Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  Xbox tulajok OFF topicja

Hozzászólások

(#33251) icemad válasza MunezXBK (#33250) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Kb hetente 3x nézem az RTL híradót, nem kicsit vannak elszállva. :) Hány ember fertőzött otthon? 8-10? Itt több, mint 500. Mégsem látom a holland híradóban, hogy mindmeghalunk... Mondjuk az is benne lehet, hogy Magyarországon a legnagyobb baj a Facebook... Ami ott megy, az észvesztő. Nekem is van olyan ismerősöm, akiről azt gondoltam, hogy normális felnőtt ember, most meg kiderült, hogy a közelében sincs... :(((

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#33252) Wesder válasza icemad (#33251) üzenetére


Wesder
félisten

Munez németben lakik.

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#33253) Cyrin válasza icemad (#33251) üzenetére


Cyrin
addikt

Tegnap anyám pánikolt, írtam neki, hogy kevesebb híradót nézzen...

[ Szerkesztve ]

(#33254) Remiel válasza icemad (#33251) üzenetére


Remiel
őstag

tegnap akartam venni zöldséget, paprika, paradicsom, répa ilyesmi, még délelőtt voltam a Lidlben minden televolt, késő délután úgy nézett ki minden polc, mintha valaki porszívóval végigment volna rajtuk, gondoltam hazaérek megnézem már a híradót, hogy mégis mi a fasz van, statárium vagy mi a fene történt. aztán gondoltam veszek valami húst, hát rá kellett jöjjek, amit a pánikba esett nép nem szeret, az a csirkeszárny, meg a máj, a többit betárazták gondolom otthon... nem is mentem tovább, kivettem valamit a mélyhűtőből otthon

[ Szerkesztve ]

"Never stop dreaming" - Freddy Krueger

(#33255) mike1334 válasza icemad (#33249) üzenetére


mike1334
veterán

Nem hiszem. Itt ez van érvényben: az összehangolt védekezés érdekében köznevelési intézményben rendkívüli szünetet az intézményvezető, a jegyző, valamint az Oktatási Hivatal nem rendelhet el.
Országosról meg nem hallottam.

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#33256) l.skywalker válasza Madoc (#33248) üzenetére


l.skywalker
félisten

Mi tegnap óta nem járunk se suli, se ovi.

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

(#33257) Beniii06 válasza mike1334 (#33255) üzenetére


Beniii06
őstag

Kivétel a felsőoktatási intézmények, mert azok országosan bezártak 1-2 hétre, legalábbis ezt mondta a tv.

"Got any other secret weapons?"

(#33258) Beniii06 válasza l.skywalker (#33256) üzenetére


Beniii06
őstag

Önkéntes alapon? Mert ha nem az könnyen az intézményvezető állásába kerülhet.

"Got any other secret weapons?"

(#33259) l.skywalker válasza Beniii06 (#33258) üzenetére


l.skywalker
félisten

Nem, nem önkéntes alapon. Hétvégén itt volt egy barátom Kongóból, azt kérte az igazgató, hogy aki külföldről érkezett emberrel találkozott, maradjon otthon 2 hétre. Nekünk kapóra jött, mert az egyik osztálytárs nagyobb testvérének egyik osztálytársáék a hétvégén Olaszországban voltak...

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

(#33260) mike1334 válasza Beniii06 (#33257) üzenetére


mike1334
veterán

Óvodáról volt szó. A felsőoktatásról külön rendelkezik a rendelet.

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#33261) bulikavagyok válasza icemad (#33251) üzenetére


bulikavagyok
nagyúr

8-10 fertőzött - hivatalosan. Csakhogy itthon alig tesztelnek valakit- úgy kell kikönyörögni egy tesztet. 600+ tesztből találtak ennyi fertőzött embert, Hollandiában meg gondolom elvégeztek több ezer (tízezer) tesztet. Szval szerintem itthon is több száz fertőzött lehet már.

[ Szerkesztve ]

(#33262) Carlos Padre válasza bulikavagyok (#33261) üzenetére


Carlos Padre
veterán

Ez sosem fog kiderülni szerintem. El lesz sumákolva ez is, mint minden.

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#33263) icemad válasza bulikavagyok (#33261) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Ebben lehet valami, de azt se felejtsük el, hogy Hollandia egy kis ország, ahhoz képest jelentős áruforgalommal. Most itt a hajó és kamion forgalomra gondolok. Magyarországon közel sincs annyi kamion és hajó mozgás, mint itt. Hollandiában sem hiszem, hogy több ezer tesztet elvégeztek volna már, mert itt baszott drága, ezért az emberek többsége nem is megy orvoshoz, ezért van ennyi fertőzött. (azt ne felejtsük el, hogy Hollandiában minden orvosi beavatkozásért fizetni kell, még akkor is, ha van biztosításod. Nem olyan jó a rendszer, mint otthon.)

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#33264) bulikavagyok válasza icemad (#33263) üzenetére


bulikavagyok
nagyúr

Igen, így ahogy mondod, sokkal jobban veszélyeztetett ország. De ettől függetlenül óriási különbség van a tesztelési gyakorlatban - amit igazából nem indokol semmi.

"Hollandiában sem hiszem, hogy több ezer tesztet elvégeztek volna már" - találtam egy ilyen holland cikket ami szerint csak Észak-Brabant régió kórházaiban 1097 kórházi dolgozót és 200 beteget vizsgáltak meg március 6 és 8 között. Na ehhez képest hol járunk mi magyarok?! Szerintem még 1000 teszten sincs túl ez az ország. :W

[ Szerkesztve ]

(#33265) Beniii06 válasza icemad (#33263) üzenetére


Beniii06
őstag

"Nem olyan jó a rendszer, mint otthon."
Ilyet is ritkán olvasni, holnap teszteljük. Az első 10-20 ember aki kap sorszámot reggel 7:00-kor az bemehet államilag támogatottal(azt mondani sem kell, hogy 20 percen belül nincs sorszám), a többi pedig jöjjön vissza délután magánrendelésbe vagy másnap/egy hét múlva(még akkor is ha van aktív TB-je, mert sorszám nélkül nincs ellátás). Ja és a protekciósok, előtted, sorszám nélkül mindig beférnek/behívják őket, akinek sorszáma van pl 10 az délig sorra kerül talán, de ha a doktornak/doktornőnek el kell menni máshová, közlik, hogy a 12-es sorszám után már nem hívnak be senkit és te meg ott ültél délig a 13-as sorszámmal pl. "Majd jöjjön vissza holnap", de ezt is csak 11 után közlik.
Ez szerinted a jó rendszer? :C

Egyedül a fekete autó ami pontos, de ha már az jön érted, értékelni sem tudod a szolgáltatást. :DDD

Kint legalább ha fizetsz érte, akkor el is látnak, itt ha bent tartanak, neked kell mindent vinni(kézmosó, wc papír ilyeneket is), de ha beleáll a szög a lábadba, elmész tetanusz oltásra, akkor közli az orvos, hogy csak ez az egy adagja volt és jó lenne, ha elmennél a gyógyszertárba és hoznál neki helyette másikat saját pénzen, mert ha jön egy súlyosabb eset nem lesz neki mit beadni.

"Got any other secret weapons?"

(#33266) icemad válasza Beniii06 (#33265) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Hollandiában 300 eurót fizetek havonta eü biztosítást, csak azért, hogy dolgozhassak. Enélkül nem kapok állást. És ebben semmilyen kezelés nincs benne. Feleségem bokatörését félrekezelték, amikor leesett a lépcsőn, ráadásul a nővér ordított vele, hogy mit keres a sürgősségin háziorvosi beutaló nélkül! :F (este tízkor...)
Egy röntgen 70 eurótól indul, egy vérkép 160. Egy alap fogászati gyökérkezelés 650. Ahhoz is kell panoráma röntgen, 80 euró.
Megjártam én is az otthoni egészségügyet Hodkin Limphoma-val, hidd el, hogy hatalmas a különbség.
Otthon túlterheltek, de értenek hozzá. Itt meg olyan a kórház, mint egy luxus hotel, de tele van hozzá nem értő orvossal. A háziorvos még rosszabb, kb afrikai varázsló szintjén van. Ha eltört a lábad, ha fáj a torkod, ha vakbeled perforált, ha szemölcsöd van... Mindenre paracetamol-t ad. Hát dugja fel magának. Más "gyógyszert" nem is ismernek...
Itt is 2 nap, mire adnak időpontot a háziorvosnál. Ebben nincs különbség. Kórház még rosszabb, ott jó esetben csak pár hónap.
Kint, ha fizetsz érte, akkor ellátnak, ez igaz, de az isten pénze sem elég rá. (persze, ha van időd kívárni, míg sorra kerülsz.)

Ez egyébként honnan terjedt el, hogy külföldön jó az egészségügy?

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#33267) Remiel válasza icemad (#33263) üzenetére


Remiel
őstag

Hollandiában minden orvosi beavatkozásért fizetni kell, még akkor is, ha van biztosításod. Nem olyan jó a rendszer, mint otthon

Hát ja, vegyünk egy fiktív példát.

Emberünknek fáj a bal bokája hónapokig, bejelentkezett az ortopédiára, laza 4 hónap elteltével be is jutott, mert ennyi volt mikorra időpontot kapott. Röntgen, majd az orvos: nem látok semmi különöset, a kora miatt kicsit kopottak az izületek viszlát. Mindezt ingyen, csak ki kellett várni.

Most jegyezném meg, emberünk születési rendellenességgel él, ortopéd cipőt hord, de teljesen járóképes, csak hát a lába nem szabvány.

Telik múlik az idő, a bal láb még fáj és mivel nem terheli a jobb is elkezd fájni. Ennek már fele sem tréfa, irány egy magán ortopéd orvos, 15 perc/20,000 Ft. Itt megtudhatja, hogy a kicsit kopott izületek azt jelenti, hogy már nem nagyon vannak, de az orvos becsületes és közli ő ehhez nagyon kevés, itthon van 2 azaz kettő ortopéd sebész, aki ehhez hozzá tud szólni.

Egyiknél 8 hónap a várakozás, a másik most jött haza külföldről, még nincs teli 3 hét.

Hajrá, egy vizsgálat 27.000 de mivel az orvos lelkiismeretes és úgy néz ki fel is keltette az érdeklődését a probléma (mert mint kiderült, igen összetett) így másfél óráig vizsgálja emberünket, majd közli ideiglenesen szteroid injekció, de sajnos a legvége vagy tolókocsi vagy amputáció. Az injekciót felírja, hogy a beteg vegye meg, de már TB alapon adja be a kórházban, mivel csak műtőben lehet röntgen alatt. Ez bevallottan csak tűzoltás, vagy csökkenti a fájdalmat vagy nem, két hónap múlva majd kontroll... 27.000 és hogy utána mi lesz az még a fenesetudja.

Szóval emberünk aki 55 éves, mindig fizette a járulékait, van biztosítása, ezt kapta ezért: nem látok semmi különöset... a pénzéért pedig normális ellátást (vagy legalábbis részben, de az első legalább őszinte volt) és egy olyan kilátást a jövőre, ami konkrétan milliókba kerül ha rászánja magát, mert a csodás TB biztosítása egy kb kalózkapitányok által preferált falábbal egyenértékű eszközt fedez.

De ettől az esettől függetlenül nekem még nem volt olyan orvosi ellátásom ami ne került volna pénzbe, kivéve ha náthával a körzetihez mentem, vagy mondjuk kellett egy vérvizsgálat...

Ez egyébként honnan terjedt el, hogy külföldön jó az egészségügy?

Én eddig 2 helyen jártam kórházban, Ausztria és Görögország, igaz csak 1-1 napig voltam benn, de pl Bécsben minden helyben volt, ahogy toltak a folyosón, volt CT, MRI, meg a franc tudja mi még itthon meg egy ultrahang 2-3 hónap akkor is ha akkora vese vagy epeköved van, hogy lábra is alig tudsz állni a fájdalomtól, hogy a nőgyógyászati dolgokról vagy fogorvosról ne is beszéljek, ott aztán kötelező szinte a maszek rendelés

[ Szerkesztve ]

"Never stop dreaming" - Freddy Krueger

(#33268) Def26 válasza bulikavagyok (#33264) üzenetére


Def26
félisten

"Dél Koreában naponta nagyjából 15 ezer diagnosztikai tesztet képesek elvégezni koronavírusra. A mai napig nagyjából 196 ezer tesztet végeztek ténylegesen el az országban. Kojang városágban például olyan közúti tesztelőállomásokat is felállítottak, ahol gyorsan letesztelik az autóval áthajtókat."

Gyűlölöm az országunk vezetőit!

[ Szerkesztve ]

Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,

(#33269) icemad válasza Remiel (#33267) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Oké, ezt elhiszem. Azért a fizetni való nagyon nem egyforma... Több, mint 5 éve élünk Hollandiában,de az egyszerűség miatt számoljunk 5 évvel. Ez alatt kifizettem 5x12x300 eurót. Az 18000 euró. (egy aránylag jó autó ára, vagy egy kisebb lakás valamelyik kisvárosban) És ebben nincs benne semmilyen kezelés,csak egy igazolás, hogy van ilyened, és dolgozhatsz. Ha otthon szeretnél ilyen egészségügyi ellátást, akkor kifizetnél ennyit?

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#33270) Wesder válasza Def26 (#33268) üzenetére


Wesder
félisten

Volt egy olyan felvetésem hogy szàndékosan balfaszkodjàk el, hisz ha nincs nyugdíjas, akkor a nyugdíjrendszerrel sincs gond. Kàsler is megmondta, hogy addig nem volt fertőzött, amíg nem teszteltek.:U

[ Szerkesztve ]

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#33271) Beniii06 válasza Def26 (#33268) üzenetére


Beniii06
őstag

Azért ilyet ne írjunk pol-topikon kívül, de annyit én is hozzá tennék:

Most is csak annyit hallani a tv-ből, hogy X milliárd kiesés lesz a foci csapatoknak, mert zárt kapuk mögött kell rúgni a labdát, de érted, ha közben elhalálozik az a "tömegnyi" nézőtábor, akik kijárnak meccsekre, akkor hosszabb távon is elesnek a jegybevételtől, az már nem számít. :U

;]

"Got any other secret weapons?"

(#33272) Remiel válasza icemad (#33269) üzenetére


Remiel
őstag

De nem is kb 550 eurot keresel havonta, csak az arányok miatt, nem másért.

Én benne lennék, hogy itthon se vonjanak eü és nyugdíj járulékot, meg lehetne oldani biztosításból, de ilyet ugye nem lehet.

Na de mind1 ez már gigantikus off

"Never stop dreaming" - Freddy Krueger

(#33273) Carlos Padre válasza Wesder (#33270) üzenetére


Carlos Padre
veterán

Tény, csak akkor szavazó sincs ám.

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#33274) bulikavagyok válasza Def26 (#33268) üzenetére


bulikavagyok
nagyúr

A koreai statisztikát nem ismertem - elég durva.
Hja, bosszantó a magyar hozzáállás. Abban bízhatunk csak, h jön a meleg idő és ez is "eltűnik" mint az influenza.

(#33275) F_Peter válasza Def26 (#33268) üzenetére


F_Peter
őstag

Korea szélsőséges példa, gyakorlatilag ez a specialitások hogy diagnosztika teszteket végezzenek. Ha olyan dologról van szó, akkor innen is és Hollandiából is oda küldik ki a vért vizsgálatra.

(#33276) Def26 válasza F_Peter (#33275) üzenetére


Def26
félisten

Amikor asszony terhes volt, mondta a doki, hogy meg tudják állapítani a különféle veleszületett betegségeket. Kétféle mód volt. Egyik, hogy mintát vesznek a magzatvízből, másik pedig, hogy anyukától vesznek vért, majd ebből szűrik ki a baba dns -ét.
Elsőt támogatja a magyar állam, ez vetélés kockázatával jár (családbarát kormány) 20.000ft. Második dns vizsgálatos módszert ami jóval pontosabb eredményt ad, pedig nem támogatta az állam, ezt a mintát svájcba kell kiküldeni, ára 280.000ft.
A dokink akkor annyit mondott csak, hogy szakember lenne, technika nincs sajnos. Ha ezt az összeget (mi a drágábbikat választottuk) mindenki itthon költötte volna el, már rég meg lenne a technika. Hát ilyen ez.

[ Szerkesztve ]

Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,

(#33277) F_Peter válasza Def26 (#33276) üzenetére


F_Peter
őstag

Igen, ez jó példa.
Nifti tesztnek hívják, de azt is jobb Koreában küldeni. Már vak azért is mert ott 220-ból megcsinalják bizzosítással együtt. Ahogy írtam ők ilyenekben nagyok, ezért is tudják olcsóbban.

(#33278) st3v3np3t3r válasza icemad (#33247) üzenetére


st3v3np3t3r
veterán

Ezt nem tudtam... Hát ez így nagy rizikó faktor neked

Madoc: nálunk még nincs ilyen infó

Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

(#33279) st3v3np3t3r válasza icemad (#33249) üzenetére


st3v3np3t3r
veterán

Budapesten

Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

(#33280) sugarforce válasza Madoc (#33248) üzenetére


sugarforce
őstag

Az faja, ilyet az intezmenyvezeto nem rendelhet el sajat hataskorben.

(#33281) l.skywalker válasza sugarforce (#33280) üzenetére


l.skywalker
félisten

A jelenlétire ráírja, hogy bent voltak 'oszt csókolom :D

Mondjuk nálunk skarlát járvány volt az oviban, voltak vagy 6-an mind a három csoportban, mi már akkor sem mentünk meg most sem :D

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

(#33282) sugarforce válasza l.skywalker (#33281) üzenetére


sugarforce
őstag

Kozjegyzo jelenleteben?

(#33283) Bogyi007 válasza Remiel (#33272) üzenetére


Bogyi007
veterán

"Én benne lennék, hogy itthon se vonjanak eü és nyugdíj járulékot, meg lehetne oldani biztosításból, de ilyet ugye nem lehet."

Inkább ne, ugyanis brutális összegek hárulnának a lakosságra. Leírom bár nem volna annyira publikus, Apámnak egy kis vegyesboltot üzemeltet aminek két dolgozója van, valamint még ő tartozik oda jelenléti ív szerint munkaerőként. Így fizetett februárra 319e forint járulékot összesen a Nav felé.
Ez áll: Szja magánszemélytől levonásból, Szociális hozzájárulásból (összegre ez a legnagyobb, kb egyharmada a végösszegnek), Magánszemély nyugdíjalap levonásból, Magánszemély Egészségbiztosítási és Munkaerőpiaci járulékának levonásából, Egyéni vállalkozó nyugdíjalapjából, Egyéni vállalkozó Egészségbiztosítási és Munkaerőpiaci járulékának levonásából és Szakképzési hozzájárulásból.

Viszonyításként annyit jegyeznék meg, hogy egy magánember akinek nincs állása annak havi 7710 forintot kell fizetnie jelenleg havonta a NAV felé ha akar egészségügyi ellátást...

[ Szerkesztve ]

Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi

(#33284) l.skywalker válasza sugarforce (#33282) üzenetére


l.skywalker
félisten

És még a hatoslottót is kihúzzák :D

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

(#33285) Madoc válasza sugarforce (#33280) üzenetére


Madoc
veterán

Az egész városban ez van mind a 4 oviban.

Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch

(#33286) Def26 válasza Madoc (#33285) üzenetére


Def26
félisten

lassan már csak nálunk vannak nyitva az ovik/bölcsik európán. :(

Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,

(#33287) Crytek válasza Def26 (#33286) üzenetére


Crytek
veterán

Mert O. V megmondta európa császárai vagyunk és milyen igaza volt.

Next PC Upgrade: 2022

(#33288) Carlos Padre válasza Crytek (#33287) üzenetére


Carlos Padre
veterán

Azért most kiderült, mennyire stratégiai zseni az öreg, milyen jól jönnek majd azok a stadionok egy országos karantén esetén!

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#33289) Def26 válasza Crytek (#33287) üzenetére


Def26
félisten

most az van, hogy a kormány mellett m ár senki sincs, mindenki azt akarja zárjanak be az iskolák óvodák.

Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,

(#33290) Crytek válasza Def26 (#33289) üzenetére


Crytek
veterán

Képzelem mennyi az a mindenki... Hájp az egész. De legalább a tőzsdén megszedhetjük magunkat másra nem jó ez a pánik a semmire

Next PC Upgrade: 2022

(#33291) icemad


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Tegnap jól elkiabáltam a holland helyzetet, a franc a pofámat... Ma már ezek is meghülyültek. Délelőtt 10kor mentem a Lidlbe, venni pár cuccot. Már az gyanús volt, hogy parkolóhely nem volt pénteken délelőtt. (a kb 60 helyből.) Bemegyek, rahedli ember, mindegyik csak ténfereg, áru meg sehol... :Y Üresek voltak a polcok.
A gyerekeknek a sulit nyitva tartják itt is, egyrészt ők nem veszélyeztetettek, másrészt, akkor valamelyik szülőnek otthon kellene maradni. Az meg nem fér bele a gazdaságba. Szerintem ebben van ráció, szerintem nem hülyeség. Feleségem is már csak most hétvégén dolgozik, hétfőn bezár a hotel "felújítás" miatt...
Most már kezdek én is parázni, de nem is a vírus miatt, hanem a sok hülye miatt, akik miatt nincs kaja a boltban. A franc tudja, mit csinál 60 zsemlével az okos... Pár nap alatt megromlik. (értsd jól... Rárohad)

[ Szerkesztve ]

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#33292) mike1334 válasza icemad (#33291) üzenetére


mike1334
veterán

Hvg-n olvastam, hogy valaki vett 600(!!!) zsemlét, kettesével lefagyasztotta, és akkor 300 napig kitart...

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#33293) l.skywalker válasza icemad (#33291) üzenetére


l.skywalker
félisten

Igen, nálunk is ezzel indokolják, hogy nem veszélyeztetett korosztály az iskolás korú gyerek és hogy a szülők sem tudnának mit kezdeni vele, ha otthon kéne hagyni a gyereket.

Mindkét oldal érvei érthetőek, de önmagában a vírus terjedésében fontos szerintem, hogy leredukálják a találkozási pontokat. "A" hazajön vírusosan, átadja a gyerekének. "A" gyereke a szünetben szájon nyálazza "B" lányát, aki hazamegy és homlokon csókolja a nagymamát. Ez egy iskolában előfordul mondjuk 10x és 2 hét múlva 4ezer nyugdíjas vár 500 lélegeztetőgépre.

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

(#33294) Def26 válasza l.skywalker (#33293) üzenetére


Def26
félisten

1600 gép van, mintha ezt olvastam volna valahol.

Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,

(#33295) l.skywalker válasza Def26 (#33294) üzenetére


l.skywalker
félisten

:R

Csak hasraütés szerűen mondtam, de a lényeg, hogy nincs olyan ország a földön, amelyik meglévő egészségügyi kapacitása elbírná egy új vírus terhelését, ezért kell nagyon figyelni.

Nekem anyám decemberben kapott tüdőgyulladást, faterom láncdohányos tüdőbajos és él még a két nagymamám is, mindkettő 80 felett. Én miattuk mondom, hogy inkább zárjon be minden a francba.

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

(#33296) icemad válasza mike1334 (#33292) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

De basszus, ez Hollandia. Itt lehet fagyasztott zsemlét is venni, amit otthon megsütsz. 8-12 van egy zacskóban és sokkal olcsóbb, mint a friss. Németeknél is van ilyen.
Mondjuk 2 zsemle/nap, az is kemény. Nekem reggelire kell 3, hogy kibirjam ebédszünetig.

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#33297) mike1334 válasza icemad (#33296) üzenetére


mike1334
veterán

Hát na...hülyék mindenhol vannak :)

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#33298) Wesder


Wesder
félisten

Mi is lefujtuk a hazautat. Hazamegyek, és nem engednek vissza, akkor bukom a munkàm.

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#33299) Def26 válasza l.skywalker (#33293) üzenetére


Def26
félisten

tökömet már, mosta sulit bezárják de ovi bölcsi marad? :D

Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,

(#33300) st3v3np3t3r


st3v3np3t3r
veterán

Hivatalos,hétfőtől bezárják az iskolákat,digitális távoktatásban tervezik tovább folytatni a tanévet
Március 16-tól új oktatási munkarend lép életbe, tantermen kívüli digitális munkarend lesz. Az igazgatónak és a tanároknak is folytatniuk kell a tanítást vagy otthonról, vagy az iskolából. Lehet, hogy ez a rendszer döcögni fog, de a tanítást folytatni kell

Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  Xbox tulajok OFF topicja
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.