Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17851) King Unique válasza Gedeon31 (#17850) üzenetére


King Unique
titán

Az Aomei tud magyarul is, abban talán egyértelműbb a dolog.
De, mint mondtam, csak óvatosan és körültekintően. És előtte biztonsági másolat készítése, külön meghajtóra az első. Már, ha van rá lehetőség.

(#17852) Gedeon31 válasza King Unique (#17849) üzenetére


Gedeon31
addikt

Sikerült köszönöm :)

Csak egy 150MB partíció maradt amit nem engedett áttenni.

(#17853) King Unique válasza Gedeon31 (#17852) üzenetére


King Unique
titán

OK, szívesen.

Az a 150 MB lehet vmi Windows partíció, mert gondolom a notidba vettél SSD-t, HDD meg, amin a rendszer volt, ment belőle a külső házba.

(#17854) Gedeon31 válasza King Unique (#17853) üzenetére


Gedeon31
addikt

Igen ,de van egy 350MB rendszer számára azt írja. Elcsesztem ez a 150MB ez 2GB volt ,de először nem úgy csináltam ,ahogy kellett volna partíció összeillesztése és ez megmaradt a 150MB.

(#17855) Polllen


Polllen
nagyúr

Sziasztok!

2,5" HDD-t keresek 1-2TB-t között, adattárolás és oprendszer futattás lenne a cél. Erre jó lehet egy samu M3 vagy inkább rakjak össze egyet? Mondjuk egy ST1750LM000 + egy rack? (Ha igen, milyen rack?:D)

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#17856) Klemice válasza Polllen (#17855) üzenetére


Klemice
senior tag

azta, ez ennyivel olcsóbb mint a 2 terás?? :O

(#17857) King Unique válasza Polllen (#17855) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Jónak, jó lehet, mindegyik külső HDD alkalmas rá. A kérdés az, hogy milyen szempontok számítanak nálad, mert van pro az M3 javára, de van van kontra ellene is?

Én futtattam külső HDD-ről Windowst és Linuxot is, de csak könnyű netezésre használtam, jobban nem hajtottam. De azért nyilván melegedik tőle a HDD és előnyösebb (lehet) egy jó hőlevezetésű aluház hosszabb távon. Amiben pedig a külső rack megoldások a jobbak.
Hogy melyiket, arra ott a topikja, benne az összefoglalóval, friss tesztekkel.

(#17856) Klemice: igen, ez az ST1750LM000 nagyon jó ár-érték arányú. :K Bár merevlemez topikban volt, aki kicsit kételkedve fogadta, hogy manipulálnak a tányérokkal és fejekkel, hogy kijöjjön az 1,75 TB. De, aki vett ilyet a fórumről, az edig még nem panaszkodott hibára. Szal annyira problémás csak nem lehet.
Nekem is van ST1000LM024 és ST2000LM003, eddig mindkettő ok.

[ Szerkesztve ]

(#17858) Klemice válasza King Unique (#17857) üzenetére


Klemice
senior tag

az 1 meg a 2 terásról tudom, hogy megbízható, de erről az 1.75-ről nem is tudtam eddig

(#17859) Polllen válasza King Unique (#17857) üzenetére


Polllen
nagyúr

Én is csak netezésre használnám, illetve tanuláshoz. Céges notit nem szemetelném a cuccaimmal. Szerintem rack+Hdd lesz. :R

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#17860) King Unique válasza Klemice (#17858) üzenetére


King Unique
titán

Ki tudja igazából, hogy melyik, mennyire az...? Merevlemez topikban nagyon a 2,5" Red az ajánlott, csak azzal meg az a baj, hogy max 1 TB-os van belőle és az is kicsit drága.
Szerintem a többi, Toshiba, Seagate (Samsung) se rosszak, de Hitachi is lehet jó.

(#17859) Polllen: ok. A Spinpoint M9T sorozat előnye, hogy csak 9,5 mm magas, így a legtöbb 2,5" házba belefér, valamint a legtöbb USB3-as ház, kezeli az az ekkora HDD-t.

(#17861) hamster93


hamster93
csendes tag

Sziasztok!

Nagyon hosszan végigolvastam a hozzászólásokat.. és, azt hittem el fogom tudni dönteni magamtól is.. DE huszadjára Én is kérek szépen tanácsot.
Keret: max 23ezer
Használat: adattárolás (win10 alatt), képek, programok, játékok, filmek
Méret: 2,5 - 3,5

1. Samsung M3 Portable (megtaláltam itt 16.763 Ft-ért)
2. WD My Passport Ultra (legkedvezőbb áron itt 22.800 Ft-ért, de ennyiért az előző linken lehet venni már Samsung D3 2 TB)
3. Jobban megérné összeállítani egy ütősebbet. Ha igen, akk segítenétek, hogy ebben az árkategóriában mit, mivel és hol?

Köszönöm szépen előre is a válaszotokat.

Üdv,
hamster

(#17862) Klemice válasza hamster93 (#17861) üzenetére


Klemice
senior tag

24 ezerért van a pcx-ben az a captiva külső ház meg hozzá az egy terás wd red 2.5"

vagy pl a lentebb említett seagate 1.75 tb

[ Szerkesztve ]

(#17863) King Unique válasza hamster93 (#17861) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Ennyi pénzért ez a M3 Portable valóban nagyon jó vétel. Mivel elég hasonló a kettő szoftveres csomagja és mind2 integrált USB aljzatos, így nem mondanám, hogy a WD-t vedd. Utóbbi javára max a 3 év garancia szól, illetve az újakhoz jár a Grip Pack. Bár az M3-ra is 3 év van, csak nem minden bolt adja meg és lehet többek között azért is ilyen olcsó ott.
Tehát az ár egyértelműen a Samsung mellett szól, ha azonban fontosabb a +1 év garancia és a kis csomag, akkor a WD lehet jobb választás. Viszont ez a 6k eltérés, azért nem kicsi...

Amit a fórumtárs javasolt, a külső házas megoldás is jó, vagy jobb is bizonyos esetekben. De, ha átolvastad a fenti hsz-eket, akkor láttad, hogy van pro / kontra mind2 oldalon. Illetve, ha 23k a kereted, akkor a Captiva ház + WD Red nem igazán fog összejönni, mert csak utóbbi 22k. Annyit meg nem feltétlenül ér meg mindenkinek. Egy olcsóbb, 15k-s HDD-vel viszont már bőven beleférhet, pl. amik a logout cikkemben is fel vannak sorolva.

Illetve én azt mondanám, hogy ez a külső házas megoldás is inkább tapasztaltabb felhasználóknak való, mert bizony néha mellé lehet nyúlni, bizonyos funkciók hiányába belefutni, ahogy nemrég nekem is sikerült...[link], [link]. :DDD
De azért nem vészes egyik se annyira, a Kolink ház egész jó, de engem a leállítás hiánya zavart. A fentebb említett 2 gyári külső vinyónál azok simán működnek.
Persze van a topik összefoglalójában elég teszt, táblázatban infók, így más már elkerülheti ezeket. :)

[ Szerkesztve ]

(#17864) hamster93 válasza King Unique (#17863) üzenetére


hamster93
csendes tag

Szia!

Köszönöm szépen a válaszokat.
Pár kérdés még adódott:
Ezt a kis wd grip pack csomagot mennyire biztos, h adják a készülékhez? Boltja válogatja? Nem láttam arra utaló írást, h lenne.
Én még viszonylag új vagyok a fórum világában, hol találom a topic összefoglalóját? :o
Illetve olvastam sok helyen ezt a WD Red + Captive kombót, ez mennyire lenne előrelépés egy Samsung M3, vagy egy WD My Passport Ultrához képest? Érezhető lenne a különbség? Lehetne hozzá használni a my passport ultra szoftverét?

Üdv,
hamster

(#17865) King Unique válasza hamster93 (#17864) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Forgalomban van még a régi Ultra is, ahhoz nem jár, de az újhoz hivatalosan aszem már igen. De jobban megnézve utóbbi nem teljesen biztos, mert a WD külön árulja a webshopjában. Szóval lehet, hogy tényleg nem jár hozzá gyárilag. Akkor ezt én néztem be kicsit, bocs...

Ennek a topiknak még nincs összefoglalója, a másik, 2,5" külső rack topik összefoglalójára gondoltam, ha olyat akarnál venni.
Mint mondtam, mind2 megoldásnál van pro és kontra. A külső házas összeállítás előrelépés olyan téren, hogy szétszerelhető, az alumínium ház jobb hőelvezető, magad választhatod ki a belevaló HDD-t stb. A WD Red speciális 24/7-es NAS merevlemez és többet bír az átlagnál, viszont drága. Normál használatra egy átlagos HDD is elég lehet.
A gyári külső WD, illetve Samsung külső merevlemezekhez adott szoftverek természetesen csak a saját termékeikkel kompatibilisek, más külső házakkal nem.

(#17866) kutga


kutga
nagyúr

Hölgyek/Urak!

WD My Passport Ultra 1 terabájtos, USB 3.0 merevlemezt merre kapok még emberi áron, három év garival? Ahol láttam ilyeneket, egy vagy kettő évet adnak rá, sok helyen már csak a nagyobb változatok érhetőek el.

Let the Zone take me if I am.

(#17867) hamster93 válasza King Unique (#17865) üzenetére


hamster93
csendes tag

Szia!

Közben átgondoltam, és inkább az 1.-2. opció között maradok.. tárolásra szolgálna, nem oprendszerre, v futtatásra.. nem akarom bonyolítani a helyzetem.. (nem beszélve arról, hogy annyira nem is értek hozzá.. :D)
Már csak a kérdés az, h megér-e 6000 Ft difit és + 1 év garit a WD My Passport Ultra javára.. Van esetleg valakinek rossz élménye a Samsung M3 Portable + Win 10 kapcsolattal? Hallottam olyat, h a Samu nem nagyon szereti a 3.0-ás USB-t Win 10-el.. Mennyivel ad többet a WD, szoftveresen jobb?
Előző hozzászóló kérdésére válaszolva: itt viszonylag barátságos a WD ára.

Üdv,
hamster

(#17868) King Unique válasza hamster93 (#17867) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Mindkét külső meghajtó:

- integrált USB-s
- műanyagházas
- a szoftveres csomagjuk tudás és funkcionalitás terén elég hasonló [WD vs. Samsung]
- WD-ben lévő Scorpio Blue nem jobb különösebben, mint a Samsungban lévő Spinpoint M8 sorozatú merevlemez.

A WD mellett a nagyobb és bejáratottabb márkanév és a +1 év garancia szól, de ez nem feltétlen ér meg +6k-t. :N Illetve a Samsungra is 3 év gyártói garancia van, amit lehet a későbbiekben RMA ügyintézéssel is intézni. Persze az a kényelmesebb, ha a bolt megadja rá, de a sok csíra hely összevissza variálja...
Tehát, ilyen kedvezményes áron, jó lesz a Samsung is.

"Hallottam olyat, h a Samu nem nagyon szereti a 3.0-ás USB-t Win 10-el."

Erre nem tudok mit mondani, én eddig működési hibát nem tapasztaltam Windows 10 alatt egyik 2,5" gyári külső és 2,5" külső merevlemez ház + HDD megoldásomnál sem. M3-ról van egy itteni teszt, ahol Windows 8.1 alatt nem volt vele semmi probléma.

[ Szerkesztve ]

(#17869) ranlomadi


ranlomadi
tag

Sziasztok!

Én is olvasgattam a fórumot, és hamster a 3. opciót javallanám neked mint informatikus.
Ha már ráfordítanál 23k-t, akkor ne a WD My Passport Ultrára költsd, vagy reszkírozz, és vedd meg a Samsungot. PCX bejáratott, megbízható bolt/cég: WD Red + Captia ALU ~23.300 Ft-ért elég barátságos ár. Nem beszélve arról, hogy ezek élettartama talán nagyobb is, mint a gyárilag összeépítetteknek. Szerintem nem érnek ennyi pluszt a szoftveres programok, illetve nincs olyan, amit ne lehetne pótolni.
Nézegettem ezt a bevachip.eu oldalt, és valami sántít velük, az hagyján, hogy vételkor külön kell velük egyeztetni, és csak megbeszélt időben lehet átvenni, de még az ár is kiemelkedően olcsó.

(#17870) ranlomadi


ranlomadi
tag

Illetve még megfontolandó egy Seagate (samsung) 1,75 TB-os merevlemez is.
Ugyanannyira jön ki mint a WD Red, csak 0,75-el több.. :)
Pár szempont lehet Fordulatszám (rpm) 5400/7200 is, pár MB-al gyorsabb másolás-írás.

(#17871) King Unique válasza ranlomadi (#17869) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Igen, a 3., külső házas megoldásnak is megvannak a maga előnyei. Az aluház jobb hőelvezetése is ilyen, illetve a tartósság a HDD-től is nagyban függ, abban jobb a Red, mint NAS merevlemez. De persze akad kontrája is ezen megoldásoknak.
A hozzáadott szoftverek igazából annak hasznosak, aki célirányosan ki is akarja ezeket használni. Aki nem, annak valóban kevésbé számít. De pótolni teljes egészében nem lehet, a hardveres titkosítást (ami WD-nél be-ki kapcsolható) és az olyan extrákat, mint az alvó mód időértékének állítását, semmiképpen.

Valóban nagyon kedvező árú a Spinpoint M9T sorozat 1,75 TB-os modellje. :K Ezeknek még az az előnye is megvan, hogy csak 9,5 mm magas és 667 GB/ lemez adatsűrűsége van, valamint 32 MB cache, ami miatt egy kicsit gyorsabb is. Bár merevlemez topikban kicsit fikázták, hogy a tányérokkal, olvasófejekkel machinálás, amivel kijön az 1,75 TB, nem feltétlen jó. De, akinek ilyen van, még nem panaszkodott rá. Nálam a 2 TB-os is természetesen gyorsabb kicsivel, mint az 500 GB/ lemez adatsűrűségű Red:

RaidSonic ICY BOX IB-268StU3-B + WD10JFCX
Kolink HDSUB2U3 + ST2000LM003

De persze megbízhatóságban jobb a Red, igaz általános használat mellett szerintem egy normál HDD is megteszi.

[ Szerkesztve ]

(#17872) hamster93


hamster93
csendes tag

húúú most rendesen elbizonytalanítottál ranlomadi!
Szoftveresen nem tudom mit lenne célszerű használni, azt se tudom, hogy miért jó az alvó mód időértékének állítása, vagy hogy mire való.. Titkosítást értem, de az kiesik, csak otthon használnám, nem hordoznám.
Ha jól láttam ez a Captiva Alu ebben az árkategóriában a legjobb, érdemes többet áldozni a Rackre?
Szóval a Red hiába 7200 fordulatszámú, mégis lassabb? Újra kéne születnem.. :D
Köszönöm a sok segítséget mindenesetre. :) :R

(#17873) King Unique válasza hamster93 (#17872) üzenetére


King Unique
titán

Alvó mód állíthatósága azért jó, mert üresjáratban ezek általában 5/ 10/ 15/ 30 perc után le szoktak kapcsolni. Nem mindenki szereti ezt, hosszabb távon a sok leállás-felpörgés sem jó a lemeznek. A hozzá adott programokkal lehet növelni az értéket, vagy akár kikapcsolni. Persze lehet tiltani HD Sentinelben is lehet, de ott csak tiltani.
Illetve van olyan user is, aki pont azt nem szereti, ha üresjáratban állandóan pörög a lemez. A programmal tudja állítani, tetszés szerint kisebbre-nagyobbra venni az értéket.
Amúgy a Captiva háznál is lehet ezzel a firmware-ben játszadozni, de csak akkor, ha 55AA a PID azonosítója és körülményesebb átállítgatni.

A 2,5" Red 5400 RPM-es, a Black a 7200-as. Azért lassabb a tesztben, mert 500 GB/ lemez adatsűrűségű, míg az M9T 667 GB/ lemez. De hisz leírtam világosan. :)

(#17874) hamster93 válasza King Unique (#17873) üzenetére


hamster93
csendes tag

Én a Red-et mindenhol 7200-asnak[link] látom, vagy elírták?

(#17875) King Unique válasza hamster93 (#17874) üzenetére


King Unique
titán

Nem akarom fikázni az xy webshopokat / boltokat, de néhány helyen nem hogy a garanciaidővel, de a termék pontos paramétereivel sincsenek tisztában... :U Tisztelet a kivételnek! Tehát egyértelmű elírás a 7200 RPM...

Mindig a gyártó oldala a mérvadó [link], [link].
A WD-nél nyomatott "IntelliPower" pedig szimpla marketing bulshit... a gyakorlatban az fix 5400 RPM.
Van 7200 RPM-es is, de az a 3,5" WD Red Pro sorozat.

[ Szerkesztve ]

(#17876) King Unique válasza hamster93 (#17872) üzenetére


King Unique
titán

Még annyit hozzáfűznék, hogy nem kell sokat variálni sem. Jó lehet adattárolásra a kinézett M3 Portable, főleg ilyen kedvezményes áron. Hiába strapabíróbb egy WD Red, nincs 100 %-osan megbízható fizikális adattár :N
Az adatbiztonságnál mindig kulcsfontosságú a megfelelő biztonsági másolatok megléte (+ belső/ külső HDD , DVD/ Blu-ray ; online tárhely).

Lehet itt cifrázni a dolgot, ilyen-olyan spéci HDD-t és külső házat ajánlgatni, de ha egy termékhez ilyen kedvező áron hozzájuthatsz, ami megfelel a célnak, akkor nekem, vagy másnak nem ildomos erővel a drágábbra rábeszélni. Csak akkor menj bele utóbbiba, ha tényleg megér neked annyit és valóban nem gond egy kis pluszt pénzt rákölteni, esetleg hozzátenni a kerethez!

(#17877) kutga


kutga
nagyúr

Hölgyek/Urak!

Samsung M3 Portable 2,5" 1TB USB3.0 Fekete mennyire ajánlott? Általánosan adattárolásra (dokumentumok, film, képek), nem kell 0-24-ben mennie.

A boltot nem ismerem, de a három év gari szimpatikus, és az ára sem vészes. Bolti vagy gyártói garanciát adnak vajon?

Let the Zone take me if I am.

(#17878) Revox66


Revox66
aktív tag

Sziasztok
Vettem egy külső hdd-t ( intenso ) 1Tb, olyan kérdésem lenne hogy még csak alig ment egy napot de már 110 körül van az elindulás / leállás száma HDD Sentinel szerint. Noha a Windowsban ( 7 - 64 bit pro ) tiltottam már az energia résznél a HDD-k bizonyos idő utáni kikapcsolását. Mi lehet még kezdeni ezzel, nincs valami program rá ami megakadályozza hogy folyton ki és be kapcsolgassa ? Pl. az 1781 napot futott belső 160Gb -os hdd-m 2882 leállást / elindulást generált. :)

(#17879) King Unique válasza kutga (#17877) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Szerintem fentebb már ki lett vesézve a téma. Igen, ajánlott az M3 Portable, adattárolásra jó lesz.
De, ha valaki tovább akarja feszegetni, akkor lehet cifrázni a dolgot és egyéb alternatívákat felvonultatni, mint fentebb említve volt.

Nem tudom milyen garanciát adnak, ezt tőlük kéne megérdeklődni. A hivatalos 3 éves gyártói garancia az adott.

(#17880) King Unique válasza Revox66 (#17878) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

A Windows ehhez sügér, az inkább a belső, illetve a rendszer HDD-k energiagazdálkodásába tud belenyúlni...az USB-s cuccok felett kevésbé van hatalma ilyen téren. :D
Ez a 110-es érték tehát úgy jött össze, hogy nem ennyiszer volt bekapcsolva, kihúzva-rádugva, hanem vsz üresjáratban alvó módba ment (leállt), majd használatra újra felpörgött. Alvó módot meg a külső ház USB vezérlője szabályozza. Illetve vannak olyan notebook HDD-k, amelyek akár menet közben is szeretik leállítgatni magukat, majd újra felpörgetni.
Ha már fent van a HDS, akkor a menet közbeni leállítást és alvást lehet abban is tiltani [link]. Illetve így is lehet [link], de ez csak fizetős verzióban müxik.

[ Szerkesztve ]

(#17881) Revox66 válasza King Unique (#17880) üzenetére


Revox66
aktív tag

Köszi a választ, beállítottam sentinelben ezt a hdd -re vonatkozó opciót. Nem sokat használtam, reggel rátettem gépre felmásoltam rá 100-150Gb-ot majd talán az lehetett a gond, hogy rajtamaradt usb-n. A win meg közben ezzel játszott elaltatta - felébresztette ezek szerint ez a szerencsétlen... :U
Másik kérdésem az lenne ha ledtv-re lenne kötve LG43" ott is előfordulhat, hogy lejátszás közben elmegy pihenni :D mert mondjuk már előreolvasott egy kevés tartalmat ?

(#17882) King Unique válasza Revox66 (#17881) üzenetére


King Unique
titán

TV-s használatnál többen beszámoltak róla, hogy jobban megnövekedett a fejparkolások és indulás-leállások száma, mint PC-n... szal nem mondom biztosra, de könnyen előfordulhat.

(#17883) bogyó6987


bogyó6987
csendes tag

Sziasztok! Egy kis segítséget vagy infót szeretnék kérni .
Vásároltam egy WD MY PASSPORT ULTRA NOBLE 1 tb-s külső merevlemezt .
Az elsőnél a probléma az volt , hogy a mkv -bluray filmeket nehezen vitte fel vagy be sem olvasta a meghajtóba.
Csere lett hisz 3 nap alatt elintézték , most amit küldtek ma ismét az a probléma . Eddig egy sorozatnál csinálta , hogy 10 filmből a 6-7 -ik részt nem rakta fel és a smart tv-n se olvassa be .
Szerintetek ez gyárilag hibás sorozat vagy egyedi probléma .
Köszi a választ . SOS .be kellene ,mert van 2 napom , hogy csere vagy pénz vissza fizetés gari .
Ami még lemaradt , az első merevlemezt letesztelték és ténylegesen náluk is fellépett a hiba ,mert ha nem lépett volna fel akkor csak szerviz marad .

(#17884) bogyó6987 válasza kutga (#17866) üzenetére


bogyó6987
csendes tag

Bestmarkton van 1 tb wd passport ultra, én ezzel a külső merevlemezzel befürödtem nagyon úgy néz ki. 3 ÉV GARI van rajta , de akkor sem jó , win 7 alatt használom és filmeket szeretnék csak rá pakolgatni

(#17885) King Unique válasza bogyó6987 (#17883) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Itt azt kell megnézni, hogy PC, notebook + desktop OS párosításnál viszi-e akadozásmentesen a filmeket?
Nekem is van My Passportom, de viszi simán az FHD filmeket, illetve az akadozásmentes lejátszás függ a géptől, OS-től, lejátszóprogramtól is. Hardver terén nem árt legalább egy kétmagos processzor, egy jobb videókártya és sok RAM sem hátrány. Valamint az egyes lejátszóprogramok között is lehet különbség ilyen téren.

"mkv -bluray filmeket nehezen vitte fel vagy be sem olvasta a meghajtóba."

Ez mit is jelent pontosan, mert felmásolással nem igazán lehet gond és a PC-n a megnyitással sem? Gépen milyen portba van dugva (előlapi/ hátlapi/ 2.0/ 3.0), kap elegendő áramot? A gyári rövid kábelével használod, vagy hosszabbítóval? Milyen a merevlemez állapota benne, HD Sentinel mit mond rá?

"és a smart tv-n se olvassa be ."

Az, hogy az ilyen "egyéb eszközök" mit és hogyan kezelnek, olvasnak be, az megint külön történet...külső merevlemezek elsősorban PC-n, notebookon használva, adattárolásra valók, nem TV-s multimédia kiegészítőnek. TV nálad tudja kezelni az NTFS fájlrendszert, elsődleges partíciót, USB-portja elegendő áramot ad le az eszköznek :F
Csak mert, nem mindegyik kezeli, volt olyan Samsung TV, ami a logikai partíciót kezelte jobban, illetve 1 A-es HDD port ajánlott és nem a sima 0,5 A-es USB jelölésű.

"Szerintetek ez gyárilag hibás sorozat vagy egyedi probléma ."

Nem hinném. :N Inkább egyedi dolog és mint mondtam, nem erre valók elsődlegesen. Vannak hivatalosan, beépített HDD-s multimédialejátszók, illetve amikhez USB-n, eSATA-n hozzá lehet kötni külső merevlemezt.
Valamint, ha a fenti kérdéseket megválaszolod, azokból is sok minden kiderülhet.

(#17886) N.Szil


N.Szil
tag

Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Milyen külső merevlemezt vegyek [lsamsung 5100 class led] FULL-HD tv-hez, szerintetek. Film nézésre használnám.

- Samsung M3 Portable 500GB Fekete [2.5"/USB3.0] 2 év gar
- Samsung M3 Portable 1TB Fekete [2.5"/USB3.0] 2 év gar
- TOSHIBA 500GB CANVIO BASICS 2.5" USB 3.0 (HDTB305EK3AA) 2 év gar
- TOSHIBA 1.0TB CANVIO BASICS 2.5" USB 3.0 (HDTB310EK3AA) 2 év gar

(#17887) King Unique válasza N.Szil (#17886) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Ha csak filmnézésre lesz, akkor kb. ugyan mindegy....megfelel(het) akármelyik. PC-s, komolyabb használathoz már inkább mondanám a Samsungot, vagy egy WD My Passport Ultrát. Illetve fentebb volt szó erről-arról szó TV-s ügyben, illetve más alternatívák kapcsán, annak átfutását is tudom javasolni.

Szerintem a TV topikjában is kérdezd meg, a többiek mit használnak hozzá, mit kezel biztosan. Mert hallottam olyan kirívó esetről is, hogy a Samsung TV nem ismerte fel a Samsung külső vinyót. Illetve áramellátásra célszerű odafigyelni, előny a HDD jelzésű 1 A-es port.
Továbbá vannak direkt TV-s használatra való külső merevlemezek is, mint pl. az Adata HC500.

(#17888) N.Szil válasza King Unique (#17887) üzenetére


N.Szil
tag

Köszönöm szépen a válaszod!

(#17889) R3nts


R3nts
senior tag

Sziasztok!Tudom,ez nem a belső HDD-k fóruma,de hátha kapok segítséget itt is.... A HDS-ben most kaptam egy riasztást :"attribútum megváltozott".....Ez mit jelent?Bad sectoros volt a vinyó,és szektoráthelyezés történt?Írta korábban a HDS erre a vinyóra, hogy van 1 függőben lévő szektor,ami később áthelyezére kerülhet....Ez most az??

ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128

(#17890) King Unique válasza R3nts (#17889) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Szerintem a program pontos működéséről, különféle egzotikus üzenetekről, inkább a fejlesztőjét kérdezd, a saját topikjában.

Ha a gyenge szektor áthelyezésre kerül(het) a tartalék területre, akkor ott már nem sok vizet zavar. Esetleg lehet teszteket futtatni, de én előtte, ilyen kondíciónál a fontos adatokat lementeném, aztán utána állnék neki több órás teszteket futtatni. Vagy hagynám az egészet a fenébe és figyelném tovább az állapotát...
Van, hogy pár gyenge/ hibás szektorral még évekig elmegy gond nélkül, de van, hogy gyorsan tovább szaporodnak és még inkább romlik az állapota.

(#17891) Cucuska2


Cucuska2
őstag

Halihó!
Szeretnék külső merevlemezt venni, mivel az előzőt ellopták anyum munkahelyéről. Mindenképpen terabájtos kéne. Nézegettem a kínálatot, a Samsung M3 elég jó árú, de nem tetszik nekem az integrált USB-s megoldás, mert ha garanciaidőn túl elromlik a kábelecske, akkor kuka az 1 terabájt adat?
Az előző külső merevlemez csatlakozója kontakt hibás volt, de egyszerűen át tudtam rakni másik házba, és gond nélkül ment minden.
Esetleg ez ajánlott? Ahogy néztem, ennél olcsóbban nemigen kapok nem integrált USB-s külső merevlemezt. (Ezen videó alapján.)

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#17892) King Unique válasza Cucuska2 (#17891) üzenetére


King Unique
titán

Hali!

Igen, az integrált USB-aljzat nem feltétlenül szerencsés, de azt hozzá kell tenni, hogy csak úgy elromlani nem szokott. De azért néha előfordulhat és akkor az a szívás, ha a vezérlő száll el, vagy az USB-ajzat megy tönkre...
Nemrég összeszedtem, hogy melyik gyári külső vinyó, melyik csoportba tartozik ilyen téren [link].

Szerintem, ha ennyire olcsó cucc kell, akkor ennyi erővel össze lehet rakni egy 2,5" külső ház + notebook HDD = 2,5" külső HDD kombót is. Árban ez is jó megoldás + van a témának külön topikja, összefoglalóval és tesztekkel.
Gyári külső merevlemezeket leginkább az extra funkciók és szoftverek miatt érdemes venni. Ha erre nincs igény, akkor jobb a külső házas megoldás. Már csak a fém ház jobb hőelvezetése és a szétszerelhetőség miatt is.
Az Expansion Portable eleve egy fapados modell, semmi extrával... persze attól még a célnak megfelel. De én ez esetben, lehet inkább az ST1000LM024 (az van benne) merevlemezhez venném meg külön a házat és azt raknám össze.

Viszont te döntöd el, hogy melyik megoldást választod, én csak javasoltam. ;)

[ Szerkesztve ]

(#17893) Cucuska2 válasza King Unique (#17892) üzenetére


Cucuska2
őstag

Hali!

A dőlt betűs részedre válaszolnék először: azért jöttem ide, mert úgy gondolom, hogy te értesz hozzá, ezért bízok a tanácsodban. :R
Igazából azért hajlok a Toshibára, mert 20k-ban van USB3-as ház + 1 TB-os merevlemez.
Külön-külön pedig mondjuk ez merevlemezként és ez tokként. Ez forintban ugyanannyi, bár a ház szebb.
Vagy egy másik topikban folytassuk a beszélgetést? :)

[ Szerkesztve ]

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#17894) King Unique válasza Cucuska2 (#17893) üzenetére


King Unique
titán

Nem akarlak erővel lebeszélni erről a Seagate-ről, de én magamnak inkább külső házas megoldást választanék, ha csak ez játszik. Egy 2,5" 1 TB-os HDD valóban elég olcsó natúrban és egy 2,5" USB 3.0 ház is megvan 3-4 ezerből. Tehát 20k-ból simán kijön.

HDD-ból nagyon a WD10JFCX-et ajánlgatják merevlemez topikban, de az eléggé drága... szerintem az MQ01ABD100 is megteszi, vagy egy ST1000LM024.
Jónak mondható a kinézett ICY BOX, a benne lévő JMS567 chip is tud mindent, amit kell. Bár, a nagy kék LED kicsit zavaró lehet rajta.

Ha még van kérdés, akkor azt inkább már a másik topikban kéne megvitatni.

(#17895) Cucuska2 válasza King Unique (#17894) üzenetére


Cucuska2
őstag

Meggyőztél! :R

Abban esetleg tudnál segíteni, hogy mivel hétvégén lelöktem a merevlemezemet az asztalról, ezért a kondíciója egyik napról a másikra 100-ról 88-ra esett, ezért kellene nekem külső merevlemezház, olyan, amibe két merevlemez fér be, és kezel nagy kapacitású merevlemezeket, és USB3-as. Olyat tudsz ajánlani?

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#17896) King Unique válasza Cucuska2 (#17895) üzenetére


King Unique
titán

Látom közben a másik topikban már dual dokkolót akarsz venni. Ha 2 db HDD-t akarsz beletenni, akkor az egy jó alternatíva. Vannak 2,5" és 3,5" méretben is dual-bay házak, de azok, főleg előbbi méretben, már drágábbak...

Amúgy 3,5" adattár HDD-ből, a Green helyett, inkább a Red ajánlott.

(#17897) Cucuska2 válasza King Unique (#17896) üzenetére


Cucuska2
őstag

Anyum elhagyta a külső merevlemezét, neki 2,5" + ház, én meg lerúgtam az asztalról a 3,5"-os vinyómat, és nem nagyon bízok benne, hogy nem esik tovább a kondíciója. Az a tervem, hogy most veszek egy 3 TB-at a mostani 1,5-es helyett, majd amikor fejlesztek gépet, és a gépben is cserélek, akkor a gépből az 1 TB-os megy a dokkolóba, a gépbe pedig veszek egy gyorsabb és halkabb merevlemezt.

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#17898) MaffióZOZ


MaffióZOZ
csendes tag

Sziasztok... Megvettem az Auchanból ezt az Asus Zendisk 2.5"EXT.HDD nevezetű kűlső merevlemezt... Alapvető célja az lenne hogy filmet nézzek róla TVn, ami nem más mint egy [link] Sony KDL...
Sajnos viszont nem sikerült összehoznom őket... Segítségeteket előre is köszönöm...

(#17899) King Unique válasza MaffióZOZ (#17898) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Hát mondanám a szokásosat, hogy külső HDD az PC, notebook + desktop OS használatra való elsődlegesen. Egyéb eszközökkel nem garantálható a teljes kompatibilitás, igazából nem is azokhoz valók ezek.
Illetve ez TV-től is függ, mert lehet a Sony nem, de egy Samsung, LG meg simán kezeli. Illetve vásárlás előtt kellett volna kérdezni, mert ha TV-zni kell, akkor pl. az Adata HC500-at mondtam volna.

"nem sikerült összehoznom őket"

Ez mit jelent pontosan, nem ismeri fel, nem hajtja meg a TV USB-portja?? Specifikáció alapján NTFS fájlrendszer is kezeli és, ha nem az áramellátás a gond, akkor vsz nem ismeri fel a külső ház USB vezérlőjét a TV... esetleg TV-n firmware frissítés.

[ Szerkesztve ]

(#17900) MaffióZOZ válasza King Unique (#17899) üzenetére


MaffióZOZ
csendes tag

Meghajtja (kivéve ha hosszabbító kábelt használok), viszont nem ismeri fel... Eddig próbáltam formázni,(NTFS volt az egyetlen lehetőség) formázatlanná nem partícionáltá tenni (remélve hogy ahogy a Tv-vel regisztráltatom a saát fájlrendszere megoldást jelent)... De ezek nem sikerültek... Illetve hogy pontos legyek a formázás sem volt teljes siker... Ahogy felismeri a PC a HDD-t létrehoz egy megszokott merevlemez meghajtót, illetve egy CD Rom meghajtót/virtuális meghajtót is(ez kezeli a gyosítást amire képes)... Formázásnál nyilván ezt nem lehet választani, egyáltalan nem módosítható... Így a mervlemez meghajtót formáztam, de igy nem tűnt el a CD Rom megható... Utána próbáltam Win telepítővel formázni, hátha win betöltés előtt sikerül totál leüríteni, de ez sem volt sikeres...
Azért vettem meg gondolkodás nélkül mert már több külső HDD volt gond nélkül csatlakoztatva a TVhez... Volt közte 2TB-os is... Gondoltam ezzel is megbírkózik... Illetve a dobozán is van utalás, hogy képesnek kellene lennie rá... De sajnos kifogytam az ötletböl... Más célra pedig sajnos számomra hasztalan, direkt csak ezen célra vettem... :/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.