Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18351) Moonwolf válasza King Unique (#18335) üzenetére


Moonwolf
senior tag

Szia!

A szoftveres körítés nem lényeges, adattárolásra kellene, nem menne mindig sokat, főként csak munka lementésére és hosszabb távú tárolására kellene. Az nem lenne rossz ha bírná a rázkódást szállítás közben.
A Lacie a honlapon leírtak alapján elég strapabíró 1 tonnás kocsit is elbírt, ilyennek mondjuk nem lenne kitéve. Ami viszont nem tetszett a Lacieval kapcsolatban az a 2 év garancia.

Az Asus Zendisk és a WD My Passport ultra nagyon jól néz ki.
Egy kibélelt táskában mennyire eshet baja, ezeknek a sima fémházasoknak, hogyha nincsenek a falhoz csapkodva? :)

[ Szerkesztve ]

=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\

(#18352) King Unique válasza Moonwolf (#18351) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Ha hordozni akarsz egy 2,5" külső merevlemezt, akkor eleve ajánlott venni hozzá egy tokot [teszt]. Azokban a kábel is elfér és némi védelmet is nyújtanak a külső behatások ellen.
Amúgy anno én egy zacskóba téve hordoztam a táskában egyik régebbi 2,5" külső vinyómat. Túlélte... ;] De manapság már mindegyiket külső tokban tartom. Pár ezrest szerintem megér egy ilyen.

(#18353) Moonwolf válasza King Unique (#18352) üzenetére


Moonwolf
senior tag

Az a hordozás havi 1-2 alkalmat jelentene.

Egyébként arra gondolsz így hogy az említettek közül mindegy melyiket választom, annyira nem lehet mellé nyúlni? A gyári hibástól eltekintve?

Na még annyit hogy a WD Ultra nak egybe van az usb csatlakozója a panellel?

=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\

(#18354) wardemi válasza King Unique (#18349) üzenetére


wardemi
senior tag

Gondolkodom, hogy mi lenne a megfelelő alternatíva a mostani mellé. Amire használnám, az a torrent (tehát csorogna fel le adat sokszor), nagy fájlok tárolása, filmnézés, virtuálgépek futtatása. Hordozva nem lesz napi, heti szinten de azért legyen rá lehetőség. Egyenlőre sima lapos és windows felhasználás, de későbbiekben lehet, hogy jönne egy mac mini vagy mac air.

Mi a megbízhatóbb a készen kapott külső merevlemezek vagy a ház és 2.5" kombináció? Ha házas verzió akkor valószínűleg maradnák a INXTRON SK-2500 U3 háznál (bár most rákeresve nem nagyon árulják a dolgot) és pl egy WD10JFCX ? A merevlemezben nem vagyok biztos bár eddig a WD-ről sok rosszat nem hallottam. Vagy jobb lenne valami sima külső pl WD My Passport (valami mutatósabb, minőségibb dolog érdekelne)

Köszi

iphone 5c | Nexus 7 (2013) | Samsung Galaxy Nexus | PW3

(#18355) King Unique válasza Moonwolf (#18353) üzenetére


King Unique
titán

Tok nem csak hordozáshoz ideális, én otthon is abban tartom őket alapból.
Általánosan a kiforrottabb gyártók termékei ajánlottabbak, de a gyengébb minőségű modell nem zárható ki manapság egyiknél sem. Adott szempontok alapján érdemes választani, de ha ez nem érdekel, akkor a felsoroltakkal annyira valóban nem lehet mellélőni. Bár, mint mondtam, a Lacie és az új 720-as Adata felől nincs konkrét tapasztalat. Utóbbi még elég új, csak az látszik, hogy az is MQ01ABD100 belsős [link] és vsz ASMedia / VIA USB 3.0 vezérlős lehet, mint a többi Adata.
Igen, a 2,5" WD külső HDD-k integrált USB aljzattal rendelkeznek [link].

[ Szerkesztve ]

(#18356) King Unique válasza wardemi (#18354) üzenetére


King Unique
titán

Műszakilag nézve a külső házas megoldás előnyösebb, egy full aluháznál maga a hőelvezetés is sokkal jobb, mint egy zárt, műanyag burkolatban. A My Passport Ultra belseje Blue (WD10JPVX), aminél azért a Red (WD10JFCX) jobb. Utóbbi 24/7-es NAS HDD.
Jó az általad is felhozott megoldás, Mac mellé is ideális [teszt]. Viszont ez eleve feláras és nem feltétlen muszáj ezt választani, plusz költségekbe verni magunkat. Megfelelhet a célra egy sima My Passport Ultra is. 100%-os garancia nyilván egyikre sincs, de ha már mondani kell valamit, akkor előbbi megoldás pár fokkal jobb és megbízhatóbb lehet.

[ Szerkesztve ]

(#18357) wardemi válasza King Unique (#18356) üzenetére


wardemi
senior tag

Rendben, köszönöm a segítséged. Megfontolom még de most hajlok egy kis felárral a ház és a red mellett :)

iphone 5c | Nexus 7 (2013) | Samsung Galaxy Nexus | PW3

(#18358) szmisi92


szmisi92
csendes tag

Sziasztok, vettem egy külső HDD-t, amit az egyik gép fel is ismert, de a másikon nem látható. Amikor bedugom a gépbe jön a szokásos hang, a kis fény világít az eszközön és a "Hardver biztonságos eltávolítása és az adathordozó kiadása" résznél ott van. Beléptem a kezelőbe ott felismeri, de amikor benyomom a meghajtóbetűjel és elérési út módosítása feladatot azt írja, hogy a " műveletet nem lehet befejezni, mert a lemezkezelés konzolnézete nem tükrözi az aktuális adatokat..." frissítettem, újraindítottam, de a helyzet változatlan. Valaki tudna segíteni mi lehet a probléma? Előre is köszönöm!

(#18359) King Unique válasza szmisi92 (#18358) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Azért illett volna megadni, hogy milyen külső merevlemez, milyen oprendszer, milyen gép, 2.0/ 3.0 port stb...?
Ha másik gépen felismeri rendesen, akkor vsz nincs különösebb probléma a külső HDD-vel és a partícióval.
Ilyenkor vsz az OS nem megfelelően rakta fel az illesztőprogramot. Windows 8.x/ 10 esetében könnyű a gépházból eltávolítani, Win7-nél az eszközkezelőből kell manuálisan törölni, vagy HotSwap programmal leválasztani, ami full leszedi az eszközillesztőt is. Majd utána restart és újracsatlakoztatni a külső meghajtót.

Ha ez nem válik be, akkor passzolom...
Olyankor max, ha nincs rajta fontos adat, akkor diskpart clean módszerrel törölném a merevlemezt [link], majd újrainicializálnám MBR / GPT-re, aztán formáznám a kívánt fájlrendszerre.

[ Szerkesztve ]

(#18360) Daywalkerke válasza Moonwolf (#18351) üzenetére


Daywalkerke
aktív tag

Ebay-en már 600Ft-ért lehet kapni a jó tokokat a 2,5"-os külső HDD-khez, én is most rendeltem egyet az új WD Mypass ultra külső HDD-mhez.

(#18361) Daywalkerke válasza wardemi (#18354) üzenetére


Daywalkerke
aktív tag

Szintén ADATA HD710-es külső HDD-m van mint neked és 1,5 év után(2014. végén vettem) már csak 20%-os a kondíciója, ezért vettem tegnap egy WD Mypassport Ultra 1TB-os HDD-t, amire 3 év garanciát kaptam és 21990Ft volt, ami szerintem nagyon jó ár volt érte.
ADATA-t meg soha többet nem veszek, mert előtte szintén WD HDD-m volt(ami már kb. 6 éves és 250GB-os, de még mindig 100%-os a kondíciója), maradok ezután végleg a WD-nél és már sajnálom, hogy mással kísérleteztem.

[ Szerkesztve ]

(#18362) wardemi válasza Daywalkerke (#18361) üzenetére


wardemi
senior tag

Ismerős, de lehet csak mi vagyunk pechesek. De én is vissza WDre

iphone 5c | Nexus 7 (2013) | Samsung Galaxy Nexus | PW3

(#18363) kkf válasza King Unique (#18343) üzenetére


kkf
aktív tag

köszönöm a részletes tájékoztatást, hát akkor marad a rack :)

"Vigyázzá, mer Vindózt rakok fel rád, aszt összeomlasz!"

(#18364) nandow válasza King Unique (#18323) üzenetére


nandow
aktív tag

Szia!

Először is köszönöm szépen a segítséged, Asust vettem.

Látom, hogy (#18345) hozzászólásban rodder76 azt írta, neki nem WD a belseje. Kíváncsiságból én is megnéztem most, nálam ugyanolyan van, mint amit a tesztben is írtak: WD10JPVX-22JC3T0.

Letöltöttem a HD Sentinel igyenes próbaverzióját, azzal néztem meg.
Van egy másik vinyóm, a laptopomban volt, most külsőként használom egy hozzá vett házzal (laptopba meg tettem egy ssd-t). Ez már elég régi, 7 éves. Nem értek ezekhez a dolgokhoz, azért is kérdezek. :) Mit érdemes megnézni a HD Sentinelben ezzel a régi HDD-vel kapcsolatban? Azt látom, hogy a teljesítménynél és a kondíciónál is 100 % van, ezen meglepődtem, hisz már 7 éves. Bár azt sem tudom, milyen érték lenne az, ami már rosszat sejtet. :)

(#18365) King Unique válasza nandow (#18364) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Tehát vsz újabban nem váltottak Seagate-Samsungra, hanem eleve kétféle HDD-vel is szerelik az AS400-at.
Ha egy HDD-vel gond van, azt a HDS eleve jelzi a főablakban és a S.M.A.R.T. fülön. Ha ott nincs probléma és 100/100-as, nincsenek szektorhibák, akkor nem kell aggódni. Esetleg, aki annyira biztosra akar menni, nekiállhat tesztelgetni [link]. Bár ezen tesztek időigényesek és egy részük csak a fizetős verzióban érhető el.

[ Szerkesztve ]

(#18366) chris0000


chris0000
őstag

hi.
én is szeretném kicsit meghosszabítani a külső HDD-met,mert elég kényelmetlen mindig ki-be dugdosni a vinyót,meg bujkálni a TV mögött.
korábbi hsz.-ekben olvastam,h HDD USB feliratu lenne a jó,ha van a TV-n.
nekem sajnos nincs,pedig újabb LG model.
[kép1][/L]
[kép2][/L]
most ide van bedugva a külső WD HDD. próbáljak én is 1 legrövidebb hosszabítót,lesz ami lesz?
vinyót nem vágja tönkre?
thx a helpeket.
üdv.

[ Szerkesztve ]

(#18367) ZrogNV


ZrogNV
tag

Sziasztok!
Van egy Samsung 2TB-os D3-as külső merevlemezem, USB 3.0 csatlakozóval.
Lehet fatális baromságot kérdezek, de ha veszek egy usb elosztót akkor rá tudom kötni egyidejűleg 2 gépre?
Oprendszer nem futna rajta, ahogy más program sem csak adatokkat, zenékket, filmekket tartalmazna.

“Nem győzni jöttünk, hanem pusztítani!”

(#18369) King Unique válasza chris0000 (#18366) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Nem feltétlen kell parázni, mert volt akinél ~ 2 m-es kábellel a normál 0,5 A-es port is meghajtotta a 2,5" külső HDD-t. Persze ezt nyilván TV-je és külső merevlemeze válogatja, hol megy, hol nem.
Vehetsz hozzá egy 1 | 1,8 | 2 m köröli USB 3.0 A - microB (apa - apa) hosszabbító kábelt, amivel talán még meghajtja a TV normál portja is. Ha nem, akkor max hozzátoldasz a végéhez egy ilyen Delock Y kábel megoldást, mivel van a TV-n 3 db USB port. Vagy eleve USB 3.0 A - microB (apa - apa) Y kábelt veszel, de azok rövidebbek.

Persze lehet variálni és spórolni, így a gyári kábeléhez is hozzá lehet toldani egy sima USB 2.0 A - A (apa - anya) hosszabbító kábelt. Továbbá a 3.0 Micro-B aljzatba belemegy a 2.0 Micro-B csatlakozó, így akár egy USB 2.0 A - microB (apa - apa) kábel is használható.
Viszont a 3.0 hosszabbító kábel jól jöhet PC-s használathoz is, főleg ha fontos a nagyobb adatátviteli sebesség, így lehet azt érdemesebb inkább venni.

(#18370) King Unique válasza ZrogNV (#18367) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Egyidejűleg, fizikálisan csatlakoztatva csak 1 gazdaeszközön (gépen) használhatod. Ha 2 gépen is hozzá akarsz férni a tartalmához, akkor oda valami megosztás, vezeték nélküli adatátvitel kell.

(#18371) chris0000 válasza King Unique (#18369) üzenetére


chris0000
őstag

Thx a részletes leíràst.Áttanulmànyozom. :R
Üdv.

(#18372) jozs6200ax


jozs6200ax
aktív tag

Üdv!

Vásároltam egy Asus zendisk AS400-as 1T külső hdd-t. Tv-hez szeretném használni ( Samsung EH5300) filmek lejátszására. Sajnos hiába dugom a tv-re az nem ismeri fel. Világít , hallom ,hogy megy ,de nem jelenik meg .(Hdd 5v 1A fülbe csatlakoztatva) Esetleg tudtok valami megoldást ? Válaszotokat előre is köszönöm

(#18373) King Unique válasza jozs6200ax (#18372) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Ha áramot kap rendesen és a TV tudja kezelni az NTFS fájlrendszert, akkor vsz az a baj, hogy gyárilag 2 db partíció van rajta [link]. Ha a CDFS az első, akkor azt lehet nem tudja kezelni a TV... nyilván PC + desktop OS kombónál nem okoz semmilyen problémát, de ezek az egyéb külső eszközök primitívebbek ilyen téren...adatmentés után a diskpart módszert tudom javasolni, ami ezen hsz végén van [link]. Ha az nem oldja meg, akkor passzolom és érdeklődj a TV topikjában.

[ Szerkesztve ]

(#18374) jozs6200ax válasza King Unique (#18373) üzenetére


jozs6200ax
aktív tag

Ha ezt végre hajtom, akkor hogyan tudnám vissza rakni a hdd-re CDFS-en tárolt szolgáltatást? Adott esetben Asus speedet

(#18375) King Unique válasza jozs6200ax (#18374) üzenetére


King Unique
titán

Eredeti állapotába vsz sehogy...letölthető a gyártó oldaláról is a program [link], de hogy külön installálva működik-e, azt nem tudom? Elvileg kéne, hisz csak egy szoftverről van szó, ami gondolom felismeri a támogatott meghajtót. Jobban megnézegetve, a magyar nyelvű leírás alapján felrakható utólag is, ha jól értelmezem.

Ezért szívás adott esetben a TV ás társai eszközökön való használat, mert ott nem garantálható úgy a teljes kompatibilitás és megfelelő működés, mint PC, notebook és asztali operációs rendszer esetében. Persze akadnak direkt ilyen célra való külső merevlemezek is. Azért az AS400 is megfelelne a célra, csak vsz ez a + partíció kavarhatott be.

[ Szerkesztve ]

(#18376) SunMount3r válasza chris0000 (#18366) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Én nem javasolok konkrétan semmit, mert ahogy a Topic gazda is írta, elég lutri lehet a dolog a hosszabbítással. Csak azt írom amit én is tenni fogok (ugyan ilyen szériás WD winyóm van), ill. amit a Samsung TV-s topic-ban tanácsoltak.: Ha USB-A apa-anya hosszabbító kábelben gondolkodsz inkább, akkor olyat érdemes venni aminek ilyen burkolt az anya dugasza, mert a legtöbbnek sima fém, "pucér", burkolatlan vége van, ami állítólag rendszeres használathoz (ki-be dugdosáshoz) nem épp a legjobb, mert elhajolhat a fém és nem érintkezhet rendesen.

Semmi biztosíték, hogy működni fog a TV-ddel a hosszabbítás, de pl. engem a Samu TV-s topic-ban megnyugtattak, hogy 1m még nem lehet gond, abban az esetben, ha a HDD-s dedikált USB portba kötöm a HDD-t. Ezeken az LG-ken nem tudom, hogy lehet e ilyen a kiosztás, főleg, hogy nincs jelölve külön a port mellett, ezért is írom, hogy lutri. De ha már belevágsz, akkor talán érdemes ilyen burkolt végű kábelt venni.

Milyen a TV pontos típusa egyébként, hogy nincs rajta dedikált HDD USB port? (Nem vagyok otthon LG TV terén, szóval lehet, hogy semelyiken nincs, vagy nincs jelölve, vagy mind olyan)? :F

(#18377) jozs6200ax válasza King Unique (#18375) üzenetére


jozs6200ax
aktív tag

Megfordult nekem is a fejemben. Holnapig várok vele. Akkor egy samsung m3 portable -val megpróbálom a tv-t összekötni. Azzal megválaszolom az ntfs kompatibilitást is egyúttal .Nem szeretném elveszíteni ezt a kis szolgáltatás mert valóban dob rajta.

(#18378) King Unique válasza SunMount3r (#18376) üzenetére


King Unique
titán

Fentebb írta, hogy csak sima USB IN —► 5 V | 0,5 A. Ettől még nincs kizárva, hogy akár hosszabb kábellel ne pörgetné meg, bár garancia sincs rá, hogy igen.

Érdekes ez a burkolt végű Type-A female aljzat, ezen még nem töprengtem eddig. Mondjuk a Type-A és Type-B csatlakozó és aljzat eléggé strapabíró ahhoz, hogy ne deformálódjon csak úgy. De persze érdemes lehet erre is odafigyelni.

(#18379) King Unique válasza jozs6200ax (#18377) üzenetére


King Unique
titán

Program manual szerint utólag is fel lehet telepíteni, csatlakoztatva a támogatott meghajtót és megadva a serialt. De ha parázol emiatt, akkor inkább várjál, mert a diskpart gyalul mindent és csak kellő körültekintéssel érdemes használni.
Újabb TV-k támogatni szokták az NTFS fájlrendszert, az csak nem lehet gond. Inkább a GPT partícióstílust nem tudja mindegyik és ezek csak MBR-es és max 2 TB tárolókapacitású lemezt tudnak kezelni.

[ Szerkesztve ]

(#18380) chris0000 válasza King Unique (#18369) üzenetére


chris0000
őstag

átnéztem a leírtakat és jelenleg nekem ez lesz a tökéletes választás.

h.sz-ben is írták,idézem:
"Rendben működik a kábel. LCD tv 2 db USB portjába beledugva rendesen megtáplálja a 2,5"-os 1 GB-os Verbatim külső merevlemezt."

#18376 nlpK thx.
üdv.

(#18381) jozs6200ax válasza King Unique (#18379) üzenetére


jozs6200ax
aktív tag

Tv topicban azt a választ kaptam a korábban említett gondomra, hogy esetleg kevés neki az 1 usb. Próbáljam meg y- csatlakozással. Kérdés. Az lehetséges, hogy annak ellenére, hogy a led világít folyamatosan és érzem, hogy pörög a hdd, attól még kevés lenne neki az 1A csatlakozás?

[ Szerkesztve ]

(#18382) apszi válasza chris0000 (#18366) üzenetére


apszi
őstag

Csak, hogy még egy tapasztalattal bővüljön a rálátásod, nálam egy ugyanilyen HDD-t, ugyan Samu tv, de gond nélkül hajtott egy mezei 500-1000Ft-os USB 2.0 apa-anya 1.8m-es átalakító kábelen keresztül. :K

(#18383) King Unique válasza chris0000 (#18380) üzenetére


King Unique
titán

Az ok, hogy Y kábel és 2 db port, ami biztosan megtáplálja stabilan. Viszont eleve hosszabbító kábelt kerestél kényelmetlenségi okok miatt és ez a Delock azért elég nyúlfarknyi...vagy netán még hozzá lesz toldva másik kábel is?

(#18381) jozs6200ax: szerintem azt fentebb már kitárgyaltuk, hogy mi lehet a gond... a TV vsz nem tudja kezelni a +Speed gyári partícióját, mert primitívebb ilyen téren, mint pl. egy notebook. A HDD IN 1A portnak meg bőven meg kell tudni hajtania egy 2,5" 5400rpm HDD-t. Ha a merevlemez felpörgött, vibrál a burkolata, az is arra utal. Ha eleve elégtelen lenne a táp, akkor fel sem pörögne normálisan, kattogna, egyéb fura hangot adna ki. Ha a másodikként említett M3-at nem ismeri fel a HDD portban, akkor ott más gond lesz. Kábel, fájlrendszer, USB vezérlő kompatibilitása stb.

[ Szerkesztve ]

(#18384) chris0000 válasza King Unique (#18383) üzenetére


chris0000
őstag

hmm,hát ha ettől nincs hosszabb,akkor lehet még megtoldom egy 0,16-0,30-0,50-es kábellel az aljzatot.
az áramellátás már adott lesz.sőt lehet ez a legjobb megoldás nekem,h ilyen rövid az Y kábel.
először a táp legyen biztos,utána meg lehet ésszerűen 1-2 méter hosszabítóval toldani az aljzatot.
de először kipróbálom egy 1 méteres sima hosszabító kábellel hátha működik.

[ Szerkesztve ]

(#18385) jozs6200ax válasza King Unique (#18383) üzenetére


jozs6200ax
aktív tag

Samsung M3 portable-t gond nélkül felismerte a tv. Közben érdeklődtem , más is jár ebben a cipőben mint én . Gyári partíció nem ludas. Több tévére próbálták csatlakoztatni sikertelenül. A teszt írójának viszont gond nélkül működik. Meglátásom szerint más verzió vagy hdd típus lehet a ludas. Mindegy veszek egy Portablet az asust meg vagy eladom vagy megmarad , Hdd-ből sosem elég.

(#18386) King Unique válasza jozs6200ax (#18385) üzenetére


King Unique
titán

Ha nem a CDFS miatt van, akkor meg a TV hiányossága... nyilván van különbség egyes készülékek között, firmware sem ugyanaz. Egy firmware frissítés talán javíthat rajta. A másik meg az, hogy eleve nem is TV-hez valók az ilyen külső vinyók elsődlegesen és vagy működik rajta normálisan, vagy nem. Az sem garantálható, hogy minden típussal kompatibilis lesz. PC, notebook esetében nyilván nem igazán vannak ilyen gondok, hiszen elsődlegesen azokhoz készülnek.
Továbbá, aki annyira biztosra akar menni kompatibilitás terén, az ennyi erővel vehet Adata HC500, vagy más, direkt TV-hez ajánlott modellt. Ami már fentebb is volt többször említve.

[ Szerkesztve ]

(#18387) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Sziasztok!

Én azt kérdezném, hogy én úgy tudtam eddig, hogy a WD-hez 2-3 év gyártói garanciát adnak. Most nézem a helyi webshop-ban (ahonnan általában vásárolni szoktam) és a MyPassport-okhoz 2 év, a belső 3.5"-os vinyókkhoz pedig 3év "Telephelyünkön érvényesíthető garanciát" írnak. Ez mit jelenthet, akkor ez nem hivatalos gyártói garancia, vagy mégis? :F

Köszi! :)

(#18388) King Unique válasza SunMount3r (#18387) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Legjobb, ha Garancia kérdés, fogyasztóvédelem topikban kérdezed meg. Illetve az adott boltnál érdeklődj e-mailben, telefonon. ;)

A My Passport Ultra sorozatnál is volt téma korábban, hogy a régebbiekre itthon a legtöbb bolt csak 2 évet ad, az újakra inkább adnak 3 évet. Viszont hivatalosan 3 év garancia van az összes Ultra modellre, de sok bolt szereti ezt "lenyelni", vagy csak 1-2 évvel kapják a nagykertől, bolti | gyártói garancia és egyebekkel trükköznek összevissza.... Viszont attól még pl a 3 éves gyártói garancia adott, amit regisztrálva WD oldalán is le tudsz ellenőrizni. Illetve későbbiekben, ha szükséges, akkor RMA ügyintézés útján tudsz érvényesíteni, elküldve a terméket a legközelebbi WD szervizbe.
Amúgy mi köze egymáshoz a 2,5" Passportoknak és a 3,5" natúr merevlemezeknek? Utóbbinál is vannak típusok, amelyek 3-5 év garisak, de azért hivatalosan nem jár mindegyikre 3 év.

(#18389) SunMount3r válasza King Unique (#18388) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Tehát egy újonnan akár milyen boltból vett WD MYPassport-ra érvényes a 3 év garancia, ha beregisztrálom a honlapjukon? Mert akkor miért nem azt írják ki a webshop-ba, hogy mondjuk 2 év helyszíni + 1 év gyártói (ami ígyis-úgyis 3 év gyártói, mert gondolom ők is nekik küldik vissza). Vagy nem teljesen tiszta amit írtál róla, van, hogy "olcsóbban" kapják meg a WD-től őket a boltok, ha lemondanak a gyártói garanciáról?

(#18391) King Unique válasza SunMount3r (#18389) üzenetére


King Unique
titán

A 3 év gyártói garancia, az 3 év. Az, hogy ez egyes boltoknál a garancia hogyan valósul meg a helyszíni és a gyártói tekintetében, azt a fentebb említett helyeken kérdezd meg. Az itthoni törvények alapján az ilyen elektronikai eszközökre 12 hónap kötelező jótállás van. Illetve esetleg még bizonyos esetekben +12 hónap szavatosság, vagy valami ilyesmi. De nem igazán ezen topik témája az efféle (jogi) ügyek megvitatása és jogosultságok megállapítása. Így újfent csak azt tudom tanácsolni, hogy pontos információk felől a másik topikban érdeklődj! ;)

(#18392) SunMount3r válasza King Unique (#18391) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Mindenesetre berendeltem a kiszemelt MYPassport-ot az ED-től, itt 3 év garit írnak rá, 1K-val olcsóbb és nekik is van boltjuk helyben... :)

(#18393) Hunork


Hunork
veterán

Hali!

Ismerősöm kérdezi, hogy a Maxell típusok jók-e(1TB), mennyire megbízhatóak? (most akciós) konkrétan: [link]
Vagy WD Elements? (drágább, de 2TB)

"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut

(#18394) King Unique válasza Hunork (#18393) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Kép alapján Tank E-Series. Korábbi 2,5" Maxell külső HDD tapasztalatok: [LINK]. Azóta nem volt panasz, de megbízhatóság felől náluk érdeklődj!
Ha meg 2,5" WD külső, akkor inkább a My Passport sorozat javasolt, már csak a +1 év garancia miatt is.

[ Szerkesztve ]

(#18395) 1stVikman


1stVikman
senior tag

Sziasztok!

Csak annyit szólnék hozzá a témához, a WD Elements Portable meg a WD My Passport Ultra ugyanazt a hdd-t tartalmazza. :D Aki kicsit vágja a németet, annak itt egy videó róla: [link]
Aki nem kíváncsi a körítésre, annak az tekerjen a 11.perchez, ott a lényeg. :D
Szóval a szoftveres körítésen kívül nincs különbség. ;-)

Hogy ON is legyen, 2TB körül vennék valami külső hdd-t, de nem tudok dönteni.
Van itthon még első szériás My Book 320GB, első szériás My Passport (semmi egyéb megnevezés) 250GB, 1TB Toshiba Stor.e Basic és egy 2TB WD red+ sharkoon rapid case kombó is, szóval tapasztalat van mindegyikkel. És pont emiatt nem tudom eldönteni, hogy milyet vegyek. :D
Adattárolásra kéne, de elképzelhető, hogy tv-re is lenne kötve.
Jelenleg mindegyiket használom ilyen-olyan módon.
A külső ház+red felé hajlok, de elég húzós az ára, illetve normális áron házat sem találtam. Előző szettet még 25+8-ért sikerült beszereznem, de most legalább 26,5+9-10 lenne az ára egy hasonlónak. Annyiért meg már vannak előre összeszerelt megoldások, sőt, pl a WD elements desktop még olcsóbb is, 31K körül beszerezhető. A gyári cuccal a batár nagy méret a bajom, a külön összeszerelt az ára miatt nem jön be, valamint a TV-s használat kényelmetlen kicsit. (Ha rádugva hagyom, akkor a tv ki- és bekapcsolása után nem jeleníti meg a tartalmát, csak ha újra csatlakoztatom. Cserébe lemegy alvásba, ha nincs használatban.)
2,5" méretben az esetleges áramellátási problémák, és az emiatt kialakulható sérülések aggasztanak, de helytakarékossági és hordozhatósági szempontból a legjobb megoldás lenne.
Szóval mindegyiknek megvan a maga előnye, hátránya, ami miatt nem tudok dönteni. :D

(#18396) King Unique válasza 1stVikman (#18395) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Tudjuk, hogy ugyanaz a merevlemez van bennük, ez nem újdonság. :) A My Passport Ultra a szoftveres körítés, illetve hardveres titkosítás terén tud többet. Illetve általánosan a My Passport esetében kevesebb probléma szokott lenni, valamint a +1 év garancia miatt is ajánlottabb.

2 TB tárolókapacitásnál még meggondolandó a kétfajta fizikális méretszabvány, mivel 2,5 colos kiszerelésben is van ekkora külső háttértár, vagy akár nagyobb is [LINK]. 30-35k összegért kapható ekkora gyári kompakt és külső házas kiszerelésben is. 3,5" méretben a külső házas megoldás is ok [topik], illetve a WD My Book is jó választás.
TV-n sem feltétlen gond az áramellátás, van akinél hosszabbítókábellel még normál, 0,5 A-es USB portban is működött a 2,5" külső HDD. De persze az az igazi, ha HDD feliratú 1 A-es port van rajta [link]. Valamint, ha van több USB port, akkor az Y kábeles megoldás is adott szükség esetén.

(#18397) Hunork válasza King Unique (#18394) üzenetére


Hunork
veterán

Köszönöm a gyors segítséget és választ! :R

"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut

(#18398) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Valamint egy olyan kérésem lenne még, hogy:

Csak 3 db USB 2.0-ás port van a notim-on és most, hogy érkezik még egy MyPassport a meglévő mellé, már nem marad hova dugnom. Ellenben van egy aktív (tápos) USB hub-om, és gondoltam akkor ezen keresztül lennének a külső winyók a noti-ra kötve. Ez mennyire működő képes megoldás (gondolom működnie kell az áram ellátás szempontjából aktív hub révén, de az adatátvitel biztonságára és sebességére kérdeznék most rá leginkább)? Mennyire ajánlott megoldás ez? Pl. ha szimultán hallgatnék zenét is és töltenék le folyamatosan, mind 2 winyót igénybe véve, nem lenne ez gond a winyók szempontjából? :F

(Kímélném őket amennyire csak lehet, nehogy valami bibi legyen velük és ugye az adatátvitel folyamatossága/hibamentessége is jó kérdés, hiszem így effektíve 1 db. USB porton osztozna mind a 2 winyó...)

A válaszokért köszi! :)

(#18399) Alex91 válasza SunMount3r (#18398) üzenetére


Alex91
félisten

Sebesseg esni fog.

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#18400) SunMount3r válasza Alex91 (#18399) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Értem (gondoltam is) és ezen túl bármi hátrány? :F

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.