki fontos adatok.
Próbálta már azt is ,hogy hátha Total Commanderből látja és megtudja nyitni de ott meg azt mondja , hogy nincs ilyen meghajtó.

Valaki esetleg nem tud megoldást ?
Nagyon hálásak lennénk érte , előre is köszönjük ! :)

Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"

(#18484) SunMount3r válasza Roxkex (#18483) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Próbálja meg másik USB port-ba dugni a gépen, hátha, valamint, ha ez nem hoz változást, akkor: Mindenképpen meg kellene próbálni első körben egy másik PC-re/notebook-ra csatlakoztatni, hogy ott is fent áll e a probléma.

De akkor majd jönnek a külső HDD szakik és megmondják mit lehetne még tenni (nekem ennyi jutott az eszembe hirtelen).

(#18485) Roxkex válasza SunMount3r (#18484) üzenetére


Roxkex
senior tag

Rendben köszi :)
A laptopot remélhetőleg , holnap tudjuk kipróbálni (enyémen - amire mindennap van kötve egy HDD szóval azzal elvileg nem lehet gond) .

Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"

(#18487) King Unique válasza Roxkex (#18483) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Esetleg meg lehet próbálni másik USB portban, másik gépen, amit a fórumtárs is javasolt. Illetve jó esetben lehet csak meghajtó betűjelet kell hozzárendelni lemezkezelőben. Bár a Windows a formázás ablakot akkor szokta feldobálni, ha gond van a partícióval. Tehát a Windows lemezkezelőt kéne megnézni. Ha ott viszont " Nem lefoglalt / RAW " partíció van a külső merevlemeznél (több gépen is), akkor szívás...
Illetve fontos még, hogy milyen a HDD állapota? Ha nincsenek szektorhibák és HDS szerint 100/100-as, akkor megpróbálható az alább feltüntetett A. és B. pont. Ha a lemez állapota is kritikus és fontosak az adatok, akkor mindenképpen a szakember javasolt, azaz a C. pont.

A.) Ez esetben csak fizetős adatmentő programokkal lehet átmenteni a tartalmát másik merevlemezre. Ilyen pl. a GetDataBack | EaseUS Data Recovery | iCare Data Recovery. Az iCare-nek nemrég volt itt a fórumon ingyenes promója [link], de sajnos már lejárt...

B.) Másik lehetőség, hogy egy live, vagy rendesen feltelepített Linuxra csatlakoztatja a külső merevlemezt. Az képes lehet belelátni a RAW partícióba is és így kimenthető a tartalma. De igazán szakszerű mentéshez az A. pontban javasolt programok ajánlottak. Ha nem használtatok még Linuxot, akkor Linux abszolút kezdőknek topikban kéne érdeklődni.

C.) Adatmentő szakemberhez elviszitek, viszont az nem éppen olcsó... persze adatvisszahozás eredményessége terén ő ajánlott leginkább. Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topikban is érdeklődhetsz a topikgazdánál, aki ezzel foglalkozó szakember.

[ Szerkesztve ]

(#18488) Alex91 válasza Roxkex (#18483) üzenetére


Alex91
félisten

Linuxos gparted disztro is segithet, de olyan csinalja, aki jartasabb kicsit az informatikaban...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#18489) Kezdő vagyok válasza King Unique (#18482) üzenetére


Kezdő vagyok
őstag

Ezt írja ki:

Igen,szerencsére minden My Passport jól működik. :K

(#18490) somi55


somi55
csendes tag

Van tapasztalat a Medion 2,5",1TB- külső merevlemezzel? USB 3.0, 3 év garival kínálják az egyik láncban.
Vajon külső tápos, nem látszik a képen?

[ Szerkesztve ]

(#18491) King Unique válasza Kezdő vagyok (#18489) üzenetére


King Unique
titán

Ha várakozik és nem megy végig a csík, akkor lehet még nem érhető el / nem működik rendesen a programból ezen verzióra a közvetlen frissítés. Esetleg nem fogja vírusírtó, vagy valami más, hibaüzenet nincsen? Azt tudom mondani, amit korábban, rátelepítést / tiszta telepítést lehetne megpróbálni.

[ Szerkesztve ]

(#18492) King Unique válasza somi55 (#18490) üzenetére


King Unique
titán

Akadtak korábban, akik vásároltak Medion és Tevion külső merevlemezeket. Erről a tapasztalatok össze lettek már gyűjtve ITT.

Ha valóban 2,5", akkor minden esetben alap, hogy nem 230/ 12 V külső tápadapter kell hozzá, mint a 3,5" megoldásokhoz... ezeknél "külső tápként" rendszerint max az USB Y kábel és USB DC Power kábel jöhet szóba. De igazából egyik sem tényleges külső táp, mivel a gazdaeszköz USB portjáról történik a plusz áramellátás. Persze azért létezik rendes külső tápadapteres megoldás is, pl. a Delock 42488 külső házhoz ajánlja a gyártó szükség esetén a Navilock 41337 DC csatlakozós külső adapterét. Viszont ezen megoldások 2,5 colos meghajtóknál eléggé ritkának számítanak és csak olyanoknál kivitelezhető, ahol a házon van USB DC Power aljzat.
Viszont manapság, ha USB 3.0 portban használod a 2,5" külső HDD-t, akkor nincs szükség semmilyen kiegészítő tápellátásra, de szerencsés esetben, akár az USB 2.0-nál sem. Illetve ott max Y kábelt használsz, ha szükséges.

[ Szerkesztve ]

(#18493) somi55 válasza King Unique (#18492) üzenetére


somi55
csendes tag

Köszönöm,átnézem.

(#18494) King Unique válasza somi55 (#18493) üzenetére


King Unique
titán

Kicsit utánanézve, gondolom erről a 2,5" Medion USB 3.0, 1 TB modellről van szó. Ára az jónak mondható, bár ennyiért azért már nevesebb gyártók termékei is beszerezhetőek. Sok infó nincsen róla, neten teszteket sem találni.

Amúgy érdekes adattároló termékpalettája van ennek a Medion márkának [link]. Olyan 2,5" külső merevlemezzel sem találkoztam eddig, amin USB 3.0 Type-B aljzat van [link]... :Y Bár ez nyilván strapabíróbb és előnyösebb, mint a Micro-B, az is igaz.

[ Szerkesztve ]

(#18495) LanyUs válasza King Unique (#18494) üzenetére


LanyUs
senior tag

King Unique köszönöm a profin összefoglalt hsz-ket. Keresés után profi leírások és a tanácsaid is nagyon hasznosak. Megjött a fehér WD My Passport Ultra 1TB. Hangra nagyon érzékeny vagyok, de ez éppen csak hallható, rezgés nulla. Tuti termék. 25-öt adtam érte helyben. Nekem ennyit megért. Reggeltem is a 3 év gyári garra. Mehet hugomnak :)

(#18496) junior11 válasza LanyUs (#18495) üzenetére


junior11
veterán

Éppen tegnap néztem én is fehérben, csak 2TB-os verzióját.

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#18497) somi55 válasza King Unique (#18494) üzenetére


somi55
csendes tag

Megnéztem,műanyag házas,szellőzés nélkül,és Micro-B csatival szerelt.
Ajánlanál meggyőzőbb darabot helyette?

(#18498) Kezdő vagyok válasza King Unique (#18482) üzenetére


Kezdő vagyok
őstag

Milyen hivatalos oldalról kellene letölteni az új Smartware programot a My Passportokhoz?
Régen volt,már nem tudom.
Linket kérnék!

(#18499) ADAMOOOO89


ADAMOOOO89
csendes tag

Sziasztok!

Tudnátok segíteni? Egy Adata hv620 típusú 2,5 "-es 500 gb-os külső merevlemezem csatlakozója elengedett. Mármint ami magán a házán van. Lötyög, mozog de nem jön ki a helyéről. Nem is működik sajnos. Gondolom letört belül, vagy hasonló, nem értek hozzá. Nagyon szomorú vagyok, mert vannak rajta olyan adatok amik fontosak lennének. Egy helyi pc szervízt felhívtam, de azt mondták, hogy ez nem javítható, Én úgy érzem, hogy valamit mégis lehetne vele kezdeni. Garancia már nincs rá.

Van valami ötletetek? Kihez forduljak? Budapest III. kerület, és környéke.

Előre is köszönöm! :)

(#18500) King Unique válasza somi55 (#18497) üzenetére


King Unique
titán

Ennyi erővel a népszerű és ajánlott WD My Passport Ultra is zárt, műanyag házas és Micro-B aljzat van rajta. Ahogyan igaz ez a legtöbb 2,5" gyári külső merevlemezre is. Általánosan pedig ezen kategóriákba szedett megoldásokat tudom ajánlani.

(#18498) Kezdő vagyok: szerintem egyértelmű, hogy a WD oldaláról... :) Kicsit átalakult az oldal, de megtalálod a WD Software menünél a programokat [link]. Itt a közvetlen elérhetőség is a letöltéshez, nehogy ezen múljon.
Viszont úgy emlékszem volt korábban valami problémád, ha külön és tisztán telepítetted fel. Ezért a meghajtón gyárilag rajta lévő verziót használtad, azt frissítetted folyamatosan. Most hogyan áll a dolog, azt nem tudom, neked kell kitapasztalnod.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.