- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
-
(rögzített hozzászólás)
Figyelem!
Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!
Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)
Új hozzászólás Aktív témák
-
joker1220
őstag
válasz
Lunky88 #258666 üzenetére
Köszi, tegnap és tegnapelőtt is este toltam de csak randomban. Akik ügyesebbek voltak, mindig behívtam őket szakaszba, így sikerült összehozni egy jó brigádot. Most is sikerült őket behívni szakaszba és így már szinte mindig eljutottunk az 5. hullámig. Sajna egy ember még hiányzik, és az akit az mm bedob afk vagy bénázik, akkor már bukta van mert nagyon számít a cspatmunka. Majd csak összejön előbb utóbb
-
notika77
senior tag
válasz
Lunky88 #218547 üzenetére
Ha tényleg ez lesz az ajánlat ez nem okoz majd fejtörést. A listából megvan az összes tank, ami érdekelt és ha lenne benne még Bourrasque, akkor sem próbálnék rá, mert a ratyi tankokra sokkal nagyobb az esélyem (6:1-hez, ha esetleg 1 T8-as tank fix lenne, ha nem fix, akkor az nagyon gáz).
-
-
-
zodo
nagyúr
válasz
Lunky88 #218215 üzenetére
Az biztos, félek hogy elszáll a ló mert talán ez az egyik nagy várományos.
Ha visszagondolok mikor a Tier VIII-as Type 59G ~3 perc alatt 25.000 gold-ért elfogyott amelynek értéke a wiki alapján 13.500 gold.
Nos a T-22 medium jelenlegi wiki-s ára 22.500 gold holott az 1.12 patch előtt, mindvégig 5 gold volt.
Ami biztos hogy van 20k goldom és 22M kreditem de eddig egyik aukció induláskor sem voltam a gép előtt.
Ha okosak akkor licitre teszik vagy nagyon drágán dobják ki. -
kchryss
veterán
válasz
Lunky88 #218205 üzenetére
Sok van készleten és csak 7-es tank, viszont sokan szerették a régi verzióját és ugye jelenleg nincs meg senkinek így lehet nagy rá az igény.
Lehet majd figyelni mennyire emelkedik a súgó érték. Sajnos én már nem fogom tudni módosítani mert megyek aludni.
5 666 666-ot raktam rá aztán vagy nyerek vele vagy nem. -
Dobi 562
addikt
válasz
Lunky88 #201769 üzenetére
Koszi!
Top tank voltam, az egyetlen szamba joheto kemeny ellenfel, a lengyel 8-as az a masik oldalt tolta. Azert nem foglalkoztem peldaul a T34-85-el sem, akit bespottoltam kozepen, mert tudtam hogy a hatra maradok lelovoldozik majd.
Egyebkent meg en ilyen agresszivan jatszok, hanyingerem van a sok passziv (gyava/szar) heavy/med jatekostol akik nem segitenek.
-
Swinegod
őstag
válasz
Lunky88 #199672 üzenetére
Jobb meccseket megyek vele mint a Protoval, cserébe szerintem rosszabb a Protonál és azt jobban is szeretem. Viszont a még jobb DPM (Cola nélkül 3200) és az extra 350hp jól szokott jönni, Protoról jön a fullos ágyú és motor, csak a lánctalpat kell kihúzni szóval stockon se vészes ha már volt Protod
-
Gyuri27
félisten
válasz
Lunky88 #199401 üzenetére
Az e100 az egyik legszarabb t10 heavy.
Túl azon hogy nem meta nem flex semmiben nem nyújt kiemelkedőt. Sőt jót se nagyon.
Legkevesebb dpm, legkisebb átütés, legszarabb aim. Lassú mint a tetű, akkora mint egy ház.
Bármi bárhol átüti.
Nézzük mi van azon a tieren. S conq, 277, wz-111.
Ha a szuper nehezeket nézed ott egy 705, 60tp, is7. Ezeknek van legalább egy jó tulajdonsága. -
Warton
őstag
válasz
Lunky88 #199218 üzenetére
Ha melletted parkolnak akkor nem biztos, hogy te voltál a célpont. Az artynak rohadt nagy szórása van, még ha fullra vagy szűkülve akkor is simán egy másik irányítószámra megy a lövés.
Nem tudom, hogy mások, hogy csinálják. Személy szerint én ha artyval játszom értékelem a lehetséges célpontokat az alábbi kritériumok alapján, avagy arty játék dióhéjban:
1. Könnyen lőhető-e
ezen belül:
-lassú és/vagy álló és páncél nélküli célpont
-lassú és/vagy álló célpont.A nagy páncélos tankoknak nagyon kevés sebzést tudok kiadni, így inkább nem őket lövöm.
2. HP
Nagyon kis hpsokat artyval nem igen szoktam lőni, mert a nagyobb sebzéssel jobban hozzájárulok a csapat győzelméhez.
Persze, ha nincs más, vagy más nem tudja kilőni, mert fedezékben van akkor splashel kilövöm az adott tankot... helyzetfüggő.3. A célzott tank mennyire számít veszélyesnek pl.: Ferdinand és egy FV áll egymás mellett nyilván az FV-t lövöm.
4. Stun
Ha valaki stunnolva van akkor nem lövöm, amíg le nem jön róla a számláló. Tudom kibaszás az artysokkal, de ha stunnolva van az ellenfél akkor az én stunom nagy része elvész és nem adódik hozzá.5. Counter-arty
Bizonyos pályákon előszeretettel vadászom az artykat. Prokhorovkán egyértelműen becélzom egy ideig a sínek melletti részt, de más pályákon is, ha látok valamit odadörrentek egy nagyot.6. Vaklövés
Nem hiszitek el, hogy mennyi vaklövés betalál, ha egy-egy egyértelmű bokrot becéloz az ember. Akkor általában pont így néz ki a fejem: --> -
-
válasz
Lunky88 #199027 üzenetére
Nagyon jó ha top tier vagy, de teljes tier 8 csatában már nem az igazi, tier 9/10-ek ellen meg egyenesen felejtős. A T-44 (T-44/100) jobb, mert mobilisabb, így jobban tud flankelni. Szerintem túl lomha a T-54 proto, ami még nem lenne baj, ha lenne jó alap penje, de nincs. A Type 59 is jobb amúgy.
-
Warton
őstag
válasz
Lunky88 #198620 üzenetére
Jelen. Persze még így sem lesz meg a 260, mert 11 parancsom van és 14 kéne. Vagy az SPG-s vagy az LT küldetést kéne megcsinálni és akkor kész vagyok. De az LT-stől nagyon messze vagyok, az SPG-s-től még messzebb. A TD-s teljesen reménytelen, ott még két alap küldit is meg kéne csinálni. Az 5szörös dmg-t meg a 4000dmg + 3 nehéztank +15.
-
jr1994
addikt
válasz
Már a második. Az első a küldetések könnyítése, és a parancsok behozása volt. Egy pont hiányzott volna, a TD15 csak kitüntetés nélkül volt meg, aztán meg hirtelen a korábbi sorozatokból hozott paranccsal kiválthattam. Nem volt így a 260 megszerzése olyan kielégítő, mint lehetett volna.
Persze annak aki pl egyáltalán nem artizik, jól jön.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Ha fortuna úgy akarta, meg megvolt hozzá a tank állomány és a tudás akkor t55a során szerezhettél 20 parancsot.
Azaz 4 ágat kitudsz lőni. Egyet kell végig tolni. Nagy vérhugyozás. Ez a 3 parancs semmit nem segit. 4 segitett volna. Mert akkor egyik ágat se kellett volna tolni 260-ért.Ha valakinek lesz konkrét listája mi lesz az a 92 tank az ne tartsa magába.
Mert itt a bm-en nem veszünk semmit. Megnézzük és megvesszük a leendő prém tankokat. -
rlazol
veterán
válasz
Lunky88 #123034 üzenetére
Lunky88 - hosszú idő óta az első tank, ami megmozgat. Hetek óta nem tankoztam, de ez tetszik.
galervin93 (#122932) - azért mert ezeknek a tüzelőmód elérése 1-2 mp lesz, anélkül csak nagyon pontatlanul tudnak majd lőni. Ezért cserébe nem veszik el a háló+bino, de nem is lenne amúgy értelme ezeknek, hiszen a löveg be van építve a testbe, önálló mozgástere nincs, vagyis enélkül minden kis mozdulatra ledobódna a háló/bino.
nwa5000#122925 - értem, érdekes megoldás. Mondjuk annak, aki több gépről is biztos nem lenne egy nagy öröm. Ide azért anponta belép, nem tudom, a steam acc-ba milyen időközönként szokás? De a lényeg, hogy mégha ez egy jó megoldás is, itt nincs. És amíg nincs, addig marad a support beiktatása. És lássuk be, van ennél fontosabb fejlesztenivaló.
-
KisApám
addikt
-
SoulReaver
veterán
válasz
Lunky88 #118855 üzenetére
Nem mindig csak a helyeket kell figyelni, mert pl sok artysnál megfigyeltem, hogy általában a jobb játékosokra fókuszálnak, mint ha valami trófea lenne számukra... Főleg, ha mind3 artys ilyen aggyal van, az de jó... Én mindennap megkapom a kis arty adagomat, kapják is a reportot, de hát az semmit nem ér sajna.
-
Ukeve
tag
válasz
Lunky88 #107264 üzenetére
Tank Inspector szerint nem beüthetetlen az orra... Próbálgattam a szögeket, hogy esetlegesen honnan üthette be a SU, és arra jutottam, hogy azon a ponton a páncél vastagsága ~250-300 mm között mozog, a beesési szögtől függően. A SU-nak az alapátütése 258 mm, úgyhogy sajnos megvan rá az esély, hogy beüthessen ott.
-
-
Chris0321
veterán
válasz
Lunky88 #89867 üzenetére
Én is ott vagyok és tényleg többször szakaszoztunk küldetés miatt akár nekem kellett küldetés akár másnak. Ha Online vagyok engem lehet keresni, legfeljebb előre veszem a T28 szakaszos küldetéseit. A light nincs még csak kész a Stugnál de ott is csak az utolsó kettő van hátra.
jozefgucci1: Remélem menni fog, mostanában kicsit rosszabbul ment a játék, elég gyorsan elfogytak a csapattársak is.
-
emre
veterán
válasz
Lunky88 #86931 üzenetére
Nekem is addigra lett meg az E4 mire gyakorlatilag használhatatlan lett. Ez van...de a T30 tuti kis cucc, ez miatt egyáltalán nem sajnálom hogy belevágtam abba az ágba. De hamarosan meg lesz az E3 is. Ez majd megkapja a E4 jelenlegi szedett-vedett legénységét, és nem kell eladnom a T95-öt.
Tényleg E3-ra a javításon kívül mit érdemes rakni másodiknak?
-
csaba17
senior tag
válasz
Lunky88 #86931 üzenetére
gondolom E4 alatt a t110e4-et érted, végül is mi mást:
anno én is vártam mert ugye 10es td, nagy pen, forgó torony és a legfőbb: amcsi.
a nagy várakozást csalódás követte, ebben a tankban nincs semmi amcsis, csőlehajlás nulla, a lövegpajzs elég vastagnak néz ki mégis belövik nagyobb gond nélkül. sebessége sem valami kiváló, a kupolája mint egy felhőkarcoló, megkockáztatom, hogy több 100m-ről is belövik mert akkora...
én nagyot csalódtam benne, plusz poén mert vásárlás után, körül vették le a 850es átlagot 750re, holott addig örültem ha egy 800ast sebzett, valahogy az rng mindig a rossz oldalra dobott és mellé nem is pontos az ágyú, mostanában meg talán ha hetente megyek vele 1, talán 2 csatát. legszivesebben eladnám de 10es tankot ugye nem adunk elilletve az e3 is ki van fejlesztve, ennek tudom hogy jó páncélja van de az ágyú ugyanaz és nekem már ez sem tetszik, gondolom csőlehajlása ennek sincs illetve hogy fixtornyos gép.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Lunky88 #86907 üzenetére
Az Ob260 az egyetlen 10-es tankja...
Egyébként annyira nem irreális, mert az utolsó 1k csatáján már 1600 WN8-a van, de akkor is erőteljesen csalás-gyanús a dolog, mivel semmilyen tankja nincs, amivel abszolválni lehetne a 4. fordulós kritériumokat. IS6-tal, IS3-mal, T34-gyel a 8k kombinált még csak-csak, de 14k? SU-14-1-gyel tripla bombavető meg hasonlók? Na neee... 8k-t vajon E25-tel vagy T28 Concept-tel lőtt egy csatában?
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Lunky88 #85768 üzenetére
Kb 1 másodpercre villan fel és csak ott, ahol az arti van és olyan vastagon, ahogy a saját lövésedet is látod TD módban.
Téli pályán abszolút esélytelen, sivatagin is nagy mák, mert halvány fehéres/szürkés a színe, így nincs eléggé kontrasztban a háttérrel. Vannak persze modok, amik ezeket szépen kiszínezik neonzöldre meg mittudomén, de olyanom nekem nincs és elvileg ban is jár érte, bár EU-n a fene se tudja.
Amúgy van, hogy én is csak a hangot hallom, hogy valahol ott lő az arti, ahol én nézem, de tracer-t egy szálat se látok... Lehet a low beállítások miatt...
-
Kalos7
tag
válasz
Lunky88 #84873 üzenetére
Nekem is a nők vannak berakva, de csak most fejlesztik a 3. Skillt
Hát ez brutálisan jó legénység és a képességeket is jól választottad.
Venti+pot elátmány és mehet a darálás.
De készülj fel, hogy az amx 12t-ba csak 30 db lőszer van
Ami semmire se elég.... ha jó a csapat meg a pálya is adja akkor 2,5-3k sebzésnél kifogyok.
Pedig amilyen gyorsan tölt lazán lehetne benne 60db lőszer is. -
Tuco Ramirez
őstag
válasz
Lunky88 #83691 üzenetére
Jó tank, de nem igazi med, hanem közepes-nehéz hibrid. Jó a végsebessége, de lomhán gyorsul és fordul. Pontos és jó átütésű az ágyúja, de gyenge a DPM-e. Erős felső frontlemez és szemből nem lehet kigyújtani, de a toronypáncél és az alsó lemez könnyen belőhető. Inkább támogató, mint klasszikus med, ha ez a stílus bejön, tetszeni fog.
-
dfsz34
őstag
válasz
Lunky88 #83578 üzenetére
Csak a parancsnoknál érdemes szerintem, a többieknél jók a skillek, de várhatsz a cserével addig, ahogy írtad, hogy mindenképpen tervezel egy cserét később BiA-ra, akkor megléped az is jó.
Esetleg azt fontold meg, hogy a javítás legyen fullos (itt választhatsz, parancsnoknál 4. skill lehet javítás, de a helyzetfelismerés is, ha engem kérdezel a javítást tenném fullra és a helyzetfelismerést 4. nek, de a másik mix is jó) és a kamo-t fejleszd negyediknek a többi három legényen, de ez tényleg egyén függő. Nekem pl a leo-n sokszor lekapják a láncot, nem is szeretem a javítót egyből elhasználni, mert lehet még kritikusabb helyzet is lesz később, persze full javítás sor meg BiA, pikk pakk visszarakják.
Ugye ez mindig az a dilemma, hogy amikor spotolnak, ha egyenes vonalban hátrálok, akkor nehezebb láncot lelőni, viszont könnyebb eltalálni a tankot magát, kisebb az esély a mellé lövésre meg a pattintásra is, a legnagyobb gond viszont, hogy sokkal nagyobb eséllyel gyújtanak szemből alul (nem a leopard elsősorban, de sok tank van, amit elől, alul meglőve szépen lehet gyújtani, a britek robbannak is, is7 is egyébként). Ha srégen megyek hátra vagy cikk-cakk ban, akkor meg nehezebb ugyan eltalálni, "gyújtós" lövést is ritkábban kapok, de a láncot meg menetrendszerűen lekapják ilyenkor, gyakran nulla sebzés mellett, de ilyenkor meg kapom a sebzést a többi ellenféltől, amíg mozdulatlan vagyok. Meg több új tank van, amiből köpik az HE-t, pl t49, de valamiért el is terjedt ez, hogy a papírszerű tankokra lövik az HE-t, főleg a gyengébb játékosok, de mindegy is ki lövi, ha leszedi a láncom és a tank még félig kilóg én meg csak lesek.
-
dfsz34
őstag
válasz
Lunky88 #83563 üzenetére
Az optikát le ne vedd róla, ez a jó modul sor, töltés gyorsító, függőleges stab meg optika. A lehető legjobb egy meden.
Egyébként ez egy nagyon fogós kérdés, de én azt mondanám, hogy egy meden a hatodik érzék és a javítás ér a legtöbbet utána látótáv és utána a kamo meg a többi. Gondolom nem csak távolról csipegetsz vele, hanem mozogsz, akár közelharcba is belemész stb. Ezeknek már van elég hp-ja, hogy túléljen egy leláncolást, szóval ha van is javítód és felhasználod, nagyon gyakran lesz olyan helyzet, hogy leszedik többször a láncot és nagyon nem mindegy, hogy mennyi idő alatt rakod vissza.
A látótáv meg az életet jelentheti, nekem a leopard1-nek jelenleg 470m a látótávja, de még fejlesztek rajta.
A kamo egy érdekes kérdés szintén. Ez ugye nem egy passzív spotter tank és amit sokan elfelejtenek, hogy lövés után alig marad kamo értéked, tehát ha tipikusan olyan távolságból harcolsz, ahol az ellenfelek (akik használhatnak binot is akár, szóval jó nagy távolságból is észrevesznek) látótávján belül vagy, akkor a kamo értékedet kb a hajadra kenheted, kb az eredeti érték 20,9%-ra esik vissza, más szavakkal elveszted a kamo érték 80%-t egy lövés után. [link]
Távolról és/vagy bokor mögül csipegetni, oda kell kamo, de ha tipikusan közép távról vagy egyenesen közelről lövöd az ellent, akkor szinte semmit nem segít, tehát úgy kell a prioritást felállítani, hogy a kamo egyáltalán nem fontos, mehet akár 3. vagy negyedik helyre is.
A másik dolog, hogy pl parancsnoknak, kamo vagy helyzetfelismerés? A helyzetfelismerés ad +13m látótávot és ha megnézed, a kamo hatását: ilyen távolságból spotol téged egy alap leopard1, ha nem mozogsz/mozogsz/lőttél: első eset, nincs kamo: 360m/373/399 - második 100% kamo: 320/340/391 harmadik eset, ha a parancsnoknak nem kamot, hanem helyzetfelismerést adsz 75% kamo mellett 330/350/393.
Azaz látszik ugye, hogy a helyzetfelismerés amit ad +13m látótáv hasznosabb, mint ami a 25% kamo hatása (bár minimális az előny ha nem mozogsz és mozogsz, de van előnye), de ha lősz, akkor meg sokkal hasznosabb, hogy neked legyen nagyobb látótávolságod, márpedig lőni szokás.
Én a leopard-al sokat futkosok és közép távolságból lövök, ezért ahogy írtam, hatodik érzék, javítás, helyzetfelismerés és utána jön a kamo meg a többi pl a BiA. BiA-t be lehet esetleg rakni a kamo elé a sorban, ad +2,3% látótávot meg sok egyebet.
Azt figyeld meg, hogy milyen stílusban használod, ha csipegetsz vele távolról, akkor jó a kamo, de ha futkosol és lövés után kapod a spotot mindig (közép vagy közel távról lősz), akkor cseréld le a parancsnoki kamot helyzetfelismerésre inkább.
-
grizlisandor
veterán
válasz
Lunky88 #82917 üzenetére
Sajnálom, hogy nem megy vele a játék gyakorolni kell, meg ellesni a technikát azoktól, akiknek megy vele.
ST-1-est én is szeretnék, úgy volt, hogy őt veszem meg vagy az IS-3-ast, de nincs kedvem az IS ágyúval TierX-ben szerencsétlenkedni.Bár az IS-3-al is azt teszem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- Hobby elektronika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmgyűjtés
- További aktív témák...
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged