Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!

Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
válasz
ktomcat
üzenetére
A persist-et természetes módon hagyja ki, a fastboot ROM-ban van egy full üres DE azt SOHA egyik készülékre se teszi fel a script. Fastboot-ból nem flash-elhetó csak recovery-ből és ott is ugye image flash módon. Azt még megpróbálhatod. Ha a Wifi se kapcsol be akkor ott más is sérülhetett egyébként, remélem volt mentésed régről mind a persist-ről mind az EFS-ről.. mert most jól jöhet visszaállítani, legalább a persist-et most. Vagy max TWRP-ből a full ürest és utána elindítani a ROM-ot. Ha meg jó akkor zárni. ROM-ot elindítva látsz WLAN MAC-et, IMEI számokat, BT-t kekapcsolva BT MAC-et?
-
crok
Topikgazda
válasz
ktomcat
üzenetére
USB: megrendelésed nézd már meg hogy van-e olyan írva hogy "narrow" vagy "wide" mert szerintem a "nem jót" rendelted a készülékedhez. Úgy hiszem, hogy ez mindkettő "narrow" és chip nélküli (nem tud fast charge-ot) de neked "narrow" de chip-es van a készülékben.
Ha szétszeded majd akkor hasonlítsd össze ennek a Note 4X Global (CPU: 625) képeivel (az un. "wide" az szerintem csak a 2GB RAM / 16GB ROM változatban volt).HW gombok háttérvilágítása:
su
echo 1 > /sys/devices/soc/leds-qpnp-9/leds/button-backlight/brightness
1 helyett írj nagyobb számokat, 255-ig vagy 127-ig van skálázva emlékeim szerint.
Mikor bejött a hw gomb helyetti gesztusvezérlés akkor minden ROM-ban ki kellett kapcsolni a hw gomb háttérvilágítást mert "zavaró volt", akkor meg minden ROM mellé ment a modulom
abban echo 0 volt
De aztán emlékeim szerint megoldották hogy kapcsolható legyen.. de utána meg mindenki ezt a hülye gesztusvezérlést nyomta mert az húdepixel. -
ktomcat
senior tag
válasz
ktomcat
üzenetére
Na megérkezett a kijelző is, tegnap az akksival együtt be is szereltem, most van egy vadonásúj állapotú midom
Az akksi amit évek óta rendeltem 41%on volt, egyelőre jónak tűnik. A régi meg annyira oda volt ragasztva, hogy a kiszedés nem volt túl egyszerű, így enyhén hajlítgatva volt itt-ott. Aztán letettem az asztalra, később vettem észre hogy elkezdett melegedni, úgyhogy kivittem a fagyba, az megoldotta a problémáját
A ragasztókat nem applikáltam be rendesen (mármint mindegyiken rajta hagytam a védőcsíkot), mert kétségeim azért voltak
A kijelző nem pixelhibás, szerencsére, a navigáció gombok háttérvilágítása nemmegy, de szerintem ez csak bug. A13-as LOS volt rajta, de rá is tettem az A14es crdroidot, nem hittem volna hogy a midon lesz az első A14-es élményem
Ja meg valamiért anno rendeltem hozzá 2 töltőaljzatot, de hiába volt hasonló a felépítésük valahogy a "kis fekete cuccok" nem ugyanúgy voltak rajtuk mint a gyárin... A gyárival meg nem volt bajom végül, úgyhogy kitakarítottam és maradt az
Valószínűleg nem egy a14es rom-on fogom tudni összehasonlítani az akkuidőt az előzményekkel, de egyelőre így pihen a fiókban aztán majd lehet dashcam lesz belőle -
loosht
senior tag
válasz
ktomcat
üzenetére
Én azt használom. Szépen teszi a dolgát, stabil. Ami nem működik: nem lehet képernyőképet készíteni ("Az alkalmazás vagy az Ön szervezete nem engedélyezi képernyőkép készítését") és a gyári tárcsázó bugos elég rendesen (nem működik benne a proximity sensor, beszélgetéskor nem látszik a tárcsázó, így nem lehet letenni, kihangosítani stb.). Legalább egy basic nikgapps kell és akkor az felteszi a Google tárcsázót. Ja és az eddig használt gcam nem megy fel (csomagütközés), újat kellett vadásznom.
-
arcsin
senior tag
válasz
ktomcat
üzenetére
Ha megtalálod az éppen fent lévő rommal jól együttműködő verziót a GCAmból, akkor ok a Night mode, király dolog, portrait mode is stb. Nekem mindig 2-3 at több fejlesztőtől is végig kellett próbálni, midos config fájlokkal néha jó volt néha nem. Nyaralást eléggé szét tudta cs.szni amikor sima fotónál is 20ból ha 1x is a processingbe beletört a bicskája a készüléknek. Csak őszintén meguntam a kísérletezést. Jó meg kicsi a kijelzője a pixel 4a-nak.

-
arcsin
senior tag
válasz
ktomcat
üzenetére
Amikor még mido-m volt próbálkoztam ezzel a móddal GCammodokban. 10ből 4x összeomlott, nem annyi ideig exponált ameddig beállítottam. Azóta vettem egy pixel 4a-t, egy huawei AF15-öt, azóta királyság. Night sightból magától felismeri hogy "helyzet van"(ég van a képen) és átvált astrophotography módba. Az exponálást le tudom állítani akár mikor. Az exponálás kellően hosszú.
Szerintem sosem lesz az igazi ezekben a kókányolt gcamokban. (sajnos) Illetve 3évig legalább le van a gondom a frissítésről, security patchről stb. -
crok
Topikgazda
válasz
ktomcat
üzenetére
Én csak addig nem ajánlanám míg nincs rá csak test R OpenGApps.
Egyébként szerintem egész jó! A másik a Nusantara, de ugyanazért nem mondtam még. -
crok
Topikgazda
válasz
ktomcat
üzenetére
Placebo, 99%, 1% pedig az ami azért van mert restartoltál, lehet volt ott valami beragadva. Inkább egy bugreport-ot néznék Battery Historian-ban vagy BBS vagy hasonló ha merül mikor nem "gondolnád" hogy kéne, meg egy csomagoptimalizálást is csinálnék. Meg ha van Xposed.. akkor ne legyen : D
-
vadkörte
addikt
válasz
ktomcat
üzenetére
& crok
Utoljára MIUI-t frissítettem OTA-val, szóval kicsit tartottam tőle. A Magisk kivételével probléma mentesen lefutott. Azt kellett újratelepíteni.
Van még tartalék az öregben. Ha kellően sokáig lesz még hozzá ROM, lehet mégsem cserélem le.
ktomcat, kipróbáltam a 8.1-es GCam-et. Ha épp nem FC-oz, akkor nem menti el a képet (elkészül, de a feldolgozáskor jön a FC) Maradok a Parrot féle 7.3-nál. (a legjobb eredményt egy őskori 5-ös GC-vel értem el) -
crok
Topikgazda
válasz
ktomcat
üzenetére
Hajjajjj ilyet ne csinálj.. okay, ott van benne a kis IC ami nem engedi mélymerülni de a mélymerült LiPo akkuk meglehetősen veszélyesek. Ez nem NiMH vagy NiCD vagy hasonló (régi fajta) akku, itt ilyesmit nem szabad csinálni, ezekben amúgy sincs memory effect (és okostelefonban nincs NiMH vagy NiCD akku, régesrégi telefonokban volt). A túlmerített akkukat amúgy is külön módszerrel kell tölteni is (éleszteni), tűzveszélyes a túltöltése és a túlmerítése is. Szerintem olvass ennek utána mert árt az akkunak.
-
vadkörte
addikt
válasz
ktomcat
üzenetére
Vettem egy nagy levegőt és feltelepítettem ezt a Louis féle cr-t. (ez volt a "legfrissebb") Lehet, hogy kicsit "pazarlóbban" bánik az akkuval, de ha nem 8-10 naponként töltöm, hanem 5-7, hát egye fene.
Egyelőre jónak tűnik. Az OTA mennyire használható, ajánlott, nem ajánlott mivel már jelzett is egy frissítést. Ha használható, hogyan működik? Letöltöm, telepíti magát? -
crok
Topikgazda
válasz
ktomcat
üzenetére
Pont ezt remélem hogy az lesz, a ROM-jait elég régóta csinálja, elég reszponzív is (:
-
crok
Topikgazda
válasz
ktomcat
üzenetére
Mégaz.. de hogy Erick Eagle a maintainer, aki a Derpfest-et meg a Bliss-t is csinálja
Erre már én is kíváncsi vagyok
-
ktomcat
senior tag
válasz
ktomcat
üzenetére
Nem a PE témájában volt, az evolution-nál írt hasonlót egy illető
-
crok
Topikgazda
válasz
ktomcat
üzenetére
Lehet nálad is a fentebb is tárgyalt Play Store download_services bug volt ami miatt merült..
Hm. Ha BT fülessel és simán se megy hogy egymást halljátok, tehát kétirányúan nem jó és független a telefon mikrofonjától akkor az lehet független attól, hogy a CO érzékelőd is vacakol, nem? Akkor is csinálja ha kikapcsolod a VoLTE-t vagy eleve leteszed 3G-re a rádiót? Ja, ettől még a mikrofonod lehet rossz, sőt, egy óvatos takarítás (zsebpiszok..) simán ráférhet, de a csere is egyszerű és az alkatrész is filléres ha találsz még valahol (emlékem szerint). -
ktomcat
senior tag
-
fpeter84
senior tag
válasz
ktomcat
üzenetére
köszi, hát annyira nem találok olyan víztisztát ami tényleg rendesen körbeéri, hogy kínomban lehet ilyen keretes megoldásnál maradok... mennyire szépen simul fel a szélén? marad itt ott bubi, "fehéredés"? érdemes hozzá folyadékot rendelni plusszban? mennyire bírja a zsebben hordást, nem emelkedik fel a pereme, nem megy alá kosz nagyon hamar?
-
crok
Topikgazda
válasz
ktomcat
üzenetére
Közben addig beszéltünk róla hogy jött ki mégegy EvolutionX update

-
crok
Topikgazda
válasz
ktomcat
üzenetére
"ha nem jön össze a dolog akkor nem lesz oda-vissza kompatibilitás az esetleges backuppal" -- teljesen mindegy, csinálsz egy mentést egy recovery-vel (pl. amivel a ROM-ot is telepítetted) aztán mikor vissza akarod állítani akkor visszateszed azt a recovery-t amivel csináltad (: 4db recovery image összesen nincs 200MB a tárhelyen (:
"a kud recoverys verzióra írják hogy ne a legfrissebbet használjuk mert ilyenolyan bugok vannak és 1el előtte lévő verziót" -- ha előírja a ROM-ot kiadó a verziót akkor nyilván azt használd, de a KUD-os XDA posztot olvasd el végig, leírja hogy ha 4.9-es ROM-ot akarsz feltenni akkor mit, ha 3.18-ast akkor mit használj.
Ha ennyire cink.. akkor csinálj mentést Swift Backup-al, csinálj TiBu-val, csinálj egyet Migrate-el is.. meg recovery-ből is egy full mentést.. aztán akármi lesz vagy restore vagy újraépíted a ROM-od.. ha már belekezdesz úgyis nyomkodni fogod, nem? De. (:
-
crok
Topikgazda
válasz
ktomcat
üzenetére
Na, pont ezért nem nagyon hozok most ROM-okat.. mert el-elhal mindegyik egy-két-maxhárom build-nél (legtöbbnél még három sincs..) és|vagy csak port amik ugyan lehet csillivillik de vagy egybuild-es ROM vagy a leírás szerint alig egy-két bug van de a valóságban meg.. R-t meg GApps miatt se mondanék még most.. nem szivesen teszegetek fel random GApps csomagokat, openGApps még nincs.
Szóval, GiaSen viszi még a Pixel Experience-t és a Descendant ROM-okat, a Revolution-ből is csinált build-et, már a második R beta build jött tőle, szerintem azt is bevállalja majd official-ben. Ott van azért Erik és Smokey, de Smokey szerintem nagyon sokat vállal.. Eriknél a Derpfest Q mindig frissen van tartva (a Pie-et is csinálgatja) meg hát ennek az alapja, az AOSiP - amit Adesh csinál - az is nagyon jó. Ezen kívül is van rengeteg (vagy 20 biztos) csak összevissza elérhetőek, összevissza frissítik (ha egyáltalán) meg el-elhalnak.. ott volt az unoff. AEX Pie is, nagyon jó volt, aztán leadta a mantainer mert már nincs Mido-ja.. aztán hogy, hogy nem most ott van a HavocOS FrozenFire Edition.. nem szeretem a nem egyenes embereket.. ezerszer rákérdeztünk.. egyik nap még azt kéri, hogy mondjuk ötleteket mit tegyen bele a ROM-ba, majd 3 nappal később bocsi, nincs és nem is lesz több build, de ezt az infot is 2 hét alatt lehetett kihúzni belőle.. ezzel a BS indokkal..
XDA-n azért nincs nagy mozgás egyébként mert Telegram-ra költözik kb. mindenki.. mert XDA-n ugye pling linket nem lehet kitenni.. ad-supported linkeket nem lehet kitenni.. kernel forrást (forrásokat úgy általában) mindig nyílttá kell tenni.. Telegram-on meg semmi ilyesmi nincs, meg senkit nem érdekel pedig kellene.. dehát ugye millió az indiai user akik flashaholic módban mindent is flash-elnek, azt se tudják mi fán terem a forrás.. nem érdekli őket az se ha ellopják az adataikat

Recovery-t (egyelőre mindenképp..) mindig azt használd amit a ROM készítője ajánl mert arra van tesztelve, a 4.9-es kerneles ROM-ok (szerintem hülyén, de) mást (máshogy) használnak.. Az EvolutionX a mindenkori legfrissebb KUD Project TWRP-t ajánlja a flash-eléshez [@XDA] | [@KUD Project website]. Amúgy ha recovery-t kell cserélni másik ROM miatt vagy bármi.. akkor ez a művelet a recovery-be reboot-al együtt sincs 30 másodperc.. nem kell tőle tartani, egy pofonegyszerű és gyors művelet.
-
[lAyCsI]
addikt
válasz
ktomcat
üzenetére
Én is CR-t használok, igaz Underground kernellel(3.18) mert a 4.9-eseknek még elég sok az idle drain-je. Ugyanez vonatkozik a stock 3.18-as BabyShark kernelre is.
Néha random nem jelez a led amikor értesítés jön, de már elengedtem a dolgot, mert a többi viszont gond nélkül muzsikál. -
crok
Topikgazda
válasz
ktomcat
üzenetére
Nem volt gond a led-el, van pár ROM amiben az RGB ki van iktatva (nincs rá overlay vagy nincs bekapcsolva se hogy állítható legyen a szín, pl. Pixel Experience) de nincs vele baj, nagyon régen volt olyan, hogy a készülékben mivel kétféle értesítési led meghajtó volt szerelve így az egyikkel nem ment a másik és fordítva. De ez nincs már.
A crDroid szerintem jó választás, nem feltétlen kéne custom kernel se csak ha valamivel nagyon bajod lenne. De tényleg. (Ha kell az infra akkor maradj 3.18-as kernelt használó ROM-on és kernelen, legalábbis egyelőre.) Az üzemidő amennyire nézegettem olyan átlag 10..20%-al rosszabb de ez nagyon felhasználásfüggő.
-
crok
Topikgazda
válasz
ktomcat
üzenetére
Dual SIM-et nem tudok most nézni :|
KudTWRP 3.3.1-3-al ment fel minden.
GApps nem került telepítésre (kiv. az Evo-X + PA Q Dev mert abban eleve van) csak utólag, leírom és látni fogod miért..
A file-okat mind most szedtem le úgyhogy mind a most aktuálisan legfrissebb elérhető volt.
GPS-t a GPS Status & Toolbox-al néztem.
Infrát Mi Remote-al néztem egy LG klímával, de nem sok értelme volt mert mindegyik ROM 3.18-as kernellel jött az IR port meg csak a 4.9-ben nem megy (de azért megnéztem) szóval mind ment, ahogy vártam is.
Bluetooth-t egy Jabra EVOLVE 65 headset-el néztem + 2.4GHz-es WLAN-on böngészőben Youtube video 360p/720p/1080p-n de igazából mit is kellene nézni pontosan..?
GCam: Parrot53 GCam-eket néztem utolsó 7.2 és legfrissebb 7.4.
Egyébként mindegyik ROM borzasztó puritán - amit én spec. szeretek - csak mostmár túlságosan hasonlítanak egymásra
Ashay AICP 15 - feltettem de igazából mivel két hónapja említés sincs se fejlesztésről se build-ről se semmiről (se az XDA thread-jében se a Telegram csoportjában..) én ezt eleve nem erőltetném.. Egyébként teljesen minimál, Alapvetően ugyanolyannak tűnik mint a Pie volt, pontosan ugyanazokkal az extrákkal (pl. root nélkül is állítható színek, ilyesmi..).
GPS: gyorsan beállt, első fix teljesen nulláról 20sec alatt (olyan 15sec körül).
Infra: ment de 3.18-as kernel nem 4.9-es úgyhogy ez itt nem annyira releváns.
Bluetooth: párosította, szépen szól, BT eszköz töltését írja a BT QT alatt, video hibátlan, nem akadt.
Parrot53 GCam: egyik se ment amit néztem, feltelepült de nem indult el, FC azonnal. GApps telepítése után ment..Luis CrDroid - hát ugye nem kell nagyon bemutatni, mindent tud ami crDroid

GPS: gyorsan beállt, első fix teljesen nulláról 20sec alatt (olyan 15sec körül).
Bluetooth: párosította, szépen szól, BT eszköz töltését írja a BT QT alatt, video hibátlan, nem akadt.
Parrot53 GCam: egyik se ment amit néztem, feltelepült de nem indult el, FC azonnal. GApps telepítése után ment..Paranoid Android Quartz - blacknightmoon és malvi féle is van.. (ő jelentkezett hivatalos maintainer-nek de még nem jeleztek vissza..) az alábbi mindkettőre igaz:
@blacknightmoon:
Parrot53 GCam: egyik se ment amit néztem, feltelepült de nem indult el, FC azonnal. GApps telepítése után ment..
@Malvi - GApps included:
Parrot53 GCam: mindkettő ment amit néztem, feltelepült és indult is rendesen.Evolution X - GApps included
Parrot53 GCam: mindkettő ment amit néztem, feltelepült és indult is rendesen.Dual SIM-en kívül valamit még nézzek? Esetleg másik ROM(ok)?
-
crok
Topikgazda
válasz
ktomcat
üzenetére
AICP unoff.. Mégaz hogy nincs több build mint egy pedig "weekly".. de az XDA thread-et le is zárták, mondván "income generation is not allowed" és hát a letöltési link a pling-re mutatott (Google cache még mutatja).. Na, pontosan az ilyenek miatt nem szoktam ajánlani ROM-ot ami nem él meg min. pár build-et, nincsenek visszajelzések és teljesen ismeretlen / random a dev/maintainer..
-
crok
Topikgazda
válasz
ktomcat
üzenetére
Határtalan önszivatás amit csinálsz és a leírás amit követtél valami ultragagyi és baromirégi valami lehet. LP-t nagyon nem kell használni.. A Lucky Patcher app lehet nincs ugyan fent de a maradéka még ott van a belső tárhelyen, etc.. ki kell takarítani azt is.
Youtube Vanced-re pedig ott van a Vanced Manager, a Vanced csapat hivatalos appjából feltelepítheted magát a Vanced-et és hozzá a MicroG-t is és frissít is meg amit akarsz, nem kell ide ez a sok marhaság meg LP..
-
loosht
senior tag
válasz
ktomcat
üzenetére
Én a luis-t használom. A 6.8 felejtős, mert egyáltalán nem működik benne a kamera (semmilyen appal) és a zseblámpa. A 6.7 teljesen használható. BT, infra, GPS problémamentes. SIM-em egy van, úgyhogy a dual simet nem tudom tesztelni. A gcam ugyanúgy működik/nem működik (ahogy épp kedve tartja), mint bármely más 8-as vagy 9-as Androidon.
-
arcsin
senior tag
-
csibor
addikt
válasz
ktomcat
üzenetére
A gond a kijelző már egy éve pókhálós, ami nem is gond. jack hiányzik, podcast, zene, segít elviselni a munkát. Lehet keresek 40K körül Note 8, vagy T. Szerettem volna megvárni 9S-t mikor beesik az ára, de ezt talán elkéstem. Bluetooth tölteni kell, és nem olcsó ami 10 órát bír.
-
BullZeye
veterán
válasz
ktomcat
üzenetére
Ahogy crok írta, és ezt megfejelném azzal, ami nálam leggyorsabban kiütközött, hogy OTP SmartBank applikációja pl nem kommunikált a szerverrel, kilépett az 5Ghzes wifivel, 2,4Ghzel meg ment...
Speedtest.net oldalon Download 60mbps, upload pedig semmi, üres (másik speedtest oldalon mutatta uploadot is). Google restore gapps telepítése után pl időtullépéssel ment néha, de nem mindig, és ez nehezítette meg a hibakeresést.Teljesen random dolgok mentek, és van amik nem. Mivel nem értek hozzá így a technikai hátterét nem tudom, de ez megoldotta.
Ami fura volt, hogy egyik Custom Rommal ment WiFi rendesen, a másikkal nem.
CRdroid android 10es változata ment, az android 9 nem. Csak android 10nél a GPS nagyon ramaty volt, pár nap használat nélkül, és kb 10 perc alatt talált jelet (amire azt hittem hardveres hiba, de mint kiderült nem az volt) -
crok
Topikgazda
válasz
ktomcat
üzenetére
Pl. egyes oldalak nem akarnak betölteni (MTU hibával) vagy borzasztólassan akar betölteni egy-egy oldal teljes tartalma, ha egyáltalán végül "betölt" (pl. ilyen a port.hu).. vagy nem akar menni PPTP VPN-en olyan művelet ami nagy csomagmérettel jár. IPSec VPN-nél UDP 500 vayg UDP 4500-on ugyanez a jelenség előfordulhat, hogy összeáll de pl. egyes megoldásokkal file-t másolni nem tudsz rajta.. Egyes esetekben (mikor a kliens és a szerver oldal is végül meg tud egyezni vagy indirekt módon képesek felismerni a Path MTU blackhole-t ami köztük van) akkor lassú lesz a kapcsolat a túl alacsony MSS miatt. Ilyesmi.
-
crok
Topikgazda
válasz
ktomcat
üzenetére
De, lehetne, csak valahogy senkinek se megy
pont van is róla egy kis debate hogy minden kernel ami eddig jó volt Pie-on valahogy nem az igazi Q-n de amúgy az ajánlás amit ott tettek és idemásoltál az kb nem jó semmire (tapasztalat). Az Ethereal / NotKernel még okay, de a Wolf / eXtreme.. fel se tedd, értelmetlen, főleg ha túlhúzod aztán letérdel a GPU benne mondjuk a többlethő miatt, vagy a kijelzővezérlő.
Most portoltak elvileg egy 4.9-es kernelt ami.. hát elindulni elindult csak kb semmi nem megy
Anno mondtam is hogy a 10-hez kéne a 4.9 de az nincs, a 3.18 meg nem lesz jó, na akkor lehurrogtak hogy dehát minden menni fog vele.. most jelenleg ott vagyunk ahol mondtam hogy leszünk
Gondolom kilábalnak belőle, vagy nem 
-
crok
Topikgazda
válasz
ktomcat
üzenetére
Jaja, láttam írtad oda XDA-ra is.. na akkor tényleg nem nagyon marad Pie ROM.. az AEX Pie unofficial dolgot próbálom még ütni magánban hogy legyen még "valami".. de oszt' ha az se akkor mindegy hogy min maradok, akkor lehet visszatérek Oreo MDroid-ra.. vagy a fentebb említett Nougat Lineage-re

-
crok
Topikgazda
válasz
ktomcat
üzenetére
A Telekom-os LTE-t mindig is tudta a telefon az összes ROM-al ha engedélyezve volt a SIMre ÉS a terület ahol használták is LTE lefedett volt (max. az IMS APN hozzáadására volt szükség). Vodára mindenképp kellett a PDC piszkálás.
Távgyógyítani senki nem tud, így a soft restart-ot felderíteni is csak info birtokában érdemes egyáltalán elkezdeni.
AICP-n használsz valami custom kernelt amúgy?
VoLIT: legjobb tudomásom szerint csak egy icon, semmit nem jelent, ugyanúgy VoLTE, Indiában van talán jelentőssége és rengetegen rinyáltak hogy ne 4G felirat legyen kint hanem VoLTE aztán VoLIT.. meg a ViLTE miatt sírnak még (az meg video). A Tissot-nál is megvót', nyugodtan lehet ignorálni..
-
crok
Topikgazda
válasz
ktomcat
üzenetére
Olyan nincs hogy a fastboot megoldás nem megy, akkor MiFlash és kész.. mielőtt nekikezdesz fastboot devices-al megnézed hogy látható-e a telefont (remélem telepítettél fastboot-ot vagy ott érhető el ahonnan próbálkozol..), aztán ha rendesen kicsomagoltad az image mappának a tartalmát is és futtatod a flash_all-t akkor az mindent megcsinál mert script, nem kérdez semmit, fut, kész, max hibával elszáll de azt is írja. Nem tudom mit ronthatsz el, talán vagy nincs is fastboot-od telepítve vagy powershell-ben matatsz ahol .\flash_all kell. De ha ennyire nem megy akkor miért nem MiFlash, miért fastboot és script futtatás? Mindegy, a kimenetek nélkül úgyse tudom megmondani mi a baja (az, hogy "nem reagál semmit" nekem semmit nem mond, hát minimum annyit csak mond hogy rossz parancs vagy file név vagy bármi vagy hogy vár fastboot-ban levő eszközre).
Ez a Youtube-os leírás meg nem tudom mire jó mert hóttugyanaz' mint bármelyik ezer másik
Zippel nekem egyszerűbb. OrangeFox-al arra se kell ügyelni hogy felülírja a recovery-t a gyári MiRecovery-vel de restart előtt flash-elni a TWRP img-t szerinem nincs 15 másodperc úgyhogy.. Amúgy semmiben se másabb, sőt, még a fastboot is el van kettyintve mert nem flash-eli fel a persist.img-t pedig ott van az image könyvtárban. A Zip meg a cust.img-t se.. mindkettőt kézzel szoktam visszaflash-elni ha gyári MIUI-ra van szükségem.
De ha csak a VoLTE miatt csinálod akkor arra nincs szükség egyébként..
Én Telekom-os SIM-et használok, ahhoz ugye semmi se kellett (max az ims APN).
A Digishez kellett ez a mókolódás.. A Lackooo84 féle törlős megoldás a Mido-n nem működik, a Redmi 4X-en ment de az a telefon egyébként is Android 7.1 és kicsit másabb mint a mienk. Én azt hiszem végül úgy csináltam meg, hogy egy NON-HLOS.bin-t mount-oltam és töröltem a RoW profilt belőle és helyére másoltam a Voda India profilt, így ugye ugyanúgy a RoW-ot töltötte be név alapján aminek a tartalma így a Voda India volt.. parasz.. az a bin mido_v10.2.3.0_NON-HLOS_row_copied_to_voda_india_saved.bin néven van fent a Mega tárhelyen a VoLTE_Lackooo84 könyvtárban, nekem azt hiszem azzal ment végül. Meg ugye a SIM-re engedélyezve lett már a VoLTE? (Azt se tudom most milyen szolgáltatód van).Viszont nálam az AICP még egyetlen hard- vagy softreboot-ot se produkált. Úgyhogy nálad más is gond lehet. Főleg hogy a töltéssel is gondok adódnak, pláne ha a SIM-et is eldobja. Biztos akarod te azt a VoLTE-t is amúgy? Ha ki akarod deríteni mit a soft restart oka akkor ezt kell összeszedni. A kocsi aljzata meg más tészta, ott a kocsi is válogatja hogy mit hogy tápol meg. A készülék meg MTP módban máshogy viselkedik (az USB módokban más és más USB kompozit eszközöket engedélyeznek (lásd itt, utolsó bekezdés) amit a kocsi vagy felismer vagy nem, vagy tápolja vagy nem). Szerintem már nálad se kerek valami azzal a telefonnal - ne legyen igazam..
De én ma már azt javaslom ha nagyon kell a VoLTE vegyél olyan készüléket ami eleve támogatja vagy minimum újabb, mint a Mido mert abban a PDC-vel csak át kell billenteni és kész..
-
crok
Topikgazda
válasz
ktomcat
üzenetére
Én úgy szoktam csinálni ha valami kell PDC-ből, hogy
- SD Maid-el feltakarítok mielőtt belekezdek (szemetet ne mentsek, mert minek) 3 perc
- Titanium Backup (helyben microSD-re) 5 perc
- Swift Backup mentés (helyben microSD-re és GDrive-ra) 10 perc
- ha a /data le volt kódolva és|vagy van megadva PIN/minta/ujjlenyomat akkor eltávolítom hogy visszaállításkor ne legyen belőle gubanc - ez így ugye annak szívás aki aktívan használja az ujjlenyomatolvasót..
- teljes TWRP mentés microSD-re 5 perc
- TWRP-ben AROMA File Manager-el mindent (rejtett file-ok megjelenítése..) átmásolok a microSD-re - na ez olyan 10..15 perc mert csak U1-es a microSD
- format /data
- gyári MIUI telepítés Fastboot-al vagy recovery ZIP-el - max 10..12 perc és PDC-re lehet kötni
+ fastboot nem flash-el persist.img-t, azt fastboot flash-el teszem vissza (ha kell), ahogy a TWRP-t és a cust.img-t is (mert azt meg a nem-MIUI felülírja a /vendor-al) és nem szabad elfelejteni a lazyflasher-t
+ recovery ZIP nem flash-el se persist.img-t se cust.img-t, a persist-et fastboot-al teszem fel ha kell, cust.img-t tudja flash-elni a TWRP is (Vendor partíciónak hívja már) és nem szabad elfelejteni a lazyflasher-t + még restart előtt flash-elni a TWRP image-ét
! spórolható némi idő vagy flashelés ha OrangeFox van fent (akkor nem kell se a lazy se az, hogy TWRP-t még azon melegében flash-elés után visszahúzd.. nekem jó a TWRP + két zip flash-elése, never failed)
- Magisk, ha kell, de QCommDiag app nem kell MIUI-n, ott natívan megy a diag mód a tárcsázóban beütött *#*#717717#*#* -al simán aktiválható a diag port, nem kell root se setprop..
- üres MIUI, mindent kihagyok "telepítéskor", developer options + USB debugot bekapcsolom
- megcsinálom amit PDC-vel akarok
- TWRP-be vissza (csinálok egy EFS mentést ha változtattam valamit PDC-vel)
- Format data
- TWRP mentés visszaállítása 5 perc
- microSD-ről AROMA FM-el mindent visszamásolok - ez 6..8 perc mert visszafelé gyorsabb a belső tár írása és gyorsabb a microSD olvasása
- restart / profit
Hosszadalmasnak tűnhet - de még nem volt adatvesztésem (koppkopp).
Egy ilyen PDC mókolást megúszok egy cca. óra plusz munkával max,
viszont bármi történik van mentésem mindenről is, úgyhogy
ha valamiért nem tudnám visszarántani akkor is újra tudom építeni. -
crok
Topikgazda
válasz
ktomcat
üzenetére
Annak nem az a baja (mármint nem a verrzió, félrevezető a hibaüzenet) hanem hogy a diag mód rossz USB kompozit beállításokkal áll be.. Itt Telegra.ph-on vannak cikkeim, keresd meg a Trying out different PDC profiles on devices with Qualcomm SoC / modem to make VoLTE / ViLTE / VoWIFI work on unsupported devices címűt, abban lesz egy QCOMDiagMode.apk ami Oreo-n pl. jól állította be (az eredeti link 4PDA-s, ha nem tudod leszedni akkor a cikkben van jópár egyéb hely ahova feltettem még). Az a baj, hogy az van amit itt svgyula-nak írtam és a ROM-ban levő init.qcom.usb.rc rossz infot tartalmaz, kézzel is reszelhető de egyszerűbb 100x az app használata..
-
crok
Topikgazda
válasz
ktomcat
üzenetére
Na ezt most nem tudom megnézni, mert se BT-s eszközöm nincs most és épp MIUI 11 van fent
De amúgy van mai weekly frissítés, itt a changelog (pl. februári sec. level upgrade) és van benne BT merge is. -
Tidzsi1953
tag
válasz
ktomcat
üzenetére
Nem tudom, megoldódott-e már az Erste Mobilbank problémád.
A legutolsó frissítéssel nálam is fekete képernyő, amit a 3.2.0 verzió okozott. Egy előző mentésemből visszatértem a 3.0.3 verzióra, amivel azóta is működik!
Ha kell szívesen felteszem a datára.
Ui: Miui-n vagyok, Epic ROM
-
-
crok
Topikgazda
válasz
ktomcat
üzenetére
AICP ROM + Magisk 20.3, feltettem az appot, Magisk Hide listára feltettem (és nálam a Magisk Manager Hide nálam alapból be van kapcsolva) és kéri a belépési adatokat. Tudom hogy most ez nálad nem sokat segít de hogy más ROM-on megy így valami olyasmi lesz ami valamelyikbe bekerült, valamelyikbe meg úgy néz ki hogy lehet hogy nem.
-
crok
Topikgazda
válasz
ktomcat
üzenetére
Ha van ANR akkor van lehetőség FC-re - vagyis legalább lenne valami nyoma a logcat-ben - esetleg csinálj egy logcat-et (MatLog, Logcat Extreme, 3C Logs..) és|vagy generálj egy bugreport.zip-et (Logout blogomban keress rá hogy "bugreport") és juttasd el - belenézek, hátha van benne valami amit elkap a tekintetem..
-
crok
Topikgazda
válasz
ktomcat
üzenetére
Ha a root lenne a baja arról azonnal szólna.
De remélem a Magisk Manager Hide is be van kapcsolva
(Magisk topik - összefoglaló - F3 / keresés - "gyorstalpaló" rész). -
crok
Topikgazda
válasz
ktomcat
üzenetére
Ritkán megy jól custom ROM-okon, nem is ajánlják.. Pie-on nem néztem csak Pixel Experience-en talán de azon a konfig file pont nem volt jó, lehet máson se (?) de Oreo custom-on jó volt, ez 100%, MiracleDroid-on pl. 101% ment. Globál stabil MIUI-n is, Xiaomi.EU-n szintén..
-
crok
Topikgazda
válasz
ktomcat
üzenetére
Ha megcsináltad ami a leírásban van akkor kvázi mindegy milyen custom ROM-on leszel. RR alatt mennie kellene (már amennyiben nem egy egy-két éves ROM-ról beszélsz.. de gondolom friss ROM).
"Ezek szerint RR alatt is be tudom aktiválni?" - Be. A tárcsázóból nem fognak menni a kódok de nem is kellenek mert ott van a QCOMDiagMode.apk ami root-ot kér ugyan viszont custom ROM-on is helyesen kapcsolja be a diag módot.
"de hivasnal ledobja a 4Gt mindegyik.." - akkor vagy nem csináltad jól a leírást vagy.. biztos hogy a SIM-edre aktiválva van a VoLTE?
"A tárhelyed iránt nyomoztam a logout blogodban de nem találtam" - a Mega tárhelyem itt van, de ezt azért a fórumban egy visszakeresés 1sec alatt megmondja
és a Logout blogomat megnyitva egy keresés/F3 "mega" az egész, ott van linkelve, első találat az oldalon."pc-s appba kell azt betölteni vagy csináljam azt hogy minden profilt kitörlök és csak az indiasat hagyom meg?" - nem teljesen értem a kérdést de gyakorlatilag igen.
Mindenesetre az a tapasztalat hogy gyári MIUI alatt sokkal gördülékenyebben lehet ezt megcsinálni mint custom ROM alatt. Meg átírtam angolra és kiegészítettem a leírást hogy Telegramon mások is tudják használni, az sokkal hosszabb és benne van hogy hogy kell módosítani a modem firmware-t, hogy hogy lehet kézzel a profilokat módosítani, törölni. De ez inkább csak akkor kellett ha nem MIUI-n csinálta az ember meg nem voltak jók a profilok mert mittudomén Indonéziába valami teljesen más kell.. Esetleg egy full backup a mostani rendszerről (TWRP-ben minden + belső tárhely tartalma külön átmásolva valahova, SD-re, USB-OTG..) aztán egy gyári MIUI clean flash, megcsinálod a leírást, utána csinálsz egy QCN / EFS mentést és visszaállítod a rendszered + visszamásolsz mindent a belső memóriába (én anno így csináltam csak utána jött a QCOMDiagMode.apk).
-
crok
Topikgazda
válasz
ktomcat
üzenetére
A leírás szerint csinálva RR-en is lennie kellene - max nincs VoLTE ikon a ROM-ban, de - egy hívást indítva látszik azonnal ha írja hogy HD audio akkor VoLTE-n megy a hang meg ha nem vált le 4G-ről hívás közben akkor is VoLTE-n megy.
QCN/EFS mentés azért kell ha beütne a s.*r és nincs IMEI/WLAN MAC/BT MAC akkor tudd honnan visszaállítani majd. A Mega tárhelyemen két NON-HLOS is van, az egyikben a ROW (Rest Of World) lett kivéve és abban lehet aktiválni a jó profilt vagy a másikban a Voda India lett átmásolva a ROW helyett, elvileg mindkettővel megy. -
ktomcat
senior tag
válasz
ktomcat
üzenetére
Noshát nekifutottam a miui 11el, csináltam a zip apnes betöltést is, a programban sikerült aktiválni a sub-okat de resi után mindig visszaállt a 3gpp-re, amikor beaktiváltam és utána beírtam a voltes tárcsázókódot kiírta hogy volte enabled de ezen kívül más jele nem volt (se statusbar se semmi) hogy működik. Azért csináltam ezen a ponton egy efs mentést, visszatértem RRre és persze h nemmegy
de nem baj a tiszta telepítés már amúgyis érett egy ideje
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Apple iPhone 16 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, Pro kamera,100% akku,2026. 02. 11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3823, 100% Akkumulátor
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

abban echo 0 volt
A kijelző nem pixelhibás, szerencsére, a navigáció gombok háttérvilágítása nemmegy, de szerintem ez csak bug. A13-as LOS volt rajta, de rá is tettem az A14es crdroidot, nem hittem volna hogy a midon lesz az első A14-es élményem

) vegyek mert nem fog enni az ujjlenyomat.

És amúgy is tökkkéletesen mindegy hogy milyen customr ROM.. de amúgy amíg teszteled vagy akármi addig szedd le a Magisk-t az uninstaller-el.. aztán tedd vissza (ha nincs sok modul meg nincs sok beállítás bennük akkor nem nagy ügy).
crok