Hirdetés
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gerner1
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
Képletekete hogy lehet egy word doksiba beszúrni?
-
róland
veterán
válasz
painkillerx
üzenetére
Amennyiben használtál címsorokat a szöveg formázásakor, akkor azokból automatikusan elkészíti a Word a tartalomjegyzéket. (Csak nyomtatás előtt ne feledd aktualizálni, különben furcsa meglepetések érhetnek. Van rá menüpont.)
-
jhos910
senior tag
Pá: Egy gyors kérdés:
Wikipediaról copypasteltem egy szöveget wordbe és ilyen fura kék háttere lett, azt hogy tudnám eltüntetni?
Válasz: kijelölöd az egész szöveget és a formátum, bekezdés menüben a mintázat fülön beállítod a fehér színt vagy az h nincs.Remélem ez a probléma, vagy ha nem akkor próbáld meg a betű háttérszínét fehérre állítani.
TriackFeri: Le lehet valahonnan tölteni ingyen a word-öt?
Hát sajnos word-t nem , de van egy egész jó kis progi az Open office, az ingyenes.
dpetiba: Fájl oldalbeállítások, papírméret fülnél betudod állítani hogy a lap fekvő legyen.
van másik megoldás is, de ez könyebb.
csoszogi: hát akkor csináld firefox-ban
gyors így írogattam ........remélem aktuális még és el is olvassátok
-
Pá
addikt
Egy gyors kérdés:
Wikipediaról copypasteltem egy szöveget wordbe és ilyen fura kék háttere lett, azt hogy tudnám eltüntetni? -
painkillerx
tag
hello!
Tudna nekem valaki segiteni Wordben?
Egy jegyzethez kéne tartalomjegyzeket irni. En elkuldom MSNen a dokumentumot.
Köszi! BYE! -
TriackFeri
aktív tag
Le lehet valahonnan tölteni ingyen a word-öt?
-
csoszogi
tag
Sziasztok!
Van egy problemam: van egy yahoo-s cimem, az oda kapott leveleket copy-paste-el mentem el Word-be ha a szukseg ugy kivanja. A mai napi tapasztalat, ami eddig nem fordult elo: a Word fogja maga es paste kozben lefagy..... Ha ugyanezt a szoveget paste- special-unformatted text akkor csont nelkul beveszi. Ha Firefox alatt nyitom a levelesladat, akkor ott csont nelkul megy a copy-paste..... A szamitogepen nem allitottam semmit a frissites (exp7) letoltese ota es ez a problema nem is azzal jott elo ma este kezdte.... szerintetek ez miert lehet, es hogy tudom orvosolni?
Valaszotokat elore is koszi.. -
dpetiba
aktív tag
Segítséget kérek SOS!
Van egy word-be ágyazott xls file. Na most ez egy szép nagy táblázat. Viszont nem fél ki széltébe, ezért el kellene forgatnom a Word-ön belül 90 fokkal, hogy fejjel lefelé álljon.
Valaki tudna segíteni hogy csináljam? Én egyszerűen nem találtam olyat, hogy forgatás.
Köszi -
Chili7
őstag
uppocska a (#479) nek
-
kisho
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék filmekhez való feliratokon helyesírás-ellenőrzést lefuttatni. Ez eddig rendben is van, megy a dolog, de az SRT feliratokban a dőlt betűt kódokkal jelölik, pl.: Halló --> <i>Halló?</i>
A Word ezt egybe veszi és hibának jelzi az ellenőrzés. Be lehet valahogy állítani, hogy a <i> és a </i> sztringeket ignorálja? Úgy sajnos nem lett jó, hogy felvettem a szótárba. -
micro
addikt
Mit kell kikapcsolni, hogy a Word egyáltalán ne változtasson automatikusan a szöveg formátumán?
Mostanában a tartalomjegyzéket szereti kicsit átformálni, amikor újra megnyitom a doksit.
-
PeliScan
addikt
Sziasztok!

Egy egyszerű kis kérdésem lenne, viszont nagyon sokat tudnátok vele segíteni nekem! Le kell gépelnem majdnem száz oldalnyi interjút, magnóról. Kb így néz ki az egész:
...
K: Testvéreid akkor otthon laktak még?
V: Nem, egyikőjük sem.
K: Tehát akkor egyedül voltál már?
V: Igen, már csak hárman voltunk.
K: Említetted a szüleiddel való konfliktusodat. Ez csak a szokásos tinédzserkori lázadás volt?
V: Igen! Meg hát alsóban nagyon jó tanuló voltam, ezért nagyon nagyk voltak az elvárásaik, és ezért kicsit elegem lett belőle, hogy mindig nekem kellett lennem mindenhol a legelsőnek, és zavart.
K: Ezt elvárták tőled?
V: Igen, elvárták hogy ott is kitűnő legyek meg osztályelső.
K: Nekik mi volt az iskolai végzettségük?
...
Tehát majdnem minden enter után be kell ütnöm hogy Kérdező: vagy Válaszoló, rövidítve K: vagy V:
Megoldható az, hogy minden enter leütése után egyszer K: legyen a sor elején, másszor V: ? Nagyon sok időt spórolna meg nekem...
köszi előre is! üdv all, -
Chili7
őstag
Hali!
A word-öm nem bírja megnyitni a word fájl-jaimat, azzal a dumával, hogy:
'' nincs eleg endő memória vagy lemezterület a képernyő frissítéséhez''
Mi lehet a gond? -
mikoljan
tag
Sziasztok!
Tanácsot és/vagy segítséget szeretnék kérni.
Körleveleket kell nyomtatnom egy folyamatosan cserélődő excel ''adatbázisból'', még hozzá úgy, hogy ez a folyamat teljesen automatikus legyen. Mindehhez felhasználtam a Word körlevél készítésének funkcióját, amelyre makrót is rögzítettem és gondoltam, hogy igénybe veszem a Win feladat ütemezőjét, igen ám, de hogyan tudom megoldani, hogy ne csak a Word induljon el, hanem a makró is?! A másik probléma, ha el is indulna a Word, mivel a dokumentumhoz hozzá van rendelve az ''adatbázis'', egy figyelmeztető ablak leokézása után lehet csak a munkát folytatni. A bajt még tetőzi, ha le is fut a makró még mindig ott van a Print gomb, amit szintén élesíteni kellene.
Mindezt hogyan tudnám megoldani?
Minden építő jellegű hozzászólást előre is köszönök!
[Szerkesztve] -
amzso
tag
Sziasztok!
Valaki el tudná magyarázni, hogyan tudnék angol fonetikai karaktereket beszúrni Word-be? Vegyesen a többi normál karakterrel, magyar Word 2003... Köszi
[Szerkesztve] -
hefe
aktív tag
Sziasztok!
Tud valaki arra valami módszert , hogy hogyan lehetne automatizálni a következő folyamatot?
Adottak a Wordben megírt jelentések amik mind egyforma szerkezetűek csak az adatok változnak benne, és van egy excel tábla amiben táblázatszerűen szerepelnek azok az adatok amik a worben is szerepelnek. A cél az lenne , hogy ne kelljen mindig megcsinálni 2-szer a dolgot hanem csak 1-szer és a másik meg 1-2 kattintásra megszülessen. Mind1 , hogy most az excel táblából alakítunk vagy importálunk (stb) wordbe vagy vissza, a lényeg , hogy a 2. lépés leegyszerűsödjön valahogy.... Valakinek valami tipp?
-
Chili7
őstag
Volt egy olyan gondom, hogy word file-okat akartam összefűzni, és ezt átmenetileg sikerült megoldani pl: MS Word Joiner-rel. Kár, hogy lejárt a ''shared'' idő!
Hiába telepítem újra, regelni kéne.
Tudtok másik ilyen progit?
Twins file merger, és a Text & Word joinnerrel is hasonló gondok vannak!
Köszi -
ballington
addikt
azt szeretném megkérdezni, h van-e valamilyen modul az office word 2003-ban, amivel egy állandó képaláírást lehetne csinálni.
tul.képpen nem is kell hozzá modul, az is jó, ha valami jó módszert mondanátok.
előre is thx. -
Pá
addikt
Azt be lehet állítani, hogy az egész szövegben egy bizonyos betűméretet változtasson meg egy másikra, de a többit ne bántsa?
Pl van egy szövegem használok benne össze-vissza mindenféle betűméretet 10-20ig, kijelölöm az egész szöveget és azt szeretném, hogy mi 13-assal van az legyen mondjuk 12-es a többi pedig ne változzon. -
petyus11
tag
Hogy lehet tört számot beírni???
Nem tizedest! -
Burnusz
csendes tag
Köszi ezen már tul vagyok, csak az a bajom, hogy ezzel sokkal rosszabb minőségü lesz a kép, mint a word-be. Ha scennelek, akkor nem lehet képként elmenteni a scennelést?
-
Burnusz
csendes tag
Ha wordbe van egy képem, azt hogy tudom átmenteni jpg formátumba?
-
Chili7
őstag
Hali!
Több tucat - egyenként 4-5 oldalas - word file-t össze lehet fűzni valahogy?
Köszi -
VIC20
őstag
Sziasztok!
Tudna valaki gyorsan segíteni nekem?
Hogyan lehet Word-ben (XP) a szöveget vízszintesen tükrözni, illetve megforgatni (fejre állítani)?
Köszi! -
mahatma
aktív tag
egy Win95 rendszer doc fájljait szeretném egy office xp sp2-ben megnyitni, de csak négyzeteket látok minden karakter helyén...az elején felajánlotta egy konverter telepítését, amit meg is tettem, ám ezek után is csak ezeket a négyzeteket látom..elég fontos doksik, muszáj lenne őket megnyitni, legalább a nyomtatásig....valami ötlet?
-
PazsitZ
addikt
Mondjuk telepítsd fel a lengyel nyelvkészletet kijelölöd h lengyel és nem pofázik tovább.
Nekem is fenn van angol német(beírsz 1 szót dupla katt oldalt -teljes kijelölés- és átálítod, onnantól minden beírt szöveget lengyelnek kezel)
Amúgy Eszközök/beállítások/helyesírás fül / helyesírás ellenőrzés beíráskor OFF + nyelvhelyesség ellenőrzés beíráskor OFF. -
Zoltán
őstag
Word 2000-ben, hogyan lehet kikapcsolni azt, hogy folyton aláhúzza a (szerinte) hibásan írt szavakat? Sokszor írok lengyel szöveget és zavar, hogy folyton aláhúzza.
Köszi
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
válasz
Benmartin
üzenetére
ha nem is az azstalra, de én is lementett file-t húztam rá .... (-:
------------------- ------------------- ----------------
Ha egérrel nem is engedte, és ha 96%-ról (ennyin volt magától) levettem 80%-ra és nőtt (!!!!!!!!!!!) is a kép, de utána egy CTRL-Z és egy drasztikus 50% megadta a kezdő lökést a helyes irányba .... úgyhogy most 73%-on jónak néz ki ..... sikerült!
nagyon köszönöm a segítséget!!!!!!!
-
rii
nagyúr
válasz
Benmartin
üzenetére
először így próbáltam:
élőlábon két klikk
ekkro aktív lett
majd jobb gomb
kép szerkesztése
és ide próbáltam be húzni, majd kopipésztelni a képet,
copypaste-ra be is tette, de nagyobb vol, méretezni pedig nem hajlandó, noha a ''képdoboz'' szélein a méretezésre át is vált a kurzor .... :-/
próbáltam eltaláni améretét a képnek, hogy pont akkorába tudjam beplészelni, de az mókás egy feladat lesz, ha csak úgy lehet...
utána, többedjére már azt is opróbáltam, hogy élőlábon két klikk, és oda be dranganddrop, vagy copypaste ... de ott sem jött be draganddrop-ra, és a copypaste-val betett képet nem engedte méretezni .......
-------------------------
zárolást hol lehet megnézni (indesigne-ban jobb gomb, és LOCK)
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
válasz
Benmartin
üzenetére
nekem a szóban forgó doksi ba sem engedte, és csinéltam egy uj dokumtenumo, majd nézet, élőfej, élőláb, és belehúúztam a képet, de csak ikonként jelenik meg mindkét esetbe, legyen akár JPG, akár BMP, ... persze mindkét kép RGB ....
word 2000
paste-ra beteszi a képet, de méretezni nem lehet ....
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
válasz
Benmartin
üzenetére
képet kellene benne cserélnem ... meg is csináltam már az új képet, de hgyan tudom kicserélni?
ha kettőt ráklikkelek erre a lábjegyzetre, (rossz POSTba írtam, nem tudom olvastad-e, hogy nekem élőlábnak hívja magát) akkor ''aktívvá'' válik, és a képet lehetne is szerkeszteni, meg minden, de nem tudom, hogy lehet betenni új képet ... DragfAndDrop nem működik ....
[Szerkesztve]
szerk.:
PhotoShop ban CTRL-C, majd CTRL-V word-ben, és berakja, csak nem engedi méretezni ....
[Szerkesztve]
szerk-2.:
minél kissebbre veszem a képet, annál nagyobban teszi be a PASTE ...
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
kaptam egy word file-t, van benne fejléc, meg lábléc, vagy mi, a szöveg a felső aljától indulhat, és csak az alós tetejéig érhet, utána lapdobás, és ebben a láblécben kellene címet cserélnem, de ha az egész kép, akkor magát a képet cserélnem.
szal az a kérdésem, hogy lehet láblécet módosítani? -
rii
nagyúr
arrólo nem is beszélve, hogy qaurk/indesign-ban lehet látni, láthatóvá lehet tenni azokat a szövegdobozokat, képdpbozokat, akikben szerkeztgesz, míg nekem a word minkább sötétben való tapogatózás lesz ....
szerk.:
kettőt ráklikkeltem, vakami már lesz ... amúgy élőfej, és élőlában hívja magát
[Szerkesztve] -
sentinel
aktív tag
Wordbe lekicsinyítettem egy szöveget, viszont vannak benne olyan helyek (enterek után), ahol ha feljebb húzok 1 sort (del), akkor visszaugrik az eredeti betűméretre. Próbáltam rá jönni hogy hol lehet ezt kikacsolni vagy állítani, de nem jöttem rá. Valaki tud segíteni ebben?
-
rlazol
veterán
nem az Ms-t védem, de szerintem a word-ot nem több tucat oldalas, sokmargós, képekkel teletűzdelt dokumentumokhoz tervezték. Inkább csak irodai munkára - pár oldalas kérelmek és felszólítások, esetleg 40-50 oldalban egy pályzat.
Én Quark-on csinálom a szakdogim, a wordon írom a nyers szöveget de minden szerkesztgetés Quark - mert arra való. Ha van rá időd szerintem állj át, jobban jársz. -
Kriza
őstag
Eléggé bonyolult dokumentum, más margókkal, mint a cél, ha irányítottan illesztem be, akkor méretarányosan tudom az egészet egy képhez hasonlóan méretezni, így a beillesztett dokumentumban lévő képek is méretarényosak maradnak a szöveghez képest. A lényeg az, hogy így kell!
Azt a megoldást találtam, hogy a két oldalt külön-külön illesztem be. Még jó, hogy nem egy 200 oldalas doksit kell így csatolni. Mindenesetre elég nagy rakás sz@a ez így, köszönet érte az MS-nek, nem csoda, hogy annyian útálják őket. -
lesaux
veterán
Előre leszögezem, hogy nem tudom a megoldást, de miért ragaszkodsz az irányított beillesztéshez? Mennyivel jobb ez, mint a sima beillesztés? Mit csinál, ha formázott szövegként illeszted be? Vagy ha kijelölöd utána csak a második oldalt, és azt is beilleszted irányítottan.
-
Kriza
őstag
Kérdésem lenne
Egy doksiba szeretnék irányított beillesztéssel egy már meglévő régebbi doksit csatolni. A csatolás típusát ''Microsoft Word dokumentum objektum''-ra állítom, de az a tetves sz@r csak egy oldalt illeszt be a kettőből, és ha megszakadok is csak egyet rak be, pedig az összeset kijelölöm.
Hogy tudnám elérni, hogy mindkét oldal megjelenjen????
Szakdogám befejezését írom, így elég pszichés vagyok, ezt a billentyűzet bánja, ezért a korrekt válasz fontos lenne. -
sanyixXx
senior tag
hi
hogyan tudok fekvő doksiból állót csinálni?
köszi -
qestion
aktív tag
Tartalojegyzéket hogy lehet beszúrni?
Word XP
(rémlik valami tárgymutató és tartalomjegyzék, de lámer módjára nem találom
)
[Szerkesztve] -
tomcsi23
veterán
Üdv,
azt szeretném megkérdezni, hogy tud a word abc-be rendezni egy oszlopot, vagy maradjak az excelnél ezügyben?
-
Korcsii
őstag
SOS:
infó órán vagyunk, és a feladatban az van hogy vertikálisan (függőlegesen) középre kell rakni a szöveget
plz help! thx
Szerk: kösz műxik!
[Szerkesztve] -
mizu_
tag
Sziasztok!
Az a problémám, hogy borítékok nyomtatásánál hp 1022-nél hiába állítom automatikusra az adagolást, minden egyes borítéknál meg kell nyomnom a zöld gombot a nyomtatón, és így igen fárasztó és hosszadalmas több 100 borítékot nyomtatni.
Légyszi segítsetek!
Előre is köszi. -
[w]
őstag
a ''beillesztés beállításai'' ikonocskát hogy lehet eltüntetni a képről? kurvára zavaró hogy szórészleteket takar ki...
[Szerkesztve] -
Pá
addikt
pluszminusz jelet hogy kell írni?
-
kisho
senior tag
Sziasztok!
Meg lehet azt oldani a Wordben (office xp), hogy több filet megnyitok és egy dokumentumként kezelem, majd mikor lementem akkor ugyanazokra a fileokra menti nem pedig egybe?
Ez így kicsit zavarosnak hangzik, de mondok egy példát:
Van x darab SRT feliratom filmekhez. Ezeken akarok végrehajtani műveleteket. (pl.: helyesírásellenőrzés, szavak/karakterek cseréje, stb...) De egyesével megnyitogatni és elvégezni ugyanazokat a műveleteket hosszadalmas lenne.
[Szerkesztve] -
róland
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ajánlom neked a Frontpage nevű Microsoft terméket honlap szerkesztéshez. Én annó '98-'99-ben szerkesztgettem vele, és tetszett a könnyű kezelhetősége. Működik az egérkattintásos módszer, de lehet a tag-ekkel is szerkeszteni.
-
róland
veterán
Fájl/Új dokumentum/Sablonból (ha jól emlékszem valahol arrafelé kell keresni) és ott talán van egy olyan, ahol egy kis varázspálca is van az ikonban. Az az önéletrajz varázsló, bár szerintem egyszerűbb ha internetről letöltesz egy angolszász típusú önéletrajz mintát és azt átírod.
-
Gambit
őstag
Hello! Valahol olvastam, hogy a wordben van CV varázsló. Ez igaz? És ha igen, hol találom?
Köszi! -
lapa
veterán
üdv. azt a jóságot dobja rám a kedvenc szövegszerkesztőm, hogy többszöri kifejezett kérésem ellenére sem tünteti el a vastagbetűt a tartalomjegyzék 2. szintjéről. a mellékelt képen [link] a 3 szint rendesen bejelölgetve a szövegtörzsben. minden mást (többi szint vastagítás, betűtípus, behúzás mértéke) sikerült pár óra alatt beállítani
, de ezt nem eszi meg. elég bénán néz ki a dolog és nagy művön dolgozok, nem szeretném ha ezen múlna a világsiker ugye...
a komplex feladat megoldásához a wörd xp-t próbáltam alkalmazni, majd 2003-on is bepróbálkoztam persze abban is hasonlóan fejlett technológiák laknak. van valakinek ötlete? köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Humble szökevények 500-2500Ft
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Dell Latitude E7470. Olcsó üzleti kategóriás laptop! Új akkumulátor!
- Xiaomi 14T Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T2000 32GB 512GB 15.6" 1év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 3530 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![[kép] [kép]](http://kepfeltoltes.hu/061006/feladatkez_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)

, de ezt nem eszi meg. elég bénán néz ki a dolog és nagy művön dolgozok, nem szeretném ha ezen múlna a világsiker ugye...