- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MIFtIli #1599 üzenetére
Készítesz egy négyzethálót(összes cellát kijelölöd, majd azonos oszlopszélességet és azonos sormagasságot állítasz be), majd a cellák keretével/szegélyével lehet játszani a továbbiakban.
Most hirtelen felindulásból elkövetve: [link]
(természetesen nyomtatásban nem látszódnak a rácsok, ha csak nem azt akarod) -
MIFtIli
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1598 üzenetére
Ott hogyan tudom a legegyszerűbben megoldani?
-
-
vans?
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #1595 üzenetére
Koszonom szepen! Kozben megjavult magatol, de ha megint megkattana, legalabb mar tudni fogom, mit kell csinalni...
2010-es Word, amugy.
-
Melyik Word-ről van amúgy szó? Na mindegy.
1. Zárj be minden alkalmazást
2. indítsd el a registry editort(start->regedit és enter)
3. navigálj el ide: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\12.0\Word\Data
(a 12.0 helyén Word verziótól függően más szám lehet)
4.jobb egér rajta és töröld
5. indítsd el a Word-öt. -
vans?
őstag
udv,
az miert lehet, hogy nem tudok egerrel kijelolni semmit a wordben? a kepletszerkesztojeben (equation) tudok kijelolni, de a normal szovegben csak shift-tel...
koszi!
-
Wasquez
senior tag
Sziasztok
Segítségre volna szükségem, hivatkozásokkal kapcsolatban!
Word 2003-at használok, és van egy csomó dokumentum, amiben a szövegben vannak olyan szögletes zárójelben lévő szövegek, amik a szöveg végén lévő felsorolásra mutatnak.
Például a szövegben [csoportvezető] a szöveg végén található szervezeti felsorolásban a 6.3.3 [csoportvezető] -re mutat.
Természetesen a szövegben több helyen is szokott szerepelni.
Most nálunk megszűnt ez a beosztás, és mindenhol le kellene cserélni a szövegben részlegvezetőre, vagy átirányítani a megfelelő felsorolásban szereplő beosztásra.
Ezt hogyan kellene megoldani?
Én úgy gondoltam volna, hogy ha a felsorolásban lévő szöveget átírom, akkor mindenhol megváltozik a dokumentumban, de nem?! Így nem is értem, hogy mi ennek a lényege?
A doksiban mindenhol kézzel kellene megkeresnem, és egyenként frissíteni a mezőket?
Hogyan tudom megnézni, hogy ki hová hivatkozik? -
rii
nagyúr
hello
azt azeretném megkérdezni, hoiyg a WORD tudhat-e olyat, hoyg egyszerre több ember módosítgasson egy adott file-t ugyanabban az időben hálózaton?
-
vamzi
senior tag
Sziasztok!
Hogyan lehetne olyat csinálni wordben, hogy van egy listám(excel) amiben vannak nevek és kapcsolódó adatok. Ezek sorokban helyezkednek le.
Én pedig szeretnék olyan doksikat, ami ebből szedi az adatokat és mehet a nyomtatóra. A sablonszöveg minden papíron egyezne. Gondolom a körlevél valami ilyesmit csinál. Van erre valakinek valami használható leírása 2010-es wordhöz?
Előre is köszi.
-
adamone
csendes tag
Sziasztok.
A segítségeteket kérném.
Egy nagyon furcsa és érthetetlen probléma merült fel a Word 2010-emben.
Van egy gépelt dokumentumom ami rendkívüli fontossággal bír a számomra. Mindig körültekintően bántam vele.
Aztán ma reggel az Office frissítette magát és a szövegem hirtelen eltűnt. A dokumentum mérete változatlan maradt a karakterszámláló érzékeli az összes szót és sort, de a szöveg nem látszódik, ráadásul az általam használt Calibri betűfajta is Courier New-ra változott. Már mindent megpróbáltam. Ctrl+A paranccsal kijelöltem az egészet és leellenőriztem, hogy nem változott e a betű színe, de abban nincs hiba. Aztán kipróbáltam azt is, hogy kijelölöm a szöveget majd átmásolom máshová és vissza de az sem segített. Utánna következett a megnyitás és javítás parancs de az sem hozott eredményt. Utánna egy word dokumentum helyreállító programmal próbálkoztam eredménytelenül. Rendszer visszaállítást is végeztem a frissítés előttre pár órával, de úgyanúgy semmi. Kezdek kifogyni az ötletekből és most már nagyon ideges vagyok. Vissza akarom kapni a szöveget de nem értem hogy tűnt el és miért nem lehet visszaállítani. Fogalmam sincs hol keressem a probléma okát.
Kérlek segítsetek!!!!
Kezdek kétségbe esni. -
akyyy
senior tag
Hogy lehet úgy oldalszámot beírni hogy ilyesmi formátumban legyen:
1/4 2/4 3/4 4/4.
de manuális beirás helyett azt szeretném hogy ha új oldalt szúrok be, akkor magától mindenhol frissitsen 5 oldalra. tehát 1/5-re , és stb.
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Minden egyes alkalommal amikor belépek a Word 2003-ba eltűnik a Vonalzó és menüből újra elő kell bányászni.
Be tudom állítani hogy mindig ott legyen?
-
Börcz
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1584 üzenetére
Hali
nem tudok AutoCad-be berakni egy betűtípust.
TradeMarkerBoldItalic a neve.
Sok fajta kiterjesztésben próbáltam és nem látja.
.shx kiterjesztések vannak bent és azokkal megy. Egy másiknál a .ttf kiterjesztést látja ennél meg nem.Help nekem
Üdv
borcz -
Börcz
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1584 üzenetére
Jajj de jo
Köszönöm szépen.
Hàlàs köszönet -
-
Lmh
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #1581 üzenetére
Megoldva közben.
Alapból ugyebár látszik, hogy A4-es "álló"-n van, nyomtató szoftverében is mindenhol A4-es állón volt, mégis nyomtatásnál mintha egy négyzet alakú papírra akarta volna oldalról/fekvőbe nyomtatni.
Viszont az fájl-oldalbeállításoknál fekvőn volt -.- Hogy rohadjon meg -.- Nem értem.
Lényeg, hogy sikerültKöszönöm a segítséget!
-
-
Lmh
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #1576 üzenetére
Sajnos így sem jó. Normál margóval is levágja az alját meg a tetejét
-
ng0ofy
KORREKTOR
válasz
Fire/SOUL/CD #1578 üzenetére
Igen, rájöttem, hogy hiba volt (: csak bele kellett szúrni a apályázat 120 oldalába ezt a 18-at, gondoltam elfér benne (: csak a tartalom meg az oldalszámozás lett vele elrontva... ): Éjszaka még megtaláltam az egyesítést már azt sem találom, aludni kellene egyet... Mire felkelek lehet jó is lesz, elvégre windows
-
-
ng0ofy
KORREKTOR
válasz
Fire/SOUL/CD #1576 üzenetére
Nem, ilyenekkel már trükköztem. Most a footnoteokra gyanakszom nagyon, azok sem kezdtik el felvenni a folyamatos számozást, nincs benne csak 16, de azok sem működnek, és csak a második doksi 4 jegyzetét ismeri fel annak (21 től számozva
) az elsőét megjeleníti, a szakasztörést is utánuk, de nem ismeri fel jegyzetként. ): Sohasem szerttem a wordot, se az ilyen ollózást, de nincs kedvem újragépelni 18 oldalt... A bekezdéseket egyesével másolva és átállítva a formázásukat még lassabb (:
-
-
ng0ofy
KORREKTOR
Összevágtam két doksit (igen, copypaste, és? egyben van rá szükségem
) és valamiért megjegyezte az oldalszámot a másik doksiból és 33 után 61 jön, próbáltam kitörölni az összes lábléc/fejlécet + a bennük lévő infot, sikerült is, de mégis tudja ez a fránya word, hogy hanyadik volt az a pár lap az előző doksiban... Viszont a tartalomjegyzékben meg az oldalszámozásnál gáz, hogy 33 után 61 jön. Ilyet még nem láttam. Érdekel, hogy miként lehet ezt kiküszöbölni valamint miért csinálja ezt... word 2010 és libreoffice volt amiben probálkoztam eddig megoldani a problemát. (:
-
Lmh
őstag
Sziasztok!
Nagyon sürgős segítség kéne!
Nyomtatni szeretnék és vmi elállítódhatott, mert a teljesen teleírt oldalnál a nyomtatási képen a tetejéből meg az aljából jó 4-4 centi lemarad :S:S Mit állítottam el?
Valamint ezt írja ki nyomtatás előtt: "1./2./3. szakaszban beállított margók kívül esnek a nyomtatható tartományon! Folytatja a nyomtatást?" :S
Simán beállítottam a keskeny margót :S nem értem, máskor nyomtatott simán. Ha átállítom a margót normálra, akkor is levágja a tetejét meg az alját!
egy kép rólaElőre is nagyon köszönöm a segítséget!!
-
-
localhost
Közösségépítő
válasz
FLATRONW #1566 üzenetére
Akkor nagyobb a baj: A PI-jel a sorvégén a Kemény Entert (sortörést) jelenti.
Ha azokat mind lecserélnéd, akkor meg teljesen folyó szöveget kapnál. Gyakorlatilag ISZONYAT meló ....Vagy egyesével kiszedegeted a felesleges entereket, de csak azt amit kell vagy egyben az egészet, de akkor meg elveszik a formázás, a bekezdések, párbeszédek, címsorok minden, akkor meg azért sok, mert utána újra kell formázni.
Ötszámjegyű összegért csinálnám meg! 200 OLDAL több óra egy profinak.
-
localhost
Közösségépítő
-
FLATRONW
őstag
Sziasztok!
Lenne egy amatőr kérdésem. Adott egy több száz oldalas dokumentum Azt szeretném elérni, hogy mobil eszközön jobban olvasható legyen, ezért megnöveltem a betűméretet. A megnövelt betűméret miatt a sor utolsó két szava át került egy új sorba. A baj ott kezdődik, hogy ebbe a sorba csak ez a két szó került.Valahogy így néz ki:
Lenne egy amatőr kérdésem. Adott egy több száz oldalas dokumentum
Azt szeretném
elérni hogy mobil eszközön jobban olvasható legyen, ezért megnöveltem
a betűméretet. A
megnövelt betűméret miatt a sor utolsó két szava át került egy új sorba.Azt szeretném elérni, hogy így nézzen ki:
Lenne egy amatőr kérdésem. Adott egy több száz oldalas dokumentum.
Azt szeretném elérni, hogy mobil eszközön jobban olvasható legyen,
ezért megnöveltem a betűméretet. A megnövelt betűméret miatt a sor
utolsó két szava át került egy új sorba.Meglehetne valahogy ez oldani.
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Hátteret szeretnék hozzáadni egy word doksihoz de csak az első oldalra, tehát a többin nem kell (nem vízjel). Hogy tudom ezt megtenni?
-
csdm
senior tag
Adott papír alapon egy A4-es oldal, amin nyomtatott szövegen kívül, kézzel írt szöveg is van. PDF formátumban beszkenneltem. Hogyan tudnám egy Word dokumentumhoz hozzáfűzni, mint egy önnálló oldal? csak úgy sikerült, hogy összezsugorítja, margók miatt nem látszik néhány része.
Amint átállítom, hogy ki tudjam húzni a bemásolt PDF elhelyezkedését, szöveggel egy sorba-ról pl négyzetesre, mintha egy képpé alakítaná át, és a minősége jelentősen romlik, az eredeti PDF-hez képest. Pedig ezzel a módszerrel, ki tudom tölteni úgy az A4 oldalt, de a minősége olvashatatlan lesz. Valami ötlet? -
csdm
senior tag
Egy oldalnyi szöveg minden szóközét Ctrl+shift space-szel írták. van valami egyszerű módja, hogy az ilyen szóközöket, sima szóközökre lecseréljem? Vagy egyszerűen egyesével kell kitörölni, és beírni?
-
localhost
Közösségépítő
Akkor már nem egyszerűbb a DOKSIRÓL másolatot készíteni és a másolatból kitörölni, ami nem kell ?
Aztán a megszámlálandó dokumentumot MENTENI kell, vigyázva ugye, hogy nehogy az eredetit írd felül, és az alábbi menüparancsokon végiglépkedniFájl/Információ panelen jobbra Tulajdonságok (lenyitni) Speciális Tulajdonságok lap STATISZTIKA fülében ott a karakterszám.
-
_NCT
addikt
válasz
localhost #1546 üzenetére
Az nagy kár a cégnél pedig azt használunk. Igazából rájöttem a megoldásra, kicsit fából vaskarika, de jó lesz ez is.
Szóval van 24 db 200oldalas doksi, azokból kell néhány fejezet, s fejezeteken belül meg kell számolnom a karakterek számát szóközökkel. Szóval ami kell, azt átmásolom egy üres word doksiba, ott csak a "lényeg" lesz, amit meg kell számolnom és kész.
Első blikkre azt akartam, hogy kijelölöm az egész szöveget, s a nem lényeges dolgokat elhagyom belőle, jóval gyorsabb lett volna, mint csak azokat a fejezeteket jelölni, ami szükséges.
Köszi a helpet, jó tudni, hogy volt ilyen funkció is. Bár szerintem ugyanúgy megmaradt, csak átalakult, igaz én erről most hallok először.
-
localhost
Közösségépítő
Van rá módszer, kutatok a fejemben!
Nagyon régen nem használt funkció W2010-ben nem tudom, hogyan kell előhívni én ebben dolgozom.
Lándzsa, vagy Tüske vagy Dárda a funkció neve: úgy működik, hogy
- kijelölsz valamit - aztán megnyomod a DÁRDA gombját ezt feltűzi, aztán tovább mész mást kijelölsz és azt IS a dárdára tűzöd és így tovább és a végén az egész dárda tartalma van a kijelölve.
De a billentyűzetkombinációra nem emlékszem.De megvan!
Dárdára (SPIKE) tűzni : CTRL(F3)
Dárda beillesztése CTRLSHIFT(F3)http://kb.iu.edu/data/aggk.html
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Word tud olyan, hogy kijelölöm a teljes szöveget egy dokumentumban, és a nem kívánatos részeknél a kijelölést megszüntetem? Mondjuk 1 bekezdést teljes egészében kijelölök, s a kijelölés "közepén", 3 mondatra nincs szükségem. Meg lehet oldani valahogy?
Kösz
-
localhost
Közösségépítő
válasz
Fire/SOUL/CD #1541 üzenetére
Igen, kösz!
-
GrandS
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1541 üzenetére
Bingó! Ez a nyerő, annyi pontosítással, hogy nekem volt az első 88 oldalon oldaltörés beszúrva, de így is működik. Kösz!
-
A példádnál maradva, a 88. oldalig csak szakasztörés(ek) szerepelhet(nek) a doksiban, oldaltörés nem. Ha ez megvan, akkor a 88. oldalon "belépsz" az élőlábba, majd az így megjelenő menüsorban inaktíválod a Csatolás az előzőhöz lehetőséget. Ezt követően már kitörölheted a 88. oldal élőlábból az oldalszámot.
-
GrandS
senior tag
Word 2007-ben be lehet azt állítani, hogy mondjuk a 88. oldaltól ne legyen oldalszámozás, de addig igen?
-
bkca
tag
Sziasztok,
erre tudna vki esetleg válaszolni? -
looser
addikt
Sziasztok! Van valakinek ötlete azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehet egy word file-ból kigyomlálni azt az opciót, hogy valamilyen távoli szerverhez próbál csatlakozni? Word 2010. Azt látom, amikor töltődik be a program, hogy kiírja: Csatlakozás: \\szervernév\elérésiút (itt más adatok vannak)
Szóval hogy ezt hol tárolja a word vagy hogyan lehet kiszedni belőle? -
Z-Tom-ee
csendes tag
válasz
localhost #1533 üzenetére
Valami ilyesmit szeretnék beágyazni a word-be, mintha egy sablon lenne. Épp az imént találtam egy kiegészítőt, de sajnos fizetős (a demó tök jól működik) Abban bíztam, hogy ha Adobe-hoz van ilyen, akkor talán szövegszerkesztőhöz is, vagy ha nincs, be lehet építeni fejlesztőeszközzel...
-
localhost
Közösségépítő
válasz
Z-Tom-ee #1532 üzenetére
Így? ...mint ez ? Mert maga a Word nem fog neked QR kódot generálni.
-
Z-Tom-ee
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni egy probléma megoldásához. Egy word dokumentum sarkába szeretnék qr-kódot generálni, úgy, hogy egy adott sort kitöltök a word-ben létrehozott táblázatban, valahogy így: [link] Sajnos a programozás nem az erősségem.
Előre is köszönöm!
-
szőröscica
addikt
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem Word 2007 használatával kapcsolatban. Egy kedves ismerősöm megkért, hogy segítsek neki a szakdolgozata megformázásával, amivel nem is lenne gond, de kifogott rajtam egy helyen. Ő elküldött egy Word 97-2003-as dokumentumot. A probléma az, hogy minden oldalon az első sort behúzással kezdi, vagy olyan, mintha egy tabot nyomtam volna.
A bekezdés beállításoknál a behúzásnál nincset állítottam be, nem első sort, és a helyzet nem változik. Kitörölni nem tudom, tehát nem egyesével tabozott bele, hanem valami automatikus beállítás miatt minden oldalt ilyen behúzással indít. Mit lehetne csinálni, hogy eltüntessem ezt? Így az oldalkezdő diagramokat is szépen a kelleténél jobbra teszi, hiába állítok középre zártat.
Próbáltam 2007-es docx-re változtatni a formátumot, utána állítani a behúzást, de az sem változtatott.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
csdm
senior tag
Hogyan kell Word-ben (2007) oldalszegély mintához betallózni egy külső képet/mintát ?
-
ro_bert17
őstag
Beklikkolok ide is, hátha. (word 2010)
-
Laca 012
őstag
A szakdolgozatomat írnám, de valami miatt a 4.címsorom beállítása megváltozott és fél napja próbálkozok visszaállítani (vagy újra beállítani)..
Nem tudom miért és mikor változott meg, mert bármelyik előző állapoti mentést nézem, a sablon valamiért mindegyikben megváltozott, pedig előzőleg tuti nem ilyen volt..Konkrétan a sorszámozásnál a 4.címsor lenne a 4.szint azaz
1.1.1.1 Blabla
Ezt kellene látni ehhez képest a sorszám helyére egy fekete téglalap került mindegyiknél.
A többi szint viszont teljesen rendben van előtte és utána is..Így néz ki a szövegben:
Az automatikus tartalomjegyzékben:
És ilyen az eszköztárban:
Itt is látszik, hogy az előző szintektől rendesen eltér és a Stílus módosításaiban is kipróbáltam már mindent (a formátum fül alatt is)
Valaki tudja mi kerülhette el a figyelmem, vagy esetleg a megoldást is?
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
Nagy segítség kell!
Word 2010-ben készített dokumentumban szeretném megcsinálni azt, hogy oldalszámozva legyen a cucc, de a 4. oldaltól kezdődjön a számozás 1-től!Oldalszámozás már megy (akár kezdő oldalszám megadásával. Szakasztörést beillesztettem, hogy az adott ponttól külön lehessen kezelni a számozást.
Na igen ám, de itt kezdődnek a bajok! A 2. szakasz 1. oldalára kattintva (ami a 4. oldal) nyomok egy oldalszámozást az oldal aljára, de ekkor az előző szakaszban kezdi el a számozást, majd mikor az oldalszám formázása pontban beállítom hogy etől a szakasztól kezdje a számozást, akkor innen kezdi, de az előző szakaszban ott marad az 1,2,3 számok. Ha azokat kitörlöm, akkor a 2. szakaszban kezdődő számozás is ugrik, törli!
Erre kérek gyógyírt! Köszönöm!
-
csdm
senior tag
sziasztok!
van valami mód amivel visszafejthető, hogy egy Word dokumentumba, milyen weboldalról lett átmásolva a szöveg? Vagy csak annyi, hogy másolva lett?
Természetesen egységesen megformázott dokumentumról van szó. -
zstxxx
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Olyan gondom lenne, hogy lehet beállítani azt hogy egy oldalon csak 26sor lehet ?
nagy terjedelmű dokumentumról van szó. -
csferke
senior tag
Szasztok!
Word 2007
A szövegben szerepel 2 dátum óó/nn/hh/éééé formában. Van-e lehetőség és hogyan lehet kivitelezni, hogy ha az 1. dátumot megváltoztatom akkor automatikusa változzon a 2. is.
Az automatikus változás -31 nap kellene, hogy legyen. Értelemszerűen változnia kell a nn/hh/éééé-nek.óó/nn/hh/éééé
1. dátum 07/23/02/2012
2. dátum 18/23/01/2012Az óó a 2.-ban állandó csak az elsőben változik de ezt nem kell figyelembe venni a dátumnál.
köszi
-
pschio
őstag
help plz!
word 2010. elindítom és az alapértelmezettnek megfelelően az új szöveg bevitelénél a "normál" stílust használja. ebben a stílusban be van állítva 10pt-os sorköz. na most én azt akarom, hogy alapértelmezettként ne legyen sorköz. hogy tudnám ezt megoldani? mert a stílus törlésével majd a program bezárásával és újraindításával minden visszaáll az eredetibe.
Ahogy láthatjátok, én a "normál" helyett a "nincs térköz"-t szeretném alapértelmezettnek. Véglegesen.
Tudom, hogy egyszerűbb a végén megformázni a beírt szöveget. Nem is nekem lesz, hanem egységsugarú usernek.
-
Robex
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek léci,mert már kivagyok ettől a sz.. word-től!
Az a problémám,hogy amikor rámegyek a nyomtatásra akkor nem nyomtat,hanem megjelenik a mentés másként táblázat,hogy mentsem el!
Régen nem csinált ilyet!Semmit sem tudok kinyomtatni,mindig ez az ablak jön fel!! -
ro_bert17
őstag
válasz
ro_bert17 #1515 üzenetére
Közben nem tűnt fel, hogy nekem mindig be van kapcsolva a PÍ jel (nem tudom beszúrni, alt+227
).
Szóval kikapcsolva eltűnt az eredeti nyelv, visszakapcsolva vissza jön. Tehát nyomtatáskor kell a rejtett szövegrészek pipa.(#1516) andy83: valami CCleaner szerűséget nem szoktál futtatni?
-
andy83
aktív tag
Erre esetleg vkinek van megoldása?
Előre is köszönöm! -
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
Gugli fordítót használva (amikor weblinket fordítattatsz), ezt átmásolva egy word-be, megjelenik az eredeti nyelv, majd mögé a fordítás szövege mondatonként.
Viszont a nyomtatási képen, már csak a fordított szöveg látszik, az előtte lévő eredeti nem.
Hogy tudom az egészet kinyomtatni? -
leon444
csendes tag
Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy miért csinálja azt a word, hogy ha egy adott sorba akarok gépelni, akkor a már meglévőt betűnként szépen felülírja?
Előre is köszi a segítséget.
Leon -
corran9
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne (már szívok vele jó ideje), hogy a cégnél Word 2002-ben valaki bu*erálta a wordot amit használok, és sikerült azt elérnie, hogy a vonalzók alapjáraton rejtettek (mint pl. a tálca is lehet a desktopon), és csak akkor jelenik meg, ha az egérrel odaállok.
Ez azon kívül, hogy rendkívül idegesítő, még időt is igénybe vesz minden alkalommal, de sajnos bármerre keresgéltem a beállítások között, nem találtam, hogy mit állíthatott át az illető, és mikor megkérdeztem tőle, hogy mit állított át, jött a válasz, h ő aztán semmit...
Szóval kérdés: hogy lehet visszaállítani, hogy állandóan látszódjanak a vonalzók?!
Az életmentő választ előre is köszi!
-
looser
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #1506 üzenetére
Kipróbálom, de kétlem, a józan logika alapján legalábbis, hiszen az egyesített doksi már nem más, mint egy sztenderd doksi, minenféle mezők nélkül, tehát a benne lévő dátum is tökmindegy, hogy dátum volt-e valamikor még törzsdoksi vagy forrásdoksi korában, hiszen itt már csak egy karakterlánc, mint bármely másik szó. Köszi mindenesetre
-
Most elsőre talán az OS területi beállításainál nézz körbe(erre gondolok), hátha ott van globálisan megadva ilyen formátum. Átmeneti jelleggel állítsd át és próbáld meg azt követően megnyitni a word doksi(ka)t, hátha átalakítja rendesen. Ha igen, akkor a nyomtatás idejére maradjon így a területi beállítás, de azt követően állítsd vissza, amin volt előtte, mert ha esetleg adatbáziskezelőt is használnak, annak működését is befolyásolja a területi beállítás.
-
looser
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #1504 üzenetére
Köszönöm, hogy segíteni próbálsz. Megpróbálom még egyszer szavakba önteni, mert visszaolvasva tényleg nem tűnik egyértelműnek, ahogy leírtam.
- adott egy törzsdoksi (doc) a megfelelő mezők beszúrásával és egy forrásdoksi (xls),
- egyesítette egy új körlevélbe,
- a kész körlevél szinte minden egyes elemébe (111 személynek szóló levél) bele kellett írnia valamit (mindenhova mást), így értelemszerűen a törzsdoksi (helyesen) csak azokat a szövegpaneleket, bekezdéseket tartalmazhatta, aminek minden levélben jelen kell lennie, vagyis automatizálható volt (erről szól a körlevél),
- a legvégén vette észre, hogy nem helyes az excelben egyébként helyesen megjelenő dátum, amerikai formátumú (nn/hh/éééé) a magyar (éééé.hh.nn) formátum helyett,
-ekkor értesített engem s hamar rájöttem, hogy nem az a megoldás, hogy újrageneráljuk az egészet (ekkor már bejelöltem nála a wordben a 'Konvertálás jóváhagyása megnyitáskor' lehetőséget, amivel ezután minden jó lesz (tesztelve!)), hanem csak az, ha az egyesített körlevélben (amibe ugye már temérdek mindent betoldott) javítjuk ki utólag a dátumokat.
- erre gondolom lehetne egy makrót írni (fogalmam sincs hogyan), ami megkeresné az összes nn/hh/éééé formátumú dátumot (vagy neki csak karakterlánc), amelynek tagjai számok és pont ilyen formátumban, pld. ##/##/#### és ha bárhol ilyen egyezést lát, akkor készítse el a következőt: az 5-6-7-8-ik számjegyet írja le, tegyen utána pontot, majd írja utána a 3-4-ik számot majd pont és végül az 1-2 számot tegye a második pont után.
Talán így szájbarágósabban érthető :-)
-
Látatlanban ebben nem tudok segíteni, mert nem tudom, hogy mit és mi alapján javított bele. nyilván azzal Te is tisztában vagy, hogy számtekben egyértelmű relációk vannak, nincs olyan, hogy talán, meg esetleg. Ha valami egyéni megközelítés miatt kellett módosítania utólag a doksikon, arra nem biztos, hogy lehet kóddal (makróval pl stb) "rásegíteni".
Én csak akkor tudnék segíteni (akár az excel tábla módosított kivitelezésében is), ha legalább látnám
1. az excel tábla fejléceit (milyen elnevezésű oszlopok vannak benne)
2. A törzsdokumentum felépítését
3. És legalább 1 példát, hogy mit módosított utólag az egyesítést követően.Elhiszem, hogy sok munkája van benne, de ha nem hozza rendbe a forrástáblát, akkor mindig módosítgatnia kell utólag és az sokkal több időt fog elvenni folyamatosan.
-
looser
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #1502 üzenetére
Szia, ez remek lenne (és meg is jegyzem!), de őneki már többórai munkája van abban, hogy a már egyesített dokumentumba belejavított rengeteg helyen, amire nem volt ugye jó a törzsdoksi.
-
Nyisd meg a Word-öt és a szóban forgó törzsdokumentumot. A doksiban állj egy üres helyre és Beszúrás menü/Dátum és idő/megjelenő ablakban megfelelő Nyelv kiválaszt, megfelelő dátumformátum kiválaszt, majd katt az alapértelmezett gombon és OK.
Ezt követően törölheted a most beszúrt dátumot és mentsd el a doksit.
Ha most a dokumentum egyesítésre mész, akkor már jól kellene, hogy megjelenjenek a dátumok.UI: Ha az egyesítést követően külön kell még "átírogatni", akkor nem jól van kialakítva a forrásdokumentumként szolgáló excel táblázat. Azt kell korrigálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Macska topik
- 3D nyomtatás
- Fujifilm X
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Autós topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Deep Max - Használt, karcmentes
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged