Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szólánc.
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Gurulunk, WAZE?!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
-
LOGOUT.hu
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
zeon.hu
nagyúr
válasz Oroszlánom #16799 üzenetére
Beállítások-Hívások és üzeneteknél kapcsoljátok ki a Viber-in funkciót, talán segít.
#?*@&!
-
Oroszlánom
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni!!
Ha olyan telefont hívok amelyen van Viber akkor azon keresztül lép kapcsolatba a voipon indított hívásom.Ha az illetőnél nincs mobil internet kapcsolat, akkor nem tudok vele beszélni. Ki lehet a Viberen ezt kapcsolni, vagy mit kellene beállítani, hogy ne a Viber jelentkezzen be, hanem a mobilhálózat?
Köszönöm! -
Zeki
nagyúr
válasz Dluinet #16796 üzenetére
Nem. Sajnos.
De aki akar, nyithat egy bizniszt:
https://www.bestvoipreselling.com/calling_rates/#letter-H -
Zeki
nagyúr
Akit érdekel... ugye anno a beecalls.com-mal telefonáltam.
Mindvégig kiváló volt a hangminőség, másoperc alapon 10FTa mobil, 3Ft a vezetékes.
Megszűnt. DE!
A belépés a felületére a voipinfocenter.com-on keresztül ment.
Nos, rákerestem kik lépnek még így be...
pl ők: http://www.voiplip.com/en.html
vagy ők: http://www.telefonuji.cz/
http://fastvoip.info/rates.html
http://www.hatifona.com/tarifs.php?curr=USD&alpha=H
http://www.s-voip.net/
plusz egy halom már nem működő oldal. -
gorje
senior tag
Sziasztok!
Regisztraltam voipyo-ra es most szeretnem feltolteni. Ha us cimet adok meg akkor "olcsobb" ugyanugy mint pl fvd bc eseteben?
Hangminoseg jobb a bc-nal? -
v-man
őstag
Tegnap 5 hívásból kétszer nagyon rossz volt (mindkettő 30-as szám), ugyanakkor 20-ast és vezetékest hívva nem volt gond.
Ma 4 hívás mind jó.XO: aviktorke | Hifi: Primare I22, Topping D70s, Wiim Pro Plus, Yamaha CDX-396, Triangle Elara 07, Topping A30 Pro, Sennheiser HD 58X
-
ther
aktív tag
Nektek a VoipBlazer az utóbbi 2 napban normálisan működött? Nekem MobileVoip-ról Excellent call quality mellett is buborékos, szakadozott volt, illetve máshonnan PC/VoipConnectről is, több napszakban több hívás esetén.
Eddig nem tapasztaltam vele ilyet, de mivel úgyis lejárt, meg főként mobilt hívok és MobileVoippal, ezért most VoipYo-ra töltöttem.
Aálírás
-
KTU
addikt
válasz Indiant #16787 üzenetére
igen.
amúgy meg jelszókezelő, pl. KeyPass-t használom 6 éve, teljesen magyar, Professional Edition portable, ingyenes, jó titkosítás.
amúgy meg kinek mi jön be, van belőle más isha váltás van, (értsd más klón az olcsóbb), csak a felhasználói név mögé rakok számot, 0-val kezdtem és most a 6-osnál tartok.
[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
anadroid
senior tag
válasz Indiant #16784 üzenetére
A Dellmont-csoporthoz tartozó közel 80 márka ügyfelei egymás közt felhasználónévvel hívhatnak, ezért nem ismétlődhetnek ezek között a felhasználónevek. Olyat válassz, amit máshol nem használsz, de ezzel nem zárod ki azt, hogy a világszerte 100 milliós nagyságrendűre tehető felhasználók valamelyike már foglalja az általad kívánt nevet.
Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.
-
KTU
addikt
válasz _kullancs_ #16780 üzenetére
google fordító:
Minden Frynga hívások a egy $ 0,039 kapcsolási díj.
Zoipert mindenre rá lehet venni, ahol van sip szerver.
Mobilvoip alkalmazáson a delmont klónok mennek, mind,
függetlenül attól, hogy van-e sip szerver.[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
Zeki
nagyúr
válasz _kullancs_ #16780 üzenetére
Uhh banyek...
A zoiper az egy SIP alkalmazás. A voipyonak nincs SIP szervere, így az nem megy vele, nem tud a zoiper rákapcsolódni.
A mobilevoippal tudsz regisztrálni a voipyora, utána a névvel/jelszóval a voipyo.com oldalon belépsz, és feltudod tölteni az egyenleged. Nincs ingyenduma, meg próbaperc.
A viber az más.
A viberrel más viberest tudsz ingyen hívni. Vagy van benne a viber out, azzal tudnál bárkit felhívni, de az meg drága fizetős hívás lenne. -
_kullancs_
csendes tag
16765-ben írtam..
írtatok nekem és köszi szépen.
Zoiper-t ha telepítem , melyik megy rajta? Csak a freevoipdeal, vagy más is?
Mobilevoip progin csak VoipYo fut?Ha letöltöm a Mobilevoip-ot a telora,,,,és utána regisztrálok a VoipYo-ra, akkor már lehet telefonálni, vagy kell fizetni egyből? Van pár ingyenes próbahívás?
Azért a VoipYo-t akarnám feltenni, mert az a legolcsóbb, ahogy néztem.
Minden lehetőségre nyitott vagyok, inkább mobilt szeretnék hívni.Sok mindent nem értek még, de próbálok a neten utánuk nézni...pl. mi az a SIP.
Viberrel meg lehet csinálni ugyanazt, mint VoipYo-val vagy Freevoipdeal-lel?
Köszönöm a türelmeteketA FRYNGA-RÓL tudtok valamit?
[ Szerkesztve ]
-
Sayuar
senior tag
válasz _kullancs_ #16769 üzenetére
Nekem a tescomobile+freevoipdeal+zoiper vált be.
-
HXY
addikt
Sziasztok!
Ha valaki szeretne külföldi telefonszámot, akkor az is megoldható.
Nem kell hozzá se internet, se előfizetés.
Teljesen ingyen lehet igényelni angol és dél-afrikai telefonszámokat.Dél-Afrika +27
[link]Ha valaki hív titeket ezeken a számokon, akkor a mostani telefonszámotok fog csörögni.
-
KurtCobain
őstag
válasz _kullancs_ #16765 üzenetére
Ha az összefoglalóból olvastad a 0.6Ft-ot, akkor van egy rossz hírem. Már 3-4Ft között van a legolcsóbb (mobilra).
Illetve a legkisebb feltölthető mennyiség az 10 euró. Vannak viszonteladók, náluk lehet 5 eurót is tölteni, de nem kis haszonnal dolgoznak, majdhogynem drágább az 5 eurós feltöltés...Mmm'kay?
-
törölt tag
válasz _kullancs_ #16767 üzenetére
A bótban addig jutnak max, hogy felmondják neked az ászf -et, amiben az van/nincs, hogy a VOIP tiltott. Itt a lényeg az lenne, hogy pontosan hogyan történik a tiltás. Ha beállítod a telódon a SIP klienst, vagy Skype -ot, Viber -t használsz, akkor az adatforgalom a szabványos, 5060 -as porton zajlik. Tudomásom szerint a szolgáltatók, tiltás alatt ennek a portnak a blokkolását értik. A MobileVoip kliens azonban nem ezt használja, hanem egy titkosított kapcsolattal kommunikál a Dellmont szervereivel. Erről viszont gőzük sem lesz a bótban (és ez nem is baj, maradjon csak így).
-
club1
veterán
Azzal csak annyi a baj, hogy kizárólag csak MobileVoippal működik. (Mint ahogy ezt is leírtuk már egy párszor itt korábban.)
-
KamuMazsola
őstag
Bluemobile-os kártyával működik a mobilevoip, az is a telekom hálózatát használja.
Üdv.: KamuMazsola
-
Zeki
nagyúr
válasz _kullancs_ #16767 üzenetére
Azt tőlük ugyan meg ne kérdezd, mert hivatalosan bambi. És nem hiszem hogy az alkalmazottak a mobilevoipot tesztelgetik. Már ha hallottak róla.
Az a legjobb, ha MAGAD teszteled le. -
Zeki
nagyúr
válasz _kullancs_ #16765 üzenetére
mobilevoip program kell.
Hogy épp kinek megy a voip, az szerencse kérdése, nekem megy, másnak nem, megint másnak szintén.
De a mobilevoip jobbára megy mindenkinek. Hogy melyik dellmont klón fusson a mobilevoip alatt, a percdíjak, feljebb voltak leírva. -
_kullancs_
csendes tag
Sziasztok. Nagyon új vagyok még a Voip témában. Pár napja nézelődöm utána.
Úgy szeretném megoldani az egészet, hogy egy kártyás telefont szeretnék használni (T-mobil, de azt rebesgetik, hogy nem engedélyezik a VOIP szolgáltatást) és mozaik XS díjcsomag valamennyi nettel, és ha kell veszek még hozzá egy pár G netet.
Aztán telepítem a legolcsóbb VOIP klienst , amit tanácsoltok...regisztráció... feltöltöm (kb 2000 Ft-ra gondoltam kezdésnek, az elég lehet egy hónapig ha 0,6 Ft egy hívás.)Kérdés, hogy melyiket ajánljátok?
Jó a T-mobil mozaik XS díjcsomag erre a célra?
Mennyivel töltsem fel?
Budapest területén...van-e tapasztalat, hogy folyamatos és nem szakadozik, mert a legtutibb kéne. -
KTU
addikt
Grounwire-n hol lehet beállítani, hogy integrálja a híváslistát?
[ Szerkesztve ]
-
chungee
addikt
Voipblazer. Hiába adtam meg amcsi címet, akkor is euro-val lehet fizetni Ellenben BC-vel anno
[ Szerkesztve ]
-
Sayuar
senior tag
válasz tyuli76 #16759 üzenetére
Zoiper android alatt:
Fiókok -> SIP ->
Fióknév: tetszőleges, én a VoIp szolgáltató nevét írtam be
Szervercím: sip.freevoip.com (adott VoIP szolgáltatód sip címe)
Felhasználónév:
Jelszó:
Kódek: aLaw pipa, a többit kiveszed
Sip fiók -> Lehetőségek -> RFC-2833
Hálózati beállítások -> Regisztráció lejárati idő -> megemeled 600-ra -
KTU
addikt
válasz tyuli76 #16759 üzenetére
Milyen listán?
Fiok hozzáadása ---> Account setap felugró ablakba (username, password), igen
És Te állítod be, amit akarsz, minden SIP szerveres szolgáltató beállítható.Zoiper fiók hozzáadás.
[ Szerkesztve ]
-
Sayuar
senior tag
Úgy látszik megoldódott a VOIP problémám.
Többször panaszkodtam, hogy nem jó a minőség, érces, robotszerű a hang, szaggat.
MobileVoip finarea alatt produkálta mindezt.
Hogy mi lehet a gond, továbbra se tudom, lehet, hogy a tömörítés/kodek miatt volt.Feltettem a zoiper-t, és azóta mintha megoldódott volna a minőségi panaszom.
Igaz, a zoiper-nél be lehet állítani egy-két dolgot, szemben a finarea app-hoz képest. -
chungee
addikt
Köszönöm mindenkinek a döntés könnyítést
-
KTU
addikt
válasz Sayuar #16755 üzenetére
Felhasználói név: amivel regisztráltál
Jelszó: *****
Szerver cím: sip.sipdiscount.com vagy ahol regisztráltál
SIP port : 5060Ezután weben belépsz Delmont (Betamax) szolgáltatódhoz.
settings fül,
SIP server access: Enable,lentebb a
Phone numbers-nál bejelölöd hogy melyik számot küldje el,"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
Sayuar
senior tag
freevoipdeal fiókot valahogy rá lehet erőszakolni zoiper-re?
-
KTU
addikt
válasz chungee #16750 üzenetére
Nézz szét, te tudod milyen irányba telefonálsz többet.
Minőség mindegyiknél ugyanolyan.
Ahogy már írták 1 cég, sok viszonteladó.Aktuális árak
VoipStunt:
Hungary (Landline) Ft 4.412 Ft 5.603
Hungary (Mobile) Ft 3.529 Ft 4.482VoipBlazer:
Hungary (Landline) Ft 1.471 Ft 1.868
Hungary (Mobile) Ft 3.529 Ft 4.482BrowserCalls:
Hungary (Landline) Ft 0.5556 Ft 0.7056
Hungary (Mobile) Ft 6.1111 Ft 7.7611VoipYo, SIP szerver nincs
Hungary (Landline) Ft 2.941 Ft 3.735
Hungary (Mobile) SuperDeal!** Ft 2.941 Ft 3.735FreeVoipDeal:
Hungary (Landline) FREE* FREE* FREE*
Hungary (Mobile) Ft 5.588 Ft 7.097[ Szerkesztve ]
-
chungee
addikt
Estét!
6 hónap BC használat után lassan töltenem kell. Maradjak BC-nél vagy új versenyzők jelentkeztek azóta Olvasom fenntebb, hogy VoipYo ajánljátok. Megnéztem viszont nem fut WIN platformon. Esetleg helyette VoipStun-nek kinek milyen tapasztalata van
-
KTU
addikt
Aki mostanában regisztrál a Reenger-re, és nem tud telefonálni pedig a reenger alkalmazással androidon belépve mutatja az egyenlegét is,
Kérjen új jelszót telefonon vagy e-mailbe.
Így 2db jelszava lesz,
az első a webes belépésre (feltöltéshez) használható,
a második az alkalmazásokhoz használható,
így már jól működik.Most épp zsinórba szívok pár account-tal,
az az érdekes hogy az ingyen hívásnál még jó volt, feltöltöttem és jönnek a gondok, anomáliák.
SIP adapter bejelentkezve mutatja, van tárcsahang is, de minden számra foglaltat jelez.
Bejövő hívásnál nem lehet hallani a másik felet, de Ő hall engem.Családot átállítom reengerre és mindegyiknél ezt játssza.
[ Szerkesztve ]
-
-
KTU
addikt
"azaz itthon a wifin át tudjak voiptelefonálni. "
Vagy vegyél egy Linksys PAP2T meg 1 dect telefont (én ezt vettem ), egy ismerősömnek meg ezt, így 10 - tizenpár ezerből megvan.
De ha jobb dect telefont választasz, akkor már érdemes elgondolkodni ezen Gigaset A510 IP DECT [link]
és nem mellékesen,
Így a hívás minősége mindig jó.[ Szerkesztve ]
-
paolinho
őstag
Tudom, hogy én vagyok a csökkent képességű, de én se a MobilVOIP, se a RebVoice alkalmazásokból nem tudom megoldani a regisztrálást a VoipYo-ra. Adnátok egy kis segítséget ehhez? Melyik menüpontból nyílik erre lehetőségem? A Browsercalls-szal nem volt ilyen gondom, ott a Web oldalon beregisztráltam, aztán ment minden, mint a karikacsapás.
-
Zeki
nagyúr
Két lehetőséged van:
- veszel használtan egy öreg Nokia E52-t, és azon királyul elmegy a voip a gyári SIP kliensével, és térerőben szembeköpi a legjobb márkákat is, márpedig stabil netkapcsolat kell a voiphoz.
- veszel egy 4G képes legalább 1 giga ramos telefont, és ennyi.Ugyanis a voip minősége sok mindentől függ.
- telefon
- netkapcsolat minősége, stabilitása
- a voip szerver terheltsége, hülyesége, elcseszése -
tupuk
aktív tag
Üdv,
tanácsot kérek, a T-nél vagyok és most járt a 2 éves hűségem, vagyis tudok tőlük új mobiltelefont venni. Nyilván az olcsóbbak közül fogok válogatni, de a fő cél, hogy menjen rajta rendesen a Voipmobile, azaz itthon a wifin át tudjak voiptelefonálni. (Nyilván androidos teló kell)Elméletben tudom hogy mind tudja, de igazából nekem az a tapasztalatom, hogy ezek a voip appok (mobilon is, pc-n is) nem túl stabilak, illetve nem mindig hallanak jól, szóval szeretnék már a készülékválasztásnál is arra figyelni, hogy a lehető legjobban menjen rajta a voip.
-
-
anadroid
senior tag
válasz Stanlee #16710 üzenetére
Mármint úgy értetted, hogy Magyarország (és Németország) Annex B, Ausztria Annex A, ISDN vonal esetén ott is Annex B. Magyarországon valamelyik 29 körzeti megszűnt szolgáltató volt csak Annex A.
Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.
-
KamuMazsola
őstag
Én hirtelen elgondolásból a voipblazer-re töltöttem 10€-t, ami bruttó 13,valamennyi lett, majdnem 14. Magyar reg, nekem még így is megéri, egy hónap alatt nemegész 1 eurót telefonáltam el.
Üdv.: KamuMazsola
-
KTU
addikt
válasz zeon.hu #16731 üzenetére
A rebvoice-nál?
5 euróért:
vezetékes irányba kb. 950 perc
mobil hálózatba 140 perc
ad a rebvoice Magyarországra.[ Szerkesztve ]
-
zeon.hu
nagyúr
arra vonatkozott a kérdés, hogy még erre jön-e rá az áfa, mivel az adók sorban nem szerepelt összeg.
melyik klónt? voipyo-ra töltenék, ott szerintem (elvileg) sokkal több jön ki, mint 140 perc mobil irányba.
(a BC maradékot-kb 1.7$- meg sokáig használhatom még vezetékes hívásra)"nemrég töltöttem 10€-t (ami ugye 10.61€ mindennel), 3117Ft volt."
igen, de Te emlékeim szerint usa címet használsz.#?*@&!
-
KTU
addikt
válasz zeon.hu #16727 üzenetére
"nem sok ez egy kicsit úgy"
nem sok, 5€-ért 1950Ft rengeteg!
Ezért kb: 140 percet beszélhetsz.Bár én ezt a delmot klont SMS-re használom, ha nagyon muszáj
inkább telefonálok helyettenemrég töltöttem 10€-t (ami ugye 10.61€ mindennel), 3117Ft volt.
[ Szerkesztve ]
-
zeon.hu
nagyúr
hanstel oldalán vásárolt kreditnél 5€ feltöltés 1950Ft (fizetés paypal-al).
nem sok ez egy kicsit úgy, hogy a "kezelési költség" és "adók" sorban 0 szerepel?
vagy ebben akkor már benne lenne a 27% áfa (+az oldal haszna nyilván)?[ Szerkesztve ]
#?*@&!
-
zeon.hu
nagyúr
válasz paolinho #16722 üzenetére
Én a RebVoice-t szedtem le, ugyanaz a felület és használható egyszerre így a két kliens (nem kell kijelentkezni).
Regnél beírja helyetted az országot, de akkor is válaszd ki a listából. Én először nem tettem meg és afganisztánon maradt, mikor beléptem a webes felületre (nem biztos, hogy mindenkinél ilyen, de nálam ez történt).[ Szerkesztve ]
#?*@&!
-
-
-
Stanlee
őstag
Nem értelek, mert nem a mobilszolgáltatókról, hanem a VoIP szolgáltatókról beszélek. Itt van az ephone például (csak azért az ephone, mert használtam őket, a szolgáltatásuk technikai színvonalával elégedett vagyok, és bármikor ismét lennék az előfizetőjük). 2013. november 18-tól érvényesek az áraik mobil irányba, ami 23,54 nettó, a telekom adó nélkül. Na szóval 7,06 HUF volt az IC díj, most 1,71. Nem megyek bele, hogy 2015. március 30-án is ugyanannyiba került bevezetni a hívást bármelyik mobilszolgáltató hálózatába, mint 2015. április 2-án, amikor is több, mint 5 Ft-tal csökkent az IC díj. Ez a pontosan 5,35 Ft (nettó) akkor most valahol megmaradt, lehet, hogy a nagykereskedő nem adta nekik tovább, de az is lehet, hogy ők hagyták meg maguknak, de a végfelhasználói szinten nem változott semmi. Nem sajnálom tőlük, mert valószínűleg nem ebből fog magának a cégtulaj új kacsalábon forgó palotát venni.
Csak annyit akarok ezzel jelezni, hogy nem adtak semmit se tovább a legtöbben a piacon az IC díj csökkenéséből a VoIP szolgáltatók közül. Ha eddig elég volt a margin a költségek fedezésére, akkor az 5,35 Ft egy szép plusz bevétel.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
paolinho
őstag
Előre is elnézést, ha hülyeséget kérdeznék, de miért van az, hogy ha regisztrálni akarnék a VoipYo-ra, akkor a MobileVOIP letöltő linkjére irányít a rendszer. A Browsercall-al ott már be vagyok lépve. Mit kell ahhoz tennem, hogy tudjak regisztrálni ezután a másik szolgáltatóhoz, mert az oldalukon lévő lehetőség erre nem megoldás nekem. Vagy mit csinálok rosszul?
-
club1
veterán
válasz Stanlee #16718 üzenetére
Már nem egyszer leírtuk: Vezetékes telefonszolgáltatónál nagyságrenddel nagyobb volt a mobil-irányú összekapcsolási díj hányada az összes költségben. Mobilszolgáltatóknál ez egy-két százalékot jelentett, sőt, volt egy szolgáltató, akinél ez pozitívba ment át (bevétel volt neki). Ennek az egynek tehát emelnie kellett volna kb. percenként 20 fillért, a másik kettőnek meg csökkentenie 40-70 fillért. A két Ft + ÁFA ettől a változástól azért jóval érzékenyebben érintette őket, főleg, hogy hálón belülre is vonatkozott (a sok flottás ingyendumára is). Ma pedig már 3 Ft +ÁFA az adó.
[ Szerkesztve ]
-
Stanlee
őstag
Most néztem, hogy a DIGI nomádikus előfizetésén kívül mindenki megtartotta a magyar mobil irányba a magasabb percdíjait, az IC csökkentés elveszett a nagy kalapban. Hát ez van...
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
törölt tag
válasz meszi3 #16714 üzenetére
Elméletben jópofa megoldás, de több buktatója is van. Sztem az elérhető megtakarítás nincs arányban a belefeccölt energiával. Telenor feltöltőssel és aktivált "vezetékes hívó" szolgáltatással, MobileVoipon, vagy Reenger -rel kiküldöm a hívást VOIP -ként, vagy, ha nincs net, akkor GSM -en, Local Access -ként. Nyilván valamivel drágább így, de kb. fél éve töltöttem 10 Eurot és még van 4. Aki sokat telefonál, az meg az Asteriskes megoldás negatívumaival is többször találkozik.
-
Stanlee
őstag
válasz meszi3 #16714 üzenetére
Bejovo hivasra valszeg egy reenger-es 21-es korzetszamos elofizetest hasznalnek. A dellmont kapcsolasi dijait nem ismerem, en csak normal hivasokra hasznalom SIP hardware-en keresztul, MobileVoip-ot sem hasznaltam meg. En csak callthrough-t hasznaltam huzamosabb ideig a sajat hardware-en, probalgattam a callback.et is, de azt mas konfiguracioban, nem volt benne duplan dellmont klon, csak a kimeno agon.
Talan a tobbiek jobban tudnak ebben segiteni.
-
meszi3
tag
válasz Stanlee #16706 üzenetére
Na én pont erre gondoltam amit a harmadik bekezdésben írsz, Instantwater megoldása Ezt szeretném megvalósítani.
Tudsz esetleg olcsó sip szolgáltatókat mondani?
Meg esetleg arról van infód, hogy mennyi a kapcsolási díj ezeknél a Dellmont klónoknál? Csakhogy tudjak viszonyítani.
-
felhasználóx
tag
Ugyanez volt nálam is. Ahogy eddig most is mobilevoip- on keresztül használtam a voipyo-t. Nem értettem miért mondják az ismerőseim, hogy pocsék a kapcsolat miért a "vájberen" hívsz? Aztán látom hogy a hîvott félnél vájberként csörög.....
Mi a megoldás? Le kell lőnöm a vájbert hogy tudjam használni a mobilevoip- ot? Köszönöm előre is a segítséget. -
-
Stanlee
őstag
válasz #36268800 #16638 üzenetére
Mo. Annex A-s, szoval ha nemet Fritz!Box-od van, akkor nem kell vele semmit csinalni. Ausztriaban van Annex B. Az Y-kabellel sem kell mit kezdeni, mert eleg, ha egy sima RJ11-es telefon kabelt bedugsz a splitter DSL reszebe, majd a masik veget a Box-ba, mivel ugy van kialakkitva az ADSL portja, hogy az Y-kabel RJ45-os vagy a telefonkabel RJ11-es csatlakozojat is bele lehessen dugni. Az Y-kabel regebben azert kellett, hogy ha van egy analog vonala az embernek, amin jon egyszer a telefon meg az ADSL, akkor egybe ossze lehessen fuzni a kettot. Mostanaban ilyen mar nagyon ritkan van itt a nemeteknel (a telefonvonal VoIP), szoval egyszeruen megy a TAE kabel egyik vege a fali aljzatba, a masik meg a Box-ba. A VDSL eseten a "splitter" utan RJ45-os csatlakozok vannak. Nemetul egy kis kep, hogy mi merre hogyan az Y-kabel elkeszitesekor:
-
yourname
csendes tag
válasz #36268800 #16638 üzenetére
Jómagam sajnos csak tippeket tudok adni, megoldást nem :-) Nekem ezek rémlenek, amik problémás dolgok voltak anno:
- annex a, annex b: csekkold, hogy milyen a készüléked, és mi van az Invitelnél. A készüléken tudsz variálni, ha jól tudom.
- Y kábel: találtam otthon egy faxkészülékhez adott elosztót/szűrőt, azt használtam Y kábel helyett :-) Formára ilyesmi volt, de nem nézegettem mi van benne, működött, én meg örültem neki.
- rémlik, hogy a kábelt is hekkelni kellett valami keresztbe kötés miatt...Igazából a voip jól működött, úgyhogy a párhuzamos működést (és a vezetékes vonalat) hamar felváltotta egy 100 Ft-os földrajzi szám + voip szolgáltató.
-
Stanlee
őstag
válasz meszi3 #16704 üzenetére
A Voipyo-ban nincs sip, szoval hazi asterisk sem fog menni.
Ha otthon van egy asterisk szervered, akkor is 2 hivas lesz, max. nincs rajta kapcsolasi dij, de a masodik hivasert tobbet kell fiztni, mint az elso hivasert, parhuzamos beszelgetesek eseten a Dellmont maskepp szamlaz. Callback eseten meg 2 parhuzamos hivasod van. Az elso a mobilod es az asterisk kozott, a masodik az asterisk es a hivott fel kozott.
Lehet persze hegeszteni olyan rendszert, hogy van rajta egy hivhato szamod, azt felhivod, az astersik dobja a hivast, szam alapjan visszahiv, es bepotyogod a szamot, vagy ez alapjan a leiras alapjan: http://didifordisasterisk.blogspot.hu/ probalkozol, nem kell potyognod, hanem automatikusan adja meg a szamot a disasterisk. Szerintem elso korben egyszerubb, ha a Mobilevoip klienst hasznalod, es csak ha mar jobban elmelyultel a VoIP technologiaban, akkor kezdesz neki a nehezebb projektnek. Remelem nem voltam tul erthetetlen :-).
[ Szerkesztve ]
-
zeon.hu
nagyúr
mobilevoipban lehet egyszerre 2 regisztráció ugyanazon felhasználónévvel?
hogyan lehet váltani közöttük?#?*@&!
-
meszi3
tag
Sziasztok!
Olvasgatom ezt a fórumot (meg a mélyvíz részét) vagy egy órája és asszem kezd úgy ahogy összeállni a dolog, ahhoz, hogy belevágjak ebbe a voip témába. Igen, tök kezdő vagyok.
A legelső kérdés: most, hogy a legolcsóbb percdíjak magyar mobilra 3 HUF körül van (VOipYo) megérné-e szórakozni callback-kel? A dupla percdíj még mindig olcsóbb mintha "sima" mobilevoipos, mobilnetes megoldást választok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- BestBuy topik
- Hardcore café
- CPU léghűtés kibeszélő
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- OpenWRT topic
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Path of Exile 2
- Sorozatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest