- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GAI: 150k+
- votlage71: Kábel menedzsment
- Balázs2: Gmail
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Hirdetés
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
razorka777
veterán
Pár napja én is feltettem a win10-et.Eddig meggyőzött, tetszik.
Ami érdekességet eddig felfedeztem:1. A Chrome csak rendszergazdai jogokkal hajlandó elindulni.(ezzel semmi gond.)
2. Hiába állítom be, hogy a monitor kapcsoljon le 2 perc múlva, nem hajlandó.
3. Nem találok shortcut-ot a monitor és a TV közti váltásra, csak a jó öreg win+ P kombóval tudom előcsalni.Ettől független bejön az új rendszer.
-
E.Kaufmann
veterán
Használja valaki az új tömörítési algoritmusokat NTFS alatt? Én ráeresztettem egy rendszergazdai parancsorra a compact /c /s:C:\ /i /f /q /exe:lzx parancsot, had szóljon. Eddig még negatív hatást nem látok, pedig csak EXE-hez és más ritkán változó fájlokhoz ajánlanák. Az biztos, hogy jobban tömörít mint az alapértelmezett algoritmus. Amúgy poén, hogy vagy 10 éve pont kérdeztem egy tanárom, nem-e lehetne-e valami paranccsal erősebb NTFS tömörítést használni. Biztos szólt azóta a Microsoftos fiúknak
-
ArsenalF
aktív tag
válasz
KIRA\/NOVA #7993 üzenetére
Az ütemezett feladatok nem jó?
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
Még 2014ben írtam az ms-nek hogy a gyengén látók témálya az Fatal Error az intrnet explorerben (fekete háttéren fekete gomb) a jó isten se látja hova kattintson, változás semmi az edge is ugyan olyan fos.
CMD meg egyenesen rühelli ha MPXPlay-t szeretném futtatni mármint a program el indul de azonnal ki is fagy vagy egyszerüen kontrolálhatalan ez mostanra sem változott, ugyan ez a helyzet az NDN-el.
Az nagyon szép és jó hogy fekete témát is lehet választani de nagyon behatárolt szín összeállítás és hogy ebben a módban nem működik az átlátszóság, már siralmas.
Hogy fél év alatt nem sikerült semmi érdemlegeset csinálni csak lemásolni az osx kinézetét, ez arra enged következtetni hogy fantáziátlanok.
Egy jó dolog van hogy a GODMode még múkodik és a tálcárol is gyorsabban listázza a sajátgépet mint eszköztárat.
Amit hiányolok az még a startup mappa, amit már a regeditben sem találok meg valakinek valami ötlet hogyan tudnám automatikussá teni a programjaim betöltését.
Illetve volt egy kis apróság amit szintén jeleztem az MS-nek hogy jó lenne ha most már be lehetne állítani a multi médiás billentyűzetet hogy melyik gombra mit hozzon elő. Ami szintén nem teljesült, de a windows 7 legalább megkérdezi hogy ugyan milyen lejátszót szeretnék használni ahoz a gombhoz.
Most is írtam nekik kb ugyan azt mint akkor csak most kibővítettem anyival hogy jólenne egy Windows7-es kezelő felület mert ami most van az KÁOSZ. -
bzoley
veterán
Most nézem csak, hogy múlik az lsd hatása, mert a függőleges folyamatjelzőt visszacserélték vízszintesre. Remélem így marad, elég beteg ötlet volt.
-
törölt tag
válasz
Tournament #7989 üzenetére
Nekem csak 9-re panaszkodott...
-
worxland
addikt
válasz
tatararpad #7982 üzenetére
OK, sajnos nekem nem így néz ki, ilyen gombom nincs. Akkor nem veszek occón Windows-t.
-
pethYeti
addikt
Ha win 7-re majd rá akarom ereszteni a win10-es updatet akkor mennyi szabad helynek kell lennie? SSD-m nem valami nagy olyan 15GB helyem szokott lenni rajta.
-
oriic
HÁZIGAZDA
NIncs fent egy hete a rendszer, de napok óta ilyen hibákkal van teli az eseménynapló.
-The description for Event ID 0 from source gupdate cannot be found. Either the component that raises this event is not installed on your local computer or the installation is corrupted. You can install or repair the component on the local computer.
-SettingSyncHost (1644) Unable to create a new logfile because the database cannot write to the log drive. The drive may be read-only, out of disk space, misconfigured, or corrupted. Error -1032.
-Activation of app Microsoft.Windows.Cortana_cw5n1h2txyewy!CortanaUI failed with error: The app didn't start. See the Microsoft-Windows-TWinUI/Operational log for additional information.
-SettingSyncHost (1644) {DFBF7E2D-DFF0-4298-BF9E-3690D98F6CA5}: An attempt to open the file "C:\Users\lcsok\AppData\Local\Microsoft\Windows\SettingSync\remotemetastore\v1\edb.log" for read / write access failed with system error 32 (0x00000020): "The process cannot access the file because it is being used by another process. ". The open file operation will fail with error -1032 (0xfffffbf8).
Bárkinek bármi ötlet, hogy mi a gondja baja? :S
-
tatararpad
őstag
válasz
worxland #7980 üzenetére
Kinek hogy esik. Ha már valakinek telepített cucca akkor az upgradeket viszonylag olcsón megtudja úszni, 8-ra is volt ilyen párezer forintos akció, akinek nincs, annak viszont súlyos összeg beszállni. Szerintem van az a pénz amire a warezos is azt tudja mondani hogy oké.
-
premete
veterán
válasz
tatararpad #7979 üzenetére
Én sajnálnék kiadni 840 forintot a windows 10-ért, annyiból már kapok 2 sört a törzshelyemen (20% törzsvendég kedvezménnyel).
-
worxland
addikt
válasz
tatararpad #7979 üzenetére
Ott nincs ilyen.
-
noxon
őstag
Hello, az insider previewes win10-en, a wifinél hiába pipálom be, hogy automatikusan csatlakozzon, következő alkalomkor megint csatlakozni kell. Ez másnál is így van? Van rá ötlet?
-
tusi74
őstag
Nekem Windows 8.1-em van, legális. Megjött az értesítés, de nekem nem töltődik be rendesen:
Viszont ha Windows update-re kattintok, akkor azt írja ki, hogy fel vagyok íratkozva a Windows 10-re.
Hogy lehetne megoldani, hogy rendesen látszódjon az értesítés? És a kék linkek sem működnek rendesen.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
tatararpad #7961 üzenetére
Így igaz....
Megjelenik...a sok önkéntes "tesztelő" majd jelzi a hibákat.
MS kiadja a javításokat és megjelenés után fél/egy évvel akár már jó is lehet.1 évig lehet amúgy is váltani legális win7 / win 8 / win 8.1 -ről.
-
JamesHun
addikt
azért kezdek félni, hogy mindjárt itt a megjelenés és egy windows update en talált nyomtató driver telepítés (frissítés) nem sikerült neki hibaüzenet nélkül.
Azért ez egy elég alap dolog, hogy ha már jelzi van frissebb driver akkor felmenjen gond nélkül -
alfa20
senior tag
válasz
Sub-ZeRo #7953 üzenetére
Hát nem tudom, én sokat nem szórakoztam.
Az adat HDD-ből elvettem 30GB-t majd megformáztam NTFS-nek az egészet, és arra felcsaptam USB-ről a W10-et, igaz boot-ba nem került be, de ezt orvosoltam W8.1-alol cmd-ben:
bcdboot E:\windowsszerk.:
ennek is meg van az előnye, mert ha megunom, csak törlöm az indító bejegyzést (msconfig) és formázom a partíciót, vagy törlöm... -
Srácok! Telepíteném a win 10-et és GPT disk kellene neki. Ezt meg lehet valahogy játszani, hogy ne kelljen neki? Laptopra tudnám feldobni, de azon van egy működő 7, meg egy adat partícióm ami MBR-es.
Ötlet? Kíváncsi vagyok rá, de nem akarom az egész 1 terát átrakni GPT-re... ?! -
Taifa Díaz
őstag
Várom, addig is megnéztem, amit westlake írt, de ahogy sejtettem, pontosan az volt beállítva eddig is.
Addig is, azonnal zárolom a gépet, ahogy otthagyom, és eddig még nem volt alkalma lecserélni a drivert. Korábban megcsinálta egyszer Honfoglaló játék közben is - pedig elvileg a böngésző használ hardveres gyorsítást -, az azért kicsit meglepett, de még így sem tudtak legyőzni
Cseppet se mindegy, mert az általam felrakott driverrel kábé MINDEN játék simábban, élvezhetőbben fut. -
törölt tag
Próbáltam állítgatni,amit javasoltál,erre ez a helyzet van.Kihúzkodtam a Yamahából a kábeleket,most már nem írja, hogy használva van,átváltott a lentire.
Érdekes,hogy ha ki van kapcsolva az erőlködő,akkor sincs hibaüzenet,amint bekapcsolom jön,hogy használatban van és nem lehet állítani.Jó kis bug,de majd javítják.
(#7949) moonguru Ha áram alatt van az erősítő,akkor ez megszűnik,ellenben bejón az amit eredetileg írtam.
-
pzstm
titán
Escrow...
(héten lesz első RTM-Singoff meeting tengerentúlon)
10176.16384.150705-0552.th1_CLIENTCORE_RET_x86fre_en-us.esd (10166-ról ugrottak) -
törölt tag
Nekem mára teljesen megnyekkent a hangok lejátszása. Illetve csak mpc-hc alatt van hang. se játékoknál, se böngészős video nézésnél,se zene app.nál nincs hang.Még a teszthangokat se hajlandó lejátszani.Újraraktam a HDMI drivert,de nem segített.A GTX 970 megy a házimozi erőlködöbe ( 5.1 ) Ilyenkor csak egy win reinstall a segítség?
-
alfa20
senior tag
válasz
Taifa Díaz #7928 üzenetére
A driver frissítés kikapcsolását nem ott kell kikapcsolni, de most W7 alatt vagyok, így nem tudom pontosan megmondani, este leszek W10 közelben ott megkeresem és ha addig nem írja meg valaki, akkor majd megosztom.
nekem is ki kell majd kapcsolni, mert folyton lefrissít a 353-as NVidia-ra, ami meg egy kalap kaki, folyton szétesik...
-
premete
veterán
-
Petyyyyy
addikt
válasz
David75 #7934 üzenetére
Attól függ mennyire sürgűs a dolog. Ha el tudsz vitorlázni más OS-sen, míg elkészülnek a driverek és beérkezik a tricsillió felhasználói vélemény, majd azok alapján megtörténik a finomhangolás, akkor várj a 10-zel és legyen pl. 7.
Ha lapot cserélsz és újabbra váltasz a jelenleginél, valószínű nem lesz gond azzel sem. -
David75
őstag
Jó reggelt mindenkinek!
Következő kérdésem lenne, nemrégiben raktam össze asztali gépet, amire még nem vettem jogtiszta wint mert elég nehéz a döntés melyiket vegyem. Ahogy olvasgattam, win7-ről meg 8.1-röl lehet ingyen frissíteni w10-re. A kérdés az mivel járok jobban? Ha veszek egy oem w7-et és frissítek vagy ha várok és veszek egy oem w10-et? +1: Mi van ha akarok esetleg alaplapot cserélni később? -
westlake
félisten
válasz
Íme. Nem tudom, hogy működik-e, mert nem próbáltam. Egyébként az AMD oldalán nincs kint a legújabb driver.
-
premete
veterán
válasz
tatararpad #7921 üzenetére
Nem nekem számlázták ki, én csak a korábban kapott vásárlási lehetőséget kaptam, amit linkeltem pár napja, 840 forintért, de eszem ágában sem volt megvenni, hiszen a linkelt accountomhoz kb. minden ms termék ingyenes.
A link arra vonatkozott, hogy US 2 USD+ áfa 0.14 USD, kb 600 Ft, az nálunk 840 Ft. :mert Magyarország jobban teljesít) -
Taifa Díaz
őstag
válasz
Tournament #7929 üzenetére
Azzal kaptam le mindahányszor, és mindig visszarakta. Most is azzal távolítottam el, és már készen áll a telepítésre.
-
Tournament
aktív tag
válasz
Lekapod DDU-val és nem fogja többet felrakni updaten
-
westlake
félisten
válasz
Taifa Díaz #7923 üzenetére
Ki lehet kapcsolni az automatikus driver frissítést (Windows Update). Gondolom az erőlteti vissza a régebbi (vagy újabb) verziót.
-
Nordekk
tag
Nekem is megnőtt a cpu/gpu fogyasztás és hőfok, de pl. a GTA 5 Win 10-en nálam sokkalta stabilabban fut mint 7-en.
Egyébként ti hagyjátok ,hogy magától töltse le a drivereket, vagy manuálisan rakjátok fel? Néztem és Nvidiából a legújabbat rakta fel, de a PhysX-et kihagyta, bár nem tudom mennyire szükséges.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Taifa Díaz #7922 üzenetére
Tulajdonképpen mindig akkor tudja visszacserélni, amikor már egy bizonyos ideje üresjáratban van a gép. Szóval arra gondoltam, ha bármilyen kis időre is ott kell hagynom a gépet, de még használni szeretném, akkor zárolom a fiókot. Ez segítene? Ilyenkor biztosan nem tud drivert cserélgetni, telepíteni
Még így is lesz alkalma "trükközni", mert sűrűn előfordul, hogy lazításképpen zenét hallgatok Zune-nal... -
Taifa Díaz
őstag
Please help!
10130 build folyton letörli az AMD vga drivert, amit telepítek, és visszarakja a magáét. Nekem ez nem felel meg. Mit tehetek ellene?
A build és rendszerfrissítések legyenek automatikusak, persze, ilyen módon szívesen hozzájárulok a rendszer fejlesztéséhez, meg a telemetria se zavar - de azt hadd döntsem már el, hogy melyik driver kell nekem a videókártyához -
tatararpad
őstag
válasz
premete #7918 üzenetére
Én elhiszem csak amit ott neked kiszámláztak az elvileg a 7XM87-ra végződő generikus telepítő kulcsot adja cserébe, tájékoztatásképpen másoknak mielőtt nekiállnak 2 dollárért Windows 10-t vásárolni. Később valószínűleg semmire sem lesz jó.
Mondjuk most látom hogy már oda is van írva hogy "csak tesztelési célú a dolog, ne vásárold meg."
-
premete
veterán
válasz
tatararpad #7914 üzenetére
Nekem van minden kulcsom (Visual Studio Ultimate with MSDN Level-ID: MDN................
Abonnenten-ID:XXXXXXXXXXXX), ha neked is kell olyan, mint az enyém, alábbi linken meg tudod venni.
[link] -
törölt tag
válasz
szundybence #7912 üzenetére
Jajbocsnem!
-
törölt tag
válasz
szundybence #7910 üzenetére
Edgeben hogy tudom google-t megadni search providerként? Nem jelenik meg a választhatók listájában.
-
törölt tag
válasz
szundybence #7905 üzenetére
Csak simán bemész majd a vezérlőpulton belül a nyelvbe, és átállítod magyarra. Utána letölti, telepíti, és a következő bejelentkezéskor magyar lesz (a 8-nál is ugyanez van).
Más: ha a driveres gondokat nem nézzük, mennyire működik jól a 162? Random bezáródásokra meg ilyesmire gondolok.
-
szundybence
aktív tag
Sziasztok!
Van egy gyári (ASUS) w7 home prof (nem magyar) a netbookomon. Jogtiszta, az alján ott a cetli. Kérdésem az lenne, hogy megtehetem-e majd a w10-re történő frissítésnél, hogy magyar legyen a rendszer? Illetve hogyan fogom ezt tudni kivitelezni?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Petyyyyy #7898 üzenetére
Na akkor leírom, hogy mi a problémám, hátha tudsz Te, vagy valaki más segíteni.
Újra kéne raknom az OS-t. 1 hónapot nem szívesen várnék, ha nem muszáj. Na most, felrakom 8.1-et, de 1 hónap múlva meg jön a 10, amit persze nem biztos hogy fel fogok rakni, ha nem lesz driver a notimra, elvagyok a 8.1-gyel egyébként.
Na most. Nekem egyetemi licenszem van, ami fogalmam sincs, hogy mire jó, gondolom lehet róla frissíteni 8.1-ről, de hogy csupaszon 10-et felrakva beírva a 8.1 kulcs gondolom nem esélyes, hogy működik, jól gondolom?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- TCL LCD és LED TV-k
- iPhone topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Battlefield 6
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
- Be Quiet! Pure Rock Pro 3 univerzális CPU hűtő (3év gari van rá 1x volt ki probálva )
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest