Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nintendo 3DS töltő "gány"
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Samsung Galaxy A54 5G 8/256GB mellé POCO X6 PRO 5G 12/512GB (Xiaomi)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Internetes kommentelés = Időpocsékolás (kommentelhető)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keeperv85
nagyúr
válasz ArsenalF #7632 üzenetére
Én ma telepítettem fel a 10130-ast. sajnos el sem indult a Windows Update Service. Hasonló megoldásra jutottam, mint te:
Task Manager > Services > Open Services >
Itt megkerestem a Windows Update-t, manual-ra van téve alapon az indítása. Átkapcsoltam automatikusra, stop, start.
Eddig jó...szerk:
Már meg is kaptam az Error 0x80200056-om... grrr....
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
Megpusztult az LCD monitorom. Remélem ez nem valami új Windows 10 betegség, csak kiszolgálta az idejét... Mondjuk az azért gyanús, hogy miért akarta minden áron 64Hz-re tenni, mikor 60-as... (volt... ).
-
Keeperv85
nagyúr
Azt esetleg nem tudjátok a Samba szerver jelszavát hol lehet megadni ebben a csodában? Saját Linuxos gépemhez nem férek hozzá... Hogy miért? Mert nem kér autentikációt a Windows 10...
-
Keeperv85
nagyúr
Nem akarok senkit rémisztgetni, mert nem hiszek az összeesküvésekben, meg amúgy sem lenne lekövethető, de hogy tegnap monitor halál, utána dvd író, most reggel meg HDD, az azért kicsit gyanús...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz #33253120 #7842 üzenetére
Na az, ami biztosan túléli még a következő gépet is, mert jó minőségű FSP Ez nem táp hiba, de nem is a rendszeré nyilván, hacsak annyiban nem köthető a rendszerhez, hogy jobban kihasználta a gépet és kvázi gyorsabban bekövetkezett a nyilvánvaló vége ezeknek az eszközöknek. A dvd író csak Win 10 alatt nem ír, biztos még nem jó valami a driver körül, szóval az nem eszközhiba. A monitorom megcsináltam, szerencsére nem lett nagy baja... A HDD meg eddig is már kezdett gyanús lenni, mert feltűnően sokat járatta fejet egy-egy kisebb műveletre is.
Azért a régi gépekkel óvatosan!
-
Keeperv85
nagyúr
Mondhatjuk a Chrome is spártai körülmények közé került. Nagyon érdekes dolgot művel: megtalálta azokat a könyvjelzőim, amiket 2012 körül "vesztettem el" Linuxon. Pontosabban akkor töröltem a Chromiumot-ot és jutott eszembe utólag, hogy kellene onnan minden... Oda hiába tettem vissza akkor, nem szedte elő a felhőből, pedig beállítottam. Sőt, azóta elvileg tök újak kéne ott legyenek...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz KIRA\/NOVA #8002 üzenetére
Én New Vegas-szozok. Nem bugosabb, mint eredetileg.
-
Keeperv85
nagyúr
Itt egy picit nekem is kezd zavaros lenni. Ha OEM és történetesen a mégsem kötelező MSA-hoz kötöm -ha persze köthetem-, akkor is bukom hardvercsere esetén? Tehát hiába kötöm az acc. mellé, aminek az összes autentikációja meg fog felelni, ha a HardwareID változik, akkor ugrott a licencem?
-
Keeperv85
nagyúr
@pendre54:
Ki van kapcsolva, más illesztőprogramoknál már rákényszerültem korábban.
@movax:
Adminként indítom...
Nem hacker progi: az Intel hivatalos frissítő programja....
-
Keeperv85
nagyúr
Igen, én is úgy értettem, hogy ilyenkor nem megy, hiába van...
Mellesleg már egy normális touchpad driverrel is megelégednék: katasztrofális... (Dell Latitude E5440-em laptopom van).
Nem sűrűn kell a Win10, mert alapvetően Linux orientált környezetben melózom vele, de mikor igen, akkor na ná hogy megszívat....
-
Keeperv85
nagyúr
Sziasztok!
Csak egy linket szeretnék kérni, ha van valakinek, mert úgy érzem elmentem szopóágra....
Rendszer: Win 10 Pro, Legacy vagy UEFI telepítés is opcionális, van 20 OEM licenszünk dvd-kkel.
Van 20 db notebook is hozzá (HP)...
Na most addig számomra is világos, hogy ctrl+shift+F3 >> beállítom, amit szeretnék, programokat feltelepítem, office stb-stb...
Ezután jönne a sysprep, hogy még mielőtt a következő 19+ gépen is mindezt újra és újra... újra... Na ezt lenne jó elkerülni. DE: szükségem volna még az automatizált unattend.xml fájlra, amitől igazán nincsenek nagy elvárásaim:
A termékkulcsot telepítés után adom meg (nyilván, hisz 20 külön gép van)
Egy felhasználó + jelszó automatikusan, autologin nincsA többi lépésnél minden kikapcsolva, minden magyarra állítva, amit lehet...
Nem iso-ba tenném vissza a lemezképet, hanem klónozva lenne Macriumban vagy O&O alatt.
Eddig generáltam a válaszfájlt, de valahogy érzem, hogy ez nem jó ötlet.... Nem fogadja el és már vagy 6-szor telepítettem sysprep után újra egy gépet...
Pls help, ha valakinek van működő fájlhoz linkje, amit módosíthatnék magamnak vagy valami biztos jól működő leírása...
Utána a gépek tartományba lesznek léptetve, a tartományvezérlő/AD/GP stb. kezeli majd a többi beállításuk, ami nem kerül a klónba, illetve fel fogom őket aktiválni (PDQ Deploy) utólag, azzal most pont nem kéne foglalkozni.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz szallasi007 #102128 üzenetére
Szia!
Azért, mert a sysprep után az egész oobe alapra áll. Ha már van is egy userem, tuti kell csináljak mégegyet és végig kell vigyem a 20 gépen 20 alkalommal a setup wizard-ot legalább a nyelv kiválaszásától.
Ráadásul most még csak ez a 20 gép, de utána 40 másik, másik típus is... És elvárás hogy bármikor állítgatás nélkül fel lehessen telepíteni ezeket.
Gépnevet a tartományi neveken kívül nem tolerál a hálózat és AD-ben tilt, ha úgy települ bármi is, hogy nem engedélyezett neve van. Márpedig a sysprep azt is randomra állítja.
Hát ezért.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz konci79 #102185 üzenetére
Röviden: nem. Ám ennek a rendszerhez semmi köze. Ezt az alaplap tudja, mivel az 5V_STB ágon lóg az egér, így világít is, ameddig a gép nincs áramtalanítva.
---------------
Más:
Bár én kérdeztem, hogy mi lehet a válaszfájlos automatikus telepítőm gondja, meg is oldottam. Kérdezném viszont tőletek, hogy esetleg van-e igény arra, hogy egy hosszabb lélegzetvételű cikkben/leírásban kifejtsem magyarul, mert én még mindig működő magyar leírást nem találtam....Ha valakit érdekel, megírom, hogy mit és hogyan és miképp állítok be én, hogy utólag soha többé ne kelljen gyakorlatilag telepíteni.
Mellesleg SSD-re kb 4 perc alatt másolódik vissza a teljesen üzemkész, programokkal összeállított Win 10, ami úgy vélem megéri az előkészületeket. -
Keeperv85
nagyúr
Nem néztem meg, mert teljesen más módszert kerestem inkább, de szerintem hiányos volt. A mostaniban jóval több információ van, sokkal tovább is tartott megcsinálni.
A frissítéseket a sysprep előtti állapotban letöltöttem, majd azt az állapotot is mentettem, így abból kiindulva bármikor lehet friss mentést készíteni. De ez részletkérdés csupán: ahová én csináltam, ott még él a wsus szerver: annak minden boldogságával és bánatával együtt...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz King Unique #102242 üzenetére
Igen. Én 1803-mas alapból indultam ki és a 1903 frissítéskor nyilván nem tud partíciókat módosítani, így meg is maradt a leírt séma. Nem gondolnám, hogy működési hibához vezethet, ha az EFI marad a régi méretén, de köszi az észrevételt, legalább beleírom a cikkbe is, hogy 1903 alap esetén megfontolandó a nagyobb méret neki.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Kékes525 #102297 üzenetére
". Mert a rendszergazda hanyag volt. Lehet szabályozni a Frissítés időpontját."
Aham. 312 gépen frissít keddenként az M$ nálunk. Délelőtt 7:30-16:00 munkaidő, kivéve pár ügyeleti gépet, délután tűzbiztonságu előírás kikapcsolni az összes gépet, kivéve a fenntartásokkat. Na most ha ismered azt a dalt, hogy: Mond, te kit választanál... "...
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest