- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rap, Hip-hop 90'
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zjuhasz
aktív tag
Üdv! Segítséget kérek. Kerestem, de nem találtam itt a fórumban: Hogyan tudnék egy word dokumentumot képként elmenteni? Eddig csak a PrintScreen gombot használtam erre, dehát az elég körülményes, levágni a felesleges részeket, stb... Kösz előre is
-
dpetiba
aktív tag
Valaki segítsen, hogy hogyan lehet azt beállítani a Wordnek, hogy új dokumentumnál nem Letter legyen a méret, hanem A4. Állandóan nekem kell manuálisan átirogatni... Köszio
-
Gabás
addikt
válasz
Winner_hun #391 üzenetére
Úgy látszik, te nem értesz:
1. attól, hogy wordban html-ként lementesz valamit, az attól nem lesz igazi, minden részletében szerkeszthető weblap. Meg tudod nyitni a dokumentumot a böngészőben, de mindent a wordban kell beállíts, tehát bemásolod a képeket, bírod színessel a szövegeket etc. Hogy a hátteret hogy fested ki wordban? fogalmam sincs, valószínűleg sehogy.
2. egy html dokumentum tag-nak nevezett kódokból épül fel, ami egy ''html'' nevezető kóddal kezdődik, oszt még van rengeteg. Mivel te egy színnek a html kódját adtad meg, azt hittem, tudod mi a téma. Ha viszont, ahogy válaszodból tűnik, a copy-paste az alapvető html művelet számodra, és a tag-ek semmit nem mondanak számodra, felejtsd el a kódokat és keress valami kifestős megoldást a háttérszínnek.
3. mod: persze, hogy lehet, csak nem úgy, ahogy te elképzelted
[Szerkesztve] -
Winner_hun
félisten
Nem értesz, úgy tűnik. Megnyitom a word-öt. Rámegyek, hgoy mentés másként, ott kiválasztom, hogy weblap legyen. Namost megadom, hogy weblap.html legyen a fájl neve. Ha ez megvan, oda csak be kell rakni a szöveget képet ....
Namost háttérszínt kód alapján hgoy lehet megadni?
mod: egyeltalán lehet?
[Szerkesztve] -
Gabás
addikt
válasz
Winner_hun #389 üzenetére
basszus, hát a dokumentum elejére, a header és a cím után, ezek a kezdő html kódok, már elmondtam.
egyáltalán hogyan akarsz html-t írni, ha azt sem tudod, hogy kell elkezdeni -
Gabás
addikt
válasz
Winner_hun #387 üzenetére
gondolom, nem most kezdtél html kódokban írni (vagy mégis?)
Benne van az angol idézetben, tehát:
az alap html kódok sorrendje:
<html>
<head>
<title>
</title>
</head>
<body>
</body>
</html>
a színekre vonatkozó kódsor, a body részbe kerül, ami láthatóan mindjárt a ''head'' rész után következik, így:
<body bgcolor=''#99CCCC'' text=''#000000'' link=''#C0D9D9'' vlink=''#663399'' alink=''#ffcc99''>
ahol a bgcolor az, ami kell neked, vagyis a háttérszín, a text a szöveg színe, a link a hivatkozás színe stb
[Szerkesztve] -
Gabás
addikt
válasz
Winner_hun #384 üzenetére
hát ammilyen tanár
nem foglalkoztam nagyon részletesen html kódokkal, de pofonegyszerű megtalálni az ilyesmit
tehát akkor
BODY COLORS
Body colors are those that are set as the basic colors for your page. They cover the colors of the background, text, links, visited links and activated links.
The body colors are not written individually, but are all set within one body tag.
NOTE: You must only ever have ONE BODY TAG on your page, and it should be immediately after your </head> tag. If you have more than one body tag, or you have it in the wrong part of your page, then the page may not load correctly with some browsers!
For example ... here is a sample body tag
<body bgcolor=''#99CCCC'' text=''#000000'' link=''#C0D9D9'' vlink=''#663399'' alink=''#ffcc99''>
or
<body bgcolor=''white'' text=''MidnightBlue'' link=''DarkMagenta'' vlink=''MediumOrchid'' alink=''DeepPink''>
BACKGROUND COLOR
bgcolor=''#xxxxxx''
This code sets the background color for your page. If you have a background image, you can still select a background color for your page. This background color will show until the image file has loaded. -
Winner_hun
félisten
Van egy feladat. honlapot vagy mit kell csinálni, amit *.html néven kell elmenteni és ott van, hgoy a háttérszín az a kód legyen. Namost ha az ember pl szövegszerkesztővel csinálja,ott meg lehet adni kód szerint, de wordben ezt nem találom
Aztmodta a tanár ő sem tudja, hgoy van-e ilyen benne. Gondoltam ha van azt csak tudja vki
-
Gabás
addikt
válasz
Winner_hun #382 üzenetére
minek a háttérszínét pontosabban?
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #379 üzenetére
-
Winner_hun
félisten
válasz
-
Winner_hun
félisten
válasz
egyeltalán megoldhat, hgoy kód alapján adjak meg háttérszínt wordben?
-
Winner_hun
félisten
#FFE4B5 kódú színt hgoy lehet beállítani wordben? A dokiumnetum html-ként van lementve. Sürge lenne, előre is kösz
-
lordring
aktív tag
Sziasztok!
Azzal szenvedem, hogy nem bírom rávenni a Wordöt, hogy automatikusan felismerje a dokumentumok angol/német/magyar nayelvét.
Be van kapcsolva az automatikus nyelvfelismerés,telepítve az Office eszközök/nyelvi eszközök, ennek ellenére mégsem hajlandó felismerni, hogy a dear az angol a sehr meg német. -
booy
csendes tag
Hali!
Igen, .jpg vagy jó a .bmp is csak a kinyomtatás idejére kellene, utána úgy is törölném.
(Van egy csatolásokkal és hivatkozásokkal teli űrlap doksim amit e-mailben továbbítanom kellene de sajnos az a tapasztalat, hogy a továbbított anyagból elvesznek a csatolások és a hivatkozásokEzért szeretném átkonvertálni valami kép formátumba és így továbbítani.)
-
dpetiba
aktív tag
-
dpetiba
aktív tag
Faterom elállított valammit és nem tudom visszacsinálni: mikor megnyitom a Word 2003-om, akkor a fejléc nincs a megnyitott oldalon. Manuálisan elő tudom varázsolni, de ha bezárom és ismét megnyitom nincs ott. Hol lehet ezen állítani, hogy egyből az üres lapon megjelenjen?
Köszi
-
moonman
titán
válasz
.::cHeKkk::. #359 üzenetére
erre van a fájl-küldés emailben parancs. [link]
persze biztos nem erre gondoltál, de majd jön valami okosabb, azt megaszongya jól. -
.::cHeKkk::.
tag
Word-be lehet olyat csinálni, hoy megadok egy mailcímet a doksban és ha arra kattolnak akkor a doksit elmenti és elküldi arra a mailcímre?
Szal ez egyy fordmula és a végén lenne egy szöveg ''Küldje el reelntkezésé'' rákattol és a kitöltött doksit elküldi az xy@zy.hu címre.
Valaki?
Gondolom makrót kell használni, a mentésnek meg is tudom csinálni, de ha e-mailben való küldést is akarok akkor a cím is bekerül a makróba?
Ha kész is van a makró, hogy tudom a gombhozrendelni?
És Olyanra szeretném, ha megnyitná azt valaki akkor természetesen, a gombot ne tudja editálni -
booy
csendes tag
Kedves listatársak!
Segítséget szeretnék kérni.
Word doksit szeretnék valamilyen kép formátumba menteni.
Sajnos az irodai gépemre a jószívű rendszergazdák nem telepítették az office konvertáló moduljait így csak valami külső progi jöhet szóba.
Plíz írjátok meg ha ismertek ilyet.
Köszönöm! -
kem
addikt
Sziasztok!
Hogyan kell egy Word által készített doc fájl szerzőjét átírni? Egy félreérthető dolgot kell kijavítanom. -
MyKonzerv
senior tag
köszönöm
mod: és ha ezt kétoldalasan nyomtatom a hasábok fedik egymást a két oldalon?
csak mert puskát gyártok és két oldalasan jobb lenne
[Szerkesztve] -
MyKonzerv
senior tag
hi
hogyan tudok hasábokat csinálni egy oldalra?
pl. két oszlop szöveg legyen egymás mellett egy oldalon -
brownus
veterán
Hello!
A tartalom jegyzéket automatikusan szeretném majd megcsinálni ezért címsorokat használok, de pl. a vannak nem címsorok, meg táblázatok, pl. a bevezetés is. Azoknak, hogy lehet vmi formátumot adni, hogy a tartalom jegyzékbe bekerüljenek? -
lordring
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogyan lehet megvátoztatni az alap üres dokumentum beállításait? Tehát hogy egy új üres dokumentum nyitása esetén mi legyen a betűtípus+méret, margók, ilyesmi. -
Van mód új szimbólum szerkesztésére Wordben ? Ha igen,akkor hol ? Én szeretném megrajzolni pixelenként.
-
kiskegyed
aktív tag
válasz
Sir Pocok #343 üzenetére
Tip1
Ha a ppt jól struktúrált, azaz a Slide Layout-okat használva vannak létrehozva a szövegdobozok, akkor Save as.. Outline/RTF formátumban mentve megkapod rtf-ben a szöveges tartalmat.
Tip2
Kicsit favágós módszer. Ha van Acrobatod, akkor avval konvertáld pdf-be és a pdf-et konvertáld rtf-fé vagy txt-vé. Így nem csak a Slide Layout-tal bevit szövegdobozok fognak megjelenni.
(Office 2003, Acrobat 6.0) -
Sir Pocok
őstag
Kellene egy kis help.
Hogy tudnék egy ppt fájlt, word dokumentummá átkonvertálni? -
-
Henker2
addikt
SENKI NEM TUD SEGÍTENi?
SZOMORÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ -
RAM
őstag
1. Van, amikor a NAGY betűk ékezete nem látszik!
(ÁÉÍÓŐÚŰ)
(most éppen látszik)
2. --> auto nyílra alakítását (csak ehhez), mit kell bekapcsolnom (hol)? -
Henker2
addikt
SEGÍTSETEK MÁR!
Office 2003-am van! A word-höz kellene betűtípus! Volt nekem egy 400 db-ból álló szett, de elhagytam valahol!
ILYEN BETŰTÍPUS CSOMAG KELLENE! Esetleg egy linket nyomhatna valaki ahonnan letölthető ilyen font!
köszi
Sziasztok -
Loha
veterán
Hogy tudok a Microsoft Equation 3.0 -nak egy ikon kirakni a wordben, hogy ne keljen mindig bemenni érte a menübe?
-
dpetiba
aktív tag
Hivatalos Office 2003 professional-om van egy igen erős gépen, de mégis amikor megnyitok .doc file-okat, akkor az elején csak üres ablak jelenik meg és utána jön be a szöveg pár másodperc után. De sok file-nál ez idegesítő. Lehet ezen állítani, hogy olyan gyors legyen, mint a régi Office-ok, amik behpzták egyből a szöveget?
SP2 fönt van... Köszi
-
bebean
aktív tag
üdv!
2000 verzióban hogy lehet a dokból a labjegyzeteket törölni? eddig csak ugy tudtam megoldani az eltüntetést, hogy kijelöltem az összes labjegyzetet & végjegyzetté konvertáltam & az utolsó oldalakat nem nyomtattam... biztos van vmi normalis megoldas is. -
Biaggio
őstag
Megosztom veletek legfrissebb élményemet: kaptam egy halom képet, Wordben voltak beillesztve. Gondoltam, másol, beilleszt Paintbe és semmi gond. Ez a módszer sikertelen volt, vagy a színek csúsztak el vagy a méretek.
A helyes megoldás azonban a Powerpoint közbeiktatása, ahonnan jobb gombbal lehet képként menteni -
rlph
tag
Tényleg csak egy kérdés.
Külön fájlba megcsináltam az ábrámat fekve. Ezt szeretném berakni a másik szövegbe, de nem fér ki. Ezt a lapot már nem tudom elforgatni, mert az egész fekvő lesz, de úgy házidolgozatot gáz leadni.... -
rlph
tag
Még ebben a kérdésben vki tud segíteni?
csináltam egy szervezeti diagrammot. azt hogy lehet elforgatni, mert sehogy sem akarja.
vagy hogyan lehet elforgatott lapra írni?
Köszike! -
Gh0sT
addikt
Word súgó:
Tartalomjegyzék létrehozása
Legegyszerűbben a beépített vázlatszintformátumok vagy címsorstílusok használatával hozhatunk létre tartalomjegyzéket. Ha már használjuk a vázlatszintformátumokat vagy a beépített címsorstílusokat, tegyük a következőt:
Kattintsunk a dokumentumban arra a helyre, ahol a tartalomjegyzéket el szeretnénk helyezni.
Mutassunk a Beszúrás menü Hivatkozás pontjára, majd kattintsunk a Tárgymutató és tartalomjegyzék parancsra.
Kattintsunk a Tartalomjegyzék fülre.
Ha a rendelkezésre álló formátumok valamelyikét szeretnénk használni, válasszuk azt ki a Formátumok mezőben.
Válasszuk ki a tartalomjegyzék esetleges további beállításait.
Ha jelenleg nem használunk vázlatszinteket és beépített stílusokat, tegyük a következőt:
Tartalomjegyzék létrehozása vázlatszintekből
Mutassunk a Nézet menü Eszköztárak pontjára, majd kattintsunk a Tagolás parancsra.
Jelöljük ki az első olyan címsort, amelyet meg szeretnénk jeleníteni a tartalomjegyzékben.
A Tagolás eszköztáron jelöljük ki azt a vázlatszintet, amelyet a kijelölt bekezdéshez szeretnénk rendelni.
A tartalomjegyzékbe felvenni kívánt valamennyi címsor esetében ismételjük meg a 2. és a 3. lépést.
Kattintsunk a dokumentumban arra a helyre, ahol a tartalomjegyzéket el szeretnénk helyezni.
Mutassunk a Beszúrás menü Hivatkozás pontjára, majd kattintsunk a Tárgymutató és tartalomjegyzék parancsra.
Ha a rendelkezésre álló formátumok valamelyikét szeretnénk használni, válasszuk azt ki a Formátumok mezőben.
Tartalomjegyzék létrehozása egyéni stílusok használatával
Ha a dokumentum címsoraihoz már megadtunk egyéni stílusokat, kiválaszthatjuk, hogy mely stílusokat használja a Microsoft Word a tartalomjegyzék készítéséhez.
Kattintsunk a Beállítások gombra.
Az Elérhető stílusok mezőben keressük meg az adott címszinthez rendelni kívánt stílust.
A stílusnévtől jobbra, a TJ szint mezőben adjuk meg az illető címstílus szintjét: írjunk be egy 1 és 9 közötti számot.
Megjegyzés: Ha csak egyéni stílusokat szeretnénk használni, töröljük a tartalomjegyzék szintjeit jelző számokat a beépített stílusok (például Címsor 1) mellől.
A tartalomjegyzékbe felvenni kívánt valamennyi címstílus esetében ismételjük meg a 5. és az 6. lépést.
Kattintsunk az OK gombra.
Tartalomjegyzék létrehozása az általunk megjelölt bejegyzések felhasználásával
A Tartalomjegyzék-elem jelölése párbeszédpanel segítségével tartalomjegyzék-mezőket illeszthetünk a dokumentumba.
Jelöljük ki az első olyan szövegrészt, amelyet meg szeretnénk jeleníteni a tartalomjegyzékben.
Nyomjuk le az ALT+SHIFT+O billentyűkombinációt.
A Szint mezőben válasszuk ki a kívánt szintet, majd kattintsunk a Jelölés gombra.
További bejegyzések megjelöléséhez jelöljük ki a megfelelő szöveget, kattintsunk a Bejegyzés mezőre, majd kattintsunk a Jelölés gombra. Ha befejeztük a bejegyzések hozzáadását, kattintsunk a Bezárás gombra.
Kattintsunk oda, ahová be szeretnénk szúrni a tartalomjegyzéket.
Kattintsunk a Beállítások gombra.
A Tartalomjegyzék – beállítások párbeszédpanelen jelöljük be a TJ mezők alapján jelölőnégyzetet.
Töröljük a jelet a Stílusok és a Vázlatszintek jelölőnégyzetekből.
Megjegyzések
Ha egy weblap valamelyik keretéhez szeretnénk tartalomjegyzéket létrehozni, mutassunk a Formátum menü Keretek pontjára, és kattintsunk a Tartalomjegyzék keretben parancsra. Weblap keretéhez csak a beépített stílusok használatával lehet tartalomjegyzéket létrehozni.
Ha a fődokumentumban dolgozunk, kattintsunk a Tagolás eszköztár Aldokumentumok feltárása gombjára, mielőtt létrehozzuk vagy frissítjük a tartalomjegyzéket. -
rlph
tag
Hali!
Két problémám lenne az egyik:
hogyan lehet tartalomjegyzéket csinálni?
a másik:
csináltam egy szervezeti diagrammot. azt hogy lehet elforgatni, mert sehogy sem akarja.
vagy hogyan lehet elforgatott lapra írni?
köszi! -
Kellene gyors segítség:
Van nekem 2 db dobozos Office XP-m.
Az egyik gépen újra raktam az XP-t, és most telepíteném rá az office-t. De. Nem tudom, hogy melyiket használjam. Valahogy meg kellene nézni, hogy amelyik gépen fenn van, azon melyik van fenn. Valahol ki lehet deríteni, hogy milyen product key-l lett telepítve?
A névjegyben csak egy számsort ír, de az nem az... -
eXodus
őstag
Hogyan lehetne nyomtatni úgy, h egy lapon két oldal legyen és kétoldalas legyen a nyomtatás?
Külön külön sikerült, de együtt nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Facebook és Messenger
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Ingatlanos topic!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- War Thunder - MMO Combat Game
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest