Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• brd

nagyúr

válasz Wolfskin #2791 üzenetére

1. Megoszt az, azzal még nem volt gondom (bár tudnék a működésén finomítani, de a kötelező minimumot hozza). Hibaüzenet, jelenség?
    2. Bármit ki tudsz tenni full screenre, amelyik OS-ben működnek az integrációs szolgáltatások. Én konkrétan egy régi software fejlesztéseit egy VBox-ban futó gépen végzem az egyik monitoron.
    3. A két monitor teljesen jól működik. Sőt, még akár külön ablakokba is teheted a host-on a virtuális gép egyes "monitorait".
    4a. Nem tudom, melyik a pontos magyar fordítás, lehet pont fordítva van, de gondolom, a kikapcsol azt jelenti, mintha elvennéd az áramot a géptől (tehát a nem mentett adatok elvesznek, a nyomorékabb filerendszer megsérül és hasonlók), a leállítás pedig egy szabályos, ACPI-n keresztüli kiadott "állj le lécci' OS"-t jelent.
    4b. Készíteni kell a VBox-ban egy ún. snapshot-ot az indítása előtt és ha kikapcsolod (a 4a-ban írt értelmezés szerint) ezt a gépet a VBox felületén, akkor az utolsó készített snapshot visszaállítását felajánlja - így pont az történik, amit szeretnél. (Megjegyzés: futás közben is képes snapshotot készíteni, de azt neked nem ajánlom, mert ha frissítesz VBox-ot, előfordulhat, hogy ezek a (korábbi) futás közben készített snapshot-ok nem lesznek használhatóak az új verzióval, ilyenkor aztán jönnek az új hozzászólások.)
    5. Nem tudom, mit értesz szaggatás alatt. Kapott több CPU magot? Win10-zel bármi lehet, ill. ha a virtuális háttértárat olyan helyre tetted, ami I/O szegény, akkor nyilván akadozni fog (ez a leggyakoribb ok). További lehetőség, hogy nem kap rendes HW-es CPU virtualizálási lehetőséget, ilyenkor software-ből old meg sokmindent (de ezt asszem' írja is, így valószínűleg nem ez a probléma, mert akkor írtad volna). Ill. az lehet még, hogy valami 3D-t igénylő programot futtatsz, aminek a támogatása szegényes VBox-ban.
    6. A vágólap/drop/USB az egy évtizedes probléma, azért jár nekik a faszkorbács. Az első jobbára működik, a középsőt eddig 1x láttam működni, bontottam is egy pezsgőt, az USB-hez pedig kitartás kell. :D

Új hozzászólás Aktív témák