Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18551) SunMount3r válasza aaa112 (#18545) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Nálam pl. a TV-nél is ez a helyzet: az USB eszköz eltávolítása után ott is tovább megy a winyó/villog a led. Win 7 esetén a notimom dettó.

King Unique: akkor az, hogy tovább pörög a winyó magában és nem áramtalanítódik teljesen az nem gond, ha előtte "elvileg" rendesen leválasztom? (Ha jól értem...) Ennek semmi kockázata nincsen?

[ Szerkesztve ]

(#18552) King Unique válasza SunMount3r (#18551) üzenetére


King Unique
titán

Elvileg egy mai (2,5" külső) merevlemeznek ki kell bírnia, ha kiveszik alóla a tápot. Néhányszor én is már választottam így le és nem lett baja tőle. Illetve, van amikor egyenletesen leáll és van, amikor vészparkolást csinálva hangosan kattan egyet. Az, hogy hosszabb távon ez (utóbbi) mennyire tesz jót neki, az kérdéses...? Én inkább azt preferálom egy 2,5 colosnál, ha normálisan leáll.

(#18553) aaa112 válasza King Unique (#18550) üzenetére


aaa112
csendes tag

Valóban hasznos program. Érdekes azonban, hogy notimon Quick View-al választom le akkor leáll és a LED sem villog. Viszont ugyanez PC-n (ahol alapból megfelelően volt beállítva), normál leválasztást követően (a hardver biztonságos eltávolítása) a hdd ugyan leáll, tehát érezhetően nem forog, de a LED egyenletesen továbbra is villog. Tehát gondolom mindegyik szabályszerű, csak egy kis érdekesség.

Egyébként a közeljövőben tervezek egy okos tv-t beszerezni, így a hdd is elsősorban hozzá lett vásárolva filmnézésre. A tv-knél, hogyan oldható meg a biztonságos leválasztás? Van rá valami külön opció?

(kicsit off: TV választásnál elméletileg az újabbak képesek együttműködni a kis my passport-al, de gyakorlatilag van valami szempont/tulajdonság, amit érdemes nézni vásárláskor, ami jelzi a kompatibilitást? TV még várat, tehát a közeljövőben kerül megvételre, viszont a HDD-re már szükségem volt, ezért vettem előbb azt)

(#18554) King Unique válasza aaa112 (#18553) üzenetére


King Unique
titán

TV, set-top box és más hasonló készülékek menüjében is általában szokott lenni erre opció, de konkrét infók felől a topikjában kéne érdeklődni. Illetve, lehet a leválasztás megoldható, de a HDD-t már nem feltétlenül fogja leállítani. Ugyanis ezek a külső merevlemezek elsődlegesen PC, notebook + asztali operációs rendszerrel történő használatra vannak belőve.
Az ilyen multimédia készülékekkel jó esetben kompatibilis szokott lenni a legtöbb külső HDD, de konkrétumok felől szintén a TV topikjában érdemes érdeklődni. Illetve vannak külön ilyen felhasználásra tervezett külső merevlemezek is [csoportosítás —► F.]

(#18555) tomp válasza SunMount3r (#18551) üzenetére


tomp
félisten

Nálam a Sony tv-nél nincs leválasztási opció. Ha kilépek a Médialejátszóból akkor onnantól a merevlemezhez nem nyúl hozzá. Csak az áramot adja. Pár mp elteltével le is parkol a fej. Habár nem tudom, hogy a parkolást maga a merevlemez végzi vagy a tv utasítja e.

(#18556) Mauzes


Mauzes
őstag

Sziasztok!

Van egy Revoltec Alu guard RS047 típusú, viszonylag régi külső 3,5 HDD tartóm. Ezt egy 2 TB-os Hitachi-val használtam, minden rendben volt. Most vettem egy 3 TB-os Seagate-et, amit beletettem, de az első indítás és formázás után a Win 746 GB-osnak látja a lemezt.

Na most a lemezzel van a probléma vagy a külső box nem kezel ekkora méretet? Sajnos másik gépben nem tudom megnézni a vinyót, mert csak laptop-om van USB-vel.

(#18560) King Unique válasza Mauzes (#18556) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Alapvetően két dolog jöhet szóba:

1. Nem GPT-re van inicializálva a lemez, ugyanis 2 TB felett az kötelező. Vagy esetleg a régi operációs rendszer (pl. Win XP) nem kezeli a GPT-t.

2. A külső ház vezérlője nem kezeli a 2 TB feletti lemezt, ami USB 2.0-nál gyakori. A fejlettebb vezérlők (pl. eSATA, USB 3.0/ 3.1, Thunderbolt) általában kezelnek nagyobbat is.

Ha MBR, akkor bizonyos esetekben át lehet konvertálni Windows lemezkezelőben is GPT-re, de egy külső partícionáló programmal biztosan. Utóbbi megcsinálja adatvesztés nélkül, mint pl. az AOMEI. Ha nincs rajta fontos adat, akkor viszont érdemes újrainicializálni [link], [link], majd új egyszerű kötet létrehozása.
Illetve van a témának külön topikja: Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja

[ Szerkesztve ]

(#18561) King Unique válasza King Unique (#18560) üzenetére


King Unique
titán

2.)
A Sharkoon mindig leteszteli az aktuális tárolókapacitású merevlemezekkel a termékeit és feltüntetik, hogy pl. ez a dokkoló USB 2.0-án max 2 TB-os lemezt kezel. A fejlettebb USB 3.0 chipes külső házak, viszont már 8 TB-os meghajtóval is megbirkóznak [link].
Továbbá a Revoltec Alu guard RS047 külső rack a gyártói specifikáció alapján JMicron JM20336 chipes, viszont a HDD tárolókapacitásának maximumát nem adja meg a gyártó. Érdekesség viszont, hogy az új IDE/ SATA interfészes Sharkoon Swift Case Pro Combo külső házban JMicron JM20337 USB 2.0 chip van, ennek ellenére mégis kezeli a 8 TB-os lemezt...egy másik dokkolóban szintén ez a vezérlő van, de az csak 2 TB-ot kezel [link]. Tehát ez az egész tárolókapacitás-limit vsz chip és firmware függő lehet.

Ha a másik topikban elmondottak alapján valóban GPT-re inicializáltad a 3 TB-os merevlemezt és nem Windows XP-t használsz, akkor a külső ház vezérlője lehet a szűk keresztmetszet.

[ Szerkesztve ]

(#18562) SunMount3r válasza aaa112 (#18553) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Megcsináltam a registry módosítást, így leválasztásnál nekem is leáll már a winyó, de a LED villog utánna is.

(Lehet majd felrakom a SmartView-t én is, csak nem akarok már szegény notim-ra egy újabb felesleges, lassító progit telepíteni, ha úgyis csak 1 funkcióját használom (kb. 4 éves már rajta a Win7).

Illetve van egy olyan gyanúm, hogy mivel az egyik winyóm aktív USB hub-ra van kötve, így a gép kikapcsolása után, ugyan úgy fog még villogni a LED.

Amúgy nekem Samsung H6400-as TV-m van és tökéletesen megeszi mind az előző gen-es 500GB-os, mind az újabb 1TB-s WDMyPass-t... :K

(#18564) King Unique válasza SunMount3r (#18562) üzenetére


King Unique
titán

Szerintem a LED villogása egyáltalán nem akkora probléma. A WD SmartWare és társai valóban összetettebb programok és nem feltétlenül érdemes felrakni őket, ha nem használod ki minden funkciójukat. Ezért is javasoltam fentebb, hogy leválasztásra elég csak a WD Quick View, ami nem terheli különösebben a gépet.

[ Szerkesztve ]

(#18565) scope2007


scope2007
addikt

üdv!

melyiket vegyük?
500GB kell, és ezek közül lehet választani
1év garancia, mind új

VERBATIM 500GB Store 'n' Go 2,5" USB 3.0
SAMSUNG 500GB M3 Portable 2,5" USB3.0
TOSHIBA 500GB Canvio Basics 2,5" USB3.0

köszi

[ Szerkesztve ]

CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii

(#18566) Büszke


Büszke
tag

Kedves King Unique!

Azt szeretném kérdezni, hogy ha összekötnék egy USB-s hálózati töltőt egy telefonnal és egy külső 2,5-ös hdd-vel akkor számít hogy az Y kábel melyik végén mi van?
Úgy értem hogy Anya USB van az egyik oldalon vagy A 2 USB(1 anya, 1 apa) az egyik végén, a másikon a micro

Ez is jónak néz ki.

Szóval melyikkel működne?
Köszönöm szépen

Honda VFR800 Vtec Annyi a világ, amennyit látsz belőle!

(#18567) King Unique válasza scope2007 (#18565) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Olyan nagy különbségek nincsenek, belső merevlemez terén sem (Seagate-Samsung | Toshiba), így akár mindegyik megfelelhet. De, ha összességében nézem a dolgokat, akkor én a Samsung és a Verbatim mellett tenném le a voksom. Mindkettőhöz ügyes kis szoftverek járnak, amiknek hasznát lehet venni bizonyos esetekben. De beszéljen helyettem pár teszt a fórumról.

Samsung M3 Portable 1 TB
Verbatim Store 'n' Go USB 3.0, 500 GB

A Verbatim belseje már vsz Toshiba lehet, vagy Seagate-Samsung, illetve 500 GB méretben többfajta Store 'n' Go modell is létezik [link]. Valamint nem tudom hol veszed, de amúgy a Toshiba és Verbatim hivatalosan 2 év garis, a Samsung esetében pedig 3 év gyártói garancia van.

[ Szerkesztve ]

(#18568) King Unique válasza Büszke (#18566) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Azt tudom, hogy USB OTG pendrive-ok esetén működik, azokat össze lehet kötni okostelefonnal. Viszont ehhez aszem magának az eszköznek is támogatnia kell az OTG funkciót [link], [link].

Egy 2,5" külső merevlemez kapcsán, viszont ugye már eleve a tápellátás is kérdéses. Azt akkor a legegyszerűbb megoldani egy külső adapterrel, ha van a házon USB DC Power bemenet [link]. Illetve egy aktív USB hub lehet még jó erre a célra [link]. Ugyanakkor pl. egy USB Y kábel kiegészítő tápvonalát külső tápegységgel megtáplálni nem feltétlen szerencsés, mivel az esetleges potenciálkülönbség | megfelelő földhurok is eleve kérdéses...?

Hogy nálad ez az egész OTG kábellel működne-e rendesen, azt nem tudom se cáfolni, se megerősíteni, mivel ilyet még nem próbáltam. De tápellátás terén előnyösebb lett volna, ha DC bemenettel rendelkező külső merevlemezt / külső merevlemez házat veszel. Valamint adathozzáférés tekintetében egy W-Fi képes megoldás lenne az igazi ilyen célra, mint pl. a WD My Passport Wireless.

[ Szerkesztve ]

(#18569) Büszke válasza King Unique (#18568) üzenetére


Büszke
tag

Köszönöm

Honda VFR800 Vtec Annyi a világ, amennyit látsz belőle!

(#18570) scope2007 válasza King Unique (#18567) üzenetére


scope2007
addikt

köszi szépen!
VERBATIM 500GB Store 'n' Go 2,5" USB 3.0 lesz a választás

CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii

(#18571) n000rbi


n000rbi
senior tag

Sziasztok,

kellene egy 2TB-os usb3-as külső hdd, amihez nincs szükség külső tápra.

Ezt szemeltem ki:
WD My Passport Ultra 2TB 5400 rpm 32MB USB 3.0 Fekete WDBBKD0020BBK

Vélemény?

(valamit nem értek: csak a 2TB-osnál írnak 2 év garanciát (ip*n.hu), az összes többinél 3 év :F Rákérdezek majd, mindenesetre furcsa)

Köszi!

(#18574) King Unique válasza n000rbi (#18571) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Általánosan jónak és ajánlottnak mondhatóak a WD My Passport Ultra modellek, de persze a 100%-os megbízhatóságra sosincs garancia. Ha már garancia... az nem tárolókapacitás és nem színtől függő, hanem magától a terméktől. A WD My Passportokra hivatalosan 3 év gyártói garancia van Európában, amit a gyártó oldalán is meg tudsz nézni [link]. Valamint megadod a sorozatszámot és akkor is le lehet ellenőrizni a garanciát [link]. Az egyes boltokban vsz ezért lehet eltérés garancia terén, mert eltérő forrásból szerzik be őket, a nagyker csak ennyit vállal rá stb. Nyilván olyan helyen kell megvenni, ahol normálisan megadják rá a 3 évet.
Továbbá gyakori a termék egyes paramétereinek elírása is... ezekben nem 32 MB cache van, hanem 8 MB, hisz a 2,5" WD Green van bennük [link]. 32 MB cache pl. a 2 TB Samsung M3 Portable modellekben van, de sebesség terén úgyis inkább a fordulatszám és lemeztányérok adatsűrűsége a meghatározó.

Tehát, ha nem akarjuk tovább ragozni a dolgot, akkor a My Passport Ultra is ok. Amúgy 2,5" külső merevlemezek kiválasztásához még ezen kis összefoglalás, illetve 2 TB és afeletti méretben pedig a korábbi logout cikk lehet segítségül.

[ Szerkesztve ]

(#18575) n000rbi válasza King Unique (#18574) üzenetére


n000rbi
senior tag

Köszönöm a kimerítő választ. :R

Nyilván olyan helyen kell megvenni, ahol normálisan megadják rá a 3 évet.

Lehet én vagyok béna, de eddig nem találtam ilyen helyet, mindenütt 2 évvel kínálják. :(

(#18576) SunMount3r válasza n000rbi (#18575) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

ED-nél próbáltad?

(#18577) King Unique válasza n000rbi (#18575) üzenetére


King Unique
titán

Más színben és/ vagy méretben érdekes módon több helyütt látni 3 év garival. 2 TB-os feketét az egyik "e" betűs webshopban találtam én is. Illetve a bolti vs. gyártói garanciával is szoktak trükközni egyes helyeken, tehát nem árt arra is odafigyelni. Amúgy tényleg gáz, hogy ekkora szórás van, holott ez hivatalosan egyáltalán nem szín és tárolókapacitás függvénye...

Ha más nem megy és csak 2 év garival találsz, attól még a 3 év gyári garancia ugyanúgy érvényes. Azt a fennmaradó 1 évben RMA ügyintézéssel tudod lebonyolítani, aminek részletei szintén fent vannak a WD oldalán.

(#18578) n000rbi válasza King Unique (#18577) üzenetére


n000rbi
senior tag

Egyik barátom ajánlotta a wdstore.eu-t. Egy pár ezressel drágább talán, de kb. ennyiből jönne ki itthon szállítással. Ezzel gondolom nem lenne probléma.

[ Szerkesztve ]

(#18579) King Unique válasza n000rbi (#18578) üzenetére


King Unique
titán

Ezzel csak annyi a probléma, hogy ha gariztatni kell, akkor vsz szintén neked kell eljuttatni a legközelebbi WD márkaszervizbe. Ami a gyártó oldala alapján Németország [link].

(#18580) Vladislav


Vladislav
tag

Sziasztok!

Most vásároltam

[link]

Remélem, hogy nem fürdök be vele!

A kérdésem az lenne, hogy szükséges-e particionálni illetve formázni a külső merevlemezeket?

A laptopomban asztali gépemben 2 partíció van, egy rendszer és egy adat.

A külső merevlemezen nem fog rendszer futni, célszerű felparticionálni egy 2 Tb-s merevlemezt? Vagy nincs értelme, mivel, ha sérül a merevlemez, sérülhet az összes partíció?

Üdv: Vlad

(#18581) Vicodin24


Vicodin24
csendes tag

Sziasztok!

Szeretnék venni egy 2,5" 1TB külső merevlemezt USB3-al.

Képek filmek lennének rajta,csak otthoni használatra max tv-re dugva filmet nézni.
Inkább tárolásra mint folyamatos használatra.
Nekem egy 500 GB Samsung S2 van és teljesen meg vagyok vele elégedve....
De most többen fikázzák a samut,vegyek WD-t..,de az sem jó vegyek ADATA-t (és mi van a burkolat alatt)?
Szaki azt mondta van kb3 gyártó vegyem amelyik szimpi,mert csak a csomagolás más...
Így döntsön az ember. :D
Ti mit ajánlanátok jó szívvel amivel meg vagytok elégedve??

Előre is köszi.

(#18582) junior11 válasza Vicodin24 (#18581) üzenetére


junior11
veterán

Itt tudsz csemegézni: [link]

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#18583) King Unique válasza Vladislav (#18580) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Ez az új Expansion Portable a kép és modellszám alapján. Nem különösebben volt itt ajánlgatva, de attól még lehet jó választás. A belseje ST2000LM003, ami szerintem jónak mondható és még gyors is. Én 2,5" külső házba raktam ilyen merevlemezt [teszt].

A gyári külső merevlemezek már eleve partícionálva vannak, így nem szükséges újraformázni. Eleve egy partíció szokott lenni rajtuk, ami adattárolásra használva elegendő. Persze szükség esetén fel lehet osztani több részre, de én nem szoktam. Illetve bizonyos típusokhoz mellékelt backup és titkosító szoftverek lehet nem tolerálják annyira, ha többfelé van darabolva. Szektorhibáknál, ha csak az adott partíciót érinti, akkor előnyös lehet a felosztás. De nem futottam bele szerencsére ilyenbe, így nem tudok róla tapasztalatokat megosztani.
Felosztani általában akkor célszerű, ha pl. operációs rendszert akarunk futtatni róla, de szeretnénk sima adattárként csatlakoztatva is használni. Valamint, ha multimédia eszközhöz kell használni felvételre. Ez esetben, ha fontos adatok vannak rajta, akkor eleve jobb is külön partíciót létrehozni, hogy még véletlenül se rondítson bele a másikba. Aztán volt, akinél a lejátszó nem kezelte az NTFS fájlrendszert, de mivel volt rajta adat, így nem akarta újraformázni. A szabad területből Inkább létrehozott egy külön FAT32-es partíciót ezen célra.

[ Szerkesztve ]

(#18584) n000rbi válasza King Unique (#18579) üzenetére


n000rbi
senior tag

Ez egyre érdekesebb :) Tegnap este megint ránéztem az ip*n webshopjára és már 3 évet írtak a 2TB-os fekete My Passportnál. Meg is rendeltem, erre ma reggel megint csak 2 év gyári garanciával kínálják :D

[ Szerkesztve ]

(#18585) SunMount3r válasza n000rbi (#18584) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Ejj, ejj, van egy külön megbízottjuk, aki folyamatosan skubizza a PH! Topic-okat???! :U :F

(#18586) n000rbi válasza SunMount3r (#18585) üzenetére


n000rbi
senior tag

Meglehet :)
Mindenesetre e-mailben válaszoltak, hogy 3 év a garancia, így innentől kezdve nem aggódom.

[ Szerkesztve ]

(#18587) King Unique válasza n000rbi (#18584) üzenetére


King Unique
titán

Érdekes...
De, ha megrendeléskor 3 év volt feltüntetve a My Passport Ultra esetében, akkor a későbbiekben is az lesz érvényes a vásárlásodra. Ha a mostani 2 évre akarnák utólag korlátozni, az már a fogyasztó megtévesztése lenne, amiért lehetne reklamálni. Illetve, ha kapcsolatfelvételnél megerősítették a 3 évet, akkor minden ok. :) Apropó, bolti | gyári garancia?

[ Szerkesztve ]

(#18588) n000rbi válasza King Unique (#18587) üzenetére


n000rbi
senior tag

Én a mailben végig 3 év gyártói garanciát emlegettem, amire azt kaptam tőlük, hogy "A termékre 3 év garancia vonatkozik." Én megnyugodtam, mert gondoltam csak lusta volt gépelni, de basz*rok, ha bolti garanciát értett alatta :D

[ Szerkesztve ]

(#18589) Dorian


Dorian
félisten

Sziasztok,
WD Mybook-om beépített USB-je a sok ki-be húzkodástól (meg USB kábelen való áteséstől) kezdi megadni magát. A benne lévő HDD kiszerelhető és használható teljes értékű belső vinyónak?

Feltételezem ilyen pöcsölős javítgatással (csati csere) senki nem foglalkozik, ill többe kerülne cseréltetni, mint a külső-belső vinyó árkülönbözete.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#18590) King Unique válasza Dorian (#18589) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Ha lötyög az USB aljzat és kontakthibás, akkor vsz a PCB-n elengedett a forrasztás. Ezen USB 3.0 Micro-B aljzat van, ami nem olyan strapabíró, mint a Type-B. Ha van egy hozzáértő ismerősöd, az talán meg tudta forrasztani rendesen. Garancia gondolom már nincsen rá?

Másik lehetőség a HDD kiszerelése és átrakása egy külső házba. Viszont a WD My Book esetében hardveres titkosítás van, így a tartalma vsz nem lesz hozzáférhető máshol. Ha mégis emellett döntesz, akkor először az adatokat mindenképpen le kéne menteni róla!!! Utána betéve a merevlemezt a másik házba, talán látszódni fog a rendszerben. Viszont a tartalma vsz nem lesz elérhető és diskpart clean módszerrel kell törölni a lemezt [link]. Utána pedig újrapartícionálni lemezkezelőben. Külső ház kapcsán pedig a Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja összefoglalóját tudom ajánlani.
Ha belső merevlemezként akarod használni, akkor SATA-n is problémás lehet a hozzáférés a titkosítás miatt. Jó esetben adatmentés után ott is megoldható a használata diskpart törléssel, majd a lemez újrainicializálásával, valamint újraformázásával.

Továbbá akár a hibás alkatrészt, a komplett PCB-t is ki lehet rajta cserélni [video], de macerásabb összevadászni a megfelelőt hozzá és ügyelni kell a pontos sorozatszámokra stb.

[ Szerkesztve ]

(#18591) Dorian válasza King Unique (#18590) üzenetére


Dorian
félisten

Ez még egy régebbi Mybook, ezen még USB mini 2.0 aljzat van.
Ha jól emlékszem (most nincs előttem) nem az aljzat rögzítése -vagy nem csak az - hanem maga az aljzat van eldeformálódva, így az aljzat és a rádugott USB kábel érintkezője "esetleges" Köszönhetően annak, hogy egyszer géppel összedugott állapotban a barátnőm átesett a kábelen...

Szóval ezt a kis aljzatot kellene cserélni. Megpróbálok megkérni akkor vkit a forrasztásra, ahogy olvasom a HSZ-od, most úgy tűnik egyszerűbb lesz ez, mint sima belső HDD-ként felhasználni.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#18592) King Unique válasza Dorian (#18591) üzenetére


King Unique
titán

Mondjuk nem írtad, hogy az újabb fajta, de ilyenkor azért illene megadni a pontos típust, esetleg modellszámot... hogy annak megfelelően lehessen válaszolni.

Ha maga az aljzat van eldeformálódva és azért nem jó az érintkezés, az problémásabb, mert azt leginkább cserélni lehet. De, hogy a My Book esetében ez mennyire megoldható, azt nem tudom...? A komplett PCB-vel együtt vsz menne. Illetve, ha régebbi típus, aminél még nincs meghajtó lejelszavazás és hardveres titkosítás, akkor legjobb lenne venni egy jó kis alumínium külső házat és abba átrakni a merevlemezt. Annál a hőelvezetés is jobb, valamint azokon általában Type-B aljzat és csatlakozó szokott lenni, ami jóval strapabíróbb, mint ezek a mini / micro típusok.

[ Szerkesztve ]

(#18593) Vladislav válasza King Unique (#18583) üzenetére


Vladislav
tag

Szia!

Köszi szépen a segítséget!

Nem particionálom fel.

Üdv: Vlad

(#18594) Dorian válasza King Unique (#18592) üzenetére


Dorian
félisten

Na, ma este be is szoptam. Bedugtam az USB-t és a komplett mini USB aljzat letörött. Szétszedtem, kipróbáltam egy rack-ben a HDD-t, elindult, de a gép em látta. Úgyh gondolom anélkül az áramkör nélkül, ami az USB aljzatot összeköti a vinyó seggén lévő bejárattal nem is fog. Viszont elég fontos dolgaim vannak rajta, keresnem kell vkit, aki össze tudja forrasztani, h legalább addig éljen amíg lementek róla mindent.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#18595) King Unique válasza Dorian (#18594) üzenetére


King Unique
titán

Hát ez szívás. Amúgy a Windows abszolút nem is látta, se eszközkezelő, se lemezkezelő stb.? A régi My Book esetén volt, aki HDD-t is cserélt benne, de az újaknál a hardveres titkosítás valóban bekavarhat.

[ Szerkesztve ]

(#18596) Dorian válasza King Unique (#18595) üzenetére


Dorian
félisten

Win eszközkezelőben a lemezmeghajtók közt látszik.
Remélem lesz valaki aki képes összeforrasztani az usb csati kis lábait a nyákra...
(Pedig ez elég régi, még USB 2-es típus.)

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#18597) paolinho


paolinho
őstag

Sziasztok!
Tudna valaki nekem segíteni abban, hogy milyen dokkolót, vagy külső HDD házat érdemes venni egy 4 TB-os 3,5"-os WD sata vinyóhoz, ami tutira látja a teljes tárterületet?
Esetleg létezik olyan féle is, amely SATA, vagy eSATA csatlakoztatással is rendelkezik?

(#18598) Dorian válasza Dorian (#18596) üzenetére


Dorian
félisten

Egyik kollégám kezében a dolog, hétvégén megpróbálja a nyákra visszaforrasztani a mini USB aljzatot. Baromi kicsi és közel van egymáshoz az az 5 láb, ráadásul egyik az USB aljzatból tőből kitört, és a nyákon maradt rajta...

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#18599) Dorian válasza Dorian (#18598) üzenetére


Dorian
félisten

Amúgy milyen külső 4TB-os HDD-t érdemes manapság venni?
Ezt javítás után sztem a házába már nem tudom visszatenni, így az újra át kellene menteni az adatokat róla.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#18600) King Unique válasza Dorian (#18596) üzenetére


King Unique
titán

Eszközkezelőben mondjuk kell is magának a külső háznak. Ha lemezkezelőben egyáltalán nem látszik a partíció, az a probléma. Ha 4 TB-os belső HDD kell, akkor a Milyen merevlemezt vegyek? topikot tudnám javasolni, illetve az összefoglalóját. Amúgy a WD Red ajánlott (külső) adattárolási célra.

A forrasztáshoz és adatmentéshez pedig sok sikert!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.