Hirdetés
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
-
LOGOUT.hu
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
glaci
őstag
Sziasztok!
Láma kérdés, de nekem még új a dolog.
Most akarok regisztrálni a FreeVoIPDeal -ra és a BrowserCalls -ra.
Név, jelszó, e-mail OK, a számnál viszont nem tudom, hogy a saját magyar számomat adjam még meg, vagy már amit a FakeUSAddress feldob, azok közöl válasszak ki egyet és azt írjam be.Kérdem mindezt azért, mert elvileg a címtől függ az ár, de nem tudom, hogy itt a regnél is számít-e már, hogy milyen telefont adok meg.
Azt látom, hogy a FakeUSAddress balra feldob egy mindenre kiterjedő "adathalmazt", alul meg 6 db. név, cím és telefonszámot.Szóval itt még a sajátot, vagy már az Amcsit kell beírni?
Előre is köszi a segítséget!
Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
glaci
őstag
-
glaci
őstag
Sziasztok!
Ma befejeztem a regisztrációt!
A FreeVoIPDeal -on is és a BrowserCalls -on is.
Az első a FreeVoIPDeal volt, fel.is töltöttem PayPal segítségével. (Valami Delmont -ot írt a fizetésnél.)
Aztán jött a BrowserCalls. Azt viszont valamiért visszadobta a PayPal, pedig mindent ugyanúgy csináltam és ott is valami Dellmon -t írt ki.Most egyelőre ezt nem tudom feltölteni, mert azt írja ki, hogy 24 órára letiltotta a PayPal és hasonló fizetéseket.
Mi lebet a gond? A 2. fizetés vajon miért nem sikerült? (A PayPal -on még bőven van zsozsó!)
Szerk.:
CSipSimple és a MobileVoIP megy, de a gyári tárcsázóban elérhető megoldás valamiért nem akar üzemelni.[ Szerkesztve ]
-
glaci
őstag
Ok, szóval akkor ha jól értelmezem: Nem baxtam el semmit, csak a PayPal nem enged egy nap töbször fizetni ugyanannak a cégnek.
Tehát: Várjak holnapig és akkor a másik egyenleget is fel rudom majd tölteni!Köszi! Akkor megnyugodtam! Türelmesen várok holnapig és majd akkor töltök!
-
glaci
őstag
Köszi szépen az összefoglalót!
Egy kérdés:
Van ezeknél valami határidő az egyenleg felhasználására?
Mert az 1 Ft/SMS nagyon jó ár, de nekem egy 10 Eurós feltöltés kb. 3 - 4 évig elég lenne, így csak akkor éri meg, ha nem vész el a fel nem használt keret egy idő után!Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
glaci
őstag
válasz CHIPman #9245 üzenetére
Én épp most beszéltem 12 percet. A MobileVoIP -al indítottam a hívást BC használatával és bizony benne van a "sima" hívás listámban a beszélgetés. (Épp ezért a 3G Call Meter is beszámítja sajnos. Győzöm törölni a log -ból a VoIP hívásokat.) SGS3LTE gyári 4.1.2 T-Mobile ROM, a MobileVoIP pedig a Play áruházban elérhető legfrissebb ingyenes változat.
-
glaci
őstag
válasz Okosandroid #9326 üzenetére
Nézd meg még egyszer!
Lehet, hogy nem 5 $, hanem 5 € volt amivel töltöttél és akkor OK az összeg!
(Néztem az oldalt, mindkét lehetőséget írja!)Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
glaci
őstag
Megnéztem a saját PayPal bizonylatomat.
Nekem is Euróban számolta el, mind a kettőt. A FVD -s 10 € -t is és a BC -s 10 $ -t is. (Utóbbit 7,75 € -nak.)
Úgy tűnik nekem, hogy a Dellmont indítja eleve Euró -ban a tranzakciókat.
(Nekem pl. Font alapú a PayPal egyenlegem és látszik, hogy mindkét esetben csak egy konverzió volt Euróról Fontra, az Eurós érték pedig már eleve adott volt.)Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
glaci
őstag
Én egy hete regisztráltam és töltöttem fel összesen 6000 Ft -ot. Még alig telefonáltam, úgyhogy nagyon remélem, hogy csak technikai hiba.
Azért így még nagyon ideg lennék, ha elveszne a pénzem. (Ha már alig lett volna egyenletem, akkor már nem zavarna.)Úgyhogy kérlek Benneteket ne fessétek az ördögöt a falra!
-
glaci
őstag
Az elöbb hívtam FVD -ről. Minden OK volt, igaz csak 1 percet beszéltem.
-
glaci
őstag
Aki Groundwire -t használ:
Azt írja ki az accountok mellett, hogy not registered.
Ez normális?
Mert szemre olyan, mintha működne, de most nem tudom, hogy GSM -en indítja-e a hívást, vagy VoIP -on!Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
glaci
őstag
válasz CHIPman #9494 üzenetére
Én jártam így pár napja. Asszem a CSipSimple -t használtam akkor BrowserCalls acc. -al.
Emlékeim szerint átmentem MobileVoIP -ra és jó lett. Én a codec -re gyanakodtam, de biztosat nem tudok.Szerk.:
2 - 3 napja nem volt ilyen. (Kopp - kopp.)
Most épp az Acrobits programjait tesztelem.
Tetszik, hogy "magától" vált fiókot és nem kell rá figyelnem.[ Szerkesztve ]
-
glaci
őstag
válasz fujifilm1 #9279 üzenetére
Szia Fujifilm1!
Szeretném megkérdezni, hogy ez a Groundwire Dial Out Plan pontosan milyen sorrendet követ!
Először végrehajtja a Preferences alatt beállított módosításokat, majd a SIP Accounts alattiakat, vagy fordítva?
Csak mert szeretném teljesen automatizálni, hogy mit - mivel hívjon.
A BC alatt beállítottam a mobil előhívókat, így bármely acc a legyen is éppen a kiválasztott, a mobilt a BC hívja. Viszont a vezetékest a FVD -al kellene hívni, és sajnos a "nem" -es feltételek nem működnek a kiválasztásához, így a BC -alól nem vált vissz a FVD -ra, a vezetékesnél.
Azt találtam ki (és ezért kérdéses a végrahajtás sorrendje), hogy a számokat mind 06 -ról, mind +36 -ról 0036 -ra állítom a Preferences -nél, majd (ha a sorrendiség engedi, akkor) a SIP Accounts -ban azt teszem feltételnek, hogy milyen hosszú a szám. Elvileg a mobilok mind 4+2+7=13, a vezetékesek pedig 4+(1/2)+(7/6)=12 hosszúak lennének. Így "elvileg" ami 13 -nál rövidebb az FVD, ami 12 -nél hosszabb, az BC.
Ha a végrehajtás sorrendjén nem bukik el a dolog, akkor elvileg működnie kellene!
Jól gondolom?
-
glaci
őstag
válasz Siriusb #9901 üzenetére
Mivel a kodekek ugyanazok, elvileg nem szabadna különbségnek lennie a hang minőségében. (Persze ki tudja ...)
Én azért szeretem a Groundwire -t, mert egyszer ügyesen beállítottam és azóta elég csak beírnom a számot 06 -al vagy kikeresni a telefon könyvben és a progi átalakítja nemzetközibe majd "eldönti", hogy az mobil vagy vezetékes és az szerint hívja a BC vagy a FVD accountal.Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
glaci
őstag
válasz Jano199 #9956 üzenetére
Szia!
Én nem értek hozzá, csak visszaolvastam, mert felkeltetted az érdeklődésemet.
Ha jól értelmezem, akkor:
Ha Te FWD -s vagy és a barátod is az, akkor úgy tudod ingyen hívni, hogy a tárcsázóban beírod, hogy GipszJakab@sip.freevoipdeal.com, ahol a GipszJakab a barátod user neve.Annyit írnak még, hogy GipszJakab hiába van 2 helyen is bejelentkezve, nem tudja hívi a másik GipszJakab -ot. Viszont GipszJozsef -et, GipszJanos -t vagy GipszJulia -t mar tudja hívni!
Legalább is, ha jól értelemezem. (Remélem jól értem.)
Ezügyben kérdeznék is:
Ez akkor is működik vajon, ha az illető (hívó, hivott vagy akár mindkettő?) egyenlege nincsen feltöltve?[ Szerkesztve ]
-
glaci
őstag
Sziasztok!
A nemrégiben kitárgyalt célhardverek közül (Cisco / Linksys PAP2T, AVM FRITZ!BOX, Siemens Gigaset IP telefonok) melyik tudja azt, hogy be lehet rajta állítani a számok automatikus átírását (06 -ról 0036 -ra), ill., hogy ha van több acc., akkor "magától" "tudja", hogy melyiket kell használnia (vezetékes -> FVD, mobil -> BC).
Az Androidon ezért használom a Groundwire -t, mert azt egyszer beprogramoztam és azóta baromi kényelmes, hogy azt mind "magától" "tudja".
Szeretném a családnak a vezetékest is megcsinálni úgy, hogy bolondbiztos legyen, mégis csak gyermekek, nők és idősek használnák!
Szóval, tudjátok esetleg, hogy melyik eszköz(öke)t lehet úgy belőni, mint a Groundwire -t?Előre is köszi az infót! (Sajnos a leírásokban erről nem írnak a készülékeknél!) (Legalábbis én hiába kerestem, nem találtam meg.)
[ Szerkesztve ]
-
glaci
őstag
válasz MaCS_70 #10023 üzenetére
Nekem is zichie írta elötte, hogy a Linksys tudja.
Akkor lehet, hogy téves volt az információ.
Pedig pont az lenne a lényeg, hogy úgy be lehessen konfigolni, mint a Groundwire -t.
A családnak csak annyi dolga legyen, hogy beüti 06 -al a számot, az ezköz meg rakja nemzetközibe és döntse el, hogy vezetékes vagy mobil a szám, majd ezután használja a megfelelő acc. -ot hozzá.Szerk.:
Esetleg ötlet, hogy melyik eszközzel lehet mindezt megvalósítani?Szerk. 2.:
A fene a formájukat, hogy már megint emeltek!
Azért remélem 1,5 - 2 Ft. környékén megállnak. Fárasztó állandóan új klónokra regisztrálgatni![ Szerkesztve ]
-
glaci
őstag
válasz #79335424 #10087 üzenetére
A Groundwire -ben van beállítás erre az esetre, de még soha nem észleltem, hogy lett volna bejövőm, amikor VoIP -oltam. (Ennek oka, hogy kb. 10 - 20 * annyit hívok én, mint engem azon a telefonon. Talán a páromon kívül nem is hív rajta más.)
-
glaci
őstag
Sziasztok!
Nekem egy olyan univerzális eszközöm van (gyárilag hálózati médialejátszónak szánták), amin ilyen Linux van:
~ # cat /proc/version
Linux version 2.6.12.6-VENUS (zpl1025@meledev) (gcc version 3.4.4 mipssde-6.03.00-20051020) #27 Tue Dec 18 10:55:03 CST 2012Jelenleg NAS (Samba), FTP (vsFTPd), Torrent (Transmission) van rajta egy MoServices nevü felület segítségével.
Rá lehet valahogy hekkelni erre is ezt az Asteriks -et?
Ha megoldható, akkor megoróbálkoznék vele, bár fogalmam sincs, miképp kellene nekikezdeni. (Már a telepítés menete sem tiszta ... Sajnos abszolulte semmit sem lövök a Linuxhoz ... De nagyon érdekelne ez a téma!)[ Szerkesztve ]
-
glaci
őstag
Ezt off -nak írtam annak idején, ahogy felettem Lugosi fórumtárs kérte (Asteriks -es téma). Hát ... , nem is jött rá semmi válasz!
m.prohardver.hu/tema/voip_telefonalasrol_beszelgessunk/hsz_10431-10431.html
Pedig ez az Asteriks engem is nagyon érdekel(ne)!
Persze addig is el VoIP -olok, nem probléma, csak ezzel új lehetőségek nyíl(ná)nak!Előre is köszi, ha valaki ért hozzá annyira, hogy tud benne segíteni!
[ Szerkesztve ]
-
glaci
őstag
válasz instantwater #10532 üzenetére
Eredetileg hálózati médialejátszónak szánták az eszközt.
Próbáltam kideríteni, hogy milyen Linux van rajta.Erre a parancsra:
~ # cat /proc/versionEz a válaaz érkezett:
Linux version 2.6.12.6-VENUS (zpl1025@meledev) (gcc version 3.4.4 mipssde-6.03.00-20051020) #27 Tue Dec 18 10:55:03 CST 2012Jelenleg NAS (Samba), FTP (vsFTPd), Torrent (Transmission) van rajta egy MoServices nevü kiegészítő csomag segítségével. (Bár gyárilag is voltak ezek a funkciók, csak ez jobban konfigurálható.)
Ha megmondod minépp, akkor próbálok még információkat szerezni róla!
-
-
glaci
őstag
Biztos, mert ez ugyanaz mint a gyorstárcsázás, ami elvileg már üzemel. (Vagy nemsokára fog, már belekavarodtam.)
Vagy Te arra gondolsz, hogy először vegye fel és "kódolj", majd utánna tegye le és hívhon vissza?
Az nem lenne logikus és drága is lenne. Inkább a 9 db. gyorshívó!Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
glaci
őstag
válasz Oroszlánom #10562 üzenetére
Elvileg akkor már működik is!
Ha magyarországot jelez, akkor ki van kapcsolva.
Ha valahol külföldön mutat, akkor aktív!Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
glaci
őstag
instantwater (#10532):
Na még a Linux típusának kibogozásához annyi jutott eszembe, hogy így lehet elvileg programokat telepíteni rá:
WGET url / file
CHMOD opciók file
SH -X ./ fileNekem ez sem mond semmit, de gondolom egy hozzáértőnek ez már elegendő támpont így.
A gépben valami Realtek proci van, ha számít, akkor utánnanézek a pontos típusnak is.
-
glaci
őstag
válasz Ferenc. #10624 üzenetére
Valamit "fejleszthettek", mert régen jó volt, de pár napja nekem is panaszkodtak, hogy miért rejtett számról hívok.
Beléptem és nem volt ott a számom a telefonszámoknál.
Nyomtam egy új szám regisztrálást, erre SMS nélkül megjelent újra a listában és még arra is "emlékezett", hogy be van jelölve Caller ID -nek.
Azóta még nem panaszkodott senki.
Nézd meg, hátha Nálad is ez van!És amit elöttem javasoltak: másik programmal is érdemes kipróbálni.
(Pl.: MobileVoIP - az a "gyári" program.)[ Szerkesztve ]
-
glaci
őstag
Elvileg ki lehet, mert arra való!
Próbálni nem próbáltam, én a SurfEasy -t használom.
Itt tudsz rá regisztrálni, ha érdekel.
Elvileg minden ilyen szolgáltatás ugyanazt kellene, hogy csinálja.Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
glaci
őstag
Meg. Te is a +250 -et?
Őszinte leszek: én nem használom a Viber -t.
Egyszer régen felraktam, de egy ismerősöm sem keresett Víberen (abból a kevésből, akinek volt)- így leszedtem, mert csak feleslegesen zabálta az erőforrásokat.
Most már csak Dellmontos VoIP hívásokat folytatok.(#10640) instantwater:
Köszi ezt az összefoglalót, még jól jöhet!
(Lehet, ez is mehetne majd a DeepWater 1. hsz. -ba!)[ Szerkesztve ]
-
glaci
őstag
válasz instantwater #10663 üzenetére
A MobileVoIP mintha tudná, tehát elvileg valahogy megoldható.
-
glaci
őstag
Olyan érzésem van mostanában, hogy a Delmontnál szórakoznak a felhasználókkal (vagy nagyon fejlesztenek).
A múltkor egyszer csak hirtelen nem ment a számelküldés. Belépetem, hát nem volt ott a számom a telefonszámoknál. Új szám regisztrálását kellett kezdeményeznem, hogy újra megjelenjen és akkor egyből működött is.
Akkor vettem észre a SIP hozzáféréses beállítást, ami akkor enabled volt.
Most meg egyszer csak hirtelen a Groundwire nem tudott hívást indítani. Újra beléptem és a SIP hozzáférés disabled -en áll! Kicsit kiakadtam! (Viszont a számok most megvannak.)Kiváncsian "várom" a következő "meglepetésüket"!
-
glaci
őstag
válasz Okosandroid #10708 üzenetére
Ez drága! Említésre sem érdemes!
-
glaci
őstag
-
glaci
őstag
Szerintem úgy gondolta, hogy a saját SIP szerverbe bejelentkezik a mobiljáról (azzal ingyen "VoIP" kapcsolata van így) és azon az Asterisk továbbítja tovább a hívását a flatrate SIM -en keresztül (szintén "ingyen")!
-
A hívószámkijelzés nekem is rendszeresen elmegy!
Oka:
A Delmont webes beállításainál valamiért "eltünik" a regisztrált telefonszámom! (Nekem 1 db. van és az a caller ID!)
Javítása:
Rá kell nyomi az új szám regisztrálására, meg kell adni a számot és akkor "magától" megjelenik újra! (És egyből újra caller ID lesz, ha elötte is az volt!)Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
glaci
őstag
válasz Andralin #10911 üzenetére
Én 3 - 5 naponta újra és újra beállítgatom magamnak, mert állandóan elmászik a BC és a FWD is.
Persze az is lehet, hogy Somatomnak van igaza!
Lehet, hogy tudnom kellene pontosan mit írtál és nekem is levelet kellene írnom. Kezd idegesíteni, hogy rendszeresen be kell lépem a webes felületre visszaállogatni!
Mi szépet írtál Nekik?Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest