Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cickánykoma

tag

Üdv!

Az alábbi furcsa és egyben idegesítő anomália kapcsán kérném a tippeket. Van egy 4 éves mini-ITX rendszer, Intel alapú (i3-4170) és Nvdia kártyás (GT740). Eddig stabilan ment rajta a Win 10 Pro, de mivel cseréltem az SSD-t benne nagyobbra, így újratelepítettem aug elején az egészet. A régi Windows még az első, 1607-es verzió volt, ami folyamatosasn frissült. Az új SSD-re egy másik, már 1803-as verziót raktam fel és aktiváltam be, és az alábbiakat produkálja:

- először random, majd egyre sűrűbb időközönként elkezdi "becsukni" a futó programok ablakait. Valójában nem zárja be, mert futnak a feladatkezelő szerint, de eltűnnek a képről, mintha bezáródtak volna. Sorra "bezárja" őket, majd eltűnik a tálca végül és a háttérkép is, csak egy sötét kép marad ami nem reagál már semmire (start gombra sem). Újra kell indítani a gépet, hogy helyreálljon, de ez a használható állapot csak a következő ilyen jelenségig áll fent.
    - betöltődés közben rövid időre felvillan valami böngészős ablak a tálcán, de eltűnik gyorsan.
    - betöltődés után, használat közben egy ablak körvonalai villannak fel kb. fél mp-re, ezek ismétlődnek 5-10 percenként, addig, amíg el nem indul az ablakok bezárogatása.Ez nem újraindítás / telepítés után történt, a mostani friss állapotban csinálja.
    - megnéztem többféle vírusírtóval is (Avastot használok, de van fent Spybot S&D is), egyik sem talált semmi egyértelműen gyanúsat.
    - Tesztből visszatettem a régi SSD-t az egyik telepítéshez, hátha az új nem tetszik neki, de azzal is produkálta.
    - próbáltam régebbi Nvidia driverrel is, gondolván arra, hogy lehet az akad össze a Windows-al. Próbáltam a gyári Nvdia driverrel is, amit a Win 10 tesz fel telepítéskor, sikertelenül.
    - 4 x volt eddig újratelepítve a Windows, (különböző ISO-kből is próbáltam) addig stabil volt, amíg frissen gyári állapotban volt rövid ideig használva, de aztán mindig előjött ez a probléma, amikor leszedte a frissítéseket.
    - A neten nem találtam rákeresve mostanában datált panaszokat ilyen anomáliára.

Eddig lehet tévesen arra jutottam, hogy van valami az augusztusi frissítéscsomagban, ami ezt okozza vagy triggereli és a megjelenítés / VGA irányában csinálja ezt, mert ha visszaállítottam júliusira a frissítéseket akkor ment egy darabig.
    - Hiába állítottam le késleltetésre a frissítést, sajnos egy idő után leszedi az új csomagokat is, és ismét előjön ez a probléma.
    - A lakótársam hasonló korú-összetételű konfiggal rendelkezik és ő egyáltalán nem tapasztalt ilyet.(meg az új SSD-re való újratelepítés előtt én sem).

Valami tippetek van, hogy miért műveli ezt a Windows? :O :F

Új hozzászólás Aktív témák