- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- weiss: Filmzene hasonlóság
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2019-07-17 11:05 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zénó75
tag
Skype: Anno volt vmi 3 éves akció, nem néztem azóta, illetve amennyire láttam csak drágább lett.
Ha lejár marad az ephone.Internet nélkül hogyan fogadok/indítok? Nyilván sehogy.
Iphoneban vodakártya van. Ipadban telekom.
Múlt héten mikor a vírus miatt akadtak meg a szolgáltatók, a mobilnetek mentek, a gsm hívások akadtak csak.Előtte vmikor ősszel mikor egy napra megállt a telekom, az irodai wifin ment a móka tovább... síma gsm-en - akkor pédául - egy napig nó kommunikáció.
Összefoglalva: úgy gondolom több benne a lehetőség, mintha egy szolgáltató gsmjére lennék szorítkozva.
Nyilván atomtámadás esetén, nem működik. -
Zénó75
tag
-
Zénó75
tag
T-mobile digits
Hol is ebben az újítás?
Lassan 3 éve, hogy nincs sim kártyához köthető hívószámom.
Ephone és/vagy skype szám bejövőre. Ha bringával megyek iphone-n csörög ki.
Ha otthon vagyok, vagy autózom, vagy irodában dolgozom ipadon csörög.
Ha mindent otthon felejtek, belépek az irodai mac-en.kimenő továbbra is facetime, stuntcalls, freevoipdeal, skype. Almán 99% hibátlan.
Tegnap sümeg-sopron vodásnet iphone 1,5 óra 100% tökéletes. (Facetime)
Mielőtt vki elkezdi, hogy nem üzleti, a pénzügyessel beszéltem át a hónapot.
Bocs, nem Cyberbobnak akartam válaszolni, hanem újat nyitni, félrenyomtam 😊
-
Zénó75
tag
Az immmr xar és az is marad.
...hiszen a szolgáltatónak nem érdeke, hogy jó legyen.
-
Zénó75
tag
-
Zénó75
tag
-
Zénó75
tag
Nem is volt cél, hogy jól működjön.
Talán csak annyi, hogy a voip nem alkalmas telefonálásra....szerintük 🙈
Több mint 3 éve....no gsm 😊
-
Zénó75
tag
Stuntcalls, freevoipdeal naponta 10-30 kimenő hívás teljesen hibátlan.
Használom voda 4g, telekom 4g, wifin.Nem emlékszem mikor volt utoljára gondom vele.
Iphone, ipad.
3 év 4 hónapja no gsm 😊
-
Zénó75
tag
Hát ha az volt a szolgáltató szándéka, hogy felkeltse az érdeklődést akkor sikerült, azóta itt mindenki erről beszél.
Egyetlen baj van csak, nem működik.
Ráadásul ha egyszer működni fog, akkor ugyanannyit kell majd fizetni érte, mint egy normál gsm hívásért.Tök jó.
Ha én szolgáltató lennék, pont így csinálnám 😁
Szerintem nem szaladnak semmi után. Csak minket szopatnak.
-
Zénó75
tag
3 éve nem indítottam gsm hívást, nekem csak voip létezik 😊
Akkor máshogy teszem fel a kérdést:
Éveken keresztül küzdöttek a legnagyobb telkók a voip ellen. (Voip tiltás, megmagyarázták, hogy túl sok adatforgalmat generál...stb.
1. Most hirtelen jófejek lettek és csináltak a népnek egy kíválóan működő voip rendszert... ( csak szegények, még nem volt idejük optimalizálni a rendszert ) ?
Vagy
2. Csináltak egy voip rendszert a népnek, amivel esetleg és teljesen véletlenül szép lassan kiderül, hogy nem is olyan jó dolog ez, inkább vegyen a nép egy jó drága gsm előfizut?
Csak elmélkedem... ;-\
-
Zénó75
tag
Egy olyan érvet mondjatok, amiért egy nagy telkó cégnek érdemes valóban működő voip szolgáltatást adnia

-
Zénó75
tag
Nem értem miben reménykedtek....
A telekom weboldala évek óta xarul működik... most ők kitalálják, megvalósítják.
Vicces
-
Zénó75
tag
Nem tudok olyan feltöltős mobilnet kártyát ausztriában, ami normális áron nyújtana roamingot.
5-10 euróért adnak 100 megabájtokat.Előfizetéssel vannak jó árak, sopronban használok korlátlan mobilnetet havi 18 euróért 50/30-as sebességgel 4G-n, de osztrák állandó lakhely kellett hozzá, sőt még azt is nézték, hogy 12 hónapos legyen minimum. És ez sem ad roamingot.
Amit az utcán osztogatnak az napi 20 mega adatot ad, roaming nélkül.
Szóval ezzel nem lesz verseny roaming-díj eltörléssel sem.
-
Zénó75
tag
Ausztriában, németóban most is állandó lakcímmel kell rendelkezni előfizetés vásárlásához.
Előre fizetős "domino" kártyát persze lehet venni, ahhoz semmi nem kell.
-
Zénó75
tag
Fb, google mentes csevegéshez pl Caret alkalmazás.
Ráadásul magyar találmány

-
Zénó75
tag
Nálam is ez a tapasztalat:
Olcsómobilhivás 100% ugyanaz vagy jobb mint a gsm.
Dellmont: 98-99% ban ugyanaz.
Nekem sincs már 2,5 éve normál " vonalam". Bár a hardveren persze a net mellet sok múlik.
Célhardveren vagy almán jó. Windowson, droidon nálam nem annyira. Vagy csak nem értek hozzá, hogy jól be tudjam ez utóbbiakat lőni.
-
Zénó75
tag
-
Zénó75
tag
-
Zénó75
tag
Telekom hálózatában 4g-vel autózva, pl sopronban rendszeresen szakad a voip. Ezen városban 3 különböző frekvenciát használ a té, és azoknál a toronyátadásoknál amikor a freki is változik megszakad a net. Nyilván normál netezésnél ez nem annyira gond, voipnál az. Egyhelyben állva nincs ez a probléma.
Té 3g- emiatt ugyanitt "jobb", illetve voda 4g-n sincs meg ez a jelenség.
-
Zénó75
tag
Nálam ma is hibátlan volt minden.
Stuntcalls+ freevoipdeals. Sopron-budapest-sopron, telekom+vodafone 4g
Volt egy kis gond a cégnél, így nem csak facetime volt, hanem kifele is vagy 30 dellmont hívás.
-
Zénó75
tag
-
Zénó75
tag
Ahány felhasználó annyi féle kommunikációs igény.
Van akinek elég egy 3000ft-os nyomogombos ami csörög, meg napi 1-2 hívás.
Van aki "elhasznál" egy 10 rugós korlátlan gsm beszélgetőst, mert mondjuk naponta 40-50 ügyfelet hív hagyományos módon.
Van aki a 10 helyett megoldja ezt egy kis kényelmetlenség kompromisszummal havi 3000ből.
Van akinek telszám sem nagyon kell már, mert kb aki hív az felhív az email címemen (facetime), akinek meg nincs az nem hív fel
12-18 éves korosztály közel sincs annyira rákattanva a telefonszámra mint a mi korosztályunk.
Van cég aki 8-10 előfizetés kiváltásával havi 80-100 rugót spórol a voippal.
És ennek végtelen variációja 😊
Szal ahány ház annyi szokás. Egy biztos a szolgáltatók egyre kevesebb előfizetést értékesítenek, amit éreznek és küzdenek is ellene. És ebben nyilván a voip megoldások is vastagon benne vannak 😊
-
Zénó75
tag
-
Zénó75
tag
Ha normális eszközön használod, 99% ban jó a voip. Az az egy hibaszázalék meg benne van a gsm hívásban is.
Vegyél egy almás telefont, az árát pont behozod fél év alatt a voippal és mosoly.
Almát lehet szidni, de voipra kíváló. Egy i4s vagy egy i5 simán megteszi.2,5 éve így használom, nincs gsm számom.
-
Zénó75
tag
Megszoktuk, hogy mindenki egy számhoz van rendelve...
Szerintem nem jövő... A mai gyerekek már nem ragaszkodnak a "telószámhoz".
Ha megkérdezünk egy 10-15 évest, hogy mit szeretne, telefonszámot vagy inkább mobilnetet...elég egyértelmű a válaszuk.Hamarosan lesz jópár kommunikációs alkalmazás, ahova nem csak telefonszámmal lehet beregisztrálni.
-
Zénó75
tag
-
Zénó75
tag
Szerinted azok a külföldi cégek akiknek átutalsz 27% áfát, azok ezt szabályosan befizetik a magyar NAV-nak?
Most akkor ki csal?
Vagy megfordítva: én nem szeretnék hozzásegíteni senkit, hogy a pénzemmel számviteli "hiba" vétséget kövessen el.
Szal feszegesd nyugodtan a témát. A vége az lesz ami minden hszlásod alján megjelentetsz....politika.
-
Zénó75
tag
2,5 éve csak mobilinternetre használható sim kártyám van.
Mondjuk előfizus, de nem az egyenlegen múlik.Nem mondom végig de 22-23 éve motorola személyhívóm volt, amire egy szám felhívása után 80 karaktert lehetett küldeni, egy call centeres hölgynek bediktálva

Összefoglalva: Kicsit elegem van a telefonokból, meg az állandó csörgésből, esetek 95% ban csak egy tabletet cipelek magammal, kivéve ha bringázom akkor egy telefont, de szintén csak mobilnetes simmel.
A tablet amúgy sem lenne alkalmas a normál gsm hívásra, kollegáimmal voipon tartjuk a kapcsolatot, facetime, imessage, caret az elsődleges. Ezen kívül napi 1-2x videókonferencia ami általában zoom, erre nyilván jobb a tablet mint a teló. Van még egy 21 es számom, de sztem hamarosan megszűntetem, nem nagyon hív rajta senki.
Public számom nincs, céges központi számunk van ephone, ezen ha valaki keres akkor az üzenetet átveszi kollegina, én meg voipon hívom vissza kijelezve a céges számunkat... Na ezt megint csak voippal tudom megoldani
Szóval nyilván nem az a cél hogy drágábban hívjunk valakit mint gsm, de attól az még voip...max nem használjuk

Éppen múlt héten írtam, h céges szinten havi egy százast megspórolunk a "csodálatos" business csomagokhoz képest, pedig nem egy nagy cég

-
Zénó75
tag
Szerintem nem kéne senkit leorrolni azért mert nem a megszokott androidos telón nyomja a megszokott dellmontot.
Azért volt jó ez a topic mert az ember elolvashatta az alternatív lehetőségeket ami vagy jobb vagy rosszabb, vagy drágább vagy olcsóbb, de mindenképpen törekéde a hagyományos mobiltelefonálásnak....
Aztán az ember eldöntötte neki mi a legjobb alternatíva.Mostanság nem lehet kiejteni a fórumon hogy skype, viber, azért pedig nyilvános kövezés jár, ha valaki az alma szót le meri írni, kivéve persze gyümölcsaláta recept vonatkozásban.

Talán vannak itt néhányan akiknek - mivel semmilyen gsm telefonhívással nem élnek - a jól bevállt dellmonton kívül szükségük van biztonsági alternatívára...pl ephone, skype stb, ami igaz h drágább de jó ha nincs más.
Mondjuk az is igaz hogy az elmúlt 2,5 évben kevesebbszer volt dellmont üzemzavar mint a ténél

Még mindig olcsóbb egy skypon 5 eurót parkoltatni biztonsági tartaléknak, mint töltögetni valami feltöltőkártyát.
Remélem nem értitek félre, de engem minden érdekel ami voip.... Talán nem vagyok ezzel itt egyedül

-
Zénó75
tag
Ez a megfelelő lépés a skype új áraira.
Ezért jó nekünk felhasználóknak ha lesz végre egy kis verseny.... Gondolom ez egy új csomag promója.
-
Zénó75
tag
Szerintem a skype-al felesleges érzelmek szabadultak fel

Egyrészt valaki csak megemlítette, hogy alakulnak a díjaik ami nyilván a konkurenciát is kedvezőbb árak felé fogja taszajtani.
Másrészt nem tudom mi az oka, de egy hajszállal megbízhatóbb a minőség mint a dellmontoknál. Nálam ugyan elég ritkán lép fel a hiba, de a belassul, majd felgyorsul a másik beszéde...na ezt nem csinálja.
Nagyjából ez igaz a facetime-ra is.Ettől függetlenül én sem rajongok érte, mióta olyan cég nyomja ahol az xp óta nem tudtak normális oprendszert csinálni. 😊
Más: voip üzleti célra miért ne lenne jó?
Egy 10 fős cégnél a havi 100 ezer körüli telefonszámla a tizede alatt marad úgy, hogy az ügyfeleket is dellmonton hívjuk. Sőt, ha azt akarom, hogy amikor egy ügyfelet hívunk 2 különböző földrajzi helyen lévő üzletből/telefonról akkor ugyanazt a központi számunkat lássa.... Na ezt se a té se a voda nem tudta megoldani.
Voippal műxik. -
Zénó75
tag
Ténél:
Félkorlátlan: hálózaton belül korlátlan, egyéb irány 160 perc. 6490.-Korlátlan: 10990.-
Azért ez nem 7500.
-
Zénó75
tag
Nálam évek óta jó a skype, azon fogadom a hívásokat egy skype in 21-es számmal.
A minőség eléggé hardverfüggő, androidon nálam sem megy, almáson jó.
Nyilván be lehet állítgatni egy droidot is hogy jó legyen, csak nem értek hozzá, meg már nem is érdekel, csak működjön és kész.Vodafone net+ feltöltöm 5000 ft-al, kapok 1 giga netet. Utána kérek megújuló havi 1 gigát 1500 ért a feltöltött 5000emből 3 hónapig, így havi ezres körül van 1 giga.
Ha ezt 3000 ft feltöltés + 500 mega adattal játszom, akkor csak 1-2 százzal olcsóbb.
No meg most nyáron 2 giga ajándékba

-
Zénó75
tag
Nálam régóta a vodával a legjobb a voip minőség.
Pedig a vodakártyám egy feltöltős kártya, a telekomos pedig egy 30 gigás előfizetés, szal ha valamin akkor a feltöltősön rontanák a minőséget.
Szerintem inkább a hardverrel lesz a gond, ezt úgy értem inkább ez szokta a változó minőséget produkálni.Nálam iphonon és ipadon napi min 2 órát nyomom, ebben van facetime, skype, zoom videóval, dellmontból pedig freevoipdeal és stuntcalls váltogatva.
Kb 2 hónapja az a felállás, hogy az ipadban van a telekom főleg videókonfhoz a jelentős adatfogyi miatt, de ha jó minőséget szeretnék főleg menet közben akkor a vodás a befutó az iphonban.
-
Zénó75
tag
Csak olyan helyre regisztráltam eddig a 21-es számmal ahol volt call funkció az sms helyett…
A 21-es számom messze nem ingyenes. Szándékosan azért maradtam a 21-nél mert abból látható h mobil, nem pedig egy otthoni vonalas számot hív a hívó.
Ja és cégbíróságon ha jól rémlik nem lehetett vonalas számot megadni. 20-30-70 ből választhatott a hölgyike...
-
Zénó75
tag
Érdekes ez a 21-es mizéria.
Szerintem a probléma a fejekben van. Minden és mindenki a telefonszám alapján próbál beazonosítani.
Bárhova regisztrál az ember telefonszám. Rendelsz valamit a netről telefonszám. Rendelsz valamit egy boltban telefonszám.
Gsm bolt, jófogás tele van eladó neve sincs simekkel. Miért azonosít ez jobban, mint mondjuk egy email cím?...2,5 éve nincs gsm. Csak 21-es számom.
21-el vagyok viberen, Caret-en stb...Cégalapításnál navnak, cégbíróságon gsm szám. Mondom 21, azt nem fogadják el. Mondom akkor nincs számom küldjenek levelet. De valamit meg kell adni mert kötelező, hát megadtam a 2,5 éve nem létező utolsó gsm számomat. Az jó volt😜
-
Zénó75
tag
-
Zénó75
tag
-
Zénó75
tag
-
Zénó75
tag
Múltkori segítségetekkel tökéletesen megoldottam a céges voip telefonközpont kérdést.
Egyetlen probléma: néha őskövület smsben kéne értesíteni egy egy ügyfelet, persze "saját számmal".
Korábban trémobil nem írta ki a számot, vagy más számot jelzett ki.
Erre nincs megoldás? Az se baj ha 20-30ft/sms...
-
Zénó75
tag
Ez 90%-ban a nettől függ, az általam tapasztaltak:
Telekom rézpáron (sima telefonvonalon keresztül) egy kalap xar. Legyen mondjuk 40-50%-os.
Ugyanez ( telekom) optikai kábelen meg jó, 100%
Upc optikai: jó, 100%
Telekom Lte: egyhelyben jó, menet közben a cella váltásoknál xarakodik emiatt 90%
Telekom 3g: 100%
Voda 3g: 100%
Osztrák drei Lte: 100%A dellmont szolgáltatóknál kb ugyanaz a minőség, a skype, viber és tsai is kb azonosak.
Nyilván 3g-n vagy Lte-n ha fél térerő van vagy kevesebb akkor a 100% leugrik a felére kb

A wifi általában nem ront a fentieken, stabil vas, stabil sw-vel viszont előny. Nekem 2.5 éve nem sok gondom volt iphonon és ipadon, ha volt jó net, rendben volt minden.
Androidon ez nem mindig igaz, legalábbis a tapasztalatok ezt mutatják. -
Zénó75
tag
Teljesen igazad van.
Mi már réges rég elköteleződtünk a voip mellett.
Drága is meg szar is, de mi szeretjük.Te viszont még fiatal vagy és sokkal okosabb mindenkinél.
Így ragadd meg az alkalmat, fordulj egy sokkal megbízhatóbb és főként olcsóbb megoldás felé.
Mondanám, hogy várunk a "3" szolgáltató valamelyik topicjában, de nem tehetem... Mi nem járunk oda.
Mi maradunk itt, de Isten véled... Ha hiányzol esküszöm majd irunk.
-
Zénó75
tag
-
Zénó75
tag
Igen van nekik nem is a fizetőssel volt bajom, inkább az mennyire megbízható mint cég. Hosszútávon szeretnénk használni.
Megpróbálom, a nettel nem hiszem, hogy baj lesz nálunk. Két szolgáltatóval van külön szerződésünk, cégeknek nyújtunk szerver szolgáltatásokat a rendelkezésre állás meg szigoru
Köszönöm a segítséget Neked és Macs-nak is, majd beszámolok hogy sikerült

-
Zénó75
tag
Ephone-t néztem az tud ilyet, de most ugye "ch" lett.
Előny / hátrány, vagy inkább valami mást?
-
Zénó75
tag
Sziasztok.
Segítséget kérnék a guruktól:
Kéne egy céges voip telefon. Egyetlen bejövő számmal, lehet földrajzi vagy nomadikus (21), előre rögzített hangbemondással 3 választási lehetőséggel 3 különböző voip eszköznek (számnak) kellene kicsörögnie, ami 3 kollegámnál csörögne ki.
Pl: vállalati ügyfeleink nyomják meg a 8-as gombot.Ephone számot már használtam zoiperrel, 2,5 éve nem indítottam gsm hívást, most egy skypos 21-es számom van, meg voipyo, nagyjából képben vagyok.
Nem kérdés, hogy voip kell de ilyen alközpontos verzióban semmi tapasztalatom. Ha ez havi párezerbe kerül az belefér a trékomnál ez elég drága buli.Ha vkinek van ebben tapasztalata, előre is köszi

-
Zénó75
tag
-
Zénó75
tag
Ausztria, mivel sopronban lakom így ez napitéma.
Elsődleges számom nekem 2,5 éve úgy kezdődik hogy 21, így tényleg minden mindegy, csak net legyen

Ausztriában egyébként ezt használom:
https://www.drei.at/portal/de/privat/tarife/spezialtarife/initiative-100/
Napi 20 megát ad csont ingyen, nincs korlátozva semmire, napi 20 megát meg nehéz elvoipozni, meg elüzengetni

Ha meg nyaralok vagy ilyesmi akkor 2 euróért ad 1gigát egy hétre.
-
Zénó75
tag
A szolgáltatók fórumán mindenki azon agyal, hogyan ne fizessen feleslegesen sokat a telefonálásért.
Ezt a problémát itt már mindenki megoldotta kb a harmadából így ezzel már nem nagyon kell foglalkozni

Mivel nekünk az is mindegy milyen interneten telefonálunk, nem kell számot hordozni, vagy várni amég a nagy három éppen dolgozik az aktuális problémán ami miatt nem lehet telefonálni a hálózatukon. Lásd hét eleje telekom.
Nekünk az se gond ha a szomszéd wifijén fogadunk/indítunk hívást, vagy délelőtt egy telekomos mobilkártya van a készülékben, délutan már egy osztrák mobilszolgáltató mert éppen arra van dolgunk, nálunk a telefon ugyanúgy cseng, és mi is bárkit elérünk pár forintért.
Már csak ilyen apró problémáink vannak mint a mobilnet éppen hol hogy olcsóbb

-
Zénó75
tag
-
Zénó75
tag
-
Zénó75
tag
Ajánlom a vodafone net+ kártyát.
Semmit sem tilt és nekem jobban bejön voipra mint a T.Feltöltöd 3000 kapsz 500 megát.
Utána megújulóban havi 1200 500 mega.Azaz a végére havi 1000 alatt van 500megád.
Vagy ha 5000-el játszod akkor havi 1125 az 1giga.
A surf 150 megájával azért kell spórolni rendesen....
Sztem
-
Zénó75
tag
Nem a zárt rendszer miatt fut jobban almán a voip, hanem mert jobban fut az alaprendszer.
Egy 4-5 éves 3gs-en szebben fut az oprendszer mint sok xxx magos droidon.
Persze hogy a voip ahol számítanak az apró megakadások jobban megy rajta.Egy gigaseten is jobb a minőség ugyanazon wifin....
A windows -teló vhol középen van.
Nem alma-droid vitaindító az ilyen bejegyzésekre nem reagálok, csak egy vélemény.
-
Zénó75
tag
-
Zénó75
tag
-
Zénó75
tag
-
Zénó75
tag
-
Zénó75
tag
Karácsonykor 2 éve, hogy nem hívok gsm-ről.
Havonta 1000 perc körüli hívás.
Eszközök ipad fülessel v kihangosítva, illetve iphone.Sw: mobilevoip
"Szolgáltatók": freevoipdeal(vonalasra most is), browsercalls (már nem) és voipyo.
Mellé olcsomobilhívás tartalékba, de nem volt rá szükség.Minőség: telekom optikai wifiről 10/10 pont tökéletes.
Mobilnet: telekom 3g 10/9 pont, 4g 10/8 pont (néha szakad a sok frenkvenciaváltástól), voda 3g 10/9.5 pont, osztrák drei korlátlan 4g net (itthon ez adja a wifit) 10/10. -
Zénó75
tag
-
Zénó75
tag
-
Zénó75
tag
-
Zénó75
tag
-
Zénó75
tag
-
Zénó75
tag
Másodperc alapon megy a szlázás....
-
Zénó75
tag
-
Zénó75
tag
-
Zénó75
tag
-
Zénó75
tag
-
Zénó75
tag
-
Zénó75
tag
-
Zénó75
tag
-
Zénó75
tag
-
Zénó75
tag
-
Zénó75
tag
-
Zénó75
tag
Így van, ahogy club1 szaktárs is írta telekom.
Sajnos mióta Lte van és különböző frekvenciákat használ még egyazon városon belül is azóta szinte alkalmatlan a voipra, ha közben helyet változtat az ember. Ha egyhelyben vagyok akkor semmi gond vele... Csak hát mobilnet a neve is ugye...

A vodafonyossal meg végigtelefonálom a dunántúlt autóban ülve pedig "csak" 3g.
-
Zénó75
tag
Korábban volt kérdés:
Karácsony óta nincs gsm számom. 2013 karácsony óta teszteltem, csak biztonságból volt nálam gsm, nem kell már.
Előfizettem egy skype 21-es számra. Van ephone is, zoiperrel nyomtam iphonon, de a skype kényelmi szempontból nekem jobb. (Mondjuk drágább is)
Így iphonon és ipadon is kicsöng ha hívnak, azon veszem fel ami közelebb/nálam van.Fvd van most, volt közben BC is, sok a vonalas ezért a fvd nekem jobban megéri. Ephone-n is van egy kis egyenleg tartalékba, de még sosem volt rá szükség.
A minőség nálam a következő: facetime audio a best, simán jobb mint a gsm. Utána skype és a dellmontok kb ugyanaz egy kicsivel gyengébb mint egy jó gsm hívás...
Mobilevoippal használom kb 20-30 hívásból ha egy szakad meg, vagy újra kell hívni. Nagyon ritkán veszik észre, hogy vmi nem oké, kb egy kezemen meg tudom számolni amikor vki megkérdezte hogy mi van a "telefonoddal"
Persze megfelelő net azért kell hozzá, itthon osztrák drei.at mobilnetem van lte wifi routerrel az mindig hibátlan.
Út közben pedig Vodafonos mobilnet ami közepes jelerősségű 3g-ig hibátlan, alatta ritkán van.
Van még egy céges t-s Lte mobilnet is, ez sajnos a különböző lte frekvenciák közötti váltogatásoknál xarabb mint 1 éve amikor még csak 3g-vel nyomták, ( sopron, vidék ) emiatt mostanában nem használom. -
Zénó75
tag
https://www.facebook.com/Ne.legyen.Internetado?fref=photo
-
Zénó75
tag
-
Zénó75
tag
Van T-s LTE céges netem és vodafone 3g-s is.
Most néztem egy budapest-sopron viszonylaton: valóban szinte mindenhol lte elérhető a T-nél ahol eddig 3g volt. Viszont ahol eddig Edge volt ott most is csak edge van. Ez pedig elég gyakori.
Emiatt sajnos úgy néz ki továbbra is a vodafone 3g hálózata a jobb útközbeni voipra. Fenti viszonylaton max ha egyszer nincs 3g. T-s neten meg vagy 15x bejön az E betű.
Mindkettő ipadban egymás mellett mérve.
-
Zénó75
tag
Mindenhol csökken a gsm alapú beszélgetés éw ez nem a voip miatt. (Kivéve a fejlődő országok)
Egyre többen használják az üzemetküldést mint kommunikációt nem csak a fiatalok.
Igaz nem sms hanem viber, skype, whatsapp, imessage stb...
-
Zénó75
tag
-
Zénó75
tag
Osztrákiában ott tart a dolog, hogy teljesen ingyen mondjuk alanyi jogon napi 20MB forgalmat kap az ember.
Azért az havi 600MB, amiért sztem a T-nél bőven kérnek pénzt.Feltöltős csomagban pedig havi 18 euróért korlátlan mobilnet...
És ezek nem hanghívás mellé, vagy nagyobb csomaghoz... Csak úgy önmagukban simán.
Persze egyik sem koráltozza a voipot.... Mikor fogunk itthon itt tartani?

-
Zénó75
tag
Nálam asszony telefonján T surf 150mb netcsomaggal minden megy.
Voip tiltás mondjuk van rajta úgyhogy surfeasy vpn kell a voiphoz, de azzal az is megy.
-
Zénó75
tag
Nálam fvd és browsercall egyformán jó.
Használom ipadon (bt fülessel), iphone5 és 3gs-en, telekom és tescomobilon(vodafone).Közepes 3g térerő felett hibátlan, ilyenkor sem én sem a hívott fél nem veszi észre, hogy nem gsm, közepes 3g alatt van egy kis laggolás, de elviselhető.
-
Zénó75
tag
November óta használom a voipot, azóta ez az első hiba.
Szerintem ennyi belefér

T nél is ha nem a voiptiltással foglalatoskodnának akkor nem omlott volna össze márciusban fél napra a rendszer.

-
Zénó75
tag
-
Zénó75
tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- DIY 2x15"-os passzív zárt mélyláda eladó
- Eladó egy pixel 8 128/8
- Saeco Intelia Evo Black I Gőzölőkar I Szervizelve I Garancia I Számla I Beszámítás
- Eladó megkímélt, szép állapotú Nikon D750 full-frame (FX) DSLR váz
- Kingston Fury / G.Skill Ripjaws V 64GB 32GB 2x32GB 2x16GB 4x16GB DDR4 3200MHz CL16 RAM memória BAZÁR
- 267 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7530U, no GPU
- Intel Core i9-10850K 10-Core 3.6GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.20 GHz)
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF Gaming OC RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bontatlan! Playstation Portal 2 év garancia 2028.04.09-ig számlával!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest