Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17651) King Unique válasza tpeter77 (#17650) üzenetére


King Unique
titán

Max annyit tudok mondani, hogy ha fejparkolás és 2,5" belső/ külső HDD, akkor a Hitachi és Toshiba belsősek csinálják talán a legintenzívebben, főleg az előbbi. Parkol a WD és a Seagate-Samsung is, de talán kevésbé intenzíven, illetve előbbinél állítható, ami jó dolog. Amúgy meg túlreagálni sem kell ezt a fejparkolás dolgot, ha napi > 1000 és pár hónap alatt összejön több 10.000/ 100.000-es érték, akkor kell aggódni.

OK, Semmi gond, megértem, első a család. :K Én sem érek rá mindig a PH!-t bújni, meg azonnal mindenkinek válaszolgatni. Csak az volt kicsit fura, hogy több nap után se reagáltál rá, de nem téma, túl van tárgyalva.

[ Szerkesztve ]

(#17652) tpeter77 válasza King Unique (#17651) üzenetére


tpeter77
addikt

ok, ajánlottam neki a Samsung és WD vinyóit. Köszi.

(#17653) King Unique válasza tpeter77 (#17652) üzenetére


King Unique
titán

OK, TV-s célra megfelelnek. Bár mind2 integrált USB csatlakozós, azzal számolni kell, de ha minden jól megy, akkor nem jelent különösebb problémát az se.

[ Szerkesztve ]

(#17654) blizzrd


blizzrd
aktív tag

Sziasztok!

kis segítséget kérnék, mert elbizonytalanodtam a hozzászólások olvasása után. Külső adattárnak szeretnék valamilyen HDD megoldást. Főleg a családi fotókat szeretném rajta tárolni, így nagyon fontos a megbízhatóság, illetve több gépről lenne rá mentve adat, így a mobilitás sem utolsó szempont. Tárhely méretét tekintve 1TB lenne a minimum, az mind1, hogy 2,5" vagy 3,5". Külső HDD és Rack+HDD kombó is érdekel.
Kb. 25ezer magyar forint rá a keret :)

Köszi :)

(#17655) tpeter77


tpeter77
addikt

a WD MY PASSPORT és az ELEMENTS között mi a
különbség?

(#17656) King Unique válasza blizzrd (#17654) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Ha csak 1 TB kell és fontos a mobilitás, akkor mindenképpen a 2,5" megoldás a praktikusabb.
ITT találsz alternatívákat gyárilag szerelt és külső rack + HDD megoldásokra is. 25k-ból az 1 TB-os bőven kijön, de ha megnézed a logout cikk végét, akkor egy olcsó USB 3.0 házzal az 1,75 TB-os Seagate-Samsung vinyó nagyon jó ár-érték arányú összeállítás.

(#17657) King Unique válasza tpeter77 (#17655) üzenetére


King Unique
titán

Szerintem ez a gyártó oldalon is tökéletesen látszik, hogy mivel tudnak többet a My Passportok. Illetve az Elements Portable kevésbé is ajánlott, mert az utóbbi időben többeknél előfordultak problémás darabok. Valamint Elements csak 2 év garis, ellenben a Passportokra hivatalosan 3 év garancia van, ami megint csak előnyösebb.

(#17658) blizzrd válasza King Unique (#17656) üzenetére


blizzrd
aktív tag

Szia!
Köszi a tippet :) Elspdlegesen olyan megoldást keresek amihez nem szükséges külön táp, hanem USB-ről működik. Ez megbízhatóságban ront valamit az eszközt illetően? Ilyen házat is tudsz esetleg javasolni?

Köszi

(#17659) King Unique válasza blizzrd (#17658) üzenetére


King Unique
titán

Mindegyik 2,5" USB-s külső vinyó csak USB-ről megy, nem kell nekik külső táp. :N
Ha gépeden van USB 3.0 port, az tökéletes ilyen célra, mert annak elegendő az árama a stabil tápellátáshoz. Ha csak USB 2.0 port, akkor kérdéses néha. De pl. PC-n a hátlapi portok stabilak szoktak lenni, többnyire az előlapi tápellátása elégtelen. Notebookon is vagy/ vagy, de jobbaknál ott sem szokott problémát okozni. Illetve, ha 1 db 2.0 port árama nem lenne elég, akkor egy USB Y kábellel könnyen lehet rajta segíteni, mert 2 db port már biztosan elég lesz neki. Bár van aki ezt is külső tápnak nevezi, de az én fogalomtáramban ez kiegészítő táp, a külső táp = külün AC/DC tápadapter, ami pl. a 3,5" megoldásoknál is van.

[ Szerkesztve ]

(#17660) blizzrd válasza King Unique (#17659) üzenetére


blizzrd
aktív tag

Köszi!

Így akkor már teljesen képben vagyok ;)

(#17661) tpeter77 válasza King Unique (#17657) üzenetére


tpeter77
addikt

köszi szépen!

(#17662) tpeter77


tpeter77
addikt

WDIDLE3 progival lehet módosítani a WD Portable USB-s vinyók fejparkolási idejét?
(úgy emlékszek csak alaplapra csatlakoztatott vinyókkal működik)

(#17663) King Unique válasza tpeter77 (#17662) üzenetére


King Unique
titán

Jól emlékszel, csak SATA-ra csatlakoztatva lehet átállítani a wdidle3 programmal, USB-n nem működik. Ráadásul a 2,5" gyári külső WD-k mind integrált USB aljzatosak, így szétszedni sem érdemes, mert ezeket alapból nem tudod SATA-ra kötni.
Ha annyira állítgatni akarod a fejparkolást és WD merevlemez, akkor a külső házas megoldás a nyerő, mert annál normál SATA interfészes a belső HDD.

[ Szerkesztve ]

(#17664) tpeter77 válasza King Unique (#17663) üzenetére


tpeter77
addikt

köszi, akkor jól gondoltam.
2.5" WD Scorpion Black 750GB - ez is parkolós fajta?

(#17665) King Unique válasza tpeter77 (#17664) üzenetére


King Unique
titán

Azt merevlemez topikban kérdezd, de úgy tudom a Black kevésbé / egyáltalán nem parkol.
Viszont külső házba elsősorban 5400-as ajánlott. Be lehet vállalni a 7200-ast is, de akkor vmi full alu, jó hővezető ház kell és USB 3.0 port erősen ajánlott a stabil tápellátás miatt.

[ Szerkesztve ]

(#17666) egykori válasza King Unique (#17588) üzenetére


egykori
őstag

Köszönöm kedves King Unique a jó tanácsot. :R

Bevállaltam a "Sharkoon Rapid + WD Red 2TB" párost, nagyon szuper. Egész délután másolok rá, még kézmelegre sem melegedett fel és rendkívül csendes.

(#17667) King Unique válasza egykori (#17666) üzenetére


King Unique
titán

OK, örülök, hogy bevált. :)
A Rapid-Case az egyik legjobb 3,5" külső ház és a Red sorozat is valóban nagyon jó merevlemez.

[ Szerkesztve ]

(#17668) Marcimanci


Marcimanci
csendes tag

Sziasztok!
Egy kicsit szörföltem nálatok, de nem találtam választ. Ma vettem egy Transcend külső wincsesztert, 25H3-at(2Tb) és úgy szeretném használni, hogy 2 partícióra osztva 1Tb lenne fényképeknek win7 alá, 1Tb pedig a Samsung tv-re rákötve műsorrögzítésnek. Ez technikailag megoldható? Nem nagy kihívás egy amatőrnek? Hogy és mivel érdemes csinálni?
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv!
Marcimanci

(#17669) King Unique válasza Marcimanci (#17668) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Megoldható akár Windows lemezkezelőjével is, vagy inkább profi partcionáló programokkal (Aomei, EaseUS, MiniTool), az Aomei tud magyarul is. A használata meg elég egyértelmű, főleg a magyar verzióban, hogy mit akarsz a partícióval csinálni.

A Samsung TV-nél meg az a kérdés, hogy milyen fájlrendszert és mekkora partíciót tud kezelni? Újak általában ismerik az NTFS-t és lekezelnek 1-2 TB MBR stílusút.
Sima lejátszás tiszta ügy, viszont a műsorrögzítés már kicsit összetettebb. Ha több részre van osztva, kérdés melyik partíciót ismeri fel a TV (mindet, vagy csak a legelsőt)? Illetve egyes felvevők olyan partíciót hoznak létre, amit utána PC-n nem lehet megnyitni, csak a felvevő eszközön lejátszani. Ennek is jó utánanézni. Illetve felvételnél azt a partíciót kell kiválasztani, amire fel akarsz venni, mert ha a másikat, akkor abba "belerondíthat". Szóval működhet a dolog, de ha fontos képek és adatok lesznek a 25H3 külső vinyón, akkor csak TV-s felvétel célra, lehet célszerűbb egy külön adattárat használni.

Korábban, aki vett ilyet, annak HD Sentinelben nézve WD20NPVX volt a belseje és VID: 174C, PID: 5106 alapján ASMedia vezérlős [link] . Tied is ilyen?

[ Szerkesztve ]

(#17670) underdark


underdark
aktív tag

udv
az erdekelne, ezek a vinyok hogy mudoknek
tvhez kellene, de ugy latom tap nelkuliek
azt tudom h 2,5"ig a tv tudja vinni, de csak akkor megy a vinyo ha a tv be van kapcsolva vagy folyamatosan meg keszenlet alatt is kapja a powert?
koszi
http://kulso-merevlemez.arukereso.hu/samsung/m3-portable-2-5-1tb-usb-3-0-stshx-m101tcb-p109070237/

[ Szerkesztve ]

"akinek minden a vállán nyugszik, nem nyugszik senki vállán"

(#17671) King Unique válasza underdark (#17670) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Desktop OS-en működik ezeknél az alvó mód, aminél leállítva a merevlemezt. Az M3-nál még állítani is lehet az időtartamot [link].
Viszont, hogy TV és egyéb más multimédia eszközökön hogyan és mi működik, az lutri, mert nem azok az elsődleges célhardverek. Jó esetben üresjáratban ott is leáll x perc után, illetve ha kikapcsolod a készüléket, akkor a külső vinyó is kikapcsol. Bár ilyen téren egy 3,5" megoldás, amin van külön tápkapcsoló, nyilván praktikusabb.
2,5 colos külső merevlemezeknél még az áramellátásra is figyelni, ha van a TV-n megnövelt áramú HDD USB port, akkor sima ügy. Ha nincs, akkor vagy/ vagy, hogy meghajtja-e stabilan. Bár, ha van több port rajta, akkor Y kábelt is lehet használni.

(#17668) Marcimanci: gyárilag úgy tudom még mindig FAT32-re vannak formázva a Transcendek, tehát a 4 GB-os fájlméretkorlát miatt is célszerű átrakni pl. NTFS-re. Utóbbit jó esetben a TV is kezeli, max akkor érdemes meghagyni egy FAT32-es partíciót, ha nem.

(#17672) gubolaa


gubolaa
tag

Sziasztok. Szeretnék venni egy 2.5-s 1TB-os külső vinyót. Eleinte LG Tv-n használnám filmet nézni aztán később lehet hogy torrentezésre alkalmas routerhez használnám állandó használatra. Sajnos a kínálat hatalmas és nem értek hozzá. Ami még rosszabb hogy a topik olvasgatása közben még több kérdés merült fel bennem. Érdemes 16MB chace-re figyelni vagy pont ugyan azt tudja a 8-as? Mi is pontosan ez a fej parkolás ? Számít e hogy a vinyón esat vagy usb bemenet van? Sokan említették itt a samsung m3-at. Ez megbízható és alkalmas arra a célra amire nekem kellene? Vagy érdemes többet szánni rá és venni egy másik fajtát? Pl seagate vagy WD? Mert a samu nagyon jó ár érték arányban van.
Remélem tud nekem segíteni valaki. Néhány ezer forint miatt nem akarok rosszat venni...

Adam

(#17676) King Unique válasza gubolaa (#17672) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

TV használat: áramellátásra is kell figyelni (HDD USB-port), valamint a készülék topikjában érdemes érdeklődni, hogy a többiek mit használnak hozzá. Bár vannak kifejezetten ilyen célra gyártott külső merevlemezek: Adata HC500.

Router használat: ott is fontos a stabil tápellátás, illetve érdemes router topikokban érdeklődni. Valamint, ha külső firmware van rajta, pl. OpenWrt, akkor lehet néha probléma, mert bizonyos USB 3.0 vezérlőket nem kezel jól [link].

Cache: 16 MB vs. 8 MB nagyméretű fájlok adattárolásánál és másolásánál nem sokat számít, max akkor jöhet jól a nagyobb, ha oprendszert, programokat futtatsz a külső merevlemezről. Illetve akkor ad némi pluszt a nagyobb gyorsítótár, ha egészen nagy, pl. Buffalo MiniStation DDR

Fejparkolás: topikja. Akkor problémás, ha naponta > 1000 db, illetve pár hónap alatt belerak x 10.000 / 100.000 db-ot, mert akkor viszonylag hamar elérheti a gyári 600.000-es limitet. Ráadásul TV és egyéb multimédia eszközökön szaporábban parkolnak, mint PC és desktop OS párosításnál. Parkolni nagyon a Hitachi notivinyók szoktak, de igazából a többi 2,5" is, talán a 2,5" Red kevésbé. WD-k esetében állítható a wdidle3 programmal.

Vétel: általánosan EZEK ajánlottak. Az M3 Portable valóban nagyon jó ár-érték arányú, de az integrált USB aljzat és műanyag ház miatt, azért nem is a best of modell. Szoftveres kínálat kiemelkedő, de ha ezek nem kellenek, akkor jobb külön megvenni a merevlemezt és hozzá a külső házat. Egy jó aluháznál a hőelvezetés is ok = kevésbé melegszik a HDD, valamint egy 2,5" Red a strapát is jobban bírja. 2,5" rack topik összefoglalóban akad példa ilyen összeállításokra is. Illetve ezen szempontok alapján érdemes mérlegelni.
Tehát, ha fontos a minőség és belefér a + x ezer, akkor adottak a lehetőségek. Amúgy megfelel a célra természetesen az M3 Portable is, ha nem akarod nagyon ragozni dolgot.

(#17677) gubolaa válasza King Unique (#17676) üzenetére


gubolaa
tag

Örülök hogy ilyen segítőkész voltál. Megnéztem az ajánlott adata winchester t és tényleg tv-hez ajánlják. Viszont nem tudom hogy hogyan reagálna egy router társaságára.
Viszont amit többször dicsérsz 2.5" red alatt nem tudom mire gondolsz :F

Adam

(#17678) King Unique válasza gubolaa (#17677) üzenetére


King Unique
titán

Ezért is mondtam, hogy "egyéb eszközökön (TV, router, DVD / Bluray lejátszó / felvevő, médialejátszó, set-top-box)" nem garantált azon funkciók működése és a teljes körű kompatibilitás, mint PC, notebook + asztali operációs rendszer esetén. Routernél meg az OpenWrt firmware okozott problémát USB 3.0 esetén, 2.0-ás cuccot kezelte rendesen.
WD Red —►WD10JFCX, tehát maga a merevlemez + kell hozzá külső ház. De ez egy drágább , de bizonyos szempontból jobb megoldás, viszont megfelel azért M3 is a célra.

[ Szerkesztve ]

(#17679) gubolaa válasza King Unique (#17678) üzenetére


gubolaa
tag

Köszönöm a segítséget. Még vacillálok kicsit, de holnapig eldöntöm.
Még tálaltam ebben a kategóriában Seagate backup plust, WD elements vagy My passport, és ugye az adata amit javasoltál.
Ezek közül tipp esetleg?

Adam

(#17680) King Unique válasza gubolaa (#17679) üzenetére


King Unique
titán

Ezek közül a HC500, vagy a My Passport Ultrák.

(#17681) gubolaa válasza King Unique (#17680) üzenetére


gubolaa
tag

Köszönöm szépen a segítséget :R

Adam

(#17682) King Unique válasza gubolaa (#17681) üzenetére


King Unique
titán

Szívesen.
Majd utólag megírhatod, melyikre esett a választás és ok-e pl. routeren.

(#17683) gubolaa válasza King Unique (#17682) üzenetére


gubolaa
tag

Oké, megírom :D

Adam

(#17684) Marcimanci válasza King Unique (#17669) üzenetére


Marcimanci
csendes tag

Szia!

Ezeket olvastam ki belőle:
WDC WD20NPVX-00EA4T0
VID: 174C, PID: 5106 ASMedia ASM1051. Tehát az, amiket írtál. Ez miért fontos? Gáz lesz vele? Még 3 napon belül vagyok, vissza tudom küldeni. Amúgy NTFS-re van formázva az egész és találtam rajta egy formázó-partícionáló programot is, ami innét van: http://www.transcend-info.com/files/Manual/SJ25_Manual-EN_V1.4.pdf
Volt egy Seagate hdd-m, amit használtam a tv-hez, azt nem tudtam számítógépen megnyitni. Sajnos az 3 hónap alatt tönkrement, visszaadták az árát, abból vettem ezt, persze kipótoltam.
Ma már nem tudok vele foglalkozni többet, majd holnap éjjel.

Üdv és köszönöm előre is!

Marcimanci

(#17685) Marcimanci válasza King Unique (#17671) üzenetére


Marcimanci
csendes tag

Szia! NTFS-re van formázva. Azért köszi a segítséget, majd megírom a jövő héten, hogyan sikerült-nem sikerült véghezvinnem a dolgot.
Üdv

(#17686) King Unique válasza Marcimanci (#17684) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Akkor jól tudtam, illetve nyilván azonos modellen belül nincsenek nagyon eltérések. Korábban még FAT32-re voltak formázva, újabban már ezek szerint NTFS. Ami érthető is, mert előbbinek nem különösebben van már értelme.
VID-PID azonosítókat csak a chip miatt kérdeztem, mert gyári külső merevlemezeknél az mindig rejtély, mivel nem nagyon lehet szétszedni és megnézni, mint egy egy külső háznál. ASM1051 infó honnan van, írta valahol az oprendszer, vagy az a tray, mert ezzel az azonosítóval lehet az ASM1x53 is? Amúgy jók ezek a chipek, nincs velük semmi probléma. Csak az 5106-os PID kis mínusz, mert flashelni, frissíteni kizárólag 55AA típust lehet. De ez se gond, mert nyilván gyári külsőknél amúgy sem szokás annyira a firmware-t piszkálni. :N

Köszönöm az infókat. :R

(#17687) Marcimanci válasza King Unique (#17686) üzenetére


Marcimanci
csendes tag

Szia!
A ASMedia ASM1051-t a táblázatból szedtem, amit belinkeltél, a többi elöttelévő mind egyezett.
Amúgy nem bírtam magammal, megcsináltam a particionálást. A 2. partíciót leformáztam pc-n, az 1.-t hagytam a tv-nek, Amikor rádugtam a tv-re, látta mindkettőt és felkínálta, hogy melyiket akarom formázni. Az elsőt formáztam, fel is vettem rá a Távkapcs utolsó percét. Visszanézni engedte + látta a 2. pc-n formázott partíciót is. Gondolom ha teleraknám képekkel, lejátszaná.
Visszahozva a pc-re, az első partíciót kapásból formázni szeretné, a 2. működni látszik.
Mára ennyi. Még annyit kérdezek, hogy amit a tv felvesz, azt hogyan tudnám látni mással is, nem csak a tv-vel?
Köszi:
Marcimanci

[ Szerkesztve ]

(#17688) King Unique válasza Marcimanci (#17687) üzenetére


King Unique
titán

Ja, az a HDS féle lista, csak egy dolog, kicsit hiányos... szerintem inkább ASM1053 lesz az, mert a 25M3-ban is az van.

"Visszahozva a pc-re, az első partíciót kapásból formázni szeretné, a 2. működni látszik."
Ezt mondtam, hogy ilyenkor egyes felvevők olyan védett partíciót hoznak létre, amit pl. a Windows nem tud kezelni (lemezkezelőben RAW?). Ennek vsz szerzői jog védelmi okai is lehetnek. Nem tudom, hogyan lehet hozzáférni ehhez PC-n, de talán google megmondja... :)

[ Szerkesztve ]

(#17689) Marcimanci válasza King Unique (#17688) üzenetére


Marcimanci
csendes tag

Nem sikerült megtudnom róla semmit, csak az AOMEI súg annyit, hogy Ext4 a fájlrendszer, a többi meg NTFS :F

(#17690) King Unique válasza Marcimanci (#17689) üzenetére


King Unique
titán

Akkor ez még a szerencsésebb eset. :K
A TV-n vmi WebOS, vagy mi a sz*r van, ami aszem Linux alapú és Ext4 fájlrendszert használ, amit a Windows alapból nem tud kezelni. Viszont külső driverekkel igen: Ext2Fsd és Paragon ExtFS szoftverek valamelyikét tedd fel és utána elvileg csatolni lehet az Ext partíciót is. Ha nincs rajta vmi védelem, akkor a fájlokhoz is hozzá tudsz majd férni.

(#17691) Lacess


Lacess
tag

Sziasztok!

Mi a különbség a WD Elements illetve MyPassport szériája között? Az Elements-ek olcsóbbak pár ezressel de ennek mi az oka? Jah 1TB-os, 2,5"-es, USB3-as külső merevlemezekről lenne szó.
Barátnőmnek illetve a szüleinek kellene külső merevlemez csak adatmentésre, kb. évi 3-szor lenne használva csak arra hogy minden megmaradjon az "utókornak".
Erre a felhasználásra van értelme a MyPassport felárának vagy elég az Elements is?

:R

Sokan most váltanak Windows 10-re, pedig nekem már a 98 is megvan.

(#17692) King Unique válasza Lacess (#17691) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Nemrég vki hasonlót kérdett, annak ezt válaszoltam [link], Tehát a kicsit megbízhatóbb működés, valamint kisebb selejt arány és a + 1 év garancia miatt, alapból a My Passportok ajánlottak a kettő közül. Illetve ebből adódóan az ok is adott, pl. a szoftveres funkciók és egyebek, amik a gyártói oldalon is fel vannak tüntetve. Elements a basic kategóra, Passportok meg a prémium, illetve az igazán a Mac sorozat.
Általánosan meg EZEKET tudom mondani.

[ Szerkesztve ]

(#17693) Lacess válasza King Unique (#17692) üzenetére


Lacess
tag

Először is köszönöm a segítséget!

Az olvasottak alapján érthető hol a hiba az Elements esetében, bár a felhasználás módja nem indolkolná a komolyabb típus beszerzését de szerintem az Elements így is hanyagolva lesz.
Még a Samsung M3 jött szóba mivel nagyon kellemes áron sikerült találni belőle. Vele kapcsolatban esetleg valami tapasztalat/személyes vélemény? Ennek is integrált a csatija?

Sokan most váltanak Windows 10-re, pedig nekem már a 98 is megvan.

(#17694) 44kos


44kos
tag

Sziasztok!

Külső merevlemezre van szükségem. A feladata adattárolás lesz(nagy fájlok), és lényeges, hogy virtuális gép fájl lesz rajta, amit a notebookomonlévő SSD-n lévő oprendszerre telepített virtualBox-on fogok működtetni.

Melyik merevlemezt ajánlanátok erre a célra?
512GB-1TB a kívánt méret, és a rászánt összeg kb 20.000FT, de ha pár ezer forinttal többért van arányaiban jobb külső winyó, az is érdekel.

USB3.0-n keresztül tervezem használni.

Üdv,
Ákos

(#17695) King Unique válasza Lacess (#17693) üzenetére


King Unique
titán

M3 Portable valóban kellemes darab, jó az ára, a szoftveres kínálata, 3 év garancia is ok és tesztünk is van róla. A tulaja eddig nem panaszkodott rá.
Viszont ez is integrált USB-s...bár ezt se kell túlreagálni, mert csak akkor szívás, ha az USB-vezérlő elszáll benne, de a HDD meg jó, mert akkor nem tudod gépben / másik külső házban SATA-n tovább használni. Persze csak úgy nem szokott tönkremenni és nem jellemző ezen sorozatra tömegével az ilyen jellegű. meghibásodás. De nyilván nem zárható teljesen ki és vétel előtt azért nem árt tudni ilyeneket.

[ Szerkesztve ]

(#17696) Lacess válasza King Unique (#17695) üzenetére


Lacess
tag

Azóta megtaláltam a tesztet, a korábbi hsz.-edből linkről-linkre kattingatva meglett, meg még sok olvasnivaló... jól el is kalandoztam benne...
Úgy néz ki ez a Samsung lesz a befutó, ár/érték arányban ez tűnik a legjobbnak. Amire pedig használva lesz arra bőven megfelelő.

Nagyon köszönöm a segítséged!!

Sokan most váltanak Windows 10-re, pedig nekem már a 98 is megvan.

(#17697) King Unique válasza 44kos (#17694) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Neked is EZEN irományok böngészését tudom javasolni, mint fentebb a kollegának.

Nem próbáltam korábban külső vinyóról futtatni virtuális rendszert (csak éleset), de most kipróbáltam. VMware Player alól telepítettem közvetlenül 2,5" USB 3.0, 5400 RPM-es külső merevlemezre Linux Mint 17.2 KDE rendszert. Megadtam neki egy Virtual Mashines mappát, így később a többi más adatot se piszkálja. Direkt erőforrás-igényesebb KDE-t, hogy megnézzem a teljesítményt. Ugyanazt az élményt kb. hozta, mint a notebook merevlemeze SATA-n. Tehát a teljesítmény is elfogadható. Bár azért egy Windows nyilván többet enne és jobban pörögne, ha 7200-as, vagy SSD lenne alatta, de előbbi kevésbé ajánlott külső házba, utóbbi meg drága.
Gondolom, ha VirtualBox alól klónozod a virtuális gépet a külső meghajtóra, az is működőképes.

[ Szerkesztve ]

(#17698) King Unique válasza Lacess (#17696) üzenetére


King Unique
titán

Igen valóban, kicsit sok a hsz, link, linket követ... :D Majd lesz összefoglaló is.
Megfelel a célra az M3 és ilyen ritkán, illetve megfelelően használva [link], vsz nem lesz vele gond.

[ Szerkesztve ]

(#17699) 44kos válasza King Unique (#17697) üzenetére


44kos
tag

szia!

Köszi a linkeket.
A WD My Passport Ultra mellett döntöttem.
A képeken nem láttam mellékelt USB kábelt. Az jár hozzá?

Üdv

(#17700) King Unique válasza 44kos (#17699) üzenetére


King Unique
titán

Természetesen jár, ez alap, mint ahogy a 3,5" megoldásokhoz is adnak tápadaptert és kábelt.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.