Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17251) TeeJay válasza King Unique (#17245) üzenetére


TeeJay
félisten

3év gari megnyugtatóbb sajnos utóbbi 4-5évben egyik 2,5" HDD sem élte túl nálam ezt az időt, de jórészük 2év körül pusztult is. egyedül az ADATA bírja de az meg jó ha havonta 2-3x be van dugva adatmentésre, nem is csoda ha a benne lévő 750-es Toshiba nem pusztul.
lényeg a lényeg, külső 2,5" rack-be motorleállós HDD-t tenni szerintem életveszélyes
a szimplán fejparkolós viszont hasznos hiszen amint végez a művelettel kiteszi a fejet és ha esetleg az asztalon véletlenül meglököd akkor sem lesz baja.
oda a 3év garis Hitachi tökéletes lesz :R

temészetesen mindegyiket legalább heti szinten érdemes nézni HDSentinellel hiszen bármikor jöhetnek gyenge szektorok és akkor már tudni lehet hogy hamarosan romlani fog a cucc
saját laptopomban 2011óta 2-t cseréltem, ismerősök gépében meg úgy 8-10-et
nagyrészük WD Blue volt vagy Seagate, azokat mindet Hitachira cseréltem

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#17252) King Unique válasza junior11 (#17248) üzenetére


King Unique
titán

Akkor ezek szerint parkolnak rendesen, bár 2 év alatt 63k érték nem olyan sok, bőven elmegy. 600.000 parkolásig szól amúgy is a garancia.
Inkább az indulások / leállások értéke magas kicsit.
Seagate-ért én sem rajongok annyira, még szerencse, hogy ezek a 2,5" adattár notivinyóik valójában Samsungok. A gyári 2,5" Seagate külsőkbe is ezeket pakolják bele, nem a saját fejlesztéseiket, vajon miért...? :DDD

(#17249) tomp: ez már gyári Seagate notivinyó, egy régebbi Momentus Thin sorozatból.
"19.146órával" ennyi működési idő, mert ha 19 óra, akkor annyi parkolás-leállás kicsit sok? Vagy én értettem félre, mert 3,5 év alatt ennél többet kellett üzemelnie.

[ Szerkesztve ]

(#17253) junior11 válasza King Unique (#17252) üzenetére


junior11
veterán

És amúgy mi a véleményed az Adata, Verbatim és Toshiba 2,5" és 3,5" lemezeiről? Ezekben is WD vagy Seagate van? A Hitachival hogy áll ez a helyzet akkor mert olvasgattam róla szóba került a WD, de állítólag vmi gubanc volt, aztán a 3,5" modelleket a Toshibával hozták összefüggésbe - most tulajdonképpen akkor egy 3,5" Toshiba Canvio cuccban belül Hitachi HDD van? :F

Van még egy asztali gépem, abban kb. egy 7 éves 320GB WD van, megnézhetem annak az adatait is, ha érdekel :D

[ Szerkesztve ]

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#17254) tomp válasza King Unique (#17252) üzenetére


tomp
félisten

Nem 19óra hanem 19ezer 146óra. Maga a vinyó 3,5éves de nem megy minden nap. Viszont amikor igen akkor 24-48órát egyhuzamban. :)

(#17255) King Unique válasza TeeJay (#17251) üzenetére


King Unique
titán

Azért más külső USB-s házban alkalmanként, vagy napi pár órát és más folyamatos jelleggel, napi x órát nyúzni. Nyilván előző kedvezőbb az élettartamot nézve.
Azért nem mondanám annyira kritikusra ezt a Blue dolgot külsőként, My Passportokban is az van, mégis az egyik legmegbízhatóbbak közé tartoznak.
Hitachi meg hiába csak parkol, nem vagyok vele előrébb, ha 1-2 év után elkezdi termelni a gyenge/ hibás szektorokat.
Egynek lesz egy Hita, vagy 5K1000, vagy 7K1000 a nagyobb teljesítmény miatt, de kettőt nem veszek ugyanabból a márkából, annyira nem is bízom benne, jobb a változatosság. A Toshiba és Samsung se rosszak, sőt.
Azért a tanácsokat köszönöm! :R

(#17254) tomp: gondoltam, csak mondom rákérdek. Akkor viszont egyáltalán nem sok a 2 érték.
HDS napokban jelzi ki a nagyobb működési időt, illetve SMART-ban a Power on Time Count írja ki, átváltottad, vagy más progival nézted?

[ Szerkesztve ]

(#17256) King Unique válasza junior11 (#17253) üzenetére


King Unique
titán

Erről általánosítani nem könnyű, mert sorozatonként, azon belül tárhelyméretektől függően eltérő lehet... mondjál pontos, adott kapacitású modelleket, aztán az alapján meg lehet mondani.

Egyébként nem rossz a 3,5" Canvio Desk, ezen teszt szerint Toshiba van benne, mivel ők maguk is gyártanak már 3,5" merevlemezt. Aszem a Hitachi egyik részlegét vették át, vagy vmi ilyesmi.
Igazán a 2,5" gyári külsőik ütősek [link], az aluházas modellek praktikusak és tetszetősek.

Adata se rossz, mind a 4 kategóriájában találni jobb darabokat, bár a megbízhatóságuk vegyes.

Verbatim is már egy ideje a piacon van külső vinyókkal, gyártanak mind2 méretkategóriában, a 2,5" szériából a Traveler és Executive (amit a fölső képen is látsz alul és jobbra) volt a csúcs, de azokat már nem árusítják, ahogy látom. A sima Store 'n' Go mennyire jó azt nem tudom, de pl. a 2 TB-osban ST2000LM003 merevlemez van.
Szintúgy a 3,5" Store 'n' Slave kapcsán sincs tapasztalat a topikban.

[ Szerkesztve ]

(#17257) junior11 válasza King Unique (#17256) üzenetére


junior11
veterán

Adatáról én is vegyes tapasztalatokat olvastam, már ami a megbízhatóságot illeti. Egyesek szerint a 3.5" külső HDD-k hamarabb elromlanak, mint a 2,5" vinyók, ez nem badarság? :F :D

Ahogy nézem, a Toshiba vinyói (pl. Canvio ALU 2.5" - ezekben is saját gyártású Toshiba lemez van?, Canvio 3.5") szinte hasonló áron mozognak, mint a WD (My Passport ultra, My Book), bár a megbízhatóság nem tudom milyen a Toshiba részéről mondjuk a WDvel összehasonlítva..

[ Szerkesztve ]

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#17258) King Unique válasza junior11 (#17257) üzenetére


King Unique
titán

Passz...
2,5" esetében ott a leejtés, elégtelen USB táp, rosszul szellőző, zárt műanyag ház, mint rizikófaktor.
3,5" kapcsán a tápegység meghibásodása, ami akár merevlemezre is kihathat, műanyag házasak többnyire azok is, de szellőzőnyílásokkal tarkítva, így jobb egy fokkal a helyzet. Illetve leejtés annak is azonnal betehet.
Notivinyók amúgy strapabíróbbak, fejparkolásból is 2x annyit elviselnek, de a két méretkategóriát e téren összehasonlító statisztikát még nem láttam, hogy pontosan meg lehessen mondani.

Szerintem Toshiba külsőből a 2,5" sorozatokat érdemesebb nézegetni, egy fémházas Sim/Alu adott esetben jobb választás lehet, mint egy Passport, feltéve, ha nem kellenek utóbbi szoftveres és egyéb extrái. Illetve Passportból is van fémházas Ultra Metal.
A 3,5" Canvioban lévő átcímkézett Toshiba vinyók nem tudom mennyire megbízhatóak, igaz a My Bookban lévő Caviar Green se annyira nagy szám. Viszont előbbit meg kell hagyni, hogy igen jó áron kínálják.
Amúgy jobb 3,5" méretben a rackes megoldás, egy manapság ajánlott WD Red kíséretében. ;)

[ Szerkesztve ]

(#17259) tomp válasza King Unique (#17255) üzenetére


tomp
félisten

HDS-el néztem meg. Áttekintésnél megnéztem a napok+órák számát illetve megnéztem a SMART adatmező értékét is. Ugyan annyi. :)
Be van állítva a leállás megakadályozása funkció.
Márciusban vettem egy 1,5TB-os Elements Portable-t. 1034órás üzemidőnél tart 622parkolással. :)

(#17260) King Unique válasza tomp (#17259) üzenetére


King Unique
titán

Értem. :)
Leállás megakadályozásával 622 parkolás az tényleg kevés ennyi idő alatt. Nélküle 1-2 nulla hozzácsapódna. :D

(#17261) junior11 válasza King Unique (#17258) üzenetére


junior11
veterán

Nekem tulajdonképpen a számítógép mellé fog kelleni a gépből és a notebookból adatok átmásolására (filmek, zenék, fényképek), és a HDD-ről esetleg pendrivera. A multimédiás lejátszóhoz lesz néha rádugva, de gyakrabban pendriveról nézem a filmeket (ezzel is szeretném kímélni a HDD-t).

Nem nagyon szeretném gyakran cipelni magammal, de ha úgy alakul, akkor természetesen a 2.5" megoldás a nyerőbb, 3.5" esetében talán jobb az ár/értékarány. De még van időm bőven ezen agyalni :D.

[ Szerkesztve ]

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#17262) King Unique válasza junior11 (#17261) üzenetére


King Unique
titán

Kaptál kellő infót ez ügyben, rágd át magad rajta, aztán dönts, ahogy neked megfelel!
Esetleg, ha megszületik, akkor majd itt is beszámolhatsz a fejleményekről.

(#17263) junior11 válasza King Unique (#17262) üzenetére


junior11
veterán

Persze, természetesen, és nagyon szépen köszönöm!

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#17264) kelly7


kelly7
aktív tag

Sziasztok

Fontos adatok, esküvő videó, kép, gyerekkori képek tárolására keresnék egy külső merevlemezt. Visszaolvasva pár oldalt, WD my passport ultra metal edition-re esett a választásom. Szerintetek? Természetesen másik merevlemezen is tárolnám ezeket a dolgokat, de ez lenne úgymond a biztonsági mentésem. Van már egy WD my passport-om, teljes megelégedéssel nyúzom két éve, semmi baja, ezért is döntenék mellette.

(#17265) King Unique válasza kelly7 (#17264) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

Igen, az Ultra Metal jó választás. :K
Vannak fentebb egyéb 2,5"-os alternatívák is, illetve van, aki a rackes megoldás híve, beletéve egy átlagnál többet bíró 2,5" Red notivinyót. De gyári külsők közt akadnak ütésálló, akár vízálló modellek is az extra védelemért.
De legfontosabb a biztonsági mentés, több, fizikailag különböző drive-on, így ha nálad ez megvan, akkor jó lesz a Passport is.

(#17266) kelly7 válasza King Unique (#17265) üzenetére


kelly7
aktív tag

Ennyivel többet bírna egy Red notivinyó mint az említett WD, hogy érdemes abban is gondolkodni? Most van egy Toshiba notivinyóm rack-be, ami gyakorlatilag új. Igaz csak 320GB, de lehet jobb választás lenne ezekre az adatokra?
Árban kb egy árban vannak ahogy nézem.

[ Szerkesztve ]

(#17267) King Unique válasza kelly7 (#17266) üzenetére


King Unique
titán

Látom megint sikerült vki fülébe bogarat ültetnem.... :D
Passportokban Scorpio Blue van, de a Red meg 24/7-es NAS HDD, ami értelemszerűen többet bír.
Az, hogy normál adattár használathoz feltétlen megéri-e az utóbbi, az vitatott, mert a Blue is elég általában, de evidens, hogy a Red jobb egy fokkal. Illetve annál a fejparkolás is mérsékeltebb.
Amúgy a rackes megoldás sem mindenkinek, minden esetben jobb, van pro / kontra mind2 oldalon [link]

Illetve a WD-knél és néhány más 2,5" gyári külső vinyónál is, egy hátrány akad, a SATA-ra integrált USB csatlakozó [link]. Emiatt nem tehető át belőle a HDD másik házba, vagy nem köthető a gép SATA portjára, ha arra lenne szükség. Persze általában nem szokott és megbontani se szokás a házat, utóbbinál a gari is ugrik.

Tehát alapból jó lehet neked egy Ultra Metal is, de ha feszegetni akarjuk, akkor fenti szempontokat figyelembe véve, akár a külső házas megoldás is szóba jöhet. Itt egy jó összeálltási példa 2,5" Red merevlemezhez.

Ha új a Toshiba notivinyó és állapota is ok, valamint a rack is jó minőségű, akkor jó választás az is. De, ha kell a + tárhely, akkor mindenképpen új megoldás után kell nézned.

[ Szerkesztve ]

(#17268) kelly7 válasza King Unique (#17267) üzenetére


kelly7
aktív tag

Igen bogarat ültettél, meg amúgy is néztem a red-et, de nekem nem menne 7/24- ben.Most gyorsba végig kutattam itthon merevlemez témában. A baj csak annyi a toshi-val, hogy kicsi. 320GB, bár vadi új. Ez ugye full hd tartalmakhoz, meg több megás képekhez harmat kevés. Ezért is néznék legalább egy terrásat. De. Találtam itthon egy vadi új, sosem használt WD 320GB Green power 3.5" vinyót. Ehhez vennék házat, ami kb 5000ft. Meg vennék egy említett my passport-ot. Így már azért be lennék biztosítva. :D

(#17269) King Unique válasza kelly7 (#17268) üzenetére


King Unique
titán

Be. :D
Nem is kell feltétlen ahhoz 24/7-es használat, hogy a Red indokolt legyen. Egyszerűen jobban össze van rakva, nem parkol annyit és állítgatja le a motort össze-vissza, mint a Blue. Bár utóbbit én Passportoknál nem tapasztaltam különösebben.
Rád van bízva innentől, melyiket választod, az infók adottak.

(#17270) junior11 válasza King Unique (#17262) üzenetére


junior11
veterán

A választás a Samsung M3 portable 2TB lett (85€). Másolgatom rá az adatokat, mely során 43-44°C-ra is felkúszik, ilyenkor ajánlatos közben pihentetni, nem szükséges leválasztani a gépről, lehüll az idővel úgy is, ha rá van csatlakoztatva nem?

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#17271) King Unique válasza junior11 (#17270) üzenetére


King Unique
titán

Ilyenkor jött volna jól a rackes megoldás és a jól hűtő alumínium ház, mert ugye ez a Samsung zárt műanyag, jó hogy melegszik, főleg most nyáron. ;)

Amúgy, ha a lakás / szoba nem légkondicionált és a mostani melegben a szobahőmérséklet se túl alacsony, akkor az is rátesz pár-néhány fokot, illetve az aktív terhelés (olvasás/ írás) is természetesen megnöveli.
45°C-ig még szódával elmegy (bár 30-40 közt ideális), de a fölé, különösen 50°C fölé tartósan ne menjen, akkor inkább érdemes szüneteltetni a másolást egy ideig. Igen, idővel lassan visszahűl, ha meg alvó módba vált üresjáratban, akkor pláne.

Amúgy mennyivel tolja, 120 MB/s környéke összejön nagyméretű fájloknál gondolom, hiszen ebben már nem is 500, hanem 667 GB-os tányérok vannak?

Ha akarsz, a fenti minták alapján egy átfogó tesztet is készíthetsz, de nem kötelező. :N

[ Szerkesztve ]

(#17272) tomp válasza junior11 (#17270) üzenetére


tomp
félisten

Én egy egyszerű megoldást szoktam alkalmazni a külső alu házas racknél és a műanyag házam WD Elements Portable-nél. Szoba ventilátort beállítom a legkisebb fokozatra fix állással a merevlemezek felé.
Felület tesztnél ami a WD-nél a nagy méret miatt alsó hangot is kb 3órás 100%-os terhelés, nem volt 40fölött a hőmérséklet. Egyszerű és könnyű megoldás ha van otthon ventilátorod. :)

(#17273) junior11 válasza King Unique (#17271) üzenetére


junior11
veterán

Hát nálunk meg pláne meleg van a szobában, úgyhogy ahogy mondod, az is rátesz. De ha hagyom pihentetni, fokozatosan csökken a hőmérséklet. A sebessége nagyon ingadozik, max eddig 94mb/s, legkevesebb pedig 11mb/s, de amúgy vmivel gyorsabb, mint a WD elements. Nem tudom, hogy közrejátszik-e a notebook teljesítménye (i3 Ivy bridge, 4GB DDR3 RAM) esetleg...

Az átvétel során láttam az eladónál volt elkészítve még jó pár darab belőle és pár darab 3.5" D3 Station is - ezek milyenek lehetnek? Mi a véleményed róluk (ezekben is még saját Samsung HDD van vagy már Seagate?)?

[ Szerkesztve ]

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#17274) King Unique válasza junior11 (#17273) üzenetére


King Unique
titán

Azért annál többet tudnak ezek, de maga az USB3 vezérlők teljesítménye, a fájlméret és a notebook merevlemezének teljesítménye is befolyásolja. Ha utóbbi nem képes olyan tempóban tartani az olvasást, illetve visszamásolásnál az írást, akkor az fogja limitálni.
D3 Station kapcsán én annyira nem vagyok elragadtatva, a 2 TB-os változattal, volt aki már megszívta...[link], [link]. Belseje ST2000DM001, amiről pontosan nem tudom, hogy ez már gyári Seagate, vagy átcímkézett Samsung?? Ezt merevlemez topikban kéne megkérdezni.
Szerintem inkább egy My Book, vagy a külső mobil rack megoldás 3,5" méretben.

(#17272) tomp: ez se rossz megoldás, én nyáron notebook hűtőpadra szoktam őket rakni, az is frankón lehűti. ;]

(#17275) kelly7 válasza King Unique (#17269) üzenetére


kelly7
aktív tag

Döntöttem. Red lesz egy rack-ben. Tudnátok ajánlani egy jó rack-et? Pár ezer forintnál azért nem adnék többet. :)

(#17276) King Unique válasza kelly7 (#17275) üzenetére


King Unique
titán

Ha nem kellenek WD szoftveres csicsái és egyéb, korábban linkelt gyári kompakt fícsörök, akkor ez jó döntés. + jön a nagy meleg, szal hőelvezetés szempontjából is. :K

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja, ahol összeszedtem EZT és mutattam is korábban, hogy más a Redhez milyen házat vett. Persze lehet hozzá mást is. Akár ez a nemrég tesztelt is szóba jöhet, persze csak a 254U3, mivel a 9,5 mm vastag Red, ebbe fér csak bele. A 253U3 csak 7 mm vastag merevlemezt kezel.
RaidSonic és LC Power házak jónak számítanak, ha meg nagyon olcsó 2,5" 3.0 ház kell, akkor a beszámolókban is lévő Captiva, vagy ez a Kolink.

Választék szerintem bő és megfelelő, a beszámolók alapján tudsz dönteni, aztán majd, akár egy teszttel te is beszállhatsz. ;)

[ Szerkesztve ]

(#17277) marilllyo


marilllyo
veterán

Sziasztok!

Nem tudom, hogy jó topicba írok-e ezügyben de egy olyan kérdésem lenne, hogy a laptopomhoz külső HDD van csatolva USB-n keresztül. A gép asztali gépként van használva. A vinyó sosincs kihúzva belőle. A win az ssd-ről megy a többi cuccom meg a HDD-n van. ( Kicseréltem SSD-re ami benne volt és kiraktam USB-re mert slim noti és nincs több hely benne).
Ez jár bármiféle hátránnyal a vinyó szemszögéből? Gondolok itt arra, hogy az USB-ket energiatakarékossági szempontból le-fel kapcsolgatja. Így már 15.000 indulás / leállást mutat a HDD sentinel. Ez gond?

PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com

(#17278) King Unique válasza marilllyo (#17277) üzenetére


King Unique
titán

Azért másik topikban a kollega válasza után nem kéne annyira hátradőlni, mert 15k leállítás és felpörgetés azért egy kicsit sok...
Merevlemezek élettartamára a sok indulás-leállás hosszútávon negatívan hat, állítólag x tízezret bírnak ki. Gondolom HDS-ben a SMART-ban az adott attribútum értéke jelentősen lement a kezdőhöz képest, screenshot esetleg?
Amúgy pontosan (márka, modellszám) milyen HDD és külső rack??

Amúgy meg egy 2,5" külső vinyót pont nem kifejezetten tanácsos így non-stop a gépre dugva hajtani, már amikor elindul az OS, felpörög, majd inaktív módban leállítja, hozzányúlsz és megint fel stb. Jobb inkább menet közben rádugni, használni x ideig, leválasztani, majd félretenni, ha nincs rá szükség. Ha viszont folyamatosan szükséges a használata, akkor pedig tiltani kell a HDD leállítását.
Ha ennyire szapora és mellette a fejparkolások is, akkor érdemes lehet korlátozni HDS-ben [link], illetve fizetős verzióban APM-et is át lehet állítani [link].

[ Szerkesztve ]

(#17279)



addikt

Sziasztok!

Mostanában mi a bestbuy külső HDD 25-30ezer forint ketegóriában?
Szimplán csak tárolni kellene az adatokat, szóval semmilyen extra funkció nem szempont. Legyen gyors és megbízható. Tárhelyből olyan 1.5 - 2 TB körül kéne.

köszi előre is!

''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''

(#17280) King Unique válasza (#17279) üzenetére


King Unique
titán

Azért az ilyenkor külön öröm, annak, aki segíteni szeretne, hogy alapvető információkat nem adtok meg....mégis mekkora fizikális méretben (2,5" / 3,5")??
Ha visszaolvasol, vannak alternatívák felsorolva mindkettőre:
2,5": [link], [link], [link] || 3,5": [link].

Olyan "bestbuy", ami mindenkinek megfelel, nem is igazán van. 1,5 - 2 TB méretben, jó a 2,5" is, hiszen azok már 3 TB tárhelyet is kínálnak. Olcsók és jónak mondhatók pl. a Samsung M3 Portable modellek.
Illetve, ha külön rakod össze a racket, akkor a 2 TB-os ST2000LM003 notivinyóhoz képest, az 1,75 TB-os ST1750LM000 elég jó áron van. Egy olcsó USB 3.0 rack párosítással (van rá fentebb alternatíva(, akár 25k-ből megvan egy ekkora tárhelyű 2,5" külső vinyó.
Ami ár-érték arány tekintetében egész jónak mondható, amolyan "bestbuy" lehet.

[ Szerkesztve ]

(#17281) válasza King Unique (#17280) üzenetére



addikt

Igen a best-buy-t úgy értettem, hogy ár-érték arányban a legjobb, azt hiszem erre szokták használni a kifejezést.
A többiről azért nem írtam, mert nekem nem szempont, igazából lényegtelen, hogy 2.5 vagy 3.5, nem akarom bedugni sehova. :)

Szóval legyen 1.5TB+ és jöjjön ki 25-30k-ból, szempont, hogy megbízható és gyors legyen, a többi nem számít.

szerk: közben nézem a linkeket, köszi, ebből már elleszek sztem :)

szerk2: azt hiszem elsősorban egy 2.5 gyári kész megoldás érdekelne, csak az egyszerűség miatt, de nem ragaszkodom.

[ Szerkesztve ]

''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''

(#17282) King Unique válasza (#17281) üzenetére


King Unique
titán

Legyen szempont, mert azért nem mindegy és ajánlani is csak ennek ismeretében lehet.
"nem akarom bedugni sehova" - ezt mondjuk nem értem, mert mindegyiket be kell dugni USB-portba, illetve a 3,5 colost külön hálózati aljzatba, de mindegy.
A fenti linkek szerintem már bőven elegendőek a választáshoz, a tesztek és beszámolók is önmagukért beszélnek. Ezekből már biztos tudsz választani.
Esetleg majd megírhatod, hogy végül melyik lett.

(#17283) mirci18


mirci18
addikt

Szevasztok.
Segítséget szeretnék kérni külső hdd témában.
Filmekhez keresek adattárolót fullhd-s és másfajták.
Csak tv-n használnám.
Smart-tv-m van így elvileg a full hd-s komolyabb filmekkel is elbánik.
Milyen hdd-t érdemes vennem?
Másik dolog az is érdekelne hogy egy külső hdd-t lehet e folyamatosan tv-re dugva használni.
Nem árt neki a folytonos ki-be kapcsolgatás?

[ Szerkesztve ]

Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH

(#17284) King Unique válasza mirci18 (#17283) üzenetére


King Unique
titán

Szeva!

Magamat tudom csak ismételni, a korábbi, # 17280 hsz-ben ott a lehetséges alternatívák (egy része), mind2 méretkategóriában.

A kettő közül melyiket kérdés eldöntése szubjektív, kinek melyik kényelmesebb. Mivel a 2,5" kategória is már 3 TB tárhelyet kínál, így 1-2 TB méretben ez is megfelel. Persze akkor, ha a TV USB-portja megfelelő áramot tud biztosítani. 3.0, vagy HDD jelzésű 1-1,2 A-es port, mert a sima 0,5 A-es port nem mindig elegendő.

Külső merevlemezek elsősorban adattárolásra valók, PC-n és notebookon való használatra.
Lehet használni akár mind2 méretűt TV-n és egyéb multimédia eszközökön is, viszont ott számolni kell bizonyos dolgokkal, lehet ami PC-n, notin működik, ott nem biztos, hogy ugyanúgy fog...

Folyamatos használatnál hosszútávon a sok indulás-leállás és fejparkolás negatívan hathat az élettartamra, de ezt ugye PC-n használva, xy programmal lehet szabályozni, TV-n nem... Persze azért utóbbin használva is vsz x évig bírni fogja a gyűrődést. Esetleg külső rackes megoldás keretében, strapabíróbb, 24/7-es üzemű HDD-t is bele lehet rakni. De, ha csak szimpla filmek lesznek rajta, amik könnyen pótolhatóak, akkor előbbire nem érdemes pluszba költeni.

[ Szerkesztve ]

(#17285) mirci18 válasza King Unique (#17284) üzenetére


mirci18
addikt

Köszönöm a választ.

Nekem egy 2.5-es 1tb-os vinyó megfelel.
A megfelelő usb aljzat is megvan.
Akkor ezek szerint nem érdemes benthagyni a vinyót bedugva a tv-be ezt is jó tudni.
Ezek alapján amit írtál szerintem egy samsung m3-ra szavazok.

Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH

(#17286) King Unique válasza mirci18 (#17285) üzenetére


King Unique
titán

M3 megfelelhet ilyen célra.
Vannak olyan 3,5", de akár 2,5" külső házak is, amiken van be-ki kapcsoló és akkor maradhat folyamatosan bedugva is. De 2,5" USB-s cuccok többségén nincs, így bár nem kötelező, de használaton kívül jobb inkább kihúzni a fentebb említett dolgok miatt.

(#17287) mirci18 válasza King Unique (#17286) üzenetére


mirci18
addikt

Köszi az infót.

Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH

(#17288) #31757056


#31757056
törölt tag

Sziasztok. My Passport Ultra-val kapcsolatban szeretnek kerdezni, keresot mar probaltam de nem talaltam valaszt, ugyhogy legyszi ne kuldjetek el. USB3.0-ra csatlakoztatva siralmasan lassú. Szekvencialis olvasasban 37Mb/s irasban 32Mb/s koruli adatokat merek. Kulfoldi tesztoldalakon olvastam, hogy mindkettonek 100Mb/s korul kellene legyen. Viszonylag nagy file-ok masolasa kozben olyan 15-19Mb/s-t tud (RAW fotók), de filmekkel sem boldogul olyan 25-29MB/s-tol gyorsabban. HD Tune-al es Samsung Magician-al is ugyanazokat a rossz adatokat merem. Mi lehet szerintetek az ok? Driverek meg ilyesmik fent vannak, es ellenoriztem a csatlakozot is, USB3-ba van dugva.

(#17289) #31757056 válasza #31757056 (#17288) üzenetére


#31757056
törölt tag

Mar semmi, usb3 driverek ismetelt ujratelepitese megoldotta a dolgot...

(#17290) tb83


tb83
tag

Hali!

Ehhez a Set-top box-hoz keresek külső vinyót 1TB-os méretben:
[AMIKO ALIEN 2 tripla tuner]

Korábban valaki ezeket kérdezte 2TB-os merevlemezek esetében, hogy jók-e:
Seagate Backup Plus Slim
WD My Passport Ultra
Samsung M3 Portable

Ezek közül érdemes választani, vagy van valami ami nagyon bevált a set-top box-okhoz?

(Az ár max 20-25ezer ft.)

Előre is köszönöm a válaszokat!

(#17291) tomp válasza #31757056 (#17289) üzenetére


tomp
félisten

USB 3-as driver zavar esetén a port visszavált 2.0-ra. Nekem is volt ilyen. Ahogyan írtad egy újratelepítés helyrehozza.

(#17292) King Unique válasza tb83 (#17290) üzenetére


King Unique
titán

Neked is azt mondanám, mint fentebb a kollegának TV ügyben [link].

Olyan nincs is, hogy kifejezetten Set-top box-hoz, mert ezek a külső vinyók PC-khez, notikhoz készülnek elsődlegesen. Azt a multimédia cuccod topikjában kell megkérdezned, hogy a többiek mit használnak hozzá, mi az ami bevált.

(#17293) tb83 válasza King Unique (#17292) üzenetére


tb83
tag

Értem, köszönöm!

Kerestem, de nem találtam meg az eszközzel kapcsolatban, hogy hogy mikor kapcsolja ki, illetve be a külső merevlemezt. Gondolom, ha máskor nem, akkor biztos kinyomja, ha az eszköz pl standby módban van, feltéve, ha nem vesz fel. De majd kiderül :)

[ Szerkesztve ]

(#17294) rii


rii
nagyúr

sziasztok

előre megbeszélt (ez tetszik neki) aj. lenne ez a 2,5"-os WD

mi a véleményetek róla?

megbízható?

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#17295) King Unique válasza rii (#17294) üzenetére


King Unique
titán

Szeva!

Igen, jónak mondható az Ultra Metal, fémház (alja műanyag) is előnyös. :K

Illetve akad más alternatíva, mind gyári, mind külső házas kivitelben, ha esetleg meggondolná magát [link].
Mert ugyan jók a WD-k, megbízhatónak mondhatóak, de mai tömegtermelés miatt, ez sokszor kérdéses és az integrált USB csatlakozó se feltétlen mindig előnyös [link].

(#17296) rii válasza King Unique (#17295) üzenetére


rii
nagyúr

köszönöm!

megírtam neki h akkor biztos-e
a műayang alj, és a sata-ra integrált usb helyett inkább adnák drágábban ... de a külcsínre mentek

és sajnos igen .. ma már egy név nem jelent garanciát ...
bár inkább samsung F1-ekkel fürödtem be ... havercsajnak a gépébe vettem 4-et, ..... vihettem vissza 2-t ....

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#17297) TeeJay


TeeJay
félisten

nekem megjött a Revoltec EX 207 külső ház
elsőre jónak tűnik, bár a belső keret sajnos műanyag, viszont körbe alu és jó vastag tehát nem fog hajlani.
a kábel picit rövidebb mint amit az ADATA SH93 vinyómhoz adtak de ez legalább elindul szépen előlapi USB3-on, az ADATA meg nem. lehet majd a rövid kábelt fogom ahhoz is használni :R
szóval jó választás ez a ház csak kell még egy 1TB-os Hitachi bele és tökéletes lesz :R

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#17298) King Unique válasza TeeJay (#17297) üzenetére


King Unique
titán

OK.
2,5" külső mobil rack topikban majd beszámolhatsz róla részletesebben is, ahogy a többiek is tették.
Elöljáróban annyit, hogy milyen vezérlőchip van benne, vagy nem látszik, UASP módot tudja :F
(Win8.1/ 10-ben SCSI meghajtóként jelenik meg eszközkezelőben, Win7-nél csak BOT módban)

Én is vettem 2 db racket, egy LC-25U3-Becrux és RaidSonic Icy Box 250 StU3+BH15 személyében.
Mind2 nagyon baba, a Becrux full alu, a RaidSonic-nál a beépítőkeret műanyag, a többi fém. Előbbi ASM1053, utóbbi ASM1053E chipes, mind2 natív USB 3.0 - SATA 6 Gb/s és UASP képes.
Illetve 2 db merevlemez is lett hozzájuk, ST1000LM024-re és HGST Travelstar 7K1000-re esett a választás.
Most tesztelgetek, fényképeket, méréseket csinálok, aztán majd a másik topikban beszámolok róluk. :)

[ Szerkesztve ]

(#17299) TeeJay válasza King Unique (#17298) üzenetére


TeeJay
félisten

ha megmondod mi az az UASP kiderítem
amúgy ASM vezérlő van benne, majd megnézem pontosan milyen :K

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#17300) King Unique válasza TeeJay (#17299) üzenetére


King Unique
titán

Megmondja a google is, vagy xy oldal [link].
A lényeg, hogy USB 3.0 kétféle módban tud üzemelni, BOT és UASP. Előbbi a lassabb, Win7-nél az alapértelmezett, utóbbi a gyorsabb, Win8.0, vagy Win8.1+ rendszereknél natívan támogatott. Tehát, ha Win8.x alatt az eszközkezelőben SCSI meghajtóként jelenik meg, akkor a rack tudja az UASP módot.
Nem egy mai darab ez a Revoltec, lehet hogy még 1051-es chip van benne, az újakban szokott lenni 1053/1053E/1153E stb.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.