Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: ASUS TUF Gaming VG27AQ - finomhangolása
-
LOGOUT
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zénó75
tag
Szerintem nem kéne senkit leorrolni azért mert nem a megszokott androidos telón nyomja a megszokott dellmontot.
Azért volt jó ez a topic mert az ember elolvashatta az alternatív lehetőségeket ami vagy jobb vagy rosszabb, vagy drágább vagy olcsóbb, de mindenképpen törekéde a hagyományos mobiltelefonálásnak....
Aztán az ember eldöntötte neki mi a legjobb alternatíva.Mostanság nem lehet kiejteni a fórumon hogy skype, viber, azért pedig nyilvános kövezés jár, ha valaki az alma szót le meri írni, kivéve persze gyümölcsaláta recept vonatkozásban.
Talán vannak itt néhányan akiknek - mivel semmilyen gsm telefonhívással nem élnek - a jól bevállt dellmonton kívül szükségük van biztonsági alternatívára...pl ephone, skype stb, ami igaz h drágább de jó ha nincs más.
Mondjuk az is igaz hogy az elmúlt 2,5 évben kevesebbszer volt dellmont üzemzavar mint a ténél
Még mindig olcsóbb egy skypon 5 eurót parkoltatni biztonsági tartaléknak, mint töltögetni valami feltöltőkártyát.
Remélem nem értitek félre, de engem minden érdekel ami voip.... Talán nem vagyok ezzel itt egyedül
-
KTU
addikt
válasz
lugosi #21848 üzenetére
Címtárból kiválasztani, csak 1 kattintás.
Az e-mail-ek mellett alapból ott figyel a
"Hívás kezdeményezése" gomb, ahogy rákattintasz, ott is vannak a számok.
Szóval, megnyitott Gmail ablakból kettő darab kattintás.
Nincs az hogy frissül a szkájp és mire kattintsak, stb.
Hallottam már párszor.Csak kíváncsi voltam lesz-e trolloló.
-
Sayuar
senior tag
ezt most miért kellett?
Azok után, hogy elintézte nekünk, hogy 1db fiókból lehet kezelni sok számot a telenornál [link] (amit minden bizonnyal a 3 millió ügyfél közül más nem kért) még lett volna potenciál ezen a fronton is: pl írna a skype-nak (ha már a telenorral elintézte, akkor szerintem a skype-osok is halgatnának rá) és ledumálná a tarifacsökkentést...erre nem engeded érvényesülni>.. -
KTU
addikt
válasz
joelke HU #21841 üzenetére
"Tehát akkor ez nem GSM alapú hívás lesz"
Így van.Miért jó ez, mert pl. otthonról a nagypapa / nagymama akár böngészőből is fel tud hívni.
Egy e-mail-ből kimásolja a számot, beilleszti a tárcsázóba és hív.Persze van más lehetőség rengeteg,
mindenki azt használja ami a legszimpatikusabb.(#21842) LámaZ:
Ksix (lelkes újonc) fórumtárs leírta.
Ennyi.Somatom fórumtárs itt leírta a költségeket.
Nem kell haszontalanul feltölteni a szkájpot a 21-es híváshoz,
OK, utána leírtad hogy lehet ezt felhasználni drága VoIP telefonáláshoz. -
válasz
gorbep #21840 üzenetére
Ha visszaolvasol, látod hogy a srác épp hogy nem kifejezetten egy Skype-fan, sőt akkor még finoman fogalmaztam. Az ő megoldása, amit leírt, abban rejlik, hogy netkapcsolat nélkül is működik ez a fajta telefonálás, sőt okostelefon se kell hozzá. Akár ha beállsz egy vezetékes telefonfülkébe, akkor onnan is el tudod intézni.
Vagy, ha naaaagyon gonosz akarok lenni, akkor egy munkahelyi vezetékes telefonról, és nem fog külföldi hívásnak látszani a hívás, hiszen csak egy 21-es körzetszámot hívtál fel. Ezzel mondjuk a helyi magyarországi hívás díját meg is spóroltad. -
joelke HU
őstag
Hali. Az előbb olvastam ezt egy másik topicban:
Regisztrálsz ingyen USA vezetékes számot (CallCentric vagy Google Voice ehhez USA IP kell, csak a regisztráláshoz)
Telefonokra telepítesz:
Groundwire-t Play vagy iPhone-hoz,
vagy
Acrobits Softphone-t Play vagy iPhone-hoz,
És máris ingyen hívjátok egymást,
Azért ezek az alkalmazások, mert Push-al kommunikál a szerverrel (ha ezt állítod be),
és így hívásfogadás megoldott úgy, hogy nem merül le a telefonod.
Sőt bárki akinek van google fiókja!
- Hangouts van minden androidon, csak a tárcsázó kell hozzá, Hangouts iPhone
- PC-n, laptopon bejelentkezve Google fiókba, katt a "Hívás kezdeményezése" beírod a számot .
A hívás ingyen van, mivel Hangouts-ból az USA számok hívása ingyenes.
Ez csak egy lehetőség a sok közülDe nem igazán világos, hogy ez mennyivel jobb vagy olcsóbb, mint a delmont cuccok.
Ha én regizek magamnak egy USA számot és a páromnak is, akkor hogyan tudjuk egymást hívni? Nekem is kell net meg a páromnak is? Mert akkor mi értelme? Ennyi erővel sima Hangouts vagy Skype vagy Messenger vagy bármi más. Ez kb úgy működik, mint a Reenger? Ott is hálón belüli ingyen híváshoz mind a két félnek netkapcsolat kell. Tehát akkor ez nem GSM alapú hívás lesz? -
KTU
addikt
Átnevezhetjük a topikot?
Mondjuk,
hogyan telefonáljunk minél drágábban VoIP-on. -
LámaZ
addikt
Ha én innen, Magyarországról helyi, magyarországi számot kívánok hívni a Skype to Go-val, akkor az árak a következőképpen alakulnak:
Vezetékes szám hívása: 1,7 cent /perc áron* (5,3 ft)
Mobilszám hívása: 16,7 cent /perc áron* (52 Ft) → mobilt hívni nem nagyon éri meg, kivéve, ha sok ideig beszélsz!* A hívások ára a felsorolt Skype díjszabásának megfelelő díjat és egy kis mértékű kapcsolási díjat foglal magában. A hívásra a helyi szolgáltató általános díjai vonatkozhatnak (vagy a díjcsomagban foglalt percek számának terhére folytathatók a hívások). Az összes Skype To Go-hívás díjszabásának megállapítása a számlázási cím alapján történik. Ha a számlázási címe az EU-n belül van, akkor az adott országra érvényes, az áfa értékét tartalmazó díjat számítunk fel.
Tehát, a költség három elemből tevődik össze:
Skype-díj + kapcsolási díj + a távközlési szolgáltatód díjaA Skype kapcsolási díj:
vezetékeseknél: 3,6 cent.
mobiloknál: 6,6 cent.Egyszerűbben:
Ha beszélni akarok egy németországi vezetékes számmal, akkor leperkálom a 11 Ft kapcs. díjat, a Skype-nak percenként 5,3 Ft-ot, plusz a távközlési szolgáltatómnak a helyi hívás tarifáját. Ez mobilon lehet 20-40 Ft, vezetékes telefonon akár 5 Ft/perc, attól függ, hogy milyen a csomagod. Jó esetben olyan 10 Ft/perc körüli áron beszélek német ismerősömmel, vagy akár kevesebbért, ha pl. a vezetékes telefonomon kedvezményes csomagom van. -
LámaZ
addikt
Van egyenleged?
Mert ezek a kedvezményes Skype to Go hívások csak akkor működnek bunkofonról, ha feltöltötted a Skype-egyenleged min. 5 euróval.
Arra való igazán, hogy külföldi ismerőseid vezetékes telefonját helyi, magyar számon tudod hívni.
Persze, ő is tud ugyanilyen mókolást csinálni, pl. Németországban, és ő is téged német helyi számon hívhat. -
nOvOp
senior tag
Sziasztok!
MobilVoip-ban valaki tapasztalta mostanában, hogy a callback funkciónál hibaüzenet jelenik meg:
"Call failed
Service was temporarily unavailable."
majd ezután indítja a hívást és működik. Viszont minden ilyen hívás előtt megjelenik a hibaüzenet. -
Zénó75
tag
válasz
Okosandroid #21825 üzenetére
Ez a megfelelő lépés a skype új áraira.
Ezért jó nekünk felhasználóknak ha lesz végre egy kis verseny.... Gondolom ez egy új csomag promója.
-
Pzoli2
tag
válasz
Köszi kipróbáltam Jó.
-
LámaZ
addikt
Szívesen!
Hosszú, minimum 2 éves meccs volt ez közöttem és a szolgáltató között.
Odáig jutottam, hogy az egyik nagy bevásárlóközpontban található ügyfélszolgálatuk panaszkönyvébe is bejegyeztem ezt a – szerintem – hibát, hogy a Hipernetes és a Klikkes számomat nem tudtam egy felületről kezelni. Végül megcsinálták, tehát érdemes kitartónak lenni, főleg, ha a fogyasztói elvárás ésszerű, nem csak hisztizés.
Mondjuk, lenne még fejleszteni való a felhasználói fiókok felületén.
Például: az aktuális adatforgalmát nem azonnal látja az ember, hanem kattintgatni kell, hogy kiderüljön az elhasznált adatmennyiség. Adatforgalmi korlát esetében fontos ez az infó, mert az ember úgy tervezi az internetezési szokásait (pl. kevesebbet torrentezik, videózik), hogy a végén ne maradjon bitek nélkül. Én ezt az adatot mindjárt a bejelentkezési oldalon megjeleníteném, sőt, ha már csak pl. 20% van az adatmennyiségből, akkor pirossal írnám ki. Jó, tudom, van SMS-ben értesítés ilyen esetekben, de én a hipernetes számom SMS-eit abszolút nem látom (a SIM egy wifis hotspotban van), illetve csak akkor, ha belépek a rúter böngészős felületére. -
Zeki
nagyúr
A megujult mobilevoip appban már már nem csak külön hangosítható a mikrofon és a hangszóró, de már külön BOOST lehetőség is van mind a kettőre.
-
n@p@lm
őstag
válasz
Thx az infót.
Most már csak az hiányzik hogy olyan csomagokat állítsanak össze mint a Skype. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Köszi az infót.
-
Okosandroid
tag
http://www.hirado.hu/2016/06/20/matol-egy-hetig-ingyen-telefonalhatnak-a-viber-magyar-felhasznaloi/
Kipróbáltam,nálam tökéletesen működik
-
ther
aktív tag
válasz
Pzoli2 #21781 üzenetére
(#21781) Pzoli2, (#21783) KTU: Köszi a válasszokat, egész jól hangzik. Azt viszont meg tudjátok mondani, hogy mi történik az után, hogy lejár a 3 hónap? Mikor tudom úgy lemondani, hogy ne csússzak bele majd a következő számlázásba?
Amúgy dual sim-es telefonom van, szóval nem gond a kártyacsere, a blue mobileost most is csak netezni/voipozni használom, a másikat meg hívásfogadásra.
(#21789) Joe123: Igen, eddig olyanom volt, viszont május 31-el már véget ért ez az akció.
-
törölt tag
válasz
Dluinet #21808 üzenetére
Attól függ, hogy mit tekintünk "okostelónak". Pl. sokan az iPhone -t is annak tartják, pedig az csupán periféria. Beviteli eszköz egy íTunes nevű PC -s alkalmazáshoz. Egy ilyenért valóban 30 -at sem adnék. De, egy olyan teló, ami önállóan is megállja a helyét általános célú számítógépként, az sztem ér 30 -at, vagy akár többet is.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Dluinet #21808 üzenetére
Neked.
A mostani V5 kivalt egy laptopot, laptopod van-e?
Nekem nincs...
Amugy feletted ennel joval dragabbat ajanlottak, aminek 150ert le van kerekitve a sarka, hardveresen meg lopikula ehhez kepest.
30ert meg okostelot.....haaaaat....nem lehetetlen de ott kompromisszumok kellenek.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Victoryus94 #21803 üzenetére
oneplusone 3, kenyelmes sarkai vannak es nem kell kozbe folyton ugy tennem hogy kulonleges vagyok mert az van neki.
-1 az ajfonnak. 125e-ert kezedbe adja a futar, nincs ellenfele arban vagy hardverben.
-
itanczos
senior tag
Nekem 500 mega net van az előfizuban. Ha elfogy, akkor a voda sebességet korlátoz, asszem 64k-ra.
Többször is próbáltam, simán ment a voip rajta, GSM kodekkel.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Diablo IV
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Cyberpunk 2077
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Haditechnika, harcászat
- Politika
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Energiaital topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- iPhone 15 Pro 128GB, Szép állapot, Független, 100%, Garanciával!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Fedezd fel a lenyűgöző világot az RTX4060 EAGLE OC segítségével! 0% THM rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest