Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18251) amstro555 válasza King Unique (#18250) üzenetére


amstro555
tag

Nem akarom védeni a samut, sőt! De azért ez a fórum nem egy reprezentatív minta. Hányat adtak el WD-ből és samuból és abból hány hibásodott meg? Mert ha samuból MO-on 10x annyit, mint WD-ből, akkor 10x annyi hibásodhat meg, de ugyanott van a két márka...

(#18252) King Unique válasza amstro555 (#18251) üzenetére


King Unique
titán

Éppen azért írtam, hogy az illető vsz gyárilag hibásat fogott ki.
De az azért mindenképpen nagy kontra, hogy a burkolata zárt műanyag és eléggé melegszik benne a HDD, valamint zajszint is magasabb és egyéb dolgok, amik nem tetszettek néhányaknak. Erre mondják, hogy olcsó húsnak híg a leve...
A 2,5" M3 Portable viszont egész jó, leszámítva az integrált USB-t, de amúgy a Passportok is olyanok.

[ Szerkesztve ]

(#18253) MmDorian


MmDorian
őstag

Sziasztok!

Machez kéne külső vinyó (2.5", 1TB) 20k körül.
Néztem az Asus AS400-at és a WD My Passport Ultrat.

Az ajánlóban mind a kettő benne van, azt kell venni amelyik jobban tetszik ?
Nagyrészt filmek lennének rajta. Illetve ha megoldható akkor particionálva egy Win menne rajta havonta félszer, bár szerintem ez nem kivitelezhető, meg igazából nem is fontos...

[ Szerkesztve ]

(#18254) King Unique válasza MmDorian (#18253) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Konkrét topik összefoglaló az még sajna nincsen, csak ajánló gyanánt néhány összegző hsz.
Ha 2,5" megoldás kell, akkor EZEKET tudom javasolni. Tehát vannak külön Machez való külső HDD-k is, illetve elég minőségi és jó megoldásokat lehet összerakni külső merevlemez ház + HDD = külső HDD kombóval is.
Megfelel a két általad nézett is, ez esetben a WD-t max a szoftverei miatt érdemesebb venni, amúgy szerintem bőven jó az Asus is. Utóbbinál a fémház is előny és vsz nem integrált USB-je van, mint a Passportoknak.

Windowst én WinToUSB programmal már raktam fel és futtattam külső merevlemezről, sima ügy. Mac OS X alatt ott a Boot Camp és társai, de hogy több partíciónál mennyire kivitelezhető, afelől nincs tapasztalatom.

[ Szerkesztve ]

(#18255) MmDorian válasza King Unique (#18254) üzenetére


MmDorian
őstag

erre az összefoglalóra gondoltam. semmiképp nem szeretnék feljebb menni 25 ezernél. a ház+vinyó már túl van azon. A 2.5"-ra azért gondoltam, mert jó lenne ha kompakt lenne, ne kelljen külső táp. plusz a macbookhoz szerintem megy a fehér wd.
akkor ezzel nem lövök mellé nagyon, igaz ?

(#18256) King Unique válasza MmDorian (#18255) üzenetére


King Unique
titán

Hát, ha a fehér színben kell, akkor jó lehet a WD My Passport Ultra.
Egyébként a hozzá mellékelt szoftverek is OS X kompatibilisek. Gyárilag NTFS-re van formázva, amit az OS X csak olvasni tud, de külső driverekkel írni is képes: OS X Fuse + NTFS 3G + Fuse wait | Tuxera NTFS for Mac | Paragon NTFS for Mac. Illetve természetesen át lehet formázni HFS+J fájlrendszerre is, de azért a tartalmát érdemes lementeni előtte.

(#18257) MmDorian válasza King Unique (#18256) üzenetére


MmDorian
őstag

és ha nem fontos a szín ?
mondtad ezt az integrált usb-t, az miféle állatfaj ?

(#18258) King Unique válasza MmDorian (#18257) üzenetére


King Unique
titán

Abban az ajánlóban arról is esik szó. Ott jól össze van szedve, milyen szempontok alapján érdemes választani. Ha nem akarod bonyolítani, akkor jó lehet a WD.

[ Szerkesztve ]

(#18259) MmDorian válasza King Unique (#18258) üzenetére


MmDorian
őstag

rendben, köszi! :R

(#18260) tudesky86


tudesky86
csendes tag

Hali...
Érdeklődnék milyen külső vinyót vegyek egy Samsung UHD Tv-hez ami 4k filmekhez jó?
Köszönöm a választ....

(#18261) King Unique válasza tudesky86 (#18260) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Az ilyet a TV topikjában lenne célszerű megkérdezni, hogy ott mit használnak hozzá. Ugyanis a külső merevlemezek elsődlegesen PC, notebook + desktop OS használatra valók.
Lehet egy átlagos is megfelel, de lehet speciális kell hozzá. A fenti kiemelt linkben van TV kategória is. 4K UHD filmekhez pl. a WD My Passport Cinema egy hivatalos modell.

(#18262) Tigi válasza King Unique (#18250) üzenetére


Tigi
őstag

Köszi az infót.
Az ára miatt rendeltem ezt főleg.
Meg a mostani is Samu és szerintem egész jól bírja (kb. 5 éves), igaz, hogy a kondíció már csak 93%-os, de nem Bad Sector miatt, hanem, hogy már kb. 9000 felpörgésen van túl ami azért van mert 5 perc tétlenség után mindig lekapcsol és utána megint felpörög, ha akció van.
Sehogy nem tudom kikapcsolni ezt az 5 perces limitet. :(
Volt már pár Samu vinyóm, külső és belső is és eddig egyikkel se volt semmi baj.

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#18263) King Unique válasza Tigi (#18262) üzenetére


King Unique
titán

Gondoltam. :D

Azért a régi és új Samsung (külső) HDD-ket sem kell egy kalap alá venni. A korábbiak lehet jobbak és megbízhatóbbak voltak, nekem is van natúr, illetve külső Story Station meghajtóm. Viszont a mostani 3,5" drive-ok már inkább Seagate gyártmányok, ami a mainstream kategóriában nem feltétlenül a legjobb. A 2,5" M3 Portable külső merevlemezek azért jók, mert azok belsejüket tekintve még a korábbi Samsung Spinpoint M8 / M9T sorozatból valók, csak szimplán át lettek címkézve, mióta a Seagate felvásárolta a gyártót.
A D3 Station esetében már a zárt műanyag burkolat és emiatt a túlzott melegedés is komoly tervezési hiba.
Alvó módot Samsung és WD külső merevlemezeknél is át lehet állítani más értékre, de akár HDS-ben is lehet tiltani.

(#18264) Tigi válasza King Unique (#18263) üzenetére


Tigi
őstag

És, hogy állítom át? :)

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#18265) XTaki


XTaki
tag

szevasztok!

tanacsot kernek HW ugyben.
jelenleg egy synology ds212j-t hajtok egy 1Tb es egy 3Tb-s hdd parossal. Siman osszefuzve hasznalom a ket diszket. A kisebbiken tarolom a csaladi fotoalbumot, amit ejszakankent masolok a nagyobbra, hol meg a torrentek csucsulnek. A gond az, hogy kezdek kifogyni a helybol.
gondoltam, hogy kicserelem az 1 teras diszket, de ahhoz ujra kellene rakni a rendszert, menteni meg nincs hova, tehat nem megy.
A masik lehetoseg, amiert ide irtam az az, hogy az USB 2.0 portba beledugok egy kulso vinyot. vagy oda megy a mentes es csak 1-2 teras cuccot vennek, avagy atrakom oda a torrenteket es vennek 3-4 Tb-t.

Mifele kulso vinyos megoldasokat tudnatok ajanlani a szitura?

avagy felejtsem el az egeszet, vegyek meregdragan meg 2 3T-s diszket, egy kulso hazat, masoljam at a cuccokat, majd egy 4 bolcsos NAS-t? ez utobbi mocskosul sokba kerulne...

XTaki

(#18266) King Unique válasza Tigi (#18264) üzenetére


King Unique
titán

Melyiknél?
Új Samsungokhoz mellékelik a Drive Manager programot, abban van alvó mód állítására is lehetőség [link]. De a régebbi külső merevlemezeikhez is volt valami hasonló. Illetve HDS-ben is lehet tiltani a leállást, ha megadod a külső meghajtó sorszámát [link].

(#18267) King Unique válasza XTaki (#18265) üzenetére


King Unique
titán

Szeva!

Nyilván a legcélszerűbb a helyi bővítés lenne nagyobb tárolókapacitású lemezzel, de ha nagyon melós és nincs hely az átmeneti másolatnak, akkor nem igazán játszik. Legszerűbb meg hozzákötni egy külső tárolót, aminél az sem hátrány biztonság tekintetében, ha az adatok megvannak +1 fizikális eszközön. Viszont azt már neked kell eldönteni hogy számodra melyik megoldás kényelmesebb és melyik éri meg jobban, anyagilag is.

EZEN megoldásokat tudom javasolni külső HDD-nél, igaz a 3,5" rész nem lett annyira kidomborítva. Ha 3-4 TB-os adattár kell, akkor a 3,5" méret jön szóba inkább és a külső házas összeállítás praktikusabb lehet.

(#18268) fater69


fater69
csendes tag

Van egy WD Elements 3.5" 2TB külső HDD. Új. Miután befejezte az ember a munkát vele,nem lehet kikapcsolni a power gombbal.Csak ha lehúzom a notebookról, akkor azonnal kikapcsol.Ha nincs bekapcsolva, akkor automatikusan be is kapcsol,ha rádugom a laptopra.Akkor minek a bekapcsoló gomb rajta?Vagy ez így működik?Valaki tudna felvilágosítást adni, akinek volt már dolga ilyennel?
Előre is kösz

(#18270) King Unique válasza fater69 (#18268) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Ezt már korábban mások is szóvá tették. Az a helyzet, hogy az a power gomb amolyan "szoftveres" be/ ki kapcsoló, nem olyan hardveres, ami teljesen áramtalanítja az eszközt, mint egy átlag 3,5" külső házon lévő.
Viszont, ha az OS-ben, pl. Windows tálcán leválasztod, akkor is le kéne állítania a HDD-t. Legalábbis a My Book leállítja. Amúgy a régebbi My Book Essential esetében is volt ilyen gomb, de a legújabb sorozatról már lespórolták, ahogy nézem [link].

[ Szerkesztve ]

(#18271) fater69 válasza King Unique (#18270) üzenetére


fater69
csendes tag

Köszönöm a tájékoztatást! Így már értem.

(#18272) XTaki válasza King Unique (#18267) üzenetére


XTaki
tag

igazabol a kerdes, hogy a synology NAS hol tarolja a rendszert, gondolom a volume1-n ami epp a lecserelendo 1Tb-s diszk.
szoval rakhatnam ujra, es nem tudom, hogy felismeri-e az regi diszket...

XTaki

(#18273) King Unique válasza XTaki (#18272) üzenetére


King Unique
titán

Ezt legjobb lenne NAS topikban megkérdezni.

(#18274) XTaki válasza King Unique (#18273) üzenetére


XTaki
tag

meg is tettem, kosz a segitseget!

XTaki

(#18275) Roxkex


Roxkex
senior tag

Sziasztok!
Tervezek egy Külső HDD-t venni eleinte 500GB volt a cél amit kb 15kból ki is tudnék hozni de láttam , hogy van 1TB is és nem kell érte "sokkal" többet fizetni.
Aqua-nál ezt szemeltem ki : link .. Nekem árban még pont a határt súrolja!
Leginkább videók , képek , zenék , programok mentésére , tárolására , olvasására használnám na meg két gép közötti adat hordozásra.
Fájlokat napi szinten olvasnék róla vagy ha nem is mindennap de azért minden második nap tuti!

Mi a véleményetek erről ? Ilyen fajta felhasználásra jó ?

Szerk.:
Dell Inspiron 3537es laptophoz használnám legsűrűbben (van3.0!) ! - Szinte mindig nálam lenne (táskában!)
Esetleg ha hasonló árkategóriában van jobb és akár szintén 1TB vagy 750GB akkor az is érdekelhet ! :)

[ Szerkesztve ]

Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"

(#18276) King Unique válasza Roxkex (#18275) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Ha könnyen hordozható, azaz 2,5 colos külső merevlemez kell, akkor EZT nézd át. Megfelelő lehet a kinézett Samsung M3 Portable is, amiről van itteni teszt [link].

(#18277) Roxkex válasza King Unique (#18276) üzenetére


Roxkex
senior tag

Köszönöm a gyors választ !
Már vizsgálódok is , előre is annyit ,hogy ha esetleg telefonhoz/ tablethez is szeretnék használni olykor olykor akkor azt meg lehet oldani ? Vagy kell valami táp féle megoldás ?

Szerk.: a Samsung amit említettem az képes vezetéknélküli tárolásra ? :O

[ Szerkesztve ]

Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"

(#18278) Roxkex


Roxkex
senior tag

Időközben rájöttem , hogy nem wifi képes.
Illetve szerintem ez a Samsung darabka lesz. Többi nem nyújt olyan sok előnyt , hogy többet fizessek rá és a teszt alapján is tetszik pláne , hogy pont ugyan olyan gépen lett tesztelve :P - Kivéve az oprendszer :)
Köszi mindent ! :)

Szerk.: Annyi különbséggel , hogy az én gépemben egy gyári 1tb-s vinyó van nem sdd. De attól még hozza azokat az írási adatokat ? :)

[ Szerkesztve ]

Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"

(#18279) King Unique válasza Roxkex (#18277) üzenetére


King Unique
titán

Ha megnézed azt a kategorizálást, akkor láthatod, hogy a J pontban vannak feltüntetve a 2,5" Wi-Fi képes külső merevlemezek. Viszont azok meglehetősen drágák.
Okostelefon szerintem kilőve, eleve nem tudna meghajtani egy mobil külső vinyót. Egy normális tablet talán, volt már aszem olyan, aki arra is rápróbálta. Bár, hogy az egyes mobil OS-ek hogyan kezelnék, azt nem tudom.

A szintetikus teszteknél vsz hozni fogja, de a gyakorlati fájlmásolás az más. Ha a forrás és a célmeghajtó teljesítménye eltérő, akkor az fogja limitálni az írási + olvasási sebességet. Ha pl. a notebook HDD tele van pakolva, töredezett a fájlrendszer stb., akkor nem fogja stabilan 100+ MB/s sebességgel tolni az adatokat. Na meg, látszik az M3 tesztből is, hogy ha maga a külső meghajtó jobban tele van pakolva, akkor lassul az is.

(#18280) Roxkex válasza King Unique (#18279) üzenetére


Roxkex
senior tag

Értem ! :)
Rendeben , köszönöm szépen a gyors segítséget :)
Szerintem Ő lesz az optimális vétel akkor :) - Tetszik a teszt alapján is... Semmi mega giga felhasználási igényem nincs :P

Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"

(#18281) King Unique válasza Roxkex (#18280) üzenetére


King Unique
titán

OK.
Ha majd hordozni akarod, akkor egy normális tokot nem árt beszerezni hozzá [teszt]. Mondjuk egy M3 Portable / WD My Passport Ultra eleve kisebb, mint az átlag 2,5" külső ház, így elfér majdnem mindegyikben. :))

[ Szerkesztve ]

(#18282) Tigi válasza King Unique (#18266) üzenetére


Tigi
őstag

A Drive Manager-nél azt furcsállom, hogy beállítom egy adott időre, de mikor visszamegyek az opcióba akkor megint visszaáll alapra a beállítás és furcsa módon az alapbeállítás az az, hogy az energiatakarékosság ki van kapcsolva, viszont a HDD 5 perc tétlenség után mégis lekapcsol.

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#18283) King Unique válasza Tigi (#18282) üzenetére


King Unique
titán

A Drive Manager az újabb M3 és D3 modellekhez való, azok valamelyikével próbálod? Ha ott beállítod, akkor annak működnie kéne, másoknál is ok volt.

(#18284) Roxkex


Roxkex
senior tag

Nekem a drive manager ilyen szempontból jó.
Meg amikor tényleg tétlen a vinyó akkor ki is kapcsolja :) - De most pl nincs megnyitva semmiben a vinyó de ki akarom "kapcsolni" az az kiadatni a géppel de pattog , hogy valami használja .. De nem tudom mi :@ Tippek , hogyan tudnék rájönni ? :\

Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"

(#18285) King Unique válasza Roxkex (#18284) üzenetére


King Unique
titán

Ez a Windows sok éve fennálló fura működése... Win7-nél az Unlocker program megoldás lehet rá [link]. Újabb Windows rendszereknél is működik, de kevésbé olyan jól. Amúgy meg általában x perc várokozás és utána leválasztás újrapróbálása segíteni szokott. Ha nem, akkor marad leállítás / újraindítás / kábel kihúzása. Bár utóbbi nem annyira ajánlott az adatok és fájlrendszer esetleges sérülése miatt.

Továbbá az Unlocker se mindig jelzi ki a leválasztást akadályozó folyamatokat. Erre egy jobb megoldás az USB Safely Remove, én is azt használom. Viszont ez sajna fizetős program, de 30 napig ingyen kipróbálható és tesztelhető.

[ Szerkesztve ]

(#18286) Tigi válasza King Unique (#18283) üzenetére


Tigi
őstag

Story Station 1TB, de felismeri, akkor nem kéne, hogy működjön?

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#18287) Tigi válasza Tigi (#18286) üzenetére


Tigi
őstag

Most próbálom a HDS-t. :)

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#18288) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Sziasztok!

Van egy WD MyPassport Ultra külső winyóm. TV-re kötve (is) használom és arról játszom le az mkv videókat (a TV lejátszójával). Az lenne a kérdésem, hogy milyen USB hosszabbító kábelt érdemes hozzá venni (hogy ne a TV USB portja legyen állandóan használva, amikor ki-be dugom a winyót)? :F Ezt az olcsóbbat vagy ezt a drágábbat néztem ki. (Gondolom minél rövidebbet érdemes venni.) Vagy esetleg ajánlhatnátok valami tutit, ha van tapasztalat.???

A lényeg a minőség, megbízhatóság és az akadás mentes lejátszás.

A válaszokért köszi! :)

(#18289) Alex91 válasza SunMount3r (#18288) üzenetére


Alex91
félisten

Aminek kicsi az ellenallasa... Vennem az olcsobbat, ha nem jo, akkor meg neznek mast, de az is lehet, hogy egyik se lesz jo...

Vagy vennek egy tapos usb-hub-ot...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#18290) SunMount3r válasza Alex91 (#18289) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Nem lenne elég hozzá egy max 1méteres hosszabbító pl. ez?! (A TV-s topic-ban ezt ajánlották).

Tápos USB HUB-om van éppenséggel ez a típus, de jó 5-let egyáltalán ilyen tápos hub-ot a TV-re kötni? :F

És köszi!

(#18291) King Unique válasza Tigi (#18286) üzenetére


King Unique
titán

:N feltétlen.
Nekem is van Story Station, én is rápróbáltam korábban a Drive Manager programot. Viszont attól, hogy felismeri, meg nem fog ugyanúgy működni minden funkció és beállítási lehetőség, mint az M3 Portable és D3 Station esetében.
A régi Samsungoknál EZEK a lehetőségek voltak, az újaknál meg EZEK. A korábbi programok is beleolvadtak az új szoftverbe, de bizonyos funkciók csak az újabb külső meghajtókkal működnek.

[ Szerkesztve ]

(#18292) Alex91 válasza SunMount3r (#18290) üzenetére


Alex91
félisten

Ha szerencsed van, akkor persze eleg...

Nem tudom, ki kell probalni, hogy kezeli-e a hub-on keresztul a winyot...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#18293) Tigi válasza King Unique (#18291) üzenetére


Tigi
őstag

Köszi szépen az infókat és a segítséget. :R

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#18294) Roxkex válasza King Unique (#18285) üzenetére


Roxkex
senior tag

Köszi ! :)
Most úgy tűnik megoldódott de ha megint jelennek a problémák akkor ki próbálom a progikat :)

Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"

(#18295) King Unique válasza Roxkex (#18294) üzenetére


King Unique
titán

Ez sajna nem egyszeri eset, ezt időről-időre eljátssza a Windows...ilyen téren kis túlzással a Win10 is kb. az XP szintjén van. :D Lehet kicsit más lett a tálca ikonja, dizájnosabb a megfelelő szöveg, de fejlődés e téren kb. 0...
Az USR nagyon jó program, bár megvenni ezen célra, nem mindenkinek éri meg. Érdemes azonban csekkolni a Program promók topikot, mert korábban is több ingyenes promó volt belőle. Akkor elég sokan betáraztak több kulccsal is.

[ Szerkesztve ]

(#18296) Roxkex válasza King Unique (#18295) üzenetére


Roxkex
senior tag

Rendben , köszi a tippet :)

Előre is mindenkinek boldog új évet kívánok :)

Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"

(#18299) King Unique válasza Roxkex (#18296) üzenetére


King Unique
titán

OK.
Amúgy kényelmesebb is sokkal, mint a Windows beépítettje. Én csak simán gyorsbillentyűvel szoktam leválasztani a külső HDD-ket, ami nagyon cool dolog. :))

Köszönjük és részemről is mindenkinek BÚÉK!

[ Szerkesztve ]

(#18300) Tigi


Tigi
őstag

B.U.É.K. :)

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.