Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18601) King Unique válasza paolinho (#18597) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

HDD dokkolók terén nem igazán van tapasztalat, de 3,5" külső házak kapcsán a Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja összefoglalóját tudom ajánlani. Ott találsz eSATA külső házat, illetve olyat ami kezel ekkora merevlemezt, vagy kár még 8 TB-osat is.

(#18602) Dorian válasza King Unique (#18600) üzenetére


Dorian
félisten

Otthon ma este ki fog derülni mi látszik, mi nem. A forrasztás sikeressége pedig hétfő este.

Külső HDD-t szeretnék (azért itt kérdeztem meg), mert ha a mostanit össze is lehet gányolni valahogy, tartósan nem merném tovább használni, csak majd belsőként.
Viszont ha szerinted jobb megoldás a külső kompakt helyett egy WD Red + vmilyen HDD keret, akkor még ez utóbbi iránt érdeklődöm, milyen legyen.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#18603) King Unique válasza Dorian (#18602) üzenetére


King Unique
titán

Hát 3,5" kompakt külső HDD kapcsán a WD My Book (esetleg Elements Desktop) sokaknál bevált és ajánlott darab, de jelen helyzetben gondolom inkább kerülnéd. :D Persze vannak más gyártók is, mint pl. Adata, Buffalo, Hitachi, Lacie, Samsung, Silicon Power, Toshiba stb.

Ha azonban nem kell a szoftveres körítés + egyéb funkciók, akkor szerintem jobb a külső házas megoldás. Aminek a topikját már fentebb linkeltem.

[ Szerkesztve ]

(#18604) Dorian válasza King Unique (#18603) üzenetére


Dorian
félisten

Van még egy ennél sokkal újabb WD Mybook-om, de az már USB3-as és sokkal stabilabban van beleépítve a csatlakozó aljzat. De semmi funkció nem kell, csak legyen felismerhető háttértérként USB3-ról + a gyakori ki-be dugdosás miatt igazad lehet, hogy belső HDD + külön keret a jobb választás.
Köszönöm a linket keret ügyben, tájékozódom, és mostantól ott fárasztom a topikot ;]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#18605) paolinho válasza King Unique (#18601) üzenetére


paolinho
őstag

KÖszi szépen, már lépek is oda! :R

(#18606) n000rbi válasza King Unique (#18587) üzenetére


n000rbi
senior tag

Megjött a MyPassport, a számlán persze csak 2 év garancia áll (majd írok egy köszönőlevelet a kedves iponnak), csekkoltam a wd holnapján is seriallal, ott meg ezt írja: 12/19/2018 In Limited Warranty

Aggódjak?

(#18607) King Unique válasza Dorian (#18604) üzenetére


King Unique
titán

A 3,5" külső házak a Type-B csatlakozó miatt jobbak ilyen téren, ami első ránézésre is strapabíróbbnak tűnik, mint a Mini-B és Micro-B [link]. Persze a forrasztás minőségétől is a dolog, illetve az átmenő forrasztásos megoldás a legjobb ilyen téren.

(#18608) King Unique válasza n000rbi (#18606) üzenetére


King Unique
titán

Ha vásárláskor a webshopban 3 év volt feltüntetve és visszaigazoláskor is megerősítették, akkor valóban szép húzás... :U WD oldala 3 év garanciát jelez, csak nyilván állt egy ideig raktáron a termék és közben is telt a garanciaidő, azért nem 2019-es a dátum. Tegnap érdeklődtem Garancia kérdés, fogyasztóvédelem topikban, de eléggé zavaros ez az egész...

(#18609) n000rbi válasza King Unique (#18608) üzenetére


n000rbi
senior tag

Köszi a gyors választ, rákérdeztem azért a garis topikban is :)

(#18610) King Unique válasza n000rbi (#18609) üzenetére


King Unique
titán

Igen, olvastam, kíváncsi vagyok én is a válaszra. Bár szerintem, ha Magyarországra kiírta a 3 évet a serial alapján, akkor a fennmaradó 1 évben működhet az RMA gariztatás. De ki tudja, tegnap engem is megkavartak a topikban leírtak...:DDD

[ Szerkesztve ]

(#18611) n000rbi válasza King Unique (#18610) üzenetére


n000rbi
senior tag

Finoman rákérdeztem az iponnál is, hogy ha megerősítették e-mailben a 3 évet, akkor a számlán miért 2 van? Na arra a válaszra is kíváncsi vagyok.

(#18612) King Unique válasza n000rbi (#18611) üzenetére


King Unique
titán

Ha vételkor a webshopban is egyértelműen 3 év volt odaírva a termék mellé, akkor ez... De nem akarok belemenni, majd másik topikban a hozzáértő szaki megmondja.

[ Szerkesztve ]

(#18613) lavorka


lavorka
aktív tag

Üdv!
Szétszedtem a WD My Book Essential USB 3.0-ás külső cuccost, gondoltam hogy a benne lévő 1TB-os vinyót kicserélem egy 2 terásra. De mielőtt összeraktam volna, a vinyót a vezérlővel rádugtam gépre, hogy működik e egyáltalán. Működik, újra kell inicializálni (nem értem hogy miért, de ha ez kell neki legyen) viszont a 2 terás vinyót csak 1 terának látja. 931GB a lemezkezelőben és HDSentinelben is. Most a MyBook vezőrléje eldönti hogy 1 terás a vinyó, akármilyen is van benne? Vagy mi? :F

Hát értem én a beszédjit! Veder kell neki meg lavór... :D

(#18614) King Unique válasza lavorka (#18613) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Azért ez nem egészen így megy, mert a HDD szabad cserélgetésére a külső merevlemez házak valók. Ráadásul a My Book esetén hardveres titkosítás is van, azért problémás a használat és a tartalom hozzáférése máshol / más merevlemezzel. Az USB vezérlők néha kicsit ferdítenek bizonyos adatok terén az OS felé.

A.) Meg lehet próbálni a külső házban az új lemezt diskpart clean módszerrel törölni [link], majd lemezkezelőben újrainicializálni és formázni. Ha utána is csak 1 TB-ot lát belőle, akkor lehet van egyéb korlátozás is...

B.) Lehet talán a hardveres reset megoldja, ha az újnál is van ilyen a PCB-n [link], [link]. De ezt kizárólag saját felelősségre próbálgasd !!!

Én lehet vennék inkább egy új USB3-as külső házat annak a 2 TB-os merevlemeznek. Abban aztán szabadon lehet cserélgetni a vinyókat. Fentebb linkeltem az ezzel foglalkozó topikot, ha netán ezt a megoldást választod.

[ Szerkesztve ]

(#18615) lavorka válasza King Unique (#18614) üzenetére


lavorka
aktív tag

Van egy Lc Power USB 3.0-ás külső HDD házam is, de most kifejezetten az volt a cél hogy hogy a MyBook-ban cseréljek vinyót. Volt régebben MyBook Home is nekem, annál nem volt gond a vinyó cserével. Igaz hogy csak WD vinyóval volt hajlandó elindulni, Seagate-el nem ment... :DD Azért gondoltam hogy ennél is megy a dolog simán. de ezek szerint nem. Időközben már összeraktam eredeti állapotába, ha a vezérlő azt a vinyót akarja mindenáron, legyen vele boldog.

De azért köszönöm a kimerítő és korrekt választ! :R

Hát értem én a beszédjit! Veder kell neki meg lavór... :D

(#18616) King Unique válasza lavorka (#18615) üzenetére


King Unique
titán

Jobban jársz, ha inkább az LC-Power külső házat használod ilyen célra. A gyári külső merevlemezeket nem érdemes annyira szétszedni és megbolygatni ilyen téren, mert belefuthatsz kellemetlenségekbe.

(#18617) gurabli


gurabli
senior tag

Sziasztok!

Sebességben (vagy bármi másban, pl. stabilitásban) van különsbég egy SATA3 belső portra kötött HDD és egy eSATA mobil rackbe rakott ugyanazon HDD között (WD Green 2TB 3.5")?

"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

(#18618) n000rbi válasza King Unique (#18612) üzenetére


n000rbi
senior tag

Nos, ma 11-ig nem kaptam választ, ezért emlékeztettem őket a mailre. Ezután nem sokkal írták, hogy tévesen lett kiállítva a garanciajegy és máris küldenek nyomtatható változatot. Meg is kaptam, így elvileg akkor megvan hivatalosan a 3 évem. :C

(#18619) King Unique válasza gurabli (#18617) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Nyilván hivatalosan a belső SATA a stabilabb és gyorsabb. Viszont a megfelelő külső házban nem lesz gond ezekkel eSATA esetén sem, hozni fogja az elvárható szintet mindkettő terén. Továbbá egy ilyen 3,5" Green tud kb. 100 - 150 MB/s körül, ami egyáltalán nem feszegeti egyik említett interfész határait sem [link].

(#18620) King Unique válasza n000rbi (#18618) üzenetére


King Unique
titán

Én a másik topikot néztem, de ott sem jött válasz. Érdekes a történet, mert ha az adott terméknél Magyarországra a WD oldala kiírja a 3 év garit, akkor elvileg annak érvényesnek kell lennie és nem értettem a másik topikban, ezt az "elhajtás" dolgot... De az a lényeg, hogy megadták és a garanciapapíron is rajta van. :) Bár a 2 TB-os esetén még mindig 2 év van feltüntetve...

(#18621) dethroner


dethroner
veterán

Sziasztok!
Volt egy régi Maxtor külső vinyóm. Elég régi volt már és egyszer csak eljött az idő hogy nem pörgött fel a lemez. Külső tápos, így gondoltam teszek egy próbát úgy is, hogy rákötöm a tápra. Így már rögtön felpörög, de hiába dugom az usb-t rá, nem jelenik meg a meghajtók között. Van erre valami ötletetek? És még egy kérdés. Milyen feszültség kell ennek a lemeznek? Mert a vinyó hátán a cetli +5V 0,72A és +12V 0,52A is szerepel és furcsa módon a saját adapterén +12V 2,5A output szerepel. :U

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#18622) King Unique válasza dethroner (#18621) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Hát lehet a külső HDD tápegysége ment tönkre, ha máshol felpörög a merevlemez. Ha az oprendszerben nem jelenik meg, akkor az alábbi lehetőségeket tudom javasolni [link]. Esetleg, ha kivitelezhető, akkor a merevlemezt gépbe betéve is meg lehet nézni, ott felismeri-e?
Ezeknek 12 V | 1,5-2 A körüli áram kell, a feszültség fix, az áramerősség lehet akár kicsivel nagyobb is. Illetve, ha másik tápegységet akarsz használni / venni, akkor a +/- polaritásra is oda kell figyelni. Csak az eredetivel megegyező polaritású tápegységet szabad használni!

(#18623) dethroner válasza King Unique (#18622) üzenetére


dethroner
veterán

Köszi, kipróbálom a tippeket. Az a helyzet hogy a vinyó egy ősrégi pata csatolós, az alaplapon meg nincs hozzá csatlakozó. És nem is gépben akarnám használni, mert ha működésre tudnám bírni, akkor marad külső vinyó és csak a tévéből felvett tartalmakhoz használnám.

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#18624) King Unique válasza dethroner (#18623) üzenetére


King Unique
titán

Igen, mondjuk sejteni lehetett, mert a Maxtor sem mai darab, akár belső, akár külső merevlemezről van szó. Ha csak a tápegység szállt el, azt lehet pótolni, ha a házzal is bajok vannak, akkor másikat venni neki, vagy egy HDD dokkolót. Valamint ilyen régi lemeznél, már az állapota is kérdéses, azért érdemes ránézni HDS-el. Bár az nem biztos, hogy támogatja a régi IDE - USB külső meghajtókat.

[ Szerkesztve ]

(#18625) dethroner válasza King Unique (#18624) üzenetére


dethroner
veterán

HD sentinel meg tudta nézni, régebben teszteltem vele. Amúgy csak a külső ház volt Maxtor, Onetuoch III a típusa és belül egy Seagate Barracuda 7200-es figyel, 320GB-os és két lemezes :) Szóval nem mai csirke.
A külső borítást már kidobtam, ha működésre tudom bírni, akkor így borítás nélkül kell mennie, nem veszek hozzá dokkolót, maximum egy használható adaptert.

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#18626) sz.j


sz.j
nagyúr

Szevasztok!

A közelmúltban vettem egy 2,5"-os Samsung M3 Portable külső vinyót tárolás céljából. A vinyón gyárilag különböző dolgok vannak rajta.
Kérdésem az, hogy ezekre szükség van vagy törölhetőek? Ha szükség van, akkor miért?

Előre is köszi az infót.

Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu

(#18627) King Unique válasza sz.j (#18626) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

A gyári külső merevlemezekhez mellékelt programok használata mindig csak opcionális. Backup, titkosítás, meghajtó diagnosztika, üresjárati alvó mód állítása stb. dolgokra jó. Ezen tesztben, illetve a Samsung Drive Manager felhasználói útmutatójában le tudod csekkolni, mit is tud pontosan a program. Ha nincs rá szükséged, akkor max berakod őket 1 db mappába, vagy előtte lemented máshova és utána törlöd.

(#18628) sz.j válasza King Unique (#18627) üzenetére


sz.j
nagyúr

Szia!

Jelen állapotban nincs rájuk szükségem, de ennek ellenére berakom őket egy mappába.., sose lehet tudni alapon.

Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu

(#18629) rezesbalu


rezesbalu
csendes tag

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni a következőben: Van egy 1TB Toshiba 2.5" Canvio Basics USB 3.0 (HDTB310EK3AA) külső winyóm. Az LG LCD tv-mből egy USB hosszabbítóval rácsatlakoztattam. Mindent rendben felismert, el is indul a kijelölt film, de kb. 20 perc után leáll, vagy a következő film indul el rajta.
Mi lehet a baj? Előre is köszönöm. Üdv: Balázs

(#18630) King Unique válasza rezesbalu (#18629) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Elsőre talán azt tippelném, hogy valami energiatakarékossági funkció miatt áll le, de az inkább üresjáratban szokott lenni, nem aktív olvasáskor / íráskor. Aztán hosszabbító kábelnél se jó, ha túl hosszú, mert áramellátási problémákat okozhat. Hogy nálad mért pont 20 perc után áll le, azt nem tudom, inkább a TV topikjában kéne megkérdezni. Valamint az lenne még fontos infó, hogy ha PC-re csatlakoztatod, ott is produkálja e ugyanezt, illetve HDS szerint milyen a meghajtó állapota?

(#18631) rezesbalu válasza King Unique (#18630) üzenetére


rezesbalu
csendes tag

Köszönöm a gyors választ. Kipróbálom majd talán egy rövidebb kábellel, vagy közvetlenül a TV-be csatlakoztatva. A HDS-ben minden kiváló 100% kondíció-t ír. Kb. 1 hónapos a winyó. ha ugyanebbe a csatlakozóba pendrive-n nézem a filmet végig fut mindig. Megnézem akkor, hogy PC-n elindított film végigfut e.
Majd jelentkezem. Köszönöm!

(#18632) Minstrel


Minstrel
senior tag

Sziasztok,

ha egy HDD-nek felpörgetési gondjai vannak akkor az már jelentkezik akkor is ha csak áramot kap? Tehát ha nincs semmilyen kapcsolata a PC-vel. Mert vettem egy ilyet [link] és a PATA HDD-m azt csinálja, hogy amíg nem csatlakoztatom addig simán pörög, de elkezd kattogni halkan amikor csatlakoztatom az USB-hez, a windows kiírja, hogy van, de ismeretlen fájlrendszer és a kezelés se jön be, csak akkor ha kihúzom.

A SATA része működik, elsőre felismeri, másol, minden oké. Tápegység jó, mert nem a hulladék kínai van, hanem csináltam step-down module-al 5V-ot és a 12V egy nagyobb tápegységről jön. Most nem tudom a HDD lehet-e hibás vagy a kínai kavart össze valamit a PATA csatlakozón. Persze majd ki kellene próbálni egy másikkal, csak most épp nincs több, lehet már csak nekem van ilyen. :D

[ Szerkesztve ]

(#18633) King Unique válasza Minstrel (#18632) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

A sűrű kattogás az elégtelen tápellátást leszámítva egyéb hibára is utalhat. Nem tudom pontosan milyen tápegységet használsz, de ha eleve 3,5" HDD-hez vetted az átalakítót, akkor célszerűbb lett volna olyat, amihez kompletten adnak tápot is [link].

"Most nem tudom a HDD lehet-e hibás vagy a kínai kavart össze valamit a PATA csatlakozón"

Ez csak úgy derül ki, ha gépben, vagy másik IDE/SATA - USB átalakítóval, dokkolóval is kipróbálod. Amikor csatlakoztatod, akkor HDS sem ismeri fel? Továbbá HDD probléma (nem adatmentés) topikot tudnám még javasolni, illetve a fórumtársat, aki korábban válaszolt neked ez ügyben [link].

[ Szerkesztve ]

(#18634) Kobe


Kobe
veterán

sziasztok

az otthoni htpc részleg fejlesztése kapcsán szeretnék beruházni egy N3150-es beeboxra. A terv az lenne, hogy megy bele egy kisebb ssd és külső forrásról rákötve egy nagyobb tárhely. minimum 2-4TB

A beeboxon LAN + rakat usb3 csatlakozó van, nem tudom melyik lenne gyorsab az adatelérésre....de az usb3 is jó lehet. SZóval tudnátok valami olyan 2-4TB-os külső vinyót, ami megbízhatóbb fajta (neadjisten 2x2TB-os lemezből épül fel, és cserélhető)

Vagy esetleg érdemesebb lenne egy külső racket venni és abba 2db 2TB-osat ilyen igény esetén?

ezekre tudnátok javaslatokat adni, linkelni párat? köszi

(#18635) King Unique válasza Kobe (#18634) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Ekkora tárolókapacitású külső merevlemez elérhető mindkét méretben: 2,5" | 3,5". Ha többlemezes megoldás kell, ahhoz egy olyan ház, vagy HDD dokkoló ajánlott. Viszont egyikkel sincs nagy tapasztalat, 3,5" RAID külső házból is csak ezt tudom ajánlani [link].

[ Szerkesztve ]

(#18636) Alex91 válasza Kobe (#18634) üzenetére


Alex91
félisten

Jelenleg ez [link] (vagy esetleg a 6 TB-os verzioja) a legjobb ar/ertek alapu megoldas. Olcsobb, mint a haz nelkuli azonos kapacitasu hdd...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#18637) Broomi válasza rezesbalu (#18631) üzenetére


Broomi
tag

Üdv.nekem ugyanez a probléma áll fenn!
De amióta nem használom a hosszabbítást,gond nélkül végigmennek a filmek!

(#18638) Pardise


Pardise
senior tag

Sziasztok!

Milyen külső HDD-t tudnátok ajánlani, ami jó minőségű? 1 TB-s elég, USB3-as legyen. 7200-as RPM jó lenne, de az 5400-as sem baj! Köszönöm!

Your car, your life ;)

(#18639) King Unique válasza Pardise (#18638) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Nem adtál meg fizikális méretet, de 1 TB tárolókapacitásnál a 2,5" praktikusabb. ITT meg van adva néhány lehetőség, de természetesen lehet ettől függetlenül is választani.

(#18640) Pardise válasza King Unique (#18639) üzenetére


Pardise
senior tag

2,5-re gondoltam, köszönöm szépen meg nézem :R

Your car, your life ;)

(#18641) Pardise válasza King Unique (#18639) üzenetére


Pardise
senior tag

Ez nagyon meg tetszett. A Transcend milyen minőség? Nem nagyon ismerem, illetve nem volt még ilyen márkájú cuccom. Jók ezek?

Your car, your life ;)

(#18642) stigma


stigma
addikt

Sziasztok!

Régebben utaltam rá és vett is ismerösöm egy WD Mybook 2TB-os külső HDD-t ami emg is jött és most kezdem majd a filmek másolását de...

Van rajta MAC,Windows -so program amit ha feltelepítek akkor ilyen diagnosztikát ilyesmit tudok vele nézni?
Mivel Bluray filmeket másolok fel, mindent töröklnék, NFTS-re formáznék én mennének fela filmek.
Meghagyjam neki ezt a pár mappát?
(User manual, Locate, WD app for Windows and MAC...)

Mondjuk csinálhatom azt is hogy lementem a mappákat, leformázom majd visszamásolom.

Illetve mivel ez egy TV-re lesz kötve (Sony 55-ös X800-as szériára ami android-os nyugodtan NFTS-re formázhatom nem kell semmi extrát csinálnom vele ugye?

....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...

(#18643) King Unique válasza Pardise (#18641) üzenetére


King Unique
titán

Jónak mondható, akik eddig vettek 25M3/ 25H3 modelleket, azok dicsérték. Ugyanakkor hibás darabot nyilván ki lehet fogni minden gyártónál, így 100% garancia erre sincsen. Ha már garancia, akkor olyan helyen kell megvenni, ahol megadják rá a 3 évet. Valamint ezek ütésállóak, így a külső behatásokkal szemben is ellenállóak. Ami jól jöhet, mert egy 2,5" külső vinyónak elég ám egy 1 méteres, vagy kisebb esés kemény padlóra, hogy tönkremenjen.

(#18644) Pardise válasza King Unique (#18643) üzenetére


Pardise
senior tag

Köszönöm!

Ilyesmi tokokba, tartókba bele férne? Vagy nem nagyobb, mint a többi sima külső 2,5-ös HDD?

Your car, your life ;)

(#18645) King Unique válasza stigma (#18642) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Nem értem, mért akarja mindenki erővel legyalulni azt a pár mappát és fájlt, talán olyat sok helyet foglalnak? :D
Szerintem pakold be őket 1 db mappába, vagy mentsd le, ha annyira zavar! Illetve letölthetőek a gyártó oldaláról is [link], valamint van magyar nyelvű leírás, hogy mire használhatók. Formázni felesleges, mert ez gyári külső merevlemez, ami gyárilag NTFS-re van formázva.

Újabb TV-k már tudják kezelni az NTFS fájlrendszert. De, hogy pontosan "mi/ merre/ hogyan?" az adott készüléknél, afelől mindig annak topikjában célszerű érdeklődni.

(#18646) stigma válasza King Unique (#18645) üzenetére


stigma
addikt

Igen most nézem hogy Easeus is NFTS-t mutat, akkor indula reggelig tartó másolgatás.
Ahogy írtad 1 mappába majd beledobom és mindenki boldog lesz. :DDD

....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...

(#18647) King Unique válasza Pardise (#18644) üzenetére


King Unique
titán

Nekem is van olyan tokom, mint a linkben szereplő, de szerintem az kicsit szűkös lesz. Írtam is róla egy cikket, ahol a méretek is fel vannak tüntetve mindkét oldalról. A Transcend 25M3 méretei: 20,4 x 82,4 x 129,5 mm

2,5" külső HDD hordozótokok

[ Szerkesztve ]

(#18648) Pardise válasza King Unique (#18647) üzenetére


Pardise
senior tag

Köszönök minden segítséget :)

Your car, your life ;)

(#18649) smallmer


smallmer
őstag

Sziasztok,

ma reggel sajna az adata h710-es külső vinyóm megadta magát. Szerencsére még garancia van rá, vissza is vittem a boltba ahol vettem. Azt mondta a srác, hogy valószínűleg ki fogják cserélni. (4-szer használtam kb és lötyögött a csatlakozó)
Ha cseréli a gyártó akkor már nem ezt a típust szeretném venni, többet is kinéztem és szeretném kérni a segítségeteket, hogy melyiket válasszam.
elolvastam az összefoglalót amit itt korábban linkeltetek, abból ezeket vettem ki:

-Western Digital My Passport Ultra Metal 1TB
-LaCie Porsche Design P'9220 1TB 1TB
-Buffalo Ministation Portable 2.5" 1TB
-Toshiba Canvio Alu 2.5" 3 1TB USB 3.0
-Buffalo MiniStation Safe 1TB HD

igazából ezek tetszenek. Ti melyiket ajánlanátok leginkább? a LaCie eléggé prémium minőségnek néz ki. Tudtok róla mondani tapasztalatokat?
köszönöm :R

(#18650) King Unique válasza smallmer (#18649) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Gondolom Adata HD710-ről van szó. Annak a laza USB aljzatára már többen is panaszkodtak. Bár, ha csak az vele a gond, akkor a merevlemezt ki lehet venni és áttenni másik külső házba. De, ha még garis, akkor nyilván nem érdemes megbontani és adja magát a csere.

Az általad felsoroltak közül, a WD My Passport Ultra sorozattal van a legnagyobb tapasztalat, mert azt sokan veszik. Jónak mondható, eddig itt nem volt rá különösebb panasz. De természetesen hibás darabot ennél is ki lehet fogni, ahogyan más gyártóknál is. Toshiba Stor.E / Canvio Alu modelleket vettek már többen, ha rákeresel. Azzal nincs akkora tapasztalat, mint a WD-vel, de amúgy jónak mondhatóak. A Canvio Slim kiemelkedő felszereltségét illetően is.
A Buffalo és Lacie 2,5" külső merevlemezeivel konkrét tapasztalat nem nagyon van. Ha esetleg valaki vett ilyet, majd talán megosztja itt a topikban. A MiniStation Extreme / Safe modellek az ütésálló burkolat és sokoldalú szoftveres csomag terén kiemelkedőek. Illetve japán cucc, tehát olyan rossz nem lehet. A Lacie prémium kategóriás gyártó, legalábbis ami a külsőt illeti. A Seagate-nek van résztulajdona a cégben, így vsz a belsejében is ezen gyártó merevlemezei lehetnek. Illetve 2,5" méretben a Seagate-Samsung M8/M9T sorozat, ami jónak mondható.

Tehát a fentiek alapján nem könnyű ezek közül egyet kiemelni. De talán a leírtak, illetve a személyes igények és ízlés alapján már tudsz dönteni. Valamint érdemes lehet előnyben részesíteni azt, amire hosszabb garanciaidő van. Továbbá teszteket illetően pedig a TechPowerUp oldalát ajánlanám.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.