Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17601) dell válasza King Unique (#17600) üzenetére


dell
tag

Az aljzat volt a bibis és nem érintkezhetett rendesen v. vmi hasonló. Gari már nincs rá, mert külföldi portéka.
Gondolkodom, hogy teszek rá normális csatit, hogy nem legyen ilyen problémám. Ami a legszebb a dologban, hogy a művelet után kb. 5fokot visszaesett a hőmérséklete!
Köszi még1x a segítséged! :R

(#17602) Nyíl válasza King Unique (#17594) üzenetére


Nyíl
tag

Köszönöm a válaszod! Felraktam a HD Sentinel-t és megnéztem rajta, semmi hibát nem írt, úgyhogy a válaszod alapján az lehet a gond, hogy elől 2.0-s porton szoktam használni PC-n és nem kap mindig rendesen tápot...

(#17603) boogie84


boogie84
veterán

Sziasztok!

Olvasgattam a topikot, egy megbízható külső hdd-t szeretnék venni adatmentésre. WD My Passport Ultra 2TB 5400rpm 8MB USB 3.0-t néztem ki, azt írjátok megbízható.
Nem sokat lesz használva. Mondjuk úgy, hogy havonta lesz frissítve a rajta lévő adat. Ezért a melegedéstől nem félek. A rajta lévő adat legyen biztonságban, ez a lényeg.
Úgy gondolom, ha nem túl gyakran lesz használva, kitolható az üzemideje is.

Köszönöm a segítséget!

A sütiknek is szükségük van szeretetre.

(#17604) boogie84 válasza boogie84 (#17603) üzenetére


boogie84
veterán

Most látom, hogy a WD My Passport Ultra 2TB 5400 rpm 16MB USB 3.0 -ra már 3 év gar van... + 3000Ft-ért.
Meggondolandó.

A sütiknek is szükségük van szeretetre.

(#17605) King Unique válasza boogie84 (#17603) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Általánosan jó és ajánlott a My Passport Ultra, de mint fentebb is linkeltem, integrált USB aljzata van, ami nem mindig a legszerencsésebb. Már, ha szükség esetén át kéne rakni máshova belőle a merevlemezt.
Nem tudom, te hol nézted, de mindegyik 8 MB cache van, a 16 csak elírás... + x ezer forintért az Ultra Metal fontolandó meg, ami már fémházas (teteje, oldala) és arra több helyen adják meg a gyártóival megegyező 3 év bolti garanciát.

Akkor gondolom az alternatívákat is biztos nézegetted, mert ha nem kellenek a WD szoftveres extrái, akkor érdemes megfontolni a 2,5" külső mobil rack + HDD megoldást is.
Pl. egy ST2000LM003 (5400 RPM, 32 MB cache) + Captiva Alu / LC-Power LC-25U3-Becrux / Kolink HDSU2U3.

Illetve akad még bőven alternatíva gyári külső és külső mobil rack megoldásokra is, viszont, ha nem akarod nagyon ragozni, akkor jó lesz a WD MP Ultra.

[ Szerkesztve ]

(#17606) King Unique válasza dell (#17601) üzenetére


King Unique
titán

Ja értem, ha már nem garis, akkor valóban meg lehet otthon is próbálni szétszedni.
Az az USB aljzat rá van integrálva a SATA csatlakozóra, azt ahogy nézegettem nem lehet csak úgy leszedni, illetve alapból más is az egész, mint egy normál SATA. Ezeknél ez jelenti a szívást, ha tönkremegy...
Szívesen! :)

(#17602) Nyíl: igen, mert önmagában a 2.0 bizonytalan, hát még a PC előlapi portok. Érdems, akár hosszabb kábellel is a hátlapiba csatlakoztatni, vagy előlapin USB Y kábellel használni.

[ Szerkesztve ]

(#17607) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog

Hello!

Hülye kérdések :

Törrent, filmtárolás/nézés, fényképtárolásra keresek külső winyót. Ideje nagy részében 0-24 -ben menne.Amit tudok : 3 év garancia jó lenne, max. 40 ezer ami van rá, Seagate HDD kizárva. 5400RPM itt igazából előny, és fém ház is lényeges lenne. És 2TB kapacitás kéne.

Utóbbihoz kapcsolódva : mik a tapasztalatok, érezhetően tartósabbak a fém házas külső winyók, mint a műanyagosak? Illetve a WD Metal, Alu design, stb. szériái közül mik azok, amik tényleg fémek? Mert egy boltban kiobntottak egy Aluminium Design WD-t, de az műanyag volt...

Köszi minden tippet :)

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#17608) King Unique válasza hcl (#17607) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

No csak. :)

A #17605 hsz linkjeit nézegesd meg, abban találsz sok infót és alternatívát. Azt nem írtad mekkora fizikális méretű kéne, 2.5" / 3,5"? Előbbiben se nagy szám manapság a 2 TB és az ára is elfogadható. Viszont, ha nem fontos a hordozhatóság és kérdéses a fix USB tápellátás (3.0 port, több port és Y kábel ), akkor meggondolandó a 3,5" is.

WD-nél az Ultra Metal nem teljesen fém, csak a teteje és az oldala, ahogy a 3,5" My Book sorozat sem. Sok gyártó, mint a WD is, általában a Mac sorozatokat csinálja full fémre, viszont azoknak jelentős felára van...
Ha 2,5" kell, ahogy a fentebb említett Becrux házba egy 9,5 mm-es 2 TB-os Samsung belefér. Ez a rack full fém és nagyon jó hővezető (nekem is van). Illetve ilyen téren 3,5" kategóriában is jobb a b. verzió [link]. Már, ha nem kellenek a szoftveres extrák, titkosítás, alvó mód állítás stb.

"0-24 -ben menne"
Nem tudom egy normál HDD meddig bírja, de ilyen célra pont egy 24/7 NAS vinyó ideális külső házba, mint a WD Red. Igaz 2,5" méretben csak 1 TB-os létezik belőle.

[ Szerkesztve ]

(#17609) hcl válasza King Unique (#17608) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Nem magamnak kell... Nekem jó a hálózat adatot hordozni :) Amúgy igen, az kimaradt, 2,5" kéne, fontos a hordozhatóság.

Na ez az, nagyrészt egy laptopra dugva t0rrentezne, de néha fel fogják kapni, és vinni, aztán utána megint pár hét folyamatos menés. A leendő tulajnak nem tetszik a winyó+fém ház ötlet, én is azt csinánám.
Viszont szerintem elég lesz ha a ház teteje fém, az már jelentős hőátadást tud jelenteni.

Arra valakinek van tapasztalata, hogy élettartam szempontjából jobb-e a fém, mint a műanyag ház?

Mutogatni való hater díszpinty

(#17610) King Unique válasza hcl (#17609) üzenetére


King Unique
titán

"Viszont szerintem elég lesz ha a ház teteje fém, az már jelentős hőátadást tud jelenteni."
Nem feltétlen, mert ahogy sok gyári külső vinyónál, úgy pl. a Passportnál is vannak belső "gumibakok", így a HDD nem is érintkezik annyira a burkolattal, a gumi meg eleve rossz hővezető. Egyébként a Metal esetében sem annyival jobb a hűtés.
Egy Becrux viszont full fém és pont a 9,5 mm-es merevlemezre van szabva, abban nálam még a 7200-as sem melegszik különösebben.

"Arra valakinek van tapasztalata, hogy élettartam szempontjából jobb-e a fém, mint a műanyag ház?"
Anyagszerkezetét tekintve nyilván tartósabb és ha full fém, akkor a jobb hőelvezetés miatt kedvezőbb a merevlemez élettartamára nézve is. Viszont a műanyagházasak is elmennek, sokaknak van olyan mobil külsője és minden ok vele. De azért nem árt nyomon követni az állapotát, mert ha tartósan 45-50+°C van járatva, az nem tesz jót neki. Illetve eleve az a döntő, hogy a merevlemez és az USB vezérlő alapból mit bír benne. Mert, ha vmi gyári selejt (előfordul), vagy a tervezett elavulás befigyel, akkor édes mindegy milyen a burkolat. :D
Aztán vannak ütés, ütés-vízálló cuccok is, ha az az igény, bár hordozáshoz megteszi egy olcsó, ezekre szabott tok is.

[ Szerkesztve ]

(#17611) hcl válasza King Unique (#17610) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

OK, ezekre voltam kíváncsi. Műanyag Passportot szedtem mmár szét, de fémet még nem, szóval azt nem tudom, hogy néz ki belülről. Illetve a hőelvezetéshez a gyártó használhat szilikonpadot is...

Amúgy ezért gondotlam, hogy ha van itt valaki, aki pl. árul HDD-ket, az tud olyasmi infóval szolgálni, hogy arányaiban pl. hány fémházas és műanyagos döglik meg gariidőn belül, mert ez egy elég jó támpont lenne.

Mutogatni való hater díszpinty

(#17612) King Unique válasza hcl (#17611) üzenetére


King Unique
titán

Annak is olyan belseje és mint mondtam, nem különösebben jobb hőelvezető [link].

"arányaiban pl. hány fémházas és műanyagos döglik meg gariidőn belül, mert ez egy elég jó támpont lenne."
Ilyen infóval szerintem nem nagyon fog tudni neked senki szolgálni, legalábbis innen a topikból, fórumról. :N Eleve a legtöbb 2,5" gyári külső merevlemez műanyagházas és a többség is ezeket veszi, sok üzlet csak ilyeneket forgalmaz. Illetve amelyik prémium cucc és fém, annál nem feltétlen úgy kivitelezett a hőelvezetés, mint egy külső rack esetében.
Ráadásul hőelvezetés csak egy a sokból, ha a "többit" nem tartja be, akkor megint idő előtt le lehet gyilkolni [link]. :D

Illetve, ha ez segítség, akkor az ezzel foglalkozó topikokban, nem a műanyag -vs.fémház miatti meghibásodások a sláger, hanem eleve a többi szempont közül valamelyik, vagy éppen selejt, tervezett elavulás okozza. Nekem is van több műanyagházas 2,5" külsőm, kaptak is nyáron többx egy kis szaunát, mégis ok mindegyik.

[ Szerkesztve ]

(#17613) hcl válasza King Unique (#17612) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

OK köszi!

"lyen infóval szerintem nem nagyon fog tudni neked senki szolgálni, legalábbis innen a topikból, fórumról."
Ha nem, hát nem. Megkérdezni lehet...

Hogy melegszik, persze, de ha egy jobb hővezetővel vezsed körbe, az kisebb belső hőmérsékletet eredményezhet (bár nem próbáltam, nem mértem).

Mutogatni való hater díszpinty

(#17614) King Unique válasza hcl (#17613) üzenetére


King Unique
titán

Ő meg próbálta. ;) Illetve akkor igazán hatékony, ha a HDD megfelelően érintkezik a külső ház falával, mint a Becrux esetében.
Akkor marad WD MP Ultra 2 TB?

Illetve azt nem írtad, hogy milyen oprendszeren használná? Ha Windows, az jó, mert úgyis gyárilag NTFS-re van a többsége formázva, illetve a hozzáadott programok is Win & OS X kompatibilisek. Működnek Linux alatt is természetesen , illetve az is olvassa-írja, csak a programokat nem tudja használni (ha kellenek), nem tud firmware-t frissíteni stb. Illetve Linux az ASMedia ASM1053 vezérlőt nem szereti leállítás tekintetében [link].

[ Szerkesztve ]

(#17615) hcl válasza King Unique (#17614) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Windóz és Linux is lesz közte, szóval nem gond. De valószínű WD lesz, amit említettél.

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#17616) Peczek


Peczek
aktív tag

Üdv kedves fórumtársak,

milyen dokkolót ajánlotok 3,5-ös vinyókhoz, amik maradtak a régi gépeimből, és időnként le kellene őket másolni? Mind a két fajta catlakozós kellene (sata meg mi a másik).

Olyan drága ne legyen, mert olyan gyakran nem menne, csak időnként.

(#17617) King Unique válasza Peczek (#17616) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja topikot, annak összefoglalóját tudnám ajánlani. Viszont dokkolók terén nem igazán van tapasztalat... :N
Ha külső házat nem akarsz venni, akkor IDE/ SATA - USB átalakító adapter is szóba jöhet: [link], [link].

(#17618) Peczek válasza King Unique (#17617) üzenetére


Peczek
aktív tag

Ja, tényleg, ez nem az a topik.
Lehet, hogy a kábel is elég, de laptophoz kell, tehát táp is kell hozzá

[ Szerkesztve ]

(#17619) King Unique válasza Peczek (#17618) üzenetére


King Unique
titán

Ha figyelmesen megnézted a linkeket, láthatod, hogy van olyan is, amelyikhez adnak külső tápegységet.

(#17620) zsoca29


zsoca29
tag

Helló!
Külső merevlemezt keresek ezt néztem ki.

http://www.aqua.hu/1tb-samsung-25-m3-kulso-winchester-fekete-stshx-m101tcb-191913.html

USB 3.0 port van a gépen is azért néztem ilyent.

[ Szerkesztve ]

(#17621) King Unique válasza zsoca29 (#17620) üzenetére


King Unique
titán

Hi!

Röviden, jó lesz az M3 :K , esetleg akadnak más alternatívák is. Ha nem akarod ragozni a dolgot, akkor elmegy.
Viszont hivatalosan 3 év garancia van rá és érdemes olyan helyen venni, ahol meg is adják.

[ Szerkesztve ]

(#17622) Peczek válasza King Unique (#17619) üzenetére


Peczek
aktív tag

Köszi, végig bogarászom

(#17623) boogie84 válasza King Unique (#17605) üzenetére


boogie84
veterán

Köszönöm a kimerítő választ. Egyébként ipon -nál néztem. Mint látod az alap 33500, de csak 2 év gar. Ez miért lehet? :F
Amit írtam, hogy 16MB-os, az van 3 év garral... Furi.
A metal pedig 39,5K, az már sok. Nem opció nálam.

A külső hdd rack-el anno játszottam, tudom hogy a maiak jobbak, egyszerűbbek, de nem akarom variálni.

[ Szerkesztve ]

A sütiknek is szükségük van szeretetre.

(#17624) boogie84 válasza boogie84 (#17623) üzenetére


boogie84
veterán

Edigital-nál érdekesen 3 év gar van mindegyikre. És a metal is olcsóbb. Azt hiszem ennyit tényleg megér a metál. Ráadásul itt díjmentes a kiszállítás.

[ Szerkesztve ]

A sütiknek is szükségük van szeretetre.

(#17625) King Unique válasza boogie84 (#17623) üzenetére


King Unique
titán

Mert a nagykertől annyi garanciával kapják és csak annyival tudják ők is továbbadni, vagy ott állt x évet és addig is telt a garancia. Valamint bizonyos helyek alapból szeretik "lenyelni", vmi ilyesmi...
Elírás a 16 MB cache, jellemző sok webáruháznál...2,5" Green van bennük, ami 8 MB és a WD csak jobban tudja, mint az említett wbshop. ;) Esetleg a 3 TB-os változatról tudom elképzelni a nagyobb puffert, de arról még a gyártó oldalon sincsenek konkrétumok.
Boltja válogatja, hol mennyi, milyenek az egyéb költségek. Ennyiért valóban jó vétel és 3 év gari is ok.

[ Szerkesztve ]

(#17626) boogie84 válasza King Unique (#17625) üzenetére


boogie84
veterán

Köszönöm a segítséget! Bízom benne, hogy nem lesz gond a csatlakozóval.
:R

A sütiknek is szükségük van szeretetre.

(#17627) makoss


makoss
addikt

Üdv!
Olyan kérdésem lenne, ha egy 2,5"-os külső vinyót szeretnék lecsatlakoztatni és nem jön le, de mindenből kiléptem, kihúzom a gépből, valami baja lesz a vinyónak?
win 7 64 bites op rendszert használok.
Köszönöm! :R

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#17628) King Unique válasza makoss (#17627) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Windowsnak ez sajátossága, hogy GUI-s bezárás után az adott folyamatok még x ideig tovább futnak, használva a lemezt, vagy épp vmi rendszerfolyamat használja [link]. Ilyenkor várni kell, fél perc / 1 perc / 5 perc és utána jó esetben engedi. Ha nem, akkor marad az újraindítás / leállítás / kihúzás.
Illetve a leválasztás akadályozó folyamatot kilistázó és bezáró program használata: Unlocker, LockHunter , USB Safely Remove. Az utóbbi a leghatékonyabb, csak sajnos fizetős, de aki teheti, az használja, mert nagyon jó program. A 30 napos promót esetleg kipróbálhatod.

Merevlemeznek jó esetben nem lesz különösebb baja, mert elvileg ki kell bírniuk x alkalommal a hirtelen árammegszakítást. Inkább a partíció és fájlrendszer sérülése a nagyobb probléma, mert a Windows + NTFS különösen érzékeny erre. Jó esetben ezzel sem lesz gond, főleg, ha minden be van zárva és nincs aktív írás-olvasás a lemezen, mert nekem is volt, hogy kénytelen voltam kihúzni és utána sem lett probléma. VISZONT eléggé vagy/ vagy kategória...mert rossz esetben utána nem fogja felismerni a Windows, javítás/ formázás ablakot dobálhat, vagy még problémásabb esetben az NTFS-t RAW-ba teszi...
Tehát jobb normálisan leválasztani, vagy ha más nem megy, inkább géppel együtt újraindítani, vagy leállítani.

[ Szerkesztve ]

(#17629) makoss válasza King Unique (#17628) üzenetére


makoss
addikt

Köszi!
Gépleállítás szokott lenni mert ezen (melós gép) nem lehet, külön progi meg nem lehetséges.
lehet a vinyó és mappák közzé valami féle kódos valamit tenni?
A vinyón nincs más csak filmek, klippek, zenék, PDF.

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#17630) King Unique válasza makoss (#17629) üzenetére


King Unique
titán

Hát így eleve más, jogosultság hiányában eleve nem sok mindent lehet csinálni...esetleg az első 2 program valamelyikének talán van portable verziója is, amit nem kell telepíteni.
Vagy marad a várakozás, illetve géppel együtt történő újraindítás/ leállítás.

"lehet a vinyó és mappák közzé valami féle kódos valamit tenni?"
"A vinyóra lehet tenni valami kódos rendszert? Úgy értem, hogy rácsatlakozáskor, ill. mikor még a gépen van a vinyó, letiltani kóddal?"
Na ezeket meg eleve eleve nem értem... :F Le akarod tiltani, hogy felismerje a rendszer, vagy vmi jelszavas zárat akarsz rátenni? Még ha létezik is ilyen, jogosultság hiánya ott is problémát okozhat.

(#17631) XP NINJA


XP NINJA
őstag

Hello. Van ajánlott külső merevlemez ház satás 3,5"-os vinyókhoz? Semmi különleges igény :) :R

(#17632) King Unique válasza XP NINJA (#17631) üzenetére


King Unique
titán

Hi,

van, Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja összefoglalóját nézd meg.

(#17633) bpasztoi


bpasztoi
csendes tag

Sziasztok!
Laptop SSD-ről külső HDD-re való klónozásra melyik progit ajánlanátok? Macrium Reflect? A klónozásnál működik, hogy rendszeresen ráfrissíti az újabb rendszert? Tehát nem külön mindig leklónozza, hanem csak az előző óta eltelt változásokat? Illetve a külső HDD-n tárolt más fájlok nem sérülnek-e meg, ha megy rajta klónozás is?
Köszi a segítséget!

(#17634) King Unique válasza bpasztoi (#17633) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Oprendszer klónozásra alapból a Macrium az egyik legajánlottabb. De külső vinyós használatról nekem nincs tapasztalatom, ahogy itt a topikban más sem említette. Max csinálsz neki egy külön partíciót és, ha engedi oda menteni, akkor a többi adatot vsz nem bántja, de lehet alapból se. Ki kell próbálni, de előtte biztos, ami biztos, készítsz a fájlokról biztonsági másolatot!

(#17635) Jarod1 válasza King Unique (#17634) üzenetére


Jarod1
addikt

Norton ghost 15. frissít.

(#17636) King Unique válasza Jarod1 (#17635) üzenetére


King Unique
titán

Biztos, én nem próbálgattam ilyenekkel, mint mondtam. Én eddig adattároláson kívül, oprendszer és porogramok futtatására használtam csak. De kösz a hasznos infót. :R

(#17637) whited


whited
addikt

Üdv
Egy Macbook pro-hoz szeretnék egy 1TB-s külső hdd-t venni.
Ami a kikötésem, hogy lehet valamivel kisebb méretű is, viszont gyorsan tudjak írni-olvasni vele.
Ha lehet, a méret 2,5" legyen maximum
Használt is szóba jöhet, akár innen az apróról is :R

ui. mint megtudtad felesleges a for mac-es hdd, mert az csak hype de gyakorlati haszna nincs :U :D

Júúúúj, addikt lettem :DD

[ Szerkesztve ]

Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm

(#17638) King Unique válasza whited (#17637) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Az általános, itt a topik infói és tapasztalata alapján összegyűjtött alternatívákat tudom ajánlani.

"viszont gyorsan tudjak írni-olvasni vele."
Itt eleve a 3.0 port a lényeg és 2,5" HDD téren (5400 RPM, 500 GB/ tányér) kb. ugyanazt tudja mindegyik. Ennél gyorsabbak csak a nagyobb adatsűrűségű (link cikk) és a 7200 RPM-es modellek, de utóbbi külső adattárnak kevésbé ajánlott.

Ha fontos adatok kerülnek rá, én használtat nem nagyon vennék, de ez már a te döntésed. Ez ügyben, illetve itteni hardveraprós lehetőségek tekintetében nem tudok nyilatkozni.

(#17639) whited válasza King Unique (#17638) üzenetére


whited
addikt

Van érezhető különbség a 8/16mb cache között?
Mert elő körben ezt néztem ki

Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm

(#17640) King Unique válasza whited (#17639) üzenetére


King Unique
titán

Előbb leírtam, hogy ha érezhető különbséget akarsz, akkor lemezenkénti adatsűrűség és fordulatszám számít.
A cache ezeknél eleve kicsi, így nagyobb fájlok mozgatásánál másodlagos tényező. Inkább oprendszer és programfuttatásnál jöhet jól. A cache mérete, akkor tud nagyot gyorsítani, ha eleve nagy, pl. 1 GB, mint a Buffalo MiniStation DDR esetében. Valamint sok külső merevlemez alapból gyors eltávolításra van optimalizálva és az írási gyorsítótárazás nincs is bekapcsolva. Persze be lehet külön. Nem tudom OS X ilyen téren hogyan kezeli?
Illetve, ha már az OS X, az M3 NTFS fájlrendszerű, amit max olvasni tud, írni csak külső driverrel, de végülis max átformázod HFS+J fájlrendszerre.

Másrészt kész röhej és nevetséges, hogy sok webshop alapvető infókkal nincs tisztában, mindegyik M3-ra 16 MB-ot írnak....holott az 1 TB-osban ST1000LM024 van, ami 8 MB, a 2 TB-os verzió meg ST2000LM003 belsős, ami 32 MB.

Eddig szinte egyik Mac user sem vett innen spec, "for Mac" külső vinyót, mert arra már sokallták a zsét, de volt, aki legalább dizájn terén igazította hozzá. Nem viszed túlzásba te sem. :N

[ Szerkesztve ]

(#17641) whited válasza King Unique (#17640) üzenetére


whited
addikt

Egyenlőre még csak nézelődöm, de mac topikban azt mondták felesleges for mac-et vennem, mert csak hype de most már kezdek elveszni :D

Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm

(#17642) King Unique válasza whited (#17641) üzenetére


King Unique
titán

Az almához tervezett cuccokat csak azért említettem, mert kényelmes, jól jöhet, hogy dizájn, fájlrendszer, csatlakozók, rajta lévő szoftverek terén passzol hozzá. Nyilván megfelel a célra az M3 is, USB 3.0 port van Macen is, fájlrendszer tekintetében max átformázod, de a hozzá adott Drive Manager szoftvercsomag csak Windows kompatibilis. És azért ez az M3 kinézetre egy puritán cucc...akad szemrevalóbb modell is, illetve a külső rack megoldásnál vannak szép, szálcsiszolt házak: LC-Power, RaidSonic stb. Illetve a rack megoldás előnye még annyi, hogy szabványos SATA merevlemezt tehetsz bele, mert pl. az M3-nál is a fentebb említett integrált USB-aljzat van.

De, ha nem akarod ragozni, jó az M3, akkor felőlem vedd azt, a célnak megfelel.

[ Szerkesztve ]

(#17643) whited válasza King Unique (#17642) üzenetére


whited
addikt

Köszönöm a jó tanácsot :)
Egyenlőre még keresem a tökéleteset, átnézem még egyszer amiket tanácsoltál, és ha találok ezek alapján megfelelőt, akkor beteszem ide :R

Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm

(#17644) King Unique válasza whited (#17643) üzenetére


King Unique
titán

OK!

Olvastam a másik topikot, annyiban igazuk van az ottani felhasználóknak, hogy ilyen célra megteszi egy "normál" modell is, de ezt én is említettem. Mert a "for Mac" típusok valóban komoly felárasak, főleg Thunderbolt csatlakozóval. Ha ilyet nem is, de egy szép aluházas talán jobban passzolna a gépedhez. Persze az már a te igényeidtől és ízlésedtől függ, mit választasz.

[ Szerkesztve ]

(#17645) HI-FI


HI-FI
tag

Hello!
Szeretnék egy új külső merevlemezre beruházni.
Lényeg, hogy 1 TB-os és USB 3.0 legyen.
Ilyen feltételek mellett szerintetek melyik a legjobb ár-értek arányú?

(#17646) King Unique válasza HI-FI (#17645) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Fizikális méretet (2,5"/ 3,5") nem írtál, de gondolom előbbi kéne. A szokásos lehetőségeket tudom ajánlani.
Legjobb ár-érték arány? Ott a Samsung M3 Portable, Hitachi Touro Mobile MX3 és társai, a linkekben benne vannak. De, hogy ezek-e minden téren a legjobbak, az már más dolog.

(#17647) tpeter77


tpeter77
addikt

King!
készítenél egy összefoglalót nekünk?
pl.
jó ár/érték arányú 2.5" külső HDD-k listája
fizikai és/vagy víz elleni védelmet nyújtó 2.5" gyári külső HDD-k listája
2.5" mobil vinyókeretek listája,
az ezekbe ajánlott 2.5" HDD-k listája
aztán ugyanez 3.5"-osokre.
igy egész jó segítséget kaphat az idetévedő.

más.
TV-hez keres haver egy külső vinyót, WD My Passport Ultra, Transcend 25M3 / 25H3 és a Samsung M3 Portable, közül melyik amelyik nem fejparkolós?

ui.
Transcend M3 vagy H3 a strapabíróbb?

(#17648) tpeter77 válasza tpeter77 (#17647) üzenetére


tpeter77
addikt

a gyári hordozható merevlemezek közül 2.5"-ban melyik az, ami nem vagy csak ritkán parkoltatja a fejet?
azért kérdem, mert TV-hez kéne a külső vinyó.
a felsoroltakból (Sams. M3, WD My Passport Ultra, Transcend 25H3/25M3) van ilyen, vagy másik tipust keressek?

(#17649) King Unique válasza tpeter77 (#17647) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Tervbe van véve, illetve már készülget egy ideje, csak más dolgom is van és még nem értem rá befejezni... :B
Amúgy a 2,5" és 3,5" mobil házak összefoglalója már megvan, illetve majd a napokban frissítve lesznek a táblázatok. A külső házakba kerülő HDD/ SSD meg eleve külön téma, így az ügyben alapból a topikjaiban érdemes mindig érdeklődni, ez külön fel is lesz tüntetve.
A külső vinyós ennél jóval bővebb és nagyobb horderejű, így több idő kell neki. Idén mindenképpen meglesz, de igyekszem 1-2 hónapon belül. Ha más nem megy, akkor átmenetileg egy ilyen rövid kis táblázatot majd berakok, mint a fentieknél.

Szinte mindegyik 2,5" notivonyó és ebből adódóan 2,5" külső vinyó is parkol. Talán a 2,5" Red kevésbé, de az meg drága. Ezt korlátozni HD Sentinelben lehet úgy-ahogy, illetve a WD merevlemezeknél a gyártó wdidle3 programjával. Tehát, ha zavar a sok parkolás, akkor megveszed külön a külső házat és hozzá egy Redet, vagy egy Scorpio Blue-t, aminél SATA-ra kötve átállítod a fejparkolást a gyári 8 másodpercről 5 percre, vagy disabled értékre. A TV-s használat viszont eleve megdobja sokaknál a parkolási és indítás-leállítás értékeket is és ott HDS sem használható.

Transcend 25M3 és 25H3 kb. egyformán strapabíró, mert mindkettőnél ugyanaz a 3rétegű ütésálló burkolat van, csak a kivitelezés eltérő kicsit, illetve a dizájn.

kérdezel sokszor, de nem válaszolsz vissza (több topikban láttam már), na mindegy.

[ Szerkesztve ]

(#17650) tpeter77 válasza King Unique (#17649) üzenetére


tpeter77
addikt

TV-hez kellene külső 2.5" vinyó 500GB-1TB méretben árban 17 körül látott Maxellt, és Toshibát.
Előbbi 1TB-os, utóbbi 500GB méretű. Ezektől keresnék valami jobbat, ami árban 20 körül beleférne és ne parkolgasson 8mp-enként.

ui.
Bocsi, de hidd el nem szándékos ha elfelejtek visszaírni. Általában napközben kérdezek, és ha kapok választ délután-este, amikor már leköt a gyerek, akkor tényleg lehet, h nem válaszolok rá. Elolvasni elolvasom, de sokszor nincs időm visszaírni, mert nagyon apás a jánygyrek :)
Ezúton is elnézést kérek!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.