Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17401) King Unique válasza tomp (#17399) üzenetére


King Unique
titán

Hát, ha az nálad nem okoz gondot, hogy szoftveresen nem lett leválasztva az OS-ről, csak alvóba ment, akkor ok. De PC/ noti + desktop OS párosításnál, ha már ott a lehetőség a megfelelő leválasztásra, akkor érdemes is élni vele.

Unlocker igazándiból Win7 alatt működik a legjobban, Win8.x és Win10 esetében már nem mindig és nem minden leválasztást akadályozó folyamatot listáz ki... A legjobb választás az USB Safely Remove, az mindig megjeleníti, ha vmi fogja [link]. Azonkívül tud parancssorból és gyorsbillentyűvel is leválasztani, utóbbi baromi kényelmes, én is azt használom. :K

A program maga sajnos fizetős és nem is olcsó, én program promó topikban csaptam le rá, illetve kértem kulcsot az újabb verzióhoz [link]. Sokan több kulcsot is betáraztak, ha szépen kéred, talán vkinek van egy fölös. Van 30 napos trial verziója is, érdemes kipróbálni, megnézegetni, mert nagyon cool szoftver. A Windows beépített megoldása sehol nincs ehhez képest és sajnos x év után e téren a Windows 10-ben sem történt előrelépés... :U

[ Szerkesztve ]

(#17402) tomp válasza King Unique (#17401) üzenetére


tomp
félisten

Mindig rámegyek a biztonságos leválasztásra. Vagy ha épp kikapcsolom a notit akkor a rendszerleálláskor lekapcsolja a külső vinyókat. Ha már a 30. leválasztást sem engedi na akkor hagyom, hogy leparkoljon és akkor húzom le.
Az Unlocker Win7-es módban sem listáz ki mindent Win10-nél?

(#17403) King Unique válasza tomp (#17402) üzenetére


King Unique
titán

Kompatibilis futtatásról beszélsz, vagy miről? Ha igen, passz, nem próbáltam...
Én csak saját tapasztalatomat mondom, hogy W7 alatt működik igazán olajozottan. W8.1-en nálam USR van, az a best of. Esetleg trial verziót kipróbálhatod.
Amúgy meg, ha folyamatosan annyira nem engedi leválasztani, az se normális teljesen, akkor ott vmi össze van kutyulva a rendszerben, vagy alapból fogja egyik-másik külső program.

[ Szerkesztve ]

(#17404) pvt.peter


pvt.peter
őstag

Sziasztok!

Szeretnék beruházni egy külső merevlemezre, viszont egyáltalán nem követem ezt a fajta piacot, így segítséget szeretnék kérni, hogy ki mit ajánlana az alábbi paraméterek figyelembe vételével:
- min. 1TB
- ár: max. 20eFt
- lehetőleg legyen rajta garancia
- USB 3.0
- a következőre lenne használva: okostévére lenne rákötve, leginkább HD, BlueRay filmek nézésre

Ha esetleg a javasolt eszközhöz lenne teszt is, akkor jöhet az is, illetve bármi egyéb ami segít a döntésben

A válaszokat előre is köszönöm,
Üdv,
Peti

[ Szerkesztve ]

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

(#17405) tomp válasza King Unique (#17403) üzenetére


tomp
félisten

Najó lehet, hogy valami olykor beakad.
Most megy a HDSentinel és az Aida64 is és ment a leválasztás elsőre is. Érdekes, hogy a Win8.1->10-re való frissítéskor a WD Elements vinyón aktív lett a tartalom indexelés. Na ezt kikapcsoltam. Lehet ez fogta meg. :DDD

(#17406) King Unique válasza pvt.peter (#17404) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Első körben a szokásos cuccokat tudom javasolni, ITT nézelődj!
Gondolom 2,5" méretű kéne, azokról is akad több teszt, pl. a népszerű My Passport Ultra és Samsung M3 Portable modellek.
Vagy, ha nem kell a szoftveres körítés, akkor egy jobban hűtő, minőségi 2,5" külső aluház + HDD is jó párosítás. Ahhoz meg ott a 2,5" rack topik összefoglalója.

lesz majd összefoglaló a jövőben itt is, csak egyelőre kicsit lassan készül.

[ Szerkesztve ]

(#17407) Maksifül válasza Jarod1 (#17400) üzenetére


Maksifül
senior tag

Minden bizonnyal az asztali gépen csak USB2-es csatolók vannak. A laptopon van 3-as is.
Igen, hálózati táppal rendelkezik a 3,5"-ös Toshiba.

Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U

(#17408) pvt.peter válasza King Unique (#17406) üzenetére


pvt.peter
őstag

Szia!

Köszönöm szépen a válaszodat.

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

(#17409) King Unique válasza pvt.peter (#17408) üzenetére


King Unique
titán

Szívesen.
Aztán melyik külső vinyó lett a szerencsés kiválasztott?

[ Szerkesztve ]

(#17410) Land


Land
veterán

Sziasztok!

2 TB-os külső merevlemezt venne egyik ismerősöm. 27k-ért ezt a kettőt találtam.

Samsung D3 Station 3.5" 2TB USB 3.0 STSHX-D201TDB
Toshiba STOR.E CANVIO 3.5" 2TB USB 3.0 HDWC120EK3J1

Melyik lenne a jobb? Köszi!

Pixel 8 8/128 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive

(#17411) King Unique válasza Land (#17410) üzenetére


King Unique
titán

Szevasz!

Ár kategóriában mind a kettő elég kedvező, amolyan "best buy", de minőség és megbízhatóság már más kérdés... D3 Station külső vinyót én annyira nem ajánlom, mert akadt aki korábban megszívta vele [link], [link].
A Canvio Desk modellt meg nem ismerem, de kb. amolyan elmegy kategória. A topik eddig összegyűjtött infói alapján, alapjáraton ezeket ajánlom [link], ennek 3,5" részét + Elements Desktop is szóba jöhet.

Valamint a 2 TB egy nagy választóvíz, mivel már 2,5" méretben is 3-4 TB-nál tartanak és 3,5" külsőt igazán 2 TB+ esetében érdemes venni. Ezen logout bejegyzésemet megnézed, láthatod, hogy 30k körül is van ekkora mobil méretben:

> > > Nagy tárhelykapacitású (3-4 TB) 2,5" külső merevlemezek < < <

[ Szerkesztve ]

(#17412) King Unique


King Unique
titán

Látom kérdésekre válaszolás után, itt sem szokás reagálni semmit...

(#17413) Maksifül


Maksifül
senior tag

Korábban volt panaszom a Dell Precision asztali gép USB csatlakozóira, amikor külső toshiba Canvio vinyóval nem szeretett együtt dolgozni.. közben észrevettem, hogy más eszközökkel sincs mindig jóban. Pl a Netvadász adaptert is sorozatosan ledobálja, nem ismeri fel, de csinált ilyet már pendrive-val is.
Mi lehet a megoldás? Hogy lehetne gatyába rázni a desktop 7 db USB csatlakozóját?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U

(#17414) King Unique válasza Maksifül (#17413) üzenetére


King Unique
titán

Itt nagyon úgy néz ki, hogy maga az asztali gép nem ok-s ilyen téren. Írtad, hogy csak sima 2.0 portok vannak rajta, ha már azok se működnek megfelelően, ráadásul egyik sem a 7-ből, azzal sok mindent nem lehet kezdeni. Alaplapcsere...
Esetleg előtte meg lehet nézni, hogy másik OS-t, más drivereket is felrakva a gépre, azzal hogyan muzsikál? Ha ott is gyengén, sanszos, hogy hardverhiba.

(#17415) Maksifül válasza King Unique (#17414) üzenetére


Maksifül
senior tag

Köszi!

Azon gondolkodom, hogy hátha az lehet a gond, hogy ezt a desktopot nem támogatja a Dell, Win7 oprendszerrel a hivatalos oldalon. Okozhatja ez ezeket a problémákat? Amúgy sokmindent normálisan kezelnek a portok, egér, billentyűzet, vezeték nélküli gamepad, másik USB-s vinyó. Szóval nem minden egyes port produkálja a hibát, inkább olyan, mintha néha-néha szakadozna.

Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U

(#17416) King Unique válasza Maksifül (#17415) üzenetére


King Unique
titán

Nem tudom, ezért kéne kipróbálni másik oprendszerrel is. Ha a support oldalon XP / Vista és ahhoz való driverek vannak, akkor azzal, bár igazából egyiknek sincs túl sok értelme manapság. Esetleg egy Live Linux alól is meg lehetne nézni.
"másik USB-s vinyó. Szóval nem minden egyes port produkálja a hibát, inkább olyan, mintha néha-néha szakadozna"
Így más a leányzó fekvése, főleg, ha másik külső vinyót megfelelően kezel.

Viszont ezt így nehéz kibogozni a pontos paraméterek ismerete nélkül, hogy most xy nem megfelelő driver, vagy más okozza-e a problémát? USB 3.0 portban elő szoktak fordulni rejtélyes esetek, de 2.0 portban jellemzően a legtöbb külső vinyó stabilan működik.

[ Szerkesztve ]

(#17417) excolonel56


excolonel56
újonc

Tiszteletem a nálam jobban hozzáértőknek! (Tehát mindenkinek itt a fórumban!)
Véleményt, segítséget ill. tippet szeretnék kérni, tekintettel arra, hogy számítógép és külső merevlemez ügyben regisztrációkor nem véletlenül választottam jelemnek a Stonehenge-et :K

Azon vacillálok, hogy az asztali PC-mbe ill. mellé egy videokártyát vegyek-e vagy egy külső merevlemezt és ha utóbbit, akkor milyet, melyiket.
A beruházásra azért van szükség, mert a gyermekem a PC-re - legálisan - letöltött filmeket nézné a TV-n, én pedig közben tudnék molyolni a gépen, látnám a monitoron, hogy mit csinálok.
Tekintve, hogy csak az alaplapra integrált videokártyám van és erről egyidejűleg nem tudok a Tv-re és a monitorra is csatlakozni, vagy extra videokártyában, vagy egy kb. 1 TB-s külső merevlemezben gondolkodom, ez utóbbi esetben a gyermek erről tudná megnézni a VUK-ot, 500-adszor.
Melyik a jobb, biztonságosabb megoldás és ha a külső merevlemez az, akkor melyik gyártó melyik cucca ajánlatos?

Előre is köszönöm szépen a segítséget!

[ Szerkesztve ]

(#17418) King Unique válasza excolonel56 (#17417) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Hát azt neked kell eldöntened, hogy számodra melyik éri meg jobban, melyik a kényelmesebb. Ha szeretnél nyugodtan, külön a PC-n dolgozni, akkor lehet egy külső merevlemez lenne a kényelmesebb megoldás. Bár, ha TV tud hálózaton is lejátszani, elérni a PC-n megosztott tartalmat, akkor az is opció lehet, de az lassabb.

Ha külső vinyó lesz és a TV tud USB-ről lejátszani, dedikált HDD feliratú 1 A-es port van rajta, vagy 2 db port Y kábelhez, akkor stabil áramellátással egy 2,5" külső szóba jöhet. Ha bizonytalan az USB táp, akkor 3,5" megoldás ajánlott. Ezekre rá lehet pakolni egy csomó filmet és TV-re kötve lejátszani. Sokan kihasználják ezt a lehetőséget manapság.
Ajánlani tudok jó-néhányat [link], illetve árak alapján is összeírtam nemrég a lehetőségeket. Valamint vannak ütésálló kivitelűek is, ha a gyerek véletlenül leverné [link]. Találsz mind között 1 TB-os megoldásokat is, mivel egy adott modell, többféle méretben érhető el.

[ Szerkesztve ]

(#17419) patow


patow
senior tag

Sziasztok és kérdezni szeretném hogy beesett egy egy terás külső wd vinyo és hogyan tudnám a pc be beépíteni van még egy sata 2 csatim szabad a gépben létezik valami adapter ehhez

(#17420) King Unique válasza patow (#17419) üzenetére


King Unique
titán

Milyen külső vinyó pontosan, 2,5" / 3,5", mi az, hogy "beesett", leejtették, vagy kaptad??
Illetve most az a kérdés, hogy ki akarod belőle venni a merevlemezt és azt akarod gépbe tenni SATA-ra, vagy külsőként akarod továbbra is használni, mert ahhoz ott az USB??

Illetve, ha gyári külső, akkor azt szétszedve ugrik a garancia, már ha van még rajta. Amúgy szét lehet őket feszegetni, de, ha pl. olyan 2,5", aminek SATA-ra integrált USB aljzata van, akkor azt nem tudod berakni a gépbe.

[ Szerkesztve ]

(#17421) patow válasza King Unique (#17420) üzenetére


patow
senior tag

2.5 ös és kaptam ajándékba és de szétszedni nem akarom és úgy lehetséges satára kötni

(#17422) King Unique válasza patow (#17421) üzenetére


King Unique
titán

1. Mért akarod SATA-ra kötni, USB nem jó, vagy talán csak 2.0-s a külső vinyó, vagy a gépeden csak 2.0 portok vannak és a lassúság miatt?
2. Ha nem szeded szét, eleve hogyan tudnád gépbe beletenni, SATA-ra kötni, mivel a külső burkolaton csak USB interfész van?
3. Ha integrált USB-s, akkor szopacs, mert azt amúgy sem tudod SATA-ra kötni...

Esetleg egy pontos típust elárulsz? :)

[ Szerkesztve ]

(#17423) patow válasza King Unique (#17422) üzenetére


patow
senior tag

integrált USB-s wd pasport ultra és jóban néz ki ha nem lifeg lefeg a házon kivül és van usb 3.0 külsö csatim de ha oda rakom azt vettem észre hogy nehezebben butol be a gép ha rávan dugva, a belsö vinyoim satán flottabul müködnek és van még egy felesleges sata foglalatom ezért gondoltam hogy valami adapterel megoldható

[ Szerkesztve ]

(#17424) excolonel56 válasza King Unique (#17418) üzenetére


excolonel56
újonc

Nagyon szépen köszönöm a választ és a linkeket, a tippeket.
Ezek szerint a külső merevlemezes megoldás lesz a befutó.

Még egy kérdés, ha megengeded: LG (okos) TV-re szeretném rákötni, mindenféle csatlakozók vannak rajta, 3 USB, HDMI, scart stb. Ilyen esetben elég olyan külső vinyó-t venni, ami USB-ről kap áramot, vagy egy külső áramellátású kell?

Üdvözlettel!!!

[ Szerkesztve ]

(#17425) King Unique válasza patow (#17423) üzenetére


King Unique
titán

Ezt mondtam... a My Passportok integrált USB-ek, így nem is érdemes szétszedni őket, mert nem lehet SATA-ra kötni, mivel a SATA csatlakozóra van rárakva az USB aljzat is.
Illetve ezeket menet közben szokás rádugni a gépre, majd leválasztani. Lehet előtte is és géppel együtt indítani, de bizonyos alaplapok és BIOS / UEFI beállítások mellett, akadhat a boot, mivel arról próbálja betölteni a rendszert. BIOS beállításait, boot sorrendet kell megnézni, szokott lenni erre is opció.

(#17424) excolonel56: szívesen. :) Nem mondom, hogy csak ez jöhet szóba, de ez egy kényelmes megoldás lehet.
TV-nél írtam, hogy az a tuti, amin megnövelt áramú, HDD jelölésű port van, mert a sima 0,5 A-es port nem mindig elég nekik. De, ha van rajta több port, akkor egy USB Y kábellel is megoldható a dolog. Ilyet lehet venni olcsón külön is hozzá, de van, amelyikhez gyárilag ilyet adnak.

(#17426) patow válasza King Unique (#17422) üzenetére


patow
senior tag

Köszönöm

(#17427) excolonel56 válasza King Unique (#17425) üzenetére


excolonel56
újonc

Szuper! Megnéztem, van ilyen csatlakozó a TV-n. Köszönöm még egyszer, Király Úr!

(#17428) ruti


ruti
Közösségépítő

sziasztok, szia Gazda :)
van most Auchan-ban pontgyűjtő akcióban ASUS Zendisk AS400 (18e Ft)
erről mit lehet tudni, mi a belseje, vannak-e tapasztalatok?
-
illetve ennyi pénz körül van-e jobb alternatíva?
usb3, 2,5", TV mellé lesz, de lehetőleg ne kelljen neki Y, 5600 rpm, átlagos felhasználásra, 1 TB kellene
vagy jobb ár-érték arányban lehet 2 TB is.
köszi előre is

[ Szerkesztve ]

Session Closed << BlueGift - Magyarország első digitális PC játék sorsoldája <> http://logout.hu/cikk/bluegift_logout_hu/teljes.html >>

(#17429) King Unique válasza ruti (#17428) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Nocsak, régi ismerős... :)

Tapasztalat, teszt itt a topikban nincs róla, csak azt tudom mondani, hogy azért nem lehet rossz darab. Fém ház=jó hőelvezetés, szoftveres extrák (Asus +Speed=USB turbo driver) és ha 18k az 1 TB-os belőle, akkor az elég jó ár érte.
Nem tudom mi van a belsejében, változó...Van egy jó oldal, ahol az összes gyártóról akad teszt, de azért Asus nem az a kimondott külső vinyó gyártó, így nem is szerepelnek a listán. De annyi erővel a Gigabyte és a Sony se.

Amúgy a szokásos cuccokat tudom még ajánlani, ha ki tudod bogozni a sok linket, amiben van infó bőven és néhány teszt. Illetve nemrég írtam egy logout bejegyzést is a 2,5" témakörben, ahol az árakat taglaltam. Mind2-nél akad külső mobil rack + HDD megoldás is, mert korábbról úgy emlékszem, hogy te inkább annak voltál a híve.

TV-n használva a stabil tápellátás meg az ottani USB-port képességeitől függ leginkább, ha HDD jelölésű 1 A+, akkor minden rendben lesz. Ha csak 0,5 A-es, USB jelölésű, akkor vagy/ vagy kategória. De, ha van több port, akkor egy Y kábel segíthet a dolgon, ami azért nem akkora nyűg szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#17430) ruti válasza King Unique (#17429) üzenetére


ruti
Közösségépítő

köszi a gyors választ :R
-
végül is pótolható dolgok tárolására (filmek) be merem vállalni a nem bontható kivitelt (fontos adatokhoz továbbra is kevesebb adatvesztési kockázatot látok a hdd+rack-el, de az persze már külső tápos legyen - meg 3,5"-es),
meg lehet azóta a kompakt külső hdd-k hibaaránya is javult.
-
TV-n 3 db USB 2.0-es port van, végül is kettő lefogható szükség esetén, de majd csekkolom, van-e valamelyiken bármilyen jelölés

Session Closed << BlueGift - Magyarország első digitális PC játék sorsoldája <> http://logout.hu/cikk/bluegift_logout_hu/teljes.html >>

(#17431) King Unique válasza ruti (#17430) üzenetére


King Unique
titán

Másodlagos adatokhoz valóban jó lehet egy gyári kompakt is, bár egyik-másiknak az integrált USB-aljzat a hátránya. Ha tönkremegy, ha.
Hibaarány az szerintem mind2 megoldásnál vegyes manapság. Kompaktnál főleg az olcsóbb, basic sorozatoknál fordul elő jobban, de ugyanúgy külső házaknál is jelen van, illetve merevlemezek se olyan megbízhatóak manapság, mint régebben.

Amúgy meg a 2,5" megoldások népszerűbbek manapság is, USB 3.0/ 3.1 portok eljövetelével már a stabil tápellátás sem gond.
Lehet TV-n elég neki egy normál port is, de változó. Igazából a gazdaeszköztől függ, mert egy PC-n, notebookon stabilabbak a portok és nagyobb áramleadásra képesek. Nálam pl. nem csak a notebook 3.0, de még a 2.0 portja is felpörgeti a 2,5" 7200-as külső vinyót. Ugyanez TV, vagy Set-tox-box (normál) 2.0 portjairól már nem feltétlen mondható el.

[ Szerkesztve ]

(#17432) tpeter77 válasza King Unique (#17431) üzenetére


tpeter77
addikt

szia

Olvastad?
USB 3.1

ezzel megoldódna a külső merevlemezek kis áramú USB kínlódása?

(#17433) King Unique válasza tpeter77 (#17432) üzenetére


King Unique
titán

Olvastam, de ezek azért nem friss dolgok, már több hónapos hírek...korábban is voltak itt PH!-n USB 3.1 kapcsán infók, illetve külföldi oldalakon akadnak sokkal átfogóbb tesztek is már egy ideje. :)

"ezzel megoldódna a külső merevlemezek kis áramú USB kínlódása?"
Már rég megoldódott az USB 3.0-val. 2,5" 5400 - 7200 RPM-es külső vinyóknak is elegendő a 3.0 port.
A gond mindig is a sima USB 2.0-val volt, ami szabványosan csak 500 mA áramot tud leadni. De vannak olyan gazdaeszközök, amiken ennél is többet, ezért vagy/ vagy kategória ilyen téren.

(#17434) lecterdoctor


lecterdoctor
tag

Sziasztok!

Ma adta be a kulcsot a vénséges vén, már két és fél éves WD My Passport 1Tb-s külső winyóm. Természetesen garancia már nincs rajta. Amit produkál: kattog egy darabig majd leáll, a gép nem lát semmit rajta, gondolom erős hardverhiba. Keveset volt hordozva, asztalon állt, ritka volt a földrengés is.

Milyen lenne érdemes venni? Főleg torrentezni kellene, ha lehet olyan ami több mint két és fél évet kibír. Ill. innentől kezdve nem bízok a másik külső winyómban sem, főleg hogy azon sokkal értékesebb, személyes dolgok vannak. Mire érdemes lementeni? Pendrive jobb, mint a hdd? kb. 64 gb adatról lenne szó.

Előre is köszi!

(#17435) King Unique válasza lecterdoctor (#17434) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

A kattogás nem jó jel...ha nem az elégtelen USB táp miatt csinálja, akkor vsz a merevlemezzel lesz a gond. Amivel meg otthon nagyon nem lehet mit kezdeni, illetve másik házba se tudod áttenni, mert integrált USB aljzat van rajta.

Hogy mért ment tönkre, annak több oka is lehet, pl.ezekre nem figyeltél oda, vagy tényleg csak ennyit bírt.

Mondanám, hogy vegyél My Passport Ultra/- Ultra Metal külsőt, mert azok jók és megbízhatóak, de ezek után gondolom jobb, ha nem erőltetem. :D
Szerintem érdemes lehet megpróbálni a 2,5" külső ház + HDD kombinációt, ami mérnöki szemmel nézve jobb. Persze pro/ kontra van mind2 oldalon.
Vásárlási tippek: [2,5" & 3,5" alternatívák], [logout bejegyzés]. Mindkettőben vannak mind2 megoldásra alternatívák.

"Pendrive jobb, mint a hdd?"
Szerintem HDD megbízhatóbb ilyen célra. Pendrive-ból sok a gagyi, amiről csak úgy eltűnnek az adatok, mint pl. a híres K......
Viszont 64 GB eleve nem nagy adatmennyiség, ami akár optikai lemezeken és online tárhelyen is elfér + a géped merevlemezén. De a legbiztosabb megoldás ezeket kombinálni, pl. felhő + belső + | / külső HDD.

[ Szerkesztve ]

(#17436) alfalibra


alfalibra
tag

Sziasztok!
Hozzánemértőként szeretném a segítségeteket kérni:
fontos fájlok, zene- és filmgyűjtemény biztonsági tárolásához, (időnként Tv-re kötéshez) szeretnék venni egy megbízható 1TB-os, 2,5"-es külső HDD-t.
A SILICON POWER Armor A15 1TB 5400rpm 32MB USB 3.0-vel szemezek, vajon ez jó választás lenne? Vagy tudtok ajánlani vmi (méltán) nagy népszerűségnek örvendő, megbízható típust?

(#17437) King Unique válasza alfalibra (#17436) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Alapvetően neked is azt tudom ajánlani alternatívák terén, mint a fórumtársnak az előbb (#17435).
SP külsők jónak mondhatóak, 3 év gari, az Armor sorozat pedig ütésálló és ütés-vízálló modellekből áll. Adatbiztonság terén egyik oldalról ez előnyös, de a legbiztosabb megoldás eleve több helyre menteni, több helyen tárolni, mert 100 %-osan megbízható fizikális adattár (pl. belső/ külső merevlemez) nincsen.

Itt a fórumon is többször tesztelgették korábban az A80-ast, illetve az 1 TB változatról a topikban is készült teszt [link].
Egyébként az A15-ben is uaz a merevlemez van, csak a burkolat más. EZEN az oldalon találsz egy csomó külső vinyó tesztet, van SP is. Itt van egy A15-ről is [link].
Az Armor sorozat több modelljének erőssége még Type-A USB aljzat, ami strapabíróbb valamivel, mint a Micro-B.
Illetve ütésálló külső merevlemezekből még a Transcend 25M3 és 25H3 modelleket tudom ajánlani.

[ Szerkesztve ]

(#17438) alfalibra válasza King Unique (#17437) üzenetére


alfalibra
tag

Köszi!

(#17439) tomp


tomp
félisten

Nem olyan régen csináltam egy USB-s feszültség mérést, hogy a WD Elements mennyi ampert vesz fel.
Nos! A laptopom és a tv-m 2.0-s usb portja 0,86A-t kényelmesen lead.
Ezért is tud üzemelni az Elements a maga max 0,5x amperével a 2.0-s usb porton.

(#17440) King Unique válasza tomp (#17439) üzenetére


King Unique
titán

TV-n normál port, vagy HDD?
Hát nem tudom mennyire pontosak azok az értékek és most nem a ráírt +/- eltérésekre gondolok, hanem az effajta kínai kütyük alap hitelességére? Mert ugye ilyen célra speciális műszer - USB-Messadapter - való, de vsz olyan nagyot csak nem téved.

(#17441) tomp válasza King Unique (#17440) üzenetére


tomp
félisten

Ez az Xtar usb mérő elég pontos.
Korábban írtam is. Több töltővel és egérrel is kipróbáltam és ha levontam a ráírt 0,2A-t(írja is a doboza, hogy ki kell vonni) akkor a valós értéket kaptam meg. Ha jól tudom a legpontosabb kompakt usb mérő.
A tv-n a HDD portra raktam. Holnap megnézem a másik portot is.

(#17442) King Unique válasza tomp (#17441) üzenetére


King Unique
titán

Biztos, nem volt még ilyen kütyüm. :D De majd lehet beszerzek párat én is ebay-ről.
0,2 A hibahatár ilyen kis áramértékeknél kicsit sok, nem 0,02?

[ Szerkesztve ]

(#17443) tomp válasza King Unique (#17442) üzenetére


tomp
félisten

Ja de. 0,02A/V. Kicsit elnéztem.
Xtar USB Detector a neve. Hivatalosan 4,5-6V-ig és 0-2,5A-ig mér pontosan. Alatta már pontatlan. Gondolom akkor felette is.

(#17444) King Unique válasza tomp (#17443) üzenetére


King Unique
titán

OK, kösz az infót, akkor lehet én is majd berendelek egy ilyet és mérek. :)) Határok pont jók, mert úgyis csak USB-portok mérésére kell.
Csak mire kihozzák, azt nem győzöm kivárni...idehaza meg nem nagyon látni a boltokban ilyen USB-s áramerős kütyüket, vagy ha akad is, jóval drágábban.

[ Szerkesztve ]

(#17445) tomp válasza King Unique (#17444) üzenetére


tomp
félisten

katt Én itt vettem csak nem neten hanem személyesen az egyik üzletükben.
De megrendelheted ugyan ennyiért az Xtar hivatalos magyar oldalán is.

(#17446) tomp


tomp
félisten

Volt egy 1,5órás konvertálás a külső vinyón. Az után képtelenség volt leválasztani a vinyót.
Még az USR sem tudta leállítani a folyamatokat.

Na ilyenkor mivan? :DDD

(#17447) King Unique válasza tomp (#17446) üzenetére


King Unique
titán

Elég sok folyamat ez, mit jelent pontosan az, hogy konvertálás??
Amúgy valóban lehet olyan helyzet, amikor még az USR sem boldogul vele, de legalább kilistázza. :D
Ilyenkor marad a restart / shutdown. Továbbá, amit belinkeltél az vsz csak egyszeri, exrtrém eset.

A linket meg köszönöm, még megnézegetem itt-ott, illetve másfajtákat is.

(#17448) tpeter77 válasza tomp (#17445) üzenetére


tpeter77
addikt

én 1.5 dollárért vettem ilyet kék színben ingyen 3 hetes kiszállítással kínából.
de vettem még egy hasonlót igy 500 pénzből kaptam kettőt árammérőt 3 hét múlva.

(#17449) tomp válasza King Unique (#17447) üzenetére


tomp
félisten

Handbrake ment mkv vc-1 -> mkv h.264
Tudtommal a többi usb-s mérők már pontatlanok.
Lehet az Xtar pontosabban beállítja, nem tudom.

(#17450) hermandani


hermandani
tag

Sziasztok!
Egy külső winyót szeretnék összerakni.

Kinéztem ezt a HDD házat: Captiva
Mivel 3TB-ig kezel, bele pedig egy WD GREEN 3TB 64MB SATA3 (WD30EZRX) winyót.

Kérdésem az lenne, hogy ez az elképzelésem jól működne együtt?
Mennyire lenne ez gyors? Gondolok itt arra, hogy ezt így adattárolásra használnám, ilyen 10GB-okat remélem nem órákig másolna rá USB3.0-n keresztül.
(eSATA-nak jobban örülnék, de olyat drágán találok. Illetve ha tudtok ajánlani jó eSATA-s HDD házat, azt szívesen venném, köszönöm.)

Másik, hogy mivel új winyót veszek, ezt először formázni - particionálni kell. Külső házban ez megoldható? Nemigen tudnám bekötni az alaplapra most...

Esetleg ha kifelejtettem valamit, hogy mire kell figyelni, tudnátok adni jó tanácsot?:)
Előre is köszönöm a segítségeket :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.