Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18401) King Unique válasza SunMount3r (#18398) üzenetére


King Unique
titán

Az aktív USB hub jó választás 2,5" külső HDD-hez, sőt javasolt is, mivel a passzív hub nem (mindig) hajtja meg. Tehát az áramellátás része mondhatni kipipálva, a 2,5 A-es tápegység is ok.
A sávszélesség /-sebesség megoszlás létező jelenség USB-nél, akkor is tapasztalni, ha a gépen sok port le van foglalva, több aljzatban van egyszerre külső adattároló használva. Viszont az USB 2.0 eleve nagyon lassú, így amúgy sem kell nagy értékekre számítani. Ha meg nem x 100 Mbps | Gbps neted van, akkor nem hinném, hogy a letöltés gondot okozna.

(#18402) GarakXY


GarakXY
csendes tag

Sziasztok!

20k Alatt keresek külső vinyót. Mit ajánlanátok? 500 Giga bőven elég. USB 3.0 van.

(#18403) King Unique válasza GarakXY (#18402) üzenetére


King Unique
titán

Hali!

500 GB-os külső merevlemezt inkább 2,5" méretben érdemes venni. Viszont az 500-asok ár-érték aránya már nem a legjobb és nem sokkal drágább egy 2,5" 1 TB-os. EZEN kis összefoglalás segítségedre lehet, amelyben akár 20k alatt is van nagyobb tárolókapacitású. Persze, ha elég a kisebb, akkor vegyél olyat és spórolsz pár ezrest.

[ Szerkesztve ]

(#18404) balu-32


balu-32
csendes tag

Sziasztok!

Van egy d300 bluemedia külső HDD-m (HD Sentinel szerint Samsung hd300ld) amit egy samsung ps59d6900-as TV-re csatlakoztatva szoktam MKV formátumú filmeket nézni. Az lenne a problémám, hogy a film 3/4-ig, olyan 1 óra hosszan semmi probléma nincs vele, viszont ez után el kezd akadozni a lejátszás legyen az sima vagy 3d-s film. Ez szerintetek mitől lehetséges? Esetleg valami energiatakarékos funkció kapcsolhat be és az okozhatja a hibát?

[ Szerkesztve ]

(#18405) daikonblaze


daikonblaze
csendes tag

Sziasztok

Nem tudom jó topicba írok-e, de szeretném a segítségeteket kérni.
Bizonyos okok miatt el kell adjam a gépemet és átállni mobilitásra. (Laptopot veszek).
Viszont van a gépben 3db 3 terrás wd red félig de inkább háromnegyedig tele az összes, fontos dolgokkal. Erre keresek valamiféle megoldást. Vegyek hozzájuk külső házat egyenként vagy létezik olyan amibe többet is belelehet rakni? Ha igen milyet? Vagy adjam el őket esetleg és vegyek helyette egy nagyobb külső vinyót? (pl 6TB-osat) (Bár néztem őket és aranyárba vannak szinte, főleg 10TB felett). Nyitott vagyok minden megoldásra.
A válaszokat előre is köszönöm.

(#18406) Alex91 válasza daikonblaze (#18405) üzenetére


Alex91
félisten

Veszel egy hdd dokkolot...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#18407) daikonblaze válasza Alex91 (#18406) üzenetére


daikonblaze
csendes tag

Köszönöm

Vicces dolog de ez eszembe se jutott. A legbonyolultabb dolgokra gondoltam először.

(#18408) King Unique válasza balu-32 (#18404) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Nem tudom a pontos okát, de elsőre 4 dolog jut eszembe:

1. Akár valami energiatakarékossági mód, de főként inaktivitásban (üresjárat) szokott bekapcsolni, nem pedig aktív írás/ olvasásnál.
2. Lemez bizonyos részein nincsenek szektorhibák, HDS-ben állapota, S.M.A.R.T. értékek milyenek?
3. Filmlejátszásnál akadozásra már panaszkodtak a túlzott melegedés miatt is.
4. PC-n használva is reprodukálja ezt a jelenséget?

(#18409) King Unique válasza daikonblaze (#18405) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Hosszabb távra talán a külső ház a legcélszerűbb mindegyikhez, esetleg egy 4 fiókos RAID külső rack, de az meg elég drága. Viszont a dokkoló valóban praktikusabb. Vannak 3-4 lemezes HDD dokkolók is. 3,5" külső rack topik összefoglalójának végén találsz gyártói listát.
+ Adatbiztonság terén is van előnye a több HDD-nek, mert 1 lemezen tárolni mindent, nem feltétlenül a legjobb.

(#18410) Alex91 válasza daikonblaze (#18407) üzenetére


Alex91
félisten

Vehetnel NAS-t is, sok elonye van, csak akkor a hdd-k ujra formazasra kerulnek...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#18411) daikonblaze válasza Alex91 (#18410) üzenetére


daikonblaze
csendes tag

Tanácsolták már többen is. De ahhoz le kellene üríteni őket. A közel 6-7 terra-t nem egyszerű művelet, pluszba valakitől szereznem is kéne legalább ennyi szabad hellyel rendelkező vinyót. Egyenlőre nem tudom kivitelezni.

King Unique: Nézegettem a rack-eket és a dokkolókat is. A rack-ek tényleg elég drágák de úgy láttam jobban védi a vinyókat, ellentétben a dokkolókkal ahol a fél vinyó kilóg. Hosszútávon nem tudom mennyire lenne egészséges. Azt hiszem maradok a külső háznál. Ez lenne a legolcsóbb.
Azért eléggé piszkálja a fantáziámat ez a raid rack, ahogy láttam vannak olyan fajták amik csak simám 4 hdd-s kűlső rack-ek nem csak raid-be mennek. 30-40 ezer Ft környéken és az összefoglalóban található gyártók közül elvileg nem lőhetek mellé igaz? Gondolkodok még kicsit rajta, emésztgetem. Esetleg vannak ajánlottabbak a gyártok, márkák között? Túl sok a választási lehetőség.

(#18412) King Unique válasza daikonblaze (#18411) üzenetére


King Unique
titán

Az a topik inkább az egylemezes külső házakkal foglalkozik, azokhoz készült ajánló is. Többlemezes házak felől nem igazán van tapasztalat, melyik a jó és megbízható. De nyilván egy nevesebb gyártó termékével azért nem lehet annyira mellélőni.

[ Szerkesztve ]

(#18413) LanyUs


LanyUs
senior tag

Sziasztok! Az egyszerűbb garancia miatt helyben vennék külső vinyót.

Samsung M3 1 TB 3 év gar. 22.000 Ft
WD Elements Basic store 1 TB 3 év gar. 23.000 Ft
WD My Passport Ultra 1 TB 2 év gar. 26.000 Ft

Eredetileg a fórum alapján a passport ultrát vettem volna, de -1 év gar. és plusz 3e Ft elbizonytalanított. A biztonság a lényeg, nem lesz hordozva, családi képek tárolására kellene.

Melyiket vennétek?

Köszi előre is!

(#18414) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Hello!

Megjött az új 1TB WD MyPassport Ultra winyóm, az új fajta, fényes felszínű (nem az előző kockás típus). De valami nem stimmel. :F

A winyó miután rákötöttem a gépre, folyamatosan, halkan "berreg" és ha rá teszem a kezem, akkor is érződik, hogy "műszakba van" benne valami (enyhén vibrál). Nem olyan hang, mint mikor a fej mozog, hanem egy folyamatos zümmögés és vibrálás. Mindez frissen a gépre dugva, "üres járatban". (Olyan a zajszint, amit pl. egy kisebb, de hangosabb ventilátor ad ki magából.)

A gép felismerte, lát is rajta mindent, másolni is tudtam rá, a HDD Sentinel is 100%-osnak mutatja, de nekem ez akkor is gyanús. A másik, előző generációs 500GB-os MyPassport-om nem ad ki ilyen hangokat és nem is vibrál, üresjáratban meg pláne nem.

Más 2 USB portot is kipróbáltam és ugyan az a helyzet.

Valami itt nem tetszik nekem, esetleg valami 5-let (azoktól is akiknek ilyen típusú winyójuk van), hogy miért lehet ez? :F

Ha úgy ítéltetik meg, hogy ez nem normális jelenség, akkor jön az elállás, nem rizikózok.

A válaszokért köszi!

[ Szerkesztve ]

(#18415) King Unique válasza LanyUs (#18413) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Nem tudom milyen bolt ez, de pont a My Passportra van 3 év garancia, az Elements Portable meg 2 év. "Elements Basic store" modellről még nem hallottam... :D A WD-k azok Scorpio Blue belsősek, a Samsungban a saját gyártású Spinpoint M8 merevlemez van, illetve mindhárom PCB-re integrált USB aljzatos.
Én Passport és M3 közül választanák, de ha csak utóbbira adják meg a 3 évet, akkor lehet inkább azt. Valamint olcsóbb is pár ezressel.

Mondjuk azt jó lenne előtte megérdeklődni tőlük, hogy bolti / gyártói garanciáról van-e szó? Mert pl. a Passportra alapból 3 éves gyártói garancia van, tökmindegy, hogy a bolt csak 1-2 évet ad. Szükség esetén a fennmaradó években pedig RMA ügyintézés útján lehet kérni a gyártótól javítást / cserét.

[ Szerkesztve ]

(#18416) King Unique válasza SunMount3r (#18414) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

A legújabb Ultra modellekkel még nincs annyi tapasztalat, de a korábbinál nem nagyon panaszkodott senki olyan hangos "berregésre". Az alján is vannak kis rezgéselnyelő talpak.
Aki most vett újat, talán megosztja a tapasztalatait, vagy rájuk keresel a topikban. Bár azt nem tudom, hogy nálad mennyire hangos ez a zaj, de az is lehet, hogy egy gyengébben sikerült / hibás terméket fogtál ki. Vagy olyat, amit már más vevő visszaküldött emiatt és újracsomagolták...ilyen is akad manapság. Tehát, ha csak nálad kerreg ennyire, akkor kérjél garis cserét, vagy elállást, ha nem teljesítik.

(#18417) SunMount3r válasza King Unique (#18416) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Csak az előző generációs PyPassport-omhoz mértem a sustorgást és a vibrációt is és ahoz képest mondom, hogy jóval nagyobb. És ezért is találom furcsának. Mind a 2 modellnek vannak gumibakok az alján.

A HDD Sentinel 0 percesnek írta a winyót, amikor rádugtam, úgyhogy nem hiszem, hogy használt, visszavitt termék lenne (ha csak nem lehet ezt a számlálót valahogy reset-álni :F )...

Akkor ha lenne esetleg valakinek ilyen új típusú WD PyPassportja az megírhatná mi a tapasztalata a vibrálás/sustorgás terén...

Köszi! :)

(#18418) Remekelek28


Remekelek28
őstag

sziasztok
ez az adapter vajon jó a külső házas HDD-khez? most van egy WD 1 terrás vinyóm,de egy coolink házba is szeretnék winchestert venni,csak nincs meg az adaptere. ilyen a ház És tudom,hogy a coolink adapterével működött a WD ház is,illetve forditva...
Segitenétek kiválasztani,hogy melyik adaptert rendeljem? :R
szerintem mintha a 12V 1 A lenne a jó....de nem tuti. Ja nem most nézem a WD házhoz gyárilag 12V 1,5 A adtak... Csak ilyen nincs az ebay listában...

[ Szerkesztve ]

(#18419) Remekelek28 válasza Remekelek28 (#18418) üzenetére


Remekelek28
őstag

Itt találtam 1,5 Amperest,csak itt 500 ft-al drágább. ez jó lehet?

(#18420) King Unique válasza SunMount3r (#18417) üzenetére


King Unique
titán

Nyilván kis hangja van mindegyik 2,5" külső merevlemeznek, főleg közelebb hajolva. A WD-nél a belseje ezeknek WD10JPVX, illetve egy más modellszámú verziója az integrált aljzat miatt. Azért annyira nem szabadna duruzsolnia, de majd valaki cáfolja / megerősíti. Keress rá a topikban kik vettek a közelmúltban és kérdezd meg őket pü-ben! Néhányat én is tudok mondani: [link], [link], [link], de akad több is visszakeresve.

[ Szerkesztve ]

(#18421) King Unique válasza Remekelek28 (#18418) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja összefoglalójának végén van erre a kérdésre egy válasz. Tehát 1,5 A-es legalább legyen, de az se baj, ha 2 A. Valamint a DC csatlakozó stimmeljen.

(#18422) Remekelek28 válasza King Unique (#18421) üzenetére


Remekelek28
őstag

köszönöm a Dc-t hogy állapitom meg?

(#18423) King Unique válasza Remekelek28 (#18422) üzenetére


King Unique
titán

Megméred: [link], [link], [link]. 3,5" külső házak adaptereinél általában, a topikban is említett 5.5/2.1 | 5.5/2.5 mm-es méretek szoktak lenni.

(#18424) Remekelek28 válasza King Unique (#18423) üzenetére


Remekelek28
őstag

Köszi.. akkor az nem baj,ha 2 amperes? Amit linkeltem ott van 2 amperes és 5.5/2.1 es? Az akkor mehet szerinted?

(#18425) King Unique válasza Remekelek28 (#18424) üzenetére


King Unique
titán

Ha az áramerősség kicsivel nagyobb, az nem probléma. A feszültségnek kell stimmelnie, azaz 12 V-os adapter legyen. A DC aljzat belső méreteit pedig körülbelül te magad is meg tudod mérni a külső házon. A csatlakozó mérete ezeknél általában 5.5/2.1 mm szokott lenni, de állítólag még a DC 5.5/2.5 csatlakozó is jó hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#18426) Remekelek28 válasza King Unique (#18425) üzenetére


Remekelek28
őstag

Köszönöm. Szerintem az akkor jó lesz. :)

(#18427) tomp válasza Remekelek28 (#18424) üzenetére


tomp
félisten

Ha nagyobb az amper az nem baj. Úgyis annyit annyit ad le amennyi kell. De max annyit amennyire képes. A fesz. ami fontos mert azt egy az egyben leadja.

(#18428) SunMount3r válasza King Unique (#18416) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Igaz ez a videó 2011-ben készült, tehát jó néhány generációval ez előtti MyPassport Ultra-ról van benne szó, de nekem is hasonló a problémám. Fura azért.

(Azért ezt a gumibak leszedést nem kísérlem meg a garancia miatt...)

(Amúgy küldtem pár tagnak privát-ot az ügyben, meglátjuk mit írnak, kösz a tippet!)

(#18429) King Unique válasza SunMount3r (#18428) üzenetére


King Unique
titán

Nem tudom mit kell nézni a videón, de ott rá sem csatlakoztatja stb.? Gumibakot (alján?) mért kéne leszedni, annak pont a rezgéscsillapítás és csúszásgátlás a szerepe?
Ilyen első generációs USB3-as My Passport modellem nekem is van, de nem mondanám, hogy akkora hangja lenne, vagy vibrálna. Max kattogást hallani néha, de az meg a fejparkolás miatt lehet.

(#18430) SunMount3r válasza King Unique (#18429) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Azt mondja, hogy ha leszedi a gumibakokat akkor épp, hogy kevésbé vibrál, mivel teljesen laposan fekszik az asztalon. Valamint, hogy ha felfordítjuk a winyót az asztalon, akkor is csökken a vibrálás. Ez utóbbi igaz, kipróbáltam, szóval abban is lehet valami, hogy ha teljesen síkon fekszik az asztalon akkor ez csökken. Nehéz ezt megítélni, főleg, hogy be se mutatja, rá se dugja a winyót, de én azt a gumibak leszedést már a garancia miatt se lépném meg. De ez irreleváns abból a szempontból, hogy -mint írtam- az előző MyPassport-om kb. harmad ennyire se vibrál/sustorog. Úgyhogy vagy az új generáció lett "ilyen vibrálós" úgy ámblokk, vagy az enyémmel nem stimmel teljesen valami.

Ja és azt is mondja a fickó a videóban, hogy ő felhívta a WD-t és azt mondták neki a vibrálás normális. Nincs sok infó erről a neten, biztos mert még elég új modell, így nehéz eldönteni, hogy ez esetben ez tényleg mennyire "normális", én viszont addig is gyanakszom. Míg az előző gen-es winyó szinte teljesen hangtalan, addig ez is a fent leírtak szerint jóval hangosabb (bár csak akkor észlelhető, ha közel hajol a fülével az ember), még úgy is, hogy "lapjáraton" van, tehát nem történik adatforgalom.

Ha ez lenne az első külső WD winyóm és nem lenne más tapasztalatom, lehet normálisnak tartanám, de így felmerült bennem a kétség. (Ha ez a típus/modell miatt van így, akkor meg extra szerencsések akik még az előző gen-ből táraztak be maguknak nagyobb kapacitásút).

Várok még a fórumozók visszajelzésére, hogy még a 14 napon belül kiderüljön a dolog...

(#18431) King Unique válasza SunMount3r (#18430) üzenetére


King Unique
titán

Nem feltétlenül osztom minden téren a videóban tanácsoltakat, mert egyrészt vsz garanciavesztéssel jár a gumitalpak leszedése. Másrészt, direkt kipróbáltam egy ugyanolyan My Passportot asztalra téve és ugyan enyhén vibrál a burkolat, de + hangja ebből adódóan nincsen. Magának a merevlemeznek van meg a jellegzetes süvítő hangja, de az más 2,5" külső HDD-nél is adott. Sőt, egy alumínium külső rack-et az asztalra fektetve, amin nincs alul gumitalp, szintén érezni a burkolaton enyhe vibrálást + az enyhe süvítő zajt. Előbbi vibrálást meg még hasznosnak is tartom olyan téren, hogy leválasztásnál érezni, mikor áll le a motor.

Akinél az indokoltnál hagosabban duruzsol, lehet egy ilyen téren kevésbé jól sikerült terméket fogott ki, amit érdemes lenne garanciálisan cseréltetni.

(#18432) hjanos1


hjanos1
senior tag

Sziasztok!

2.5"-os külső HDD-t szeretnék vásárolni.
Alapkövetelmények:
USB 3.0 és gyors sebesség: egyik felhasználásaként erről fogom az Android rendszer forráskódját lefordítani, ez sok apró illetve kevésbé apró fájl elérésével, stb. jár.
megbízhatóság: mostani 2 hét szervizben állás után végre levásárolható, azért ezt ha lehet elkerülném
ne kelljen hozzá külső táp: laptoppal használom és tényleg hurculom néha mindenhova

Mit tudtok ajánlani?
Bónusz, ha a PCX oldalán is elérhető, ugyanis a régit ott kell levásárolnom.

Előre is köszi! :R

The Factory Must Grow

(#18433) King Unique válasza hjanos1 (#18432) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Ha 2,5" külső merevlemez kell, akkor EZT a kis összefoglalást tudom ajánlani. Az adott webshopot meg majd nyilván átböngészed magad, hogy ott mi kapható. :)

(#18434) Büszke


Büszke
tag

Sziasztok.

Milyen megoldások léteznek eme kérdésre?
Akciókamera felvételeit átmásolni a micro SD kártyáról egy 2,5-ös külső HDD-re. Számítógép nélkül.
Itt egy megoldás de lehet van egyszerűbb is.
Gondolom esélytelen, hogy a telefont kötöm össze a külső vinyóval. a telefon lenne a kártya olvasó. Sanszos nem ismerné fel az 1TB-os Hdd-t. Ja most jut eszembe, az nem hajtja meg. Nincs kap delejt :)
Akkor egy 3,5-ös külső tápossal lehet elképzelhető? (bár nekem 2,5-ös van)

Na ha van valami tuti módszer a másolásra akkor örülnék az okításnak. Köszönöm.

Honda VFR800 Vtec Annyi a világ, amennyit látsz belőle!

(#18435) Alex91 válasza Büszke (#18434) üzenetére


Alex91
félisten

Ha van mar vinyo: [link]

Ha nincs: [link], bar volt ez anno akciozva 34k-ert is...

De regebben lehetet kapni olyat is, amiben akku, meg kartyaolvaso volt wifi nelkul...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#18436) BB9360


BB9360
aktív tag

Sziasztok!
Rám jár a rúd hdd kérdésben mostanában... :(
Ez biztosan kuka? Vajon mi történhetett, mert olyan sokat nem ment szerintem?

Köszönöm!

(#18437) Riq


Riq
csendes tag

Sziasztok!

Van egy Samsung G3 station 3,5" 2tb külső hdd-m, egyik napról a másikra nem ismeri fel sem a gép sem a tv. Szétszedtem és a vinyót a gépre kötöttem úgy simán felismeri, így a külső táp hibára, vagy esetleg a csatoló panel hibára gondolok, valaki találkozott ilyen problémával? Esetleg tud valaki infót hogy tápot/panelt be lehet valahol szerezni hozzá?

A válaszokat előre is köszi :R

[ Szerkesztve ]

(#18438) King Unique válasza BB9360 (#18436) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Ha jól nézem ez egy régebbi 320 GB-os My Passport lehet. HDS alapján egyértelműen kuka, bár esetleg le lehet futtatni pár tesztet [link]. De ez esetben vsz már felesleges... Gondolom már garancia sincsen rá. Hogy mi történhetett, az jó kérdés? Leejtés, túlzott melegedés, nem megfelelő USB tápellátás, akár programozott élettartam stb.
Ha van rajta fontos adat, akkor mentsd le, amíg lehet!!

[ Szerkesztve ]

(#18439) King Unique válasza Riq (#18437) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Ha gépbe téve a HDD jó, akkor lehet a külső házon belül, az USB áramkörben szállt el valami. A nem ismeri fel, mit jelent pontosan? PC-n Windows eszközkezelőben, lemezkezelőben látszik? A merevlemezt bekapcsolja, felpörög, LED világít? Ha igen, akkor nem feltétlen a tápegység rossz. Esetleg meg lehet próbálni másik USB kábellel, hátha csak érintkezésprobléma.

Viszont ez a műanyagházas G3 Station nem éppen a legjobb és csak USB2-es ráadásul. Korábban volt is egy cikk róla, hogy az USB 2.0 Mini-B aljzata gyengén van odaforrasztva a PCB-re és hajlamos leválni róla...Ha már úgyis szétszedted, a HDD ok, akkor én lehet inkább vennék egy jobb 3,5" külső házat hozzá [topikja].

(#18440) Riq


Riq
csendes tag

Szia

a gépen egyáltalán nem látom, mert fel sem pörgeti a hdd-t és a led sem világít, köszi az infót a rack-ről, megpróbálom megnézni hogy másik táppal indul-e esetleg, a panelon a csatolók nincsenek le lazulva, és le esve sem volt még soha szerencsére.

(#18441) King Unique válasza Riq (#18440) üzenetére


King Unique
titán

Ha nincs semmi jele, hogy áram alatt lenne, akkor lehet a tápegység ment tönkre. Arra figyelj, hogy ha másik tápadapterrel próbálkozol, akkor az áramértékek (12 V | 1,5-2 A) és polaritás stimmeljenek [link]!

[ Szerkesztve ]

(#18442) Büszke válasza Alex91 (#18435) üzenetére


Büszke
tag

Köszönöm

Honda VFR800 Vtec Annyi a világ, amennyit látsz belőle!

(#18443) Riq válasza King Unique (#18441) üzenetére


Riq
csendes tag

Köszönöm! :R

(#18444) BB9360 válasza King Unique (#18438) üzenetére


BB9360
aktív tag

Félek, hogy kuka. Adat, ami volt és menthető volt már lementettem
HD Sentinelből csak próba verzióm van, azzal sokat nem lehet kezdeni. Ajánlott beszerezni? Ha igen, akkor melyiket?

Elég amatőr és hülye voltam pár hete, nem is értem, csak elég sok dolgom volt és próbáltam sietni, összevonni. Nem hiszem, hogy volt hozzá köze, de hátha. Disk Defregmentálás közben rendezgettem a fájlokat az eszközön belül, mert ugye kívülre eközben nem lehet (!), csak vmiért nem esett le, hogy belülre sem(!!!). Na persze, hogy lett nem kis kalamajka. Azonban már előtte is előfurdult, hogy róla lejátszott film szétesett, míg a forrásról nem ide, hanem egy pendrivera másolva nem volt vele gond. Valszeg az már az előjele volt, esetleg az okosságom (soha nem jutott ilyen az eszembe előtte) felgyorsította/véglegesítette a dolgot...

(#18445) hjanos1 válasza BB9360 (#18444) üzenetére


hjanos1
senior tag

Az hardveresen egészen biztosan nem teszi tönkre, maximum a fájlokat. Márpedig itt úgy tűnik hardveres a baj.

The Factory Must Grow

(#18446) fulton


fulton
addikt

Sziasztok

Nem tudja valaki mi lehet a következő oka?

Van 2 db külső HC500 HDD csatlakoztatva usb keresztül a laptopomhoz, am ha másolni szeretnek egyikrol a másikra pl 3D filmet nem engedi.

Hiba, nem írható.
Szuntesd meg az irás védettséget.

Nincs is rajta írás védettség.

Az egyik új HDD, ezt csak radugtam a gépre es kesz. Nem kellett formázni sem.

Kis méretű fájlokat atmasol, de a nagy mkv -t nem

[ Szerkesztve ]

(#18447) BB9360 válasza hjanos1 (#18445) üzenetére


BB9360
aktív tag

Akkor csak szerencsés véletlen volt a bénázásom, így időben le tudtam menteni a fájljaim nagy részét.

(#18448) King Unique válasza BB9360 (#18444) üzenetére


King Unique
titán

Az a lényeg, hogy a fontos adatokat lementetted, úgyis az az értékesebb mindenkinek. Egy ilyen külső meghajtót meg tudsz pótolni, veszel újat. Mert ezzel a jelenlegivel már nem nagyon lehet mit kezdeni...
Sima defrag ennyi szektorhibát, ekkora kondícióesést nem szokott okozni.

(#18446) fulton: ha nem írásvédett, akkor ilyenkor max az adott fájl/ mappa/ meghajtó saját tulajdonba vétele jut eszembe. Hasonló a beállítás Win7-nél is.

(#18449) BB9360 válasza King Unique (#18448) üzenetére


BB9360
aktív tag

Így van.

(#18450) baro32


baro32
aktív tag

Szevasztok

Az lenne a kérdésem hogy a mai nap beüzemeltem egy mobil dokkolóban egy 3TB Toshiba HDD-t laptophoz van kötve usb3-as kimondottan filmek-játékok-képek tárolására megformáztam GPT/NTFS-re de csak gyors formázással ez jó lessz-e így vagy lassan kell formázni? ( a tartóssága miatt)
A válaszokat előre is köszönöm.

HP OMEN 17" i9-13900HX 32GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.