Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18703) King Unique válasza junior11 (#18699) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Általában ugyanazokat teszik mindegyikbe:
• 500 GB - 1 TB —► 2,5" WD Blue | 1 TB: WD10JPVX (WD10JMVW)*
• 1,5 TB - 3 TB —► 2,5" WD Green / Blue | 2 TB: WD20NPVX (WD20NMVW)*

* Az integrált USB aljzat miatt más szokott lenni a rácímkézett modellszám, de lényegében ugyanaz, mint az alapmodell.

A My Passport Ultra Metal fémborításának leginkább csak esztétikai szerepe van és az alja valóban sima műanyag. A hővezetése sem mondható annyival jobbnak [link]. Abban a 2,5" full alumínium külső házak a nyerők, amelyeknek van külön topikja.

A 3,5" WD My Book belsejében még mindig Green merevlemezek vannak, egészen pontosan 2 - 6 TB tárkapacitásig. A legújabb 8 TB-os modell belsejében már vsz az új, hélium alapú WD Red / Purple dolgozik. Inkább valószínűbb a Red. A My Book viszonylag ok szokott lenni, de a benne lévő Green minőségéről és megbízhatóságáról általában megoszlanak a vélemények és a tapasztalatok. Árakat pedig mindenki meg tudja nézni magának és az alapján el tudja dönteni: WDBBKD0030 | WDBFJK0030HBK

A 2,5" Seagate külső merevlemezek belseje még mindig az eredetileg a Samsung által gyártott Spinpoint M8 / M9T. A 4 TB-os modellekbe kerül az új M10P. A legnagyobbról még nincs sok infó, de az M8 és M9T viszonylag jónak mondható. Én is használok külső házban ST1000LM024 és ST2000LM003 merevlemezeket. Viszont egyes gyári kompakt modellek kivitelezése, pattintós és ragasztott fedlapja nem igazán tetszik...[video]. Akinek nincs ezzel baja, az akár veheti. Illetve amúgy a többi gyártónál is általában ilyen összepattintós megoldások szoktak lenni.

[ Szerkesztve ]

(#18704) junior11 válasza King Unique (#18703) üzenetére


junior11
veterán

Köszi a részletes infót! :R

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#18705) King Unique válasza Winaty (#18700) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Azért ezek a gyári külső vinyók nem igazán arra valók, hogy szabadon cserélni lehessen bennük a merevlemezt. Ilyen célra inkább a 3,5" külső mobil rack ajánlott, aminek van saját topikja.

I. Az mit jelent pontosan, hogy nem látja a gép? Sehol, se eszközkezelő, se lemezkezelő? Ha lemezkezelőben látszik a partíció, lehet csak betűjelet kell hozzárendelni. Ha "Nem lefoglalt | RAW", vagy egyéb, akkor esetleg megoldás lehet, ha a külső házban újrainicializálod és újrapartícionálod a merevlemezt. Ha nincs rajta fontos adat, akkor rendszergazdaként indított parancssorból egy diskpart clean törlést érdemes csinálni. De vigyázni kell, hogy a megfelelő lemezt válasszuk ki és nehogy másikat töröljünk! Majd utána Windows lemezkezelőt megnyitni és már dobja is fel az inicializálás ablakot. Ott a megfelelő MBR | GPT opciót választani, aztán utána mehet az új egyszerű kötet létrehozása.

II. Ha előbbi nem kivitelezhető és nem hoz eredményt, akkor esetleg meg lehet próbálni saját felelősségre egy hardveres resetet. A korábbi változatoknál volt egy olyan lehetőség, hogy a PCB-n össze kellett érinteni két érintkezőt [link]. Az újaknál ez működik-e, azt nem tudom? Illetve az is előfordulhat, hogy csak ugyanolyan típusú merevlemezt fogad el [link].

Ha nem sikerül vele mit kezdeni, akkor még HDD probléma (nem adatmentés) topikot tudnám javasolni. Valamint a már fentebb is említett külső házas megoldást ilyen célra.

(#18706) junior11 válasza King Unique (#18703) üzenetére


junior11
veterán

Még elfelejtettem megkérdezni, sokszor olvasni, hogy a WD lemezei használat közben (my passport ultra, my book) vibrálnak és hangosabban működnek (nálam az Elements portable és a My book is ugyanezt csinálja, pl. a Samsung M3 portable jóval halkabb, nem vibrál úgy és vmivel gyorsabb is), mint a Seagate, melyek vmivel gyorsabban is dolgoznak. Mi erről a véleményed?

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#18707) King Unique válasza junior11 (#18706) üzenetére


King Unique
titán

Működés közben pl. egy 2,5 colosnál eleve kicsit vibrál a burkolat és közelebb hajolva némi sustorgó hangja is van. De én ezzel sosem foglalkoztam annyira, illetve nem is zavart különösebben. A kibocsátott zaj függ nyilván a burkolat kivitelezésétől és a benne lévő merevlemeztől is. Vannak, akik pont a minél kisebb zajszint okán használnak csak egytányéros belső / külső HDD-ket. Azok tényleg valamivel halkabbak és kevésbé is melegednek. Viszont a tárolókapacitásuk korlátozott: 2,5": 500 GB | 3,5": 1 TB.

Amúgy meg leghalkabb az SSD. Használok külsőként egyet [link], na annak kb. tényleg zéró hangja van és nem is vibrál. :D

(#18708) junior11 válasza King Unique (#18707) üzenetére


junior11
veterán

No igen, az SSD az más tészta :D Mióta a 850 EVO a notebookomban van, azóta a asztali gépet használva (8 éves WD HDD van még benne) érzem a különbséget.

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#18709) King Unique válasza junior11 (#18708) üzenetére


King Unique
titán

Igen, a rendszer sebességét valóban rendesen megdobja és más érzés használni. Majd a jövő lesz érdekes, ha a nagyobb tárolókapacitású modellek ára lejjebb fog menni és egyre többen használnak adattárolásra belső / külső SSD-t. Akkor már kevesebben fognak itt kérdezni, vagy lehet át kell írni majd a topik címét... :DDD De az még odébb van, kell neki pár-néhány év biztosan. Illetve SSD-nél nem is feltétlen a cellakifáradás, hanem a vezérlő meghibásodása okozhat problémát. Ilyenkor állítólag az adatmentés sem olyan egyszerű és elég drága is.

[ Szerkesztve ]

(#18710) junior11 válasza King Unique (#18709) üzenetére


junior11
veterán

Úgy valahogy, szerintem még pár évig marad a jó öreg HDD :D

Más: Arra lennék még kíváncsi, hogy a feljebb említett külső HDD-k esetében (my book, passport ultra stb.) nem árt a lemeznek, ha csak pl. néha, ritkán van használva, adatok átmásolására (monduk 3-4x 2hét alatt)? Vagy a másik eset ha pl. gyakran, naponta kb. 2-3 órát használja a HDD-t egy médialejátszó (pl. filmek mennek róla)?

[ Szerkesztve ]

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#18711) jeni válasza King Unique (#17920) üzenetére


jeni
félisten

én egy ilyet vennék meg ha csak 1 év garis (máshol 2 év van)
Ennek az lehet az előnye,hogy nincsenek közel az USB portok,így a szélesebb vastagabb pendrivek is elférhetnek egymás mellett. A csatlakozója is korrekt. Ha jól veszem ki fém háza van.

Emellett az 5év garancia szól,de közel vannak a portok.

Kérdés ehhez mibe kerülne egy töltő adapter ha szükség lenne rá,valamint a micro-B csati itt mennyire megbízható? Ha 3-4000Ft a gyári hozzá akkor ugyanott vagy mint a drágábbiknál.

(#18713) King Unique válasza jeni (#18711) üzenetére


King Unique
titán

Korábban ilyesmi kapcsolható portos változatokat néztem, de állítólag nem olyan megbízhatóak, volt akinél a Win7 fel sem ismerte stb. Formára még ilyen állítótalpas kivitel is tetszene 3.0-ás változatban. Majd még azért körülnézek.

Nem tudom pontosan milyen külső tápadapter passzolna hozzá, de a Delock a 2,5" külső házaihoz a Navilock 41337-est ajánlja. Ha a DC aljzat és csatlakozó mérete stimmel, akkor talán használható lenne hozzá és elvileg itthon is beszerezhető.

A Natec külső házait már korábban is nézegettem, gyártók listájába is bekerült. De valamiért elsiklottam felette és nem tűnt fel a hasonlóság. :D Formára tényleg eléggé hajaznak egymásra, már csak a belső kialakítás (szivacs), USB vezérlő és működése lenne a kérdés? De jó észrevétel, akár a másik topikban is megemlítheted.

Köszönöm a javaslatokat! :R

[ Szerkesztve ]

(#18714) Cold5


Cold5
senior tag

Sziasztok,

Meg tudja valaki mondani ebbe milyen merevlemez van? Mármint gyártó...

mHDD Mobile Drive Metal USB 3.0 1TB

Köszönöm :R

kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...

(#18715) jeni válasza Cold5 (#18714) üzenetére


jeni
félisten

Hello!

DISK SPEED: 5400RPM

,hogy kinek a terméke kerül bele arról sehol sem írnak,csak annyit milyen fordulatú.

(#18716) Cold5 válasza jeni (#18715) üzenetére


Cold5
senior tag

Igen azt láttam... de sehol sem találom én sem, hogy milyen gyártó lemeze van benne...

kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...

(#18717) King Unique válasza Cold5 (#18714) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Szép darab ez az új Freecom. :) A belseje biztosan a nemrég fentebb kitárgyalt 2,5" 1 TB-os merevlemezek közül lehet valamelyik, a WD Red kivételével. A Mobil Drive Mg belseje 1 TB-os kivitelben Toshiba MQ01ABD100 [link]. Tehát elképzelhető, hogy ebbe az új modellbe is ezt rakták.

Továbbá, ha nincs személyes tapasztalat, vagy ezen a fórumon infó róla, akkor én TechPowerUp oldalán lévő teszteket szoktam átnézegetni. Van külön Freecom rész is, de ott csak régebbi tesztek vannak.

[ Szerkesztve ]

(#18718) kariad


kariad
senior tag

Sziasztok!

Kinéztem egy WD My Passport Ultra 2TB ami nyerő ár-érték arányban.
De a gépemen (PC) ami már nem mai darab csak Usb2 van rajta. Üzemel fog megbízhatóan vele.
Vagy vegyem az 1TB-osat mert az gondolom kevesebb-et fogyaszt.
:F

(#18720) King Unique válasza kariad (#18718) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

Csak emiatt nem feltétlen muszáj a kisebbiket venni. Bár annak valamivel alacsonyabb a fogyasztása, de valós használatnál nem feltétlen fogja a névleges áramot a nagyobb tárkapacitású sem felvenni [link]. Továbbá a lényeg, hogy PC-n a hátlapi USB 2.0 portba legyen csatlakoztatva és akkor jó esetben megfelelően fog működni. Ha esetleg mégis kevés lenne neki a táp, akkor egy USB 3.0 Micro-B Y kábel nem akkora tétel [link], [link]. Ezzel 2 db USB 2.0 portról már egészen biztosan stabilan fog működni.

[ Szerkesztve ]

(#18721) kariad válasza King Unique (#18720) üzenetére


kariad
senior tag

Köszi.

Akkor, ami bizos jobb ha Y kábelt használok. Mert, ha kevesebb az energia akkor szeved vagy nem is megy.
Ha több gondolom tudja szabályozni neki mennyi kell belőle??!

Ezeket találtam. Melyik a Jobb? 100cm vagy 60cm
Ezen nem fogok sporolni. Vagy itt is számít milyen gyártó kábele? Ha van valamilyen jó jöhet link róla. ;)

(#18722) King Unique válasza kariad (#18721) üzenetére


King Unique
titán

USB 2.0/3.0 portban használt Y kábelnél az 5 V feszültség állandó lesz és az áramerősség fog a 2 db porthoz mérten növekedni. Utóbbi, ha nagyobb az nem baj, mert a (külső) merevlemez úgyis csak annyit vesz fel, amennyire szüksége van.

Hogy Y kábelből pontosan milyen márkájút érdemes venni, azt passzolom... vsz lehetnek egyes típusok között minőségbeli különbségek, egyiknek jobb az árnyékolása stb. USB 2.0-ásat vettem boltban legutóbb, ami ugyan noname, de viszonylag jól működik. USB 3.0 Y kábelem meg eleve van néhány, mert direkt olyan 2,5" gyári külső vinyókat és külső házakat vettem, amikhez olyat mellékeltek. :))
Továbbá még a kábelhosszra is érdemes odafigyelni. A legtöbb 2,5" kompakt külső merevlemezhez általában 20 - 60 cm körüli kábeleket adnak. Ugyanis a rövidebbeknek kisebb az ellenállása, ezáltal stabilabbak áramellátás terén. Tehát a 60 cm pont ideális. De, ha olyan a gép elhelyezése, hogy hosszabb kábel szükséges, akkor az 1 méteres is még belefér. Egyik 2,5" külső házamhoz is pont ilyen hosszú Y kábelt adtak.

[ Szerkesztve ]

(#18723) kariad válasza King Unique (#18722) üzenetére


kariad
senior tag

Köszi! :R

Akkor így sikerült döntem Wd 2Tb 60cm Y kábellel !
Most néztem amit adnak hozzá progik-at vagy rajta van nem xp kompatibilisek.
Bár gondolom egy formázás és egy particionálás ajánlott?!

(#18724) Cold5 válasza King Unique (#18717) üzenetére


Cold5
senior tag

Én berendelek egy ilyet. Nagyon jó árban, ha nem tetszik a merevlemez gyártója (seagate) akkor eladom...

Sokkal jobban tetszik mint a WD Passport Ultra Metal, ami fontosabb kisebb is és 10e Ft-tal olcsóbb is... :C

[ Szerkesztve ]

kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...

(#18725) King Unique válasza kariad (#18723) üzenetére


King Unique
titán

A mellékelt szoftverek korábbi verziói mentek XP alatt is és vsz az újak is. Gondolom azért nem írják oda külön az XP kompatibilitást, mert már maga az XP sem támogatott OS... :D
Nem szükséges újból partícionálni, mert ez gyári külső merevlemez, ami eleve partícionált és formázva van NTFS-re. Max HDS progival ajánlott folyamatosan nyomon követni a meghajtó állapotát. Persze, ha valaki nagyon ráér és annyira alapos akar lenni, akár egy teljes formázást is csinálhat, vagy előbbi program tesztjeit próbálgathatja. Bár én zsír új meghajtóknál különösebben nem szoktam.

(#18726) King Unique válasza Cold5 (#18724) üzenetére


King Unique
titán

Hát árban (itthon) annyira nem jó [link] és a WD valóban olcsóbb. Honnan jött egyébként a Seagate, talán találtál egy tesztet, ami szerint ST1000LM024 van benne?

[ Szerkesztve ]

(#18727) Cold5 válasza King Unique (#18726) üzenetére


Cold5
senior tag

Lehet rosszul fogalmaztam.

A Freecom kisebb fizikai méretben és olcsóbb mint az Ultra Metal. Külföldön élek, itt 10e Ft van a két termék között. Átszámítva 22e vs. 30e. Csak 8e Ft a kül. most utána jártam pontosan.

A Seagate onnan jött, hogy nem tudjuk melyik gyártó adja a merevlemezt bele. De ha azt mondod 99%, hogy a Toshiba akkor megnyugodtam! :)

kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...

(#18728) King Unique válasza Cold5 (#18727) üzenetére


King Unique
titán

Értem. Merevlemez terén nem biztos a Toshiba sem, csak korábban az volt egy másik modellben, amit fentebb linkeltem. Amúgy nem rosszak ezek a 2,5" Seagate merevlemezek sem, az M8 / M9T még a korábbi Samsung fejlesztés. Sőt, nem mondanám, hogy a Toshiba annyival jobb és megbízhatóbb lenne.

Ok, akkor legyen a Freecom, aztán esetleg majd egy beszámolónak / tesztnek örülnénk itt a topikban. :R

[ Szerkesztve ]

(#18729) jeni válasza Cold5 (#18727) üzenetére


jeni
félisten

ha nem tudod és nem vagy biztos,hogy melyik is van benne egy előre gyártót külső tárolóban,akkor nem egyszerűbb összerakni egy külső házat egy magad által kiválasztott noti HDD-vel?

(#18730) Cold5 válasza jeni (#18729) üzenetére


Cold5
senior tag

Van jelenleg is. De nem találok megfelelő külső házat: szín, kábel csatlakozás, méret, ami nekem szimpatikus lenne.

Van WD Passport Ultra-m is, de csak 500GB-ot.

Jó lenne ez a Seagate Seven csak 3 baj van vele, max. 500GB és drága és Seagate.

[ Szerkesztve ]

kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...

(#18731) ariel96 válasza King Unique (#18726) üzenetére


ariel96
tag

Szia!

Ez is megfelelő 2,5"-os külső HDD-hez: 1.490 Ft

vagy csak ez a jó: 3.890 Ft
??? :U

(#18732) jeni válasza ariel96 (#18731) üzenetére


jeni
félisten

Hello!

Rövidebb és a drágábbik tudásban ugyanaz mint az olcsóbb és a hosszabbik kábel.

AZ OLCSÓBBIK NEM KAPOTT +ÁRNYÉKOLÁST.

[ Szerkesztve ]

(#18733) madle


madle
őstag

Sziasztok,

mennyire árthat egy WD My Passport Ultranak, ha elég sűrűn van gépről gépre hordva illetve TV-re napi 1-2 alkalommal? A Macbookon le tudom választani ahogy kell, de a TV-n ugye nincs ilyen opció és ott simán ki kell húzni az USB-ből.
Fontos tudnom, mennyire bírja a strapát mert minden adatom rajta van. Illetve egy másolata és ugyan olyan WD-n.

(#18735) King Unique válasza ariel96 (#18731) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

A kisebb ellenállás miatt akarsz ilyen rövidet venni? Azért a valóságban ezek a 20-30 cm-es USB kábelek elég rövidek ám. Egy laptophoz lehet pont kényelmes, de más eszközökhöz már nem feltétlenül. Ezért is említettem meg korábban, hogy a 60 cm pont ideális, mert se nem túl nyúlfarknyi, se nem túl hosszú. De azt már neked kell tudnod, hogy az adott lejátszóhoz használva milyen hosszúságú lenne jó.

Illetve a fórumtárs tanácsára is érdemes lehet odafigyelni a kábel árnyékolásával kapcsolatban! Persze azért nem feltétlen kell az indokoltnál többet se rákölteni, hisz nem USB 3.1 / Thunderbolt kábelről van szó. Illetve most nézem milyen olcsók az USB 3.1 kábelek [link]... persze ezeknek egy része csak sima USB 2.0 alapú, de 3.1 Type-C került a másik végére. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#18736) King Unique válasza madle (#18733) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Ha kikapcsolt állapotban átviszed A —► B helyre, attól még nyilván nem fog tönkremenni. Max akkor, ha leejted közben... tehát erre oda kell figyelni!
TV-n használva pedig a megfelelő portba kell csatlakoztatni a stabil áramellátás érdekében [link], [link]. Valamint a megfelelő leválasztás sem árt a rendszerből. A kábel szimpla kihúzása miatti hirtelen árammegvonást elvileg ki kell bírnia egyes vélemények szerint egy mai merevlemeznek. De egy 2,5 colosnak - ami ilyenkor nyekken + kattan egyet - hosszabb távon vsz nem a legoptimálisabb. Ha a készülék már nem használja a meghajtót, nincs semmilyen olvasási/ írási művelet, akkor jó esetben a fájlrendszer és az adatok sem sérülnek. Illetve, ha nincs a menüjében külön leválasztási opció, akkor esetleg a TV-vel együtt történő kikapcsolás is szóba jöhet.

De, hogy egy ilyen készüléken használva meddig bírja majd, azt nem tudom. Eleve nem ezek az elsődleges és legideálisabb gazdaeszközök egy 2,5" külső merevlemeznek, hanem egyértelműen a PC, notebook. Illetve én olyat eleve nem is használnék ilyen célra, amin egyéb fontos adatok is vannak. De, ha van róluk biztonsági másolat, akkor ok.

[ Szerkesztve ]

(#18737) madle válasza King Unique (#18736) üzenetére


madle
őstag

Köszi, ezt nem is figyeltem még meg, hogy a TV-n van külön HDD USB. Akkor legközelebb ki lesz kapcsolva a TV, majd utána húzom ki a HDD-t.

(#18738) King Unique válasza madle (#18737) üzenetére


King Unique
titán

Akár a TV itteni topikjában is rákérdezhetsz erre a leválasztás dologra, hátha van rá valami (jobb) ötletük, tanácsuk. Amúgy manapság már egy mezei set-top box esetén is szokott lenni "USB eszköz biztonságos leválasztása" opció a menüben.

(#18739) ariel96 válasza King Unique (#18735) üzenetére


ariel96
tag

Szia!

Köszönöm a segítséget. Megpróbálok viszonylag jó y USB kábelt választani. Nem nagy a választék. :U

(#18740) junior11


junior11
veterán

Van vkinek tapasztalata a Toshiba 2,5"-os külső merevlemezeivel? Nemrég volt a kezemben egy Canvio Alu 2TB fehérben és úgy láttam komplett fémházas volt, viszont az ára elég húzós a WD My passport és a Seagate Backup plus modellekkel szemben. Mi a véleményetek róla? Milyen lemez lehet benne? Tartósság, megbízhatóság milyen a Toshibánál?

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#18741) King Unique válasza junior11 (#18740) üzenetére


King Unique
titán

Korábban még Stor.E Alu 2S / Slim néven futottak, azokból vettek néhányan. Neki van kettő is, tőle tudsz kérdezni [link].
Viszonylag jók szoktak lenni, de az újabb Canvio sorozatokkal nincs akkora tapasztalat. Bár gondolom csak a név változott és a belső maradt jobbára kb. ugyanaz. Toshiba külső HDD esetén nyilván a saját lemezét rakja bele a gyártó, mint a WD, Seagate, Hitachi. 1 - 2 TB méretben MQ01ABD100 | MQ01ABB200 merevlemez szokott bennük lenni. Pontosabban egyes modellekben MQ01UBD100 | MQ01UBB200, ahol az "U" betű az integrált USB aljzatra utal [link], [link].

A TechPowerUp oldalán pedig lehet nézegetni külső merevlemez teszteket. Van a külön Toshiba is, ahol tudsz csemegézni. ;] Ezen teszt végén pedig említik is, hogy a 2 TB-os Alu belsejében is egy 4 tányéros, 15 mm magas MQ01UBB200 merevlemez van.

Árak: WD M.P.U. | WD M.P.U.M. | Toshiba C.A. —► ez alapján nem mondanám, hogy sokkal drágább lenne a Toshiba. Persze a fémház miatt rátesznek némi felárat a gyártók. A sima műanyagházas Basics többek között emiatt is olcsóbb.

[ Szerkesztve ]

(#18742) junior11 válasza King Unique (#18741) üzenetére


junior11
veterán

Köszi, megnézem a teszteket.

Amúgy egy kis érdekesség a mai napra: Ma csak kíváncsiságból újra rádugtam a kb. tavaly nyáron elromlott WD Elements 1TB 2,5"-os lemezemet, ki akartam dobni pár holmit, gondoltam, megnézem, hátha vmi csoda folytán elindul. S láss csodát mind2 gép felismerte, beolvasta a tartalmát is. A lemez nem lassú, normálisan dolgozik, nem melegszik túlságosan terhelés alatt sem, próbáltam másolni róla ami hiányzott, viszont pár fájl mappája üres volt, hiányzott a tartalma (melyek nem voltak törölve), és sok mappát nem engedett törölni sem, hibára hivatkozva, aztán újracsatlakoztattam, s a Win10 felajánlotta a hibajavítást, mely lefutott sikeresen, és már a hiányzó fájlok is a mappákban megjelentek, törölni is tudtam jelenleg. A HD Sentinel szerint a lemez 100%-os kondíciós, nincs szükség a beavatkozásra (tavaly sok szektorhiba volt rajta, már egyik gép sem olvasta be, ha jól emlékszem). Amúgy a lemez benne: wdc wd10tmvw 11zsms5
Kíváncsi leszek, meddig fog menni... :DDD

[ Szerkesztve ]

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#18743) Pardise


Pardise
senior tag

Sziasztok!

Rendeltem egy WD My Passport Ultra Metalt, ami holnap jön meg és szeretnék venni hozzá egy USB hosszabbítót, mivel elég rövid amit adnak hozzá, azt meg nem akarom, hogy a vinyó lógjon ki a TV-ből. Ezért kellene egy USB hosszabbító, hogy a vinyó le érjen az asztalra. Van olyan, hogy USB 3 hosszabbító, vagy sima USB hosszabbító jó neki, vagy mindegy?

Your car, your life ;)

(#18744) King Unique válasza Pardise (#18743) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Ezen USB 3.0 Micro-B aljzat van, így olyan kábel kell hozzá. Illetve az aljzatába belemegy az USB 2.0 Micro-B csatlakozó is, bár az nem túl elegáns. Valamint az eredeti kábelvéget is meg lehet toldani egy hosszabb kábellel. Bár talán jobb 1 db kábellel használni, de utóbbi is lehet működőképes.

Tehát a lehetőségek:

USB 3.0 A - microB kábel (apa - apa)
USB 2.0 A - microB kábel (apa - apa)

USB 3.0 A - A hosszabbítókábel (apa - anya)
USB 2.0 A - A hosszabbítókábel (apa - anya)

Aztán, hogy melyik márkájú, milyen hosszúságú kábel lesz a jó, azt nem tudom... ? De 1,8 / 2 méternél hosszabbat semmiképpen nem érdemes használni, mert a nagyobb ellenállás miatt áramellátási problémák lesznek. Sőt, ha csak normál USB port van rajta, akkor lehet egy rövidebbel is. Ezért az az ideális, ha van a készüléken HDD jelölésű port és azt használjuk ilyen célra [link], [link]. Meg aztán ilyen felhasználásra lehet ideálisabb lett volna egy 3,5" külső HDD, aminek külső tápadaptere van és a kábele is hosszabb...

[ Szerkesztve ]

(#18745) Pardise válasza King Unique (#18744) üzenetére


Pardise
senior tag

Igen, van a TV-men HDD jelölésű port, amilyen a linkben van. Választok majd egyet a kábelek közül, valamelyik USB 3.0-s lesz, köszönöm! 1 méteres elegendő lenne!

Your car, your life ;)

(#18746) tomp


tomp
félisten

Nos mivel 1éves a WD Elements Portable-m így beszámolok mint 1éves tapasztalat:
Eddig 188napot és 21órát üzemelt. 1041db parkolást hajtott végre. :DDD
2015 nyár végéig használva volt pár alkalommal tv-n. Leválasztás mindig leparkolt állapotban történt. Azaz megvártam amíg parkolt és lehúztam az usb-ről. Novemberig USB 2.0-ról üzemelt. Azóta már 3.0-n.
Most épp üresjáratban 42fokos. Lehetne hűvösebb is...
De ezen kívül nagyon meg vagyok vele elégedve. :C

(#18747) Pardise válasza tomp (#18746) üzenetére


Pardise
senior tag

Tvrol is így kell levalasztani? Samsung smart tvm van. Ott hogy kell?

Your car, your life ;)

(#18748) tomp válasza Pardise (#18747) üzenetére


tomp
félisten

Hát nekem a Sony tv-n nincs leválasztás így megvárom amig magától leparkol a fej, hogy ne legyen baj.

(#18749) Pardise válasza tomp (#18748) üzenetére


Pardise
senior tag

Aha. Tehát mielőtt ki huznad a vinyot vársz egy picit?

Your car, your life ;)

(#18750) kariad


kariad
senior tag

No megvan a kicsike!

HD
Ebből kiderül nektek, hogy Wd blue, green vagy melyik model lapul benne?!

Modjuk érdekes, hogy új de Hd sentinel az írta öszes leállások és újraindítások 7 hüm... pedig most dugtam rá.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.