Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aRm1n
aktív tag
válasz djtörök #28500 üzenetére
Úgy tűnik, egyelőre minden Pie romon probléma. Gondolom azért, mert mind közös tőről fakad.
crDroid Pie bétát próbálta már valaki? Adnék neki egy esélyt, ha valaki megerősít benne, hogy működik (és hogy van értelme formázni...)
Samsung Galaxy S10+ - Stock | Xiaomi Redmi Note 8T - crDroid 8 official
-
regener
veterán
Frissítettem a Magiskot 17.1-re Globál stabil MIUI alól (Managerrel), frissítettem vele a modulokat is, most viszont nem indul el a Manager, rögtön kifagy indításkor. Manager app adattörlés megvolt, bármi tipp?
Azis fura volt hogy ha keresni akartam a modulok között akkor a 3. beírt betű után crashelt bármit próbáltam beírni.
[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
Jött is a 17.2 és a v6 Manager amiben javítva van
Sima TWRP-t is lecseréltem OrangeFox R8.0-ra.
Valamiért még az 5. havi dátum szerepel kint, miközben volt R7 is:
OrangeFox R7
* Supports MIUI, Non-Treble, Treble, GSI!ChangeLog:
* Upstreamed TWRP to 3.2.3!
* Added support to installing MIUI after Treble ROM
* [mido] Upstreamed sources to Oreo (Android 8.1).
* [mido] Installing Android 9 (Pie) fixed.
* Partition table updated.
* Hide persist, you still can backup, restore.
* Added flashing cust image.
* Transparent decryption of encrypted data.
* Improved identification of Treble and miui ROMs.
* Improved support for automatic rebooting to recovery after installation of OrangeFox.
* Improved support for disabling dm-verity and forced encryption.
* Improved support for MIUI OTA.
* Magisk updated | Remove Magisk Updated.
* Now using standard tools for unpacking and repacking images
* Auto enable ADB and ADB Sideload button.Gui changelog:
- More optimizations and cleanup.
- Deleted unused pages.
- New reboot menu.
- GUI options placed in other menu.
- Moved communitу scripts to Fox Menu.
- Non UI settings moved to settings page and "fox_menu2" | unused hidden.
- Dark Transparent background for quick settings & btnreboot & btnadvanced pages.
- New splash | Now splash shows current build and TWRP version.
- Fixed button icons mode (fixed dot in left-top).
- Added new icons to "button icons mode".
- Added new advanced menu for "button icons mode".
- Fixed bug with tab when backup keyboard opened.
- Miui settings now have a dedicated page | buttons to activate OTA with recommended settings and to disable OTA settings | Help page.
- Deleted the "Special Actions" page.
- OrangeFox theme engine!:
* Changing themes and colors "hotplug" without reboot!
* All UI Settings moved to new page in OrangeFox UI Center.
* Custom splash moved to OrangeFox UI Center.
* Now header shows current status.* Updated Russian, Ukranian, Indonesian, French, Chineese, Japanse translation.
* A large number of little code optimisations, bug fixes, etc.R8.0:
OrangeFox R8.0
* OrangeFox now supports the backing up of internal storage.
* Improvements in MIUI OTA functionality.
* Improvement in Treble support.
* Updated sources with lastest TWRP.
* Updated Magisk to 17.1
* Support Pie decryption (in Pie ROMs that support encryption).
* Fixed random crashes after install zip.
* Some minor bug fixes.
* Fixed graphic bugs in quick settings on 18:9 screens.
* Minor UI changes.
* Fixed bug with inscriptions in Chinese, Japanese and Korean not appearing on some buttons.
* Increases in devices officially supported.DL: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Upo
addikt
válasz regener #28506 üzenetére
Kipróbálom ezt a 17.2-t, hátha. A 16.0 utáni egyik verzió se működött még, a szokásos látszólag hiba nélkül telepít, ha már egyszer volt telepítve akkor fel is ismeri, "Magisk patched image detected"-et kiírja újratelepítéskor (tehát tényleg felment), de magisk manager alatt "magisk not installed". Nem tudom milyen százalékban működik, nekünk csak 4 mido van (2 3/32-es, 2 4/64-es), de egyiken sem jó, csak a 16.0 magisk.
Közben le is ment a 17.2 telepítés, "magisk not installed". Ez is bukta, megy vissza a 16.0.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
crok
Topikgazda
Tedd fel az Uninstaller-t előtte, majd utána patch. Vagy dirty flash-eld a mostani ROM-ot és aztán az installer.
Egy csomó embernél az volt a gond, hogy a Magisk installer csinál egy /boot img mentést majd azt használja az új generálásához - de nem jó a mentés, ezért pl. bootloopolt a 16.0-ról a 17.0-ra frissítés is és pár órán belül jött a 17.1. Nekem nem volt még ilyen gondom a Magisk-al. -
-
Upo
addikt
Nem kell az egész romot, elég a gyári boot.img is. Akkor azt írja hogy factory boot image detected, úgy se jó. Sőt próbáltam az img-t patchelni, és ha azt flashelem úgy se jó.
Mindegy, egyelőre teljesen jól megy mindenem a 16.0 alatt, igazából nincs szükség feltétlen újabbra. Safetynet check ok (tényleg, azt mikor kapcsolták vissza?) , bankos, telekomos appok mennek.
Illetve most frissítettem a magisk manager-t 6.0.0-ra, de ez is ugyanazt az idegesítő dolgot csinálja mint a régebbiek. Ki van kapcsolva a frissítés keresése, mégis dobálja indításnál hogy frissítsek az új verzióra. Clear data, frissítés kikapcsolása után is.
Úgyhogy igazából nem parázok, mert tudok működő állapotot előállítani. Csak a miuihu frissítéskor van miatta plusz művelet, mert abba a 16.7-et csomagolják ami nem működik, rom telepítés után fel kell még rakni külön a magisk 16.0-t is.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
crok
Topikgazda
A SafetyNet API1-et lekapcsolta a a Google vagy 1.5 hónapja és már csak az API2 él - a 17.0-s Magisk Installer-ben levő Manager-el lett API1 helyett API2 használva először (5.8.x valami volt). A manager-nek meg tiltsd le hogy értesítést küldhessen ( :
A MIUIHU-ban meg sose értettem miért van eleve benne a Magisk installer.. -
Motyesz00
csendes tag
Üdv fórum társak!
Egy kis segítségre lenne szükségem, a mai nap (kb fél órával ezelőtt) jöttem haza a munkából, és zenét hallgattam a telefonomról az autóba (be volt dugva fejegységbe a jack dugó) egyszer csak elhallgatott a zene, és csak úgy kikapcsolt a telefon spontán (40 valahány % volt az aksi) Na most az lenne a problémám, hogy nem akar bekapcsolni... Már próbáltam töltőre dugni (hátha lemerült) és úgy bekapcsolni, és semmi, már a sim kártyát is kiszedtem, és semmi, elkezd bootolni mi.com felirat megjelenik, egyszer végig megy a szürke"pöttyökön" (de legtöbbször azon sem) és újra feketeképernyő, kikapcsolt állapot.... Valaki tudna ebben segíteni, hogy mi lehet a probléma? -
Tidzsi1953
tag
Sziasztok!
Milyen módon lehetne Live Backupot készíteni, hogy ne kelljen újraindulással recoverybe belépni. OrangeFox van jelenleg fent, Epic 8.4.19 verziójú ROM az alap.
Sajnos az Online Nandroid Backup Pro már nem ismeri ezt a telefon típust, amivel régebben kitűnően lehetett backupot készíteni. Script Version: 9.52 és Detected Device: Redmi Note 4G írja helytelenül.
Lehetne ehhez valami új scriptet készíteni ami helyesen ismerné fel a telefont? Redmi Note 4 Global! -
ktomcat
senior tag
válasz Tidzsi1953 #28517 üzenetére
Nem lehet hogy a G az a Global rövidítése?
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz Motyesz00 #28516 üzenetére
Szia!
Szerintem akkumulátor probléma, (mint nálam) tedd töltöre ha fel megy az akku százalék valószínűleg müködni fog.
Persze mielöbbi akkumulátor csere a hosszú távú megoldás.
[ Szerkesztve ]
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
pulutodurumo
őstag
Vajon miért nehéz felfogni, hogy ott kell kiadni a parancsot ahol a *.exe van? Oké hogy nem mindenki DOS-on nőtt fel, de ha parancssoros buzerálásra adjuk a fejünk, legalább tudnánk hogyan működik...
Én a linuxhoz nem értek, ezért kétszer is elolvasom, átgondolom hogy mit, hogyan, miért.
Bocs a duzzogásért, de ez már nagyon nem az első eset.Persze ez nem neked szól, csak épp' a te hszedre sikerült válaszolni.
[ Szerkesztve ]
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
crok
Topikgazda
válasz pulutodurumo #28524 üzenetére
Bakker, mindig elfelejtjük a MIUIHU féle MultiTool-t:
egyetlen programban benne van az egyszeri recovery telepítő / rootoló embereknek minden és van menü meg miegyéb is, igazi All-In-One, nem kell parancsokat kiadni meg parancssorozni Windows alatt:Idézet a MIUIHU oldalról:
- Legfrissebb TWRP letöltése és telepítése minden eszközre
- Saját Recovery telepítése
- Legfrissebb MIUIHU letöltése és telepítése a támogatott eszközökre
- Saját ROM telepítése
- Legfrissebb SuperSU letöltése és telepítése minden eszközre
- Legfrissebb Mi Pc Suite letöltése és telepítése
- Legfrissebb MiFlash letöltése és telepítése
- Alkalmazások mentése és visszaállítása
- Automatikus frissítés újabb verzióra
- Képernyőkép és videó készítése, mentése PC-re
- Telefon infó
- Telefon újraindítása Sima|Recovery|Fastboot|EDL módban ADB és Fastboot módból
- Bootloader ellenőrzése
- Bootloader nyitas
- Napi Zárkepernyo
- Offline használat
- PIN/Jelszó/Minta törlése
- LazyFlasher és no-verity-opt-encrypt
- Anti-RollBack ellenőrzés -
crok
Topikgazda
válasz regener #28506 üzenetére
Kijött az OrangeFox 8.1 - már nem lesz zip install után random reboot vissza a recovery-be ( :
* Updated support for new fstab encryption statements
* Updated support for disabling DM-Verity
* Added separate settings page for languages
* Added quick settings in operation pages (flashing zips, backing up, restoring)
* Added "notch mode" for supported devices.
* Use dark transparent background for quick settings
* Added "restore defaults" for OrangeFox settings
* Updated languages
* Added /cust in fstab
* Minor UI changes
* Minor bug fixed
* Fixed problems with random reboots
* Fixed problems with changing data FS to f2fs
* Led indicator now works on most devices
* Official support for kenzoJa, [ezt] is akartam már linkelni:
Az OrangeFox fejlesztője összedobott egy posztot/leírást, hogy hogy is kell használni az OrangeFox-ot igazából (OTA support, Treble ROM telepítés, MIUI-ra visszatérés AOSP/LOS alapú Treble/nem Treble ROM-ról..). -
gemini
aktív tag
válasz pulutodurumo #28524 üzenetére
Akkor gondolom nekem szól. Ha az összefoglalóban található leírás egyértelmű, akkor a megfelelő helyen adtam ki a parancsot, és van némi fogalmam a DOS-ról. Nem kell egyből hőbörögni, ha valaki nem tud egyből rootolni egy telefont. Ez a második alkalom, hogy megpróbálkozom vele. Az első egy 4A volt, ami a topikjában lévő leírás alapján elsőre sikerült. Most ez nem megy olyan könnyen, és mielőtt ide írtam volna, segítségül hívtam a google-t és a youtube-ot is, de nem találtam megoldást. Crok fórumtárs mindig nagyon segítőkész, és holnap friss fejjel újra átolvasom a blogját, mert ma már hiába teszem, nem sokat fogok fel belőle. Viszont ha nem jutok előbbre, akkor már csak azért felteszem a kérdésemet, hogy a következő "tudatlan" legalább a keresőben megtalálja.
Szép estét! -
Motyesz00
csendes tag
Szia!
De ha felrakom a töltőre, kiírja, pl.:54%. Ha 54%-on van akkor miért nem kapcsol be, ha esetleg feltölt, akkor talán bekapcsol? (egy próbát megér) Esetleg bővebben kitudnád fejteni, hogy nálad mi is volt pontosan ez a probléma? -
kanyi51
senior tag
-
-
aRm1n
aktív tag
Pontatlanság esetén a hozzáértők javítsák nyugodtan, legfeljebb én is tanulok valamit. Használjátok egészséggel!
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S10+ - Stock | Xiaomi Redmi Note 8T - crDroid 8 official
-
regener
veterán
A lazyflasher-no-verity-opt-encrypt.zip-ből nincs frissebb változat? Nem tudom hogy működik-e egyáltalán amúgy, még egy 2016os van meg nekem csak.További kérdés (persze mindenkihez, csak válaszként indult ugye), hogy mik azok a .ziip fájlok és .dmc fájlok?
A .ziip fájlok a downloadban vannak, a .dmc fájlok pedig ezekben a mappákban, neten nem találtam értelmes témát róluk.[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
Így rögtön a gépen megnyitható részen vannak:
Ez a gép\Redmi Note 4\Belső közös tárhely
Tartalmuk megyezik ha megnyitom egy szövegszerkesztővel (csak kikellett másolni az asztalra hozzá).
Íme:A Download/Android mappában a magisk modulokat gyűjtöm, azt én csináltam.
Előző hsz-em elejére még egy lazyflasheres kérdést utolsó másodpercben odaböktem.[ Szerkesztve ]
-
Motyesz00
csendes tag
-
crok
Topikgazda
válasz Motyesz00 #28542 üzenetére
A PC Suite nem minden verziója ismeri fel egyáltalán.
Feltételezem zárt bootloader és globál stabil ROM..?
Ha bootloop van és nyitva se volt az eléggé rossz jel, valszeg' a /system filerendszer megforulhatott.
Ki kellene nyitni a bootloader-t és utána MiFlash-el egy fastboot ROM-ot rátenni. -
crok
Topikgazda
válasz regener #28541 üzenetére
Fogalmam nincs mi lehet, valami szemétnek tűnik.. nem valami kínai ROM van fent vagy malware van azon a telefonon? : \
Lazyflash: ha elindult a telefon akkor jó vagy ( : Nincs amúgy újabb..
De ha olyan recovery-t használsz amiben eleve van DM Verity kikapcsolás akkor nem is kell a lazyflash.[ Szerkesztve ]
-
Motyesz00
csendes tag
Szia!
Sajnos , én nem igazán értek az ilyenekhez, csak "csak kapizsgálom" , hogy miről beszélsz, és gondolom igazad van! Én egy teljesen átlagos felhasználó vagyok, nekem se rootolva nem se semmi, csak alapon használtam mindent, ha ez segítség valakinek, aki tud nekem segíteni ebben. -
crok
Topikgazda
válasz Motyesz00 #28545 üzenetére
Mivel csinálni is csak te fogod tudni segíteni is csak te fogsz tudni ( : Összefoglalóban benne vannak a linkek a leírásokhoz (pl. bootloader nyitáshoz) aztán le kell tölteni a MiFlash nevű programot és azzal egy gyári ROM-ot feltenni vagy nyitás után TWRP-t feltenni és valamilyen ROM-ot clean installal feltenni. De ha ennyire nem konyítasz hozzá én nem javaslom hogy belekezdj mert valószínűleg sikerülni se fog - valaki hátha van a közeledben a fórumról aki tapasztaltabb és segít. Én pl. debreceni vagyok.
-
Motyesz00
csendes tag
crok! Meglehet, hogy ElektrikusDE amit írt az én írásomra, az nem hülyeség? Mert nem tudom 100%-ra feltölteni a telefonom, eddig 98%-volt a maximum, és ha megpróbálom bekapcsolni, egyből megy le 91 , 85%-ra... De így sem sikerül bekapcsolni, szóval tuti , hogy bootloop-os...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest