Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18851) King Unique válasza smallmer (#18850) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Mindkét megoldásnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, amik az összefoglalóban is fel vannak tüntetve [link]. Illetve szöveges formában is megtalálható [link]. Továbbá ott vannak a vásárlási szempontok, azok alapján felállított kategóriák, ami szerintem kellően szájbarágós. Viszont azt már neked kellene eldöntened, hogy ezekből pontosan mi az, ami fontos és mi az, ami nem? Utána majd lehet tovább szűkíteni a kört.

Nemrég viszont érdeklődtél már ezen topikban hasonló ügyben [link] és akkor úgy volt, hogy a Toshiba lesz a befutó. Azzal a döntéssel mi lett? Illetve korábban külső házat is akartál venni mini PC-hez [link], de az szintén nem volt megemlítve, hogy végül melyikre esett a választás.

Amúgy 30 ezerért már 2,5" 2 TB-os megoldásokat is lehet venni, például a #18846-ban említett Samsung is elég kedvező áron van. Illetve egy ST2000LM003 + olcsó külső ház kombó is még nagyjából beleférhet a keretbe.

[ Szerkesztve ]

(#18852) smallmer válasza King Unique (#18851) üzenetére


smallmer
őstag

Szia,
hát anno nem vettem, hanem inkább levásároltam másra a gariból visszajött vinyó árát, mert olyan magas árakon voltak a külső hdd-k.
Igazából nagyon elképzelésem sincsen. Kifejtem, hogy miket néztem ki és, hogy mit gondolok róluk. (eddig adata hc710 vol, ennél jobbat szeretnék mind minőségben mind gyorsaságban ha lehet)
Szóval a lista:
1. Samsung M3 Portable 1TB ---> durván 19 ezer forintból meglenne, kinézetre tetszik, nagyon jó értékelések vannak hozzá 3ÉV GARANCIA

2.WD My Passport Ultra 1TB ---> durván 22-23 ezer forintból meglenne, jobban tetszik kinézetre mint a samsung, értékelést nem találtam sokat csak egy-kettőt 3ÉV garancia

3.WD My Passport Ultra Metal 1TB ---> durván 25 ezer forint, ez tetszik eddig a legjobban kinézetre, kevés az értékelés. Gondolom teljesítsményben és minden más nézetben is a sima nem metal passport ultra tulajdonságaival rendelkezik és ehhet még jön egy fém borítás(javítsatok ki ha nem), kevés a tapasztalat 3ÉV garancia

4. Zendisk AS400 1TB ---> ha lehetne kapni akkor nem is gondokodnék egyből ezt választanám, de sehol nem találtam már, mert kifutó termék. Esetleg ha tudtok megbízható helyet ahol kapható akkor ne tartsátok magatokban :)

5.Toshiba CANVIO SLIM ---> 28 ezer forint körüli ár, szép ház, de a wd ultra metal jobban tetszik, értékelés nincsen GARANCIA 2ÉV

6. toshiba canvio alu ---> 26 ezer forint durván, tetszik, de kinézetre még mindig a wd metal, értékelés kevés,
Garancia 2 ÉV

7.Buffalo ministation safe 1TB --->30 ezer forint, ütésálló, bár ha leejted nagyon csúnya lesz, értékelés nuku, Garancia 2ÉV

8. A Lacie porsche design termékei is tetszenek, kinézetre nagyon, de úgy érzem, hogy túl vannak értékelve az apple hasonlóság miatt, magyarországonn csak 1ÉV garival találtam. Erről vélemény

utolsó:
Egy 2,5-ös WD RED 1TB + valami külső ház --> ez is kb 25-26 ezer forint körül jönne ki.

Szoftveres ügyben tudnátok mondani nekem valamit? hogy melyik gyártó mit kínál és miért jó? ezek közül :)

köszönöm szépen és bocsánat, hogy ennyit problémázok, csak szeretném a pénzemért a legjobbat kiválasztani ami számomra jó :)

(#18853) King Unique válasza smallmer (#18852) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Minőség terén maga a kivitelezés, burkolat anyaga stb. is meghatározó, viszont az átlagnál jobbat meg kell fizetni, főleg a gyári kompakt kivitelű megoldásoknál. Illetve pont ilyen prémium kategóriás és minőségi cuccokat például a Lacie készít. A sebesség leginkább a benne lévő merevlemeztől, illetve annak fordulatszámától és adatsűrűségétől függ. Viszont ilyen téren a legtöbb 2,5" típus általában megegyezik, mivel a többségük 5400 RPM | 500 GB / lemez. Ennél valamivel gyorsabbak csak a 7200 RPM | DDR cache | 667 - 800 GB / lemez adatsűrűségű modellek lehetnek. A korábban említett ST2000LM003 már 667 GB-os tányérokat tartalmaz, ezért kicsit gyorsabb az átlagnál (teszt).

1. Samsung M3 Portable (1 TB) —► topik teszt | Cdrinfo teszt | topik információk

2. WD My Passport Ultra (1 TB) —► topik teszt | TechPowerUp tesztek | topik információk

3. WD My Passport Ultra Metal Edition (1 TB) —► TechPowerUp tesztek | topik információk | Szinte ugyanaz, mint a My Passport Ultra, csak a burkolata fém. Pontosabban csak a teteje és az oldala, az alja már műanyag. Viszont a hővezető képessége nem igazán jobb, mint a műanyagházasnak [link], [link].

4. Asus Zendisk AS400 (1 TB) —► logout teszt | topik információk | Előfordul ST1000LM024 belsővel is: [link].

5. Toshiba Canvio Slim (1 TB) —► TechPowerUp tesztek | topik információk | új modellek

6. Toshiba Canvio Alu (1 TB) —► TechPowerUp tesztek | topik információk | új modellek

7. Buffalo MiniStation Safe (1 TB) —► DailyReviews teszt | TechPowerUp tesztek | topik információk | Egyéb ütésálló termékek: [link].

8. Lacie Porsche Design (1 TB) —► TechPowerUp tesztek | topik információk

9. 2,5" külső mobil rack + merevlemez —► Kínálat szűkítése: [link]. | Egyéb, olcsóbb 2,5" merevlemezek: [link].

+ Mellékelt szoftverek funkciói, használata:
Tessék elolvasni a gyártói oldalakon lévő információkat és felhasználói útmutatókat!

Pl.: Buffalo Tools | Lacie Privat Public | Samsung Drive Manager | NTI Backup Now EZ (Toshiba) | WD SmartWare / WD Backup, WD Drive Utilities, WD Security, WD Quick View

1, 2, 3, 5, 6 —► Ezeknél jellemző az integrált USB aljzat [link]. Azonban nem feltétlen jelent problémát, maximum akkor, ha az USB aljzat letörik a PCB-ről, vagy elszáll az USB chip / - áramkör. Előbbihez általában erős feszegetés (user error) kell, utóbbi pedig nem törvényszerű. Például a népszerű WD My Passport modellek is sokaknál beváltak és korántsem mindenki fut bele ilyen problémába. Ettől függetlenül persze még lehet vele számolni.
Hogy pontosan melyiket kellene választani, azt a fenti információk és az összefoglalóban taglalt vásárlási szempontok, azok alapján felállított kategóriák, valamint egyéni igények alapján el lehet dönteni. Viszont ezeket már mindenkinek magának kell elolvasni, mérlegelni és meghozni a döntést. :)

[ Szerkesztve ]

(#18854) smallmer válasza King Unique (#18853) üzenetére


smallmer
őstag

köszönöm szépen a részletes összefoglalót. mindent végig fogok olvasni a htévége folyamán.
asus zendisk as400 1tb kapható még valahol? esetleg nem láttatok valahol még eladót? sehol nem találok :)

(#18855) King Unique válasza smallmer (#18854) üzenetére


King Unique
titán

Webshopokban jelenleg nem találni, de előfordulhat, hogy később még elérhető lesz. A cikkben említett áruházban is meg lehetne nézni, hátha árulják még. Illetve nemrég hardveraprón volt egy [link], de az elkelt.

(#18856) smallmer


smallmer
őstag

Sziasztok,
a silicon power armor a85-nek integrált usb aljzata lehet?

(#18857) King Unique válasza smallmer (#18856) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Az 500 GB-osról pont most raktak fel tesztet a korábban említett oldalra [link]. Az alapján ST500LM012 van benne, ami a normál Spinpoint M8 sorozat. Ha integrált USB-s lenne, akkor ST500LM014 kéne legyen, azaz Spinpoint M8U
Tehát szerintem nem integrált USB-s és vsz a nagyobb tárolókapacitásúak sem. :N A tesztek alapján a többi modell sem és az SP-nél amúgy sem jellemző különösebben.

Akkor ez az SP A85 lesz a befutó? Nem tartozik a legolcsóbbak közé [link], de amúgy jónak néz ki és a 3 év garancia is előnyös.

[ Szerkesztve ]

(#18858) smallmer válasza King Unique (#18857) üzenetére


smallmer
őstag

remek :)
már csak 3 között vacilálok :)
Silicon Power Armor A85 - ez ma esett be a képbe. Nagyon megtetszett, 3 év a garancia, de semmit nem tudok a gyártóról, mennyire megbízható,miőségi?
WD MyPassport Ultra metal - nagyon jó teszteket olvastam, nem is haboznék, ha nem lenne integrált az usb.
Buffalo ministation safe - itt sincsen integrált usb ahogy láttam viszont csak 2 év a gari.

itt kérhetnék tanácsot/érvet? sebességbeli különbség lehet közöttük?

(#18859) King Unique válasza smallmer (#18858) üzenetére


King Unique
titán

A Silicon Power külső vinyói szerintem nem rosszak és alapból drágábbak is a többi, hasonló terméknél. Valamint ez az A85 is komolyabb darabnak néz ki.
Az említett háromból én az SP és WD modellekre szavaznék, mert a Buffalo kapcsán eleve kevés az infó és nekem a MiniStation Safe amúgy sem tetszik annyira. Bár az is igaz, hogy én ~ 30k körül már inkább vennék 2,5" 2 TB-os külső HDD-t. Sebesség terén alap esetben nem nagyon lehetnek számottevő különbségek köztük, mivel 1 TB méretben mindháromban 5400 RPM | 500 GB / lemez paraméterekkel bíró merevlemez van. E tekintetben csak azok gyorsabbak, amiket fentebb is említettem [link]. Egyéb esetben max. akkor, ha van valamilyen szoftveres tuning. Ilyen téren a Buffalo esetén mellékelnek egy TurboPC szoftvert, ami megnövelheti az adatátviteli sebességet. A teszt alapján dob rajta egy kicsit. De egy hasonló program az Asus Zendisk AS400-nál leginkább csak USB 2.0-án volt hatásos.

Ha A85 lesz, akkor arról majd egy beszámolót / tesztet szívesen olvasnánk itt a topikban. :R

[ Szerkesztve ]

(#18860) smallmer válasza King Unique (#18859) üzenetére


smallmer
őstag

akkor a buffalo-t hanyagolom :) a wd-nél ott 100% az integrált usb ugye?
te melyik 2tb-osat választanád most?
az a helyzet, hogy az előző külső vinyómat is arra használtam, hogy win telepítésnél kimentettem a dolgaimat, meg fotókat tároltam rajta és ehhez hasonló, szóval nem minden nap :)

(#18861) King Unique válasza smallmer (#18860) üzenetére


King Unique
titán

Attól, hogy nincs róla sok infó, vagy nekem nem tetszik, attól még nem feltétlen kell elvetni. De te döntöd el.
Hogy melyiket venném, e téren továbbra is csak magamat tudom ismételni (összefoglaló —►szempontok, kategóriák). Ha ebből a háromból a 2 TB-os verziót kéne, akkor leginkább az A85 tetszene, de az elég drága lenne ekkora méretben. Amúgy, ha nem kéne spéci szoftver, ütésállóság és egyéb extra, akkor biztosan a külső házas megoldást választanám. 2 TB méretben az ST2000LM003 amúgy is nagy favoritom mostanában és egy jó külső házzal ütős kombináció lehet.

[ Szerkesztve ]

(#18862) smallmer válasza King Unique (#18861) üzenetére


smallmer
őstag

maradok a wd és a silicon powernél, ezek közül fogok választani, de egyébként a sima nem metal wd is érdekel, mert ha azt mondod, hogy hozza azt amit a metal, csak műanyagba akkor az is jó lehet. nem feltétlenül a pénzköltés a szempont, 3 év múlva úgy is lehet annyit fejlődünk, hogy nem lesz értelme őket használni nem_? :)

(#18863) zsebibali


zsebibali
csendes tag

Sziasztok,

Van arra mód, hogy a külső winchester "gyári/fizikai" neveit megváltoztassuk?

Nálam ugyanis két azonos márkájú (Samsung) külső meghajtó van a TV-re csatlakozva és így, a csatlakoztatott eszközöknél mindegyiknél "majdnem" ugyanaz a név jelenik meg. Ezáltal nem tudom ránézésre eldönteni melyik melyik. (mert csak a név első pár karaktert jeleníti meg a készülék alapból, a többit pedig scrollozva ha rálépek az egyes meghajtóra)

Ja és teljesen véletlenszerűen hozza fel őket az első vagy a második helyen a listában, holott mindig ugyanarra az USB portra vannak csatlakozva.

PC-n természetesen mindegyiknek külön nevet adtam, (TV-Felvételek, illetve Filmek-Sorozatok)de a TV-n a bemeneteknél nem ezek jelennek meg hanem a meghajtó "gyári nevei" (JP...Samsung Portable.S2, JP...Samsung Portable S3)
Van erre mód, hogy ezeket a "gyári" neveket megváltoztassam?
Vagy egyéb ötlet?

(#18864) King Unique válasza zsebibali (#18863) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Magának a külső meghajtónak a nevét nyilván Windows fájlkezelőben is át lehet írni tetszőlegesen, mint egy pendrive-nál. De azokat az egyedi azonosítókat, amik eszközkezelőben és tálcán leválasztásnál megjelennek, már nehezen. Ilyet pl. olyan külső házaknál lehet, amiken frissíthető a firmware. Egy ASMedia chipes külső mobil rack esetén megadható egyedi gyártó -és eszközazonosító is [link].

Aztán, hogy egyes TV, médialejátszó, set-top box, router és társai a fentiek közül melyiket és hogyan jelenítik meg, az már más téma. Legjobb lenne a TV topikjában érdeklődni ez ügyben, hátha van ötletük.
Amúgy nálam egyes készülékek kiírják a meghajtó nevét (amit adtam neki), de csak pár karakterig...tehát ez sem az igazi. Ezeken a külső eszközökön eleve lutri néhány dolog és alapból egy PC, notebook + desktop OS kombón való használat tekintendő alapértelmezettnek és javasoltnak.

[ Szerkesztve ]

(#18865) zsebibali válasza King Unique (#18864) üzenetére


zsebibali
csendes tag

Hát erről már az LG prohardveres topikjában is érdeklődtem, de nem jött semmi válasz.
Egyébként ilyen a merevlemezem:http://www.edigital.hu/Kulso-merevlemez/Samsung-S2-Portable-25-500GB-(HXMU050DA)-kulso-merevlemez-fekete-p42788.html

Az egyik USB2.0-ás (500GB) a másik szerencsére USB 3.0-ás (1TB) így azért van eltérés a nevében de csak a végén. A TV pedig az alábbi szerint látja őket bármire is nevezem át a kötet nevét a PC-n:
JMicron Samsung S2 Portable
JMicron Samsung S2 Portable 3

Azt gondoltam valami szoftverrel meg lehetne ezt hekkelni a merevlemezben.
Vagy a TV-ben, de ott biztos veszélyesebb lenne. (márcsak az ára miatt is ha elrontanék valamit)

(#18866) King Unique válasza zsebibali (#18865) üzenetére


King Unique
titán

Tehát JMicron chipes mind a kettő. Ahhoz is van elvileg firmware tool, amiben beállíthatók egyedi azonosítók [link]. A gyártók általában nem nagyon szoktak firmware frissítési lehetőségeket biztosítani a gyári kompakt és külső házas kivitelekhez sem. Kompakt kivitelben a WD-knél van ilyen lehetőség, de ott kb. semmi nem állítható be külön [link]. Külső házaknál általában nem hivatalos (nem gyártótól való) megoldások vannak, de ott is inkább ASMedia kapcsán van tapasztalat az érintett topik(ok)ban is [link].

De nem ajánlanám megpiszkálni, mert esetedben azt sem tudjuk milyen chipek vannak bennük és azokhoz milyen firmware való! Illetve egy balul elsült művelet, magát az eszközt is tönkreteheti!

Tehát, ha jól működik mindkét külső HDD és nincs velük egyéb problémád, akkor nem érdemes szórakozni az azonosítók átírásával. Annyit nem ér ez az egész... :N

[ Szerkesztve ]

(#18867) Surda-


Surda-
őstag

Sziasztok
Fotok,videok lementésére kéne nekem egy merevlemez.
A StoreJet 25M3 és Wd my passport ultra került be a kalapba..
Kb ez a max amennyit rászánnék a dologra,azaz kb.22ezer.
Szerintetek?
Ha esetleg jobban járnék mással,ne tartsátok magatokban :)

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#18868) King Unique válasza Surda- (#18867) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Az említett célra alkalmas nyilván mind a kettő, de a többi típus is. Az alapján kell dönteni, hogy milyen funkciók és tulajdonságok megléte szükséges / fontosabb. Az adott szempontok az összefoglalóban vannak részletezve. Illetve a 2,5" téma kapcsán adaléknak még ez a hozzászólás is jól jöhet [link].

(#18869) Surda- válasza King Unique (#18868) üzenetére


Surda-
őstag

Egy dolog fontos számomra,hogy ha évente ráírom a fényképeimet,akkor lehetőleg 30év múlva is vissza tudjam még nézni őket.
Nem érdekel mennyire gyorsak, hosszútávfutást sem tervezek velük,mentés után a szekrényben áll majd.
A csepp és ütésállóság max azért lenne előny ,hogy tényleg végképp védett legyen , ha esetlen ki tudja mi történik és feldől a szekrény amiben van :DDD

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#18870) King Unique válasza Surda- (#18869) üzenetére


King Unique
titán

Ilyen hosszú időtartamú hibamentes működés nem garantálható egyiknél sem. :N Ennyi idő alatt már bőven veszel majd több külső HDD/SSD-t és fizikálisan több helyre mented a fontos adataidat. Ez a legbiztosabb megoldás.

Ha a kiválasztásnál legfontosabb a külső, fizikális védelem, akkor vegyél ütésállót. Mert ugye elég az ilyen 2,5" külső merevlemezeknek egy kis esés kemény felületre ahhoz, hogy tönkremenjenek [link]. A kinézett Transcend 25M3 nyilván megfelel a követelménynek.

[ Szerkesztve ]

(#18871) Surda- válasza King Unique (#18870) üzenetére


Surda-
őstag

:R egyik ismerős említett egy olyat,hogy van HDD amiben dupla mechanika van tükörben, raid1.
Ezt nem látom hol tüntetik fel pl az említett winchestereknél.
De lehet félreértelmeztem a leírását :D

[ Szerkesztve ]

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#18872) King Unique válasza Surda- (#18871) üzenetére


King Unique
titán

Szerintem arra gondolt, hogy egy RAID alapú külső ház, amiben 2, vagy több HDD van. Az jó adatbiztonság terén, mert a megfelelő beállításokkal, ha egyik HDD tönkremegy, akkor a másikon még megvan ugyanaz az adat. Viszont az ilyen megoldások eleve drágábbak és ennél is egy fizikális eszközön van minden. Adatmentő szakik (otthonra) több, különálló fizikális alapú tárolóra való mentést javasolnak általában. Az a biztos.

[ Szerkesztve ]

(#18873) Surda- válasza King Unique (#18872) üzenetére


Surda-
őstag

Néztem Laciet,ebben is 1 vinyó van, az hogy rugged,az mit jelent,mert google fordító sokat nem segített ("egyenetlen") :D

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#18874) King Unique válasza Surda- (#18873) üzenetére


King Unique
titán

A "Rugged" megnevezés a strapabíró kivitelre utal, vagyis ez is ütésálló, illetve pontosabban ütésálló | cseppálló | nyomásálló [link]. De ekkora felárral a feleakkora tárolókapacitás nem igazán éri meg. Amúgy van kétlemezes, RAID változat is belőle [link], de az elég drága [link]. Ennyit vsz nem akarsz rákölteni... :N Sőt, ennyiért már vehetsz majdnem 2 db, 4 TB-os mobil külső vinyót, ha elolvasod ezt a logout cikket.

[ Szerkesztve ]

(#18875) Surda- válasza King Unique (#18874) üzenetére


Surda-
őstag

Ennyit nem :D köszi.
Akkor azthiszem a WD passportnál maradok, ár-érték arányban az tűnik a legszimpatikusabbnak.
Állítólag ez hardveresen is letitkosítható elvesztés esetére,ami nem tudom mit jelent,de már nem vagyok hajlandó utánaolvasni :D
Egy kérdés merült még fel bennem,az pedig az,hogy az USA-ban a Lacie vagy a WD mennyivel lehet olcsóbb,ugyanis egy hónap múlva utazom ki.
Ha 5ezerrel olcsóbb,akkor nem érdekel, de ha mondjuk féláron van,akkor lehet megérné megvárni.
Ismersz olyan USA oldalt,ahol HDD-t árulnak?

[ Szerkesztve ]

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#18876) King Unique válasza Surda- (#18875) üzenetére


King Unique
titán

Eddig ütésállót akartál venni, de ha a WD kell, akkor felőlem legyen. A hardveres titkosítás USB chip szinten titkosítja az adatokat és adnak hozzá programot, amivel lejelszavazható a meghajtó. Ennek vannak előnyei, meg lehetnek bizonyos esetekben hátrányai is. Utóbbi kapcsán előfordul, hogy körülményesebb lehet az adatmentés az ilyen meghajtókról pont a titkosítás miatt. Persze nem törvényszerű, hogy arra sor kerül.

Külföldi árakat passzolom, de van WD Store, ahol az 1 TB My Passport Ultra most akciósan 60 $ (~16k). De, ha kint veszed meg, akkor szükség esetén a garanciát is ott kell intézni. Ha visszajössz, akkor itthon max az RMA ügyintézés jöhet szóba ez esetben.

[ Szerkesztve ]

(#18877) Surda- válasza King Unique (#18876) üzenetére


Surda-
őstag

:R a sok segítséget

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#18878) Surda- válasza King Unique (#18876) üzenetére


Surda-
őstag

WD My passport ultra-ból van "New"
Ez mit takarhat,érdemes -e ilyet venni? [link]

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#18879) King Unique válasza Surda- (#18878) üzenetére


King Unique
titán

Fent van a WD oldalán [link]. Az új sorozatnál kicsit megújult a dizájn, a szoftveres pakk, van már 3 TB-os tárolókapacitású is belőle, valamint ezekre talán több helyen adják meg a 3 év garanciát. Amúgy kb. ugyanaz, mint a régi. Továbbá, ha már garancia, akkor érdemes arra is odafigyelni [link].

(#18880) Surda- válasza King Unique (#18879) üzenetére


Surda-
őstag

Érdekes,hogy pont fordítva, Aqua csak 24hónap garit akar adni rá, ellentétben Iponnal és EMAG-al,amelyik a régit 36hóval árulja.

[ Szerkesztve ]

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#18881) King Unique válasza Surda- (#18880) üzenetére


King Unique
titán

Lehetnek kivételek, de többen tapasztalták már, hogy az újra inkább megadták a 3 évet. Meg aztán, ahol megadják, ott is érdemes előtte e-mailben / telefonon / személyesen érdeklődni, hogy tényleg annyi-e? Illetve bolti / gyári garanciáról van szó, 3 év alatt végig ők intézik a cserét stb.? Mert volt már példa érdekes esetekre...
De, ha a régit jelenleg kedvezőbb feltételekkel tudod megvenni, akkor választhatod azt is. Bár a modellszámokat érdemes előtte csekkolni, mert van olyan hely, ahol pl. rossz képet tesznek be az adott termékről.

[ Szerkesztve ]

(#18882) Surda- válasza King Unique (#18881) üzenetére


Surda-
őstag

Miből derül ki ,hogy new vagy régi?
Iponnál én is rákérdeztem egyébként,mert a fehér tetszett,arra csak 24hó garit írnak.
Azt válaszolták több beszállítójuk van, amelyik csak 2hót ad a termékekre azt úgy adják tovább.
Nem is találtam olyat,ahol a new 3évvel lenne.

[ Szerkesztve ]

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#18883) King Unique válasza Surda- (#18882) üzenetére


King Unique
titán

Mondtam, hogy ott a gyártó oldala és azon a modellszámok: régi | új. Azok alapján már egyértelműen be lehet azonosítani, mert a webshopokba feltöltött kép és xy megnevezés / paraméter nem mindig stimmel.
Azon korábban én is csodálkoztam, hogy egyazon típusú terméknél mért van szín alapján eltérés a garanciaidőben? Holott a színnek ehhez egyáltalán semmi köze nincsen. De nekem is azt mondták a korábban linkelt topikban, hogy nyilván az eltérő forrásból való beszerzés az oka.

[ Szerkesztve ]

(#18884) Surda- válasza King Unique (#18883) üzenetére


Surda-
őstag

Nem tudok dönteni,hogy WD My passport ultra legyen vagy StoreJet 25M3 :O :W
:))

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#18885) Scooter válasza Surda- (#18884) üzenetére


Scooter
tag

Ha ez befolyásol valamit, nálam WD MyPassport Ultra megy nonstop(még a régebbi típus). :)

(#18886) Surda- válasza Scooter (#18885) üzenetére


Surda-
őstag

Na,akkor azonnal megyek megvenni a WD-t :D
Jelszavas védelem Storejetre is beállítható?

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#18887) King Unique válasza Surda- (#18886) üzenetére


King Unique
titán

A Transcend esetén csak fájl | mappa szinten lehet titkosítani a mellékelt Transcend Elite programmal. Olvasnivaló: [link], [link].
Az egész drive-ot aszem nem tudja azonnal lejelszavazni, mint a WD. Illetve a WD-nél további előny, hogy ugyan az USB chip a háttérben folyamatosan titkosít (hardveresen), de a jelszókérés tetszőlegesen deaktiválható | aktiválható a tartalom törlése nélkül. Ez olyan esetben lehet kifejezetten hasznos, amikor olyan operációs rendszeren | eszközön kell használni, ami nem tudja ezt kezelni (pl. Linux, TV stb.).
Továbbá minden OS-ben van általában beépített titkosítás. Tehát, ha pl. Windowst használsz és 8.1/ 10 esetén legalább Pro kiadást, akkor ott a BitLocker. Win7-ben is van természetesen, de ott csak az Ultimate | Enterprise kiadások támogatják. A BitLocker és a hasonló programok (pl. VeraCrypt) hátránya viszont, hogy sokáig eltart (néhány óra) míg lekódolják a meghajtót. Bár előbbi előnye a WD programjához hasonlóan, hogy utólag kikapcsolható és visszafejthető a titkosítás a tartalom törlése nélkül.

[ Szerkesztve ]

(#18888) Surda- válasza King Unique (#18887) üzenetére


Surda-
őstag

:R hétfőig megálmodom,hogy a titkosítás vagy az ütésállóság a fontosabb. :D
Win 7 ultimate-em van és marad is :D

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#18889) Surda- válasza King Unique (#18887) üzenetére


Surda-
őstag

Szerinted melyiket vegyem? :D
Aztán már békénhagylak :D

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#18890) junior11 válasza Surda- (#18889) üzenetére


junior11
veterán

Vedd meg a WD-t :D De helyetted senki nem fog tudni dönteni...

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#18891) King Unique válasza Surda- (#18889) üzenetére


King Unique
titán

Én leginkább akkor venném a WD-t, ha célirányosan szükségem lenne a szoftveres pakkjára és annak tudására. Amúgy nekem az ütésálló Transcend szimpatikusabb és az nem is integrált aljzatos. Illetve, ha a hővezetést, nemsokára érkező nyári meleget nézem, akkor külső házas megoldást vennék. Igaz az nem ütésálló, de max. veszek hozzá egy hordozótokot és abban tartom.

Amúgy meg szerintem ilyen felhasználásra [link] kb. ugyan mindegy... Évente 1x előveszed, az vsz nem fog a sok üzemtől tönkremenni, túlmelegedni, de talán még leesni sem, hacsak a szekrény fel nem dől. :D

(#18892) bb0t


bb0t
senior tag

Ár-érték arányban jó 2,5 colos hdd-re lenne szükségem. 1,5-2 terra között. Milyet ajánlanátok?

Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.

(#18893) King Unique válasza bb0t (#18892) üzenetére


King Unique
titán

Ott az összefoglaló, illetve ez a cikk a kérdésre válaszként. Van több javaslat és megoldás, viszont azt mindenkinek a saját igényei alapján kell eldönteni, hogy számára melyik a jobb választás.

(#18894) bb0t válasza King Unique (#18893) üzenetére


bb0t
senior tag

Értem köszi, és néztem is az összefoglalót. Most a cikket is. De annyit hagy kérdezzek meg, hogy létezik-e olyan 1,5-2 terrás külső merevlemez ami USB táplálású (2,5') és 30 alatt van? :F

Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.

(#18895) bihariszabi


bihariszabi
aktív tag

Olvasgattam a korábbi írásaitokat, de annyi féle sok jellemzője van a vinyóknak, hogy számomra csak annyi derült ki, hogy az a legjobb, ami minél több extrával bír. Pl nem tudom, hogy mire jó a fémházas, vagy miért nem jó a műanyagházas.

Nekem arra kellene, hogy rádugom a routerre és azzal szinkronizálnám össze a telefont. Nem nagyon hurcibálnám sehová. Azzal tisztában vagyok, hogy örökéletű az nincsen, viszont amit nem tudok, hogy mondjuk meddig menne el egy gyári külső vincseszter úgy, hogy a nap 24 órájában üzemel ott a routeren? A rack-es megoldás annyira nem tetszik, mert sem a portól nem védett, sem külső tápot nem szeretnék használni. Van így jövője szerintetek a dolognak? Vagy felejtős, mert ezek a külső adattárolók arra valók, hogy ráteszem a motyót, aztán berakom a fiókba? Arra is gondoltam, hogy hátha tudnak ezek standby módot és csak akkor megy amikor adatot ír.

[ Szerkesztve ]

(#18896) King Unique válasza bihariszabi (#18895) üzenetére


King Unique
titán

Egyértelmű a fémházas előnye —► jobb hővezetés. Ha 24/7-ben megy és gyakorta terhelés alatt (aktív lemezművelet) lesz, akkor melegedni fog, főleg nyáron. De akár üresjáratban is felmelegedhet simán, ha a szobahőmérséklet magasabb. Viszont ilyen téren a full alumínium külső házak igazán jók, azok vezetik a legjobban a hőt.

"A rack-es megoldás annyira nem tetszik, mert sem a portól nem védett, sem külső tápot nem szeretnék használni"

A mondat első felét eleve nem értem, de egy 2,5"-os megoldáshoz rendszerint nem kell külső tápadapter. Maximum kiegészítő tápellátás, mint pl. USB Y kábel, ha a gazdagép 1 db USB 2.0 portja nem tudja rendesen meghajtani. De az USB 3.0 portnál már nem szükséges, mert az egy 2,5" | 7200 RPM külső merevlemezt is meghajt rendesen. Probléma előbbi esetben max. akkor van, ha csak 1 db USB 2.0 port van a gazdagépen, ami nem tudja rendesen felpörgetni és ilyenkor az Y kábel nem jöhet szóba. Ez esetben megoldás lehet külső táp, ha egyáltalán van rá lehetőség [link].
De általában egy 2,5" | 5400 RPM-es külső HDD-t jó esetben meghajt egy TV, router is. Ha nem, akkor az független attól, hogy most éppen gyári kompakt / külső házas kivitel. Illetve itt, ami a fő probléma lehet, az maga a gazdagép... mert egy PC, notebook sokkal jobb és stabilabb ilyen téren, illetve ezek az első számú és alapértelmezett eszközök, amikkel mind a normális működés, mind a teljes kompatibilitás garantálható. Az "egyéb eszközök", mint pl. TV, médialejátszó, játékkonzol, router, set-top box és társai eleve lutri ilyen téren...

Pontosan ilyen az alvó mód is. Annak normális működése szintén az alapértelmezett eszközökre és asztali operációs rendszerekre van belőle. Hiába támogatja és tudja a külső vinyó gyárilag, az egyéb eszközökön és készülékeken egyáltalán nem garantált, hogy minden működni fog, ami pl. PC-n egy Linux / Windows alatt [link].

Tehát a lényeg, hogy kivitelezhető a dolog, lehet egy (2,5") külső merevlemezt ilyen célra használni és 24/7-ben járatni. Vannak itt a topikban és a fórumon is többen, akik így használják. De pl. a stabil tápellátásra, melegedésre stb. érdemes lehet odafigyelni. Ebből adódóan bizonyos esetekben, ha szükséges, akkor egy 3,5" külső tápellátású, illetve alumínium házas kivitelű megoldás előnyösebb lehet. Valamint vannak direkt 24/7-es üzemre tervezett belső HDD-k, amiket egy külső házba téve ütős párost alkothatnak. Mert ugye a legtöbb gyári kompakt külső winchesterbe csak kommersz, normál merevlemezeket tesznek. Nem muszáj persze előbbit választani, mert ráadásul kicsit drágábbak is. Viszont ilyen felhasználásra tartósabb lehet hosszabb távon.

[ Szerkesztve ]

(#18897) bihariszabi válasza King Unique (#18896) üzenetére


bihariszabi
aktív tag

Köszönöm a részletes véleményt. Azt hiszem, nekem eléggé minimális lenne a kihasználtság, tehát pár képet szinkronizálnék amiket nap közben készítek. Van az Asusnak pont erre alkalmazása mind telefonra, mind a routerre. Talán azzal be lehet hangolni a standby működést. Azt hiszem ez lutri lesz megint. Viszont a fémházas tanácsot mindenképp megfogadom.

(#18898) King Unique válasza bb0t (#18894) üzenetére


King Unique
titán

Amit linkeltem cikket, abban mind 2,5" és USB tápellátású külső merevlemezek vannak. Illetve létezik ilyen 4 TB-os kivitelben is, ha elolvastad. ;) A gazdagéptől és az USB port típusától függően maximum kiegészítő tápellátásra lehet szükség, ami fentebb volt részletezve. De, ha USB 3.0 port van a gépeden, akkor sima ügy.

(#18897) bihariszabi: OK.
Ha nem lesz sokat nyúzva, akkor megfelelhet egy alapmodell is. Viszont a fentebb említett dolgokra azért érdemes lehet odafigyelni. Az alvó mód működése meg valóban lutri lesz.

[ Szerkesztve ]

(#18899) Surda- válasza King Unique (#18891) üzenetére


Surda-
őstag

És wd My Passport ultra kontra LaCie Porsche Design P'9220 ? :B
3ezer van a kettő között.

[ Szerkesztve ]

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#18900) King Unique válasza Surda- (#18899) üzenetére


King Unique
titán

A Lacie prémium kategóriás gyártó és a fémház is eleve tetszetősebb & előnyösebb, mint a műanyag. Ha nem kell a WD szoftveres pakkja, akkor jó / jobb választás lehet az előbbi. Igaz csak 2 év garis, de a WD-re sem minden bolt adja meg a 3 évet. Infók meg a korábbi hsz-ben vannak róla [link].

Remélem tovább már nem variálod... :N

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.